Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Degusto - przepisy smaczne i proste

W kuchni Degusto - przepisy smaczne i proste jest już 46 dobrych przepisów:

  • Chleb z chrupiącą skórką

    Przepis dodany:
    4.88
    Ten chleb piekłam już pięć razy. Inspiracją był przepis u Odjechanych. Pierwsze wersje były z podwójnej porcji, ale najlepszy wychodzi mi taki mały. Więc nie polecam powiększać. Największa zaleta – prosty, bez wysiłku i z chrupiącą...
  • Ciasteczka ryżowe Oli Fasoli

    Przepis dodany:
    4.86
    To ciasteczka, które na pewno Cię zaskoczą! Jak pierwszy raz je skosztowałam zupełnie nie mogłam odgadnąć z czego są zrobione. Tak więc przepis idealny – proste ciasteczka, rewelacyjne w smaku. A dostałam ten przepis od Oli. Więcej o Oli,...
  • Pad Thai

    Przepis dodany:
    4.58
    W końcu bardziej ruszamy z naszymi przepisami z dalekich podróży. Przyznam szczerze, że kuchnie azjatycką uwielbiamy, ale raczej rzadko coś pichcimy po powrocie z Azji. Tym razem zmobilizowali nas Agnieszka i Robert z bloga Gdzie jest maluch. To...
  • Ciasteczka orkiszowe Marty

    Przepis dodany:
    4.88
    Ciasteczka orkiszowe czy inne owsiane… Najprostsze na świecie! Ale czy na pewno? Szczerze mówiąc, do tej pory wychodziły mi takie sobie. Aż w końcu skosztowałam te, fantastyczne ciasteczka u Marty. Okazja była jedyna w swoim rodzaju –...
  • Curry z soczewicą

    Przepis dodany:
    4.77
    Uwielbiamy kuchnie azjatycką. Po ostatniej wyprawie na Sri Lankę z tęsknota wspominamy tamta fantastyczną kuchnię. Najbardziej smakowało nam Kottu Roti i Curry. Od kiedy na blogu White Plate znalazłam ten prosty przepis, wspomnienia kulinarne ze Sri...
  • Kwiaty bzu w cieście

    Przepis dodany:
    4.86
    Maj i czerwiec to najlepszy moment na niesamowicie aromatyczne kwiaty bzu. Przepis na ciasto jest banalnie prosty – jak na naleśniki. Podpatrzyłam go już wieki temu u Ani z bloga Kraina rozkoszy podniebienia. Pamiętajcie tylko, żeby kwiaty...
  • Pancakes z cynamonem

    Przepis dodany:
    4.87
    Śniadania zazwyczaj jemy w pośpiechu. A może by tak czasem nieco zwolnić, zatrzymać się i celebrować pyszne śniadanie z całą rodziną przy stole? Jednym z naszych ulubionych śniadań, wymagających nieco więcej włożonej pracy w przygotowanie...
  • Piekielny chleb, czyli chleb etiopski

    Przepis dodany:
    4.88
    Czy zdarzyło się Wam kiedyś trafić na takie jedzenie, które tak uwodzi zapachem, że wąchacie dłuższą chwilę zanim skosztujecie? Tak było, kiedy pierwszy raz miałam niesamowitą przyjemność spotkać Chleb Etiopski. Podała go Ilona Zdziech,...
  • Ciasto dyniowe

    Przepis dodany:
    4.86
    Chyba nigdy nie miałam szczęścia do pieczenia ciast marchewkowych i dyniowych. Efekt zawsze był ten sam – zakalec. A tu niespodzianka! Albo przepis jest idealny, albo nasz nowy mikser czyni cuda! Oryginalny przepis znajdziecie TUTAJ. Składniki:...
  • Suszone pomidory

    Przepis dodany:
    4.62
    Nie wiem jak do tego doszło, ale nie opublikowaliśmy tutaj jeszcze przepisu na suszone pomidory, choć robimy je od lat. Postanowiłem niezwłocznie ten brak uzupełnić, bo sezon na suszenie właśnie w pełni. Pierwszy krok, to wybór właściwej...
  • Ciasto drożdzowe bardzo nietypowe

    Przepis dodany:
    4.86
    Uwielbiam kolekcjonować dziwne przepisy na ciasta. Było już ciasto drożdżowe które rośnie w lodówce, było ciasto bez mąki, szarlotka sypana. W kolejce czeka biszkopt który zrzucamy z 60 cm na podłogę po upieczeniu ;) Teraz czas na wisienkę na...
  • Kotleciki z kaszy jaglanej

    Przepis dodany:
    4.70
    Chyba wszyscy już wiedzą jak zdrowa jest kasza jaglana. Ja ciągle poszukuję przepisów w których kasza będzie smakować niecodziennie. Kotleciki z bloga Zdrowo Zakręcona zachwyciły nas ogromnie! Ja zmieniłam nieco ten przepis. Ciekawe pomysły na...
  • Tort czekoladowy mus

    Przepis dodany:
    4.49
    Nie ustajemy w poszukiwaniu tortu idealnego. Tym razem zachwycił nas przepis z gazety Weranda Country. Po drobnej modyfikacji jest szansa, że będzie to nasz ulubiony tort! Składniki: Spód ciasta: mielone orzechy laskowe – 120g cukier trzcinowy...
  • Rocky Road

    Przepis dodany:
    4.87
    Inspiracją w tym przypadku była znowu Nigella Lawson. Przyznam się jednak, że zawsze uważałam przepisy typu „rozpuść czekoladę, zmieszaj z czymś i ponownie zestal” za bezsensowne… bo jakiż sens może mieć przerabianie gotowej...
  • Pikantne bułeczki

    Przepis dodany:
    4.71
    Nie przepadam za przepisami z gazetek w supermarkecie. Jednak tym razem zaciekawiła mnie pikantna wersja bułeczek z przepisu Karola Okrasy w gazetce Lidla. Efekt był ciekawy – polecam. Składniki: 2 jajka 1 łyżeczka cukru 100 g twarde sera...
  • Lazania z dynią acorn i ricottą

    Przepis dodany:
    4.57
    Tej jesieni zapałaliśmy wielką miłością do dyń… dynie zdają się odwzajemniać to uczucie. Kontynuując tą dobrą passę zapraszamy na lazanię z dynią. :) Inspiracja tym razem przyszła od Marty Stewart, chociaż daliśmy zdecydowanie...
  • Chutney pomidorowy z imbirem i dynią

    Przepis dodany:
    4.90
    Zainspirowani jednym z programów Okrasy postanowiliśmy wreszcie zrobić chutney. Na początek wersja mocno pomidorowa, jako że akurat mamy pod ręką kilka dorodnych sztuk. Składniki: 1kg pomidorów 100-150ml octu winnego lub jabłkowego cukier –...
  • Racuchy z bananem i kaszą jaglaną

    Przepis dodany:
    4.47
    Drożdżowe racuszki z jabłkiem to chyba dla większości z nas jeden ze smaków dzieciństwa. Tym razem proponujemy nieco szybszą w wykonaniu wersję – drożdże zastąpimy proszkiem do pieczenia. Racuszki wychodzą równie puszyste i robi się je...
  • Tortilla idealna

    Przepis dodany:
    4.78
    Sprawdziliśmy kilka przepisów na tortille aż w końcu trafiliśmy na idealny – prosty, szybki i z fantastycznym efektem końcowym. Wielu powie, że placki tortilli można dostać w każdym niemal sklepie, dużo nie kosztują i nie ma sensu robić....
  • Ciasto czekoladowe z burakiem

    Przepis dodany:
    4.54
    Wszyscy znają i słyszeli o cieście marchewkowym czy dyniowym. A ciasto z burakiem? Musieliśmy to sprawdzić! Zainspirował nas przepis w gazecie „Weranda Country” a receptura pochodzi od Nigela Slatera. Składniki: 4 nieduże buraki 2...
  • Cynamonowe ciasto ze śliwkami

    Przepis dodany:
    4.60
    Och uwielbiam śliwki! Często pieczemy z nimi ciasta ucierane, czasem kruche, zapiekamy pod kruszonką. Ale tym razem chciałam jakoś inaczej… No to znalazłam fajne trzy przepisy. Na razie jeden – z bloga Gotuje bo lubię. Składniki: 200 g...
  • Tort czekoladowy z majonezem

    Przepis dodany:
    4.84
    Nie lubię piec. Ale lubię wyzwania… szczególnie te nietypowe. Tak pojawił się u nas przepis na ciasto drożdżowe, które ładujemy na całą noc do lodówki do wyrośnięcia. Zachwycił nas tez przepis na biszkopta którego zaraz po upieczeniu...
  • Pasta czosnkowa

    Przepis dodany:
    4.71
    Znowu mamy przepis od Pani Antoniego. A jak Pan Antoni opublikuje przepis, to zawsze jest pewność że będzie smacznie. Tak więc pasta czosnkowa już dochodzi w naszej lodówce i muszę przyznać z niecierpliwością czekamy aż będziemy mogli się jej...
  • Ciasto czekoladowe ze śliwkami

    Przepis dodany:
    4.69
    Zawsze uważałam, że ciasto czekoladowe które jest bazą w Serniku Izaura to skończony ideał. Tym razem połączenie idealne – czekoladowe, delikatne ciasto i pyszne śliwki. Dopełnieniem tego ideału będzie polanie go czekoladą – nam...
  • Kwiaty cukinii faszerowane ricottą

    Przepis dodany:
    4.62
    Na kwiaty cukinii od dawna miałam ochotę. W głowie tkwi mi widok z targu we Florencji, gdzie uginały się wręcz pod nimi stoły. W Polsce rzadko się je widuje, ale na Targu Pietruszkowym czy też na Kleparzu zaczynają się coraz … Czytaj dalej...
  • Dzika zupa

    Przepis dodany:
    4.50
    Przepis pochodzi z warsztatów kulinarnych prowadzonych przez Małgorzatę, autorkę z bloga Trochę Inna Cukiernia, na krakowskim Targu Śniadaniowym. Składniki: 1 garść młodych liści pokrzywy, żółtlicy, podgarycznika, żółlicy, krwawnika, babki...
  • Pasta z chwasta, czyli pesto z pokrzywy

    Przepis dodany:
    4.84
    Przepis pochodzi z warsztatów kulinarnych prowadzonych przez Małgorzatę, autorkę bloga Trochę Inna Cukiernia, na krakowskim Targu Śniadaniowym. Składniki: 1 garść młodych liści pokrzywy, żółtlicy, krwawnika lub innych roślin 1 łyżka...
  • Chaczapuri adżarskie

    Przepis dodany:
    4.80
    Wracamy do kuchni gruzińskiej – tym razem nasza ulubiona wersja gruzińskiej potrawy narodowej. Składniki na 4 duże placki: ok. 600g mąki pszennej 20-50g świeżych drożdży ok. pół litra mleka, serwatki, kefiru, maślanki lub jogurtu (do...
  • Pikantny łosoś na pergaminie

    Przepis dodany:
    4.52
    Inspiracją dla tego przepisu jest jeden z odcinków serii Okrasa łamie przepisy. Mieliśmy nadzieję, że zrobimy podobnie jak Karol Okrasa łososia na szpadkach i na grillu. Niestety pogoda spłatała figla i musieliśmy pichcić w domu. Mimo tego efekt...
  • Pampuchy, parowańce, buchty na parze

    Przepis dodany:
    4.68
    Chyba każdy z nas ma potrawę która kojarzy się z dzieciństwem i wakacjami. Dla mnie są to parowańce – lub jak mówią inni buchty na parze, czy też pampuchy. Pamiętam ten niesamowity ceremoniał montowania ściereczki nad garnkiem z...
  • Okonomiyaki

    Przepis dodany:
    4.48
    Znów zabierzemy Was do Japonii. Tym razem jedno z najpopularniejszych dań, które zjecie w każdym zakątku Japonii – i za każdym razem będzie smakować i wyglądać nieco inaczej, bo odmian jest tyle, ilu Japończyków je...
  • Naleśniki pod pierzynką z mascarpone

    Przepis dodany:
    4.87
    Od dawna kocham serek mascarpone… za to że jest. Kocham też tiramisu… Serek zachwycał nas także w innych wersjach, ale cały czas na słodko. Jakoś nie mogłam przekonać się do użycia go w daniach pikantnych. Przełom nastąpił, gdy...
  • Bakaliowiec

    Przepis dodany:
    4.48
    Uwielbiamy keksy. Niestety jakoś ostatnio bardzo rzadko je pieczemy. W końcu się udało – zachwycił nas przepis który pojawił się w gazecie Ruczaj Cafe. Przepis pochodzi z bloga Na Noże i ciasto wychodzi naprawdę doskonałe! Składniki: 300...
  • Pierogi z kaszą i grzybami

    Przepis dodany:
    4.83
    Chyba wszyscy lubią pierogi. Do niedawno było to dość tradycyjne danie – ruskie, z grzybami, z mięsem. Ale dlaczego nie poeksperymentować? Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami już dawno chcieliśmy zrobić – wreszcie się udało! I...
  • Zobaczyć Indie – konkurs

    Przepis dodany:
    4.75
    Prawie tak bardzo jak lubimy dobre jedzenie lubimy też podróżować. Najlepiej jest połączyć te dwie pasje – podróżujemy więc i jemy! Teraz pojawiła się okazja aby wygrać wyjazd do Indii. Bo gdzie, jak nie tam spotkamy jedną z najlepszych...
  • Pierniczki na choinkę

    Przepis dodany:
    4.74
    Od wielu lat piekliśmy nasze ulubione pierniczki. Tym razem zaryzykowaliśmy z nowym przepisem i jesteśmy zachwyceni. Pierniczki wyszły super. Oryginalny przepis pochodzi z bloga Pora coś zjeść. Nasz nieco zmodyfikowaliśmy – jest w nim mniej...
  • Poutine – wspomnienie z Kanady

    Przepis dodany:
    4.56
     To w zasadzie taki przepis bez przepisu. Chodzi bardziej o połączenie – w sumie banalnie proste – frytki, gulasz i kawałki cheddara. Smakuje wyśmienicie. Jeśli macie akurat w domu gulasz – polecamy spróbować i zmontować to danie...
  • Piernik staropolski

    Przepis dodany:
    4.73
    W ubiegłym roku wreszcie się nam udało. W odpowiednim czasie zaczęliśmy i w czasie świat mogliśmy cieszyć się doskonałym smakiem najlepszego piernika pod słońcem :) Inspiracją był przepis z bloga Moje Wypieki w połączeniu z Gotuję, bo...
  • Mleko i owoce – czyli nowe ciasto Ali

    Przepis dodany:
    4.84
    Przepis jeszcze „ciepły” – właśnie przed momentem dostałam go mailem od Alicji. Zaintrygowało mnie to, że w składnikach jest 1/2 szklanki mleka… Nie pozostawało więc nic innego, jak tylko spróbować co z tego wyjdzie. A...
  • Ciasto z ricotty

    Przepis dodany:
    4.56
    Przepis z książki Cristiny Bottari „Mamma Mia Prawdziwa Kuchnia Włoska” Składniki: 300 g maki tortowej (polecamy Zamojską) 400 g cukru (daliśmy trochę mniej, a i tak było za słodko!) 200 g masła 3 jajka 3 żółtka 2 cytryny 1...
  • Okonomiyaki

    Przepis dodany:
    4.54
    Znów zabierzemy Was do Japonii. Tym razem jedno z najpopularniejszych dań, które zjecie w każdym zakątku Japonii – i za każdym razem będzie smakować i wyglądać nieco inaczej, bo odmian jest tyle, ilu Japończyków je...
  • Słodka Japonia

    Przepis dodany:
    4.56
    Tym razem nietypowy wpis na Degusto… Zapewne tak jak my lubicie gotować. Jednak jest coś co daje nam jeszcze większą satysfakcję – to podróże. Już od bardzo dawna z naszych podróży zamiast typowych...
  • Tarta szpinakowa z ricottą i gruszką

    Przepis dodany:
    4.84
    Kolejna smakowita tarta – tym razem do szpinaku z ricotą dodamy gruszkę gotowaną w słodkim syropie. Inspiracją był przepis z bloga Kwestia Smaku. Składniki: 1 duża gruszka (niezbyt miękka) sok z połowy cytryny 1/3 szklanki cukru 450g...
  • Pavlowa malinowo-borówkowa, czyli deserowa prima ballerina

    Przepis dodany:
    4.69
    Pavlowa, to zdecydowanie królowa deserów! Jest to też najważniejszy chyba wkład Nowej Zelandii w światowe cukiernictwo. Wkład niebagatelny, lekki i słodki, ale słodyczą złamaną kwaśnymi owocami i niesłodzoną śmietanką. Po prostu niebo w...
  • Tarta tatrzańska

    Przepis dodany:
    4.62
    Oto ONA! Tarta dla której poszukiwaliśmy przepisu na idealne kruche ciasto! Tarte z bundzem i bryndzą jedliśmy w Karczmie Polany w Kościelisku. I to nie raz! Od dawna chcieliśmy ten cudowny smak odtworzyć w domu. Wreszcie się udało! Zdradzimy Wam...
  • Nasi Goreng

    Przepis dodany:
    4.81
    Wreszcie upichciliśmy danie, które mieliśmy okazję jeść w czasie naszych ostatnich wyjazdów. Ci co odwiedzą Singapur czy Malezję na pewno będą mieli okazje skosztować Nasi Gorenig – czyli smażonego ryżu. Impulsem żeby wreszcie to...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).