Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Gotuj z Cukiereczkiem

W kuchni Gotuj z Cukiereczkiem jest już 379 dobrych przepisów:

  • ZMIANY ZMIANY ZMIANY :)

    Przepis dodany:
    4.88
    ZMIANY ZMIANY ZMIANY :)
    Kochani, z dniem 8.03.2016r. blog Gotuj z Cukiereczkiem kończy swoją działalność.Zapraszam Was serdecznie na nową stronkę, na niej będą pojawiały się nowe przepisy. Zapraszam do smakowania i komentowania nowych potraw.Gotuj z CukiereczkiemA to...
  • Kokosowiec z kremem ajerkoniakowym

    Przepis dodany:
    4.47
    Kokosowiec z kremem ajerkoniakowym
    Witam w "Weekendowej Cukierence" :) Zapraszam na pyszne, lekkie i puszyste ciasto na biszkopcie z rewelacyjnym kremem na bazie ajerkoniaku.Przepis na podstawie strony Domowe Wypieki.SKŁADNIKI: BISZKOPT:4 jajka,1 szklanka mąki,2/3 szklanki cukru,4 łyżki...
  • Ragout drobiowe

    Przepis dodany:
    4.81
    Ragout drobiowe
    Zapraszam na szybkie i proste do przygotowania danie obiadowe. To taki sos pieczarkowy wzbogacony dodatkiem pora z kiełbaską i kurczakiem. Ragout swoje korzenie ma w kuchni francuskiej. Są to drobno posiekane składniki duszone w bulionie. Kiełbasa...
  • Polędwiczki z pieczarkami i suszonymi pomidorami w sosie mascarpone

    Przepis dodany:
    4.79
    Polędwiczki z pieczarkami i suszonymi pomidorami w sosie mascarpone
    Przepis na tę polędwiczki dostałam od Oli. Jadłam je pierwszy raz na chrzcinach mojego chrześniaka Dominika. Tak mi zasmakowały, że zapragnęłam je przygotować. Tego smaku nie da się długo zapomnieć, sos jest delikatny, kremowy, a mięso...
  • Babka kajmakowa

    Przepis dodany:
    4.62
    Babka kajmakowa
    Witam w "Weekendowej Cukierence" :) Czy wyobrażacie sobie święta wielkanocne bez babki? bo ja nie :) Zapraszam na przepis na naszą ulubioną babkę - z kajmakiem. Na pewno zasmakuje wielbicielom karmelu, jest mięciutka, słodka, a całości dopełnia...
  • Pieczona perliczka z solanki

    Przepis dodany:
    4.67
    Pieczona perliczka z solanki
    Zapraszam do przygotowania pieczonej perliczki, będzie idealną propozycją na świąteczny stół. Po upieczeniu jest delikatna, soczysta i mięciutka, a to dzięki jej wcześniejszemu moczeniu w wodzie z solą i pieczeniu długo w niskiej temperaturze....
  • Pasztet z królika

    Przepis dodany:
    4.60
    Pasztet z królika
    Pasztety kojarzą się głównie ze świętami Wielkiejnocy. Ja przygotowuję je przez cały rok. Na moim blogu możecie znaleźć mi.in. pasztet wieprzowy, z mięsa drobiowego, z winną galaretką oraz wegetariański. Tym razem pragnę Wam zaproponować...
  • Mleczne bułeczki z żurawiną

    Przepis dodany:
    4.56
    Mleczne bułeczki z żurawiną
    Witam w "Weekendowej Cukierence" i zapraszam na pyszne śniadaniowe bułeczki, Bułeczki mają pyszny, maślany smak, są chrupkie, a jednocześnie mięciutkie. Samo ciasto jest mało słodkie, słodyczy nadaje suszona żurawina. Zatem można je podawać...
  • Pierogi dominikańskie

    Przepis dodany:
    4.66
    Pierogi dominikańskie
    To już ostatnia propozycja na pierogi w trwającym na blogu Tygodniu pierogowym. Mamy piątek więc te pierogi to znakomity pomysł na dzisiejszy obiad.Te pierogi przygotujesz w kilkanaście minut. Ciasto jest mięciutkie, a farsz sycący. Pierogi...
  • Pierogi ukraińskie

    Przepis dodany:
    4.71
    Pierogi ukraińskie
    To kolejna propozycja na pierogi w trwającym na blogu tygodniu pierogowym. Te pierogi przypominają smakiem kotlet ziemniaczany z sosem grzybowym. Najlepsze są dnia następnego, wówczas smak grzybów dominuje. Są bardzo sycące i tanie w przygotowaniu....
  • Pierogi szwedzkie

    Przepis dodany:
    4.87
    Pierogi szwedzkie
    To kolejna propozycja w tygodniu pierogowym ;) Pierogi, które znamy, są zazwyczaj gotowane i mają określony, dobrze nam znany kształt. Natomiast w Szwecji pierogi to pieczone podłużne bułeczki z nadzieniem pieczarkowym. Świetnie smakują same, ale...
  • Sofficini z szynką i serem (włoskie pierożki z ciasta parzonego)

    Przepis dodany:
    4.60
    Sofficini z szynką i serem (włoskie pierożki z ciasta parzonego)
    Tydzień pierogowy trwa :) Wczoraj pokazywałam Wam przepis na pierogi z kuchni polskiej, zaś dziś zaglądamy do Włoch. Sofficini to włoskie pierożki przygotowane na bazie ciasta parzonego, a następnie panierowane i smażone. Włosi je uwielbiają, w...
  • Pierogi z mięsem i kiszoną kapustą

    Przepis dodany:
    4.71
    Pierogi z mięsem i kiszoną kapustą
    Od dziś do końca tygodnia na moim blogu będą królowały pierogi :) Pierogi uwielbiamy, przygotowuję je bardzo często, z różnego ciasta, z różnym farszem.Zaczynamy od pierogów wywodzących się z kuchni polskiej. Specjalnie umieszczam je jako...
  • Ciasto coca cola

    Przepis dodany:
    4.66
    Ciasto coca cola
    Witam w "Weekendowej Cukierence" :) Takiego ciasta jeszcze nie jedliście. Krem przygotowany jest na bazie herbatników i coca coli, nie trzeba go gotować, a jedynie zmiksować składniki. Ciasto jest wilgotne, mięciutkie, nie za słodkie,  ładnie...
  • Sałatka a'la paprykarz

    Przepis dodany:
    4.48
    Sałatka a'la paprykarz
    Taka sałatka to sposób na wykorzystanie ryby w puszce. Zainspirowana przepisem Moniki postanowiłam ją przygotować. Sałatka w smaku przypomina znany wszystkim paprykarz szczeciński, stąd jej nazwa. Najlepiej smakuje podana ze świeżym pieczywem...
  • Wątróbki w sosie śmietanowym z ziołami

    Przepis dodany:
    4.75
    Wątróbki w sosie śmietanowym z ziołami
    Na dzisiejszy obiad proponuję kurze wątróbki w sosie. Ta wersja wątróbki na pewno zasmakuje osobom, które za nią nie przepadają. Sos jest kremowy i delikatny, a wątróbka miękka i soczysta. Danie najlepiej smakuje podane z ziemniakami albo...
  • Smalcówki

    Przepis dodany:
    4.61
    Smalcówki
    Witam w "Weekendowej Cukierence" :) Zapraszam na pyszne ciasteczka, których głównym składnikiem jest smalec :) To najlepsze kruche ciasteczka jakie znam, a w dodatku są bardzo tanie do przygotowania. Przepis na nie jest bardzo stary, jest przekazywany...
  • Kołaczki rybne

    Przepis dodany:
    4.87
    Kołaczki rybne
    Uwielbiamy drożdżowe bułeczki z nadzieniem. Robię je na słodko i na wytrawnie. Mięciutkie bułeczki z rybnym nadzieniem wzbogaconym dodatkiem suszonych pomidorów to propozycja szczególnie na piątkowy obiad. Kołaczyki mogą też stanowić lekką...
  • Pasztet drobiowy z grzybami i galaretką

    Przepis dodany:
    4.70
    Pasztet drobiowy z grzybami i galaretką
    Jesienią zbieram grzyby, które później skrzętnie mrożę, aby podać moim bliskim pasztet pachnący lasem. Pasztet jest bardzo delikatny i aromatyczny, wzbogacony smakiem winno-drobiowej galaretki z kawałkami grzybków. Nie tylko pysznie smakuje, ale...
  • Kasztanki

    Przepis dodany:
    4.71
    Kasztanki
    Witam w "Weekendowej Cukierence" :) Już za 4 dni Tłusty Czwartek więc pewnie większość z Was smaży teraz pączki. A ja częstuję Was dzisiaj kasztankami :) Kasztanki to małe drożdżowe pączusie sprzedawane w cukierniach na wagę, najczęściej...
  • Jajka faszerowane awokado

    Przepis dodany:
    4.78
    Jajka faszerowane awokado
    Jajka faszerowana awokado to moja propozycja na lekkie śniadanie lub przekąskę. Są delikatne w smaku, sycące, lekkie; będą idealne dla osób będących na diecie. Awokado ma wszechstronne zastosowanie kulinarne. Jest bardzo zdrowe i powinniśmy je...
  • Kurczak w sosie winno-imbirowym (po japońsku)

    Przepis dodany:
    4.51
    Kurczak w sosie winno-imbirowym (po japońsku)
    Kuchnia japońska charakteryzuję się przyrządzaniem potraw w prosty sposób. Rzadko spotykamy się z długotrwałą obróbką termiczną. Przyprawy dodawana są zazwyczaj pod koniec, aby cieszyć się ich aromatem. Ten kurczak ma słodko-ostry smak....
  • Zupa z brukselką, mięsem mielonym i ryżem

    Przepis dodany:
    4.59
    Zupa z brukselką, mięsem mielonym i ryżem
    Brukselka, a także szpinak, nie należą do lubionych warzyw. Pewnie wielu z nas pamięta je z dzieciństwa. Sama pamiętam jak mama gotowała zupę brukselkową z dużą ilością śmietany, bardzo jej nie lubiłam :) Każdy z nas jednak z tego wyrasta....
  • Yum Yums - zakręcone pączki angielskie

    Przepis dodany:
    4.75
    Yum Yums - zakręcone pączki angielskie
    Zapraszam do "Weekendowej Cukierenki" na kolejne pączki z kuchni światowej - yum yums.Te pączki sprzedawane są w Wielkiej Brytanii w milionach sztuk. Są połączeniem croissanta z pączkiem, są chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku i mają...
  • Mięsno-pieczarkowe oponki

    Przepis dodany:
    4.66
    Mięsno-pieczarkowe oponki
    Kotlety mielone nie muszą być nudne :) Zwykłe mielone, ale podane w nietuzinkowy sposób, na pewno zachęcą do ich zjedzenia. Dzięki dodatkowi pieczarek mielone są jeszcze bardziej soczyste. Najlepiej smakują z ziemniakami i surówką. Przygotuj je...
  • Szpinakowa stefanka

    Przepis dodany:
    4.49
    Szpinakowa stefanka
    Pewnie wszyscy znacie szpinakową roladę  serkiem i łososiem. Sama robiłam ją kilka razy i pewnie pojawi się na blogu. Ale dzisiaj chcę Was zaprosić na  wytrawną stefankę. To smaczna i efektowna przekąska na rodzinne imprezy. Do serka...
  • Malasadas - portugalskie pączki

    Przepis dodany:
    4.73
    Malasadas - portugalskie pączki
    Witam w "Weekendowej Cukierence" :) Karnawałowych słodkości ciąg dalszy... Tym razem zabieram Was do Portugalii i częstuje niezwykle delikatnymi pączkami. Ciasto na malasadas jest dużo luźniejsze niż ciasto na tradycyjne pączki polskie. Nie...
  • Kompot żurawinowy

    Przepis dodany:
    4.81
    Kompot żurawinowy
    Kompot ma pyszny słodko-kwaśny smak. Będzie idealną propozycją na wigilijny stół. To świetna alternatywa dla kompotu z suszu. Za kompotem z suszu nie wszyscy przepadają, a ten kompot o pięknym, czerwonym kolorze na pewno pokochają :)Przepis na...
  • Rogaliki z makiem w polewie lukrowej ze skórką pomarańczową

    Przepis dodany:
    4.52
    Rogaliki z makiem w polewie lukrowej ze skórką pomarańczową
    Witam w "Weekendowej Cukierence" :) Zapraszam dzisiaj na pyszne rogaliki wypełnione nadzieniem makowym. To już ostatnia propozycja świąteczna na blogu w tym roku.Takie smakołyki warto przygotować na świąteczne spotkania rodzinne. To takie małe...
  • Barszcz czerwony (bez zakwasu)

    Przepis dodany:
    4.47
    Barszcz czerwony (bez zakwasu)
    Barszcz czerwony to obowiązkowa pozycja na wigilijnym stole. Podajemy go z uszkami, pasztecikami, pierogami lub wytrawnym ciastem. Piękny i głęboki kolor barszcz uzyskuje poprzez dodanie cukru i octu. Barszcz bez zakwasu jest dość szybki do...
  • Paszteciki z ciasta serowego z grzybami

    Przepis dodany:
    4.55
    Paszteciki z ciasta serowego z grzybami
    Paszteciki to świetny dodatek do czerwonego barszczu, a także pomysł na sycący obiad czy przekąskę. Proponuję ich przygotowanie z ciasta serowego. Ciasto serowe poza tym, że jest bardzo puszyste i smaczne, ma jeszcze jedną ważną zaletę – jest...
  • Kaczka w sosie pomarańczowo-miodowym na czerwonej kapuście

    Przepis dodany:
    4.48
    Kaczka w sosie pomarańczowo-miodowym na czerwonej kapuście
    Sos pomarańczowo-miodowy wydobywa z czerwonej kapusty niepowtarzalny aromat i smak. Kaczka podana na takiej kapuście zaskarbi serca Waszych gości podczas świątecznego czy rodzinnego obiadu. Jako dodatek proponuję podać malutkie...
  • Sernik gotowany z pierniczkami

    Przepis dodany:
    4.48
    Sernik gotowany z pierniczkami
    Witam w "Weekendowej Cukierence" :) Zapraszam na pyszne, kremowe, rozpływające się w ustach ciasto. Pierniczki zatopione w delikatnym serniku przywodzą na myśl zapach i smak świąt. Ciasto jest bardzo proste i szybkie do przygotowania. Możemy użyć...
  • Przysmak gajowego

    Przepis dodany:
    4.91
    Przysmak gajowego
    Będąc na studiach zdarzało mi się wiele razy kupować przysmak gajowego w pobliskim sklepie. Bardzo polubiłam te śledziki. Zapragnęłam je przygotować w domu i pokochała je cała moja rodzina. Przygotowuję je teraz na święta i w okresie...
  • Małopolskie pierogi z suszoną śliwką, rodzynkami i sosem cynamonowym

    Przepis dodany:
    4.82
    Małopolskie pierogi z suszoną śliwką, rodzynkami i sosem cynamonowym
    Nie od dziś wiadomo, że Polacy uwielbiają pierogi. Tych słodkich pierogów nie może zabraknąć na Waszym wigilijnym stole. Ich dopełnienie stanowi sos na bazie śliwkowego kompotu wymieszany ze śmietanką i cynamonem. To prawdziwe niebo w gębie,...
  • Pierogi z suszonymi grzybami

    Przepis dodany:
    4.64
    Pierogi z suszonymi grzybami
    Zebrane latem i jesienią grzyby skrzętnie suszę, aby zimą cieszyć się ich smakiem. Najczęściej robię z nich zupę i pierogi. Te pierogi smakują świetnie od razu po przygotowaniu podane z cebulką, ale my najbardziej lubimy podsmażane na oleju,...
  • Makowiec w pieluszkach

    Przepis dodany:
    4.66
    Makowiec w pieluszkach
    Witam w "Weekendowej Cukierence" :) Zapraszam dzisiaj na wyjątkowe ciasto, które będzie ozdobą każdego świątecznego stołu. Jest efektowne i pyszne, pięknie się prezentuje. Jest bardzo delikatne, świeże i słodkie, krem zwilża kruche blaty....
  • Kulebiak z dorszem

    Przepis dodany:
    4.50
    Kulebiak z dorszem
    Kulebiak, czyli drożdżowy pieróg z nadzieniem, to tradycyjne danie w kuchni polskiej. Nie może go zabraknąć na wigilijnym stole. Najczęstszym jego farszem jest kiszona kapusta i suszone grzyby. Wzbogaciłam tradycyjną wersję tego dania o dorsza....
  • Sałatka grzybowa polana

    Przepis dodany:
    4.74
    Sałatka grzybowa polana
    Efektowna i bardzo smaczna sałatka, która świetnie sprawdzi się na domowych imprezach i poczęstunkach. Sałatkę tę przygotowałam już kilka razy i za każdym cieszyła się świetną opinią. Sałatka jest prosta do przygotowania, a dzięki...
  • Piernik żydowski

    Przepis dodany:
    4.87
    Piernik żydowski
    W "Weekendowej Cukierence" prezentuję Wam kolejny świąteczny przepis. Tym razem jest to prosty i szybki do przygotowania piernik, który po upieczeniu musi poleżeć kilka tygodni w chłodnym miejscu. Im dłużej piernik leży tym jest smaczniejszy....
  • Klopsiki rybne

    Przepis dodany:
    4.76
    Klopsiki rybne
    Smażoną rybę w piątkowy obiad proponuję zastąpić pysznymi rybnymi klopsikami. Są puszyste, mięciutkie i lekkie dla żołądka, z pewnością pokochają je najmłodsi. Bardzo szybko się je przygotowuję. Wychodzą okrągłe, bardzo ładnie...
  • Spaghetti z pulpecikami drobiowymi w sosie z pesto

    Przepis dodany:
    4.70
    Spaghetti z pulpecikami drobiowymi w sosie z pesto
    Kremowy i aromatyczny sos z dodatkiem pesto podany z drobiowymi pulpecikami będzie smaczną alternatywą dla zwykłych kotletów mielonych. Dzięki mięsu drobiowemu kotlety są delikatniejsze w smaku, wychodzą bardzo soczyste. Całe danie przygotujesz w...
  • Makowiec biszkoptowy

    Przepis dodany:
    4.56
    Makowiec biszkoptowy
    Witam w "Weekendowej Cukierence" :) Przygotowania do świątecznych wypieków trwają :) Zapraszam Was dzisiaj na przepis na jedno z moich ulubionych ciast świątecznych - makowiec na puszystym biszkopcie. Taki makowiec przygotowuję na każde święta...
  • Śledzie z suszonymi pomidorami

    Przepis dodany:
    4.56
    Śledzie z suszonymi pomidorami
    Te śledzie nie tylko są bardzo smaczne, ale również bardzo eleganckie. Dzięki układaniu warstwowo sosu i śledzi otrzymujemy biało-czerwone warstwy, które świetnie prezentują się na stole. Śledzie są dostępne przez okrągły rok, ale nie wiem...
  • Owsianka z bananem i rodzynkami

    Przepis dodany:
    4.90
    Owsianka z bananem i rodzynkami
    Coraz częściej na śniadanie zjadam owsiankę. Ta jest moją ulubioną. Przygotowuję się ją bardzo szybko, a jest bardzo sycąca i daję energię na cały dzień. Owsiankę możemy wzbogacić szczyptą cynamonu. Na blogu znajduję się już przepis na...
  • Waniliowe kluseczki grysikowe z sosem dyniowo-jabłkowym

    Przepis dodany:
    4.59
    Waniliowe kluseczki grysikowe z sosem dyniowo-jabłkowym
    Kluskożerca to zdecydowanie ja :) Uwielbiam wszystkie kluseczki: na słodko i na wytrawnie. Te na słodko najczęściej zjadam ze zrumienioną na maśle bułką tartą. Ale dziś jako dodatek do klusek chcę Wam zaproponować pyszny sos z dynią i...
  • Grzebyki dyniowe z powidłami śliwkowymi

    Przepis dodany:
    4.85
    Grzebyki dyniowe z powidłami śliwkowymi
    Jesienią nie może zabraknąć dyniowych wypieków. Zapraszam do "Weekendowej Cukierenki" na proste i smaczne do przygotowania dyniowe bułeczki. Grzebyki dyniowe mają piękny słoneczny kolor, są niezwykle mięciutkie i puchate, mają oryginalny...
  • Placki ziemniaczane z mięsem

    Przepis dodany:
    4.60
    Placki ziemniaczane z mięsem
    Placki ziemniaczane najczęściej jadaliśmy z siostrą i mamą w domu na słodko, posypane cukrem. Tata zaś zawsze dodawał do nich cebulę i zjadał ich wytrawną wersję. Z czasem i ja bardzo polubiłam placki ziemniaczane na wytrawnie. Zapraszam Was...
  • Dyniowe pierogi z serem

    Przepis dodany:
    4.54
    Dyniowe pierogi z serem
    Moja rodzina nie mogła się nadziwić tym pierogom :) Pierogi nie muszą być zawsze takie same. Do pierogowego ciasta dodałam dyniowego puree i uzyskałam najlepsze pierogi pod słońcem :) Pysznie smakują i mają ten piękny żółciutki kolor....
  • Makowe różyczki

    Przepis dodany:
    4.64
    Makowe różyczki
    Witam w "Weekendowej Cukierence" :) W listopadzie  grudniu w "Weekendowej Cukierence" będą pojawiały się głównie przepisy na świąteczne słodkości. Startujemy z przepisem na drożdżówki z makiem - sprytnie zawinięte w róże. Pierwsze...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).