Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni do-eat-yourself.pl

W kuchni do-eat-yourself.pl jest już 26 dobrych przepisów:

  • Super Inka na odporność

    Przepis dodany:
    4.58
    Super Inka na odporność
    A dzisiaj wyjątkowy, gorący napój, który w te chłodne miesiące zadba o naszą odporność a nam dostarczy dużo przyjemności. Pity codziennie potrafi zdziałać cuda:) A przygotowuje się go z następujących składników: 200ml ciepłego mleka lub...
  • Zupa imbirowo-cytrynowa bez soli

    Przepis dodany:
    4.55
    Zupa imbirowo-cytrynowa bez soli
    Składniki brzmią z pewnością intrygująco, lecz smak tej zupy jest naprawdę wyśmienity. Przepis został wymyślony ad hoc ze składników, które akurat mieliśmy w domu. Składniki:  - 500 ml wody,  - 60 g kaszy jaglanej, - 1 marchew pokrojona w...
  • WESOŁYCH ŚWIĄT!

    Przepis dodany:
    4.91
    WESOŁYCH ŚWIĄT!
  • Zdrowy domowy kefir czyli o grzybku kefirowym

    Przepis dodany:
    4.90
    Zdrowy domowy kefir czyli o grzybku kefirowym
    Ziarna kefirowe, zwane też grzybkiem kefirowym lub tybetańskim to współistnienie różnego rodzaju bakterii kwasu mlekowego, octowego oraz drożdży na szkielecie białkowo – polisacharydowym, dzięki czemu przybierają one ładny kształt...
  • Angielka bez soli

    Przepis dodany:
    4.47
    Angielka bez soli
    Zaczynamy od produktu, którego bez soli chyba prawie nikt sobie nie wyobraża – pieczywa. Dzisiaj upieczemy angielkę, nazywaną też bułką paryską lub batonem , w zależności od regionu Polski. Przygotujemy  nietypową angielkę, bo na...
  • Bez soli – jak to smakuje?

    Przepis dodany:
    4.86
    Bez soli – jak to smakuje?
    Dieta bez soli jest przy wielu dolegliwościach bardzo skutecznym remedium a dla naszych kubków smakowych stanowi taki „reset”, pomagający zauważyć nowe smaki. Wszystko brzmi zachęcająco, tylko: jak to właściwie będzie smakować?!...
  • Jaglany koktajl truskawkowy

    Przepis dodany:
    4.88
    Jaglany koktajl truskawkowy
    Gdy macie ochotę na coś zdrowego, dietetycznego i bardzo pysznego – polecam truskawkowy koktajl jaglany. Inspirowałam się przepisem na koktajl ze strony „moje dietetyczne fanaberie”.   Potrzebne nam będą: - 35 g kaszy jaglanej,...
  • Pączki serowe jak z cukierni

    Przepis dodany:
    4.79
    Pączki serowe jak z cukierni
    Zawsze podczas spaceru po mieście wchodzimy do naszej ulubionej cukierni „Muszelka”,  aby skosztować pysznych pączków z różą lub naszych ulubionych tych serowych. Tym razem  byliśmy już zbyt zmęczeni i marzyliśmy tylko o tym, żeby...
  • Smalec domowy

    Przepis dodany:
    4.46
    Smalec domowy
    To jest przepis podstawowy na smalec, który mo?na po wykonaniu wzbogaca? w?asnymi przyprawami i sk?adnikami. W tej podstawowej wersji mo?emy go bardzo d?ugo przechowywa? w lodówce i po odrobinie kosztowa? z kawa?kiem chlebka… Sk?adniki – to...
  • Pieskie ?ycie

    Przepis dodany:
    4.88
    Pieskie ?ycie
    Tempo w naszej kuchni ust?pi?o nowofundlandzkiemu spokojowi ducha, obmy?laniu psiej diety i du?ej ilo?ci ruchu na ?wie?ym powietrzu, co nam ?akomczuchom wyjdzie z pewno?ci? na zdrowie
  • Nasze gofry belgijskie

    Przepis dodany:
    4.61
    Nasze gofry belgijskie
    Gofry belgijskie ró?ni? si? od tych znanych z letnich kurortów; te s? dro?d?owe, chrupi?ce i przywo?uj? na my?l pyszne racuchy z dzieci?stwa. Przepisów na nie znale?? mo?na mnóstwo – zw?aszcza, ?e w ka?dym regionie Belgii przyrz?dza si? je,...
  • Keks z bakaliami

    Przepis dodany:
    4.70
    Keks z bakaliami
    W okresie świąteczno-noworocznym, gdy surowe owoce nie są zbyt aromatyczne i smaczne, możemy pozwolić sobie na bakaliowe przysmaki. Dziś keks z całym mnóstwem suszonych i kandyzowanych rarytasów, który znaleźliśmy w małej cukierence o tutaj....
  • Herbatniki jak prawdziwe

    Przepis dodany:
    4.87
    Herbatniki jak prawdziwe
    Dzisiaj przepis na domowe herbatniki, które smakują prawie tak, jak te ze sklepu, a nie zawierają żadnych niepożądanych składników. Możemy również sami modyfikować przepis, aby były idealnie słodkie, słone, maślane czy z dodatkiem mąki...
  • Czekolada w PRL – blok czekoladowy

    Przepis dodany:
    4.53
    Czekolada w PRL – blok czekoladowy
    Jak to było, jak nie było czekolady? Dzieci i dorośli mieli ogromną frajdę z własnoręcznie zrobionego i skomponowanego bloku czekoladowego, którego pyszny mleczny smak kojarzy się z samymi przyjemnymi rzeczami. Oryginalny przepis z zeszytu mojej...
  • Kokosowy jabłecznik

    Przepis dodany:
    4.75
    Kokosowy jabłecznik
    Dziś wyjątkowo smaczna odmiana jabłecznika, aczkolwiek bardzo syta – z czystym sumieniem możemy zaserwować go na obiad! Składniki: - 7 średniej wielkości jaj, - 170 g cukru, - 8 g cukru waniliowego, - płaska łyżeczka cynamonu, - 200 g...
  • Wiosna

    Przepis dodany:
    4.47
    Wiosna
    Czasami, gdy za oknem dżdżysto i ciemno, marzy się człowiekowi wiosna, słońce, kwiaty…Arbuza kupiliśmy wczoraj, dzisiaj po południu zakwitł…
  • Domowa wędlina bez wędzenia

    Przepis dodany:
    4.89
    Domowa wędlina bez wędzenia
    Mamy ochotę na smakowitą wędlinę! Ta wędzona ma niepowtarzalny smak i urok, ale co począć, gdy akurat nie mamy możliwości uwędzenia mięsa albo zamyśliliśmy sobie jakąś odmianę? Prostym rozwiązaniem jest odrobinę obcobrzmiący szynkowar...
  • Konfitura z jarzębiny i jarzębiaczek

    Przepis dodany:
    4.86
    Konfitura z jarzębiny i jarzębiaczek
    To jeden z najsmaczniejszych dodatków do wędlin czy serów. Jej smak zna pewnie wielu z Was, podobnie jak my, z dzieciństwa. Warto wrócić do tego przysmaku o jakże długiej tradycji, związanej między innymi z serwowaniem dziczyzny. Należy zbierać...
  • Słoneczny likier kawowy

    Przepis dodany:
    4.70
    Słoneczny likier kawowy
    Słoneczny, delikatny i aromatyczny likier kawowy w sam raz na jesienny wieczór. Podstawą jest dobrze przyrządzone espresso ze świeżo zmielonej dobrej kawy – może być zarówno wysokogatunkowa arabica jak i porządna mieszanka do espresso....
  • Nasz chleb codzienny – proporcje

    Przepis dodany:
    4.75
    Nasz chleb codzienny – proporcje
    Do pieczenia chlebów używamy zazwyczaj mąk razowych i jasnych pszennych i żytnich, ale czasami zdarza się, że którejś zabraknie, albo nie zdążymy zmielić na czas, więc trzeba modyfikować przepis i dodawać inne lub poeksperymentować z...
  • Pyszna szarlotka

    Przepis dodany:
    4.49
    Pyszna szarlotka
    Szarlotka z puszystymi jabłkami to jedno z naszych ulubionych jesiennych ciast. Dlaczego jesiennych? Ponieważ do jej upieczenia konieczne są surowe jabłka. Przepisów na jabłeczniki jest całe mnóstwo, ale ten naprawdę warto wypróbować....
  • Galaretka z czarnego bzu

    Przepis dodany:
    4.77
    Galaretka z czarnego bzu
    Przygotowanie musu z czarnego bzu wymaga dużo pracy, jednak nie wiąże się z żadnymi nakładami finansowymi a smakuje przepysznie! Owoce zbieramy, gdy są całkowicie dojrzałe – prawie czarne, ponieważ niedojrzały bez zawiera substancje...
  • Sok z jeżyn

    Przepis dodany:
    4.59
    Sok z jeżyn
    Sok z jeżyn ma piękny zapach a w smaku słodycz, trochę goryczki i posmaku zielonej herbaty…   Do sporządzenia kilku niewielkich słoiczków tego soku potrzebne nam będą:  - 2 litry dojrzałych jeżyn, - 30 dag cukru. Jeżyny płuczemy...
  • Sos słodko-kwaśny w słoiku

    Przepis dodany:
    4.49
    Sos słodko-kwaśny w słoiku
    Sos ten przypomina sosy, które można kupić w sklepie, ale jest dużo smaczniejszy, bardziej aromatyczny i taki, jaki nam najbardziej smakuje, ponieważ to my decydujemy ile i jakich składników dodamy. Składniki: - 3 małe papryki: czerwona, żółta,...
  • Ptasie mleczko

    Przepis dodany:
    4.72
    Ptasie mleczko
    Przepis na to ptasie mleczko ma swoje korzenie w ubiegłym stuleciu i jest jednym z wielu dowodów kreatywności mam, które chciały dać swoim pociechom to, o co one tak bardzo prosiły, a czego nie można było nigdzie zdobyć nawet „na...
  • Chleb żytni na miodzie

    Przepis dodany:
    4.56
    Chleb żytni na miodzie
    Pachnący i delikatnie słodki w smaku żytni chleb na zakwasie wyśmienicie pasuje zarówno do konfitur jak i do serów i wędlin. Składniki: - 350 g zakwasu żytniego z mąki o typie 2000, - 100 g mąki żytniej typ 2000, - 100 g mąki żytniej typ 720,...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).