Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni au-gratin

W kuchni au-gratin jest już 22 dobrych przepisów:

  • Nowy blog

    Przepis dodany:
    4.60
    Polecam swoje nowe dzieło – blog Sweet and Crusty. https://sweetandcrusty.wordpress.com/
  • American pancakes

    Przepis dodany:
    4.60
    American pancakes
    Dzisiaj serwuję przepis na najbardziej klasyczne i najlepsze amerykańskie pancakes. Są one idealnie puszyste, a w połączeniu ze słodkimi dodatkami tworzą wspaniałą kompozycję. Można podawać tradycyjnie z syropem klonowym lub z owocami, bitą...
  • Mini pączki serowe

    Przepis dodany:
    4.86
    Mini pączki serowe
    Myślę, że karnawał jest tym momentem w roku, kiedy choć na kilka tygodni możemy wyłączyć kręcący się w kółko mały liczniczek kalorii w naszych głowach. Dlatego właśnie z tego powodu podaję przepis na pączki serowe. Przy ich smażeniu...
  • Sernik jogurtowy (bez sera)

    Przepis dodany:
    4.71
    Sernik jogurtowy (bez sera)
    Dzisiaj przepis odrobinę paradoksalny – sernik bez sera. Muszę natomiast uprzedzić, że jest on nawet lepszy od tego tradycyjnego – zdecydowanie bardziej lekki i kremowy. Po upieczeniu jest puszysty jak pianka, aczkolwiek ja wolę, jak...
  • Muszle ze szpinakiem i kurczakiem pod beszamelem

    Przepis dodany:
    4.74
    Muszle ze szpinakiem i kurczakiem pod beszamelem
    Dzisiaj w roli głównej szpinak i makaron, czyli jeden z moich ulubionych duetów. Całość polana beszamelem – palce lizać. Muszle można zapiec i podać gorące w formie obiadu lub sycącej kolacji, bądź na zimno – w formie przystawki....
  • Apple pie, czyli tradycyjna szarlotka

    Przepis dodany:
    4.90
    Apple pie, czyli tradycyjna szarlotka
    Najprostsza, ale i także jedna z najlepszych szarlotek, jakie można zrobić. Kruche ciasto potrzebuje odpowiedniego czasu schłodzenia, dlatego bardzo ważne jest, żeby tak właśnie zrobić. Do tego przepisu polecam jabłka lekko kwaśne, twarde i nie...
  • Kruche babeczki z kremem budyniowym, brzoskwiniami i śliwkami

    Przepis dodany:
    4.58
    Kruche babeczki z kremem budyniowym, brzoskwiniami i śliwkami
    Pyszne, kruche, rozpływające się w ustach. Krem budyniowy w tych babeczkach jest jak puszek, a lekko kwaśny smak brzoskwiń i śliwek idealnie przełamuje jego słodycz. Zamiast brzoskwiń i śliwek można oczywiście użyć innych owoców. W tej porze...
  • Pierniki last minute

    Przepis dodany:
    4.74
    Pierniki last minute
    Pierniki last minute to przepis, z którego można skorzystać już na początku grudnia lub nawet w dzień Wigilii. Jest to według mnie najlepszy przepis na pierniki, jaki kiedykolwiek wypróbowałam. Największą zaletą jest to, że pierniki są...
  • Kruche ciastka cynamonowo-pomarańczowo-imbirowe

    Przepis dodany:
    4.65
    Kruche ciastka cynamonowo-pomarańczowo-imbirowe
    Jeśli ktoś potrzebuje przepisu na łatwy, efektowny i jednocześnie pyszny upominek, polecam przepis na kruche gwiazdki cynamonowe. Sprawdzą się zarówno jako upominek, ozdoba choinkowa oraz po prostu jako przekąska do świątecznego kakao. Ja swoje...
  • Fusilli z gorgonzolą

    Przepis dodany:
    4.90
    Fusilli z gorgonzolą
    Prosty sos śmietanowy według klasycznego włoskiego przepisu to najważniejszy element tego dania. Przygotowanie tej pasty zajmuje mniej niż pół godziny, a więc jest ona idealna na szybki i niewymagający dużo wkładu pracy obiad ; ) Składniki : ...
  • Jesienne jabłka

    Przepis dodany:
    4.49
    Jesienne jabłka
    Dzisiaj coś dla absolutnych fanów długich, jesiennych wieczorów, spędzonych pod kocem, z kubkiem gorącej herbaty i z unoszącym się wokół wspaniałym zapachem cynamonu – pieczone jabłka. Tak właściwie, to tylko jedno z nich będzie...
  • Halibut z sosem z pora na purée ziemniaczanym

    Przepis dodany:
    4.58
    Halibut z sosem z pora na purée ziemniaczanym
    Coś prostego i szybkiego dla fanów (lub nie) ryb. Lekki i maślany smak halibuta, przełamany wyrazistym sosem z pora, to coś absolutnie rewelacyjnego. Danie to jest na dodatek dość niskokaloryczne – ryba jest gotowana na parze, dzięki czemu...
  • Les Crêpes

    Przepis dodany:
    4.63
    Les Crêpes
    Od zawsze wyznaję zasadę, że najlepsze naleśniki, to te robione „na oko”. Jednakże jeśli mam ochotę na cieniuteńkie, słodziutkie (lecz nie mdłe) naleśniki z (po prostu) serkiem waniliowym, to poniższy przepis jest wręcz idealny....
  • Ravioli z nadzieniem z cukinii

    Przepis dodany:
    4.58
    Ravioli z nadzieniem z cukinii
    Ostatni dzwonek na cukinie! Ravioli, to oczywiście kolejny przepis z ukochanej przeze mnie kuchni włoskiej. Nie trzeba się jednak przejmować tym, że cukinia się kończy. Do przygotowania farszu można również użyć dyni, na którą sezon dopiero...
  • Deser jeżynowo-herbatnikowy

    Przepis dodany:
    4.80
    Deser jeżynowo-herbatnikowy
    Kolejny banalny przepis na miarę złota. Powinien go mieć w zanadrzu każdy, kto często ma do czynienia z niezapowiedzianymi gośćmi. Ja podaję przepis z użyciem jeżyn i herbatników. W podobny sposób zimą wykorzystuję poświąteczne pierniki...
  • Tosty z jajkiem

    Przepis dodany:
    4.48
    Tosty z jajkiem
    Jeśli ma się ochotę na coś szybkiego na kolację i tą rzeczą niekoniecznie jest zwykła kanapka, to polecam tosty z jajkiem. Danie to świetnie się spisuje również jako pożywne śniadanie ; ) Składniki: (na 2 tosty): 2 tosty pszenne lub …...
  • Racuszki jabłkowe

    Przepis dodany:
    4.78
    Racuszki jabłkowe
    Po paru dniach jedzenia wymyślnych dań, nastaje czasami ochota na zjedzenie czegoś lekkiego, szybkiego i bardzo prostego. Takie właśnie są racuszki jabłkowe – tradycyjne. Nic więcej nie trzeba mówić. Przygotowanie ich zajmuje jakieś 20...
  • Błyskawiczny lunch w 5 minut – Kluseczki lane z pesto bazyliowym

    Przepis dodany:
    4.89
    Błyskawiczny lunch w 5 minut – Kluseczki lane z pesto bazyliowym
    Pomysł na to danie to połączenie tradycyjnych, uwielbianych przeze mnie klusek lanych z również wielbionym przeze mnie pesto bazyliowym. Nie jestem w stanie podać dokładnej ilości mąki – wszystko zależy bowiem od wielkości i konsystencji...
  • Minestrone z pesto bazyliowym

    Przepis dodany:
    4.48
    Minestrone z pesto bazyliowym
    Prawdzie trzeba niestety czasem spojrzeć prosto w oczy i w końcu oswoić się z myślą, że lato dobiega końca. A skoro tak, to mamy przed sobą coraz to dłuższe jesienne wieczory. A o czym się najbardziej marzy po przyjściu do … Czytaj dalej...
  • Tymbaliki makaronowe z musem z pomidorów i cukinii

    Przepis dodany:
    4.69
    Tymbaliki makaronowe z musem z pomidorów i cukinii
    Tymbalik to w oryginale danie podawane w foremce i zalewane galaretą. Jednakże w tym przypadku swoją nazwę zawdzięcza swojemu kształtowi. W skład tych placków wchodzą: makaron, por, szynka, suszone pomidory i świeże zioła. Wszystko jest...
  • Naleśniki z musem nektarynkowym, jabłkami karmelizowanymi na miodzie i słodkim sosem śmietanowym

    Przepis dodany:
    4.81
    Naleśniki z musem nektarynkowym, jabłkami karmelizowanymi na miodzie i słodkim sosem śmietanowym
    Jeśli ma się już dosyć jedzenia normalnych regularnych naleśników z serkiem lub innymi dodatkami, można sobie pozwolić na odrobinę ekstrawagancji. Pomysł na to danie rozszerzał się w miarę jego tworzenia. W rezultacie powstała idealna...
  • Dietetyczna tortilla

    Przepis dodany:
    4.72
    Dietetyczna tortilla
    Czy spotkała Was kiedyś ogromna chęć zjedzenia czegoś niezdrowego akurat w dzień rozpoczęcia diety? Mnie również. Doszłam zatem do wniosku, że nie warto się torturować i odmawiać dobrego –  w końcu raz się żyje. Zawsze trzeba iść...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).