Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Eat after reading

W kuchni Eat after reading jest już 26 dobrych przepisów:

  • Umarł blog niech żyje blog!

    Przepis dodany:
    4.49
    Umarł blog niech żyje blog!
    Jak nietrudno zauważyć blog umarł śmiercią naturalną lub jak kto woli zawiesił działalność na czas bliżej nieokreślony. Powód jest bardzo prosty, jestem bardzo zajęty zawodowo, ale ku pocieszeniu nadal można mnie czytać w Monitor...
  • Pieczone marchewki z kasztanatkowym pesto

    Przepis dodany:
    4.46
    Pieczone marchewki z kasztanatkowym pesto
    Gdyby Bóg chciał, żebym jadł jedną z tych rzeczy ( tu wskazał z niesmakiem na sałatę i marchewkę, które akurat myłem) stworzyłby mnie królikiem. Nieprawdaż? - przywitał mnie dostawca ryb wyrywając z porannego zamyślenia jakby wzywając...
  • Magdalenki z rumem i karmelizowaną dynią

    Przepis dodany:
    4.71
    Magdalenki z rumem i karmelizowaną dynią
    Moje posty stają się coraz krótsze i coraz rzadsze. Nasila się to szczególnie jesienią. Spokojnie, pracuję nad tym. Właśnie jestem w trakcie namierzania mądrali, która wymyśliła zmiany czasu...Nigdy tego nie rozumiałem i nie trafia do mnie...
  • Tapenade z fig i oliwek

    Przepis dodany:
    4.66
    Tapenade z fig i oliwek
    Długo się nie odzywałem, nie wiem czy ktoś to w ogóle zauważył, tęsknił... haha! Mówiąc skrótem w zbyt wielu miejscach musiałem być w zbyt krótkim czasie. Wiem, że to stara, powracająca wymówka, dlatego zająłem się tym (czasem i...
  • Pikantna salsa śliwkowa z brandy i pistacjami

    Przepis dodany:
    4.47
    Pikantna salsa śliwkowa z brandy i pistacjami
    Kiedy myślę o śliwkach nie myślę o nich jako ulubionych owocach, raczej myślę ulubionych przetworach. Nalewka śliwkowa, śliwowica, powidła, pieczone w cieście... Nie wiem skąd to lekko-paradoksalne podejście, które powoduje, że nie przepadam...
  • Stek wołowy nacierany kawą i kolendrą

    Przepis dodany:
    4.59
    Stek wołowy nacierany kawą i kolendrą
    Któregoś ranka, kiedy byłem na stażu w In de wulf,  po przyjściu do pracy zastałem Chefa Kobe i jego znajomego rzeźnika podziwiających wielki antrykot z kością. Jeden z panów miał w ręku piłę a drugi długi nóż, obaj zachwyt i...
  • Chimichurri. Najlepszy? Najlepsza? Najlepsze?

    Przepis dodany:
    4.70
    Chimichurri. Najlepszy? Najlepsza? Najlepsze?
    Panie! Dlaczego umieściłeś mnie w niewłaściwej epoce? – czasami zadaję to pytanie niekoniecznie patrząc w niebo. Podejrzewam, że chodzi tutaj o minimalną czasową desynchronizację aczkolwiek robiącą wielką różnicę w jakości mojego życia...
  • Romantyczne uzasadnienie pracoholizmu

    Przepis dodany:
    4.50
    Romantyczne uzasadnienie pracoholizmu
    Ostatnio rzadko piszę, chociaż raczej powinienem powiedzieć rzadko publikuję na blogu. Po pierwsze mam zbyt krótką dobę, po drugie (jak zapewne wiecie) nigdy nie publikowałem według jakiegoś rygorystycznego terminarza a po trzecie są inne...
  • Tarta cytrynowa z bezą czyli angielski klasyk- lemon meringue pie

    Przepis dodany:
    4.47
    Tarta cytrynowa z bezą czyli angielski klasyk- lemon meringue pie
    To już kolejny raz, kiedy fotka wrzucona na fejsbuka wywołała lawinę próśb o przepis. Nie spodziewałem się tak silnej reakcji. W sumie nie powinienem się dziwić – skoro to popularne ciasto to ma wielu fanów, logiczne, prawda?;)Najpierw były...
  • Różowy mi nie straszny

    Przepis dodany:
    4.61
    Różowy mi nie straszny
    Kiedyś kolega powiedział mi, że moje żarówiasto-różowe skarpetki noszone do szefoskiego kitla są odważne. Ja na to, że raczej nie, że to tylko skarpetki…- Kolega nie miał nic złego na myśli, odnosił się do tak zwanego głosu większości....
  • Sałatka z grillowanych szparagów z marynowanym tofu i pesto z liści rzodkiewki

    Przepis dodany:
    4.46
    Sałatka z grillowanych szparagów z marynowanym tofu i pesto z liści rzodkiewki
    Mowa jest srebrem a milczenie złotem mówią ludzie. Gdyby tak było dawno siedzielibyście w mojej restauracji i zajadali się pysznościami rozdawanymi za darmo. Moje blogowe milczenie nawet mnie samego przeraża! Oczywiście nie oznacza to, że...
  • Grilowane halloumi, ziołowo-migdałowe trufle z labneh i różany dressing

    Przepis dodany:
    4.57
    Grilowane halloumi, ziołowo-migdałowe trufle z labneh i różany dressing
    Mówisz o prostych połączeniach – klasycznych i charakterystycznych dla kuchni. Nie masz wrażenia, że ludzie szukają jednak czegoś innowacyjnego, zaskakującego i niespotykanego? Czy klasyczne nie jest nudne? – zapytał mnie niedawno znajomy...
  • Linguine z kalafiorowym pesto

    Przepis dodany:
    4.57
    Linguine z kalafiorowym pesto
    Byłem w Olsztynie. Widziałem dużo śniegu, nie widziałem niestety znajomych, miałem anginę. Parę razy zjadłem w mieście. Jadłem pysznego sandacza z sosem, który nazywał się kurkowym, ale nie miał z kurkami nic wspólnego, miał za to dużo za...
  • Relacja z In de Wulf & gruszki gotowane w piwie z różowym pieprzem, kruszonymi speculoos i crème fraîche

    Przepis dodany:
    4.58
    Relacja z In de Wulf & gruszki gotowane w piwie z różowym pieprzem, kruszonymi speculoos i crème fraîche
    Na początek przyjemność a za razem obowiązek: zdobywczynią kitla podpisanego przez Kobe Desramaults’a została Marta Dymek. Jeszcze raz gratuluję zwyciężczyni i dziękuję wszystkim, którzy wzięli udział w zabawie. A teraz powracam do...
  • Kitel z dedykacją od Kobe Desramaults’a (In de Wulf) do wzięcia. Zapraszam!

    Przepis dodany:
    4.67
    Kitel z dedykacją od Kobe Desramaults’a    (In de Wulf) do wzięcia. Zapraszam!
    Żeby uprzyjemnić Wam oczekiwanie na relację z mojego pobytu w In de Wulf, zapraszam do małej zabawy. Nagrodą jest dedykowany czytelnikom eatafterreading kitel szefoski, który dostałem od Chef’a Kobe Desramaults’a.Zasady są proste:1. Polub...
  • Nerkowce z chilli i chrupką bazylią

    Przepis dodany:
    4.49
    Nerkowce z chilli i chrupką bazylią
    Popijając przepysznym Chianti toast za swój dzisiejszy debiut w portalu natemat.pl (felieton znajdziesz tutaj) powolnie układam rzeczy w walizce (jadę na staż do In de Wulf) po raz czwarty z rzędu słuchając ostatniej płyty Smashing...
  • Wolno pieczony boczek, bułki na parze i sos musztardowy z marynowanym ogórkiem czyli Momofuku Pork Buns

    Przepis dodany:
    4.66
    Wolno pieczony boczek, bułki na parze i sos musztardowy z marynowanym ogórkiem czyli Momofuku Pork Buns
    Leonardo Da Vinci powiedział że prostota jest szczytem wyrafinowania po tym jak otarł rękawem koszuli strużkę tłuszczu spływającą z kącik a ust po przełknięciu ostatniego kęsa swojego lanczu w Momofuku… a potem się obudziłem. Chociaż nie...
  • Rzeczy (nie) tak oczywiste

    Przepis dodany:
    4.77
    Rzeczy (nie) tak oczywiste
    Tydzień temu dostałem zapytanie od dużego portalu czy mógłbym napisać felieton o Tłustym Czwartku. Czytaliście? Jeżeli nie to nie próbujcie wertować internetu bo go nie znajdziecie. Mam za to prośbę: pomyślcie dlaczego nie i wpiszcie swoją...
  • Bo nie powinno się nic marnować…

    Przepis dodany:
    4.56
    Bo nie powinno się nic marnować…
    Podobno seks na przeprosiny lub „na do widzenia” po zerwaniu jest najlepszy. Tak mówi towarzyska legenda, tak mówi Samantha z „Seksu w wielkim mieście”, tak słyszałem w piosence. Podobno chęć zatrzymania najlepszych wspomnień i brak obawy...
  • Czas leczy nerwy

    Przepis dodany:
    4.50
    Czas leczy nerwy
    Pewnie już o tym kiedyś wspominałem, ale powtórzę. Jakby co, to mój błąd a niektóre błędy powtarza się wciąż i wciąż. Albo bezmyślnie albo naumyślnie, najczęściej z tego pierwszego powodu bo to drugie to już złośliwość ;)...
  • Falancini. Ojciec z przypadku.

    Przepis dodany:
    4.66
    Falancini. Ojciec z przypadku.
    Nikt nie jest dobry przez przypadek  powiedział Seneka Młodszy. To zupełnie odwrotnie jak w kreatywnym gotowaniu, tutaj wiele smacznych rzeczy zdarza się przez przypadek i to bez znaczenia czy w domu czy w profesjonalnej kuchni. Marchewka Vintage...
  • Kopytka z batatów i pasternaku ze smażonym jarmużem i Stiltonem

    Przepis dodany:
    4.77
    Kopytka z batatów i pasternaku ze smażonym jarmużem i Stiltonem
    Testosteron sączy się ze ścian, szef krzycząc wydaje dyspozycje a kucharze posłusznie biegają imitując balet, mijają się w dziwnych pozach, nie gubiąc swojej trajektorii (ani potraw) jak kropki oznaczające samoloty na ekranie wieży kontrolnej....
  • Szprotki. Wersja dla dorosłych.

    Przepis dodany:
    4.57
    Szprotki. Wersja dla dorosłych.
    Siedzę  wykończony fizycznie grudniem  patrząc na świeżo upieczony chleb, zapach roznosi się po całym mieszkaniu. Dziś jest Sylwester a ja słucham „Bouillabaisse” Fisha. Wpadając w nastrój nostalgiczny staram się nie zwracać...
  • Łopatka wieprzowa ze śliwkami i orzeszkami ziemnymi

    Przepis dodany:
    4.81
    Łopatka wieprzowa ze śliwkami i orzeszkami ziemnymi
    Mój kolega mówi, że jajko w koszulce ulepsza każde danie. Ciężko mu się sprzeciwić, chociaż moim zdaniem czerwona papryczka chilli szczególnie w połączeniu z czosnkiem i imbirem czyni cuda i jest często moją tajną bronią. Długie gotowanie...
  • Łupacz na puree z topinamburu i brukwi z salsą kolendrową

    Przepis dodany:
    4.75
    Łupacz na puree z topinamburu i brukwi z salsą kolendrową
    Uwielbiam komentarze w stylu: „krewetki? łeee-robale!”, „puree- nie, mam złe skojarzenia”, „nie lubię ryb bo mają ości”, „piękne danie, ale ja poproszę bez tego, tego i tamtego”… „Cywilom” je wybaczam, ale jeżeli padają z ust...
  • Tajski burger z majonezem teriyaki

    Przepis dodany:
    4.70
    Tajski burger z majonezem teriyaki
    Właśnie trzymam w ręku Monitor Magazine, w którym znajduje się pierwszy numer magazynu WhitePlate. Zanim otworzyłem kopertę, w której do mnie dotarł (jeszcze raz dzięki Michał!), odłożyłem ją na chwilę, tak jakbym chciał przedłużyć ten...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).