Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Gotuj z Kasią

W kuchni Gotuj z Kasią jest już 116 dobrych przepisów:

  • Mini calzone

    Przepis dodany:
    4.78
    Mini calzone
    Ostatnio na blogu sporo jest propozycji na wykorzystanie szpinaku. Dzisiaj przedstawiam kolejną z nich – mini calzone, czyli malutkie, zawijane…
  • Wegetariański smalec

    Przepis dodany:
    4.67
    Wegetariański smalec
    Smalec z fasoli to pomysł przede wszystkim dla wegetarian i wegan. Przez dodatek podsmażonej cebulki i jabłka trochę przypomina swój…
  • Tagliatelle z marchewki i cukinii

    Przepis dodany:
    4.73
    Tagliatelle z marchewki i cukinii
    Tym razem bardziej pomysł, niż przepis. Warzywne tagliatelle to świetna i zdrowa alternatywa dla klasycznego makaronu. Przygotowuje się je bardzo szybko,…
  • Śniadanie od serca

    Przepis dodany:
    4.90
    Śniadanie od serca
    Pyszne, śniadaniowe bułeczki w romantycznym kształcie to idealne rozpoczęcie dnia. Maślany smak z delikatną nutą wanilii, wiśniowe nadzienie, a do…
  • Szpinakowe pesto

    Przepis dodany:
    4.50
    Szpinakowe pesto
    Pesto to jedno z moich ulubionych dodatków do makaronu, jak i kanapki. Dzisiejsze jest przygotowane z surowego szpinaku (tak, surowy szpinak można…
  • Jesienna zupa

    Przepis dodany:
    4.68
    Jesienna zupa
    Jesień to czas, kiedy zupy aż się same pchają na stół. Na mój wprosiła się typowa dla tej pory roku,…
  • Spaghetti puttanesca

    Przepis dodany:
    4.72
    Spaghetti puttanesca
    Spaghetti puttanesca, czyli zdzirowaty makaron Nazwa pochodzi nie tyle od pikantnego smaku, co od składników, które zawsze można mieć pod…
  • Zupa krem z fasoli

    Przepis dodany:
    4.76
    Zupa krem z fasoli
    Jeżeli do tej pory zupa fasolowa nie kojarzyła Wam się zbyt dobrze, to gwarantuję, że po dzisiejszej zupełnie zmienicie zdanie. Pomimo…
  • Sałatka deluxe

    Przepis dodany:
    4.70
    Sałatka deluxe
    Sałatki zazwyczaj powstają u mnie z produktów, które mam akurat pod ręką. Tym razem było inaczej i długo przed jej…
  • Krem z pieczonej dyni

    Przepis dodany:
    4.67
    Krem z pieczonej dyni
    Wraz z pierwszym spadającym liściem nabieram ochoty na zupy. Dzisiejsza powstała z warzyw pieczonych z rozmarynem, które wrzuciłam do piekarnika…
  • Pikantny ketchup

    Przepis dodany:
    4.75
    Pikantny ketchup
    Słodko-ostry ketchup z dodatkiem czosnku i ziół. O wiele bardziej wyrazisty w smaku od wszystkich kupnych. Świetny dodatek do kanapek,…
  • Pikantny ketchup

    Przepis dodany:
    4.65
    Pikantny ketchup
    Słodko-ostry ketchup z dodatkiem czosnku i ziół. O wiele bardziej wyrazisty w smaku od wszystkich kupnych. Świetny dodatek do kanapek,…
  • Nalewka gruszkowa

    Przepis dodany:
    4.73
    Nalewka gruszkowa
    Rewelacyjna nalewka z gruszek na pewno umili niejeden jesienny wieczór. Dosyć słodka, więc przypadnie do gustu wielu kobietom, choć myślę,…
  • Nalewka gruszkowa

    Przepis dodany:
    4.55
    Nalewka gruszkowa
    Rewelacyjna nalewka z gruszek na pewno umili niejeden jesienny wieczór. Dosyć słodka, więc przypadnie do gustu wielu kobietom, choć myślę,…
  • Mini Pavlovy z malinami i jeżynami

    Przepis dodany:
    4.57
    Mini Pavlovy z malinami i jeżynami
    Dzisiaj przedstawiam klasyczny deser w wersji mini. Malutkie bezowe koszyczki, wypełnione bitą śmietaną, oblane kremem jeżynowym i udekorowane świeżymi malinami…
  • Mini Pavlovy z malinami i jeżynami

    Przepis dodany:
    4.79
    Mini Pavlovy z malinami i jeżynami
    Dzisiaj przedstawiam klasyczny deser w wersji mini. Malutkie bezowe koszyczki, wypełnione bitą śmietaną, oblane kremem jeżynowym i udekorowane świeżymi malinami…
  • Jeżynowy curd

    Przepis dodany:
    4.63
    Jeżynowy curd
    W tym roku rozsmakowałam się w owocowych kremach na bazie żółtek, znanych jako curdy. Zaczęło się od cytrynowego, poprzez krem…
  • Jeżynowy curd

    Przepis dodany:
    4.87
    Jeżynowy curd
    W tym roku rozsmakowałam się w owocowych kremach na bazie żółtek, znanych jako curdy. Zaczęło się od cytrynowego, poprzez krem…
  • Kuchnia dolnośląska – zupa orkiszowa

    Przepis dodany:
    4.80
    Kuchnia dolnośląska – zupa orkiszowa
    Bardzo nietypowa, lekko orzechowa, kremowa zupa z gotowanymi klopsami drobiowymi. Jest to jeden z klasycznych smaków dawnego Wrocławia, który trudno…
  • Kuchnia dolnośląska – zupa orkiszowa

    Przepis dodany:
    4.80
    Kuchnia dolnośląska – zupa orkiszowa
    Bardzo nietypowa, lekko orzechowa, kremowa zupa z gotowanymi klopsami drobiowymi. Jest to jeden z klasycznych smaków dawnego Wrocławia, który trudno…
  • Kuchnia dolnośląska – zupa orkiszowa

    Przepis dodany:
    4.88
    Kuchnia dolnośląska – zupa orkiszowa
    Bardzo nietypowa, lekko orzechowa, kremowa zupa z gotowanymi klopsami drobiowymi. Jest to jeden z klasycznych smaków dawnego Wrocławia, który trudno…
  • Kocioł – dolnośląski magazyn kulinarny

    Przepis dodany:
    4.86
    Kocioł – dolnośląski magazyn kulinarny
    Jestem niezmiernie podekscytowana tym, że wielki projekt z moim udziałem właśnie ujrzał światło dzienne. Jest to dolnośląski magazyn kulinarny „Kocioł”. Grupa…
  • Kocioł – dolnośląski magazyn kulinarny

    Przepis dodany:
    4.76
    Kocioł – dolnośląski magazyn kulinarny
    Jestem niezmiernie podekscytowana tym, że wielki projekt z moim udziałem właśnie ujrzał światło dzienne. Jest to dolnośląski magazyn kulinarny „Kocioł”. Grupa…
  • Kocioł – dolnośląski magazyn kulinarny

    Przepis dodany:
    4.80
    Kocioł – dolnośląski magazyn kulinarny
    Jestem niezmiernie podekscytowana tym, że wielki projekt z moim udziałem właśnie ujrzał światło dzienne. Jest to dolnośląski magazyn kulinarny „Kocioł”. Grupa…
  • Pieczone kwiaty cukinii

    Przepis dodany:
    4.63
    Pieczone kwiaty cukinii
    Kwiatów cukinii naszukałam się we Wrocławiu długo, ale udało mi się je zdobyć na Bazarze Smakoszy w Browarze Mieszczańskim, a…
  • Pieczone kwiaty cukinii

    Przepis dodany:
    4.61
    Pieczone kwiaty cukinii
    Kwiatów cukinii naszukałam się we Wrocławiu długo, ale udało mi się je zdobyć na Bazarze Smakoszy w Browarze Mieszczańskim, a…
  • Pieczone kwiaty cukinii

    Przepis dodany:
    4.88
    Pieczone kwiaty cukinii
    Kwiatów cukinii naszukałam się we Wrocławiu długo, ale udało mi się je zdobyć na Bazarze Smakoszy w Browarze Mieszczańskim, a…
  • Tarta z jeżynami

    Przepis dodany:
    4.75
    Tarta z jeżynami
    Deser z jeżynami chodził za mną już od dłuższego czasu, więc kiedy w ogródku Rodziców w kilkanaście minut nazbierałam ponad…
  • Tarta z jeżynami

    Przepis dodany:
    4.71
    Tarta z jeżynami
    Deser z jeżynami chodził za mną już od dłuższego czasu, więc kiedy w ogródku Rodziców w kilkanaście minut nazbierałam ponad…
  • Tarta z jeżynami

    Przepis dodany:
    4.78
    Tarta z jeżynami
    Deser z jeżynami chodził za mną już od dłuższego czasu, więc kiedy w ogródku Rodziców w kilkanaście minut nazbierałam ponad…
  • Sernik z malinami

    Przepis dodany:
    4.63
    Sernik z malinami
    Sernik inny niż większość z tych, które do tej pory piekłam. Różni się tym, że w przeciwieństwie do pozostałych jest…
  • Sernik z malinami

    Przepis dodany:
    4.57
    Sernik z malinami
    Sernik inny niż większość z tych, które do tej pory piekłam. Różni się tym, że w przeciwieństwie do pozostałych jest…
  • Sernik z malinami

    Przepis dodany:
    4.54
    Sernik z malinami
    Sernik inny niż większość z tych, które do tej pory piekłam. Różni się tym, że w przeciwieństwie do pozostałych jest…
  • Faszerowany karczek pieczony

    Przepis dodany:
    4.90
    Faszerowany karczek pieczony
    Bardzo aromatyczny kawał mięsa, nafaszerowany jajkiem, pieczarkami, papryką i ogórkiem. Świetnie sprawdzi się jako danie główne na niedzielnym obiedzie, jak…
  • Faszerowany karczek pieczony

    Przepis dodany:
    4.55
    Faszerowany karczek pieczony
    Bardzo aromatyczny kawał mięsa, nafaszerowany jajkiem, pieczarkami, papryką i ogórkiem. Świetnie sprawdzi się jako danie główne na niedzielnym obiedzie, jak…
  • Makaron z sosem z sera pleśniowego

    Przepis dodany:
    4.58
    Makaron z sosem z sera pleśniowego
     Jeżeli jesteście fanami sera pleśniowego, a oprócz tego nie lubicie stać przy garach, to jest to danie dla Was. Jest…
  • Makaron z sosem z sera pleśniowego

    Przepis dodany:
    4.67
    Makaron z sosem z sera pleśniowego
     Jeżeli jesteście fanami sera pleśniowego, a oprócz tego nie lubicie stać przy garach, to jest to danie dla Was. Jest…
  • Upiecz proste ciasto ze śliwkami z Kasią

    Przepis dodany:
    4.82
    Upiecz proste ciasto ze śliwkami z Kasią
    Sezon na śliwki trwa od lipca aż do października. Owoce te mają tak wiele różnorakich zastosowań, że niemożliwym wydaje się,…
  • Sałatka ze szpinakiem

    Przepis dodany:
    4.88
    Sałatka ze szpinakiem
    Klasyczna sałatka na bazie liści młodego szpinaku z dodatkiem szynki szwarcwaldzkiej, pieczarek podsmażonych z czosnkiem, sera camembert i sojowego, prażonego słonecznika.…
  • Pieczony comber jagnięcy

    Przepis dodany:
    4.91
    Pieczony comber jagnięcy
    Ostatnio mieliśmy ochotę na coś nowego i padło na jagnięcinę. Był to świetny wybór, bo mięso to jest delikatne i…
  • Wegańskie crumble z jagodami i malinami

    Przepis dodany:
    4.58
    Wegańskie crumble z jagodami i malinami
    Często zapraszamy rodzinę i znajomych na dobre jedzenie. Ostatnio mieliśmy wyjątkowych gości, dla których chciałam przygotować coś naprawdę pysznego. Utrudnienie…
  • Dżem z czerwonych porzeczek

    Przepis dodany:
    4.71
    Dżem z czerwonych porzeczek
    Klasyczny, słodko-kwaśny dżem, przygotowany z czerwonych porzeczek. Idealny na lekkie, letnie śniadanie. U mnie na równi z dżemem z czarnych…
  • Dżem z czarnych porzeczek

    Przepis dodany:
    4.64
    Dżem z czarnych porzeczek
    Lubicie domowe przetwory? Jeżeli tak, to zapraszam Was na prościutki przepis na dżem z czarnych porzeczek. Obiecuję, że otwierając w…
  • Tarta z jagodami – bez pieczenia

    Przepis dodany:
    4.85
    Tarta z jagodami – bez pieczenia
    Czy Wam też na samą myśl o pieczeniu ciasta w środku lata robi się gorąco? Jeżeli tak, to koniecznie wypróbujcie…
  • Sałatka z jarmużem

    Przepis dodany:
    4.80
    Sałatka z jarmużem
    Znacie jarmuż? Ja do niedawna nie miałam o nim pojęcia, ale wypatrzyłam go na targu, na którym na co dzień…
  • Bananowe placuszki z malinami

    Przepis dodany:
    4.76
    Bananowe placuszki z malinami
    Puszyste placuszki, przygotowane z dodatkiem banana i świeżych malin świetnie sprawdzą się w roli śniadania lub obiadu na słodko. Obowiązkowo…
  • Kawowa krówkówka

    Przepis dodany:
    4.72
    Kawowa krówkówka
    Kawowa krówkówka – trudna, a zarazem śmieszna nazwa likieru, który (dosłownie ) powali Was z nóg. Powstał on przy okazji sernikotoffi…
  • Pavlova z owocami lasu

    Przepis dodany:
    4.51
    Pavlova z owocami lasu
    Dzisiaj przedstawiam wyjątkową, piętrową Pavlovą, przełożoną bitą śmietaną, słodko-kwaśnym kremem porzeczkowym i dużą ilością owoców lata. Sama beza jest słodka,…
  • Dolnośląski Magazyn Kulinarny

    Przepis dodany:
    4.72
    Dolnośląski Magazyn Kulinarny
    W mojej głowie od jakiegoś czasu kiełkuje pomysł na coś więcej niż tylko blog, dokładniej mówiąc na magazyn internetowy. Lektura…
  • Krem porzeczkowy (red blackcurrant curd)

    Przepis dodany:
    4.61
    Krem porzeczkowy (red blackcurrant curd)
    Sezon na porzeczki rozpoczęłam w tym roku dosyć intensywnie. Z pierwszych owoców dwa razy upiekłam ciasto i dwa razy okazało…

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).