Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Cukry Proste
W kuchni Cukry Proste jest już 288 dobrych przepisów:
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Przepis dodany:To ciasto drożdżowe z rabarbarem jest:średnio trudne do zrobienia,bardzo puszyste, miękkie i wilgotne,pyszne!Ciasto drożdżowe z rabarbaremSkładniki (na kwadratową formę o boku 21–23 cm):Rozczyn 25 g świeżych drożdży 1 łyżka...Ciasteczka z białą czekoladą i wiśniami
Przepis dodany:Ciasteczka z białą czekoladą i suszonymi wiśniami są:łatwe i szybkie do zrobienia,chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku,bardzo smaczne!Ciasteczka z białą czekoladą i suszonymi wiśniamiSkładniki (na ok. 20 sztuk):100 g masła, miękkiego100...Ciasto miodowe z rabarbarem
Przepis dodany:Ciasto miodowe z rabarbarem:jest łatwe do zrobienia,wychodzi bardzo wilgotne (dzięki czemu długo zachowuje świeżość),nie zawiera białego cukru i tłuszczu zwierzęcego,+ miód dodaje mu słodyczy a rabarbar kwaskowatości, co tworzy ciekawe...Syrniki — placki z twarogu
Przepis dodany:Syrniki:to placki z twarogu popularne w Rosji oraz na Ukrainie i Białorusi,mogą być słodkie lub wytrawne (moja wersja jest oczywiście na słodko),są łatwe do zrobienia i bardzo smaczne,zawierają tylko cztery składniki,najlepiej smakują na...Placki z serka homogenizowanego
Przepis dodany:Placki z serka homogenizowanego:są bardzo łatwe i szybkie do zrobienia,zwierają tylko cztery składniki,wychodzą naprawdę smaczne!Placki z serka homogenizowanegoSkładniki (na ok. 10 sztuk):1 opakowanie (200 g) serka homogenizowanego waniliowego, w...Mazurek kajmakowo-pomarańczowy
Przepis dodany:Mazurek kajmakowo-pomarańczowy to:klasyczne kruche ciasto 3:2:1 (co oznacza stosunek proporcji mąki, masła i cukru) z gotowanymi żółtkami,oraz warstwy dżemu z gorzkich pomarańczy oraz domowej masy kajmakoweja wszystko ozdobione ulubionymi suszonymi...Magdalenki Thomasa Kellera
Przepis dodany:Magdalenki:według przepisu Thomasa Kellera, czyli jednego z najlepszych szefów kuchni w USA,są bardzo łatwe do zrobienia i niezbyt pracochłonne (ale masa musi się chłodzić przez noc w lodówce),wychodzą lekkie, delikatne, wilgotne, z...Nocny placek drożdżowy z kruszonką
Przepis dodany:Ten placek drożdżowy z kruszonką:rośnie przez noc w lodówce i jest pieczony rano,zagniata się z łatwością przy pomocy miksera z końcówką-hakiem,wychodzi bardzo puszysty, delikatny, lekki i maślany,jest naprawdę przepyszny!Nocny placek...Fit placki bananowo-owsiane
Przepis dodany:Placki bananowo-owsiane:idealne na zdrowe i energetyczne śniadanie, są błyskawiczne do zrobienia,mają tylko trzy składniki: banany, płatki owsiane i jajka,wychodzą słodkie, mimo że nie zawierają cukru.Placki bananowo-owsianeSkładniki (na 1...Nutella Babka — drożdżowy warkocz z kremem orzechowo-czekoladowym
Przepis dodany:Nutella Babka, czyli drożdżowy warkocz z nadzieniem z kremu orzechowo-czekoladowego:jest średnio trudny do zrobienia,wychodzi mięciutki, delikatny i pyszny,można go upiec na blasze lub w keksówce.Wielbiciele Nutelli na pewno będą...Ciasto daktylowe z jabłkami
Przepis dodany:Ciasto daktylowe z jabłkami jest:łatwe do zrobienia,o ciekawym smaku i aromacie dzięki daktylom (z których najpierw trzeba przygotować pastę),bez białego cukru,słodkie, wilgotne, lepkie i niezbyt lekkie.Ciasto daktylowe z jabłkamiSkładniki (na...Wegańskie faworki
Przepis dodany:Wegańskie faworki:zrobione z kilku podstawowych składników, bez jajek i śmietany,niezbyt trudne do przygotowania (na pewno łatwiejsze niż wersja tradycyjna),wychodzą smaczne i kruche.Najważniejsze, aby rozwałkować ciasto jak najcieniej i...Victoria Sponge — angielski biszkopt z dżemem
Przepis dodany:Victoria Sponge to:angielski klasyk (pierwszy przepis został spisany w 1861 r.),biszkopt (niezbyt lekki, z dodatkiem masła) przełożony dżemem lub w sezonie letnim — świeżymi owocami i bitą śmietaną,ciasto bardzo smaczne, łatwe i...Banoffee blondie
Przepis dodany:Blondie to wypiek typu brownie, ale z białą czekoladą.To banoffe blondie:oprócz białej czekolady, zawiera także banany i chrupiące migdały w karmelu,jest średnio trudne do zrobienia (przyznaję bez bicia, że pralina migdałowa za pierwszym...Sernik straciatella z malinami i mascarpone
Przepis dodany:Sernik straciatella z malinami i mascarpone jest:pieczony w kąpieli wodnej,z kawałkami gorzkiej czekolady w środku i warstwą owoców na wierzchu,kremowy i aksamitny. Sernik straciatella z malinami i mascarponeSkładniki (na tortownicę...Bułeczki jogurtowe
Przepis dodany:Bułeczki jogurtowe:są całkiem łatwe do przygotowania,wychodzą miękkie, puszyste i wilgotne,nie są słodkie,nie zawierają jajek,najlepiej smakują w dniu pieczenia.Przepis pochodzi z książki Elizy Mórawskiej z bloga White Plate, której receptury...Shortbread — 3-składnikowe szkockie ciasteczka
Przepis dodany:Shortbread, czyli szkockie kruche ciasto:najczęściej pokrojone w trójkąty lub prostokąty i podawane jako ciasteczka,zrobione z trzech podstawowych składników: mąki, masła i cukru (trzcinowego w mojej wersji),bardzo łatwe i szybkie do...Magdalenki klonowe
Przepis dodany:Magdalenki klonowe są:łatwe do zrobienia,miękkie i delikatne,idealne do maczania w herbacie.Magdalenki klonowe Składniki (na 10 sztuk):70 g mąki1/4 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli2 jajka50 g cukru60 g masła + trochę do wysmarowania...Pancakes na kefirze
Przepis dodany:Pancakes na kefirze są:idealne na słodkie śniadanie, podwieczorek lub kolację,łatwe i szybkie do zrobienia,puszyste, wilgotne i smaczne.Składniki (na ok. 6 sztuk):1 szklanka mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody oczyszczonej1/4...Kruche ciasteczka z wanilią
Przepis dodany:Kruche ciasteczka z wanilią:są łatwe do zrobienia za pomocą miksera,wychodzą smaczne i chrupiące, zamknięte w pudełku długo zachowują świeżość,+ ciasto nie wymaga chłodzenia w lodówce przed rozwałkowaniem.Kruche ciasteczka z...Najprostszy makowiec (z gotowej masy makowej)
Przepis dodany:Najprostszy makowiec:jego przygotowanie zajmuje kilka minut (+ czas pieczenia),bazą jest gotowa masa makowa z puszki,nie zawiera tłuszczu ani mąki,wychodzi bardzo wilgotny i smaczny,długo zachowuje świeżość (ale lepiej przechowywać bez...Ciasto z tahini, miodem i pomarańczami
Przepis dodany:Ciasto z tahini (pastą sezamową), miodem i pomarańczami jest:łatwe i szybkie do przygotowania,pełne smaków i aromatów,bardzo mało słodkie i niezbyt wilgotne+ nie zawiera cukru, jajek i produktów mlecznych.Ciasto z tahini, miodem i...Ciasteczka owsiane z orzechami laskowymi i rodzynkami
Przepis dodany:Ciasteczka owsiane z orzechami laskowymi i rodzynkami są:łatwe i szybkie do zrobienia,chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku,bardzo słodkiei pyszne!Ciasteczka owsiane z orzechami laskowymi i rodzynkamiSkładniki (na ok. 25 sztuk):100 g masła,...Placki z jabłkami
Przepis dodany:Placki z jabłkami są:idealne na słodkie śniadanie, podwieczorek lub kolację,łatwe i szybkie do zrobienia,chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Placki z jabłkamiSkładniki (na ok. 10 sztuk):1 szklanka mąki1 łyżeczka proszku do...Najlepszy chlebek bananowy z jabłkami
Przepis dodany:Mój ulubiony chlebek bananowy z jabłkami:jest bardzo łatwy i szybki do zrobienia,nie zawiera produktów mlecznych i białego cukru,wychodzi pulchny, wilgotny i intensywny w smaku,długo zachowuje świeżość. Chlebek bananowy z jabłkamiSkładniki (na...Najprostsze ciasto z jabłkami i kruszonką
Przepis dodany:Ciasto z jabłkami i kruszonką:jest szybkie i łatwe do zrobienia,nie zawiera białego cukru,pachnie cynamonem,wychodzi lekkie, delikatne i puszyste.Ciasto z jabłkami i kruszonkąSkładniki (na tortownicę 20 cm):Ciasto100 g masła, miękkiego100 g cukru...Magdalenki cappuccino
Przepis dodany:Magdalenki cappuccino:to ciastka w kształcie muszelek z dodatkiem kawy w proszku,są łatwe do zrobienia,wychodzą wilgotne, miękkie i smaczne.Magdalenki cappuccinoSkładniki (na ok. 20 sztuk):80 g mąki2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej w proszku1/2...Tosty francuskie z karmelizowanymi jabłkami
Przepis dodany:Tosty francuskie z karmelizowanymi jabłkami, czyli kromki chałki namoczone w mleku z jajkiem i podane z owocami w karmelowym sosie, to:idealna propozycja dla amatorów śniadań na słodko,danie sycące i pyszne!Tosty francuskie z karmelizowanymi...Chlebek dyniowy z jabłkami
Przepis dodany:Chlebek dyniowy z jabłkami jest:łatwy do zrobienia,puszysty,mięciutki,wilgotny,delikatny w smaku,z dodatkiem cynamonu+ nie zawiera produktów mlecznych.Chlebek dyniowy z jabłkamiSkładniki (na keksówkę 22 cm):430 g puree dyniowego*1 jajko150 ml...Słynne ciasto śliwkowe z New York Timesa
Przepis dodany:Przepis na to ciasto śliwkowe (nazywane oryginalnie tortem) był publikowany w New York Timesie każdego września od 1983 do 1989 r. i stał się jednym z najbardziej popularnych w historii dziennika.Ten wypiek jest:idealny w sezonie jesiennym,bardzo...Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką
Przepis dodany:Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką jest:puszysty,lekki, delikatny, z dużą ilością owoców i chrupiącej maślanej posypki.Pycha!Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonkąSkładniki (na formę 25x30 cm):Rozczyn30 g świeżych drożdży1...Lekakh — żydowskie ciasto miodowe
Przepis dodany:Lekakh — żydowskie ciasto miodowe:piecze się na święto Rosz ha-Szana, czyli judaistyczny Nowy Rok (w tym roku przypada między 9 a 11 września),jest bardzo intensywne w smaku, słodkie i wilgotne,nie zawiera nabiału,można do niego dodać kawałki...Crumble ze śliwkami
Przepis dodany:Crumble ze śliwkami to:owoce przykryte chrupiącą, maślaną kruszonką,deser łatwy i szybki do zrobienia, który smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.Crumble ze śliwkamiSkładniki (na 2 kokilki o poj. 250 ml):60 g masła50 g cukru130 g mąki250...Chłopski keks jabłeczny
Przepis dodany:Chłopski keks jabłeczny:to idealny wypiek na drugie śniadanie lub podwieczorek,jest łatwy i szybki do zrobienia,wychodzi bardzo lekki, puszysty, delikatny i wilgotny,długo zachowuje świeżość.Chłopski keks jabłeczny(źródło: Szarlotki Janneke...Magdalenki z palonym masłem i wanilią
Przepis dodany:Magdalenki z palonym masłem i wanilią:to pyszne ciastka w kształcie muszli według przepisu Dorie Greenspan,są bardzo delikatne, lekkie, wilgotne i miękkie,mają orzechowo-waniliowy posmak.Magdalenki z palonym masłem i wanilią(źródło: Dorie's...Wegańskie drożdżowe z jagodami
Przepis dodany:Wegańskie ciasto drożdżowe z jagodami jest:puszyste (choć nie tak bardzo jak wersja z jajkami),lekkie,mięciutkiei smaczne.Wegańskie ciasto drożdżowe z jagodamiSkładniki (na tortownicę 28 cm):Rozczyn30 g świeżych drożdży1 łyżka cukru50 ml...Najlepsze ciasto biszkoptowe z owocami
Przepis dodany:Najlepsze ciasto biszkoptowe z owocami:jest delikatne i lekkie,pasują do niego każde owoce,długo zachowuje świeżość, zawsze wychodzi.To zdecydowanie mój ulubiony wypiek w sezonie letnim. Z tego przepisu korzystałam już nie raz. Bardzo...Crumble bananowo-jabłkowe
Przepis dodany:Crumble bananowo-jabłkowe to:owoce pod maślaną kruszonką,deser łatwy i szybki do zrobienia.Crumble bananowo-jabłkoweSkładniki (na 2 kokilki o poj. 250 ml):65 g masła55 g cukru135 g mąki1 średni banan1 średnie jabłkoMasło rozpuścić w...Kompot wiśniowy z wanilią
Przepis dodany:Kompot wiśniowy z wanilią jest:łatwy i szybki do zrobienia,intensywny w smaku,orzeźwiającyi pyszny!Kompot wiśniowy z waniliąSkładniki:2 l zimnej wody1/2 szklanki (lub więcej) cukru1 kg wiśni2 laski waniliiLaski wanilii przekroić wzdłuż i...Maślane muffiny z malinami i białą czekoladą
Przepis dodany:Muffiny z malinami i białą czekoladą:można przygotować w kilka minut bez użycia miksera,wychodzą lekkie, delikatne i wilgotne.Maślane muffiny z malinami i białą czekoladąSkładniki (na 9 sztuk):1 1/4 szklanki mąki1/4 szklanki cukru1 1/2...Szybkie ciasto z jagodami
Przepis dodany:Ciasto z jagodami jest:bardzo szybkie i łatwe do przygotowania,lekkie,miękkie,delikatne,maślane,wilgotne.Szybkie ciasto z jagodamiSkładniki (na tortownicę 20 cm):135 g masła, miękkiego145 g cukru2 jajka195 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2...Wegański biszkopt z owocami wg Wegan Nerd
Przepis dodany:Wegański biszkopt z owocami wg przepisu z książki Wegan Nerd:jest łatwy do przygotowania, bez użycia miksera,zawiera wegańską maślankę, czyli mieszankę napoju roślinnego z octem, dzięki czemu ładnie rośnie,wychodzi miękki i...Jagodzianki
Przepis dodany:Te jagodzianki są:puszyste,zwarte,wilgotne,z dużą ilością owoców. JagodziankiSkładniki (na 16 sztuk):Ciasto8 g drożdży instant500 g mąki (najlepiej chlebowej)szczypta soli2 żółtka120 g cukru250 ml mleka, lekko podgrzanego80 g masła,...Wegański chlebek bananowy z truskawkami
Przepis dodany:Wegański chlebek bananowy z truskawkami jest:bardzo łatwy i szybki do zrobienia,intensywny w smaku,bardzo wilgotny, dzięki czemu długo zachowuje świeżość.Wegański chlebek bananowy z truskawkamiSkładniki (na keksówkę 30 cm):4 bardzo dojrzałe...Placek drożdżowy z kruszonką
Przepis dodany:Placek drożdżowy z kruszonką:zagniata się z łatwością przy pomocy miksera z końcówką-hakiem,wychodzi puszysty, lekki i delikatny,smakuje jak u babci;)Placek drożdżowy z kruszonkąSkładniki (na formę 25x30 cm):Rozczyn35 g świeżych drożdży1...Rabarbar pod waniliową kruszonką
Przepis dodany:Waniliowe crumble z rabarbarem:to pyszny i łatwy deser do przygotowania w kilka minut,kwaśne warzywo przykrywa warstwa słodkiej i bardzo waniliowej kruszonki.Rabarbar pod waniliową kruszonkąSkładniki (na okrągłe naczynie 20 cm):380 g rabarbaru,...Rabarberkaka - skandynawskie ciasto z rabarbarem
Przepis dodany:Rabarberkaka, czyli ciasto z rabarbarem ze Skandynawii jest:bardzo łatwe i szybkie do zrobienia,niesamowicie maślane oraz puszyste i wilgotne,PRZEPYSZNE!Rabarberkaka - skandynawskie ciasto z rabarbarem(źródło przepisu)Składniki (na tortownicę 20...Brownie z rabarbarem
Przepis dodany:Brownie z rabarbarem jest:łatwe do zrobienia,mokre,ciężkie,sycące,+ kwaśny rabarbar świetnie przełamuje słodycz ciasta.Brownie z rabarbaremSkładniki (na kwadratową formę 21 x 21 cm)2 łodygi rabarbaru + 2 łyżki cukru180 g czekolady, połamanej...Waniliowe ciasto z rabarbarem i kruszonką
Przepis dodany:Ciasto z rabarbarem i kruszonką: bardzo łatwo zrobić,zawiera dużą ilość wanilii,jest maślane,+ słodka kruszonka przełamuje kwaśny smak rabarbaru.Moje ciasto zapadło się, ponieważ dodałam za dużo rabarbaru, ups. Wiem, że przez to nie do...Nocne drożdżowe z jabłkami
Przepis dodany:To ciasto drożdżowe z jabłkami:zagniata się z łatwością przy pomocy miksera z końcówką-hakiem,rośnie przez noc w lodówce,wychodzi puszyste, lekkie i delikatne.Nocne ciasto drożdżowe z jabłkamiSkładniki (na tortownicę 28–30 cm):Rozczyn 30...