Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Gotowanie na gazie

W kuchni Gotowanie na gazie jest już 32 dobrych przepisów:

  • Jak to kaowcem zostałem się na trzy kwadranse

    Przepis dodany:
    4.77
    A opowiadałem ja dla was jak to się kaowcem w domu kultury w Gliniewicach zostałem? No, mnie też się zdaje, że raczej nie, gdyż wczoraj to było. Rozsiądźcie się wygodnie na zydelkach, czy na czym tam macie, i przepowiem dla was...
  • Sesemesy bagienne

    Przepis dodany:
    4.75
    O, i tak to plecie się na gospodarce. Ciężkie życie jest, a jakby utrapień było mało, przez ostatnie dwie niedziele giees zamknięty był i jeździć myśmy musieli do delikutasów Skorek w Gliniewicach. Pytluczuk Włodzimierz, co on za kierownika w...
  • Królik w winie z miodem i kurkami

    Przepis dodany:
    4.54
    Królik w winie z miodem i kurkami
    Z blogowaniem to ja mam problem taki, że od kilkuch lat nie blogowałem nic a nic, bez to ustali u mnie odruchi bezwarunkowne, takie jak na ten przykład cykanie fotek Smienką dla tego, co się upichciło. Tak też było kiedy zaprosiłem na obiad tatula...
  • Policzki wołowe

    Przepis dodany:
    4.85
    Policzki wołowe
    Zacznę po szkolnemu: Z każdym mięsem jest tak, że każden jeden woli inną część. Weźmy na ten przykład wołowinę. Sołtys Szuwaśko najwięcej uważa skórę, najlepiej nie do końca opaloną, upieczoną na koksie. Radziulis Czesław z kolei...
  • brytus.pl

    Przepis dodany:
    4.50
    Przyszedł do klubokawiarni stary Pałąk, ale odmówił siadać. Pośmieliśmy się w kułak, bo Pałąk to on, wiecie, taki trochę średnio w otaczającym świecie zorientowany jest, choć jenoty z procy ubija bezbłędnie.Kiedy my jego wypytaliśmy,...
  • O dżogingowaniu, kalisonach i gumiakach sportowych

    Przepis dodany:
    4.84
    Kontynuując onegdejszą relację, aby obświadomić was, że u nas w Koszelewie wszystko na swoich dobrych torach jest, a tylko ja obowiązków kronikarskich zaniedbałem, opowiem ja dla was, jak u nas życie toczy się. To będzie szło tak, tylko się...
  • Pajęczyny

    Przepis dodany:
    4.64
    Ojojoj, a co to za pajęczyny? Jakiś zapyziały blog znalazłem! Muchi się walają, szczeżuje popindalają, kurz, niczym burzany na stepach akiermańskich, hula w te i nazad. A nu jego!Co tu prawić, musi mnie wiosenne rozrzewnienie dopadło, a potem...
  • Baczność! Strzeż się promoncji!

    Przepis dodany:
    4.58
    Promoncja to jest taka wydumka markietingowa, że jak jakiś sklep czy tam firma chce się pozbyć towaru, to pisze dużymi literami „Promoncja” i zaciera łapki. Ludziskom (mnie oczywiście nie) zapalają się pod czapką różnokolorowe...
  • Faszerowane ziemniaki z ziemniaczano-serowym sosem

    Przepis dodany:
    4.91
    Faszerowane ziemniaki z ziemniaczano-serowym sosem
    Czasem jak się czego zachce, to się nie da wytrzymać, co nie? Będzie łazić za człowiekiem taki salceson czy inna świeżynka, odpędzić się nie da, jejbohu! Jak mnie się więc wczoraj zachciało kartochli nadzianych mięsem, zaraz umyśliłem je...
  • Niby że chleb ze słoniną, ale w wersji light, a nawet fitness

    Przepis dodany:
    4.64
    Niby że chleb ze słoniną, ale w wersji light, a nawet fitness
    Przed lekturą zjedz kalarepę, poczochraj borsuka i skonsultuj się z dekarzem bądź kauzyperdą, gdyż każdy tekst niepotrzebnie przeczytany może być przyczyną niesmaku.O linię trzeba dbać, wiadomo, i niekoniecznie o to, aby była obła i...
  • Modernizacja schaboszczaka

    Przepis dodany:
    4.56
    Modernizacja schaboszczaka
    Schaboszczak jaki jest, każden jeden widzi, a coponiektórzy nawet lubieją. Było już tutaj o tym arcytradycyjnym daniu, ale bardziej w ujęciu dla moich sąsiadów, którzy jak mają pasztetową i gulasz ze świńskiej pachwiny z zasmażką, to...
  • Dzień Zakichanych

    Przepis dodany:
    4.86
    - Sołtysie, może skoczymy do Maciaszczyka na jednego? Gadają, że Święto Zakichanych dzisiaj, a jak raz coś mię w nosie kręci, to i okazja jest.- A weź nie wnerwiaj mnie, czasu u mnie nima. Ścianę w chlewiku naprawić muszę, bo się chita....
  • Sałatka z rukolą i indykiem, ale taka, że się talerz wylizuje

    Przepis dodany:
    4.88
    Sałatka z rukolą i indykiem, ale taka, że się talerz wylizuje
    Naprawdę! Garłuszko Kazimierz, któren zwyczajowo wielgachną kulturę zaposiadywuje i z dokładnością do jednego stopnia odgina mały palec jak pije śliwowincję, wyszedł z talerzem do kuchni i dokładnie go oczyścił, bo się nie mógł...
  • Okrutna bajka o okrutnym emigracyjnym losie

    Przepis dodany:
    4.51
    Nad bagienną koszelewską równiną wstawał nowy dzień. Turzycowiska odbijały jeszcze atrament nocnego firmamentu, ale na wschodzie jaśniała już zapowiedź jutrzenki. Czyste niebo zwiastowało kolejny ciepły lipcowy poranek. Pierwsze wodniczki...
  • Jarmużowe pierożki do jarmużowej zupy

    Przepis dodany:
    4.59
    Jarmużowe pierożki do jarmużowej zupy
    Acta Actą, a żyć trzeba. Korzystając zatem z chwilowej nieuwagi Ewelajny, zakradłem się na jej bloga i podczas kiedy nieświadoma kradzieży intelektualnej dziewczyna dżogingowała się nad brzegiem morza, podebrałem co się dało. Padło na...
  • ACTA ad acta!

    Przepis dodany:
    4.81
    - Pan Szuwaśko? Dzień dobry, panie sołtysie!- Nu, jak mówi ████  w piosence ██ ██████ ███, to się okaże. A czego chcą?- Chcielibyśmy porozmawiać o nowej, ze wszechmiar ochraniającej...
  • Knedlik a globalne ocieplenie

    Przepis dodany:
    4.86
    Pani Władysława wymieszała drożdże, mąkę i jajka, zamiesiła ciasto, odczekała pół godziny, a kiedy uznała, że już pora, wrzuciła knedliki do gara z wrząkiem.Pani Władysława mieszka w Kociałówce, gmina Paździerzownica Kościelna, powiat...
  • Podchmielona kiełbasa

    Przepis dodany:
    4.89
    Podchmielona kiełbasa
    Dzień dobry się z nimi. Dzisiaj będzie o kiełbasie w piwie, ale nie o tym jak to Radziulis Czesław się zagapił i podwawelska wpadła mu do kufla, tylko o białej kiełbasie duszonej w sosie piwnym. Ja bym sam takiego przepisu nie wymyślił, więc...
  • Kawał nawał i miastowe nasienie

    Przepis dodany:
    4.88
    Podobnież jakiś kawał nawał teraz jest. Bufetowa Danuta tak dla nas powiedziała jak myśmy do niej zaszli ażeby gardło potoknąć, gdyż śniegu nima i pyli okrutnie na naszej szutrówce. Ponadto od przedwczoraj my w pięciuch dla Kadłubka...
  • Tatowe biesiady: Gęś faszerowana kaszą po polsku

    Przepis dodany:
    4.90
    Tatowe biesiady: Gęś faszerowana kaszą po polsku
    Ostatnio polska gęś owsiana jest na topie. Zachwalają ją wszystkie tuzy polskiego kucharstwa, które są w telewizorni: i Grzegorz Łapanowski, i Karol Okrasa, i Tomasz Jakubiak. Inni pewnie też, ale ich akurat nie słyszałem jak zachwalali. Nasze...
  • To jaka dziś data?

    Przepis dodany:
    4.68
    Fajnie kanichlorki dzisiejszej nocy wybuchały, co nie? Co tam mruczycie? Że to wczoraj było? Aaa, patrzajcie, jak ten czas na rozmowie leci! Myśmy z Szuwaśką, Radziulisem Czesławem i Ancioszko Stanisławem dopiero co skończyli te sztuczne...
  • Markopierowa pierś kostkowa. Test porównawczy

    Przepis dodany:
    4.48
    Markopierowa pierś kostkowa. Test porównawczy
    Człowiek uczy się całe życie. I ja też po tym, jak nauczyłem się rozrzucać obornik metodą odsię, postanowiłem nauczyć się czegoś nowego w kuchni. Zobaczyłem reklamę. Rozwichrzał się w niej znany mistrz kuchenny, Markopier Łajt....
  • Dzisiaj od Tosieczka świąteczne ciasteczka, życzeń garsteczka, uśmiechu pół deczka

    Przepis dodany:
    4.56
    Dzisiaj od Tosieczka świąteczne ciasteczka, życzeń garsteczka, uśmiechu pół deczka
    Jak tylko zacznie się zagniatać ciasto, po całej chałupie roznosi się wspaniały aromat. Potem międlenie prażonych migdałów, orzechów, siekanie żurawin, a na koniec cudowny zapach z piekarnika. Czuć go dopóki ciasteczka są w domu, a kiedy...
  • Pierogi z łososiem. Z kaparami, z sosem chrzanowym... czad na kółkach

    Przepis dodany:
    4.52
    Pierogi z łososiem. Z kaparami, z sosem chrzanowym... czad na kółkach
    Chodził za mną ten łosoś odkąd go zobaczyłem w gieesie. Nie żeby jakiś szczególnie śliczny, ale kiedy tylko moje oczęta chabrowe na nim zawisnęły, wiedziałem, że coś będzie. I było. Dni kilka tak za mną ten łosoś łaził i mendził...
  • Letni makaron z sosem oliwkowym z pomidorów

    Przepis dodany:
    4.54
    Letni makaron z sosem oliwkowym z pomidorów
    A jednak okazało się, że Mikołaj do nas zawitał o czasie. Pozawczoraj falstart był, a nawet nie falstart, bo to nie on, tylko straż ogniowa przemknęła jak się w Kaźmirówce stodoła fajczyła. Nawet wybuchi byli, bo chłop popod siankiem...
  • Mikołaj je we wiosce!!!

    Przepis dodany:
    4.56
    Mikołaj je we wiosce!!!
    Na wiosce gruchnęła wieść, że Mikołaj jedzie. Niby nic dziwnego, gdyż dwa razy w roku on nas odwiedza: w swoje imieniny, znaczy się szóstego grudnia, i potem normalnie, na Boże Narodzenie. No ale dzisiaj dopiero czwarty grudnia jest, więc letki...
  • Pierożek rozchodniaczek

    Przepis dodany:
    4.75
    Sołtys Szuwaśko popadł w kałabaniu, nie ma co. Był on u doktora Kiełbia Walerego w gminnym ośrodku zdrowia, bo się dla niego jakieś burchli na fizjognomii porobili. Dla Szuwaśki ma się rozumieć, doktor ma lico jak jaka balerina z teatru we w...
  • Zwalczacz grypy

    Przepis dodany:
    4.88
    Zwalczacz grypy
    Mówi się, że krupnik jaki jest, każdy widzi. I nie bez racji, bo choć pierwotnie mówiono tak o koniu, który jednakowoż jest niepodważalny, o tyle w kwestii krupniku lepiej przed spożyciem spojrzeć w miskę. Można wszak dostać zupę na...
  • Dzik winny, marchew widziała! czyli gulasz z dzika w winie

    Przepis dodany:
    4.74
    Dzik winny, marchew widziała! czyli gulasz z dzika w winie
    Drodzy czytelnicy, w dzisiejszym odcinku Kącika Poezji Pastewnej przedstawiamy twórczość poety rolniczego, Fiedoruka Walerego. Jego wiersz Dzik winny, marchew widziała z tomu Podlasianka mała wywołał spore poruszenie podczas Festiwalu Wiersza...
  • Kasza, kasza, kasza na sypko, może nie sybko

    Przepis dodany:
    4.75
    Kasza, kasza, kasza na sypko, może nie sybko
    Kasza nigdy mi się nie udawała. Zawsze powstawał glut, którym można by było tynkować kurniki. W końcu na jednym forum znalazłem przepis, dzięki któremu jest sypka, tylko że zawsze zapominałem, gdzie ten przepis wynalazłem i za każdym razem...
  • Lirycznie o jesieni i bigosie

    Przepis dodany:
    4.57
    Choć za oknem szaro, buro,błyszczy świat dżdżu politurą,ja się smieję, bowiem to wiem,że se jutro bigos zrobię.Idź ode mnie precz, jesieni!Póki lica nie odmienisz- na nic płacze, na nic żale,ja spokojnie w piecu palę.Potem obtkam mchem...
  • Ziołobranie

    Przepis dodany:
    4.56
    Ziołobranie
    Ach, przemogłem się i sprzątłem te dwa wygony ziół, co je wysiałem za stodołą dla zaromatyzowania kuchni (nie nie, na okoliczność tego, że trzy niedziele nie sprzątałem, to mam choinkę pachnącą cytryną! o dosmaczanie słoniny dla mnie...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).