Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Co w książce kulinarnej ukryte

W kuchni Co w książce kulinarnej ukryte jest już 21 dobrych przepisów:

  • Szakszuka

    Przepis dodany:
    4.86
    Szakszuka
      Szakszuka to oryginalne, syte, weekendowe śniadanie. Pełne aromatów świeżych pomidorów , papryki i bazylii. To śniadanie kuchni izraelskiej, marokańskiej, tunezyjskiej i egipskiej. Szakszuka po arabsku znaczy wielki bałagan.......i...
  • Domowy majonez

    Przepis dodany:
    4.51
    Domowy majonez
      Domowy majonez to było moje marzenie. Niestety odkładałam jego zrobienie, ponieważ nie wierzyłam w to, że uda mi się go zrobić (tyle się słyszy o tym, że majonez często się warzy). Zmusił mnie do tego przypadek. Sałatka już pokrojona a...
  • Bezmięsne gołąbki z kaszą jaglaną i pieczarkami

    Przepis dodany:
    4.59
    Bezmięsne gołąbki z kaszą jaglaną i pieczarkami
      Moim ostatnim odkryciem jest kasza jaglana. Kasza prawie nie goszcząca na polskich stołach. Tym razem postanowiłam dodać ją do bezmięsnych pieczarkowych gołąbków. Oprócz tego, że jest to danie bezmięsne, to także jest potrawą...
  • Bezglutenowe pierniczki

    Przepis dodany:
    4.50
    Bezglutenowe pierniczki
      Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta ..... a na świątecznym stole i choince nie może zabraknąć pierniczków. W tym roku po raz pierwszy zrobiłam pierniczki bezglutenowe. Różne bezglutenowe mąki, miód, cukier waniliowy, masło i...
  • Domowy zdrowy ketchup

    Przepis dodany:
    4.61
    Domowy zdrowy ketchup
      Od dawna rozglądałam się za zdrowym ketchupem. Niestety, ceny mnie odstraszały. Na blogu Kwestia Smaku znalazłam przepis na pyszny, zdrowy (bez masy niepotrzebnego cukru w środku) i niedrogi ketchup. Wypróbowałam przepis i jestem zachwycona....
  • Karkówka w sosie grzybowo-warzywnym

    Przepis dodany:
    4.70
    Karkówka w sosie grzybowo-warzywnym
      Karkówka, mięso goszczące na każdym stole. Raz ja piekę, raz duszę, innej opcji nie ma. Pobawić się można tylko dodatkami. Bardzo często czytam, że aby przyrządzić esencjonalny sos, należy dodać kostkę bulionową. Ale po co? można...
  • Kurczak z suszonymi pomidorami

    Przepis dodany:
    4.70
    Kurczak z suszonymi pomidorami
      Bardzo lubi? suszone pomidory. Zazwyczaj dodaj? je do da? z makaronem, ale tym razem postanowi?am przyrz?dzi? z nimi kurczaka (podpatrzone u Pascala). Poniewa? sama nie susz? pomidorów, musz? si? wiec zadowoli? kupnymi. W s?oiku powinny znale?? si?...
  • Sznycel z indyka w marynacie curry

    Przepis dodany:
    4.88
    Sznycel z indyka w marynacie curry
      Przeczytałam gdzieś, że aby przyzwyczaić się do nieznanego lub nielubianego smaku, należy taką potrawę zjeść przynajmniej 3 razy. Po tym czasie nasze podniebienie odbiera go (smak) już jako coś znanego i lubianego ;). Pierwszy raz...
  • Babka bezglutenowa - przepis baza

    Przepis dodany:
    4.85
    Babka bezglutenowa - przepis baza
      Przepis baza czyli doskonała podstawa naprawdę pysznej babki bezglutenowej. Przed rezygnacją z glutenu, obawiałam się, że ciasta bez normalnej mąki będą niezjadliwe. Nic mylnego. Ta babka jest rewelacyjna. Prosty przepis baza, na podstawie...
  • Bezglutenowe mleczne ciasto czekoladowe

    Przepis dodany:
    4.69
    Bezglutenowe mleczne ciasto czekoladowe
      Wszelkie bezglutenowe ciastka są o wiele droższe od tradycyjnych. Mąki i mieszanki bezglutenowe też nie należą do najtańszych, mimo to najekonomiczniejszym (czy istnieje takie słowo ;) ) wyjściem jest upieczenie ciasta. Ponieważ dopiero...
  • Bezglutenowe placuszki z cukinii

    Przepis dodany:
    4.68
    Bezglutenowe placuszki z cukinii
      Od jakiegoś czasu jestem "bezglutenowa". Nie będę wchodzić w szczegóły, ale moja dieta zmieniła się o 45 stopni. Tylko o tyle, ponieważ owoce, warzywa , mięso, nabiał - to wszystko zostaje bez zmian, zmiana dotyczy tylko glutenu, a...
  • Kurczak w sosie ziołowo-pomidorowym na makaronie

    Przepis dodany:
    4.57
    Kurczak w sosie ziołowo-pomidorowym na makaronie
      Danie z gatunku ekspresowych. Sos pomidorowy, makaron a zamiast mielonego mięsa kawałki piersi z kurczaka z dodatkiem bazylii, czosnku i rozmarynu. Doskonała alternatywa dla tradycyjnych włoskich makaronów. Do tego butelka białego wina i zapraszam...
  • Brownie z orzechami

    Przepis dodany:
    4.56
    Brownie z orzechami
      Uwielbiam brownie. Zawsze robiłam je z dodatkiem rozpuszczonej gorzkiej czekolady. Tym razem znalazłam przepis z kakao. Poza tym reszta bez zmian... bez proszku, prawie bez mąki i cudnie w środku niedopieczone :)     170 g masła 1 szkl. cukru 1...
  • Pieczony kurczak z kalafiorem

    Przepis dodany:
    4.54
    Pieczony kurczak z kalafiorem
      Po długiej nieobecności powracam przepisem, w którym w niebanalny sposób można wykorzystać kalafiora. Po młodej kapuście jest to warzywo, po które o tej porze roku sięgam najczęściej. Do tego dania już nic więcej nie jest potrzebne,...
  • Zapiekanka z kurczakiem i zieloną fasolką szparagową

    Przepis dodany:
    4.60
    Zapiekanka z kurczakiem i zieloną fasolką szparagową
      Zimą generalnie zjadamy mało warzyw, a to błąd. Mrożonki są nie mniej wartościowe niż warzywa świeże i te właśnie zimą powinny królować na naszym stole. Dzisiejsza propozycja to wykorzystanie zielonej fasolki szparagowej w zapiekance...
  • Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami

    Przepis dodany:
    4.75
    Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami
      Uwielbiam lazagne. Doskonale zdaję sobie sprawę, że jest to bomba kaloryczna, ale nie mogę się jej oprzeć. Wszak wszystko zależy nie od kaloryczności, a od wielkości zjedzonej porcji :) Dzisiejszy przepis podpatrzyłam w książce kucharskiej...
  • Ricottowe pankejki z karmelizowanym jabłkiem

    Przepis dodany:
    4.87
    Ricottowe pankejki z karmelizowanym jabłkiem
      Czy ktoś z Was już próbował Amerykańskich pankejków z ricottą i karmelizowanymi jabłkami ? Jeżeli nie, to serdecznie zapraszam :) Ja zrezygnowałam już z dodatkowego polewania placuszków słodkim syropem, ale to jest kwestia wyboru. Dodatek...
  • Karkówka na wschodnią nutę z warzywami, pieczarkami i odrobiną lubczyku

    Przepis dodany:
    4.50
    Karkówka na wschodnią nutę z warzywami, pieczarkami  i odrobiną lubczyku
      Za każdym razem kupując karkówkę wieprzową mam mały dylemat. Jak ją przyrządzić? Najbardziej lubię duszoną w sosie własnym :) więc nie rezygnując z duszenia postanowiłam zrewolucjonizować sos.   1 kg karkówki 30 dag pieczarek pół...
  • Zielona fasolka szparagowa z masłem, sokiem cytrynowym i natką pietruszki

    Przepis dodany:
    4.70
    Zielona fasolka szparagowa z masłem, sokiem cytrynowym i natką pietruszki
    Fasolka szparagowa według przepisu Julii Child. Uwielbiam to połączenie fasolki i natki pietruszki :) Przygotowując ja nie zapomnijcie, że wszystkie zielone warzywa należy po odcedzeniu natychmiast zalać zimna wodą, aby nie straciły koloru.  ...
  • Sos winno-śmietanowy

    Przepis dodany:
    4.85
    Sos winno-śmietanowy
    Do wczorajszych piersi kurczaka duszonych w maśle doskonale pasuje sos winno-śmietanowy Julii Child. Delikatnej drobiowej potrawie nadaje on wyrazistego smaku. A natka pietruszki dodatkowo potęguje wrażenia smakowe :) Zapraszam dziś na drugi przepis z...
  • Piersi kurczaka duszone w maśle

    Przepis dodany:
    4.83
    Piersi kurczaka duszone w maśle
    Pierwszy obiad francuskiego szefa kuchni w moim wykonaniu. 25 października miała miejsce premiera książki Julii Child "Francuski szef kuchni" czyli zbiór wszystkich przepisów jakie Julia zaprezentowała w swoim kulinarnym show. Czekałam na tę...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).