Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Buena Appetite

W kuchni Buena Appetite jest już 42 dobrych przepisów:

  • Łosoś zapiekany z porem

    Przepis dodany:
    4.79
    Łosoś zapiekany z porem
    Składniki: Przepis na 4 osoby Ok 800 g łososia 1 duży por 3 łyżki śmietany Sól, pieprz ½ cytryny Papier do pieczenia Oliwa z oliwek Łyżka masła  PrzygotowanieŁososia smarujemy sokiem...
  • Sałatka z winogronem i serem wędzonym z dressingiem z sera pleśniowego

    Przepis dodany:
    4.63
    Sałatka z winogronem i serem wędzonym z dressingiem z sera pleśniowego
    Składniki:Sałata lodowaOk 10 pomidorków koktajlowych 100 sera wędzonego Kiść winogrona Dressing: 4 łyżki whiskey lub koniaku Łyżeczka masła Ok 60 g sera pleśniowego, dojrzałego Łyżka śmietany   Przygotowanie:Pomidorki i winogrona...
  • Tortille z rybą i sałatką z mango i sosem szczypiorkowym

    Przepis dodany:
    4.51
    Tortille z rybą i sałatką z mango i sosem szczypiorkowym
     Przepis na 4 sztuki Składniki 4 tortille 2 filety rybne Butla tarta 1 jajko Duży pomidor Mango 2 ogórki konserwowe 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu świeży szczypiorek oliwa Sól, pieprz  Przygotowanie: Rybę myjemy,...
  • Pieczarki faszerowane boczkiem i grzankami

    Przepis dodany:
    4.82
    Pieczarki faszerowane boczkiem i grzankami
    Składniki: Porcja na 6 osób 6 dużych kapeluszy pieczarek 150 g boczku Starta mozzarella Grzanki czosnkowe Sól, pieprz   Przygotowanie: Pieczarki czyścimy, odcinamy nóżki, nóżki kroimy w kostkę, a pieczarki doprawiamy solą i pieprzem....
  • "Bądz moją walentynką"

    Przepis dodany:
    4.62
    "Bądz moją walentynką"
    Dziś kolejny Walentynkowy pomysł. Torcik malinowy na czekoladowym spodzie. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Jest delikatny, puszysty, wyśmienity. Idealny na 14 lutego, aby zachwycić partnera. Jestem ciekawa jak Wy celebrujecie ten dzień......
  • Glosowanie na Bloga Roku 2013

    Przepis dodany:
    4.73
    Glosowanie na Bloga Roku 2013
    Buena Appetita bierze udzial w glosowaniu na Bloga Roku 2013. Jesli moj blog podoba sie Wam to prosze o wsparcie w glosowaniu, wyślij SMS o treści C00161 na numer 7122, koszt 1,23zl, do 6 lutego. Duzo czasu nie zostalo :) z gory bardzo dziekuje I...
  • Czekoladowa fantazja

    Przepis dodany:
    4.86
    Czekoladowa fantazja
    Juz niedlugo dzien Swietego Walentego, czyli dzien zakochanych. Pewnie nie jedno z Was zastanawia sie co przygotowac dla swojej drugiej polowki. Dzien zakochanych jest obchodzony juz od sredniowiecza w polodniowo zachodniej czesci Europy. Do Polski ten...
  • Kurczak po chińsku z karmelizowanymi orzechami włoskimi

    Przepis dodany:
    4.52
    Kurczak po chińsku z karmelizowanymi orzechami włoskimi
    Składniki: · ½ filiżanki orzechów włoskich · ½ filiżanki cukru · 2 piersi z kurczaka · 1 łyżka sosu sojowego · 1 łyżka wiśniówki lub porto/ryżowego wina · 1 łyżka mąki ziemniaczanej · 1 łyżka oliwy · Mała garść szczypiorku ·...
  • Jest moja! "Moje smaki" Michela Morana

    Przepis dodany:
    4.85
    Jest moja! "Moje smaki" Michela Morana
    Dziś przyszła! Książka mistrza, Michela Morana z jego autorskim podpisem :) Ekstra prezent na Nowy Rok. Świetne zdjęcia, super przepisy. Będzię się gotować! :) Podziękowania firmie Flywheel za prezent.
  • Boeuf Bourguignon, czyli wołowina po burguncku

    Przepis dodany:
    4.51
    Boeuf Bourguignon, czyli wołowina po burguncku
    Boeuf Bourguignon, czyli wołowina po burguncku. Jest to tradycyjna francuska potrawa, najczęściej podawana na Święta Bożego Narodzenia. Pochodzi ona jak nazwa wskazuje z regionu Burgundia. Mogę śmiało powiedzieć, że jest to jeden z najlepszych...
  • Pieczeń wołowo-warzywna z suszonymi śliwkami

    Przepis dodany:
    4.86
    Pieczeń wołowo-warzywna z suszonymi śliwkami
    Wyśmienita pieczeń, idealnie nadająca się na świąteczny obiad. Uwielbiam takie dania, warzywa nadają wyrazistości i powodują, że mięso nie robi się suche.  Waszym gościom z pewnością przypadnie do gustu. PolecamSkładniki:1 kg...
  • Knedle ze śliwkami

    Przepis dodany:
    4.78
    Knedle ze śliwkami
    Dzisiejsza propozycja dla Was to knedle. Moje ulubione, ze sliwka :) mam nadzieje, ze I Wam przypadna do gustu :) Idelane na drugi dzien Swiat. gdy juz przejedzeni, obzarci rybami, pierogami i miesem, mamy ochote na cos innego, owocowego :)...
  • Krem z kukurydzy

    Przepis dodany:
    4.59
    Krem z kukurydzy
    Składniki:• 600g kukurydzy ( mrożonej lub z puszki)• 1 litr bulionu• 2 papryczki chilli• 1 cebula• Sól• Pieprz• Śmietana• Liść laurowy• masłoPrzygotowanie:• Cebulę i papryczki chilli kroimy w kostkę, smażymy na maśle. •...
  • Cytrynowy łosoś

    Przepis dodany:
    4.69
    Cytrynowy łosoś
    Czy myślicie już o wigilijnym gotowaniu? Jeszcze jest sporo czasu do Świąt, jednak mam dla Was Wigilijną propozycję, jest to cytrynowy łosoś ze świeżym tymiankiem, rodzaj tymianku, który użyłam pochodzi z mojej hodowli, i jest on również o...
  • Krem z pieczonej papryki

    Przepis dodany:
    4.47
    Krem z pieczonej papryki
    Dzisiaj chcę Wam zaproponować, krem z pieczonej papryki. Jest pyszny! Wyśmienity i rozgrzewający! W sam raz na chłodne, zimne pogody.. i długie wieczory.  Pierwszy raz go przygotowywałam, i z pewnością nie ostatni. Składniki:• 6...
  • Pomarańczowy kurczak na piwie

    Przepis dodany:
    4.46
    Pomarańczowy kurczak na piwie
    Najbardziej lubię kurczaka z bardzo chrupiącą skórką, jak pergamin. Kurczak z tego przepisu właśnie taki jest. Aromatyczny i delikatny. Pomarańcze nadają fajny posmak i trochę słodyczy. Polecam :)Składniki:• Ok. 2 kg Kurczak• Piwo w...
  • Schab z kurkami

    Przepis dodany:
    4.86
    Schab z kurkami
    Składniki:• 800g schabu• 300ml śmietany• 250 g kurek*• Sól• Pieprz• Oliwa z oliwek*użyłam kurek mrożonychPrzygotowanie:• Jeśli używacie kurek mrożonych to trzeba je zblanszować przez ok. 5 min we wrzątku w osolonej wodzie.• Schab...
  • Polędwiczki w sosie rodzynkowym

    Przepis dodany:
    4.85
    Polędwiczki w sosie rodzynkowym
     Bardzo Was przepraszam za długą nieobecność. Dziś chcę Wam zaprezentować bardzo fajny, pyszny i zarazem szybki przepis na polędwiczki w sosie rodzynkowym. Mięso bardzo delikatne, miękkie, wyśmienite. Mam nadzieję, że przypadnie Wam...
  • Torta Gianduja

    Przepis dodany:
    4.73
    Torta Gianduja
     We wczorajszą pochmurną sobotę postanowiłam zrobić coś na poprawę nastroju. Oczywiście musiała być to czekolada w dużej ilości :) nic chyba tak ludziom nie dodaje uśmiechu i energii jak szczypta czekoladowego grzeszku....
  • Pierś w migdałowej panierce z warzywnym couscous

    Przepis dodany:
    4.55
    Pierś w migdałowej panierce z warzywnym couscous
    Składniki:piersi z kurczakajajkooliwa z oliwekzmielone migdałykasza coucouspaprykęcukiniesól, pieprzPrzygotowanie:Piersi doprawić solą i pieprzem, zamoczyć najpierw w roztrzepanym jajku, potem w mielonych migdałach i smażyc na rozgrzanej oliwie na...
  • Sałatka z figami, serem halloumi w słodkim dressingu

    Przepis dodany:
    4.78
    Sałatka z figami, serem halloumi w słodkim dressingu
    Próbowaliście juz ser halloumi? Jest to cypryjski ser on zrobiony z mieszanki mleka koziego i owczego. Dodatkowo figi podkreślają jego smak. Sałatka godna polecenia. Zapraszam :)Składniki:sałata2 figiser halloumikilka pomidorków...
  • Czekoladowo-malinowe tartaletki

    Przepis dodany:
    4.68
    Czekoladowo-malinowe tartaletki
    Pyszne zestawienie tartaletek z malinami, można wykorzystać każde świeże owoce. Są idealne. Składniki:250 g ciastek oreo75 g masłaserek maskarpone30 ml wina marsalamalinyDodatkowo:6 małych foremek do tartyPrzygotowanie:Ciastka dokładnie mielimy...
  • Pieczarkowy kurczak

    Przepis dodany:
    4.48
    Pieczarkowy kurczak
    Składniki:(porcja dla 2)2 piersi z kurczaka400g pieczarekkilka świeżych gałązek tymiankusólpieprz1/2 łyżeczki mąki ziemniacznejłyżka masła, najlepiej klarowanegoPrzygotowanie:Piersi kroimy w paski, doprawiamy solą, pieprzem, i listkami...
  • Gulasz wołowy

    Przepis dodany:
    4.71
    Gulasz wołowy
    Składniki:0,5 kg wołowinysólpieprzłyżeczka mąki ziemniaczanejłyżka śmietanyświeży koperekłyżka masła, najlepiej klarowanegoPrzygotowanie:Wołowinę myjemy i kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy mięso, smażymy...
  • Golonka

    Przepis dodany:
    4.61
    Golonka
    Miałam ochotę na konkretny kawałek mięsiwa. I padło na golonkę. Długo zastanawiałam się jak ją zrobić. Jest tyle różnych przepisów, receptur.  Mieliśmy trochę piwa, więc trzeba było użyć, trochę spiliśmy golonę :) Była smaczna....
  • Couscous z kurkami faszerowane w papryce

    Przepis dodany:
    4.77
    Couscous z kurkami faszerowane w papryce
    Gdy macie już dość ziemniaków, polecam Wam couscous. Świetne do obiadów. Jeśli nie lubicie, to warto się przemóc i spróbować, szczególnie gdy kasza jest dobrze doprawiona z dodatkiem kurek i warzyw, możecie zmienić zdanie....
  • Zapiekanka z tuńczykiem

    Przepis dodany:
    4.69
    Zapiekanka z tuńczykiem
    Dzisiaj chciałabym zaproponować Wam zapiekankę, trochę inną niż zwykle mieliście do czynienia. Jest to zapiekanka z tuńczykiem, papryką i kukurydzą. Bardzo smaczna, szybka w przygotowaniu, chrupiąca i idealnie się nadaje na podwieczorek,...
  • Schab z jabłkami w sosie musztardowym

    Przepis dodany:
    4.83
    Schab z jabłkami w sosie musztardowym
    Muszę przyznać, że połączenie jabłek z musztarda jest super! Polecam Wam ten przepis, zrobiłam go pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni. Idealny na  jutrzejszą niedzielę. Kremowo-musztardowy sos z jabłkami i świeżą pietruszką idealnie...
  • Jagodzianki i ciasto drożdzowe

    Przepis dodany:
    4.63
    Jagodzianki i ciasto drożdzowe
    Obiecany wcześniej przepis na jagodzianki. Powiem więcej, postanowiłam za jednym zamachem  zrobić dodatkowo ciasto drożdżowe, i ku mojemu zdziwieniu wyszło aż 17 jagodzianek i dwa podłużne ciasta! Najedliśmy się na zapas. Było pyszne....
  • Dżem jagodowy z nutką wanilii

    Przepis dodany:
    4.79
    Dżem jagodowy z nutką wanilii
     Dziś dalsza część przepisów z "sezonu jagodowego". Dżem jagodowy z nutką wanilii. Jest to dżem mojego autorstwa. W przypływie fantazji do jagód postanowiłam dodać laskę wanilii, i przyznam, że dodaje oryginalnego aromatu i smaku. Z...
  • Sezon jagodowy, otwarty!

    Przepis dodany:
    4.48
    Sezon jagodowy, otwarty!
     Byliśmy na jagodach. Przyznaję, że był to mój pierwszy raz :) I mam nadzieję, że nie ostatni. Nie szło może nam najlepiej, gdyż nie mamy wprawy w zbieraniu, ale następnym razem będzie lepiej. Pół wiaderka w 2 godziny. I tak byliśmy...
  • Chłodnik litewski

    Przepis dodany:
    4.46
    Chłodnik litewski
       Zdrowe, pożywne i orzeźwiające. Chyba wystarczy do opisania chłodnika. Lubicie? Ja uwielbiam, szczególnie w upalne dni, wtedy mogę tylko żyć na chłodniku. Świeży kefir z młodą botwinką, mniam.. Składniki:2 duże kefiry...
  • Arbuz z galaretką

    Przepis dodany:
    4.50
    Arbuz z galaretką
    Ten sezon mogę śmiało nazwać arbuzowy :) chyba nigdy ich aż tyle nie zjadłam. Cóż, pogoda dopisuje, owoce dorodne, nic tylko je jeść i jeść.  Wiecie, że arbuzy zawierają aż 92% wody, dlatego dobrze gaszą moje pragnienie,...
  • Ciasto wiśniowe

    Przepis dodany:
    4.80
    Ciasto wiśniowe
    Ciasto z tego przepisu piekę już któryś raz. Zawsze wychodzi :) Bardzo proste, nie wymaga dużo składników, i można użyć jakichkolwiek owoców jakie macie w domu. Tym razem zrobiłam z wiśniami, ale kiedyś robiłam z nektarynkami, truskawkami,...
  • Łosoś z pesto z suszonych pomidorów w cieście francuskim

    Przepis dodany:
    4.77
    Łosoś z pesto z suszonych pomidorów w cieście francuskim
    Lekko podwędzany, świeży łosoś pod pierzynką pesto z suszonych pomidorów, zapiekany w cieście francuskim był naprawdę smaczny. Wygląda równie ciekawie. Nadaje się idealnie na przyjęcia, po upieczeniu można go pokroić w paski i ugościć...
  • Zapiekanka z mango, serem feta i boczkiem

    Przepis dodany:
    4.75
    Zapiekanka z mango, serem feta i boczkiem
      Muszę się Wam przyznać, że dzisiejsza zapiekanka powstała przez przypadek, nie była wszesniej zaplanowana, przemyślana, nic. Spontaniczna. Otworzyłam lodówkę, zrobiłam przegląd "wojska" co jest, co się nadaje i tak powstał...
  • Fajitas

    Przepis dodany:
    4.71
    Fajitas
    Dzisiejsza propozycja to Fajitas z kurczakiem, serem feta, papryką i pomodorami w pikantnym sosie. Musicie spróbować, są wyśmienite.  Fajita jest określeniem rodzaju potrawy kuchni meksykańskiej, w skład której wchodzi grillowane mięso...
  • Focaccia

    Przepis dodany:
    4.73
    Focaccia
    Robiliście już Focaccia? Tym razem, i był to również mój debiut Jjest to potrawa kuchni włoskiej, jest to rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy(bez sera i sosu pomidorowego – samo ciasto). Każdy region Włoch może się pochwalić inną...
  • Surówka

    Przepis dodany:
    4.63
    Surówka
    Skladniki:pora2 marchewki1 pietruszka1/2 seleralyzka majonezuPrzygotowanie:Marchew, pietruszke, selera scieramy na duzych oczkach tarki. Biala czesc pora przekrawamy wzdluz na cwiartki I drobno w talarki. Dodajemy lyzke majonezu. Mieszamy, aby warzywa sie...
  • Pierś z mozzarellą, ziołami i grzybami

    Przepis dodany:
    4.81
    Pierś z mozzarellą, ziołami i grzybami
    Przygotowanie błyskawiczne! Każdy ma takie dni, że woli zrobić coś szybkiego. Pierś z chrupiącą ziołowo-serową panierką z grzybkami. Mniamm..Składniki:piersi z kurczakabułka tarta1 jajkołyżeczka majerankułyżeczka rozmarynusólpieprzpół...
  • Kurczak z pomarańczową nutą

    Przepis dodany:
    4.57
     Kurczak z pomarańczową nutą
    Składniki:udka kurczakamajeraneksólpieprzpapryka słodkapapryka ostraczosnekkilka dymekpomarańczaPrzygotowanie:W żaroodpirnym naczyniu przyprawiam udka solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, na wierzch posypuję majerankiem. Dodaję 3 ząbki...
  • Makrela

    Przepis dodany:
    4.46
    Makrela
    Składniki:·         Świeża wyfiletowana makrela·         Sól morska·        ...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).