Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni An Extraordinary Place

W kuchni An Extraordinary Place jest już 31 dobrych przepisów:

  • Waniliowe brioszki z dżemem malinowym

    Przepis dodany:
    4.54
    Waniliowe brioszki z dżemem malinowym
    Dzisiejszy przepis uskuteczniłam na Dzień Kobiet. Taki mały prezent sama dla siebie, a co tam? Brioszki z ciasta drożdżowego to idealna opcja na śniadanie. Są zaskakująco sycące. Ja po jednej miałam dosyć siły żeby dwie godziny na siłowni...
  • Makaron z dynią

    Przepis dodany:
    4.85
    Makaron z dynią
    Na moim parapecie od października leżała dynia piżmowa. Widząc, że już niedługo trzeba będzie się jej pozbyć, postanowiłam przerobić ją na purée dyniowe. To świetna baza dla wielu potraw. Mi wystarczyło na dwa obiady - raz w wersji z...
  • Ugryź Kraków - Bococa

    Przepis dodany:
    4.83
    Ugryź Kraków - Bococa
    Dawno nie było żadnego posta, w którym pokazałabym Wam jakieś ciekawe, krakowskie miejsce. Mam całą listę adresów, które chciałabym odwiedzić, ale jeszcze "nie było kiedy". Bococa wpadła mi w oko  parę miesięcy temu, kiedy czekałam na...
  • Kulinarne podróże - Paryż, Bagels and Brownies

    Przepis dodany:
    4.57
    Kulinarne podróże - Paryż, Bagels and Brownies
    Dzisiaj chcę Was pokazać nowojorski klasyk w Paryżu - bajgiel. Przyznam szczerze, że kanapki z tego pieczywa jadłam może 2-3 razy w życiu. Raz dawno temu w Berlinie i raz w Krakowie. Chyba nie zwaliły mnie z nóg, biorąc pod uwagę, że nie biegam...
  • Kulinarne podróże - Paryż, L'éclair de génie

    Przepis dodany:
    4.59
    Kulinarne podróże - Paryż, L'éclair de génie
    Od wtorku do soboty byłam w Paryżu. Bilety kupiłam z dnia na dzień 2 tygodnie temu, myśląc sobie, że mając świadomość wyjazdu, będę miała większą motywację, ucząc się do sesji. Cena była całkiem przystępna (400 zł w dwie strony z...
  • Thanksgiving w Paryżu

    Przepis dodany:
    4.80
    Thanksgiving w Paryżu
    Ostatni weekend listopada spędziłam w Paryżu. W sobotę miałam okazję uczestniczyć w kolacji z okazji Święta Dziękczynienia! Wielki stół pozastawiamy wszystkimi tradycyjnym potrawami, które są spożywane przez Amerykanów tego dnia....
  • Chleb żytni na zakwasie i pomysł na genialną kanapkę

    Przepis dodany:
    4.55
    Chleb żytni na zakwasie i pomysł na genialną kanapkę
    Mój pierwszy chleb na zakwasie! Nie pomyślałabym, że kiedyś z mojego piekarnika wyjdzie coś takiego :) Dużą zasługę miał w tym TEDxKraków, gdzie udało mi się upolować buteleczkę zakwasu w chyba pierwszym w Polsce zakwasbarze. Przepis jest...
  • Bœuf bourguignon - wołowina po burgundzku

    Przepis dodany:
    4.77
    Bœuf bourguignon - wołowina po burgundzku
    Wołowina po burgundzku to jedno z najbardziej znanych dań Francji. Nie wiem dlaczego, ale kuchnia francuska kojarzy mi się z czymś strasznie skomplikowanym. Co raz częściej przekonuję się, że w cale tak nie jest i że nie trzeba być bardzo...
  • Sernik z białą czekoladą

    Przepis dodany:
    4.82
    Sernik z białą czekoladą
    Sernik to moje ulubione ciasto. Najbardziej smakuje mi ten puszysty, kremowy i delikatny. Rodzaj zbitego twarogu też może być smaczny, ale to już zależy od dodatków i spodu. W zeszłą sobotę upiekłam wersję z białą czekoladą. Użyłam jej jako...
  • Ugryź Kraków - Edo Fusion

    Przepis dodany:
    4.78
    Ugryź Kraków - Edo Fusion
    Lubicie kuchnię japońską i tajlandzką? Azjatyckie przysmaki nie tylko w postaci sushi? Jeżeli tak, to wpiszcie restaurację Edo Fusion na swoją listę "do zrobienia". Restauracja powstała w pierwszej kolejności jako sushi bar, ale zwiększające...
  • Warsztaty pieczenia chleba w Charlotte i kulinarna strona TEDxKraków

    Przepis dodany:
    4.58
    Warsztaty pieczenia chleba w Charlotte i kulinarna strona TEDxKraków
    Za mną bardzo kreatywny weekend! W piątek miałam okazję uczestniczyć w TEDxKraków. Była to moja pierwsza konferencja i muszę powiedzieć, że jestem zachwycona całym przedsięwzięciem. Cały dzień spędzony z niezwykłymi ludźmi, którzy...
  • Marynowane przekąski - antipasti marinati

    Przepis dodany:
    4.68
    Marynowane przekąski - antipasti marinati
    Przepis i zdjęcia pochodzą jeszcze z wakacji. Biorąc pod uwagę pogodę za oknem, miło przypomnieć sobie ciepłe wieczory i przede wszystkim smaki lata - papryka, bakłażan, cukinia... Przystawki są idealne na przyjęcia lub jako małe co nieco...
  • Polenta z sosem mięsnym

    Przepis dodany:
    4.73
    Polenta z sosem mięsnym
    Kiedyś w jednym ze znanych sklepów dyskontowych kupiłam polentę instant. Niewiele wiedziałam o jej przeznaczeniu, ale przewinęła się w kilku książkach kucharskich à propos kuchni włoskiej. Dzisiaj przyszedł dzień na jej...
  • Ugryź Kraków - Zazie Bistro

    Przepis dodany:
    4.54
    Ugryź Kraków - Zazie Bistro
    Pomyślałam sobie, że obok serii "Kulinarne Podróże" wprowadzę nową pt. "Ugryź Kraków". Będę przedstawiać wam różne ciekawe pod względem kulinarnym miejsca na mapie Krakowa. W mieście co chwilę pojawiają się nowe ciekawe punkty...
  • Kulinarne podróże - Kos, Zia - Taverna Oromedon

    Przepis dodany:
    4.58
    Kulinarne podróże - Kos, Zia - Taverna Oromedon
    W  lipcu miałam przyjemność spędzić kilka dni na greckiej wyspie Kos. Tydzień pięknej pogody i pysznego greckiego jedzenia. Jako wielka fanka kuchni śródziemnomorskiej wiedziałam, że spędzę ten czas głównie na... jedzeniu. O miasteczku...
  • Cannelloni ricotta e spinaci - Italia

    Przepis dodany:
    4.47
    Cannelloni ricotta e spinaci - Italia
    Czy jest ktoś kto szczerze nie lubi kuchni włoskiej? Pizzy na chrupiącym spodzie z szynką parmeńską czy makaronów z kremowymi sosami? Dla mnie, mimo spróbowaniu tylu przeróżnych dań z wielu zakątków świata, dalej pozostaje faworytem....
  • Kulinarne podróże - Paryż, L'as du Fallafel

    Przepis dodany:
    4.83
    Kulinarne podróże - Paryż, L'as du Fallafel
    Co ma Paryż, kraj serów i ślimaków do wegetariańskiego kebabu, czyli falafel? A no to, że w Le Marais - żydowskiej dzielnicy stolicy Francji znajduje się chyba najpopularniejsza w mieście budka z tym przysmakiem. Do La's du Fallafel bardzo...
  • Dżem bananowy z wanilią i kroplą rumu

    Przepis dodany:
    4.57
    Dżem bananowy z wanilią i kroplą rumu
    Historia tego dżemu sięga września 2011 roku. Podróżowałam wtedy z Karoliną po pięknej wyspie Oceanu Indyjskiego - La Réunion. Pewnego poranka jedna z naszych Couchsurfing'owych gospodyń poczęstowała nas przepysznym dżemem bananowym....
  • Home Bakery - Chleb z bakaliami

    Przepis dodany:
    4.72
    Home Bakery - Chleb z bakaliami
    Zawsze wydawało mi się, że pieczenie czegokolwiek z użyciem drożdży jest niesamowicie skomplikowane. Słowa takie jak "wyrośnięcie" i "ciepłe, nieprzewiewne miejsce" budziły we mnie strach i lekką panikę, więc zawsze omijałam wszelkiego...
  • Guacamole

    Przepis dodany:
    4.65
    Guacamole
    Guacamole to świetny sposób na zużycie bardzo dojrzałych avocado. Miąższ musi być bardzo miękki tak aby z łatwością powstała z niego pasta. W sklepach zazwyczaj sprzedawane są bardzo twarde avocado, dlatego planując przyrządzenie guacamole,...
  • Galette z owocami sezonowymi

    Przepis dodany:
    4.67
    Galette z owocami sezonowymi
    Galette to pyszne kruche ciasto z nadzieniem owocowym. Pieczone jest bez formy, więc idealne dla osób, których kuchnia zaopatrzona jest tylko w najistotniejsze przedmioty. Jest bardzo proste w przyrządzeniu i uniwersalne - można użyć wszelkich...
  • Kulinarne podróże - Paryż La Fontaine de Mars

    Przepis dodany:
    4.74
    Kulinarne podróże - Paryż La Fontaine de Mars
    Dzisiejszy post jest pierwszym z serii "kulinarne podróże", w której będę opisywać kuchnię i kulturę jedzenia krajów które miałam okazję odwiedzić. Na początek zdecydowałam się na Paryż - moje ulubione europejskie miasto. W stolicy Francji...
  • Tiramisu z malinami i limoncello

    Przepis dodany:
    4.75
    Tiramisu z malinami i limoncello
    Tiramisu to jeden z moich ulubionych deserów. Ten włoski przysmak jest bardzo prosty w przygotowaniu i smakuje prawie wszystkim! Ważne jest użycie odpowiedniego rodzaju biszkoptów. Ja dodaję włoskie, specjalne do tiramisu. Są trochę droższe niż...
  • A Ty co jesz na śniadanię?

    Przepis dodany:
    4.54
    A Ty co jesz na śniadanię?
  • Makaron z sosem pomidorowo-paprykowym z oliwkami

    Przepis dodany:
    4.82
    Makaron z sosem pomidorowo-paprykowym z oliwkami
    Makaron miał być z bakłażanem. Jednym z uroków mieszkania w małym mieście są słabo zaopatrzone sklepy spożywcze, więc stojąc przed działem ("kątem") warzywnym mój pomysł na makaron w słodkim sosie pomidorowo-bakłażanowym musiałam...
  • Quiche z camembertem i suszoną żurawiną

    Przepis dodany:
    4.52
    Quiche z camembertem i suszoną żurawiną
    Quiche - odmiana tarty, czyli jednej z najpopularniejszych potraw kuchni francuskiej. Podstawą wypieku jest spód z kruchego ciasta, który jest przykrywany dowolnymi składnikami i zalewany masą jajeczno-śmietanową. Quiche można...
  • Łosoś po azjatycku

    Przepis dodany:
    4.70
    Łosoś po azjatycku
    Dzisiaj przedstawiam wam przepis na pysznego łososia po azjatycku. Do jego przygotowania użyłam chińskiej przyprawy pięciu smaków, która jest mieszanką cynamonu, ziaren kolendry, liści laurowych, anyżu i papryki. Nadaje ona potrawom ten...
  • Risotto z kurczakiem

    Przepis dodany:
    4.81
    Risotto z kurczakiem
    Risotto to jedno z moich ulubionych dań - jest pyszne, lekkie i szybkie w przygotowaniu. Do ryżu można dodać praktycznie wszystko, w zależności od aktualnego stanu naszej lodówki. Moja ulubiona wersja to zdecydowanie risotto z owocami morza....
  • Słodkie bułeczki z rodzynkami

    Przepis dodany:
    4.66
    Słodkie bułeczki z rodzynkami
    Smaczne śniadanie to podstawa udanego dnia. W tygodniu zazwyczaj nie ma czasu wychodzić poza schemat muesli+mleko, ale w sobotę czy niedzielę to już zupełnie inna historia. Dla mnie śniadanie musi być obowiązkowo na słodko, dlatego bułeczki...
  • Ciasto walentynkowe z masłem orzechowym

    Przepis dodany:
    4.58
    Ciasto walentynkowe z masłem orzechowym
    Jutro walentynki i nie wiecie czym zaskoczyć bliską wam osobę? Ten prosty przepis jest idealny na pieczenie last minute, również dla tych nie do końca pewnych w kuchni (nie tylko mężczyzn). Podstawą deseru jest klasyczne ciasto z kawałkami...
  • Pizzerki z ciasta francuskiego z cukinią i mozzarellą

    Przepis dodany:
    4.64
    Pizzerki z ciasta francuskiego z cukinią i mozzarellą
    Gotowe ciasto francuskie to świetny produkt, z którego można zrobić wszelkiego rodzaju pyszności. Ja dzisiaj proponuje pizzerki z cukinią i mozzarellą. Pomysł na ten wariant zrodził się podczas jednej z moich podróży do Paryża, gdzie to...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).