Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Gotuj zdrowo!wyborowo!

W kuchni Gotuj zdrowo!wyborowo! jest już 941 dobrych przepisów:

  • Tartaletki z ciasta francuskiego ze szparagami

    Przepis dodany:
    4.86
    Tartaletki z ciasta francuskiego ze szparagami
    Zamiast jednej dużej tarty proponuję upiec małe, poręczne i podzielne tartaletki. Doskonała przekąska na majowe wieczory przy lampce Rieslinga na tarasie, w ogrodzie lub na balkonie. Tartaletki podajemy na gorąco.
  • Łatwy sernik z malinową glazurą

    Przepis dodany:
    4.69
    Łatwy sernik z malinową glazurą
    Sernik to proste do upieczenia ciasto. Zaręczam, że nie ma potrzeby ubijania piany z białek, mozolnego ucierania masła z 10 żółtkami, by sernik zachwycił biesiadników. Mieszasz, wylewasz masę do foremki, a resztę zrobi piekarnik. To wszystko,...
  • Udka kurczaka w ketchupie

    Przepis dodany:
    4.81
    Udka kurczaka w ketchupie
    Kurze uda możesz przygotować na wiele sposobów i wg mnie każdy nowy przepis jest w cenie, ponieważ nie ma nic gorszego niż nuda w kuchni.Dzisiejszy przepis jes banalnie prosty, udka soczyste, bardzo aromatyczne z mocno chrupiącą skórką.Mięso...
  • Spitzkohl z ogórkiem i rzodkiewką. Wiosenna surówka

    Przepis dodany:
    4.82
    Spitzkohl z ogórkiem i rzodkiewką. Wiosenna surówka
    Surówka z samych nowilijek: pierwsza młoda, bardzo delikatna kapusta Spitzkohl, ogórki i rzodkiewki. Soczysta, orzeźwiająca, pyszna. Tym razem surówkę przygotowałam na wzór tradycyjnego colesława z sosem majonezowym. Majonez zastąpiłam jednak...
  • Kolorowe naleśniki na soku z buraka

    Przepis dodany:
    4.83
    Kolorowe naleśniki na soku z buraka
    Zapraszam dziś na niecodzienne, bardzo kolorowe naleśniki. Czerwoną barwę zawdzięczają sokowi z buraka. Proszę bardzo, bez sztucznych barwników i da się. Intensywny kolor to nie tylko wrażenia wizualne, ale i dodatkowe wartości odżywcze. Po...
  • Kruche ciasto orkiszowe z rabarbarem i bezą (bez cukru)

    Przepis dodany:
    4.50
    Kruche ciasto orkiszowe z rabarbarem i bezą (bez cukru)
    Pyszne kruche ciasto z rabarbarem i bezą, wyczekiwane i nasmaczniejsze z majowych ciast. Nadają się do niego praktycznie każde owoce, lecz beza w towarzystwie kwaśnych owoców jest szczególnie smaczna. Także rabarbar, czerwona porzeczka, agrest czy...
  • Sushi z ogórka i serka labneh z czosnkiem niedźwiedzim

    Przepis dodany:
    4.79
    Sushi z ogórka i serka labneh z czosnkiem niedźwiedzim
    Moja wiosenna wariacja na temat sushi. W zastępstwie glonów morskich poczciwy ogórek, a nadzienie stanowi miks twarożku z serem feta aromatyzowany pastą z czosnku niedźwiedziego, z przepisu z bloga. Farsz jest bardzo wyrazisty w smaku, a chrupiący...
  • Wytrawne bułeczki drożdżowe z fetą i czosnkiem niedźwiedzim

    Przepis dodany:
    4.87
    Wytrawne bułeczki drożdżowe z fetą i czosnkiem niedźwiedzim
    Bułeczki drożdżowe, tym razem w wydaniu wytrawnym z wykorzystaniem sezonowego czosnku niedźwiedziego. Te super zdrowe zielone listki od lat próbuję wkomponować do codziennego menu na wszelkie możliwe sposoby stąd dzisiejsza nowa propozycja....
  • Koktajl z białych szparagów i kalarepki. Wiosenne oczyszczenie

    Przepis dodany:
    4.79
    Koktajl z białych szparagów i kalarepki. Wiosenne oczyszczenie
    Dziś serwuję koktajl z białymi szparagami. Po zielonych, zdecydowanych w smaku przyszła kolej na delikatną w smaku białą odmianę. Szparagom towarzyszy kolejna wiosenna nowalijka - kalarepka. Oba warzywa mają niewiele kalorii i moc wartości...
  • Kurczak na butelce (bez piwa)

    Przepis dodany:
    4.65
    Kurczak na butelce (bez piwa)
    To najlepszy kurczak jaki wyszedł z mojego piekarnika. Bardzo prosty do przygotowania, nie ma potrzeby podlewania, pilnowania podczas pieczenia. Zamarynowanego kurczaka nadziewasz na butelkę (wypełnioną wodą, ewentualnie jak lubisz piwem) wstawiasz do...
  • Krem szparagowy na mleku kokosowym

    Przepis dodany:
    4.63
    Krem szparagowy na mleku kokosowym
    Już są, sezon szparagowy ruszył! Zupa krem z białych szparagów to klasyk, najprostsza i najdoskonalsza z zup. Idealna przystawka na uroczysty obiad lub wykwintny codzienny obiad.Dziś propozycja z dodatkiem mleka kokosowego.Zupa z delikatną nutą...
  • Kluski śląskie nadziewane mięsem z duszonymi porami

    Przepis dodany:
    4.51
    Kluski śląskie nadziewane mięsem z duszonymi porami
    Kluski śląskie to popularne danie w kuchni polskiej. Dzisiejsza propozycja to kluchy nadziewane mięsem podane na kołderce z duszonych porów. Proste, domowe jedzonko. Pycha!
  • Sernik z marakują - pychota

    Przepis dodany:
    4.68
    Sernik z marakują - pychota
    Zjawiskowy sernik z marakują, po prostu rozpływający się w ustach, idealny na świąteczne okazje. Pięknie się prezentuje i ma niezwykły, egzotyczny smak.Delikatny, bardzo kremowy w typie sernika nowojorskiego, choć nie jest pieczony w kąpieli...
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego na zimowe zapasy

    Przepis dodany:
    4.80
    Pasta z czosnku niedźwiedziego na zimowe zapasy
    Czosnek niedźwiedzi to roślina najzasobniejsza w siarkę. Ma jej sporo kapusta, kalafior, jarmuż, chrzan i rzeżucha, ale czosnek niedźwiedzi to prawdziwy rekordzista.Warzywa bogate w siarkę dostarczają energii mitochondriom, wspomagają efektywne...
  • Koktajl z zielonymi szparagami - super fit

    Przepis dodany:
    4.86
    Koktajl z zielonymi szparagami - super fit
    Sezon szparagowy rozpoczął się na dobre. To warzywo wyjątkowo bogate w składniki mineralne i witaminy tak potrzebne do prawidłowego funkcjonowaniea naszego organizmu, aponieważ w surowej formie nic nie traci ze swoich wartości odżywczych warto...
  • Mazurek " Pisanka wielkanocna" Helenki

    Przepis dodany:
    4.59
    Mazurek " Pisanka wielkanocna" Helenki
    Następny mazurek, który gościł na naszym zeszłorocznym wielkanocnym stole, a dopiero teraz doczekał się publikacji.Mazurek w kształcie dużej pisanki, nie potrzebujesz do jego upieczenia żadnej foremki. Rant skręciłam z dwóch ruloników ciasta...
  • Pascha wielkanocna z gotowanymi żółtkami

    Przepis dodany:
    4.86
    Pascha  wielkanocna z gotowanymi żółtkami
    W poszukiwaniu nowych smaków i świątecznych przepisów przygotowałam po raz pierwszy w życiu paschę wielkanocną. Pascha to deser przygotowywany z mleka lub twarogu z dodatkiem masła, żółtek i bakalii pochodzący z kuchni rosyjskiej....
  • Jak uratować zwarzony krem?

    Przepis dodany:
    4.51
    Jak uratować zwarzony krem?
    Ciasta z kremami i torty to must have na świątecznym stole. Krem maślany i maślano-budyniowy należą do lubionych.Niby proste do wykonania, ale czasem wystarczy jedna sekunda za długiego miksowania i zamiast gładkiego kremu masz masę pełeną...
  • Babka pomidorowa - wege

    Przepis dodany:
    4.67
    Babka pomidorowa - wege
    Babka pomidorowa jest puszysta, wilgotna i nie smakuje pomidorowo, ani trochę. Pomidorom zawdzięcza tylko ładny karmelowy kolorek. Ciasta z warzywami ostatnimi czasy są bardzo popularne. Po cukinii, buraku, marchewce kolej przyszła na pomidora. Nic...
  • Mini chałki wielkanocne

    Przepis dodany:
    4.66
    Mini chałki wielkanocne
    Chałka drożdżowa to delikatne, puszyste domowe pieczywo idealne na wielkanocne śniadanie i na każdy inny dzień w roku. Moja chałka jak wszystkie inne wypieki na blogu upieczona została z mąki orkiszowej. Tym razem zamiast jednej dużej chałki...
  • Ciasto drożdżowe idealne - przepis podstawowy - prosty

    Przepis dodany:
    4.60
    Ciasto drożdżowe idealne - przepis podstawowy - prosty
    Ciasta drożdżowe jemy cały rok, ale najlepiej smakują podczas świąt. Szczególnie w Wielkanoc królują na naszych stołach ciasta drożdżowe, pełne bakalii i aromatycznych przypraw. Już sam ich aromat sprawia radość.Z tego przepisu przygotujesz...
  • Pierogi z ziemniakami - wareniki

    Przepis dodany:
    4.86
    Pierogi z ziemniakami - wareniki
    Pierogi z ziemniakami na Ukrainie i w Rosji to wareniki, czyli odpowiednik naszych polskich pierogów. Wareniki mogą mieć mieć nadzienie słodkie i wytrawne, ale zawsze jest to farsz wegeteriański. Pierogi z mięsem to już inna kategoria, to pielmieni...
  • Pesto ze szpinaku i awokado

    Przepis dodany:
    4.56
    Pesto ze szpinaku i awokado
    Zielono i wiosenne - pesto ze szpinakiu i awokado z dodatkiem orzechów włoskich jest zdrowe i pyszne.Warto je przygotować, bo jest uniwersalne, a zrobisz je migiem. Samo lub w połączeniu z białym serkiem to super smarowidło na kanapki, a z makaronem...
  • Mazurek pomarańczowy

    Przepis dodany:
    4.66
    Mazurek pomarańczowy
    Mazurkiem pomarańczowym zajadaliśmy się poprzedniej Wielkanocy, niestety zdążyłam zrobić jedynie zdjęcia, a teraz mam okazję zaprezentować przepis. Mazurek jest bardzo smaczny, bo na wyjątkowo kruchym spodzie, z dodatkiem gotowanych żółtek....
  • Jajka sadzone - idealne

    Przepis dodany:
    4.57
    Jajka sadzone - idealne
    Jajko jako najdoskonalszy produkt żywnościowy stworzny przez naturę to niezbędny element zdrowej diety. Nie zawiera wiele kalorii, bo jedno jajo to około 80 kcal.Na szczęście bzdurna kampania antyzdrowotna jakoby jajka podnosiły cholesterol jest w...
  • Chałka z sześciokrotnym warkoczem - instrukcja zaplatania

    Przepis dodany:
    4.77
    Chałka z sześciokrotnym warkoczem - instrukcja zaplatania
    Chałka to smaczne drożdżowe pieczywo zaplecione w warkocz. Najpopularniejsza jest pleciona z trzech wałeczków ciasta i ten splot zna każdy. Splotów jest dużo więcej, bo chałki formuje się z 4,5,6 a nawet 7 wałeczków ciasta. Wzrost liczby pasm...
  • Szybkie gofry orkiszowe - bez laktozy

    Przepis dodany:
    4.47
    Szybkie gofry orkiszowe - bez laktozy
    To przepis na błyskawiczne gofry, bo bez aptekarskiego odmierzania składników wystarczy szklanka. W mig przygotujesz śniadanie lub podwieczorek. Są smaczne i chrupiące, ale tylko gorące. Mleko krowie zastąpiłam mleczkiem kokosowym. Jeśli używasz...
  • Roszponka z kwiatami forsycji - sałatka obiadowa

    Przepis dodany:
    4.62
    Roszponka z kwiatami forsycji - sałatka obiadowa
    Wiosna w ogrodzie rozgościła się na dobre, teraz czas na wiosnę na talerzu. Przełom marca i kwietnia to czas zbiorów roszponki. Te maleńkie zielone listki są pełne beta-karotenu, witaminy C, soli mineralnych, mają niski IG oraz 21 kcal w 100...
  • Naleśniki z batatów

    Przepis dodany:
    4.91
    Naleśniki z batatów
    Naleśniki z batatami są delikatne, mięciutkie, pożywne i zdrowsze od tradycyjnych, ponieważ część mąki zastąpiłam puree z batatów. Bataty często goszczą w mojej kuchni, bo to same zalety. Smaczne, pełne antyoksydantów i mają niski IG....
  • Bułeczki z pieczarkami

    Przepis dodany:
    4.71
    Bułeczki z pieczarkami
    Kto pamięta bułeczki z pieczarkami z ulicznej budki? Prawie 30 lat temu obok zapiekanek to był nasz najpopularniejszy fast food. Uwielbiałam te buły! Ciepłe, chrupiące, pełne aromatycznych pieczarek. Bez trudu przygotujesz je samodzielnie w domowym...
  • Kotleciki z indyka z kaszą jaglaną i jarmużem

    Przepis dodany:
    4.50
    Kotleciki z indyka z kaszą jaglaną i jarmużem
    Kotleciki z mięsa indyczego z dodatkiem kaszy jaglanej i jarmużu to idealna propozycja dla tych, którzy szukają urozmaicenia w kuchni. Zwykłe kotlety mielone to nuda, ale z zieloną niespodzianką mają nie tylko więcej wartości odżywczych, ale i...
  • Czekoladowe ciasteczka owsiane - fit, pyszne

    Przepis dodany:
    4.64
    Czekoladowe ciasteczka owsiane - fit, pyszne
    Ciasteczka owsiane są niezwykle proste do przygotowania, tanie, zdrowe i bardzo popularne. Polecam czekoladową wersję ciasteczek, z suszoną żurawiną (lub rodzynkami), orzechami włoskimi i daktylami. Do upieczenia ciasteczek oprócz płatków...
  • Kapuśniak z batatami

    Przepis dodany:
    4.71
    Kapuśniak z batatami
    Ostatni słoik ze spiżarnianych zapasów kiszonej kapusty zużyłam na przygotowanie tego kolorowego kapuśniaku. Ze zwykłej kiszonej kapusty możesz wyczarować zdrowe, pełne smaku danie, wystarczy zwykłe ziemniaki podmienić batatami. Taki...
  • Ciasto czekoladowe z burakiem - mega

    Przepis dodany:
    4.60
    Ciasto czekoladowe z burakiem - mega
    Ciasto czekoladowe z burakiem jest mega pyszne, mega czekoladowe, mięsiste i długo zachowuje świeżość. Kolejne na blogu z ciast z dodatkiem warzyw, które wzbogacają małe co nieco do kawy o wartościowe składniki odżywcze. Dzisiaj w roli gwiazdy...
  • Dorsz z marchewkowym risotto i karmelizowaną marchewką

    Przepis dodany:
    4.56
    Dorsz z marchewkowym risotto i karmelizowaną marchewką
    Dorsz podany w towarzystwie marchewki to super zdrowy i lekki obiad. Szczególnej uwadze polecam bardzo ciekawe risotto. Marchewkowe znasz? Koniecznie wypróbuj przepis, bo smakuje rewelacyjnie. Z takim dodatkiem dorsza na pewno zjesz z przyjemnością, a...
  • Pesto paprykowe

    Przepis dodany:
    4.71
    Pesto paprykowe
    Pesto paprykowe to smaczne urozmaicenie codziennych posiłków. Dzisiejsze pesto przygotowałam z papryki upieczonej w piekarniku i orzechów włoskich. Pieczona papryka jest delikatna, słodka i rozpływa się w ustach, ma wiele zastosowań. Na kanapce...
  • Kotleciki z brokuła i zielonego groszku

    Przepis dodany:
    4.70
    Kotleciki z brokuła i zielonego groszku
    Kotleciki z brokuła i zielonego groszku to ciekawy pomysł na wegeteriański obiad. Wyjątkowe smaczne i bardzo proste do przygotowania. Z sałatką z czerwonych buraczków, dipem jogurtowym i pieczonymi batatami stanowią zdrowy, kompletny bezmięsny...
  • Rolada marchewkowa z kremem budyniowym

    Przepis dodany:
    4.67
    Rolada marchewkowa z kremem budyniowym
    Rolada biszkoptowa z dodatkiem startej marchewki jest kolorowa i zawiera na pewno więcej składników odżywczych niż tradycyjny biszkopt. Przepis idealny dla wielbicieli ciast marchewkowych. Przełożona aksamitnym kremem budyniowym to prawdziwa...
  • Bułeczki serowe

    Przepis dodany:
    4.50
    Bułeczki serowe
    Bułeczki serowe są pyszne, mięciutkie i puszyste, z chrupiącą skorupką serową. Idealne na śniadanie, piknik do pracy lub szkoły. Proste do przygotowania. Smakują z wszystkimi wytrawnymi dodatkami lub z samym masłem. Jeszcze ciepłe znikają w...
  • Jaglany krupnik z batatami i jarmużem - dietetycznie

    Przepis dodany:
    4.51
    Jaglany krupnik z batatami i jarmużem - dietetycznie
    Krupniczek jaglany z batatmi i jarmużem, ta zupa to prawdziwy superfood. Jest pyszna, pożywna, pełna witamin i banalnie prosta do przygotowania. Robiłam ją w dwóch wariantach: na bulionie drobiowym i w wersji wegeteriańskiej na bulionie warzywnym,...
  • Jaglany krupnik z batatami i jarmużem - dietetycznie

    Przepis dodany:
    4.87
    Jaglany krupnik z batatami i jarmużem - dietetycznie
    Krupniczek jaglany z batatmi i jarmużem, ta zupa to prawdziwy superfood. Jest pyszna, pożywna, pełna witamin i banalnie prosta do przygotowania. Robiłam ją w dwóch wariantach: na bulionie drobiowym i w wersji wegeteriańskiej na bulionie warzywnym,...
  • Kiszona kapusta duszona z papryką i pieczarkami

    Przepis dodany:
    4.57
    Kiszona kapusta duszona  z papryką i pieczarkami
    Kapusta kiszona duszona z papryką i pieczarkami to znakomity dodatek obiadowy - do makaronu, kasz, klusek, czy ziemniaków,  pieczywa również. Idealny obiad wegeteriański. Smakuje zupełnie inaczej niż tradycyjny wegeteriański bigosik, ponieważ...
  • Zakręcona wuzetka

    Przepis dodany:
    4.74
    Zakręcona wuzetka
    Ciasto WuZetka - polski klasyk, zawsze pięknie się prezentuje i nikt nie odmówi kawałeczka.Czekoladowy biszkopt ze śmietanowym nadzieniem to ponadczasowe połączenie smaków. Tym razem, by krem był stabilniejszy śmietanę kremówkę połączyłam z...
  • Łopatka jagnięca z piekarnika - uczta smaków

    Przepis dodany:
    4.59
    Łopatka jagnięca z piekarnika - uczta smaków
    Jagnięcina to jedno z najzdrowszych mięs szkoda, bo trudno osiągalne i stosunkowo drogie. Jest delikatne, soczyste i bardzo smaczne. Prawdziwi koneserzy zachwycają się jego smakiem. Wystarczy raz skosztować, by przyłączyć się do ich grona.To nie...
  • Koktajl z kaszą jaglaną, marchewką i dynią

    Przepis dodany:
    4.68
    Koktajl z kaszą jaglaną, marchewką i dynią
    Koktajl z kaszą jaglaną to smaczna i super zdrowa propozycja na śniadanie. W naszej codziennej diecie dominują pokarmy kwasotwórcze (pieczywo, nabiał, mięso, czarna kawa, słodycze), a ma to niebagatelny wpływ na naszą gospodarkę...
  • Torcik marchewkowy z kremem z mango

    Przepis dodany:
    4.80
    Torcik marchewkowy z kremem z mango
    Torcik marchewkowy to zdrowsza wersja tortu, biszkopt upieczony z dodatkiem marchewki na pewno ma więcej wartości odżywczych niż ten tradycyjny, bez jej dodatku.Ten jest wyjątkowo lekki i puszysty, w niczym nie przypomnina ciężkich, mocno wilgotnych...
  • Dorsz na parze w indyjskim sosie i pak-choi

    Przepis dodany:
    4.82
    Dorsz na parze w indyjskim sosie i pak-choi
    Zdrowy posiłek nie musi być nudny. Zapraszam na dorsza duszonego na parze w aromatycznym sosie kokosowym na indyjską nutę z dodatkiem pak-choi. Lekki, pyszny i dietetyczny obiad dla miłośników ryb i dbających o linię. Obiad z serii...
  • Pączusie serowe - mini (Quarkbällchen)

    Przepis dodany:
    4.77
    Pączusie serowe - mini (Quarkbällchen)
    Pączusie serowe są bardzo proste do przygotowania. Przymierzałam się do przepisu od dawna, bardzo byłam ciekawa ich smaku. Smak jest niestety proporcjonalny do nakładu pracy, czyli takie sobie. Zjadliwe tylko na ciepło, bezpośrednio po...
  • Surówka z pasternaku i jabłka

    Przepis dodany:
    4.78
    Surówka z pasternaku i jabłka
    Pasternak z wyglądu podobny do piertuszki, jednak zupełnie odmienny w smaku. Delikatny, słodkawy, lekko anyżkowy to prawdziwa bomba witaminowa, dlatego warto wykorzystać jego zdrowotny potencjał.Pasternak to doskonały materiał na super szybką...
  • Zimowy koktajl z pasternakiem

    Przepis dodany:
    4.82
    Zimowy koktajl z pasternakiem
    Pasternak to delikatne w smaku i naszpikowane wartościami odżywczymi warzywo, które nie należy niestety u nas do najpopularniejszych. w Niemczech jest bardzo popularny i dużo łatwiej go kupić niż pietruszkę. Warto włączyć je do diety,...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).