Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni FoodMag

W kuchni FoodMag jest już 73 dobrych przepisów:

  • Migdałowe kruche ciasteczka

    Przepis dodany:
    4.80
    Migdałowe kruche ciasteczka
    Te ciasteczka są obłędne, kruche, maślane i delikatnie migdałowe. Obiecuję, że na jednym się nie zakończy. Nic więcej nie muszę dodawać, sami wypróbujcie przepis, a będziecie do nich często wracać. The post Migdałowe kruche ciasteczka...
  • Czerwone curry z polędwiczki wieprzowej

    Przepis dodany:
    4.78
    Czerwone curry z polędwiczki wieprzowej
    Jak ja kocham curry :) Kolejny przepis z książki "Łatwa kuchnia tajska", kolejny wypróbowany. Myślę, że przynajmniej raz w miesiącu to danie ląduje na naszym stole. Wymaga kilku składników, ale jeśli lubimy kuchnie tajską to wystarczy raz...
  • Zupa z ciecierzycy i hiszpańskiego chorizo

    Przepis dodany:
    4.69
    Zupa z ciecierzycy i hiszpańskiego chorizo
    Jest to bardzo aromatyczna zupa, a jej podstawą jest hiszpańska kiełbasa chorizo, bardzo aromatyczna i wyrazista w smaku. To ona wiedzie prym. Dodatek ciecierzycy i marchewki sprawia, że jest również bardzo sycąca. Koniecznie podajcie ją z kleksem...
  • Krem z pieczonych buraków

    Przepis dodany:
    4.59
    Krem z pieczonych buraków
    Prosta zupa krem z polskich ukochanych buraków. To jedno z warzyw, które jest na mojej top liście, takie które po upieczeniu wsuwam jak jabłko. Do zupy krem najpierw je upiekłam, później buraki właściwie dusiły się z innym składnikami....
  • Lany chrust

    Przepis dodany:
    4.69
    Lany chrust
    Lany chrust, następca faworków, takich tradycyjnych. Idealna, szybka propozycja na tłusty czwartek. Jeśli nie lubicie długiego stania w kuchni, możecie zaskoczyć domowników takim właśnie lanym chrustem. Jest przepyszny. The post Lany chrust...
  • Pasta z avokado i wędzonego łososia

    Przepis dodany:
    4.71
    Pasta z avokado i wędzonego łososia
    Awokado i łosoś, para idealna. Ważne, aby awokado było dojrzałe, wtedy pasta będzie kremowa i pyszna. Nic więcej nie muszę tu dodawać. Myślę, że Wam, zasmakuje. The post Pasta z avokado i wędzonego łososia appeared first on FoodMag.
  • Duszone żeberka, klasyka

    Przepis dodany:
    4.87
    Duszone żeberka, klasyka
    Sekret tych żeberek tkwi w przygotowaniu samego mięsa, mianowicie dokładnego i mocnego obsmażenia go. Tak zrumienione kawałki żeberek nadadzą głębszego smaku i ciemniejszej barwy sosowi. The post Duszone żeberka, klasyka appeared first on...
  • Sos tatarski

    Przepis dodany:
    4.64
    Sos tatarski
    Jeśli robię sos tatarski to idę na całość i robię go na domowym majonezie. Nic nie może się wtedy z nim równać. Najlepiej zostawić go na jedną noc w lodówce, niech przejdzie smakiem kaparów i innych składników. Później możemy jeść....
  • Kurczak duszony w pomidorach z kaparami i białym winem

    Przepis dodany:
    4.48
    Kurczak duszony w pomidorach z kaparami i białym winem
    Często łącze kurczaka z pomidorami i zwykle idę w klasykę. Wtedy powstają proste sosy, głównie ze względu na dzieci. Tym razem postanowiłam wzbogacić sos w kapary, oliwki i rozmaryn. The post Kurczak duszony w pomidorach z kaparami i białym...
  • Biel, srebro, szarość i zima na stole

    Przepis dodany:
    4.59
    Biel, srebro, szarość i zima na stole
    To ostatnia propozycja dekoracji stołu Wigilijnego w tym roku. Moja ulubiona, pisałam już to przy poprzednim wpisie. Jest elegancko, błyszcząco i po… Przeczytaj resztęThe post Biel, srebro, szarość i zima na stole appeared first on FoodMag.
  • Pstrąg tęczowy w sosie pomarańczowym

    Przepis dodany:
    4.82
    Pstrąg tęczowy w sosie pomarańczowym
    To jedna z moich propozycji na kolację Wigilijną. Filety są bez ości, mięso delikatne i wilgotne, a sos pomarańczowy? Idealnie pasuje do tego pstrąga i podkręca smak. Jeśli wcześniej przygotujemy sos, zostanie nam tylko smażenie ryby, a to, trwa...
  • Dekorowanie stołu na Wigilię i Święta: turkus, zieleń i złoto

    Przepis dodany:
    4.59
    Dekorowanie stołu na Wigilię i Święta: turkus, zieleń i złoto
    Tym razem nie zamierzam długo pisać, więcej porad znajdziecie przy czerwonej dekoracji stołu. Dziś konkrety: na stole króluje zieleń, turkus, trochę złota.… Przeczytaj resztęThe post Dekorowanie stołu na Wigilię i Święta: turkus,...
  • Staropolski piernik, część 2, wykończenie

    Przepis dodany:
    4.85
    Staropolski piernik, część 2, wykończenie
    Jest to dalsza część przepisu na Staropolski piernik dojrzewający. Kilka tygodni temu podałam Wam przepis jak wykonać samo ciasto na piernik i ile czasu powinno leżakować. The post Staropolski piernik, część 2, wykończenie appeared first on...
  • Drożdżowy wieniec makowy

    Przepis dodany:
    4.84
    Drożdżowy wieniec makowy
    Wieniec z ciasta drożdżowego z powodzeniem zastąpi nam struclę makową, dodatkowo pięknie ozdobi stół. Dosłownie, może służyć jako stroik. Do tego wieńca makowego użyłam ciasto drożdżowe, które dobrze znam, jest wilgotne, pachnące i...
  • Dekorowanie pierniczków lukrem królewskim

    Przepis dodany:
    4.63
    Dekorowanie pierniczków lukrem królewskim
    Właśnie usłyszałam, że odrobina szaleństwa przed świętami jest wskazana. To chyba taki czas, że każdy temu szaleństwu się poddaje i przez wszystkie… Przeczytaj resztęThe post Dekorowanie pierniczków lukrem królewskim appeared first on...
  • Smażony karp w chrupiącej panierce

    Przepis dodany:
    4.55
    Smażony karp w chrupiącej panierce
    Smażony karp na kolację Wigilijną to klasyka. W moim domu rodzinnym zawsze pojawiał się w postaci smażonych dzwonków i zawsze przygotowywał go tata. To był jego mały wkład w kolację. Panierował karpia w mące, tylko w mące i smażył, zawsze...
  • Pierniczki świąteczne

    Przepis dodany:
    4.56
    Pierniczki świąteczne
    Bardzo lubię przyprawę korzenną, dlatego chętnie sięgam po różnego rodzaju przepisy na pierniczki. W przypadku tych, to ostatni dzwonek, aby je przygotować. Muszą swoje odleżeć, zanim zmiękną. Ja połowę upiekłam do zjedzenia i spakowałam,...
  • Kompot Wigilijny z suszonych owoców

    Przepis dodany:
    4.47
    Kompot Wigilijny z suszonych owoców
    To chyba najprostsza zupa Wigilijna jaką znam, a właściwie kompot. W różnych domach podawanych w różny sposób. Często jako kompot do picia, schłodzony. Po tych wszystkich potrawach wpływa kojąco. W moim domu pamiętam ten kompot jako zupę...
  • Cytrynowo tymiankowy pieczony kurczak

    Przepis dodany:
    4.50
    Cytrynowo tymiankowy pieczony kurczak
    Jest to propozycja na niedzielny obiad, a nawet więcej, może na świąteczny obiad? Kurczaka nie trzeba wcześniej marynować, wystarczy go wyjąć z lodówki, przyprawić i upiec. Piecze się właściwie sam, dla tego przy tym obiedzie nie napracujecie...
  • Świąteczna dekoracja stołu na Wigilię

    Przepis dodany:
    4.59
    Świąteczna dekoracja stołu na Wigilię
    Zbliżają się się Święta i przed nami cudowne dni kiedy spotkamy się z rodziną i przyjaciółmi, będziemy biesiadować, śpiewać, rozmawiać. Spędzimy cudowne… Przeczytaj resztęThe post Świąteczna dekoracja stołu na Wigilię appeared...
  • Strucla makowa lub zwyczajnie makowiec

    Przepis dodany:
    4.56
    Strucla makowa lub zwyczajnie makowiec
    Cienki płat ciasta drożdżowego a w nim pełno aromatycznej masy makowej, pełnej bakali. Traficie do nieba :) Ta strucla jest moim ulubionym ciastem na stole wigilijnym, pewnie dlatego, że uwielbiam mak, a dokładnie masę makową. The post Strucla...
  • Śledzie opiekane w zalewie octowej

    Przepis dodany:
    4.77
    Śledzie opiekane w zalewie octowej
    Ten przysmak pochodzi z rodzinnego domu mojego męża, czyli mamy przysmak teściowej, dziękuję mamo :). Na początku byłam nastawiona sceptycznie, smażone śledzie, później marynowane? Takie wymoczone? Dziwny przepis. Powiem Wam coś, dziwna to...
  • Angielska zupa z marchewki i kolendry czyli carrot and coriander

    Przepis dodany:
    4.63
    Angielska zupa z marchewki i kolendry czyli carrot and coriander
    Ta zupa jest bardzo popularna w Anglii, może dlatego, że nie wymaga zbyt wielkiego nakładu pracy, a efekt końcowy jest super. Wegetariańska, a nawet wegańska jeśli użyjecie bulionu warzywnego i ta kolendra! Ja kocham kolendrę i mogłabym ją...
  • Pizza z kozim serem i szpinakiem

    Przepis dodany:
    4.51
    Pizza z kozim serem i szpinakiem
    Klasyczne połączenie sera koziego i szpinaku w tej pizzy, sprawdza się w 100%. Jest bardzo smaczna. Dzięki tym smakom mamy odrobinę Włoch na talerzu. Mnie ta pizza urzekła! The post Pizza z kozim serem i szpinakiem appeared first on FoodMag.
  • Smażona ryba na tajskiej sałatce z mango

    Przepis dodany:
    4.74
    Smażona ryba na tajskiej sałatce z mango
    Usmażona ryba na odświeżającej sałatce z mango, cóż chcieć więcej. Bardzo lubię takie połączenia: słodycz mango, ostrość chilli i delikatne białe mięso ryby. Fajny lekki obiad lub kolacja. The post Smażona ryba na tajskiej sałatce z...
  • Cytrynowy sos winegret

    Przepis dodany:
    4.66
    Cytrynowy sos winegret
    To najprostszy na świecie cytrynowy winegret do różnego rodzaju sałat. Ma tylko 3 składniki, które zwykle mamy w kuchni: cytrynę, cukier i oliwę z oliwek (można zastąpić olejem rzepakowym jeśli ktoś nie lubi smaku oliwy). W kilka minut...
  • Świąteczna rolada biszkoptowa z kremem bawarskim

    Przepis dodany:
    4.90
    Świąteczna rolada biszkoptowa z kremem bawarskim
    Jeśli macie dłuższą chwilę, to warto ją poświęcić na przygotowanie tej rolady, jest wyjątkowa. Delikatny waniliowy krem i delikatna biszkoptowa rolada, całość rozpływa się w ustach i pięknie wygląda. Moja lista ciast na święta i wigilię...
  • Domowa granola

    Przepis dodany:
    4.86
    Domowa granola
    Granola jest ciekawą opcją śniadaniową, warto ją przygotować w domu, uwierzcie mi, jest najlepsza. Miód, cynamon, chrupiące orzechy i te suszone owoce. Po prostu pyszne. The post Domowa granola appeared first on FoodMag.
  • Szafranowe risotto

    Przepis dodany:
    4.78
    Szafranowe risotto
    Klasyczne risotto z szafranem, charakterystyczne dla regionów Lombardii we Włoszech. Ten piękny żółty kolor to oczywiście zasługa szafranu, tylko uważajcie na ilość użytego szafranu, zbyt dużo sprawi, że danie będzie gorzkie. The post...
  • Domowy majonez na żółtkach

    Przepis dodany:
    4.59
    Domowy majonez na żółtkach
    Kiedyś bałam się domowego majonezu, myślałam, że sobie z nim nie poradzę. Nic bardziej mylnego. Możecie nie wierzyć, ale on zawsze wychodzi. Nie używam miksera, tylko robię go ręcznie, zajmuje to kilka minut i mamy pyszny, domowy majonez. The...
  • Staropolski piernik świąteczny, dojrzewający

    Przepis dodany:
    4.70
    Staropolski piernik świąteczny, dojrzewający
    Piernik Staropolski, dojrzewający. Co to znaczy? Taki piernik mieszamy i w naczyniu kamionkowym lub szklanym odstawiamy na kilka tygodni. On sobie tam dojrzewa. Ja mówię, że nabiera mocy i tak jest. The post Staropolski piernik świąteczny,...
  • Karmel solony, ciemny

    Przepis dodany:
    4.49
    Karmel solony, ciemny
    Solony ciemny karmel, uwielbiam. Przygotowałam ciemniejszy, ponieważ potrzebowałam go do ciasta dyniowego i jakoś tak razem mi zagrało. Polubicie ten przepis, a jeśli chcecie ciut jaśniejszy do garnka dodajcie 3 łyżki wody i dopiero cukier, nie...
  • Pieczona pierś z kaczki z sosem śliwkowym

    Przepis dodany:
    4.66
    Pieczona pierś z kaczki z sosem śliwkowym
    Pierś z kaczki to jedno z moich ulubionych mięs, szybko można ją przyrządzić i zaskoczyć gości, domowników. Taki obiad to nie byle jaki obiad :) Kaczka przyrządzona w ten sposób jest miękka, soczysta i ma chrupiącą skórkę. Dodatek sosu ze...
  • Pasta z awokado i suszonych pomidorów

    Przepis dodany:
    4.88
    Pasta z awokado i suszonych pomidorów
    Awokado to jeden z moich ulubionych owoców, a to za sprawą jego właściwości. Jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, obniża ciśnienie krwi, obniża poziom cholesterolu LDL i triglicerydów, jednocześnie powodując wzrost poziomu „dobrego...
  • Prosty tort waniliowy z konfiturą z czarnej porzeczki

    Przepis dodany:
    4.77
    Prosty tort waniliowy z konfiturą z czarnej porzeczki
    Ten prosty tort przygotujecie w maksymalnie 2.5 godziny, czyli taka wersja dla zapominalskich. Jeśli macie czas, biszkopt można upiec dzień przed urodzinami, jeśli nie, to pieczemy biszkopt, a w czasie gdy jest on w piekarniku, gotujemy syrop. Niech...
  • Prosty przepis na biszkopt numer 2

    Przepis dodany:
    4.88
    Prosty przepis na biszkopt numer 2
    Ten prosty przepis na biszkopt pochodzi ze strony Moje Wypieki. Wypróbowałam go, ponieważ jest z dodatkiem mąki ziemniaczanej, sprawia ona, że łatwiej kroi się taki biszkopt. Uważnie przeczytajcie przepis i trzymajcie się wskazówek, a na pewno...
  • Stek z ligawy wołowej z karmelizowanymi szalotkami i buraczkami

    Przepis dodany:
    4.84
    Stek z ligawy wołowej z karmelizowanymi szalotkami i buraczkami
    Dziś stek wołowy z ligawy, szybko i konkretnie. Niby męskie danie, ale ja tam lubię od czasu do czasu kawałek porządnego mięsa, najlepiej średnio wysmażone. Taki stek z karmelizowanymi szalotkami to dopiero odlot, a jeśli chcecie bardziej...
  • Maślany krem (buttercream) do dekoracji

    Przepis dodany:
    4.84
    Maślany krem (buttercream) do dekoracji
    Klasyczny angielski buttercream, czyli maślany krem. Używany do dekoracji tortów, do kremowych kwiatów, czy dekoracji babeczk lub muffinek. Ponieważ krem jest z dużą ilością cukru i masła, jest łatwiejszy w obróbce. Dlatego warto go użyć,...
  • Babeczki waniliowo-pomarańczowe

    Przepis dodany:
    4.86
    Babeczki waniliowo-pomarańczowe
    Babeczki waniliowo-pomarańczowe, powinnam jeszcze dodać, że maślane. Są pyszne, aromatyczne i mięciutkie. Ja przygotowałam je na urodziny syna do przedszkola z takim małym motywem Halloween, ale możemy je przygotować na każdą okazję. Podać...
  • Tiramisu w pucharkach

    Przepis dodany:
    4.60
    Tiramisu w pucharkach
    Nie wiem jak to się stało, że do tej poru na blogu nie pojawił się przepis na włoskie Tiramisu? Tak więc, nadrabiam zaległości. Dziś przepis taki nie do końca klasyczny, klasyczny też się wkróce pojawi. Ta wersja jest z dodatkiem białek,...
  • Pierś z kurczaka w sosie pomidorowym z bazylią

    Przepis dodany:
    4.90
    Pierś z kurczaka w sosie pomidorowym z bazylią
    Minimum pracy, maksimum smaku, tak można określić tego kurczaka. To proste danie które przygotujemy maksymalnie w 30 minut, może nawet 20, jak nabierzecie wprawy. Moje dzieci uwielbiają ten sos. Raz podaję go z makaronem, raz z ryżem zależy na co...
  • Domowa nutella czyli domowy krem czekoladowy

    Przepis dodany:
    4.81
    Domowa nutella czyli domowy krem czekoladowy
    Domowa nutella bije na głowę kupną i smakiem i składem, wystarczy porównać. Krem jest gęsty, czekoladowy i mocno orzechowy. Jeśli wolicie wersję bardziej mleczną można użyć samej mlecznej czekolady lub pół na pół z gorzką. Jeśli chcemy...
  • Karmelizowane szalotki

    Przepis dodany:
    4.80
    Karmelizowane szalotki
    Takie szalotki wzbogacą każdy obiad. Słodko kwaśne, efektownie się prezentują, są obłędne. U mnie tym razem z rozmarynem, ale równie pyszne są w towarzystwie tymianku. Nie wahajcie się użyć tego przepisu. Jedna ważna uwaga, nie obcinajcie...
  • Kokosowy gulasz z czerwonej soczewicy, dyni i marchwii

    Przepis dodany:
    4.50
    Kokosowy gulasz z czerwonej soczewicy, dyni i marchwii
    Jest to proste jednogarnkowe i niezbyt wymagające, danie w stylu indyjskiego dhal. Na początku przygotowania ważne jest, aby przyprawy podsmażyć, uwolnią one swój aromat. Następnie dodajemy pozostałe składniki i pilnujemy, aby się nie...
  • Advocat, likier jajeczny

    Przepis dodany:
    4.53
    Advocat, likier jajeczny
    Za oknem deszcz, buro i wieje. Czasem myślę, że wracjąc do Polski zabrałam ze sobą angielską pogodę. Oby nie, oby to był tylko przypadek. Jak na taki paskudny dzień przystało, mam dla Was trochę słońca, kalorii i procentów. Tak dla...
  • Księżniczka, tort dla dziewczynki, lubicie?

    Przepis dodany:
    4.59
    Księżniczka, tort dla dziewczynki, lubicie?
    Tort księżniczka, czekoladowy z ganache i truskawkami, a dekoracja to Swiss Meringue Buttercream. The post Księżniczka, tort dla dziewczynki, lubicie? appeared first on FoodMag.
  • Śledzie po Kaszubsku

    Przepis dodany:
    4.88
    Śledzie po Kaszubsku
    Śledzie po Kaszubsku! Niech Was nie zwiedzie długa lista składników, zwykle mamy je w swojej kuchni. Także kupujemy śledzie, kroimy cebulę, doprawiamy i gotowe. Klasyczne połaczenie przypraw daje nam pyszne, lekko słodkawe śledzie. Tu możecie...
  • Brownie wg Katharine Hepburn, najlepsze

    Przepis dodany:
    4.76
    Brownie wg Katharine Hepburn, najlepsze
    Upiekłam wiele brownies, lepszych i gorszych. Znajdziecie u mnie przepis na klasyczne brownie, jedno z pierwszych jakie piekłam, czy najlepsze? Musiecie sami sprawdzić. Dziś proponuję Wam brownie bardzo wilgotne w środku (to ciasto powinno właśnie...
  • Startujemy! Ciasto kruche – wideo poradnik

    Przepis dodany:
    4.78
    Startujemy! Ciasto kruche – wideo poradnik
    Dziś krótko o drobnych zmianach na blogu. Króko dlatego, że mam potworną, potworną tremę. Właśnie dodałam moje pierwsze wideo z bardzo prostym… Przeczytaj resztęThe post Startujemy! Ciasto kruche – wideo poradnik appeared first on...
  • Krem z pieczonego bakłażana i harrisy

    Przepis dodany:
    4.90
    Krem z pieczonego bakłażana i harrisy
    Dzisiejsza propozycja to delikatny krem z pieczonego bakłażana z dodatkiem ostrej pasty harrisy. Krem jest bardzo lekki, ale pożywny i lekko rozgrzewający. Idealny na jesienne wieczory. Przyrządzimy go błyskawicznie. Ja podałam go tylko z łyżką...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).