Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Gotuj z Kasią
W kuchni Gotuj z Kasią jest już 116 dobrych przepisów:
Mini calzone
Przepis dodany:Ostatnio na blogu sporo jest propozycji na wykorzystanie szpinaku. Dzisiaj przedstawiam kolejną z nich – mini calzone, czyli malutkie, zawijane…Wegetariański smalec
Przepis dodany:Smalec z fasoli to pomysł przede wszystkim dla wegetarian i wegan. Przez dodatek podsmażonej cebulki i jabłka trochę przypomina swój…Tagliatelle z marchewki i cukinii
Przepis dodany:Tym razem bardziej pomysł, niż przepis. Warzywne tagliatelle to świetna i zdrowa alternatywa dla klasycznego makaronu. Przygotowuje się je bardzo szybko,…Śniadanie od serca
Przepis dodany:Pyszne, śniadaniowe bułeczki w romantycznym kształcie to idealne rozpoczęcie dnia. Maślany smak z delikatną nutą wanilii, wiśniowe nadzienie, a do…Szpinakowe pesto
Przepis dodany:Pesto to jedno z moich ulubionych dodatków do makaronu, jak i kanapki. Dzisiejsze jest przygotowane z surowego szpinaku (tak, surowy szpinak można…Jesienna zupa
Przepis dodany:Jesień to czas, kiedy zupy aż się same pchają na stół. Na mój wprosiła się typowa dla tej pory roku,…Spaghetti puttanesca
Przepis dodany:Spaghetti puttanesca, czyli zdzirowaty makaron Nazwa pochodzi nie tyle od pikantnego smaku, co od składników, które zawsze można mieć pod…Zupa krem z fasoli
Przepis dodany:Jeżeli do tej pory zupa fasolowa nie kojarzyła Wam się zbyt dobrze, to gwarantuję, że po dzisiejszej zupełnie zmienicie zdanie. Pomimo…Sałatka deluxe
Przepis dodany:Sałatki zazwyczaj powstają u mnie z produktów, które mam akurat pod ręką. Tym razem było inaczej i długo przed jej…Krem z pieczonej dyni
Przepis dodany:Wraz z pierwszym spadającym liściem nabieram ochoty na zupy. Dzisiejsza powstała z warzyw pieczonych z rozmarynem, które wrzuciłam do piekarnika…Pikantny ketchup
Przepis dodany:Słodko-ostry ketchup z dodatkiem czosnku i ziół. O wiele bardziej wyrazisty w smaku od wszystkich kupnych. Świetny dodatek do kanapek,…Pikantny ketchup
Przepis dodany:Słodko-ostry ketchup z dodatkiem czosnku i ziół. O wiele bardziej wyrazisty w smaku od wszystkich kupnych. Świetny dodatek do kanapek,…Nalewka gruszkowa
Przepis dodany:Rewelacyjna nalewka z gruszek na pewno umili niejeden jesienny wieczór. Dosyć słodka, więc przypadnie do gustu wielu kobietom, choć myślę,…Nalewka gruszkowa
Przepis dodany:Rewelacyjna nalewka z gruszek na pewno umili niejeden jesienny wieczór. Dosyć słodka, więc przypadnie do gustu wielu kobietom, choć myślę,…Mini Pavlovy z malinami i jeżynami
Przepis dodany:Dzisiaj przedstawiam klasyczny deser w wersji mini. Malutkie bezowe koszyczki, wypełnione bitą śmietaną, oblane kremem jeżynowym i udekorowane świeżymi malinami…Mini Pavlovy z malinami i jeżynami
Przepis dodany:Dzisiaj przedstawiam klasyczny deser w wersji mini. Malutkie bezowe koszyczki, wypełnione bitą śmietaną, oblane kremem jeżynowym i udekorowane świeżymi malinami…Jeżynowy curd
Przepis dodany:W tym roku rozsmakowałam się w owocowych kremach na bazie żółtek, znanych jako curdy. Zaczęło się od cytrynowego, poprzez krem…Jeżynowy curd
Przepis dodany:W tym roku rozsmakowałam się w owocowych kremach na bazie żółtek, znanych jako curdy. Zaczęło się od cytrynowego, poprzez krem…Kuchnia dolnośląska – zupa orkiszowa
Przepis dodany:Bardzo nietypowa, lekko orzechowa, kremowa zupa z gotowanymi klopsami drobiowymi. Jest to jeden z klasycznych smaków dawnego Wrocławia, który trudno…Kuchnia dolnośląska – zupa orkiszowa
Przepis dodany:Bardzo nietypowa, lekko orzechowa, kremowa zupa z gotowanymi klopsami drobiowymi. Jest to jeden z klasycznych smaków dawnego Wrocławia, który trudno…Kuchnia dolnośląska – zupa orkiszowa
Przepis dodany:Bardzo nietypowa, lekko orzechowa, kremowa zupa z gotowanymi klopsami drobiowymi. Jest to jeden z klasycznych smaków dawnego Wrocławia, który trudno…Kocioł – dolnośląski magazyn kulinarny
Przepis dodany:Jestem niezmiernie podekscytowana tym, że wielki projekt z moim udziałem właśnie ujrzał światło dzienne. Jest to dolnośląski magazyn kulinarny „Kocioł”. Grupa…Kocioł – dolnośląski magazyn kulinarny
Przepis dodany:Jestem niezmiernie podekscytowana tym, że wielki projekt z moim udziałem właśnie ujrzał światło dzienne. Jest to dolnośląski magazyn kulinarny „Kocioł”. Grupa…Kocioł – dolnośląski magazyn kulinarny
Przepis dodany:Jestem niezmiernie podekscytowana tym, że wielki projekt z moim udziałem właśnie ujrzał światło dzienne. Jest to dolnośląski magazyn kulinarny „Kocioł”. Grupa…Pieczone kwiaty cukinii
Przepis dodany:Kwiatów cukinii naszukałam się we Wrocławiu długo, ale udało mi się je zdobyć na Bazarze Smakoszy w Browarze Mieszczańskim, a…Pieczone kwiaty cukinii
Przepis dodany:Kwiatów cukinii naszukałam się we Wrocławiu długo, ale udało mi się je zdobyć na Bazarze Smakoszy w Browarze Mieszczańskim, a…Pieczone kwiaty cukinii
Przepis dodany:Kwiatów cukinii naszukałam się we Wrocławiu długo, ale udało mi się je zdobyć na Bazarze Smakoszy w Browarze Mieszczańskim, a…Tarta z jeżynami
Przepis dodany:Deser z jeżynami chodził za mną już od dłuższego czasu, więc kiedy w ogródku Rodziców w kilkanaście minut nazbierałam ponad…Tarta z jeżynami
Przepis dodany:Deser z jeżynami chodził za mną już od dłuższego czasu, więc kiedy w ogródku Rodziców w kilkanaście minut nazbierałam ponad…Tarta z jeżynami
Przepis dodany:Deser z jeżynami chodził za mną już od dłuższego czasu, więc kiedy w ogródku Rodziców w kilkanaście minut nazbierałam ponad…Sernik z malinami
Przepis dodany:Sernik inny niż większość z tych, które do tej pory piekłam. Różni się tym, że w przeciwieństwie do pozostałych jest…Sernik z malinami
Przepis dodany:Sernik inny niż większość z tych, które do tej pory piekłam. Różni się tym, że w przeciwieństwie do pozostałych jest…Sernik z malinami
Przepis dodany:Sernik inny niż większość z tych, które do tej pory piekłam. Różni się tym, że w przeciwieństwie do pozostałych jest…Faszerowany karczek pieczony
Przepis dodany:Bardzo aromatyczny kawał mięsa, nafaszerowany jajkiem, pieczarkami, papryką i ogórkiem. Świetnie sprawdzi się jako danie główne na niedzielnym obiedzie, jak…Faszerowany karczek pieczony
Przepis dodany:Bardzo aromatyczny kawał mięsa, nafaszerowany jajkiem, pieczarkami, papryką i ogórkiem. Świetnie sprawdzi się jako danie główne na niedzielnym obiedzie, jak…Makaron z sosem z sera pleśniowego
Przepis dodany:Jeżeli jesteście fanami sera pleśniowego, a oprócz tego nie lubicie stać przy garach, to jest to danie dla Was. Jest…Makaron z sosem z sera pleśniowego
Przepis dodany:Jeżeli jesteście fanami sera pleśniowego, a oprócz tego nie lubicie stać przy garach, to jest to danie dla Was. Jest…Upiecz proste ciasto ze śliwkami z Kasią
Przepis dodany:Sezon na śliwki trwa od lipca aż do października. Owoce te mają tak wiele różnorakich zastosowań, że niemożliwym wydaje się,…Sałatka ze szpinakiem
Przepis dodany:Klasyczna sałatka na bazie liści młodego szpinaku z dodatkiem szynki szwarcwaldzkiej, pieczarek podsmażonych z czosnkiem, sera camembert i sojowego, prażonego słonecznika.…Pieczony comber jagnięcy
Przepis dodany:Ostatnio mieliśmy ochotę na coś nowego i padło na jagnięcinę. Był to świetny wybór, bo mięso to jest delikatne i…Wegańskie crumble z jagodami i malinami
Przepis dodany:Często zapraszamy rodzinę i znajomych na dobre jedzenie. Ostatnio mieliśmy wyjątkowych gości, dla których chciałam przygotować coś naprawdę pysznego. Utrudnienie…Dżem z czerwonych porzeczek
Przepis dodany:Klasyczny, słodko-kwaśny dżem, przygotowany z czerwonych porzeczek. Idealny na lekkie, letnie śniadanie. U mnie na równi z dżemem z czarnych…Dżem z czarnych porzeczek
Przepis dodany:Lubicie domowe przetwory? Jeżeli tak, to zapraszam Was na prościutki przepis na dżem z czarnych porzeczek. Obiecuję, że otwierając w…Tarta z jagodami – bez pieczenia
Przepis dodany:Czy Wam też na samą myśl o pieczeniu ciasta w środku lata robi się gorąco? Jeżeli tak, to koniecznie wypróbujcie…Sałatka z jarmużem
Przepis dodany:Znacie jarmuż? Ja do niedawna nie miałam o nim pojęcia, ale wypatrzyłam go na targu, na którym na co dzień…Bananowe placuszki z malinami
Przepis dodany:Puszyste placuszki, przygotowane z dodatkiem banana i świeżych malin świetnie sprawdzą się w roli śniadania lub obiadu na słodko. Obowiązkowo…Kawowa krówkówka
Przepis dodany:Kawowa krówkówka – trudna, a zarazem śmieszna nazwa likieru, który (dosłownie ) powali Was z nóg. Powstał on przy okazji sernikotoffi…Pavlova z owocami lasu
Przepis dodany:Dzisiaj przedstawiam wyjątkową, piętrową Pavlovą, przełożoną bitą śmietaną, słodko-kwaśnym kremem porzeczkowym i dużą ilością owoców lata. Sama beza jest słodka,…Dolnośląski Magazyn Kulinarny
Przepis dodany:W mojej głowie od jakiegoś czasu kiełkuje pomysł na coś więcej niż tylko blog, dokładniej mówiąc na magazyn internetowy. Lektura…Krem porzeczkowy (red blackcurrant curd)
Przepis dodany:Sezon na porzeczki rozpoczęłam w tym roku dosyć intensywnie. Z pierwszych owoców dwa razy upiekłam ciasto i dwa razy okazało…