Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Anna Jurksztowicz I'jem

W kuchni Anna Jurksztowicz I'jem jest już 220 dobrych przepisów:

  • Sałatka japońska - zdrowa i prosta

    Przepis dodany:
    4.76
    Sałatka japońska - zdrowa i prosta
    Składniki:wodorosty (mogą być z puszki)groszek (latem świeży ugotowany, zimą konserwowy z puszki)świeży ogóreksezam: czarny i białyocet ryżowy (można go zastąpić sokiem z cytryny lub innym octem)łyża oleju sezamowego (można go zastąpić...
  • 10 najchętniej czytanych przepisów w 2016 r.

    Przepis dodany:
    4.60
    10 najchętniej czytanych przepisów w 2016 r.
    10. Sałatka z buraków z soczewicą9. Zupa z czerwonej kapusty - przepis8. Pieczyste - udziec jagnięcy7. Papierowe kanapki, czyli papier ryżowy na surowo (bez smażenia)6. Nalewka dereniowa5. Nalewka z białych porzeczek4. Nalewka z winogron3. Stek z...
  • 10 ekspresowych przepisów na Sylwestra

    Przepis dodany:
    4.49
    10 ekspresowych przepisów na Sylwestra
    Papierowe kanapki, czyli papier ryżowy na surowo (bez smażenia)Wino z brzoskwiniamiMakaron razowy z cukinią - prosty przepisSmażone śliwki z lodami - ekspresowy deserSałata peruwiańska - pyszna!Carpaccio z cukiniiDeser z jogurtu greckiegoŚledź -...
  • Anna Jurksztowicz gotuje - życzenia świąteczne

    Przepis dodany:
    4.80
    Anna Jurksztowicz gotuje - życzenia świąteczne
  • 10 najlepszych przepisów na święta Bożego Narodzenia

    Przepis dodany:
    4.90
    10 najlepszych przepisów na święta Bożego Narodzenia
    Święta coraz bliżej. Oto mój zestaw przepisów bożonarodzeniowych na 2016 r.Śledź - prosty przepis, tradycyjny polskiFilet z gęsi z patelniNajlepsze śledzie everKarp po żydowskuKarp po polsku w śmietaniePieczyste - udziec jagnięcyFlaczki w...
  • Papryczki Padron

    Przepis dodany:
    4.82
    Papryczki Padron
    Składniki:Papryczki padronOliwaSól morskaZąbek czosnkuPrzygotowanie:Papryczki umyć i starannie osuszyć. Na szerokiej patelni rozgrzać oliwę z drobno pokrojonym czosnkiem. Smażyć papryczki, mieszając, aż będą rumiane z obu stron. Smażą się...
  • Okładniczki, czyli małże brzytwy - jak zrobić?

    Przepis dodany:
    4.76
    Okładniczki, czyli małże brzytwy - jak zrobić?
    Przed przygotowaniem małże trzymajcie około pół godziny w wodzie. Dzięki temu pozbędziecie się piasku. Przepis jest bardzo prosty. Na patelnię (może być szeroki rondel) wylejcie 3-4 łyżki oliwy. Dodajcie drobno pokrojoną szalotkę,...
  • Pieczone jesienne warzywa

    Przepis dodany:
    4.74
    Pieczone jesienne warzywa
    Pieczone warzywa ze świeżymi ziołami, oliwą to świetny dodatek, baza do sałatek czy past. Warzywa układamy na natłuszczonej blaszce. Dodajemy zioła i pieczemy - 20-30 minut w 220 stopniach C.Tu w wersji z pak choi.I lekka sałatka z...
  • Filet z gęsi z patelni

    Przepis dodany:
    4.78
    Filet z gęsi z patelni
    Smażona pierś z gęsi to szybki i prosty sposób na gęś ;) Niech Was nie zmyli kolor tych zdjęć - wyszły ciemne, prawie jak spalone, ale zapewniam Was, że nic z tych rzeczy. Smakują wybornie. Mięso podałam z puree z ziemniaków i selera....
  • Puree z selera i ziemniaków

    Przepis dodany:
    4.80
    Puree z selera i ziemniaków
    Składniki:około 8 średniej wielkości ziemniaków3 średnie selerymasłooliwasólpieprzgałka muszkatołowaPrzygotowanie:Warzywa pokrójcie w drobną kostkę i smażcie na patelni na rumiano na oliwie. Jak się zrumienią zmniejszcie ogień i smażcie...
  • Polędwica z tuńczyka po japońsku

    Przepis dodany:
    4.72
    Polędwica z tuńczyka po japońsku
    Składniki:polędwica z tuńczykasos śliwkowy słodko kwaśnysos teriyaki i sojowy w proporcji 2:1oliwasezamPrzygotowanie:Filety z tuńczyka zamarynować w sosach i dostawić na noc. Smażyć na oliwie na małym ogniu około 15 minut. Posypać...
  • Włoska kolacja

    Przepis dodany:
    4.83
    Włoska kolacja
    Składniki:makaron penne pomidory bez skórki2 ząbki czosnkuboczek toskańskisólpieprzświeżo starty parmezanbazyliaoliwaPrzygotowanie:Na patelni rozgrzać około 1 łyżkę oliwy. Dodać drobno pokrojony boczek toskański. Jak się zacznie...
  • Bób z serem halloumi

    Przepis dodany:
    4.70
    Bób z serem halloumi
    Składniki:świeży lub mrożony bóbsóloliwaser HalloumiPrzygotowanie:Bób ugotować do miękkości w osolonej wodzie (około 20-30 minut). Na jednej patelni podsmażyć pokrojony w plastry około 5mm grubości ser. Smażyć na rumiano z jednej i z...
  • Figa z makiem, czyli najprostszy deser świata ;)

    Przepis dodany:
    4.88
    Figa z makiem, czyli najprostszy deser świata ;)
    Będzie figa, ale bez maku ;)Składniki:bardzo dojrzałe figiczerwone winosporo czasu ;)Przygotowanie:Figi pokroić na ćwiartki. Ułożyć w patelni mąższem do góry. Podlać winem do połowy. Dusić na bardzo małym ogniu. Jak wino zacznie się...
  • Gnocci z kurkami i cukinią

    Przepis dodany:
    4.65
    Gnocci z kurkami i cukinią
    Składniki na 2 porcjegnocci (kupiłam gotowe w Heritage Shop & wine na Powiślu - Solec 117 - ponoć najlepsze w Warszawie)Jedna bardzo mała cukinia (około 15-cm)jedna mała cebulkasól, pieprz, masło2 łyżki śmietany (może być 18...
  • Powidła śliwkowe - bez cukru

    Przepis dodany:
    4.52
    Powidła śliwkowe - bez cukru
    Składniki:2 kg śliwek3/4 szklanki wodyrondel lub patelnia o grubym dniewyparzone słoiczkiczas: 7 dniPrzygotowanie:Umyte i wypestkowane śliwki przełożyć do rondla lub do patelni. Podlać wodą. Przykryć i dusić przez około pół godziny, tak by...
  • Marynowane buraczki - wspaniałe!

    Przepis dodany:
    4.76
    Marynowane buraczki - wspaniałe!
    Składniki:kg buraków (gotujemy w skórce około 45 minut, studzimy, obieramy i kroimy w średniej wielkości kawałki)3 cebule pokrojone w piórka1 szklanka octu2 szklanki wody3/4 szklanki cukrułyżeczka soliliście laurowe, pieprz, koper, chrzan, ziele...
  • Bissara, czyli bób po egipsku

    Przepis dodany:
    4.71
    Bissara, czyli bób po egipsku
    Składniki:3/4 szklanki ugotowanego bobu2 pomidory bez skórki2 cebule drobno pokrojone, 1 ząbek pokrojonego czosnkusól, pieprz, wędzona paprykaoliwa1 łyżeczka harissy4 jajkaPrzygotowanie:Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie (najlepsza do...
  • Fermentacja: kiszony czosnek

    Przepis dodany:
    4.88
    Fermentacja: kiszony czosnek
    Wszyscy oszaleli na punkccie fermentacji. Ja też :) Składniki:czosnekpół litra przegotowanej wody4 łyżeczki soli niejodowanejliść laurowy, 2 ziela angielskie, 5 ziarenek pieprzu, pół łyżeczki gorczycy, kawałek chrzanku, koper, liść...
  • Pieczone śliwki z kruszonką

    Przepis dodany:
    4.58
    Pieczone śliwki z kruszonką
    Składniki:1/2 kg wydrylowanych śliwek węgierek2 łyżki cukrugarść rodzynekszczypta kardamonu1/4 kostki zimnego masła100 gram cukru100 gram mąkiPrzygotowanie:Formę żaroodporną wysmarować masłem. Położyć śliwki i zasypać cukrem. Na wierzch...
  • Suszone grzyby

    Przepis dodany:
    4.87
    Suszone grzyby
    Suszycie grzyby? Jakie grzyby suszycie? Piszcie w komentarzach
  • Ciapkapusta - wspaniałe danie kuchni śląskiej

    Przepis dodany:
    4.65
    Ciapkapusta - wspaniałe danie kuchni śląskiej
    Składniki:1 kg ziemniaków1/2 kg kapusty kiszonej1 cebulamasłokminek, sól, pieprzopcjonalnie: wędzonka np. boczekPrzygotowanie:Ziemniaki ugotujcie w osolonej wodzie.Wędzonkę pokrójcie i podsmażcie z pokrojoną cebulą. Dodajcie kapustę i duście...
  • Ratafia - nalewka dla cierpliwych

    Przepis dodany:
    4.54
    Ratafia - nalewka dla cierpliwych
    Ratafia to nalewka z różnych rodzajów owoców sezonowych. Zwykle nastawiam kilka :)Składniki:owoce sezonowe (umyte, wyszypułkowane)skorupy po orzechach włoskich (opcjonalnie, nastawiłam tylko w jednym słoju)cukier (3/4 kg na kg owoców)alkohol (ja...
  • Targi Książki kulinarnej

    Przepis dodany:
    4.57
    Targi Książki kulinarnej
    Informacja dla tych którzy jeszcze nie byli na pierwszym spotkaniu. To będzie nasze drugie spotkanie w Warszawie :);-) Zapraszam więc :)Serdecznie zapraszamy na spotkanie z Anna Jurksztowicz na Targi Książki Kulinarnej, które...
  • Smażony bób z serem halloumi

    Przepis dodany:
    4.82
    Smażony bób z serem halloumi
    Składniki:szklanka ugotowanego bobu w łupinkach100 g sera halloumipół cebuli czerwonejpół zielonej paprykipomidorszczypiorkolendraoreganosólpieprzoliwasok z połowy cytrynyPrzygotowanie:Na patelni rozgrzejcie oliwę i smażcie bób oraz plastry...
  • Zielona sałatka z bobu

    Przepis dodany:
    4.53
    Zielona sałatka z bobu
    Składniki:szklanka ugotowanego bobu w łupinachpół pęczka pokrojonego koperkupęczek pokrojonego szczypiorusólpieprz3 łyżki oliwyłyżka soku z cytryny lub octu winnegopół ząbka czosnkuPrzygotowanie:Oliwę i sok z cytryny wymieszajcie, by...
  • Nasturcje - jadalne kwiaty

    Przepis dodany:
    4.47
    Nasturcje - jadalne kwiaty
    Piękne i smaczne. Kwiaty i listki nasturcji często goszczą na moim stole.To chyba najpopularniejsze w Polsce kwiaty jadalne. Zawierają olejek gorczyczny, który nadaje im charakterystyczny wytrawny smak.Oprócz kwiatów do jedzenia nadają się...
  • Konfitury truskawkowe bez cukry

    Przepis dodany:
    4.72
    Konfitury truskawkowe bez cukry
    Po co robić konfitury i dżemy z truskawek skoro w sklepach jest taki wielki wybór? Dla mnie podstawowym kryterium jest chęć posiadania konfitur bez dodatku cukru. Muszę więc je zrobić sama. Nie jest to droga przez mękę, przeciwnie, jest...
  • Mama, truskawki i konfitury

    Przepis dodany:
    4.49
    Mama, truskawki i konfitury
    Moja mama uwielbia czyścić owoce na konfitury. To naprawdę jej ulubione zajęcie. Dzięki temu mam pewność, że wszytko pięknie się uda i będzie pyszne, dzięki maminej radości :)
  • Truskawki - moje ulubione

    Przepis dodany:
    4.83
    Truskawki - moje ulubione
    Truskawki z cukrem i ze śmietaną to mój smak dzieciństwa. Biały cukier zamieniłam na trzcinowy. Ze śmietany tym razem zrezygnowałam - możecie zastąpić ją jogurtem. Lato pachnie kubkiem roztartych truskawek :)
  • Sałatka na letnie śniadanie

    Przepis dodany:
    4.80
    Sałatka na letnie śniadanie
    Dla niektórych banalna - dla mnie prosta, pyszna i idealna na lato - sałatka caprese!Składniki:Mozzarella di Bufalapomidor malinowy pachnący słońcemoliwaświeża bazyliasól, pieprzPrzygotowanie:Pomidora i mozarellę pokroić w plastry. Poukładać...
  • Talarki z cukinii z kozim serem i bazylią

    Przepis dodany:
    4.55
    Talarki z cukinii z kozim serem i bazylią
    Składniki:Mała cukiniaKozi serŚwieża bazyliaSólPieprzCzosnek granulowany lub świeżyOliwaPrzygotowanie:Cukinię pokroić w talarki około 5mm. Oprószyć solą, pieprzem i nasmarować wyciśniętym czosnkiem.Blachę nasmarować oliwą. Wykładać...
  • Małże w sosie czosnkowym - pyszne

    Przepis dodany:
    4.82
    Małże w sosie czosnkowym - pyszne
    Składniki:małże w muszlachczosnek - 2 ząvkimasłopietruszkasóltymianekodrobina białego winaPrzygotowanie:Zróbcie sos: 2 łyżki wina podgrzejcie z 1/4 kostki masła.  Przyprawcie czosnkiem, natką pietruszki, solą i bardzo niewielką ilością...
  • Spotkanie autorskie

    Przepis dodany:
    4.58
    Spotkanie autorskie
    W niedzielę 22 maja jestem na Targach Książki wink emoticon Warszawa, Stadion Narodowy, w godz. od 10.30 do 11.20 Anna Jurksztowiczwink emoticon
  • Duszona ośmiornica - jak zrobić

    Przepis dodany:
    4.53
    Duszona ośmiornica - jak zrobić
    Składniki:mrożona bądź świeża ośmiornica2 ząbki czosnkuoliwa2l ampki białego winapieprz ziarnistyliść laurowyziele angielskiesólPrzygotowanie:Mrożoną ośmiornicę pokroić na większe kawałki. Świeżą obtłuc (aby nie była gumowata) i...
  • Warszawskie Targi Książki

    Przepis dodany:
    4.51
    Warszawskie Targi Książki
    Warszawskie Targi Książki - Stadion Narodowy - 22 maja (niedziela) 10.30-11.20 - czekam na WasSzczegóły: TU smile emoticon
  • Szparagi z parmezanem - absolutny hit

    Przepis dodany:
    4.65
    Szparagi z parmezanem - absolutny hit
    Szparagi z parmezanem są ekstremalnie proste i nieprawdopodobnie smaczne!Składniki:szparagioliwasól gruboziarnistastarty drobno parmezanPrzygotowanie:Odetnijcie zdrewniałe końcówki szparagów. Polejcie oliwą i posypcie solą. Wyłóżcie na blachę....
  • Wiosenne inspiracje

    Przepis dodany:
    4.72
    Wiosenne inspiracje
    A co Wy lubicie najbardziej?
  • Spotkanie w Empiku - fotorelacja

    Przepis dodany:
    4.68
    Spotkanie w Empiku - fotorelacja
    Źródło: FB
  • Katowice - Empik Silesia - zapraszam - Anna Jukrsztowicz

    Przepis dodany:
    4.62
    Katowice - Empik Silesia - zapraszam - Anna Jukrsztowicz
    W czwartek 21 kwietnia - zapraszam na spotkanie autorskie w Katowicach. Empik Silesia, ul. Chorzowska 107, godz. 18.00. Obecność obowiązkowa! :)
  • Anna Jurksztowicz: moja kuchnia

    Przepis dodany:
    4.73
    Jak wygląda moja kuchnia? Zobaczcie sami: Kuchnia ANNY JURKSZTOWICZ
  • Spotkanie autorskie w EMPIKU

    Przepis dodany:
    4.49
    Mieszkańców Warszawy zapraszam jutro 12 kwietnia o godz. 18.00 do Empiku na Nowym Świecie na spotkanie autorskie ze mną. Będę podpisywać dla Was książkę, porozmawiamy i jestem pewna, że przyniesiecie też jakieś moje...
  • Jak ugotować idealne spaghetti? Instrukcja krok po kroku

    Przepis dodany:
    4.77
    Jak ugotować idealne spaghetti? Instrukcja krok po kroku
    Gotowanie spaghetti w punktach:1.    spaghetti gotujemy w ostatniej chwili, kiedy wszystko do obiadu jest już gotowe.Sos gotowy, sałata gotowa, parmezan pod ręką, natka pietruszki i nożyczki do jej wkrojenia, stół nakryty, wino otwarte.2....
  • Peperonata siciliana

    Przepis dodany:
    4.65
    Peperonata siciliana
    Składniki:2 duże cebule4 pieczarek4 duże papryki2 małe bakłażany4 średnie ziemniaki ugotowane w mundurkach¼ szklanki oliwy z oliwek, pieprz, sól, pepperoncino, oregano, natka pietruszkiPrzygotowanie:W dużej patelni podsmażyć na oliwie cebulę...
  • Żurawina po amerykańsku do indyka lub innych mięs (przepis p. Elżbiety Wars)

    Przepis dodany:
    4.76
    Żurawina po amerykańsku do indyka lub innych mięs (przepis p. Elżbiety Wars)
    Składniki:1 kg świeżej żurawinyjedno jabłko,½ pomarańczy ze skórką1 szklanka cukru lub fruktozy lub ksylitoluPrzygotowanie:Jabłko i pomarańczę dokładnie umyć i drobno pokroić. Żurawinę umyć i wrzucić na patelnie. Dodać pokrojone jabłko...
  • Piegusek – łatwy makowiec

    Przepis dodany:
    4.88
    Piegusek – łatwy makowiec
    Składniki:Szklanka cukru lub fruktozy a najlepiej ksylitoluSzklanka mąkiSzklanka makuSzklanka białek z  jaj¾ Kostki masła lub margaryny do pieczenia ciast, a najlepiej oleju kokosowego2 łyżeczki proszku do pieczeniaorzechy, rodzynki, do...
  • Wielkanoc - jajka z kawiorem

    Przepis dodany:
    4.84
    Wielkanoc - jajka z kawiorem
    Składniki:Ugotowane na twardo jajaczarny kawior2 łyżki majonezuszczypta białego pieprzuPrzygotowanie:Jajka przekroić na pół. Wyjąć żółtka, które należy rozetrzeć z majonezem i wymieszać z kawiorem. Masą napełnić jaja. Posypać pieprzem....
  • Top 10 przepisów na Wielkanoc

    Przepis dodany:
    4.66
    Top 10 przepisów na Wielkanoc
    Za miesiąc Święta Wielkanocne. Ja już myślę o tym co ugotować. Wybrałam:Perliczka długo pieczona - genialna!!!Chleb na zakwasie - zawsze się udaPierś z gęsi pieczonaSztuka mięsa zapiekanaPieczyste - udziec jagnięcyFlaczki w...
  • IQuchnia czyli jak inteligentnie jeść i pić

    Przepis dodany:
    4.64
    IQuchnia czyli jak inteligentnie jeść i pić
    Jak być perfekcyjną panią domu, nie siedząc w kuchni godzinami? Jak świadomie kupować, gotować, karmić rodzinę, przyjaciół i siebie? Jak inteligentnie być na diecie, jeść, pić i nie tyć?Znajdziecie tu przepisy i porady...
  • Do-rem-mi fasola si-do

    Przepis dodany:
    4.90
    Do-rem-mi fasola si-do
    Do- re-mi- fasola -si do Emotikon wink Czyli, między innymi o tym, jak ugotować coś z niczego, już wkrótce w mojej kucharskiej książce. A tak na marginesie, ta fasola na zdjęciu tylko pozornie jest tak zwykła. Zobaczcie jak pięknie ją...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).