Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Gotuj z Kasią

W kuchni Gotuj z Kasią jest już 193 dobrych przepisów:

  • Placki sodowe

    Przepis dodany:
    4.51
    Placki sodowe
    Przepis na dolnośląskie placki sodowe przygotowałam do 21. numeru KOTŁA na podstawie receptury Pani Krystyny Nowickiej z Koła Gospodyń Wiejskich z Tłumaczowa* (okolice Kłodzka). Pomimo tego, że placki robiłam po raz pierwszy, po...
  • Dwudziesty drugi numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ

    Przepis dodany:
    4.91
    Dwudziesty drugi numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ
    Zima. Ubieramy ciepłe swetry, zaparzamy rozgrzewającą herbatę i zajadamy racuchy obficie posypane cukrem pudrem. Jest nam dobrze. Zatrzymujemy się na chwilę, obserwujemy, jak wyrasta ciasto na chleb i gotujemy zupę drożdżową. Po domu...
  • Numer specjalny KOTŁA – jedzenie dla dzieci

    Przepis dodany:
    4.62
    Numer specjalny KOTŁA – jedzenie dla dzieci
    Dzieci, zapraszamy na stół. Tak, tak, na stół. Wszystkie ręce i nogi na pokład. Przygotowaliśmy dla Was jedzenie, którym można się bawić, można się brudzić, można je zgniatać, można nawet siedzieć ze stopą w...
  • Dwudziesty pierwszy numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ

    Przepis dodany:
    4.87
    Dwudziesty pierwszy numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ
    KOCIOŁ ma już cztery lata! Po raz pierwszy zamieszaliśmy w nim we wrześniu 2014 roku. Wrzuciliśmy wtedy gruszki i pomidory. W kolejnych numerach gotowaliśmy z cukinii, buraków, groszku, marchewki, cebuli, grzybów, wiśni, śliwek i...
  • Frittata ze szparagami na Varomie

    Przepis dodany:
    4.47
    Frittata ze szparagami na Varomie
    Widzieliście wczorajszy przepis na frittatę ze szparagami? Dzisiaj przybywam z nim jeszcze raz, z tym, że w wersji na Thermomix
  • Frittata ze szparagami

    Przepis dodany:
    4.57
    Frittata ze szparagami
    Co roku z niecierpliwością czekam na sezon szparagowy. Jest on dosyć krótki, dlatego warto wykorzystać go w pełni. Od jakiegoś czasu marzyła mi się frittata ze szparagami, więc było to jedno z pierwszych szparagowych dań...
  • Sos z sera pleśniowego

    Przepis dodany:
    4.50
    Sos z sera pleśniowego
    Jakiś czas temu prezentowałam proste, śmietanowe sosy – koperkowy i czosnkowy. Do kompletu mam jeszcze sos z sera pleśniowego. To już drugi tego typu sosik na blogu. Pierwszy bazuje na serku mascarpone, dzisiejszy na...
  • Kruche ciastka bezglutenowe

    Przepis dodany:
    4.70
    Kruche ciastka bezglutenowe
    Cześć! Zapraszam Was dzisiaj na proste, kruche, bezglutenowe ciasteczka
  • Bułki tygryski rosnące przez noc

    Przepis dodany:
    4.61
    Bułki tygryski rosnące przez noc
    Proste, domowe bułeczki, które można zagnieść wieczorem, wstawić na noc do lodówki, a rano tylko posmarować ryżową pastą i upiec. Są miękkie i puszyste, z chrupiącą skórką, która przypomina futro tygrysa, stąd nazwa
  • Sałatka z kiełbasą

    Przepis dodany:
    4.85
    Sałatka z kiełbasą
    Jeżeli zostało Wam po wielkanocnej uczcie trochę kiełbasy, to podrzucam przepis mojego męża na pyszną i prostą sałatkę. Podzielił się również w ostatnim numerze magazynu KOCIOŁ
  • Faszerowane jajka 2

    Przepis dodany:
    4.77
    Faszerowane jajka 2
    Jeden przepis na faszerowane jajka już jest na blogu (o tu). To wersja z pieczarkami i suszonymi pomidorami. Dzisiaj mam dla Was przepis bardziej wiosenny, bo z rzodkiewką i kiełkami
  • Nuggetsy z kurczaka pieczone w piekarniku – bezglutenowe

    Przepis dodany:
    4.54
    Nuggetsy z kurczaka pieczone w piekarniku – bezglutenowe
    Pyszny i prosty obiad, który gotowy jest już po 30 minutach, z czego przez pierwsze 10 rozgrzewamy piekarnik, kroimy filety na mniejsze kawałki i panierujemy je, a przez pozostałe 20 – czekamy lub szykujemy...
  • Sos koperkowy

    Przepis dodany:
    4.57
    Sos koperkowy
    Ostatnio prezentowałam prosty przepis na sos czosnkowy z 15. numeru KOTŁA. Dzisiaj czas na koperkowy, a właściwie dwie jego wersje – wytrawną i słodkawą. Pierwszą znajdziecie w magazynie, natomiast do drugiej nie byłam...
  • Sos czosnkowy

    Przepis dodany:
    4.73
    Sos czosnkowy
    Widzieliście najnowszy numer KOTŁA? Jest wiosenny i kolorowy, a rządzą w nim przede wszystkim kiełki oraz śmietana. Wśród przepisów z bohaterami znajdziecie kilka moich propozycji, jak sosy na bazie śmietany. Przygotowałam moje ulubione:...
  • Piętnasty numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ

    Przepis dodany:
    4.78
    Piętnasty numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ
    Wiosna, wiosna, wiosna, ach to ty
  • Szpinakowe smoothie

    Przepis dodany:
    4.88
    Szpinakowe smoothie
    Polubiłam się ostatnio z zielonymi koktajlami. Część z nich możecie odnaleźć tu, a część czeka jeszcze w kolekcje na sesje zdjęciowe
  • Schab w czosnku i whisky

    Przepis dodany:
    4.74
    Schab w czosnku i whisky
    Pieczony schab o czosnkowo- ziołowym aromacie świetnie się sprawdza na ciepło jako mięcho obiadowe, jak i na zimno – do kanapek. U mnie niewielki kawałek (0,5 kg), ale spokojnie możecie upiec większy. Schab pieczcie...
  • Chinkali

    Przepis dodany:
    4.53
    Chinkali
    Chinkali to gruzińskie pierożki wypełnione mięsnym farszem i rosołkiem. Charakteryzuje je kształt sakiewki i sposób jedzenia – chinkali chwytamy od góry, odgryzamy kawałek, wypijamy (a wręcz wysiorbujemy) rosołek, po czym zjadamy pierożka...
  • Koktajl selerowo-pietruszkowy

    Przepis dodany:
    4.84
    Koktajl selerowo-pietruszkowy
    Dzisiaj mam dla Was prosty koktajl selerowo-pietruszkowy. To bomba witaminowa, która powstała na bazie tego napoju. Przygotowanie znowu jest banalnie proste, a smak bardzo ciekawy. Koktajl spokojnie może zastąpić drugie śniadanie, ponieważ jest...
  • Numer specjalny KOTŁA – karnawał w stylu PRL

    Przepis dodany:
    4.82
    Numer specjalny KOTŁA – karnawał w stylu PRL
    Z lekkim opóźnieniem przynoszę nowinę o numerze specjalnym KOTŁA
  • Krem z selera z warzywnymi chipsami i skwarkami z kaszy

    Przepis dodany:
    4.48
    Krem z selera z warzywnymi chipsami i skwarkami z kaszy
    Prosty krem z selera z ciekawymi dodatkami – chipsami z marchewki, pietruszki i papryki oraz wegańskimi skwarkami z kaszy gryczanej. Uwaga, dodatki do zupy wymyślił i przygotował mój mąż
  • Najprostsze cake popsy

    Przepis dodany:
    4.86
    Najprostsze cake popsy
    Cake popsy to genialny sposób na wykorzystanie resztek ciasta. Przygotowałam je kilka razy według tego przepisu. Są pyszne i za każdym razem zachwycają częstowane osoby. Jedyne, co trochę przeszkadzało mi w poprzednim sposobie, to...
  • Zupa Caldo Verde

    Przepis dodany:
    4.87
    Zupa Caldo Verde
    Przy okazji pesto z jarmużu i suszonych pomidorów obiecałam Wam jeszcze jeden przepis z dodatkiem jarmużu. Miałam na myśli portugalską zupę Caldo Verde, którą serwuje się przy okazji świąt, ślubów, urodzin i innych ważnych...
  • Ciasto zebra

    Przepis dodany:
    4.70
    Ciasto zebra
    Ciasto zebra to ciacho mojego dzieciństwa
  • Napój witaminowy

    Przepis dodany:
    4.73
    Napój witaminowy
    Paskudne grypsko dopadło i mnie. Przeleżałam przez nie pół stycznia w łóżku. Pomału staję na nogi i pomagam sobie w tym końską dawką owoców i warzyw oraz naparami, sokami i napojami. Dzisiaj prezentuję napój...
  • Pesto z jarmużu i suszonych pomidorów

    Przepis dodany:
    4.81
    Pesto z jarmużu i suszonych pomidorów
    Jarmuż odkryłam ponad 2 lata temu przy okazji pysznej sałatki i jarmużowego soku z dodatkiem truskawek i jabłek. Moje kolejne przygody z nim niestety już nie były takie smaczne, przez co zraziłam się do tego warzywa na...
  • Kartoflanka z kiełbasą

    Przepis dodany:
    4.60
    Kartoflanka z kiełbasą
    Prosta, polska zupa, w której pływają marchewka, seler i cebula, jednak dominują ziemniaki i kiełbasa. Kartoflanka jest szybka w przygotowaniu, ponieważ na jej ugotowanie potrzeba około 20 minut. Do tego sycąca, dzięki sporej ilości dodatków...
  • Wylicytuj dolnośląską kolację – drugi raz gotujemy dla WOŚP

    Przepis dodany:
    4.88
    Wylicytuj dolnośląską kolację – drugi raz gotujemy dla WOŚP
    Jesteście ciekawi tradycyjnych, dolnośląskich smaków? Weźcie udział w aukcji WOŚP, na której można wylicytować kolację dla max. 6 osób na terenie Wrocławia i okolic. Razem z dziewczynami z KOTŁA – Laurą i Żanetą...
  • Ciasto migdałowe

    Przepis dodany:
    4.67
    Ciasto migdałowe
    Dzisiaj mam dla Was ciasto migdałowe z dolnośląskiego przepisu w lekko zimowym klimacie. To za sprawą kandyzowanej skórki – w oryginalne cytrynowej, u mnie pomarańczowej. Wypiek w przygotowaniu przypomina biszkopt, ponieważ rośnie przede...
  • Skrzydełka w miodzie

    Przepis dodany:
    4.46
    Skrzydełka w miodzie
    Jeszcze przed Sylwestrem lecę z przepisem na skrzydełka w miodzie. To pyszny pomysł na kurczaka i super się sprawdzi zarówno jako danie imprezowe, jak i na dzień po. Jest prosty, ponieważ wystarczy zamarynować mięso...
  • Czekoladowe trufle

    Przepis dodany:
    4.58
    Czekoladowe trufle
    Niezwykle proste, 5-składnikowe trufle, które świetnie sprawdzą się jako pyszny deser, jak i świąteczny prezent. Wystarczy zapakować je w przezroczystą torebkę lub słoik i podarunek gotowy
  • Rogaliki z różą

    Przepis dodany:
    4.83
    Rogaliki z różą
    Ostatnio trochę poszalałam w kuchni. W tym szaleństwie powstały krucho-drożdżowe rogaliki z nadzieniem z konfitury z dzikiej róży. Jeżeli nie jesteście jej największymi fanami, to wymieszajcie konfiturę z marmoladą wiśniową lub truskawkową...
  • Klasyczna zupa dyniowa

    Przepis dodany:
    4.88
    Klasyczna zupa dyniowa
    Uwielbiam zupy-kremy, a dyniowa jest w moim top 3
  • Tarta z jabłkami i bezą

    Przepis dodany:
    4.47
    Tarta z jabłkami i bezą
    Sprawdzone wielokrotnie kruche ciasto z przepisu mojej Mamy, na nim cienka, za to intensywna w smaku warstwa jabłek z mocną nutą cynamonu i beza włoska na samej górze. Tarta powstała w biegu – przepis...
  • Napar imbirowy z miodem

    Przepis dodany:
    4.63
    Napar imbirowy z miodem
    Napar imbirowy z miodem i rozmarynem towarzyszy mi w tym roku od wczesnej jesieni niemal codziennie. Podejrzewam, że w dużej mierze dzięki niemu w tym sezonie nie dopadło mnie żadne choróbsko
  • Bigos

    Przepis dodany:
    4.74
    Bigos
    Widzieliście najnowszy numer KOTŁA? Przygotowaliśmy się w nim do zimy
  • Czternasty numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ

    Przepis dodany:
    4.58
    Czternasty numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ
    Hu hu ha, hu hu ha, nasza zima zła. A my się zimy nie boimy…ponieważ świetnie się do niej przygotowaliśmy! Witamy ją więc z szeroko otwartymi ramionami i masą sprawdzonych przepisów. Tak radośnie rozpoczyna...
  • Warsztaty kulinarne z okazji XX-lecia Art Hotelu

    Przepis dodany:
    4.70
    Warsztaty kulinarne z okazji XX-lecia Art Hotelu
    Pod koniec października miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych organizowanych przez Slowly Veggie z okazji XX-lecia Art Hotelu – jednego z najbardziej znanych hoteli we Wrocławiu. Warsztaty współprowadził kucharz...
  • Deser z chia

    Przepis dodany:
    4.63
    Deser z chia
    Mam dla Was pyszne i banalne wręcz danie. To mleczny, waniliowy deser z nasionami szałwii hiszpańskiej, znanej jako chia. Ma konsystencję budyniu, lecz jest bez dodatku mąki. To dzięki właściwościom żelującym, jakimi charakteryzuje...
  • Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami

    Przepis dodany:
    4.71
    Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami
    Miewam śniadaniowe fazy – potrafię przez 3 dni z rzędu jeść rano tosty, następnie przerzucić się na jajka sadzone z kiełbaskami, po czym objadać plackami bananowymi lub twarożkiem. Ostatnio nabrałam ochoty na pastę...
  • Gulasz grzybowo-drobiowy z dynią

    Przepis dodany:
    4.69
    Gulasz grzybowo-drobiowy z dynią
    Oficjalnie ogłaszam otwarcie sezonu grzybowego 
  • Placki ziemniaczane z żółtym serem

    Przepis dodany:
    4.88
    Placki ziemniaczane z żółtym serem
    Przy okazji 13-stego numeru KOTŁA odkryłam pyszne danie – placki ziemniaczane z żółtym serem. Powstały na podstawie przepisu pani Wandy Wójcik z Koła Gospodyń Wiejskich w Wambierzycach, który odnalazłam w książce “Smaki pogranicza....
  • Kisiel jabłkowy z malinami

    Przepis dodany:
    4.60
    Kisiel jabłkowy z malinami
    Kisiel na soku jabłkowym to pyszny pomysł na zdrowy, domowy deser. Szczególnie polecam go jesienią, gdy dopadają nas choroby gardła. Kisiel, dzięki swojej konsystencji je złagodzi – sprawdzone. Dzieciaki, przyszłe mamy, mamy karmiące...
  • Baba ghanoush

    Przepis dodany:
    4.83
    Baba ghanoush
    O babie ghanoush usłyszałam po przygotowaniu pasty z pieczonego bakłażana – okazało się, że niewiele brakowało jej do klasycznego dania
  • Zupa dyniowo-batatowa

    Przepis dodany:
    4.66
    Zupa dyniowo-batatowa
    Dyniowo-batatowa to delikatna, słodkawa zupa w formie kremu. U mnie bardzo gęsta, ponieważ ostatnio przez kilka dni żywiłam się głównie zmiksowanym jedzeniem, więc konsystencja pomiędzy zupą, a puree bardzo mi odpowiadała
  • Masło kurkowe

    Przepis dodany:
    4.62
    Masło kurkowe
    Żegnamy lato i witamy coraz chłodniejsze i krótsze dni. Na pożegnalne grille i pikniki zabieramy domowe masło kurkowe, które skrada serca gości. Jest proste w przygotowaniu, a jego zrobienie zajmuje dosłownie kilkanaście minut plus...
  • Sałatka śledziowa z Zoblitz (Zoblitzer Heringssalat)

    Przepis dodany:
    4.65
    Sałatka śledziowa z Zoblitz (Zoblitzer Heringssalat)
    Tym razem za kuchnię dolnośląską zabrał się mój mąż
  • Ciasto z malinami na maślance

    Przepis dodany:
    4.61
    Ciasto z malinami na maślance
    Zbliża się weekend, więc mam dla Was przepis na proste ciasto. U mnie z malinami, ale sprawdzą się praktycznie wszystkie sezonowe owoce – porzeczki, jagody czy brzoskwinie. Wybierzcie te, które lubicie najbardziej. Ciasto...
  • Trzynasty numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ

    Przepis dodany:
    4.47
    Trzynasty numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ
    KOCIOŁ ma już 2 lata! W tym czasie wydaliśmy 12 numerów standardowych i 4 dodatkowe. Łącznie stworzyliśmy dla Was 1506 stron, ugotowaliśmy 528 dań, poznaliśmy 12 wzruszających historii przesiedleńczych i wspólnie odkrywaliśmy kuchnię...
  • Ciasto drożdżowe z agrestem i kruszonką

    Przepis dodany:
    4.91
    Ciasto drożdżowe z agrestem i kruszonką
    Z czym się Wam kojarzy kilkudziesięcioletni dom pod miastem z ogrodem, jabłonką i biegającym psem? Mi z ciastem drożdżowym z sezonowymi owocami

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).