Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni facet z nożem

W kuchni facet z nożem jest już 74 dobrych przepisów:

  • Najprostsza zapiekanka ziemniaczana (na cześć obieraczki)

    Przepis dodany:
    4.59
    Najprostsza zapiekanka ziemniaczana (na cześć obieraczki)
    Ze wszystkich kuchennych wynalazków, utensyliów, przyborów i gadżetów najbardziej chyba cenię i szanuję obieraczkę do ziemniaków. Przyrząd, który zamienił żmudną kuchenną mitręgę w kilkunastosekundową operację. Który pozwala zmarnować...
  • M'tabal: lepsze niż hummus (i słowo o pożytkach z przypalania)

    Przepis dodany:
    4.87
    M'tabal: lepsze niż hummus (i słowo o pożytkach z przypalania)
    Jak to możliwe, że tej książki nikt jeszcze nie wydał po polsku? Lektura "On Food and Cooking. The Science and Lore of the Kitchen" Harolda McGee to dla kuchennego geeka radość poznawcza w stanie czystym. To jedna z tych rzadkich sytuacji, kiedy...
  • Notatki z Neapolu: mięsna rozpusta, czyli ragù napoletano z klopsikami

    Przepis dodany:
    4.56
    Notatki z Neapolu: mięsna rozpusta, czyli ragù napoletano z klopsikami
    Po całym dniu włóczenia się po Neapolu, dniu wypełnionym nieprzytomnie dobrym jedzeniem i uderzającymi kontrastami, wracaliśmy na Quartieri Spagnoli do naszego basso - ciasnego mieszkania, do którego drzwi wiodą prosto z wąskiego zaułka;...
  • Notatki z Neapolu: prawdziwa pizza neapolitańska

    Przepis dodany:
    4.57
    Notatki z Neapolu: prawdziwa pizza neapolitańska
    Miasto szalone. Takie, w którym zakochuje się człowiek od pierwszej chwili, albo od pierwszej chwili zaczyna pałać doń nienawiścią. Z wielu przyczyn lepiej pójść tą pierwszą drogą - a przyczyny kulinarne są najważniejszymi.Miasto...
  • Ogień, grill, żar. Baba ghanoush na pożegnanie lata

    Przepis dodany:
    4.55
    Ogień, grill, żar. Baba ghanoush na pożegnanie lata
    Woń palonych badyli. Jeszcze niedawno nieomylnie zwiastująca koniec lata. Gęsty, dymny, ziemisty zapach, który niósł wspomnienia ognisk, lata, żaru, żalu. Snuł się nad polami, obiecując na pociechę upieczonego we własnej skórze, kremowego,...
  • Chleb kavring ze Skanii - coś słodkiego do śledzia (serio)

    Przepis dodany:
    4.55
    Chleb kavring ze Skanii - coś słodkiego do śledzia (serio)
    Bo nie wiem, czy wiecie, że najnowsze trendy foodiesowego marketingu przewidują, iż lada chwila przestanie - jeśli już nie przestały - nam wystarczać, smak i wygląd naszego jedzenia. A nawet jego przygotowywanie. Wkraczamy właśnie w kolejny etap:...
  • O szparagach tylko z szacunkiem (i z jajkiem w koszulce, na grzance z pastą pieczarkową)

    Przepis dodany:
    4.90
    O szparagach tylko z szacunkiem (i z jajkiem w koszulce, na grzance z pastą pieczarkową)
    "Cienki szparag się uczynił z grubej i nadętej dyni" - ten zapamiętany w dzieciństwie dwuwiersz z "Drugiej Księgi Przygód Koziołka Matołka" Kornela Makuszyńskiego przez wiele lat był jedynym moim punktem odniesienia, jedynym skojarzeniem z...
  • Chałka wytrawna – o świętym pieczywie i rzeczach naprawdę ważnych [WIDEO]

    Przepis dodany:
    4.57
    Chałka wytrawna – o świętym pieczywie i rzeczach naprawdę ważnych [WIDEO]
    Raz do roku, w wigilię, na wiele naszych stołów trafia chałka nie słodka, posypana kruszonką, lecz wytrawna, z chlebowego, pszennego ciasta. Doskonale pasuje do ryby, zwłaszcza w galarecie - to ważne. Ale ważniejsze, że świadczy ona o...
  • Kaiserschmarrn – o tym, że nawet gdy danie się nie uda, wciąż może smakować cesarzowi

    Przepis dodany:
    4.91
    Kaiserschmarrn – o tym, że nawet gdy danie się nie uda, wciąż może smakować cesarzowi
    Kiedy w Austrii po raz pierwszy usłyszałem o tamtejszym przysmaku, być może najdziwniejszej formie naleśnika na świecie, i o tym, że w dodatku nazywają go tam Kaiserschmarrn – co trzeba byłoby chyba przełożyć jako „cesarskie...
  • Zupa dyniowa odkryta na nowo (oraz notatki z Bruegela)

    Przepis dodany:
    4.78
    Zupa dyniowa odkryta na nowo (oraz notatki z Bruegela)
    Nie pierwszy plan, na którym pacholę w czerwonym kaszkiecie z pawim piórem zapamiętale wcina podpłomyk, oblizując palec, jakby miało się tym kawałkiem pieczywa nasycić za wszystkie czasy; nawet nie plan główny, gdzie dwóch posługaczy o...
  • Pochwała żywności z chemią. Serio. I przepis na crème brûlée z parmezanem (UWAGA! ZAWIERA E-621!!!)

    Przepis dodany:
    4.88
    Pochwała żywności z chemią. Serio. I przepis na crème brûlée z parmezanem (UWAGA! ZAWIERA E-621!!!)
    Znacie niejaką Vani Hari? Twórczość tej pani, znanej w USA jako Food Babe i prowadzącej blog pod takim samym tytułem, jeszcze do nas szczęśliwie nie dotarła. Ale tylko patrzeć, jak któreś pismo, wydawnictwo albo telewizja odkryje, że jej...
  • Tarta ze szparagami. Ładne żarcie w brzydkim kraju

    Przepis dodany:
    4.89
    Tarta ze szparagami. Ładne żarcie w brzydkim kraju
    Miałem ci ja zawsze takie prowincjonalne marzenie. Żeby któryś z tych telewizyjnych foodiesowych celebrytów, co to jeżdżą się zachwycać lokalnymi wiktuałami a to do Wietnamu, a to do Szwecji, Izraela czy na południe Francji, zrobił kiedyś...
  • Focaccia z 3 serami: zakręcona prostota [wideo]

    Przepis dodany:
    4.49
    Focaccia z 3 serami: zakręcona prostota [wideo]
    Wiosna dała nam przedsmak, po czym wycofała się beznamiętnie, zostawiając nas na ten weekend przemarzniętymi i przesiąkniętymi wilgocią do szpiku kości. W takich momentach zawsze przypomina mi się źródłosłów nazwy focaccia -...
  • Jajka herbaciane - jeśli znudziły się Wam pisanki [wideo]

    Przepis dodany:
    4.82
    Jajka herbaciane - jeśli znudziły się Wam pisanki [wideo]
    Jajko. Około 150 kcal na sztukę, teorie o szkodliwości jego cholesterolu dietetycy wkładają dziś między bajki. Przy założeniu, że jemy jedno dziennie (nie dotyczy Wielkanocy) można bez obaw o zdrowie zjeść ich 26 w miesiącu.Jego żółtko to...
  • Boeuf Bourguignon i słowo o robieniu z kuchni talent show

    Przepis dodany:
    4.72
    Boeuf Bourguignon i słowo o robieniu z kuchni talent show
    Jest w kulinarnej telewizji jeden pan. Nazwijmy go Pan Olejarz, albowiem jeszcze niedawno prowadził program sponsorowany przez producenta rafinowanego oleju, i bez mrugnięcia okiem, patrząc prosto w obiektyw kamery zapewniał, że olej taki z...
  • Discomfort food: zapiekanka ziemniaczana z marchewką i groszkiem [podsumowanie akcji]

    Przepis dodany:
    4.60
    Discomfort food: zapiekanka ziemniaczana z marchewką i groszkiem [podsumowanie akcji]
    Jakie gotowanie naprawdę podziwiam?Nie, niekoniecznie to nastawione na robienie wrażenia, wydziwianie cudowanie, gdy gotujący napina się i z zadartym nosem serwuje mus z kotleta, redukcję kapusty kiszonej i carpaccio z kiełbasy...
  • Janssons frestelse czyli Boże Narodzenie po szwedzku (i słowo o urokach podróbek)

    Przepis dodany:
    4.87
    Janssons frestelse czyli Boże Narodzenie po szwedzku (i słowo o urokach podróbek)
    Szwecję lubię za wiele rzeczy. Za spokój i przestrzeń, za kryminały, za lasy północy, w których mech sięga kolan. Ale także za szacunek ludzi dla swojego kraju, który przejawia się w tym, że się np. nie śmieci ani nie pali byle szajsem w...
  • Discomfort Food: egzorcyzmowanie brukselki

    Przepis dodany:
    4.65
    Discomfort Food: egzorcyzmowanie brukselki
    Moda się zrobiła wśród blogerstwa, żeby pisać o comfort food - co z angielska tłumaczyłoby się jako jedzenie kojące. Rozpisuje się więc blogerstwo kulinarne o potrawach swego dzieciństwa, o daniach pobudzających pamięć autobiograficzną do...
  • Bagiety rustykalne: jak składać i formować [zrobiłem wideo!]

    Przepis dodany:
    4.69
    Bagiety rustykalne: jak składać i formować [zrobiłem wideo!]
    Słowo "rustykalne" robi tu za usprawiedliwienie dla koślawości, niezgrabności i całej reszty frajdy.  Na pewno dziesiątki razy trafialiście na programy kulinarne, w których prowadząca albo prowadzący opowiadają Wam o Paryżu, wodzą po...
  • Projekt chleb [level 5]: pszenno-żytni razowy na odwrót. I słowo o składaniu bochna

    Przepis dodany:
    4.76
    Projekt chleb [level 5]: pszenno-żytni razowy na odwrót. I słowo o składaniu bochna
    Wrzesień nastał, a wraz z wrześniem poniosło się po Polsce zawodzenie. Bo oto nowy rok szkolny przyniósł ustawę, która ze szkolnych sklepików wymiotła śmieciowe, wysoko przetworzone produkty. Ale dzieciaki - które nagle zamiast wpieprzać...
  • Pieczony patison z jesiennymi warzywami: najprościej

    Przepis dodany:
    4.80
    Pieczony patison z jesiennymi warzywami: najprościej
    Znacie to? Wreszcie udaje się wygospodarować duży, spójny kawał czasu, żeby odwalić jakąś z dawna zalegającą pracę. W moim przypadku miał to być dzień przeznaczony na pisanie. Pełna koncentracja, przygotowanie, wyłączony telefon,...
  • Focaccia: hołd dla glutenu

    Przepis dodany:
    4.88
    Focaccia: hołd dla glutenu
    Napisałem tytuł tego posta i natychmiast oczami wyobraźni zobaczyłem falę hejtu, która mnie czeka. Ale co tam, zaryzykuję.Nic na to nie poradzę. Podziwiam gluten. Odkąd zacząłem się bawić w pieczenie chleba, fascynuje mnie przemiana, która...
  • Truskawkowe drożdżówy. Bo jest lato

    Przepis dodany:
    4.81
    Truskawkowe drożdżówy. Bo jest lato
    Czytam właśnie znakomitą, dopiero co wydaną książkę amerykańskiego dziennikarza Marka Schatzkera, pt. "The Dorito Effect" - fundamentalną rozprawę z tym, co w ostatnim półwieczu wyrządził ludzkości przemysł spożywczy.Doritos to produkowane...
  • Hackowanie ciasta drożdżowego - przepis podstawowy

    Przepis dodany:
    4.59
    Hackowanie ciasta drożdżowego - przepis podstawowy
    Nigdy nie daj sobie wmówić, że facetowi w kuchni wypada grillować żeberka czy steka usmażyć (pod warunkiem że na markowej żeliwnej patelni za pół tauzena), ale nie, żeby się miał tykać zwykłego gotowania, a już nie daj Boże pieczenia -...
  • Notatki z Prowansji: fougasse

    Przepis dodany:
    4.63
    Notatki z Prowansji: fougasse
    Właśnie wróciłem z podróży w lepszą stronę świata. Jechałem tam z przekonaniem, że to raczej niemożliwe, żeby wszystkie te kulinarne legendy, enologiczne hymny, zdjęcia w odcieniach lawendy i lazuru, słowem - żeby to wszystko, co się o tym...
  • Risotto ze szparagami na nowy sezon

    Przepis dodany:
    4.62
    Risotto ze szparagami na nowy sezon
    Dobre wieści? Prawie co drugi Polak deklaruje, że lubi gotować i często gotuje dla przyjemności. Według przeprowadzonego na reprezentatywnej próbie badania "Polska na talerzu 2015" takiej odpowiedzi udzieliło aż 45% ankietowanych. Przy czym w tej...
  • Zupa miso - odkrycie (oraz kilka słów o glutaminianie)

    Przepis dodany:
    4.54
    Zupa miso - odkrycie (oraz kilka słów o glutaminianie)
    Były takie kuchenne rejony, w które do niedawna zwyczajnie się nie zapuszczałem. Jak pisałem niedawno, brakowało mi do nich klucza. Innymi słowy - nie wiedziałem nawet, jak zacząć.Wystarczyły świetne warsztaty z Alicją i Alonem Than, oraz...
  • Gravlax - bo w zimie spoglądam na północ

    Przepis dodany:
    4.55
    Gravlax - bo w zimie spoglądam na północ
    O tej porze roku w dalekim szwedzkim Norrlandzie jest dużo jaśniej. Tak, jaśniej, chociaż słońce w Umeå nigdy nie podnosi się powyżej linii lasu. Ale za to jest śnieg. Od horyzontu po horyzont - biel. Wątłe promienie słońca odbijają się od...
  • Oswajanie Japonii: greenie (czyli jak zagiąć teściową)

    Przepis dodany:
    4.52
    Oswajanie Japonii: greenie (czyli jak zagiąć teściową)
    Gdy się chce eksplorować kuchnie innych kultur, najlepiej poznać ich smaki na miejscu: to sytuacja idealna. Sytuacja mniej idealna - ale ciągle w porządku - to ta, w której smakowe wskazówki czerpie się w dobrych knajpach etnicznych albo za sprawą...
  • Placki dyniowe na prawdziwym oleju rzepakowym

    Przepis dodany:
    4.57
    Placki dyniowe na prawdziwym oleju rzepakowym
    Lepsza Połowa nachyliła się nad odkorkowaną butelką, wciągnęła mocno zapach, przymykając oczy.- Znam ten zapach, z domu mojej babci.Wtedy mnie olśniło. Wwąchiwałem się już w tę woń długo, w głowie biegały mi skojarzenia, ale żadne nie...
  • Projekt chleb [level 4]: żytni razowy

    Przepis dodany:
    4.47
    Projekt chleb [level 4]: żytni razowy
    Rozmowa o pieczeniu chleba z moją 85-letnią babcią to nie jest emocjonująca wymiana przepisów, sztuczek i rad. Nic podobnego. To jest rozmowa o tym, jak codziennie trzeba było narobić się przy przygotowaniu bochna dla dużej rodziny. O tym, że...
  • Domowa szynka drobiowa i kilka słów o dylematach mięsożercy

    Przepis dodany:
    4.90
    Domowa szynka drobiowa i kilka słów o dylematach mięsożercy
    Przyznam się Wam do czegoś. Od pewnego czasu ograniczyłem mięso.Nie, nie poszedłem w ślady swojej Lepszej Połowy i nie zostałem wegetarianinem. Zestaw genów, w których odziedziczyłem spore szanse na wieńcówkę, to też tylko po części...
  • W g?owie blend, w butelce malt: risotto na whisky, z podgrzybkami, wanili? i ?wie?ym topinamburem

    Przepis dodany:
    4.88
    W g?owie blend, w butelce malt: risotto na whisky, z podgrzybkami, wanili? i ?wie?ym topinamburem
    W g?owie klimatyczny blend. Tak jak za oknem, gdzie jesie? miesza momenty deszczowo-mgliste z intensywnie s?onecznymi - a wi?c i w g?owie robi si? od tego troch? pó?nocno, troch? po?udniowo. Niedawno buszowali?my w pustaciach Beskidu Niskiego, gdzie nawet...
  • Pieczony czosnek: robimy zapasy na zim?

    Przepis dodany:
    4.79
    Pieczony czosnek: robimy zapasy na zim?
    Zastanawiali?cie si? kiedy?, czy jest na ?wiecie jaka? kultura, tradycja kulinarna, nacja, która nie u?ywa czosnku?W efekcie pobie?nego googlania odkrywam ze zdumieniem, ?e nawet przepisy kuchni Inuitów go uwzgl?dniaj?. A poniewa? jedna z regu? internetu...
  • D?im Jarmu? i JOMO

    Przepis dodany:
    4.66
    D?im Jarmu? i JOMO
    Wiecie Pa?stwo, co to JOMO? Je?li jeszcze nie wiecie - za?o?? si?, ?e si? Wam spodoba.Nie, JOMO (czytaj z angielska d?o-mo) to nie potrawa ani nie sk?adnik. JOMO to trend. A ?ci?lej, kontr-trend do FOMO. Je?li w tym momencie zadajecie sobie pytanie, czy...
  • Charczo: gruziński patent na jesień

    Przepis dodany:
    4.62
    Charczo: gruziński patent na jesień
    Gdy przed wyjazdem napomykaliśmy, gdzie się wybieramy, reakcje były za każdym razem takie same: "o, my też właśnie byliśmy", "właśnie się wybieramy", albo przynajmniej: "znajomi właśnie byli" albo "się wybierają". Krótko mówiąc - wszyscy...
  • Spaghetti alla carbonara z wędzonym czarniakiem: nieortodoksyjnie, na upały

    Przepis dodany:
    4.63
    Spaghetti alla carbonara z wędzonym czarniakiem: nieortodoksyjnie, na upały
    Sprzeczne namiętności: jak zjeść coś pożywnego, ale równocześnie lekkiego, gorącego a dobrego na upał? W taką pogodę, jak tak, która właśnie grilluje świat za oknem, na samą myśl o potrawce, smażonym mięsie czy nawet o zupie przyprawia...
  • Najlepszy na świecie obiad na lato: młode ziemniaki z rozmarynem i miętowa mizeria

    Przepis dodany:
    4.64
    Najlepszy na świecie obiad na lato: młode ziemniaki z rozmarynem i miętowa mizeria
    Wiadomo - Polak, jak ziemniaków nie dostanie, nieszczęśliwy. Jak obiad, to z ziemniakami ma być. Z jednej strony więc ziemniak nad Wisłą spożywany jest namiętnie, z produkcją ponad 8 mln ton rocznie plasujemy się na ósmym światowym miejscu, i...
  • Sałatka z bobu i mięty. Bo się lato zaczyna

    Przepis dodany:
    4.61
    Sałatka z bobu i mięty. Bo się lato zaczyna
    No to przychodzi ten moment w roku, kiedy facet wciąga krótkie gacie, wrzuca t-shirt, staje przed lustrem i stwierdza, że coś z tym trzeba zrobić. Że się właśnie lato zaczyna, plaża jakaś w perspektywie, a tu zamiast sześciopaka – keg.To jest...
  • Bajgle. Pieczywo ze znaczeniem

    Przepis dodany:
    4.50
    Bajgle. Pieczywo ze znaczeniem
    Powiadają, że bajgiel to symbol. W żydowskich społecznościach ofiarowywano bajgle młodym matkom – pieczywo w kształcie pierścienia miało wyobrażać krąg życia, przynosić szczęście. Ale ta metafora ma jeszcze jeden wymiar. Otóż od...
  • Dla zabieganych: pasta z cytrynowo-bazyliowym sosem i suszonymi pomidorami

    Przepis dodany:
    4.52
    Dla zabieganych: pasta z cytrynowo-bazyliowym sosem i suszonymi pomidorami
    Czasami człowiek ma dość.Na przykład wtedy, kiedy przez kilka tygodni pod rząd wychodzi z pracy późno w nocy. Czyli wtedy, kiedy nie ma mowy o gotowaniu (niech to choć trochę usprawiedliwi moje skandaliczne milczenie na blogu).Kiedy na gotowanie...
  • Cupcakes: czekolada+chili pod pudrem z dzikiej róży i z... buraków

    Przepis dodany:
    4.80
    Cupcakes: czekolada+chili pod pudrem z dzikiej róży i z... buraków
    Urodziny Lepszej Połowy, sami rozumiecie. Niech mnie to usprawiedliwi - że niby facet z nożem, że niby męskie gotowanie, a tu nagle, kurde, babeczki. Chciałem po urodzinowym obiedzie zaserwować coś nowego (no bo ile można wpierniczać crème...
  • Projekt chleb [level 3]: bochen na zakwasie - improwizowany i niezawodny

    Przepis dodany:
    4.58
    Projekt chleb [level 3]: bochen na zakwasie - improwizowany i niezawodny
    Ciągle uczę się chleba. A od ostatniego chlebowego wpisu wiele, bardzo wiele się zmieniło. Właściwie: zmieniło się wszystko.Pamiętacie: w poprzednich dwóch odcinkach doszliśmy do ściany. Wycisnęliśmy wszystko z drożdży piekarniczych, co...
  • Projekt chleb [level 2]: razowy chleb bez wyrabiania

    Przepis dodany:
    4.64
    Projekt chleb [level 2]: razowy chleb bez wyrabiania
    Jedziemy dalej. Trochę czasu minęło od pierwszego odcinka chlebowej odysei - wybaczcie, to były tygodnie obłąkańczo wręcz zawalone pracą. Ale to idealna okazja, żeby zabrać się za chleb, którego przygotowanie trwa długo, ale nie jest...
  • Projekt chleb [level1]: szybki chleb razowy na początek

    Przepis dodany:
    4.80
    Projekt chleb [level1]: szybki chleb razowy na początek
    No więc chleb. Trudno mi sobie wyobrazić, żeby przygotowanie czegokolwiek w kuchni sprawiało, że człowiek czuje się tak cholernie dumny, jak w przypadku chleba. Własnoręcznie wymiętoszonego, dopieszczonego, omodlonego w trakcie wyrastania i...
  • Sylwestrowa tarta z porami i życzenia na Nowy Rok

    Przepis dodany:
    4.68
    Sylwestrowa tarta z porami i życzenia na Nowy Rok
    To było w sylwestrowy wieczór, w samochodzie. Wracałem z pracy, zbliżała się dziewiętnasta. Siąpił deszcz, wycieraczki rozmazywały go na przedniej szybie. W żołądku świdrował głód, potęgowany myślą o zbliżającej się sylwestrowej...
  • Pane Toscano: słowo o jedzeniu chleba

    Przepis dodany:
    4.79
    Pane Toscano: słowo o jedzeniu chleba
    Też tak macie? Żaden kuchenny zapach, żadna kombinacja aromatów, ziół, przypraw czy korzeni nie budzi takich dreszczy na plecach, jak zapach piekącego się chleba.Są takie zapachy, które odsyłają nas do głęboko zaszytych wspomnień, odpalają...
  • Notatki z Węgier: niech ktoś tam zrobi kuchenną rewolucję (oraz przepis na lecsó)

    Przepis dodany:
    4.54
    Notatki z Węgier: niech ktoś tam zrobi kuchenną rewolucję (oraz przepis na lecsó)
    U Bratanków znad Niziny Panońskiej w temacie wina dzieje się ostatnio dużo i fantastycznie. Po dekadach komuny, która taki na przykład Tokaj przerobiła na jeden wielki winiarski kołchoz, odtwarzają się winiarskie rody i tradycje, a z drugiej...
  • Notatki z Węgier: jesienne Villany, czyli winobranie (przewodnik subiektywny)

    Przepis dodany:
    4.66
    Notatki z Węgier: jesienne Villany, czyli winobranie (przewodnik subiektywny)
    Jak w tym starym kawale: "Kowalski, lubicie ciepłe piwo i spocone kobiety? - Nie, szefie. - To dostaniecie urlop w listopadzie". No więc my właśnie wzięliśmy krótki urlop na przełomie października i listopada. Bo jakoś tak w tym roku wyszło, że...
  • Ciacha

    Przepis dodany:
    4.80
    Ciacha
    Taka sytuacja. Randka na zaawansowanym etapie, przesiadka na sofę, wino kołysze się w kieliszkach, rzucając rubinowe poblaski, w tle sączy się jakiś Bolton czy inny Bublé, jednym słowem - jest dobrze. Aż raptem ona uśmiecha się nieco nerwowo,...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).