Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Głodne kawałki
W kuchni Głodne kawałki jest już 20 dobrych przepisów:
umarł król niech żyje król
Przepis dodany:Pożegnania nie są łatwe, przynajmniej moje nie są. Tym bardziej pożegnania z rozsądku, z którym nigdy nie było mi po drodze. Od kilku dni dręczy mnie myśl o powinności podsumowania pewnego okresu w życiu, podziękowaniu swojemu pracodawcy za...Ostatnie takie śniadanie!
Przepis dodany:Sobota 19 stycznia, od 10 do 16. Dream team za barem, obok gość specjalny – Misza ze specjałami kawowymi. A po śniadaniu ferie, Głodne Kawałki nieczynne do 1.02. Do zobaczenia w sobotę!http://www.facebook.com/MichelloCaffe?fref=tsOstatnie takie śniadanie!
Przepis dodany:Sobota 19 stycznia, od 10 do 16. Dream team za barem, obok gość specjalny – Misza ze specjałami kawowymi. A po śniadaniu ferie, Głodne Kawałki nieczynne do 1.02. Do zobaczenia w sobotę!http://www.facebook.com/MichelloCaffe?fref=tsna dobry tygodn…
Przepis dodany:na dobry tygodnia początek… *boczek, bób, szpinak, sos miętowy *bryndza, anchois, kapary, koper włoski *pasta szpinakowa, feta, suszone pomidory *ser kozi, tapenada, bób, bazylia *jajo, pomidor, kiełki rzodkiewki * pasta z cieciorki,...na dobry tygodn…
Przepis dodany:na dobry tygodnia początek… *boczek, bób, szpinak, sos miętowy *bryndza, anchois, kapary, koper włoski *pasta szpinakowa, feta, suszone pomidory *ser kozi, tapenada, bób, bazylia *jajo, pomidor, kiełki rzodkiewki * pasta z cieciorki,...fuks
Przepis dodany:miało być tak pięknie a skończyło się…. o dziwo inaczej niż zwykle. od jakiegoś czasu chodził mi po głowie hummus – aksamitna arabska pasta z ciecierzycy. niestety zachcianka zbiegła się w czasie z palącą potrzebą wymiany...fuks
Przepis dodany:miało być tak pięknie a skończyło się…. o dziwo inaczej niż zwykle. od jakiegoś czasu chodził mi po głowie hummus – aksamitna arabska pasta z ciecierzycy. niestety zachcianka zbiegła się w czasie z palącą potrzebą wymiany...po bożemu – krupnik
Przepis dodany:klasykę polskiej kuchni czas odkurzyć. krupnik to jedna z tych zup, która krwi w moich żyłach nie podgrzewa, jednak dla podtrzymania rodzinnych tradycji, raz na czas można z podrobami powalczyć. pół kurczaka 30 dkg żołądków drobiowych 20 dkg...po bożemu – krupnik
Przepis dodany:klasykę polskiej kuchni czas odkurzyć. krupnik to jedna z tych zup, która krwi w moich żyłach nie podgrzewa, jednak dla podtrzymania rodzinnych tradycji, raz na czas można z podrobami powalczyć. pół kurczaka 30 dkg żołądków drobiowych 20 dkg...jesienne orgie
Przepis dodany:serce puchnie gdy dociera do mnie że pierwszy listopadowy weekend to mój ostatni weekend w beskidzie. niestety czas rozpocząć sezon zimowy w zatęchłym mieście. w tym roku buduję jednak solidny fortel, utkany z muskanych słońcem i wiatrem rdzawych...jesienne orgie
Przepis dodany:serce puchnie gdy dociera do mnie że pierwszy listopadowy weekend to mój ostatni weekend w beskidzie. niestety czas rozpocząć sezon zimowy w zatęchłym mieście. w tym roku buduję jednak solidny fortel, utkany z muskanych słońcem i wiatrem rdzawych...ręczne robótki
Przepis dodany:tak to już jest że prawdziwa wena raz jest a raz jej nie ma…. w dni kreatywnego ugoru sięgam do biblioteczki. tym razem w ręce wpadła mi zgrabna książeczka tessy capponi-borawskiej. długo od niej stroniłam, jednak jak już zaczęłam czytać...ręczne robótki
Przepis dodany:tak to już jest że prawdziwa wena raz jest a raz jej nie ma…. w dni kreatywnego ugoru sięgam do biblioteczki. tym razem w ręce wpadła mi zgrabna książeczka tessy capponi-borawskiej. długo od niej stroniłam, jednak jak już zaczęłam czytać...rudy rudy rydz
Przepis dodany:okrutny na niego miałam smaczek. ręce aż świerzbiły na wspomnienie ubiegłorocznych zbiorów. naostrzyłam więc kozik, wdziałam gumowce, zawiesiłam na ramieniu koszyczek i dałam nura w hojne beskidzkie lasy. po 2 tygodniach rudego żniwa gotowa...rudy rudy rydz
Przepis dodany:okrutny na niego miałam smaczek. ręce aż świerzbiły na wspomnienie ubiegłorocznych zbiorów. naostrzyłam więc kozik, wdziałam gumowce, zawiesiłam na ramieniu koszyczek i dałam nura w hojne beskidzkie lasy. po 2 tygodniach rudego żniwa gotowa...w objęciach orientu
Przepis dodany:eh wakacje… w tym roku z dalekich podróży nici. odpłynąć w marzeniach jedynie można, tak więc z dziką rozkoszą zapadam się w czułych ramionach kulinarnych eksperymentów. dziś uroki lata w niezobowiązującym flircie z dalekim wschodem....w objęciach orientu
Przepis dodany:eh wakacje… w tym roku z dalekich podróży nici. odpłynąć w marzeniach jedynie można, tak więc z dziką rozkoszą zapadam się w czułych ramionach kulinarnych eksperymentów. dziś uroki lata w niezobowiązującym flircie z dalekim wschodem....zimny arbuz… marynowany
Przepis dodany:w końcu nastały upragnione wakacyjne upały. teraz najczęściej chodzi po głowie wszystko co zimne i mokre. jednak schłodzony arbuz w miodowej marynacie to prawdziwy eliksir na spękane lipcowa spiekotą usta. porcja w sam raz na spragnioną parę...zimny arbuz… marynowany
Przepis dodany:w końcu nastały upragnione wakacyjne upały. teraz najczęściej chodzi po głowie wszystko co zimne i mokre. jednak schłodzony arbuz w miodowej marynacie to prawdziwy eliksir na spękane lipcowa spiekotą usta. porcja w sam raz na spragnioną parę...powiew wschodu – a rab*ar*bar
Przepis dodany:znużonym monsunową porą, uciekającym od wiejących nudą placków i kompotów, dedykuję elektryzujący koktajl rabarbarowy. porcja na 2 osoby z dokładką. do przygotowania potrzebny jest blender, chociaż odrobina wyobraźni wszystko czyni...