Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Ciachomania

W kuchni Ciachomania jest już 35 dobrych przepisów:

  • Brownie

    Przepis dodany:
    4.82
    Brownie
    Przepis obowiązkowy dla każdego czekoladoholika :) Nie wiem, jak to się stało, że nie trafił jeszcze na blog. Ciasto, które robię bardzo często (niemalże z zamkniętymi oczami ;), o dziwo nawet B, który nie jest wielkim fanem czekolady- uwielbia...
  • Tarta z burakami i fetą

    Przepis dodany:
    4.86
    Tarta z burakami i fetą
    Pomysł na szybki, pyszny obiad lub kolację. Moja faza na botwinkę i buraki trwa, mogłabym je jeść w naprawdę dużych ilościach :) Przynajmniej zdrowo :)SKŁADNIKI:1 opakowanie ciasta francuskiego200 g sera feta3-4 młode buraczki3 ząbki...
  • Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką

    Przepis dodany:
    4.58
    Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką
    Jak maj, to koniecznie rabarbar :) Ciasto drożdżowe z kruszonką zażyczył sobie B. po naszej sobotniej wyprawie na targ (choć do dzisiaj wypomina mi spektakularną klęskę, gdy dawno temu do ciasta z rabarbarem dałam sól zamiast cukru :). Jako...
  • Smoothie truskawkowo bananowe

    Przepis dodany:
    4.69
    Smoothie truskawkowo bananowe
    Wracam po trzymiesięcznej nieobecności. Staram się pogodzić pracę, dokształcanie i moją chorobę, a nie zawsze udaje się to tak, jakbym chciała. Wystartowałam też z moim futrzakiem w treningowych zawodach agility i obojgu nam bardzo się...
  • Walentynkowe serduszka (kruche ciastka)

    Przepis dodany:
    4.75
    Walentynkowe serduszka (kruche ciastka)
    Urocze ciasteczka, które idealnie pasują jako prezent dla ukochanej osoby. Przepis zaczerpnięty z Moich Wypieków. Do barwienia ciastek używam żelowych barwników firmy Wilton (nie jest to wpis sponsorowany), doskonale się sprawdzają, nie...
  • Ciasto grysikowe z galaretką

    Przepis dodany:
    4.82
    Ciasto grysikowe z galaretką
    Ten przepis dostałam jakiś czas  temu od Eweliny (jej psi blog znajdziecie tutaj ). Jako, że nie mam złych wspomnień z dzieciństwa związanych z grysikiem, to koniecznie musiałam go wypróbować. Deser wykonuje się błyskawicznie...
  • Bułki z czarnuszką

    Przepis dodany:
    4.83
    Bułki z czarnuszką
          Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Życzę Wam spełnienia marzeń, wytrwałości w dążeniu do nich i samych pysznych inspiracji!Dzisiaj przepis na pyszne bułki z czarnuszką. Zdaniem B czarnuszka to po prostu przepalony sezam, ale...
  • Syrop piernikowy

    Przepis dodany:
    4.86
    Syrop piernikowy
    Nie piję kawy, wyjątek robię dla słodkiej, najchętniej z jakimś syropem. Bita śmietana też mile widziana :) Nie wiem jednak czy to wciąż jest kawa czy już  raczej deser.Syrop piernikowy znalazłam na allrecipes.com, szybko się go robi, a...
  • Pleśniak

    Przepis dodany:
    4.60
    Pleśniak
    Ciasto, które w moim notesie z przepisami jest od niepamiętnych czasów. Jak się okazało, ulubione B. Co prawda On je zna pod nazwą "królewskie", ale dla mnie zawsze będzie to pleśniak.Najczęściej piekę z półtorej porcji, bo za szybko znika :)...
  • Tort serce (anatomiczne)

    Przepis dodany:
    4.46
    Tort serce (anatomiczne)
    Nie jest to typowe serce, w znanym wszystkim kształcie i kolorze różowym lub czerwonym. Razem z B wpadliśmy na pomysł tortu serca- modelu anatomicznego. A że w zaprzyjaźnionej przychodni weterynaryjnej odbywały się konsultacje kardiologiczne, to...
  • Precle

    Przepis dodany:
    4.55
    Precle
    Precle były moim przeznaczeniem :) Najpierw przepis na Moich Wypiekach (z niego korzystałam), potem White Plate. Wiedziałam, że po prostu muszę je zrobić. Wielkim fanem precli okazał się B. Nie musiałam pytać jak ocenia je w naszej domowej skali...
  • Kremowa zupa z dyni

    Przepis dodany:
    4.57
    Kremowa zupa z dyni
    Ostatnio zaniedbuje mój blog. Dużo zajęć, pracy, sporo się dzieje. Ogólnie jest pozytywnie, ale jesień i jej cudowne smaki przechodzą bokiem.Odkąd w zeszłym roku odkryłam dynię, jestem jej wierną fanką. W każdej postaci jest dobra. Lubię te...
  • Papryka konserwowa

    Przepis dodany:
    4.83
    Papryka konserwowa
    Robienie przetworów na zimę ma w sobie coś magicznego. Lubię patrzeć na półki zastawione słoikami, mam wtedy całkiem pierwotne uczucie bezpieczeństwa ;) Papryka to od paru lat nasz hit. Szybko się ją robi, zwłaszcza odkąd pasteryzujemy...
  • Zupa krem z pomidorów

    Przepis dodany:
    4.72
    Zupa krem z pomidorów
    Koniec lata to idealny czas na pomidory. Są zdecydowanie najlepsze, słodkie i pełne smaku. Bardzo lubię poranne wyprawy na targ, przebieranie w gatunkach pomidorów, możliwość własnoręcznego ich wybrania, powąchania. Zupa krem z dojrzałych...
  • Sernik nowojorski / New York Cheesecake

    Przepis dodany:
    4.67
    Sernik nowojorski / New York Cheesecake
    Dzisiaj Ciachomania obchodzi swoje pierwsze urodziny. Dziękuję bardzo za wszystkie komentarze, miłe słowa i za to, że tu zaglądacie. Ogromnie podziękowania dla B- za zdjęcia i za to, że zmotywował mnie rok temu, motywuje i wspiera do dzisiaj....
  • Jajka w koszulce i sos holederski

    Przepis dodany:
    4.57
    Jajka w koszulce i sos holederski
    Ostatnio naszą ulubioną wieczorną rozrywką jest oglądanie amerykańskiej edycji  Masterchef'a. Można nie lubić tego programu, ale jedno trzeba przyznać - z sezonu na sezon poziom umiejętności kulinarnych uczestników rośnie i budzi mój...
  • Torcik bezowo- lodowy Nigelli

    Przepis dodany:
    4.47
    Torcik bezowo- lodowy Nigelli
    Przepis pochodzi z książki "Nigellissima", do której często lubię wracać. Piękne, apetyczne zdjęcia i wiele smakowitych przepisów, które trafiają w nasz gust. Deser jest nad wyraz prosty, jedyny minus- trzeba czekać, aż się schłodzi (a...
  • Czekoladowy fondant / lava cake

    Przepis dodany:
    4.85
    Czekoladowy fondant / lava cake
    Jestem czekoladoholikiem, nieuleczalnym. Czekoladowy fondant spróbowałam parę lat temu w restauracji i można powiedzieć, że była to miłość od pierwszego zjedzenia :) Kwestią czasu było odtworzenie tego smaku w domu. Idealny deser powinien mieć...
  • Chlebek odrywany z serem

    Przepis dodany:
    4.55
    Chlebek odrywany z serem
    Zdjęcia takiego chleba widziałam już jakiś czas temu i myśl o zrobieniu go, dojrzewała :) Teraz zastanawiam się, dlaczego tak długo czekałam. Jest łatwiejszy niż  ten, nie musimy własnoręcznie robić pieczywa, wystarczy, że kupimy chleb...
  • Sałatka z pieczonych buraków z fetą

    Przepis dodany:
    4.52
    Sałatka z pieczonych buraków z fetą
    Moje ostatnie odkrycie- pieczone buraki. Zajadam się nimi na ciepło i moim zdaniem,  smakują dużo lepiej niż gotowane. Ich słodki smak bardzo dobrze komponuje się ze słoną fetą. Idealnie jakby była to oryginalna feta, ale dobry ser w typie...
  • Dżem truskawkowy

    Przepis dodany:
    4.71
    Dżem truskawkowy
    Domowe przetwory mają w sobie coś magicznego :) Wymagają większego nakładu pracy niż po prostu otwarcie słoiczka ze sklepu, ale zdecydowanie warto. Dokładnie wiemy, co jest w środku, mają o wiele lepszy smak, a widok półek zastawionych owocami...
  • Ciasto jogurtowe z dżemem

    Przepis dodany:
    4.86
    Ciasto jogurtowe z dżemem
    Nie mam ostatnio czasu i możliwości na tworzenie wymyślnych dań. Ale ochota na coś dobrego i coś słodkiego jest niezmienna. Po zlustrowaniu zawartości pustawej lodówki zdecydowałam się na ciasto jogurtowe :) Proste i szybkie w wykonaniu,...
  • CIASTO Z TRUSKAWKAMI I GALARETKĄ

    Przepis dodany:
    4.63
    CIASTO Z TRUSKAWKAMI I GALARETKĄ
    Sezon truskawkowy w pełni. Ogromnie się cieszę, że można już kupić smaczne truskawki. Dla mnie to ciasto jest symbolem lata :) Łatwe w przygotowaniu, wymaga jedynie czasu, by galaretka stężała. Ciasto można dowolnie modyfikować: 3 paczki...
  • CHLEBEK ODRYWANY Z ZIOŁAMI I CZOSNKIEM

    Przepis dodany:
    4.59
    CHLEBEK ODRYWANY Z ZIOŁAMI I CZOSNKIEM
    Pogoda ostatnio nas nie rozpieszcza i zamiast podawać lekkie owocowe ciasta z lodami (najlepiej na tarasie oczywiście :), w mojej kuchni dominują cięższe wypieki. Chlebek odrywany widziałam na paru blogach i wiedziałam, że muszę go wypróbować....
  • SZYBKI SOS POMIDOROWY

    Przepis dodany:
    4.56
    SZYBKI SOS POMIDOROWY
    Najlepszy sos pomidorowy to oczywiście taki z dojrzałych, pełnych smaku pomidorów. Jednak nie zawsze takowe są dostępne i nie zawsze mam na to czas. Wtedy z pomocą przychodzi passata- przecier pomidorowy. Sos z niej robiony jest szybki i bardzo...
  • CIASTO Z RABARBAREM

    Przepis dodany:
    4.74
    CIASTO Z RABARBAREM
    Jak maj, to rabarbar :) Nieskomplikowane ciasto, szybko się je robi, a jeszcze szybciej znika! SKŁADNIKI:4 jajka3/4 szklanki cukru + 1 łyżka cukru1/2 szklanki oleju lub oliwy1 1/2 szklanki mąki pszennej1 1/2 łyżeczki proszku do pieczeniacukier...
  • CIASTO MARCHEWKOWE

    Przepis dodany:
    4.46
    CIASTO MARCHEWKOWE
    Ciasto marchewkowe "chodziło" mi po głowie od dłuższego czasu. Ostateczny impuls do działania dała mi Ewelina (jej świetny blog znajdziecie tutaj). Ciasto jest pyszne, w stylu amerykańskim- wilgotne, raczej ciężkie. Świetnie smakuje zaraz...
  • TORT BEZOWY Z KREMEM KAWOWYM

    Przepis dodany:
    4.74
    TORT BEZOWY Z KREMEM KAWOWYM
    Do pieczenia bezy zabierałam się od jakiegoś czasu, ale brakowało mi motywacji. Tort niespodzianka z okazji urodzin mojej Mamy miał być biszkoptowy z migdałową śmietaną, ale zobaczyłam na Moich Wypiekach torty bezowe i wiedziałam, że to jest...
  • DOMOWY SER PODPUSZCZKOWY

    Przepis dodany:
    4.57
    DOMOWY SER PODPUSZCZKOWY
    Ostatnio zaniedbywałam mój blog oraz moje ulubione, na które lubię zaglądać. Ot, brak czasu i trochę brak weny. Na szczęście mamy już wiosnę i wszystko wraca do życia :) Reaktywowałam też mój zielnik, póki co jest oregano, rozmaryn i...
  • PASZTET Z DROBIU

    Przepis dodany:
    4.47
    PASZTET Z DROBIU
    Specjalistą od tego pasztetu jest B, w jego wydaniu pasztet jest dokładnie taki, jak być powinien- kremowy, smarowny i po prostu pyszny. Jest to nasz Wielkanocny klasyk, ale z uwagi na jego ogromną popularność, mamy mocne postanowienie, że będzie...
  • MAZUREK KAJMAKOWY

    Przepis dodany:
    4.57
    MAZUREK KAJMAKOWY
    Ciasto, bez którego nie wyobrażam sobie świąt. Bardzo słodkie, ale mocno wciągające. A gdy użyjemy gotowej masy kajmakowej, nie jest czasochłonne w przygotowaniu.Życzę Wam zdrowych i wesołych Świąt Wielkanocnych, żeby upłynęły w miłej...
  • BABKA CYTRYNOWA Z KOKOSEM

    Przepis dodany:
    4.81
    BABKA CYTRYNOWA Z KOKOSEM
    Ten przepis jakiś czas temu zobaczyłam na blogu evooshack i bardzo mi się spodobał. Mam ostatnio mniej czasu i lubię piec takie szybkie ciasta. Ciasto jest rzeczywiście nienachalnie słodkie, ale smakuje wybornie. Idealne do herbaty czy...
  • TEMPURA, KURCZAK W TEMPURZE

    Przepis dodany:
    4.48
    TEMPURA, KURCZAK W TEMPURZE
    Tempurę powszechnie uważa się za japońską, ale wywodzi się ona z Portugalii. Nazwa pochodzi od quattuor tempora (cztery razy), odnoszącego się do czterech okresów postu w roku, kiedy to Portugalczycy mieszkający w Japonii jadali smażone jarzyny...
  • CHLEB PSZENNO ŻYTNI NA ZAKWASIE

    Przepis dodany:
    4.47
    CHLEB PSZENNO ŻYTNI NA ZAKWASIE
    Ostatnio czas ucieka mi stanowczo zbyt szybko. Dni mijają, a ja nawet nie wiem kiedy. Ten przepis już chwilę czekał na publikację. Pyszny domowy chleb na zakwasie. Jest świeży przez parę dni, ale rzadko się zdarza, żeby tyle czasu leżał....
  • KOKOSANKI

    Przepis dodany:
    4.87
    KOKOSANKI
    W lodówce zostały białka po pieczeniu babki herbacianej. Wiadomo- nie mogą się zmarnować :) Kokosanki to idealny wypiek na taką okoliczność. Robi się je szybko, a u nas jeszcze szybciej znikają :) Na wielu blogach widziałam kokosanki, jest ich...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).