Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Cukry Proste

W kuchni Cukry Proste jest już 288 dobrych przepisów:

  • Ciasto drożdżowe z rabarbarem

    Przepis dodany:
    4.90
    Ciasto drożdżowe z rabarbarem
    To ciasto drożdżowe z rabarbarem jest:średnio trudne do zrobienia,bardzo puszyste, miękkie i wilgotne,pyszne!Ciasto drożdżowe z rabarbaremSkładniki (na kwadratową formę o boku 21–23 cm):Rozczyn 25 g świeżych drożdży 1 łyżka...
  • Ciasteczka z białą czekoladą i wiśniami

    Przepis dodany:
    4.64
    Ciasteczka z białą czekoladą i wiśniami
    Ciasteczka z białą czekoladą i suszonymi wiśniami są:łatwe i szybkie do zrobienia,chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku,bardzo smaczne!Ciasteczka z białą czekoladą i suszonymi wiśniamiSkładniki (na ok. 20 sztuk):100 g masła, miękkiego100...
  • Ciasto miodowe z rabarbarem

    Przepis dodany:
    4.72
    Ciasto miodowe z rabarbarem
    Ciasto miodowe z rabarbarem:jest łatwe do zrobienia,wychodzi bardzo wilgotne (dzięki czemu długo zachowuje świeżość),nie zawiera białego cukru i tłuszczu zwierzęcego,+ miód dodaje mu słodyczy a rabarbar kwaskowatości, co tworzy ciekawe...
  • Syrniki — placki z twarogu

    Przepis dodany:
    4.67
    Syrniki — placki z twarogu
    Syrniki:to placki z twarogu popularne w Rosji oraz na Ukrainie i Białorusi,mogą być słodkie lub wytrawne (moja wersja jest oczywiście na słodko),są łatwe do zrobienia i bardzo smaczne,zawierają tylko cztery składniki,najlepiej smakują na...
  • Placki z serka homogenizowanego

    Przepis dodany:
    4.65
    Placki z serka homogenizowanego
    Placki z serka homogenizowanego:są bardzo łatwe i szybkie do zrobienia,zwierają tylko cztery składniki,wychodzą naprawdę smaczne!Placki z serka homogenizowanegoSkładniki (na ok. 10 sztuk):1 opakowanie (200 g) serka homogenizowanego waniliowego, w...
  • Mazurek kajmakowo-pomarańczowy

    Przepis dodany:
    4.51
    Mazurek kajmakowo-pomarańczowy
    Mazurek kajmakowo-pomarańczowy to:klasyczne kruche ciasto 3:2:1 (co oznacza stosunek proporcji mąki, masła i cukru) z gotowanymi żółtkami,oraz warstwy dżemu z gorzkich pomarańczy oraz domowej masy kajmakoweja wszystko ozdobione ulubionymi suszonymi...
  • Magdalenki Thomasa Kellera

    Przepis dodany:
    4.89
    Magdalenki Thomasa Kellera
    Magdalenki:według przepisu Thomasa Kellera, czyli jednego z najlepszych szefów kuchni w USA,są bardzo łatwe do zrobienia i niezbyt pracochłonne (ale masa musi się chłodzić przez noc w lodówce),wychodzą lekkie, delikatne, wilgotne, z...
  • Nocny placek drożdżowy z kruszonką

    Przepis dodany:
    4.87
    Nocny placek drożdżowy z kruszonką
    Ten placek drożdżowy z kruszonką:rośnie przez noc w lodówce i jest pieczony rano,zagniata się z łatwością przy pomocy miksera z końcówką-hakiem,wychodzi bardzo puszysty, delikatny, lekki i maślany,jest naprawdę przepyszny!Nocny placek...
  • Fit placki bananowo-owsiane

    Przepis dodany:
    4.64
    Fit placki bananowo-owsiane
    Placki bananowo-owsiane:idealne na zdrowe i energetyczne śniadanie, są błyskawiczne do zrobienia,mają tylko trzy składniki: banany, płatki owsiane i jajka,wychodzą słodkie, mimo że nie zawierają cukru.Placki bananowo-owsianeSkładniki (na 1...
  • Nutella Babka — drożdżowy warkocz z kremem orzechowo-czekoladowym

    Przepis dodany:
    4.57
    Nutella Babka — drożdżowy warkocz z kremem orzechowo-czekoladowym
    Nutella Babka, czyli drożdżowy warkocz z nadzieniem z  kremu orzechowo-czekoladowego:jest średnio trudny do zrobienia,wychodzi mięciutki, delikatny i pyszny,można go upiec na blasze lub w keksówce.Wielbiciele Nutelli na pewno będą...
  • Ciasto daktylowe z jabłkami

    Przepis dodany:
    4.67
    Ciasto daktylowe z jabłkami
    Ciasto daktylowe z jabłkami jest:łatwe do zrobienia,o ciekawym smaku i aromacie dzięki daktylom (z których najpierw trzeba przygotować pastę),bez białego cukru,słodkie, wilgotne, lepkie i niezbyt lekkie.Ciasto daktylowe z jabłkamiSkładniki (na...
  • Wegańskie faworki

    Przepis dodany:
    4.68
    Wegańskie faworki
    Wegańskie faworki:zrobione z kilku podstawowych składników, bez jajek i śmietany,niezbyt trudne do przygotowania (na pewno łatwiejsze niż wersja tradycyjna),wychodzą smaczne i kruche.Najważniejsze, aby rozwałkować ciasto jak najcieniej i...
  • Victoria Sponge — angielski biszkopt z dżemem

    Przepis dodany:
    4.78
    Victoria Sponge — angielski biszkopt z dżemem
    Victoria Sponge to:angielski klasyk (pierwszy przepis został spisany w 1861 r.),biszkopt (niezbyt lekki, z dodatkiem masła) przełożony dżemem lub w sezonie letnim — świeżymi owocami i bitą śmietaną,ciasto bardzo smaczne, łatwe i...
  • Banoffee blondie

    Przepis dodany:
    4.49
    Banoffee blondie
    Blondie to wypiek typu brownie, ale z białą czekoladą.To banoffe blondie:oprócz białej czekolady, zawiera także  banany i chrupiące migdały w karmelu,jest średnio trudne do zrobienia (przyznaję bez bicia, że pralina migdałowa za pierwszym...
  • Sernik straciatella z malinami i mascarpone

    Przepis dodany:
    4.77
    Sernik straciatella z malinami i mascarpone
    Sernik straciatella z malinami i mascarpone jest:pieczony w kąpieli wodnej,z kawałkami gorzkiej czekolady w środku i warstwą owoców na wierzchu,kremowy i aksamitny.  Sernik straciatella z malinami i mascarponeSkładniki (na tortownicę...
  • Bułeczki jogurtowe

    Przepis dodany:
    4.78
    Bułeczki jogurtowe
    Bułeczki jogurtowe:są całkiem łatwe do przygotowania,wychodzą miękkie, puszyste i wilgotne,nie są słodkie,nie zawierają jajek,najlepiej smakują w dniu pieczenia.Przepis pochodzi z książki Elizy Mórawskiej z bloga White Plate, której receptury...
  • Shortbread — 3-składnikowe szkockie ciasteczka

    Przepis dodany:
    4.67
    Shortbread — 3-składnikowe szkockie ciasteczka
    Shortbread, czyli szkockie kruche ciasto:najczęściej pokrojone w trójkąty lub prostokąty i podawane jako ciasteczka,zrobione z trzech podstawowych składników: mąki, masła i cukru (trzcinowego w mojej wersji),bardzo łatwe i szybkie do...
  • Magdalenki klonowe

    Przepis dodany:
    4.69
    Magdalenki klonowe
    Magdalenki klonowe są:łatwe do zrobienia,miękkie i delikatne,idealne do maczania w herbacie.Magdalenki klonowe Składniki (na 10 sztuk):70 g mąki1/4 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli2 jajka50 g cukru60 g masła + trochę do wysmarowania...
  • Pancakes na kefirze

    Przepis dodany:
    4.90
    Pancakes na kefirze
    Pancakes na kefirze są:idealne na słodkie śniadanie, podwieczorek lub kolację,łatwe i szybkie do zrobienia,puszyste, wilgotne i smaczne.Składniki (na ok. 6 sztuk):1 szklanka mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody oczyszczonej1/4...
  • Kruche ciasteczka z wanilią

    Przepis dodany:
    4.58
    Kruche ciasteczka z wanilią
    Kruche ciasteczka z wanilią:są łatwe do zrobienia za pomocą miksera,wychodzą smaczne i chrupiące, zamknięte w pudełku długo zachowują świeżość,+ ciasto nie wymaga chłodzenia w lodówce przed rozwałkowaniem.Kruche ciasteczka z...
  • Najprostszy makowiec (z gotowej masy makowej)

    Przepis dodany:
    4.62
    Najprostszy makowiec (z gotowej masy makowej)
    Najprostszy makowiec:jego przygotowanie zajmuje kilka minut (+ czas pieczenia),bazą jest gotowa masa makowa z puszki,nie zawiera tłuszczu ani mąki,wychodzi bardzo wilgotny i smaczny,długo zachowuje świeżość (ale lepiej przechowywać bez...
  • Ciasto z tahini, miodem i pomarańczami

    Przepis dodany:
    4.57
    Ciasto z tahini, miodem i pomarańczami
    Ciasto z tahini (pastą sezamową), miodem i pomarańczami jest:łatwe i szybkie do przygotowania,pełne smaków i aromatów,bardzo mało słodkie i niezbyt wilgotne+ nie zawiera cukru, jajek i produktów mlecznych.Ciasto z tahini, miodem i...
  • Ciasteczka owsiane z orzechami laskowymi i rodzynkami

    Przepis dodany:
    4.74
    Ciasteczka owsiane z orzechami laskowymi i rodzynkami
    Ciasteczka owsiane z orzechami laskowymi i rodzynkami są:łatwe i szybkie do zrobienia,chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku,bardzo słodkiei pyszne!Ciasteczka owsiane z orzechami laskowymi i rodzynkamiSkładniki (na ok. 25 sztuk):100 g masła,...
  • Placki z jabłkami

    Przepis dodany:
    4.76
    Placki z jabłkami
    Placki z jabłkami są:idealne na słodkie śniadanie, podwieczorek lub kolację,łatwe i szybkie do zrobienia,chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Placki z jabłkamiSkładniki (na ok. 10 sztuk):1 szklanka mąki1 łyżeczka proszku do...
  • Najlepszy chlebek bananowy z jabłkami

    Przepis dodany:
    4.67
    Najlepszy chlebek bananowy z jabłkami
    Mój ulubiony chlebek bananowy z jabłkami:jest bardzo łatwy i szybki do zrobienia,nie zawiera produktów mlecznych i białego cukru,wychodzi pulchny, wilgotny i intensywny w smaku,długo zachowuje świeżość. Chlebek bananowy z jabłkamiSkładniki (na...
  • Najprostsze ciasto z jabłkami i kruszonką

    Przepis dodany:
    4.67
    Najprostsze ciasto z jabłkami i kruszonką
    Ciasto z jabłkami i kruszonką:jest szybkie i łatwe do zrobienia,nie zawiera białego cukru,pachnie cynamonem,wychodzi lekkie, delikatne i puszyste.Ciasto z jabłkami i kruszonkąSkładniki (na tortownicę 20 cm):Ciasto100 g masła, miękkiego100 g cukru...
  • Magdalenki cappuccino

    Przepis dodany:
    4.81
    Magdalenki cappuccino
    Magdalenki cappuccino:to ciastka w kształcie muszelek z dodatkiem kawy w proszku,są łatwe do zrobienia,wychodzą wilgotne, miękkie i smaczne.Magdalenki cappuccinoSkładniki (na ok. 20 sztuk):80 g mąki2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej w proszku1/2...
  • Tosty francuskie z karmelizowanymi jabłkami

    Przepis dodany:
    4.58
    Tosty francuskie z karmelizowanymi jabłkami
    Tosty francuskie z karmelizowanymi jabłkami, czyli kromki chałki namoczone w mleku z jajkiem i podane z owocami w karmelowym sosie, to:idealna propozycja dla amatorów śniadań na słodko,danie sycące i pyszne!Tosty francuskie z karmelizowanymi...
  • Chlebek dyniowy z jabłkami

    Przepis dodany:
    4.48
    Chlebek dyniowy z jabłkami
    Chlebek dyniowy z jabłkami jest:łatwy do zrobienia,puszysty,mięciutki,wilgotny,delikatny w smaku,z dodatkiem cynamonu+ nie zawiera produktów mlecznych.Chlebek dyniowy z jabłkamiSkładniki (na keksówkę 22 cm):430 g puree dyniowego*1 jajko150 ml...
  • Słynne ciasto śliwkowe z New York Timesa

    Przepis dodany:
    4.80
    Słynne ciasto śliwkowe z New York Timesa
    Przepis na to ciasto śliwkowe (nazywane oryginalnie tortem) był publikowany w New York Timesie każdego września od 1983 do 1989 r. i stał się jednym z najbardziej popularnych w historii dziennika.Ten wypiek jest:idealny w sezonie jesiennym,bardzo...
  • Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką

    Przepis dodany:
    4.76
    Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką
    Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką jest:puszysty,lekki, delikatny, z dużą ilością owoców i chrupiącej maślanej posypki.Pycha!Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonkąSkładniki (na formę 25x30 cm):Rozczyn30 g świeżych drożdży1...
  • Lekakh — żydowskie ciasto miodowe

    Przepis dodany:
    4.50
    Lekakh — żydowskie ciasto miodowe
    Lekakh — żydowskie ciasto miodowe:piecze się na święto Rosz ha-Szana, czyli judaistyczny Nowy Rok (w tym roku przypada między 9 a 11 września),jest bardzo intensywne w smaku, słodkie i wilgotne,nie zawiera nabiału,można do niego dodać kawałki...
  • Crumble ze śliwkami

    Przepis dodany:
    4.52
    Crumble ze śliwkami
    Crumble ze śliwkami to:owoce przykryte chrupiącą, maślaną kruszonką,deser łatwy i szybki do zrobienia, który smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.Crumble ze śliwkamiSkładniki (na 2 kokilki o poj. 250 ml):60 g masła50 g cukru130 g mąki250...
  • Chłopski keks jabłeczny

    Przepis dodany:
    4.87
    Chłopski keks jabłeczny
    Chłopski keks jabłeczny:to idealny wypiek na drugie śniadanie lub podwieczorek,jest łatwy i szybki do zrobienia,wychodzi bardzo lekki, puszysty, delikatny i wilgotny,długo zachowuje świeżość.Chłopski keks jabłeczny(źródło: Szarlotki Janneke...
  • Magdalenki z palonym masłem i wanilią

    Przepis dodany:
    4.65
    Magdalenki z palonym masłem i wanilią
    Magdalenki z palonym masłem i wanilią:to pyszne ciastka w kształcie muszli według przepisu Dorie Greenspan,są bardzo delikatne, lekkie, wilgotne i miękkie,mają orzechowo-waniliowy posmak.Magdalenki z palonym masłem i wanilią(źródło: Dorie's...
  • Wegańskie drożdżowe z jagodami

    Przepis dodany:
    4.89
    Wegańskie drożdżowe z jagodami
    Wegańskie ciasto drożdżowe z jagodami jest:puszyste (choć nie tak bardzo jak wersja z jajkami),lekkie,mięciutkiei smaczne.Wegańskie ciasto drożdżowe z jagodamiSkładniki (na tortownicę 28 cm):Rozczyn30 g świeżych drożdży1 łyżka cukru50 ml...
  • Najlepsze ciasto biszkoptowe z owocami

    Przepis dodany:
    4.83
    Najlepsze ciasto biszkoptowe z owocami
    Najlepsze ciasto biszkoptowe z owocami:jest delikatne i lekkie,pasują do niego każde owoce,długo zachowuje świeżość, zawsze wychodzi.To zdecydowanie mój ulubiony wypiek w sezonie letnim. Z tego przepisu korzystałam już nie raz. Bardzo...
  • Crumble bananowo-jabłkowe

    Przepis dodany:
    4.52
    Crumble bananowo-jabłkowe
    Crumble bananowo-jabłkowe to:owoce pod maślaną kruszonką,deser łatwy i szybki do zrobienia.Crumble bananowo-jabłkoweSkładniki (na 2 kokilki o poj. 250 ml):65 g masła55 g cukru135 g mąki1 średni banan1 średnie jabłkoMasło rozpuścić w...
  • Kompot wiśniowy z wanilią

    Przepis dodany:
    4.83
    Kompot wiśniowy z wanilią
    Kompot wiśniowy z wanilią jest:łatwy i szybki do zrobienia,intensywny w smaku,orzeźwiającyi pyszny!Kompot wiśniowy z waniliąSkładniki:2 l zimnej wody1/2 szklanki (lub więcej) cukru1 kg wiśni2 laski waniliiLaski wanilii przekroić wzdłuż i...
  • Maślane muffiny z malinami i białą czekoladą

    Przepis dodany:
    4.47
    Maślane muffiny z malinami i białą czekoladą
    Muffiny z malinami i białą czekoladą:można przygotować w kilka minut bez użycia miksera,wychodzą lekkie, delikatne i wilgotne.Maślane muffiny z malinami i białą czekoladąSkładniki (na 9 sztuk):1 1/4 szklanki mąki1/4 szklanki cukru1 1/2...
  • Szybkie ciasto z jagodami

    Przepis dodany:
    4.62
    Szybkie ciasto z jagodami
    Ciasto z jagodami jest:bardzo szybkie i łatwe do przygotowania,lekkie,miękkie,delikatne,maślane,wilgotne.Szybkie ciasto z jagodamiSkładniki (na tortownicę 20 cm):135 g masła, miękkiego145 g cukru2 jajka195 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2...
  • Wegański biszkopt z owocami wg Wegan Nerd

    Przepis dodany:
    4.90
    Wegański biszkopt z owocami wg Wegan Nerd
    Wegański biszkopt z owocami wg przepisu z książki Wegan Nerd:jest łatwy do przygotowania, bez użycia miksera,zawiera wegańską maślankę, czyli mieszankę napoju roślinnego z octem, dzięki czemu ładnie rośnie,wychodzi miękki i...
  • Jagodzianki

    Przepis dodany:
    4.53
    Jagodzianki
    Te jagodzianki są:puszyste,zwarte,wilgotne,z dużą ilością owoców. JagodziankiSkładniki (na 16 sztuk):Ciasto8 g drożdży instant500 g mąki (najlepiej chlebowej)szczypta soli2 żółtka120 g cukru250 ml mleka, lekko podgrzanego80 g masła,...
  • Wegański chlebek bananowy z truskawkami

    Przepis dodany:
    4.67
    Wegański chlebek bananowy z truskawkami
    Wegański chlebek bananowy z truskawkami jest:bardzo łatwy i szybki do zrobienia,intensywny w smaku,bardzo wilgotny, dzięki czemu długo zachowuje świeżość.Wegański chlebek bananowy z truskawkamiSkładniki (na keksówkę 30 cm):4 bardzo dojrzałe...
  • Placek drożdżowy z kruszonką

    Przepis dodany:
    4.48
    Placek drożdżowy z kruszonką
    Placek drożdżowy z kruszonką:zagniata się z łatwością przy pomocy miksera z końcówką-hakiem,wychodzi puszysty, lekki i delikatny,smakuje jak u babci;)Placek drożdżowy z kruszonkąSkładniki (na formę 25x30 cm):Rozczyn35 g świeżych drożdży1...
  • Rabarbar pod waniliową kruszonką

    Przepis dodany:
    4.50
    Rabarbar pod waniliową kruszonką
    Waniliowe crumble z rabarbarem:to pyszny i łatwy deser do przygotowania w kilka minut,kwaśne warzywo przykrywa warstwa słodkiej i bardzo waniliowej kruszonki.Rabarbar pod waniliową kruszonkąSkładniki (na okrągłe naczynie 20 cm):380 g rabarbaru,...
  • Rabarberkaka - skandynawskie ciasto z rabarbarem

    Przepis dodany:
    4.71
    Rabarberkaka - skandynawskie ciasto z rabarbarem
    Rabarberkaka, czyli ciasto z rabarbarem ze Skandynawii jest:bardzo łatwe i szybkie do zrobienia,niesamowicie maślane oraz puszyste i wilgotne,PRZEPYSZNE!Rabarberkaka - skandynawskie ciasto z rabarbarem(źródło przepisu)Składniki (na tortownicę 20...
  • Brownie z rabarbarem

    Przepis dodany:
    4.79
    Brownie z rabarbarem
    Brownie z rabarbarem jest:łatwe do zrobienia,mokre,ciężkie,sycące,+ kwaśny rabarbar świetnie przełamuje słodycz ciasta.Brownie z rabarbaremSkładniki (na kwadratową formę 21 x 21 cm)2 łodygi rabarbaru + 2 łyżki cukru180 g czekolady, połamanej...
  • Waniliowe ciasto z rabarbarem i kruszonką

    Przepis dodany:
    4.65
    Waniliowe ciasto z rabarbarem i kruszonką
    Ciasto z rabarbarem i kruszonką: bardzo łatwo zrobić,zawiera dużą ilość wanilii,jest maślane,+ słodka kruszonka przełamuje kwaśny smak rabarbaru.Moje ciasto zapadło się, ponieważ dodałam za dużo rabarbaru, ups. Wiem, że przez to nie do...
  • Nocne drożdżowe z jabłkami

    Przepis dodany:
    4.46
    Nocne drożdżowe z jabłkami
    To ciasto drożdżowe z jabłkami:zagniata się z łatwością przy pomocy miksera z końcówką-hakiem,rośnie przez noc w lodówce,wychodzi puszyste, lekkie i delikatne.Nocne ciasto drożdżowe z jabłkamiSkładniki (na tortownicę 28–30 cm):Rozczyn 30...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).