Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Ania od kuchni

W kuchni Ania od kuchni jest już 19 dobrych przepisów:

  • Syrop malinowy zanim przyjd? mrozy…

    Przepis dodany:
    4.65
    Syrop malinowy zanim przyjd? mrozy…
    Syrop malinowy to bezapelacyjnie jeden z tych domowych, zdrowych i naturalnych antybiotyków na okres jesienno-zimowy. Wylicza si? go na jednym z pierwszych miejsc razem z naparem lipowym, miodem (te? cz?sto lipowym), belgijskim kakao, mlekiem z miodem,...
  • Tysiąc nazw bozener crostoi. Włoskie mini-pączuszki – szybkie i bez drożdży

    Przepis dodany:
    4.66
    Tysiąc nazw bozener crostoi. Włoskie mini-pączuszki – szybkie i bez drożdży
    Tłusty Czwartek zbliża się wielkimi krokami . Dla niektórych to długo wyczekiwany, upragniony i ulubiony dzień w roku. Można wtedy absolutnie bezkarnie (o ile nie będziemy się później oglądać w lustrze i stawać na wadze ) objadać się...
  • Śniadaniowe combo, czyli zdrowy mus bananowy Kasi (z siemieniem lnianym)

    Przepis dodany:
    4.58
    Śniadaniowe combo, czyli zdrowy mus bananowy Kasi (z siemieniem lnianym)
    Dziś będzie o zdrowym koktajlu, a w zasadzie musie, który kawał czasu temu pokazała mi Kasia, i który od razu pokochałam. Co prawda moja wersja jest nieco bardziej bogata, ale dzięki temu stworzyłam „combo śniadaniowe”, które...
  • Pasta sałatkowa z makreli

    Przepis dodany:
    4.72
    Pasta sałatkowa z makreli
    Każdy z nas ma w pamięci smaki z dzieciństwa. Takim moim niezapomnianym smakiem jest na przykład galaretka z czarnej porzeczki moich babć, zupa owocowa, kotlety mielone mamusi albo jajecznica z papryką zieloną mojego taty, która była...
  • Muffiny jabłkowo-cynamonowe pod cynamonową kruszonką

    Przepis dodany:
    4.89
    Muffiny jabłkowo-cynamonowe pod cynamonową kruszonką
    Muffiny, muffinki cóż w was takiego, że się odpędzić nie można od tego? My się odpędzić nie umiemy… toteż w sezonie zimowym nie ma lepszej wersji muffinek niż pomarańczowe albo… jabłkowe z cynamonem . Taaak… aromat...
  • Moja śląska słodka moczka

    Przepis dodany:
    4.89
    Moja śląska słodka moczka
    Moczka to danie. Generalnie nie można jej nazwać zupą, chyba, że ktoś robi ją „na rzadko”. Moja jednak przypomina konsystencją czekoladowy budyń – jest ciemna, gęsta i lepka. Dla mnie to świetne danie, słodkie, smaczne,...
  • Pierniczki z witrażem :)

    Przepis dodany:
    4.79
    Pierniczki z witrażem :)
    Pierniczków na święta nigdy za wiele! Te, z witrażykiem, nie dość, że cieszą podniebienie to i oczy! Wypróbujcie w tym roku, jak nie próbowaliście ich jeszcze . Przepis znaleziony w Zufikowie, ale nieco przeze mnie zmodyfikowany . Składniki (na...
  • Ciasteczka dla Świętego Mikołaja, czyli kruche maślane krążki z żurawiną i pistacjami :)

    Przepis dodany:
    4.67
    Ciasteczka dla Świętego Mikołaja, czyli kruche maślane krążki z żurawiną i pistacjami :)
    Coraz bliżej święta. Nieubłaganie czas pędzi do przodu i proszę – dziś już Mikołajki . Mam dla Was z tej okazji wyjątkowy przepis pochodzący z USA – przepis na ciasteczka świętego Mikołaja. W Stanach Zjednoczonych ciasteczka te...
  • Domowa pizza na gruuubrym cieście – naprawdę grubym :)

    Przepis dodany:
    4.91
    Domowa pizza na gruuubrym cieście – naprawdę grubym :)
    Dziś będzie pizza, bo prawda jest taka, że smakoszy pizzy nie brakuje , Mało kto jednak potrafi upiec w domu pizzę na gruuubym spodzie, a jeszcze do tego taką, która będzie puszysta, od spodu i z boków chrupiąca a do tego smaczna i niegliniasta ....
  • Straszące dynie, czyli halloweenowe babeczki cytrynowe :)

    Przepis dodany:
    4.72
    Straszące dynie, czyli halloweenowe babeczki cytrynowe :)
    Dziś Halloween! Na zachodzie znane także jako Hallows’ Eve, czyli przeddzień święta duchów (bliskich zmarłych), obchodzony w karnawałowy sposób poprzez maskarady, bale, imprezy na cmentarzach i tzw. Trick or Treat, czyli obchodzenie domów...
  • Chrupiący lukier imbirowy na bazie cukru trzcinowego

    Przepis dodany:
    4.50
    Chrupiący lukier imbirowy na bazie cukru trzcinowego
    Pisałam już jaki jest mój sposób na biały, perłowy lukier do zdobienia ciast. Dziś chcę Wam zaprezentować lukier imbirowy – gruboziarnisty, chrupiący, o intensywnym imbirowym smaku i beżowym odcieniu (za sprawą cukru trzcinowego) –...
  • Dwa proste sposoby na puree z dyni oraz jego pasteryzacja na okres zimowy

    Przepis dodany:
    4.58
    Dwa proste sposoby na puree z dyni oraz jego pasteryzacja na okres zimowy
    Puree z dyni można zrobić na tyle sposobów ile osób, które zamierzają je przyrządzić . Prawda o dyniowym puree jest taka, że wszystko zależy od tego, do czego chcemy je zastosować. Dlatego chciałam Wam dziś zaproponować dwie opcje...
  • Biała polewa, czyli klasyczny lukier do zdobienia ciast i ciasteczek (perłowy matowy)

    Przepis dodany:
    4.65
    Biała polewa, czyli klasyczny lukier do zdobienia ciast i ciasteczek (perłowy matowy)
    Lukier to nic innego jak polewa na bazie cukru i wody (lub czasami soku) często z dodatkiem aromatów (np. cytrynowego, pomarańczowego lub rumowego). Od stuleci służy on do ozdabiania ciast, tortów, pierniczków, pączków i wielu innych domowych...
  • Sernik z brzoskwiniami

    Przepis dodany:
    4.46
    Sernik z brzoskwiniami
    Sernik to klasyk. Nie ma co tu się rozwodzić – to ciasto znają wszyscy i każdy ma swoją ulubioną jego wersję. Mój ulubiony to sernik w wersji na zimno. Z przyczyn zdrowotnych klasyczny sernik nie jest mi pisany, toteż staram się go unikać...
  • Letnia, szybka, kolorowa sałatka obiadowa ;)

    Przepis dodany:
    4.68
    Letnia, szybka, kolorowa sałatka obiadowa ;)
    Pogoda jest złudna… bowiem dalej mamy lato! Niech nam chociaż jak nie w pogodzie to gra w sercu! I… na stole . Na sałatki obiadowe każdy ma swój sposób. Jednak czasami dobra jest odmiana, więc proponuję Wam moją, którą ostatnio...
  • Klasyczne guacamole | Awokado od środka, czyli trochę wariacji o tym owocu ;)

    Przepis dodany:
    4.47
    Klasyczne guacamole | Awokado od środka, czyli trochę wariacji o tym owocu ;)
    Guacamole – meksykański sos – salsa, przyrządzany na bazie awokado. Guacamole swoje początki miał już w czasach azteckich. Oprócz awokado dodaje się także limonkę i sól. Poszczególne rodzaje guacamole mogą zawierać pomidory, paprykę...
  • Szybki gulasz paprykowy na ajvarze – pełny aromatu Węgier i Bałkanów :)

    Przepis dodany:
    4.66
    Szybki gulasz paprykowy na ajvarze – pełny aromatu Węgier i Bałkanów :)
    Byłam sobie w te wakacje na Węgrzech. Za sprawą mojej kochanej Mamy, która co roku gdzieś mnie ze sobą zabiera na wakacje, przez co możemy poznawać zupełnie nowe miejsca, często mało znane a co za tym idzie także miejscowe zwyczaje. Zwykle...
  • Figa z… wanilią. W słoiku :) | Wariacje na temat fig

    Przepis dodany:
    4.80
    Figa z… wanilią. W słoiku :) | Wariacje na temat fig
    Figi to rzekome owoce figowca pospolitego zwanego też drzewem figowym, figą karyjską, figą pospolitą. Figa to jedna z najstarszych roślin uprawianych przez człowieka i prawdopodobnie pochodzi z Azji Mniejszej. Obecnie największymi producentami fig...
  • Naklejki na słoiki – co, gdzie i jak w 7 krokach :)

    Przepis dodany:
    4.86
    Naklejki na słoiki – co, gdzie i jak w 7 krokach :)
    Po opublikowaniu przedwczorajszych pomidorków lima w słoikach dostałam kilka maili od Was z zapytaniem skąd naklejki (tego większość się domyśliła, że z kuchnialidla.pl ), jak je przyklejać i tak dalej i tak dalej . Bardzo się cieszę, że...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).