Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Est-Ouest

W kuchni Est-Ouest jest już 418 dobrych przepisów:

  • Wiosenne Curry z kurczakiem

    Przepis dodany:
    4.91
    Wiosenne Curry z kurczakiem
    Niedzielny obiad w niecala godzine za to z wiosna na talerzu. W tym curry jest kurczak ale tez zielone szparagi i zielony swiezy groszek wyluskany naszymi recami! Jak to polaczyc z sosem curry, limetka i odrobina ryzu Basmati to niebo w gebusi.4...
  • Cup cakes ze Speculos I z zielona cytryna!

    Przepis dodany:
    4.56
    Cup cakes ze Speculos I z zielona cytryna!
    Kolejna odslona amerykanskiego wynalazku cukierniczego czyli ciastek-filizanek/cupcakes. Tym razem w wersji z ciasteczkami Speculos albo ze starymi pierniczkami ze Swiat Bozego narodzenia oraz z zielona cytryna. Mniam... byle wybila godzina...
  • Wiosenne taboulé.

    Przepis dodany:
    4.57
    Wiosenne taboulé.
    Czyli nasza wczorajsza, piatkowa kolacja w kolorach wiosny! Taboulé jest libansko-syryjska salatka, podawana na zimno i robiona z kaszy boulghour, miety i zielonej pietruszki. Wczoraj dodalismy do niej mlode cebule dymki, mlode marchewki i swiezy zielony...
  • Malinowe Cup Cakes... so girly!

    Przepis dodany:
    4.48
    Malinowe Cup Cakes... so girly!
    Nigdy specjalnie nie robilam cup cakes, ale tym razem mam 3 przepisy do przetestowania! dzisiaj pierwsza wersja tych amerykanskich ciasteczek. Pomimo dziewczecego wygladu moi panowie tez sie w nich zakochali. W godzine powstaje 12 - w zaleznosci od...
  • Rdzawiec w serowo-ziolowej panierce.

    Przepis dodany:
    4.60
    Rdzawiec w serowo-ziolowej panierce.
    Czyli sobotni obiad na szybko. Ryba, troche panierki z parmezanem i zielona pietruszka a do tego mlody zielony groszek i mloda cukinia. Nieco bazyli, kilka kropel oliwy i obiad gotowy!3 porcjePrzygotowanie 25 minut3 porcje rdzawca2 lyzki maki1 jajko2 lyzki...
  • Szparagi, pieczarki, boczek i jajko mollet wedlug Christian Constant; szefa 1* Michelin

    Przepis dodany:
    4.79
    Szparagi, pieczarki, boczek i jajko mollet wedlug Christian Constant; szefa 1* Michelin
    To byla nasza wczorajsza, piatkowa kolacja! Pysznosci. Pomysl na to polaczenie widzialam przypadkiem, podczas ostatnich wakacji we francuskiej TV. Niczego nie zapisujac postanowilam odtworzyc.I wyszedl nam niezwykly kolacyjny talerz, typowo wiosenny a...
  • Crumble z mlodymi porami i plamiakiem.

    Przepis dodany:
    4.81
    Crumble z mlodymi porami i plamiakiem.
    Taka ta nasza wczorajsza kolacja byla... kawalek plamiaka, 6 mlodziutki i zieloniutkich por i na wierzchu crumble z ziarnami lnu, slonecznika i pestkami dyni. Do tego salatka z pomidorami i rodzina zachwycona. Moj Antek, ktory jada wiekszosc jadalnych...
  • Maslane ciasteczka-jajka z czekoladowymi zajaczkami - czekajac na Wielkanoc...

    Przepis dodany:
    4.86
    Maslane ciasteczka-jajka z czekoladowymi zajaczkami - czekajac na Wielkanoc...
    Cudownie kruche, maslane i wypelnione doskonala, gorzka czekolada: Valrhona 70% kakao, Gunaja!- sublimacja smaku!Przepis na te ciastka to przepis na tradycyjne, kruche maslane, bretonskie ciasteczka. Tyle, ze tutaj wystepuja w wersji wielkanocnej....
  • Waniliowo-maslane zajaczki z pistacjami - czekajac na Wielkanoc...

    Przepis dodany:
    4.57
    Waniliowo-maslane zajaczki z pistacjami - czekajac na Wielkanoc...
    Wielkanoc w tym roku przypada tak POZNO, ze u mnie wszystko co wiosenne juz przekwitnie! Kwitna juz roze zreszta i w tym roku nie beda to swieta wiosenne tylko calkiem letnie. Czekajac jednak na moje ulubione Swieta i na przekor wszelkim czarnosciom, ktore...
  • Tarteletki truskawkowe z mascarpone od Ladurée (Philippe Andrieu). Kuchnia jest EMOCJA!

    Przepis dodany:
    4.61
    Tarteletki truskawkowe z mascarpone od Ladurée (Philippe Andrieu). Kuchnia jest EMOCJA!
    O tym, ze kuchnia jest EMOCJA jestem przekonana od dawna. Wczoraj przypomniala mi to na falach radia France Culture nasza, francuzka znakomita szef kuchni, Hélène Darroze! Gotujemy i podajemy dokladnie takimi jakimi jestesmy w prawdzie, bez pudrow i...
  • Wiosenna pizza: karczochy, mozarella, wloska szynka i ziolowe pesto.

    Przepis dodany:
    4.79
    Wiosenna pizza: karczochy, mozarella, wloska szynka i ziolowe pesto.
    Wiosenna pizza na szybka kolacje, gdy mamy w zandrzu gotowe ciasto na pizze... uwielbiam karczochy, ale wczoraj po pracy nie gotowalam swiezych posluzylam sie tymi ze sloika. Mialam doskonala mozarelle di buffala, wloska szynke i zrobilam pesto z...
  • Tortile z morszczukiem, kukurydza i fasola, sos tahini.

    Przepis dodany:
    4.85
    Tortile z morszczukiem, kukurydza i fasola, sos tahini.
    Gdy musisz szybko zrobic cos na obiad... masz skladniki na cos meksykanskiego tylko miesa do tego nie masz albo nie chcesz jesc... to wlaczasz guzik z pomyslami i dodajesz rybe! Akurat mialam morszczuka swiezego... mialam pekinska kapuste, na ktorej...
  • Purée z brokulow i z ziemniakow, mlody groszek i kielki czyli zielona, niedzielna kolacja.

    Przepis dodany:
    4.88
    Purée z brokulow i z ziemniakow, mlody groszek i kielki czyli zielona, niedzielna kolacja.
    Nie wiem jak wy, ale ja ostatnio kocham prostote na moich talerzach, produkty sezonowe, jak najmniej gotowane, przerabiane... liczy sie swiezosc, kolory, struktury... A wiosna jak zadna inna pora roku wlasnie temu sprzyja. Wczorajsza kolacja jest kolejnym...
  • Mus z mango w marakui - deser na niedziele wedlug Ch. Michalak.

    Przepis dodany:
    4.56
    Mus z mango w marakui - deser na niedziele wedlug Ch. Michalak.
    Komu deseru, komu? Pysznego, lekkiego, soczystego...sam mistrz cukiernictwa czyli Michalak okresla go mianem "koktajlu" w swojej ksiazce. To nasz dzisiejszy, poobiedni deser. Narazie wiec przygotowalam nasze 3 porcje, ktore chlodza sie w lodowce. Trwa...
  • Diabelski kurczak czyli poulet à la diable od Anne-Sophie Pic, 3* Michelin. Pierwszy obiad na tarasie!

    Przepis dodany:
    4.63
    Diabelski kurczak czyli poulet à la diable od Anne-Sophie Pic, 3* Michelin. Pierwszy obiad na tarasie!
    Gwiazda Valence jak mowia o niej Francuzi i wielcy kucharze! jedna z nielicznych kobiet posiadajaca od lat 3* w prestizowej klasyfikacji Michelin. W ostatnim numerze "Elle à table" Anne-Sophie Pic dzieli sie kilkoma kultowymi przepisami, w tym ta...
  • Wiosenna salatka kolacyjna: szparagi, cukinia, bob, rzodkiewki i chipsy z sera parmezan

    Przepis dodany:
    4.60
    Wiosenna salatka kolacyjna: szparagi, cukinia, bob, rzodkiewki i chipsy z sera parmezan
    To nasza wczorajsza, piatkowa kolacja. Leciutka, kolorowa ale tez smakowita! Posluzylam sie tylko sezonowymi warzywami i by dodac chrupiacy element zrobilam chipsy z parmezanu. Zainspirowal mnie przepis z ostatniego numeru "Elle à table" ale nie mialam...
  • Sajgonki czy rollsy? Rouleaux de printemps. Kuchnia chinska.

    Przepis dodany:
    4.59
    Sajgonki czy rollsy? Rouleaux de printemps. Kuchnia chinska.
    Pytanie tytulowe do was... jak to danie sie w Polsce nazywa? Bo znalazlam te dwie nazwy i hm... spring rolls to jest nazwa angielska?  Nasza wczorajsza kolacja, wykonana przeze mnie, po raz pierwszy zdecydowalam sie na produkcje tych chinskich...
  • Bananowo-czekoladowe bomby prosto z Montrealu!

    Przepis dodany:
    4.78
    Bananowo-czekoladowe bomby prosto z Montrealu!
    Przepis pochodzi z najnoweszego numeru "Elle à table"... a wnim specjalne dossier poswiecone szefowym kuchni z Montrealu. Ten przepis stworzyla Kimberly Lallouz, szefowa kilku liczacych sie w miescie restauracji. Jej specjalnoscia jest smazony w szampanie...
  • Biale szparagi w szynce z Bayonne, ziolowy sos.

    Przepis dodany:
    4.46
    Biale szparagi w szynce z Bayonne, ziolowy sos.
    Czyli wczorajsza, sobotnia, wiosenna i zielona kolacja... tuz przed wyjsciem rodzinnym do kina na "Vice" - o tym filme na blogu obok. Za oknem ponad 20°C, blekitne niebo, slonce i spiew ptakow czas na stopniowe obnizanie zawartosci kalorycznej...
  • Pieczen wolowa i pieczone warzywa... w niskiej temperaturze. i Refleksji kilka o cenach zywnosci Francja wersus Polska.

    Przepis dodany:
    4.50
    Pieczen wolowa i pieczone warzywa... w niskiej temperaturze. i Refleksji kilka o cenach zywnosci Francja wersus Polska.
    U mojego ekologicznego rzeznika zagoscila wolowina z Bazas... miasteczko niedaleko od Bordeaux slynace z hodowcow specjalnej rasy krow.  Kupilam wiec sporo mielonej wolowiny z Bazas ale tez kilogram pieczeni na weekendowe obiady. Nawet nie zrazilam...
  • Tagliatelle z sardynkami i z ciecierzyca... gdy w kuchni zostaly juz tylko konserwy!

    Przepis dodany:
    4.67
    Tagliatelle z sardynkami i z ciecierzyca... gdy w kuchni zostaly juz tylko konserwy!
    Pod koniec tygodnia, po 7-8 dniach od zakupow swiezych produktow i po 14-15 dnia od zakupow w spozywczym... trzeba sobie radzic! i wczorajsza kolacja jest tego smakowitym przykladem! Zrobilam tagliatelle z sardynkami, z ciecierzyca w sosie kremowym z...
  • Tofu w mleku kokosowym z mango i z papryka. Kuchnia Indii.

    Przepis dodany:
    4.47
    Tofu w mleku kokosowym z mango i z papryka. Kuchnia Indii.
    Czyli czwartkowa kolacja we dwoje... Mango jest jednym z ostatnich zimowych owocow, ktore sa u nas dostepne mniej wiecej do kwietnia i jest ich tyle gatunkow i smakow, ze grzechem bylo by z tego dobrodziejstwa nie skorzystac. Papryka jest caly rok w...
  • Ze stara ksiazka kucharska. jak sie WSPANIALE w POLSCE JADALO!

    Przepis dodany:
    4.57
    Ze stara ksiazka kucharska. jak sie WSPANIALE w POLSCE JADALO!
    Mam w swoich zbiorach taka podarowana mi przez moja chrzestna, stara ksiazke kucharska z 1880 roku. Przegladam ja okresami. Inspiruje sie. Doksztalcam sie. I wyciagnelam ja ostatnio w niedziele, gdyz poszukiwalam starych przepisow...
  • Zielone, wiosenne Calzone!

    Przepis dodany:
    4.55
    Zielone, wiosenne Calzone!
    Grasz w zielone? Gram! Masz zielone? Mam!Kto pamieta te wyliczanke z dziecinstwa? Nadszedl czas na zielen! Wiosna w rozwkicie i czas zmienic nasz sposob jedzenia na bardziej zielony, zimniejszy i swiezszy. W ubieglym tygodniu rozpoczelismy od...
  • Tarta z bergamota pod bezowa pierzynka.

    Przepis dodany:
    4.74
    Tarta z bergamota pod bezowa pierzynka.
    Cudowna! Lekka, slodko-kwasna! Pyszna! Po raz pierwszy w mojej kuchni uzylam cytryny- bergamoty. Znalam ja z restauracji i ze sklepu ekologicznego, gdzie kroluje wsrod owocow cala zime i na pocztaku wiosny, ale kupilam ja dopiero wczoraj. I posluzylam sie...
  • Dorada krolewska na sposob orientalny czyli piatkowa kolacja

    Przepis dodany:
    4.89
    Dorada krolewska na sposob orientalny czyli piatkowa kolacja
     Wielki Post... a wraz z nim specyficzne dania na naszym stole. Choc musze przyznac, ze z postem w sensie umartwiania sie, odmawiania sobie maja one niewiele wspolnego bo my na przyklad przedkladamy ryby nad mieso. Dorada krolewska jest coraz...
  • Pierwsze francuskie truskawki!

    Przepis dodany:
    4.46
    Pierwsze francuskie truskawki!
    Dzis na podwieczorek... i pomyslanie zyczenie... niech sie spelni!
  • Tarta Tatin z bananami i syropem klonowym

    Przepis dodany:
    4.50
    Tarta Tatin z bananami i syropem klonowym
    Deser dosc prosty i szybki w przygotowaniu, gdy posluzymy sie gotowym francuskim ciastem...6 porcji300 g ciasta francuskiego na masle10 malych bananow zwanych u nas Frecinette albo zwykle bananyKilka lyzek rumusok z pol cytryny60 ml syropu klonowegopol...
  • Conchiglioni nadziewane cielecina

    Przepis dodany:
    4.89
    Conchiglioni nadziewane cielecina
    Dzisiaj nieco wloskiej kuchni na naszym stole... Conchiglioni czyli ogromne muszle makaronu nadziewane cielecina. Pyszne, soczyste, pachnace!6 porcji500 g muszli600 g mielonej cieleciny o zawartosci okolo 10% tluszczuduza cebuladuzy zabek czosnku600 ml...
  • Torta della Nonna czyli Tarta babci rodem z Ligurii i z Toskanii

    Przepis dodany:
    4.68
    Torta della Nonna czyli Tarta babci rodem z Ligurii i z Toskanii
    Pokusilam sie dzisiaj na ten wloski deser, typowo zimowy z regionow Ligurii i Toskanii... nawet w jednym miejscu jak mozecie zauwazyc krem nieco wykipila przez ciastowa skorupe, ale smak tej tarty jest boski!6 porcjiPrzygotowanie 30 minutPieczenie 45...
  • Lopatka wieprzowa w konfiturze z pomaranczy i bataty

    Przepis dodany:
    4.72
    Lopatka wieprzowa w konfiturze z pomaranczy i bataty
    Troche niedzielnego kucharzenia...4 porcjePrzygotowanie 15 minutDuszenie  i pieczenie 2-3 godziny ( w zaleznosci od temperatury)800 g lopatki wieprzowej800 g batatow2 lyzki konfitury z pomaranczyoliwa, sol, pieprzpiment d'Espelette albo...
  • Ciecierzyca, szpinak i pomidorki w mleku kokosowym.

    Przepis dodany:
    4.70
    Ciecierzyca, szpinak i pomidorki w mleku kokosowym.
    Od kilkunastu lat zrezygnowalam prawie calkowicie z jedzenia wedlin... nie czekajac az Swiatowa organizacja zdrowia opublikuje swoje dramatyczne dane o rakotworczosci tego typu produktow. Po prostu we Francji wedlin je sie duzo mniej niz w Polsce i poszlo...
  • Gruszki w czekoladowej ganache.

    Przepis dodany:
    4.89
    Gruszki w czekoladowej ganache.
    4 porcjePrzygotowanie 30 minut4 male gruszki, obrane ze skorki i pozostawione w calosci.120 ml kremowki120 ml mleka3 zoltka2 lyzki cukru ciemnego75 g gorzkiej czekolady 70% minimumNa syrop170 g cukru700 ml wodylaska cynamonu2 gwiazdki anyzuBita smietana do...
  • Kurczak Butter nieco azjatycki.

    Przepis dodany:
    4.73
    Kurczak Butter nieco azjatycki.
    4 porcjePrzygotowanie 30 minutMarynata - kilka godzin albo jedna nocDuszenie 45 minut600 g piersi z kurczaka150 g naturalnego jogurtu, moze byc grecki2 lyzki oliwy z oliwek1 lyzka pasty curry mild albo przyprawy: tandori I curryW podanych skladnikach...
  • Ciasto czekoladowe z czerwona fasola (bez maki!)

    Przepis dodany:
    4.55
    Ciasto czekoladowe z czerwona fasola (bez maki!)
    Ciasto mocno czekoladowe i duzo zdrowsze niz klasyczny zamiennik!6 porcjiPrzygotowanie 15 minutPieczenie 25 minut250 g czerwonej fasoli z puszki, dobrze odsaczonej200 g gorzkiej czekolady 70% kakao minimum60 g ciemnego cukru1 lyzka oleju kokosowego3...
  • Pieczen cieleca w grzybowym sosie

    Przepis dodany:
    4.84
    Pieczen cieleca w grzybowym sosie
    Zrobiona na niedzielny obiad!Na 6 porcjiPrzygotowanie 20 minutDuszenie okolo 1h20 minut1 kg cieleciny, najlepiej ekologicznej2 cebule2 Zabki czosnkulis laurowy1/2 peczka swiezego tymiankukilka zairen pieprzu1/2 szklanki bialego, kuchennego winaoliwa z...
  • Filet z St Pierre pod chrupiacym: pomidorowo-migdalowym crumble.

    Przepis dodany:
    4.47
    Filet z St Pierre pod chrupiacym: pomidorowo-migdalowym crumble.
    Czyli nasza wczorajsza kolacja.Przygotowanie 20 minut3 porcje3 porcje ryby Saint Pierre ze skora albo Dorady albo Okonia morskiegomaslo, sol, pieprzNa crumble100 g suszonych pomidorow z oleju pokrojonych w drobna kostke2 lyzki maki2 lyzki mielonych...
  • Daube z Prowansji czyli wolowina duszona.

    Przepis dodany:
    4.60
    Daube z Prowansji czyli wolowina duszona.
    Podana z polska kasza jeczmienna i z pieczarkami podsmazonymi tylko na masle z tymiankiem... hm poezja! 6 porcjiPrzygotowanie 15 minutDuszenie 2 h1 kg wolowiny ( u mnie collier) pokrojonej w duza kostke - we Francji rzeznik ci to kroi jak kupujesz...2...
  • Milosc do gotowania i do jedzenia

    Przepis dodany:
    4.90
    Milosc do gotowania i do jedzenia
    Od dziecka lubilam gotowac i jesc! W moim domu i mama i tata dosc dobrze gotowali i gotuja. U dziadkow tez bylo zawsze pyszne jedzenie bo torty i pierogi mojego dziadka wspominam do dzisiaj. A potem? Potem byla emigracja do kraju, gdzie kuchnia stoi...
  • Salatka z selera z jablkiem, orzechami i serem.

    Przepis dodany:
    4.56
    Salatka z selera z jablkiem, orzechami i serem.
    Na szybko... 2 porcje10 minut4 galazki selera naciowegojablkogarsc orzechow wloskich50 g sera  typu Comté fruitésos winegrette: sol, pieprz, kukruma, ocet balsamiczny i olej z orzechowGalazki selera myjemy, usuwamy wlokna i kroimy na drobno....
  • Zupa krem z selera z plamiakiem ( haddock)

    Przepis dodany:
    4.86
    Zupa krem z selera z plamiakiem ( haddock)
    Goscila na naszej wczorajszej kolacji a poniewaz jest pyszna to dziele sie przepisem.4 porcjePrzygotowanie 40 minut1 duza bulwa selera250 g ziemniakow1 jablko0,5 l bulionu z warzyw0,5 l mleka200 g wedzonego plamiakaSeler obieramy, kroimy w kostke i...
  • Pets de la nonne czyli pierdniecia zakonnicy. Francuska specjalnosc!

    Przepis dodany:
    4.75
    Pets de la nonne czyli pierdniecia zakonnicy. Francuska specjalnosc!
    Takie szybkie paczki z ciasta ptysiowego, ktore uwielbiaja Francuzi. A ze nazywaja sie jak nazywaja czyli "baki tudziez pierdniecia zakonnicy" to hm... specyfika francuska w pelnej krasie. Nie zmienia to faktu, ze sa pyszne!4 porcjePrzygotowanie 15...
  • KOUGLOF czyli babka z Alzacji

    Przepis dodany:
    4.69
    KOUGLOF czyli babka z Alzacji
    Pomimo choroby i tony lekow, upieklam dzisiaj alzacka babke dla mojej rodzinki! Pierwsze wzmianki o tym ciescie pochodza z XIX wieku. Nazwa kougelhopf oznacza wysoka forme na babke z dziura posrodku. Najslynniejsze formy sa recznie malowane i...
  • Niedziela radosci-GAUDETE z adwentowymi ciasteczkami.

    Przepis dodany:
    4.52
    Niedziela radosci-GAUDETE z adwentowymi ciasteczkami.
    Po pieknej mszy w Antka szkole i zapaleniu trzeciej juz adwentowej swiecy na naszym i koscielnym wiencu... czas na popoludnie z ciasteczkami i z pianinem. Bede grac i bedziemy spiewac koledy bo wycwiczyc sie trzeba choc to moje granie juz gorsze niz...
  • Tegoroczne pierniczkowanie.

    Przepis dodany:
    4.64
    Tegoroczne pierniczkowanie.
    przepis od mojej bratowej...
  • Miodownik z ziarnem tonka

    Przepis dodany:
    4.82
    Miodownik z ziarnem tonka
    Przepis z najnowszego numeru Twojego stylu... znakomicie sie sprawidzl choc w zurnalu przepis byl niedokladny ale poradzilam sobie i bardzo mi to ciasto smakuje. 8 porcjiPrzygotowanie 20 minutPieczenie 45 minut150 g miodu lipowego6 jajek80 g mlecznej...
  • Poledwica wieprzowa z pasternakiem i z jablkami

    Przepis dodany:
    4.83
    Poledwica wieprzowa z pasternakiem i z jablkami
    Fajne, cieple i szybkie danie.6 porcjiPrzygotowanie 20 minutDuszenie 1 h1,2 kg poledwicy wieprzowej pokrojonej na grubsze plastry3 korzenie pasternaku2 jablka100 ml soku jablkowego4 lyzki syropu kolonowego300 ml bulionu z warzywlyzka maki2 szalotkizabek...
  • Sernik dyniowy.

    Przepis dodany:
    4.71
    Sernik dyniowy.
    Takie mrugniecie okiem do przyjaciol zza oceanu bo dopiero co swietowali Dzien Dziekczynienia a tam dynia odgrywa zasadnicza role. Ja dzisiaj upieklam, na szybko troche, sernik z dynia - potimarron. I musze wam powiedziec, ze jest pyszny i dosc...
  • Risotto z pieczona dynia, mascarpone i feta... gdy Italia spotyka sie z Grecja i z jesienia!

    Przepis dodany:
    4.71
    Risotto z pieczona dynia, mascarpone i feta... gdy Italia spotyka sie z Grecja i z jesienia!
    Powstaje cudowne, wysublimowane, piekne danie! 4 porcjePrzygotowanie 10 minutPieczenie i gotowanie 25 minut1 mala dynia okolo 500 g miazszu u mnie Butternut1 cebulaszklanka ryzu arborioodrobina wina bialego kuchennegoLitr bulionu z warzywkapsulka...
  • Pieczen wieprzowa w mleku czosnkowym.

    Przepis dodany:
    4.75
    Pieczen wieprzowa w mleku czosnkowym.
    Mieciutkie i aromatyczne mieso na jesienne chlody!6 porcjiPrzygotowanie 10 minutDuszenie- w szybkowarze 1 h, w garnku 2 h.800 g pieczeni wieprzowej: schab, od szynki...dura glowka czosnku podzielona na zabki ale nie obrane!0,5 l mleka2 liste laurowe1 dupa,...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).