Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Natka wyżywa się...w kuchni.

W kuchni Natka wyżywa się...w kuchni. jest już 26 dobrych przepisów:

  • Pierogi z kapustą i grzybami Babci Jasi

    Przepis dodany:
    4.67
    Pierogi z kapustą i grzybami Babci Jasi
    Robione tylko na Święta - od dziecka wyczekiwałam ich na stole :) Zresztą wyczekują ich wszyscy :)Lepszych nigdy nie jadłam i pewnie nie zjem.Postanowiłam podzielić się przepisem, bo ten smak może zagościć na większej ilości wigilijnych...
  • Czosnkowy kurczak na ostro...

    Przepis dodany:
    4.84
    Czosnkowy kurczak na ostro...
    ...spicy garlic chicken to chyba w chińskich restauracjach bardziej znana nazwa ;)Wyszło bardzo dobre - pikantne, czosnkowe - to takie danie, które Natki lubią najbardziej.Potrzebujemy:- 300 g piersi kurczaka- 1 czerwoną, niedużą paprykę- 3-4...
  • Naleśniki z grzybami zapiekane z serem

    Przepis dodany:
    4.87
    Naleśniki z grzybami zapiekane z serem
    Co można zrobić z grzybami? Wiele :)Tym razem zapraszam na naleśniki.Potrzebujemy:na ciasto:- mąkę pszenną ok 0,5 kg-1-2 jajka- wodę gazowaną- mleko- sól- łyżkę olejuna farsz:- grzyby- pieczarki- cebulę- natkę pietruszki- pieprz i sól-...
  • Solanka po gruzińsku

    Przepis dodany:
    4.91
    Solanka po gruzińsku
    Szukając informacji o Gruzji, znalazłam  taki sympatyczny opis:"Przyjaźń i gościnność to główne cechy każdego Gruzina. "Gości przesyła nam Bóg" – tak mówi się w każdym gruzińskim domu, gdy na jego progu pojawia się  gość....
  • Kokardki z grzybami

    Przepis dodany:
    4.87
    Kokardki z grzybami
    Piękna jesień tego roku :) Naprawdę piękna,Warto się wybrać na grzyby - oczywiście nie zalecam zbierać grzybów niepewnych.Może to się skończyć naprawdę niebezpiecznie.Ja zbieram tylko podgrzybki. Są "najprostsze", a w lesie teraz ich...
  • Udka z królika z warzywami i sosem szałwiowym

    Przepis dodany:
    4.68
    Udka z królika z warzywami i sosem szałwiowym
    Bardzo świeży post - pół godziny temu skończyliśmy jeść i jestem wciąż pod wrażeniem, jakie to delikatne mięso.Pycha! Jestem zauroczona.Inspiracją był przepis znaleziony na stronie Tesco - odrobinę tylko zmodyfikowałam.Udka królika można...
  • Śledzie po szwedzku

    Przepis dodany:
    4.89
    Śledzie po szwedzku
    Żałuję ,że nie miałam takich prosto z morza.Miałam za to śledziki z Biedronki i jak to się mówi - lepszy rydz niż nic :)Smak śledzi po szwedzku - dość oryginalny: słodko-wytrawny.Potrzebujemy:- śledzie świeże- jajko- koperek- bułkę...
  • Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym, czyli tradycja w dwupaku.

    Przepis dodany:
    4.47
    Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym, czyli tradycja w dwupaku.
    Całkiem smaczny obiad. Niby pulpety, niby kartofle, ale w takim duecie ma danie urok ;)Potrzebujemy:- 500 g mięsa mielonego- 1 jajko- czerstwą bułkę- odrobinę mleka- 10 ziemniaków- 3-4 ząbki czosnku- 1 cebulę- 1 marchew- szklankę bulionu- pieprz,...
  • Lasagne z krakersami

    Przepis dodany:
    4.79
    Lasagne z krakersami
    Jeśli kogoś zdziwiło połączenie lasagne z krakersami, to ja się dołączam do tych, co również się dziwili :)Pierwszy raz jadłam u koleżanki i zakochałam się w tym smaku.Od klasycznej różni się znacząco - nie ma makaronu, nie ma sosów, a...
  • Kotlety bardzo ala KFC

    Przepis dodany:
    4.83
    Kotlety bardzo ala KFC
    Lubię je podawać. Chrupica panierka, soczyste mięso w środku. Wolę bardziej,  niż tradycyjne schabowe :)By bardziej przypominały te z KFC należałoby pociąć mięso na drobne kwałki i porobić kąski (stripsy).Ja jednak zostaję przy...
  • Krewetki na ostro

    Przepis dodany:
    4.85
    Krewetki na ostro
    Natki ogłaszają koniec przerwy wakacyjnej. Czas wrócić do kuchni :)A dziś w roli głównej krewetki. Niestety miałam tylko koktajlowe, tygrysie prezentowałyby się o wiele lepiej :)Potrzebujemy:- krewetki mrożone -ok.500 gram- 1 czerwoną cebulę-...
  • Kotlety Milano

    Przepis dodany:
    4.82
    Kotlety Milano
    Skąd nazwa Milano?- z dwóch powodów.Pierwszy wiąże się z Mediolanem -  kotlety Milano to typowo włoski smak,drugi - przepis przekazała mi koleżanka M.Kotlety są soczyste, aromatyczne - mocno bazyliowe. No i robi się je bardzo szybko, co...
  • Tarta ze szparagami i bekonem

    Przepis dodany:
    4.60
    Tarta ze szparagami i bekonem
    Dziś koleżanki M&M przywiozły mi naczynie na tartę z samej stolicy (dziękuję, dziękuję :-)).Po prostu musiałam ją wypróbować od razu :)Miałam w domu szparagi, więc stwierdziłam, że będą idealne.Potrzebujemy:na ciasto- 200 g mąki...
  • Conchiglioni na dwa sposoby

    Przepis dodany:
    4.83
    Conchiglioni na dwa sposoby
    Conchiglioni  to makaron w kształcie muszli, dość dużych rozmiarów.Idealny by go nadziać :)Przygotowałam dwa nadzienia - ze szpinakiem oraz z mięsem mielonym. Można oczywiście szaleć dowolnie - z pieczarkami, z kurczakiem, z brokułami...
  • Polędwiczki wieprzowe z grzybami

    Przepis dodany:
    4.89
    Polędwiczki wieprzowe z grzybami
    Zasmakowałam w roladkach z polędwicy wieprzowej. Wychodzą wyborne -  delikatne, rozpływające się mięso - no niebo w gębie, powiem nieskromnie :)Dla fanów szpinaku polecam roladki ze szpinakiem, jednak dziś przedstawię coś dla tych,...
  • Pieczone żeberka, które zawsze wychodzą

    Przepis dodany:
    4.79
    Pieczone żeberka, które zawsze wychodzą
    Z wieprzowiny, oprócz polędwiczek, lubię zjeść od czasu do czasu żeberka. Mięso odchodzące od kości, ciekawy słodko-ostry smak to mój typ.No i przede wszystkim nie ma opcji, by nie wyszły :) Moje ulubione są podgrzewane na drugi...
  • Sajgonki

    Przepis dodany:
    4.57
    Sajgonki
    Chả giò, zwane na północy kraju nem rán, to rodzima nazwa wietnamskich krokietów, które Polacy nazywają sajgonkami.To  tyle, ile udało mi się znaleźć z ciekawych informacji o sajgonkach.Są dwie wersje - na ciepło i na zimno - ja...
  • Hiszpańska tortilla, czyli masz babo placek

    Przepis dodany:
    4.58
    Hiszpańska tortilla, czyli masz babo placek
    Długo się wahałam, czy pisać o tym daniu.Ale jak już powstały zdjęcia, to wypada:)Chciałam od dawna zrobić hiszpańską tortillę. Połączenie ziemniaków i jajek wydawało mi się ciekawym.Niestety - musiałam popełnić na jakimś...
  • Zupa grzybowa z pierożkami

    Przepis dodany:
    4.62
    Zupa grzybowa z pierożkami
    Trochę pracochłonna zupa, ale bardzo ciekawa i aromatycznaPonoć wywodzi się z Rosji, gdzie bliny czy pierożki są kuszącym wstępem przed podaniem dania głównego.To była dla mnie nowa, kulinarna przygoda i całkiem nowy smak, którego wcześniej...
  • Pasta łososiowa

    Przepis dodany:
    4.78
    Pasta łososiowa
    Pasta łososiowa chodziła za mną, od kiedy dostaliśmy taką jako przystawkę w restauracji.Podbiła nasze serca i postanowiłam spróbować stworzyć w domu.Wyszła całkiem podobna, może ciut bardziej łososiowa :) Idealna jako przystawka i banalnie...
  • Drożdżowe rogaliki z nutellą

    Przepis dodany:
    4.47
    Drożdżowe rogaliki z nutellą
    Są pyszne.Od kiedy zobaczyłam je na blogu http://karlitka.blogspot.com miałam na nie chrapkę i wiedziałam, że zrobię.Są proste i pyszne.Potrzebujemy:- 3 szklanki mąki- 1 kostka margaryny- 25 g drożdży- 1/4 szklanki mleka- 2-3 łyżki...
  • Szybki deser truskawkowy

    Przepis dodany:
    4.71
    Szybki deser truskawkowy
    Szybki, smaczny, truskawkowy deserek!:)Potrzebujemy:-śmietankę 30% kremówkę- serek mascarpone- truskawki- cukier puder- ciasteczka owsiane- czekoladę mlecznąUbijamy na sztywno kremówkę, dodajemy ok. 2 łyżki cukru pudru oraz serek mascarpone....
  • Szparagi zapiekane z szynką dojrzewającą

    Przepis dodany:
    4.91
    Szparagi zapiekane z szynką dojrzewającą
    Najpierw znalazłam przepis na mniammniam.pl (polecam bardzo stronę), potem kupiłam szparagi :)Sezon szparagowy rozpoczęty, należy korzystać.Bardzo prosta i przepyszna przystawka.Potrzebujemy (wg mojej wersji):- zielone szparagi- szynkę...
  • Polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem

    Przepis dodany:
    4.84
    Polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem
    Znalazłam ten przepis kiedyś w czeluściach internetu - od dawna się przymierzałam, by zrobić te pyszne roladki, ale zawsze brakowało mi jakiegoś składnika :)Tym razem w domu miałam prawie wszystko, rano tylko podskoczyłam do sklepu po...
  • Soki własnej roboty.

    Przepis dodany:
    4.46
    Soki własnej roboty.
    Pewnie już wspominałam kiedyś, że moje ulubione narzędzia w kuchni to blender i sokowirówka.Soków robimy bardzo dużo - zarówno z warzyw, jak i z owoców.Są pyszne i przede wszystkim zdrowe :) Należy je pić bezpośrednio po...
  • Kurczak po meksykańsku

    Przepis dodany:
    4.81
    Kurczak po meksykańsku
    Dziś zainspirował mnie Pascal i jego przepis z Lidla. W oryginale Pascal użył również goździki, ale ja się obyłam bez :)Potrzebujemy:- pierś z kurczaka- 4 ząbki czosnku- papryczkę chili- 1 łyżkę cynamonu- 1 cebulę- mix papryk (czerwona,...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).