Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Codzienna kuchnia niecodzienna

W kuchni Codzienna kuchnia niecodzienna jest już 601 dobrych przepisów:

  • Jak w Polsce można bezkarnie kraść - opowieść o młodym chłopcu z Krakowa, który lubi sięgać po cudzą własność

    Przepis dodany:
    4.79
    Jak w Polsce można bezkarnie kraść - opowieść o młodym chłopcu z Krakowa, który lubi sięgać po cudzą własność
    Tego wpisu w zasadzie miało nie być. A jeśli już miał się ukazać, to raczej w innym tonie. Cóż...życie weryfikuje przekonania i poglądy. Ale od początku.2 lata temu, zdaje się, że w sierpniu, napisała do mnie jedna z czytelniczek....
  • Domowe kokosanki, czyli jak wykorzystać resztki ciasta

    Przepis dodany:
    4.65
    Domowe kokosanki, czyli jak wykorzystać resztki ciasta
    Myślę, że w każdym domu pozostają czasami resztki ciasta, którego nikt już nie chce jeść. Babki, murzynki czy inne "suche" ciasta bez kremów, można wykorzystać od przygotowania kokosanek. Kiedyś były bardzo popularne, teraz znowu wracają do...
  • Wesołych Świąt!

    Przepis dodany:
    4.51
    Wesołych Świąt!
    Kochani, życzę Wam cudownie pięknych, wiosennych Świąt Wielkanocnych. Spędźcie je tak, jak pragniecie i z osobami, które chcecie gościć przy stole. Dużo radości, promieni słońca i uśmiechu.
  • Polędwica wieprzowa duszona w sosie z kaparów, z aksamitnym puree ziemniaczanym

    Przepis dodany:
    4.79
    Polędwica wieprzowa duszona w sosie z kaparów, z aksamitnym puree ziemniaczanym
    Prosty i szybki obiad nie musi oznaczać wielu godzin spędzonych w kuchni i zlewu pełnego brudnych naczyń. Przekonuję Was o tym od zawsze. I zgodnie z tą ideą, dzisiaj mam dla Was kolejny przepis, który możecie wykorzystać na niedzielny lub...
  • Cytrynowy mazurek i kruche ciasteczka z cytrynowym kremem - idealne na wielkanocny stół

    Przepis dodany:
    4.81
    Cytrynowy mazurek i kruche ciasteczka z cytrynowym kremem - idealne na wielkanocny stół
    Wielkanoc już niebawem, pora wiec zacząć planowanie świątecznych dań. W tym roku święta wielkanocne przypadają dość późno, więc jest duża szansa, że będą to dni ciepłe i prawdziwie wiosenne. Dlatego ja zamierzam przygotować głównie...
  • Kurczak w sosie orzechowym - błyskawiczny i pyszny obiad

    Przepis dodany:
    4.57
    Kurczak w sosie orzechowym - błyskawiczny i pyszny obiad
    Błyskawiczny obiad nie musi oznaczać na szybko zrobionej kanapki czy mrożonki ze sklepu. Można przygotować coś ekspresowo, ale pysznie i zdrowo. Takie własnie jest moje dzisiejsze danie: pierś z kurczaka pokrojona w kostkę i uduszona w...
  • V Festiwal Smaku Food Trucków W Gorzowie Wielkopolskim

    Przepis dodany:
    4.84
    V Festiwal Smaku Food Trucków W Gorzowie Wielkopolskim
    Festiwal Smaku Food Trucków na stałe zagościł już w Gorzowie Wielkopolskim. Nie ma się co dziwić, bo to wyjątkowa impreza, podczas której można spróbować naprawdę niesamowitych potraw przygotowywanych praktycznie na naszych oczach. Gorzów...
  • Czekoladowe praliny z prażonego słonecznika, daktyli i mąki kokosowej - co wiesz o mące kokosowej?

    Przepis dodany:
    4.65
    Czekoladowe praliny z prażonego słonecznika, daktyli i mąki kokosowej - co wiesz o mące kokosowej?
    Kiedy mieszkasz w miejscu, gdzie nie masz sklepu na wyciągnięcie ręki, to musisz planować nawet swoje zachciewajki. A jak wiadomo trudno jest je przewidzieć, więc czasami trzeba obejść się smakiem. Tak właśnie miałam ostatnio, kiedy...
  • Kolekcja plus size Tom&Rose by Ewa Zakrzewska, czyli pierwsza kolekcja ubrań Ewy Zakrzewskiej

    Przepis dodany:
    4.63
    Kolekcja plus size Tom&Rose by Ewa Zakrzewska, czyli pierwsza kolekcja ubrań Ewy Zakrzewskiej
    26. lutego miałam niesamowitą przyjemność uczestniczyć w dość niecodziennym, jak dla mnie,  evencie. W przedpremierowym pokazie, w kameralnej atmosferze, zaprezentowano nam najnowszą kolekcję Tom & Rose by Ewa Zakrzewska, którą Ewa...
  • Pikantna zupa z kapusty pak choi z kuleczkami mięsnymi i ryżem

    Przepis dodany:
    4.79
    Pikantna zupa z kapusty pak choi z kuleczkami mięsnymi i ryżem
    Po kilkumiesięcznej przerwie wracam do Was z nowymi przepisami. Na początek zapraszam na rozgrzewająca zupę z moją ulubioną kapustą pak choi, mięsnymi kuleczkami i ryżem. Jest to zupa dość szybka do zrobienia, bardzo prosta, ale jednocześnie...
  • Imbirowy, piernikowy i dyniowy - 3 rozgrzewające syropy idealne na chłodne dni, a także na świąteczny prezent

    Przepis dodany:
    4.89
    Imbirowy, piernikowy i dyniowy - 3 rozgrzewające syropy idealne na chłodne dni, a także na świąteczny prezent
    Jesień i zima to pory roku,kiedy szukam ciepła. Mimo, że tegoroczne lato dokuczyło mi jak nigdy dotąd, to jednak teraz troszkę brak mi słońca. Od pewnego czasu, mimo zdeklarowanemu słodyczoholizmowi, nie słodzę ani kawy, ani herbaty. Wyjątek...
  • "Kuchnia Iwaszkiewiczów" książka nie tylko z przepisami

    Przepis dodany:
    4.75
    "Kuchnia Iwaszkiewiczów" książka nie tylko z przepisami
    Jakiś czas temu, na krótko przed imieninami, od wydawnictwa Znak otrzymałam książkę. Pozornie jest to najzwyklejsza książka z przepisami, jakich wiele na półkach. Jednak, kiedy ją odpakowałam, to od razu wiedziałam, że nie jest taka...
  • Tort czekoladowy z orzechami na Światowy Dzień Pieczenia z Kasią

    Przepis dodany:
    4.49
    Tort czekoladowy z orzechami na Światowy Dzień Pieczenia z Kasią
    Z moją przyjaciółką znamy się, jak przysłowiowe "łyse konie" i ufamy sobie. Najcudowniejsze jest to, że zawsze możemy powiedzieć sobie prawdę prosto w oczy, bo wiemy, że nie zostanie ona opacznie odebrana. Wiecie co? To jest prawdziwa...
  • Lodowy deser jogurtowy z jeżynami - jak wykorzystać mrożone owoce?

    Przepis dodany:
    4.56
    Lodowy deser jogurtowy z jeżynami - jak wykorzystać mrożone owoce?
    Zbliża się lato, a więc sezon na świeże owoce. Maliny, truskawki, jeżyny...sporo tego. Jak jednak wykorzystać mrożone owoce z ubiegłego sezonu, które jeszcze zapewne w niejednej zamrażarce się chowają? To pytanie zadałam samej sobie kilka dni...
  • Czy chcesz zostać miejskim ogrodnikiem?

    Przepis dodany:
    4.60
    Czy chcesz zostać miejskim ogrodnikiem?
    Od kilku tygodni w moim domu stoi niewielka szklarnia, czyli Green Farm. Zabrzmiało trochę zabawnie, prawda? Szklarnia w domu
  • Zupa pieczarkowa na maśle

    Przepis dodany:
    4.73
    Zupa pieczarkowa na maśle
    Jestem pod ogromnym wrażeniem filmu „Punkt krytyczny - Energia odNowa", na którego prapremierę miałam przyjemność być zaproszoną. Na obejrzenie tego filmu namawiam Was od pewnego czasu, ale - przyznaję - dopiero po jego obejrzeniu w pełni...
  • Dream Burger w Gorzowie Wlkp.

    Przepis dodany:
    4.86
    Dream Burger w Gorzowie Wlkp.
    Jak większość z Was wie, mieszkam w Gorzowie Wielkopolskim. Wspólnie z kilkoma innymi blogerami z mojego miasta postanowiliśmy stworzyć naszą subiektywna kulinarną mapę Gorzowa. Pomysł wyszedł z bloga Ostoja Lasu, na który przy okazji Was...
  • Puszysty i lekki biszkopt z pianką z bitej śmietany i galaretki. Punkt krytyczny - Energia odNowa.

    Przepis dodany:
    4.60
    Puszysty i lekki biszkopt z pianką z bitej śmietany i galaretki. Punkt krytyczny - Energia odNowa.
    Wielu z Was na pewno zna to ciasto. Dawno go nie robiłam, więc była okazja przypomnieć sobie i przy okazji pokazać Wam na blogu. Ciasto jest proste i bardzo lekkie. Nie trzeba go niczym ozdabiać. Żadne polewy, lukry czy posypki nie są potrzebne....
  • Domowy pasztet wieprzowo-drobiowy ze słoika

    Przepis dodany:
    4.91
    Domowy pasztet wieprzowo-drobiowy ze słoika
    Kiedyś bardzo często jadłam pasztety. Uwielbiałam je po prostu. Czasem robiłam sama, czasem kupowałam. Od kiedy "nauczyłam się czytać etykiety", to już nie kupuję. A i w zasadzie mięsa jem coraz mniej, to i pasztety odeszły w zapomnienie. Ten...
  • Sałatka z sera gorgonzola, fig, szynki długo dojrzewającej, na sałacie i z dodatkiem włoskich orzechów

    Przepis dodany:
    4.89
    Sałatka z sera gorgonzola, fig, szynki długo dojrzewającej, na sałacie i z dodatkiem włoskich orzechów
    Prostota i szybkość przede wszystkim! W czasach, kiedy jesteśmy zabiegani, a doba wydaje się dziwnie kurczyć, właśnie proste i szybkie dania maja największe wzięcie. Nie musi to oznaczać byle czego, czy pochłanianych w biegu fast food'ów....
  • Pudding z chałki i zaproszenie do obejrzenia filmu z Marcinem Dorocińskim

    Przepis dodany:
    4.85
    Pudding z chałki i zaproszenie do obejrzenia filmu z Marcinem Dorocińskim
    Marnowanie jedzenia nie powinno mieć miejsca w żadnym domu. Zawsze powinniśmy się starać tak robić zakupy, aby były sensownie zaplanowane. Przede wszystkim pod kątem naszych możliwości i to nie tylko finansowych. Kupujmy tule, ile wiemy, że...
  • Ratujmy klasykę!

    Przepis dodany:
    4.58
    Ratujmy klasykę!
    Kiedy odwiedzam znajome blogi, a nawet kiedy oglądam programy kulinarne, to często włos na głowie mi się jeży. Pojawiają się przepisy na klasyczne potrawy, ale zmodyfikowane do granic. Najpopularniejszy jest chyba kotlet de volaille, o którym...
  • Dip z awokado i chilli a'la guacamole

    Przepis dodany:
    4.81
    Dip z awokado i chilli a'la guacamole
    Zawieruszyło mi się awokado. Zapomniałam o nim po prostu i jak już je odnalazłam, to było bardzo dojrzałe. Skórka momentami prawie czarna. Nie było jednak zepsute, więc postanowiłam szybko coś z niego zrobić. Padło na szybki dip, idealny na...
  • Zupa ziemniaczana z kaszą jęczmienną i jarmużem. Energia odNova - co o niej wiesz?

    Przepis dodany:
    4.90
    Zupa ziemniaczana z kaszą jęczmienną i jarmużem. Energia odNova - co o niej wiesz?
    Kiedy zaczęłam ograniczać mięso, to raczej nie doszukiwałam się w tym żadnej ideologii. Po prostu zauważyłam, że jedząc więcej produktów roślinnych czuję się lepiej. Widocznie mój organizm nie potrzebuje mięsa czy wędlin, bo doskonale...
  • Panna cotta według przepisu Magdy Gessler

    Przepis dodany:
    4.77
    Panna cotta według przepisu Magdy Gessler
    Panna cotta - banalnie prosty deser z włoskimi korzeniami. Banalny tylko z powodu prostoty przygotowania. Smak jest obłędny! Cudowny śmietankowy smak kremówki i prawdziwa wanilia. Tylko cztery składniki i kilka minut, nie licząc czasu schłodzenia....
  • Sałatka z pieczonego buraka, sera feta, na miksie sałat i z prażonymi orzechami

    Przepis dodany:
    4.47
    Sałatka z pieczonego buraka, sera feta, na miksie sałat i z prażonymi orzechami
    Niektórzy nazywają tę sałatkę carpaccio, bo danie, które kiedyś było przygotowywane z surowego mięsa, teraz robi się także z warzyw czy ryb. Podobno jest to dopuszczalne. Ja mam mieszane odczucia, bo to trochę jak robić kotlet de volaille z...
  • Wesołych Świąt!

    Przepis dodany:
    4.76
    Wesołych Świąt!
  • Muffiny marchewkowe z orzechami, cytrynowym lukrem i granolą

    Przepis dodany:
    4.62
    Muffiny marchewkowe z orzechami, cytrynowym lukrem i granolą
    Ciasto marchewkowe jest jednym z najprostszych i najszybszych ciast. Doceniam je zwłaszcza wtedy, kiedy muszę szybko coś upiec, bo czas nie pozwala na dłuższa zabawę w kuchni. Jest też idealne do wszelkich modyfikacji. Można je przekroić i...
  • Prosta sałatka z ziemniaków, jajek, szynki i ogórków konserwowych z sosem majonezowo-musztardowym

    Przepis dodany:
    4.77
    Prosta sałatka z ziemniaków, jajek, szynki i ogórków konserwowych z sosem majonezowo-musztardowym
    Bardzo często po świętach zostają nam resztki jedzenia. Szkoda wyrzucić, a są to często tak niewielkie ilości, że samodzielnie dania nie stworzą. Wiem, że najprościej jest wyrzucić, ale to jest bardzo niedobre rozwiązanie. Zdecydowana...
  • Wytrawne kruche babeczki z pikantnym kremem twarożkowym z fetą

    Przepis dodany:
    4.55
    Wytrawne kruche babeczki z pikantnym kremem twarożkowym z fetą
    Takie oto babeczki wymyśliłam sobie na tegoroczną Wielkanoc. Kruche, ale nie na słodko, lecz z twarożkowym kremem. Bardzo lubię wytrawne kremy na bazie sera feta (lub sera typu feta) i dość często je przygotowuję. Są bardzo wdzięczne, bo można...
  • Sos tatarski

    Przepis dodany:
    4.58
    Sos tatarski
    Sos tatarski to w wielu domach bardzo popularny dodatek. Nie tylko zresztą do jajek, bo fantastycznie smakuje także z wędlinami czy zimnymi mięsami. Sposobów na sos tatarski jest pewnie tyle, ilu jego wielbicieli. Nie wiem czy istnieje "jedynie...
  • Najlepsze serniki

    Przepis dodany:
    4.47
    Najlepsze serniki
    Lubicie serniki? Ja też, nawet bardzo
  • Klub Kolacyjny Barilla - spotkanie w Poznaniu

    Przepis dodany:
    4.90
    Klub Kolacyjny Barilla - spotkanie w Poznaniu
    30. marca miałam okazję uczestniczyć w specjalnej imprezie zorganizowanej przez Barillę: Klub Kolacyjny Barilla. Było to spotkanie zorganizowane w pięknym apartamencie w jednej z poznańskich kamienic. W roli głównej oczywiście pyszne makarony...
  • Bakłażanowe roladki z paprykowym mielonym mięsem

    Przepis dodany:
    4.68
    Bakłażanowe roladki z paprykowym mielonym mięsem
    Dzisiejsze danie może wydawać się skomplikowane lub trudne. Nic z tych rzeczy! Jest proste, a najwięcej czasu zajmuje zapiekanie
  • I Międzynarodowy Dzień Carbonary - Carbonara Day 2017 - KONKURS

    Przepis dodany:
    4.90
    I Międzynarodowy Dzień Carbonary - Carbonara Day 2017 - KONKURS
    Nie wiem czy wiecie, ale dzisiaj obchodzimy I Międzynarodowy Dzień Carbonary
  • Pieczona pierś z gęsi z dodatkiem borówek

    Przepis dodany:
    4.65
    Pieczona pierś z gęsi z dodatkiem borówek
    Wielkanoc nadchodzi coraz szybszymi krokami. Pora zaplanować menu na te dni, prawda? Chcę Wam dzisiaj zaproponować prostą, ale pyszną potrawę: pieczoną pierś z gęsi. Można ją podać jako danie obiadowe, a wtedy wystarczy ugotować (lub upiec)...
  • I Festiwal Smaków Food Trucków w Gorzowie Wielkopolskim

    Przepis dodany:
    4.50
     I Festiwal Smaków Food Trucków w Gorzowie Wielkopolskim
    Już za kilka dni, to znaczy 8. i 9. kwietnia, odbędzie się I Festiwal Smaków Food Trucków. Do mojego miasta zjadą food trucki z całej Polski. Festiwal Smaków doczekał się już 8. edycji w Trójmieście, 2. w Poznaniu oraz Szczecinie, jak...
  • Dobre śniadanie na dobry dzień

    Przepis dodany:
    4.90
    Dobre śniadanie na dobry dzień
    Bardzo często śniadanie jest pomijane lub niedoceniane przez nas. A to niedobrze, bo przecież od dobrego śniadania zależy ile sił będziemy mieć w ciągu dnia. Dużo osób wybiera jednak kubek kawy zamiast niego. Niestety, wbrew pozorom to nie doda...
  • Co podać, gdy wśród gości jest diabetyk?

    Przepis dodany:
    4.61
    Co podać, gdy wśród gości jest diabetyk?
    W ramach gościnnych wpisów, dzisiaj zapraszam na artykuł autorstwa dietetyczki i trenera zdrowej diety, Angeliny Ziembińskiej. Jest ona także autorką bloga Dietolog, który poświęcony jest zasadom zdrowego stylu życia i racjonalnego...
  • Sos remuladowy, idealny do hot dogów, wędlin i kanapek

    Przepis dodany:
    4.65
    Sos remuladowy, idealny do hot dogów, wędlin i kanapek
    Każdy człowiek ma swoje słabości i nie wierzcie, kiedy ktoś mówi, że on słabości nie ma. Nie ma cudów, słabości były, są i będą. Moją słabością są...hot dogi. Kiedy wyjeżdżam gdzieś, to muszę koniecznie na stacji benzynowej...
  • Share Week 2017

    Przepis dodany:
    4.70
    Share Week 2017
    Ruszyła VI. edycja Share Week. Jest akcja wymyślona przez Andrzeja Tucholskiego, która cieszy się coraz większą popularnością. O co w niej chodzi? Najogólniej mówiąc my, blogerzy, youtuberzy, vlogerzy, podcasterzy, polecamy innych twórców ze...
  • Sałatka z kaszy owsianej i topinamburu, z dodatkiem pomidorków koktajlowych, czerwonej cebuli i papryki

    Przepis dodany:
    4.66
    Sałatka z kaszy owsianej i topinamburu, z dodatkiem pomidorków koktajlowych, czerwonej cebuli i papryki
    Topinambur to nic innego jak swojsko brzmiący słonecznik bulwiasty. Jest to roślina pochodząca z Ameryki Północnej, znana tam już Indianom przed przybyciem Krzysztofa Kolumba. Ceniona była zawsze za to, że miała wiele zastosowań: bulwy są...
  • Warsztaty z Pascalem Brodnickim i Ramą - dużo zdjęć

    Przepis dodany:
    4.73
    Warsztaty z Pascalem Brodnickim i Ramą - dużo zdjęć
    Długo się zbierałam, ale wreszcie się zmobilizowałam. Zapraszam na relację z warsztatów kulinarnych " Rama Smaż jak szef kuchni...100 pomysłów na..." Obyły się one 14. stycznia i był zwieńczeniem akcji promocyjnej pod taką samą nazwą....
  • Naleśniki z prażonymi cynamonowymi jabłkami

    Przepis dodany:
    4.49
    Naleśniki z prażonymi cynamonowymi jabłkami
    W najnowszym numerze magazynu "Życie ze smakiem" jednym z tematów przewodnich są śniadania. Śniadania są bardzo ważne dla nas, zawsze o tym przekonuję. Wiosna to czas, kiedy budzi się do życia przyroda, a z nią i my. Bardzo często cierpimy na...
  • Etykiety na słoiczki z przyprawami - do samodzielnego wydrukowania

    Przepis dodany:
    4.53
    Etykiety na słoiczki z przyprawami - do samodzielnego wydrukowania
    W ramach wpisu gościnnego mam dzisiaj dla Was etykiety na słoiczki z przyprawami. Przygotowała je specjalnie dla Was Karolina z bloga Pasje Karoliny. Jak niektórzy wiedzą, Karolina oprócz prowadzenia lifestylowego bloga, zajmuje się także...
  • Zapiekany camembert podany na sałacie z zieleniną i pomidorkami koktajlowymi

    Przepis dodany:
    4.55
    Zapiekany camembert podany na sałacie z zieleniną i pomidorkami koktajlowymi
    Dzisiaj nasze święto, czyli Dzień Kobiet. Świętujecie? Ja raczej nie, bo uważam, że jeśli nasi panowie nas kochają i szanują, to powinni to okazywać w życiu codziennym. Po co kwiaty i prezenty, jeśli przez pozostałą część roku traktowane...
  • Życie ze smakiem - siódmy numer magazynu

    Przepis dodany:
    4.88
    Życie ze smakiem - siódmy numer magazynu
    Zapraszam do oglądania i pobierania najnowszego wydania magazynu "Życie ze smakiem". Jak zawsze znajdziecie w nim sporo smacznych przepisów i porad. Tematami głównymi są śniadania i zbliżająca się Wielkanoc. Do naszego zespołu dołączyła...
  • Buber - deser z kaszy manny na mleku migdałowym, ze skórką pomarańczową i owocami

    Przepis dodany:
    4.65
    Buber - deser z kaszy manny na mleku migdałowym, ze skórką pomarańczową i owocami
    Autorem tego deseru jest Dominik Moskalenko, szef kuchni Sokołów. Przygotowywaliśmy go podczas warsztatów kulinarnych zorganizowanych właśnie przez firmę Sokołów. O samych warsztatach pojawi się osobny wpis, ale już teraz mogę Wam zdradzić,...
  • Waniliowy mus z awokado, z ekspandowanym ziarnem i owocami

    Przepis dodany:
    4.63
    Waniliowy mus z awokado, z ekspandowanym ziarnem i owocami
    Kiedy pierwszy raz zrobiłam deser z awokado, to byłam zaskoczona prostotą i szybkością jego przygotowania. Smak, w zależności od dodatków, może być lekko wytrawny lub słodki. Można również awokado łączyć z owocami, także mrożonymi....
  • Sałatka śledziowa z ogórkiem kiszonym i porem

    Przepis dodany:
    4.46
    Sałatka śledziowa z ogórkiem kiszonym i porem
    Ani się obejrzeliśmy jak karnawał dobiegł końca. Jeszcze tylko ostatki i zaczniemy myśleć o Wielkanocy. Ostatki nazywane są także śledzikiem, a więc i dań ze śledzia nie powinno zabraknąć, prawda?

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).