Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni ATLAS SMAKÓW

W kuchni ATLAS SMAKÓW jest już 232 dobrych przepisów:

  • Sałatka z pieczarkami

    Przepis dodany:
    4.75
    Sałatka z pieczarkami
    SKŁADNIKI:                              700 g pieczarek100 g żółtego sera4 jajka ugotowane na twardołyżeczka masłarzeżucha2 łyżki majonezu2 łyżeczki...
  • Wielkanocne ciasteczka

    Przepis dodany:
    4.58
    Wielkanocne ciasteczka
    SKŁADNIKI:  ( ok 40 sztuk )                        380 g mąki pszennej200 g miękkiego masła100 g cukru pudru1 jajko16 g cukru wanilinowegoWYKONANIE:1. Piekarnik...
  • Jak gotować ryż ?

    Przepis dodany:
    4.90
    Jak gotować ryż ?
    SKŁADNIKI:                              szklanka ryżu2 szklanki wody3 łyżki olejupół łyżeczki soliWYKONANIE:1. Ryż przesypać do sitka i dokładnie...
  • Śledzie pod pierzynką z buraczkami

    Przepis dodany:
    4.54
    Śledzie pod pierzynką z buraczkami
    SKŁADNIKI:                              200 g filetów śledziowych2 ziemniakicebula2 jajka2 średnie buraki4 łyżki majonezułyżka śmietany...
  • Sałatka śledziowa z pomarańczą

    Przepis dodany:
    4.91
    Sałatka śledziowa z pomarańczą
    SKŁADNIKI:                              4 filety śledzioweczerwona cebula2 pomarańczepieprz2 łyżki oliwy z oliwekgarść rukoli20 g orzechów...
  • Sałatka z mango i wędzonym kurczakiem

    Przepis dodany:
    4.90
    Sałatka z mango i wędzonym kurczakiem
    SKŁADNIKI:                              łyżka miodułyżka musztardy4 łyżki oliwy z oliwek2 łyżki soku z limonkigarść rukoli1/8 główki sałaty...
  • Przekąska na Wigilię - koreczki śledziowe

    Przepis dodany:
    4.79
    Przekąska na Wigilię - koreczki śledziowe
    SKŁADNIKI: ( na 6 sztuk)                           płat śledziowy w olejuplaster żółtego sera1,5 kromki chleba razowegośredni ogórek...
  • Śledzie w śmietanie z jabłkiem

    Przepis dodany:
    4.50
    Śledzie w śmietanie z jabłkiem
    SKŁADNIKI:                              250 g filetów śledziowychcebulajabłkopół łyżeczki cukru5 łyżek śmietany 18""ól i pieprzWYKONANIE:1....
  • Sałatka z wędzonym kurczakiem

    Przepis dodany:
    4.47
    Sałatka z wędzonym kurczakiem
    SKŁADNIKI:                              150 g wędzonego kurczakapół puszki kukurydzy100 g żółtego sera w kostcepół czerwonej paprykiszczypiorekłyżka...
  • Tarta z warzywami - z cukinią i marchewką

    Przepis dodany:
    4.49
    Tarta z warzywami - z cukinią i marchewką
     SKŁADNIKI:                              szklanka ugotowanej kaszy jaglanej pół szklanki mąki kukurydzianej4 jajka60 g margarynyłyżka oleju180 g...
  • Smoothie mango-truskawka

    Przepis dodany:
    4.68
    Smoothie mango-truskawka
    SKŁADNIKI:             ok  176 kcal 150 g truskawek150 g mangopół szklanki mleka sojowego bez cukruWYKONANIE:1. W blenderze umieścić truskawki i pokrojone mango.2. Dodać mleko sojowe. Zmiksować na...
  • Placuszki bananowe FIT - bez glutenu i nabiału

    Przepis dodany:
    4.80
    Placuszki bananowe FIT - bez glutenu i nabiału
    SKŁADNIKI: ( 18 placuszków )        249 kcal                     jajkobananłyżka mąki ( kokosowej, ryżowej lub pszennej )łyżeczka wiórków kokosowych1/3...
  • Młoda kapusta z boczkiem i kiełbasą

    Przepis dodany:
    4.53
    Młoda kapusta z boczkiem i kiełbasą
    SKŁADNIKI: ( 2 porcje )                             mała główka młodej kapusty125 g wędzonego boczkukiełbasa np. myśliwskaszklanka wodyłyżka mąki pszennej...
  • Łosoś smażony ze szparagami i suszonymi pomidorami

    Przepis dodany:
    4.89
    Łosoś smażony ze szparagami i suszonymi pomidorami
    SKŁADNIKI:                        ok 7 szt. zielonych szparagów 3 suszone pomidoryząbek czosnku150 g świeżego łososiałyżka oleju rzepakowegosól i...
  • Risotto ze szparagami

    Przepis dodany:
    4.50
    Risotto ze szparagami
    SKŁADNIKI: ( 2-3 porcje )                             pęczek zielonych szparagówpół cebuli250 g ryżu ( najlepiej Arborio )łyżka oliwy z oliwek3 łyżki...
  • Sałatka warstwowa z jajkiem i rzodkiewką

    Przepis dodany:
    4.54
    Sałatka warstwowa z jajkiem i rzodkiewką
    SKŁADNIKI:          200 g szynki4 jajka na twardo4 łyżki majonezu150 g żółtego serapęczek rzodkiewekrzeżuchaWYKONANIE:1. Szynkę i jajka pokroić w kostkę.2. Żółty ser zetrzeć na tarce o...
  • Sałatka wielkanocna z białą kiełbasą

    Przepis dodany:
    4.54
    Sałatka wielkanocna z białą kiełbasą
    SKŁADNIKI:          2 łyżki jogurtu naturalnegołyżka majonezułyżeczka tartego chrzanusól2 rzodkiewkiszczypiorek1/4 czerwonej papryki2 jajka na twardo2 białe kiełbasy parzonegarść roszponkiWYKONANIE: 1....
  • Koreczki wielkanocne

    Przepis dodany:
    4.76
    Koreczki wielkanocne
    SKŁADNIKI:  ( na 7 szt. )                majonezbiała parzona kiełbasajajko na półtwardo4 suszone pomidoryrzeżuchawykałaczkiWYKONANIE:1. Kiełbasę i jajko pokrój w grube plastry...
  • Roladki z szynki czyli wielkanocne rollsy

    Przepis dodany:
    4.64
    Roladki z szynki czyli wielkanocne rollsy
    SKŁADNIKI:  ( na 6 porcji )                2 łyżki majonezułyżeczka tartego chrzanu1/4 czerwonej papryki4 rzodkiewki2 jajka na twardo6 plastrów szynkipół...
  • Sałatka z kurczakiem i pomarańczą

    Przepis dodany:
    4.85
    Sałatka z kurczakiem i pomarańczą
    SKŁADNIKI:  ( na 2 porcje )               pół opakowania roszpunki2 pomarańcze1/3 owocu granatu40 g orzechów włoskich 150 g filetu z kurczakałyżeczka oleju rzepakowego     ...
  • Fasolka po bretońsku

    Przepis dodany:
    4.90
    Fasolka po bretońsku
    SKŁADNIKI:           750 g świeżej białej fasoliłyżeczka soliliść laurowy2 ziarenka ziela angielskiego330 g boczku330 g wędzonej kiełbasy wieprzowejcebula2 ząbki czosnku2 łyżki majeranku500 g passaty...
  • Jak obrać i ugotować białe szparagi ?

    Przepis dodany:
    4.53
    Jak obrać i ugotować białe szparagi ?
    WYKONANIE:1. Szparagi umyć i osuszyć.2. Szparaga wsiąść do ręki i obieraczką do warzyw obrać z twardych włókien zaczynając tuż pod główka. Główki nie obierać.3. Szparagi złamać na wysokości ok 2-3 cm od końca - przy wyginaniu szparag...
  • Kompot z rabarbaru, malin i mięty

    Przepis dodany:
    4.85
    Kompot z rabarbaru, malin i mięty
    SKŁADNIKI:                1 kg rabarbaru ( ok 3 gałązek )1 litr wody5 łyżek cukru ( można pominąć )2 łyżki soku z cytryny60 g malin ( mogą być mrożone )WYKONANIE:1. Rabarbar umyć ( nie obierać! ),...
  • Sałatka z arbuza z fetą

    Przepis dodany:
    4.51
    Sałatka z arbuza z fetą
    SKŁADNIKI:                plaster arbuza120 g sera fetałyżka miodułyżeczka soku z cytrynyWYKONANIE:1. Arbuz pokroić na plastry o grubości 1,5 cm. Odciąć skórkę, miąższ pokroić w kostkę.2. Ser feta...
  • Jak ugotować zieloną fasolkę szparagową?

    Przepis dodany:
    4.78
    Jak ugotować zieloną fasolkę szparagową?
    SKŁADNIKI:                     500 g zielonej fasolki szparagowej2 l wodyłyżka cukrułyżeczka soliWYKONANIE:1. Fasolkę umyć pod bieżącą wodą i odciąć końce strąków.2. Do wody dodać...
  • Jak zrobić kruche ciasto?

    Przepis dodany:
    4.78
    Jak zrobić kruche ciasto?
    SKŁADNIKI:                     1190 kcal200 g maki pszennejjajkołyżka cukru120 g zimnego masła 82%łyżka zimnej wodyWYKONANIE:1. Mąkę wysypać na stolnicę, dodać jajko i cukier.2. Masło...
  • Tarta truskawkowa

    Przepis dodany:
    4.88
    Tarta truskawkowa
    SKŁADNIKI: ( 10 porcji po ok 140 g )                       1 porcja = 170 kcal500 g truskawek0,5 l mleka 1,5 %2 budynie śmietankowe10 g cukru z prawdziwą wanilią200 g maki...
  • Szparagi w cieście francuskim

    Przepis dodany:
    4.59
    Szparagi w cieście francuskim
    SKŁADNIKI: ( 10 porcji )                       1 porcja = 170 kcalopakowanie ciasta francuskiego ( 275 g )100 g szynki parmeńskiej80 g tartego żółtego sera20 szt. zielonych...
  • Budyń waniliowy

    Przepis dodany:
    4.53
    Budyń waniliowy
    SKŁADNIKI: ( 2 porcje )                       1 porcja = 189 kcalszklanka mleka 1,5 %łyżeczka masłałyżka cukru wanilinowegożółtkołyżka skrobi ziemniaczanejWYKONANIE:1. Do garnka...
  • Zupa kalafiorowa z pulpetami drobiowymi

    Przepis dodany:
    4.81
    Zupa kalafiorowa z pulpetami drobiowymi
    SKŁADNIKI: ( 4 porcje po 300g )            1 porcja = 197 kcalłyżka oliwy z oliwekcebulkapietruszka2 marchewki1/4 porapół łyżeczki kurkumypół łyżeczki zmielonego kopru włoskiego1,5 l wody1/4 selera480 g...
  • Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i rzeżuchy

    Przepis dodany:
    4.76
    Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i rzeżuchy
    INSTRUKCJA - KROK PO KROKU: SKŁADNIKI: ( 2 porcje )                       1 porcja = 59 kcal3 liście kapusty pekińskiejpół słodkiego jabłkagarść rzeżuchyłyżeczka oliwy z...
  • Pieczone żeberka

    Przepis dodany:
    4.64
    Pieczone żeberka
    SKŁADNIKI: żeberka wieprzowemarchewcebula3 liście laurowe      Marynata:2 łyżki oliwy z oliwek3 łyżki syropu klonowegopół łyżeczki soli morskiejłyżeczka rozmarynułyżka octu balsamicznegołyżka octu jabłkowego3 ząbki...
  • Wolno pieczona łopatka wieprzowa

    Przepis dodany:
    4.74
    Wolno pieczona łopatka wieprzowa
    SKŁADNIKI:            ok  3400 kcal1,0 kg łopatki wieprzowej, najlepiej "kulka"4 łyżki oliwy z oliweksól morskapół łyżeczki kopru włoskiego1 cm imbiru3 ząbki czosnku WYKONANIE: 1. Łopatkę umyć pod...
  • Jak ugotować kaszę jaglaną?

    Przepis dodany:
    4.67
    Jak ugotować kaszę jaglaną?
    SKŁADNIKI: pół szklanki kaszy jaglanej1 i 1/4 wodypół łyżeczki soliłyżka olejuWYKONANIE:1. Kaszę jaglaną wsyp na sitko i płucz pod bieżącą zimną woda przez 3 min.2. Następnie przelej kaszę wrzątkiem.3. Do garnuszka wlej wodę, dodaj...
  • Budyń czekoladowy

    Przepis dodany:
    4.66
    Budyń czekoladowy
    SKŁADNIKI: ( 2 porcje )                       1 porcja = 229 kcalszklanka mleka 1,5 %łyżeczka masłałyżka cukru wanilinowegożółtkołyżka skrobi ziemniaczanejłyżeczka kakao2...
  • Jadłospis #5 - 1200 kcal

    Przepis dodany:
    4.61
    Jadłospis #5 - 1200 kcal
    ***Jadłospis na 5 posiłków*** - dzień 51. Śniadanie    ok  222 kcalJaglanka czekoladowa                                      ...
  • Kotlety z jajek z kaszą jaglaną

    Przepis dodany:
    4.51
    Kotlety z jajek z kaszą jaglaną
    SKŁADNIKI: ( 12 szt. )                       1 szt. = 150 kcal3 jajka na twardołyżka mielonego lnujajkogarść rzeżuchyłyżeczka solipół łyżeczki pieprzu100 g kaszy jaglanej (...
  • Ciasto "Zebra"

    Przepis dodany:
    4.67
    Ciasto "Zebra"
    SKŁADNIKI:  (ok 15 porcji po 60 g )        1 porcja = ok 293 kcal5 jajek2,5 szklanki mąki pszennej + 3 łyżki1 szklanka oleju1 szklanka cukru1 szklanka wody3 łyżki kakao2 łyżeczki proszku do pieczenia8 g...
  • Jajka faszerowane z curry

    Przepis dodany:
    4.91
    Jajka faszerowane z curry
    SKŁADNIKI: ( 1 porcja )                       202 kcal2 jajkałyżeczka musztardypół łyżeczki curryłyżeczka majonezusól i pieprzWYKONANIE:1. Jajka ugotować na twardo, ok 10 min....
  • Jajka faszerowane z szynką

    Przepis dodany:
    4.81
    Jajka faszerowane z szynką
    SKŁADNIKI: ( 1 porcja )                       377 kcal2 jajka2 plasterki szynkikawałek konserwowej papryki czerwonejmały ogórek konserwowyłyżka majonezunatka pietruszkisól i...
  • Biała kiełbasa w pieczarkach

    Przepis dodany:
    4.59
    Biała kiełbasa w pieczarkach
    SKŁADNIKI:  ( 4 porcje )        1 porcja = ok 360 kcal4 szt. surowej białej kiełbasyząbek czosnku2 cebule5 pieczarek2 łyżki masła klarowanegołyżka tymianku3/4 szklanki bulionu warzywnego lub białego...
  • Soczysty pieczony schab

    Przepis dodany:
    4.69
    Soczysty pieczony schab
    SKŁADNIKI:                    ok 1500 kcal1 k schabu bez kościłyżeczka soli morskiej3 ząbki czosnku3 łyżki oliwy z oliwekłyżka octu jabłkowegołyżka majerankułyżeczka...
  • Żurek na zakwasie

    Przepis dodany:
    4.73
    Żurek na zakwasie
    SKŁADNIKI: ( 8 porcje po 330 g )     1 porcja = 278 kcal1,2 l bulionu drobiowego lub warzywnego500 g parzonej białej kiełbasy125 g parzonego wędzonego boczku500 ml żuru 1 łyżka tartego chrzanu2 łyżki...
  • Jajka w sosie kaparowym - przekąska wielkanocna

    Przepis dodany:
    4.71
    Jajka w sosie kaparowym - przekąska wielkanocna
    SKŁADNIKI:pół pęczka koperku3 łyżki majonezu60 g kaparówpieprz łyżeczka ostrej musztardy4 jajka 2 łyżki kiełek rzodkiewkiWYKONANIE:1. Koperek umyj, osusz, obierz i drobno posiekaj.2. Kapary odsącz z zalewy.3. Do koperku dodaj...
  • Śledzie ze śliwką w occie

    Przepis dodany:
    4.91
    Śledzie ze śliwką w occie
    SKŁADNIKI: ( 2 porcje )   1 porcja  = 350 kcal150 g filetów śledziowych solonych2 średnie cebule ( 90 g)185 g śliwek w occie ( ok 15 szt. )2 łyżki majonezupieprzWYKONANIE:1. Śledzie pokroić w kostkę i przełożyć do miski.2....
  • Pstrąg na parze z koperkiem

    Przepis dodany:
    4.66
    Pstrąg na parze z koperkiem
    SKŁADNIKI:            ok 300 kcalpstrąg tęczowyłyżka oliwy z oliwekgałązka koperkuząbek czosnkuplaster cytrynysól morskapieprzWYKONANIE:1. Pstrąga umyć pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym...
  • Jadłospis #4 - 1200 kcal

    Przepis dodany:
    4.69
    Jadłospis #4 - 1200 kcal
    ***Jadłospis na 5 posiłków***  dzień 41. Śniadanie    ok 240 kcal                                            ...
  • Pieczona szynka w rozmarynie

    Przepis dodany:
    4.86
    Pieczona szynka w rozmarynie
    SKŁADNIKI:            ok 3000 kcal1,2 kg szynki wieprzowej, najlepiej "kulka"3 łyżki oliwy z oliweksól morskałyżka suszonego rozmarynuśrednia cebula3 ząbki czosnkuWYKONANIE:1. Szynkę umyć pod bieżącą...
  • Kluski leniwe

    Przepis dodany:
    4.62
    Kluski leniwe
    SKŁADNIKI: ( 2 porcje )     1 porcja = 329 kcal500 g białego półtłustego serabiałko jajka3 łyżki mąki pszennej + do podsypaniasólWYKONANIE:1. Twaróg przecisnąć przez praskę lub rozdrobnić w...
  • Jadłospis #3 - 1200 kcal

    Przepis dodany:
    4.74
    Jadłospis #3 - 1200 kcal
    ***Jadłospis na 5 posiłków*** - dzień 31. Śniadanie    ok 349 kcal placki ryżowe z wiśniami                                     ...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).