Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Inwazja Smaku

W kuchni Inwazja Smaku jest już 19 dobrych przepisów:

  • Nalewka z owoców dzikiej róży

    Przepis dodany:
    4.65
    Nalewka z owoców dzikiej róży
    Składniki:- dzika róża - 2 szklanki- spirytus - 250 ml- woda - 350 ml- syrop klonowy - 2 łyżki stołoweSposób przygotowania:Mamy jesień i pierwsze przymrozki więc to najlepszy czas na zbiory owoców dzikiej róży. Tym razem do posłodzenia...
  • Nalewka z żurawiny

    Przepis dodany:
    4.60
    Nalewka z żurawiny
    Składniki:- żurawina - 2 szklanki- spirytus - 250 ml- woda - 350 ml- cukier- miód - 1 łyżka stołowaSposób przygotowania:Do wykonania powyższej nalewki zainspirował mnie pochodzący z sieci przepis na staropolską żurawinówkę biłgorajską,...
  • Nalewka z truskawek

    Przepis dodany:
    4.72
    Nalewka z truskawek
    Składniki:- truskawki - 0,5 kg- spirytus - 250 ml- woda - 350 ml- cukier- imbir - niewielka szczypta- rodzynki - kilka sztuk- waniliaSposób przygotowania:Dziś przygotowałem inną wersję nalewki truskawkowej. Połączenie aromatu soczystych...
  • Nalewka z czereśni

    Przepis dodany:
    4.57
    Nalewka z czereśni
    Składniki:- czereśnie - 0,5 kg- spirytus - 250 ml- woda - 350 ml- cukier - 3 łyżki stołoweSposób przygotowania:Sezon zbierania owoców jest w pełni więc tym razem nadszedł czas na czereśniówkę. Wymieszać spirytus z przegotowaną zimną...
  • Nalewka z melisy

    Przepis dodany:
    4.54
    Nalewka z melisy
    Składniki:- liście melisy i mięty - tak aby wypełniały 1 słój o pojemności 1,7 l- spirytus - 400 ml- woda - 550 ml- cukier - 2 łyżki- goździki - 2 szt.- cynamon - szczyptaSposób przygotowania:Zmieszać spirytus z 300 ml przegotowanej zimnej...
  • Tapenada

    Przepis dodany:
    4.63
    Tapenada
    Tym razem coś do przegryzienia. Mój sposób na tapenadę czyli pastę z oliwek.- oliwki zielone bez pestek, nadziewane papryką - 15 szt.- oliwki czarne - 5 szt.- kapary w zalewie octowej - 1 łyżeczka- czosnek - pół ząbka- świeża bazylia - 2...
  • Raki (rakia) z Albanii

    Przepis dodany:
    4.87
    Raki (rakia) z Albanii
    Raki produkowana jest poprzez destylację sfermentowanych owoców, najczęściej winogron, rzadziej śliwek.  W Albanii pije się ją z małych kieliszków zwanych "teke" co oznacza pojedynczy strzał, a w dosłownym tłumaczeniu z albańskiego -...
  • Likier kajmakowy

    Przepis dodany:
    4.83
    Likier kajmakowy
    Składniki:- puszka kajmaku- wódka - 0,5 l- kawa - 75 ml- śmietanka 30% - 200 gSposób przygotowania:Likier kajmakowy nazywany też domowym Baileys-em jest niezwykle prosty w wykonaniu. Wystarczy połączyć i dokładnie wymieszać wszystkie składniki....
  • Nalewka jagodowa

    Przepis dodany:
    4.47
    Nalewka jagodowa
    Składniki:- jagody - 2 szklanki- spirytus - 0,5 L- woda - 0,7 L- cukier - 2 łyżki stołoweSposób przygotowania:Wymieszać spirytus z przegotowaną zimną wodą (uzyskamy w ten sposób alkohol o mocy ok. 40%). Umyte jagody umieścić w dużym...
  • Miodówka

    Przepis dodany:
    4.48
    Miodówka
    Składniki:- miód - 100 ml- spirytus - 0,5 L- woda - 0,7 LSposób przygotowania:Przepis na miodówkę jest niezwykle prosty. Podobnie jak w przypadku nalewek, rozcieńczamy spirytus, czyli do 0.5 L spirytusu dolewamy 0,7 L zimnej przegotowanej wody oraz...
  • Nalewka z moreli

    Przepis dodany:
    4.81
    Nalewka z moreli
    Składniki:- morele - 1 kg- spirytus - 0,5 L- woda - 0,7 L- cukier - 4 łyżki stołoweSposób przygotowania:Wymieszać spirytus z przegotowaną zimną wodą (uzyskamy w ten sposób alkohol o mocy ok. 40%). Mocno dojrzałe i soczyste morele pokroić w...
  • Nalewka wiśniowa

    Przepis dodany:
    4.63
    Nalewka wiśniowa
    Składniki:- wiśnie - 1 kg- spirytus - 0,5 L- woda - 0,7 L- cukier - 3 łyżki stołoweSposób przygotowania:Wymieszać spirytus z przegotowaną zimną wodą (uzyskamy w ten sposób alkohol o mocy ok. 40%). Dojrzałe i soczyste wiśnie umyć i w...
  • Nalewka brzoskwiniowa

    Przepis dodany:
    4.67
    Nalewka brzoskwiniowa
    Składniki:- brzoskwinie - 1 kg- spirytus - 0,5 L- woda - 0,7 L- cukier - 2 łyżki stołowaSposób przygotowania:Wymieszać spirytus z przegotowaną zimną wodą (uzyskamy w ten sposób alkohol o mocy ok. 40%). Dojrzałe i soczyste brzoskwinie pokroić w...
  • Nalewka z pigwy

    Przepis dodany:
    4.78
    Nalewka z pigwy
    Składniki:- Pigwy - 1 kg- spirytus - 0,5 L- woda - 0,7 L- miód - 1 łyżka stołowa- cukier - 1 łyżka stołowa- rodzynki- sok z cytrynySposób przygotowania:Wymieszać spirytus z przegotowaną zimną wodą (uzyskamy w ten sposób alkohol o mocy ok....
  • Nalewka ze śliwek

    Przepis dodany:
    4.80
    Nalewka ze śliwek
    Składniki:- śliwki węgierki - 1 kg- spirytus - 0,5 L- woda - 0,7 L- cukier - 2 łyżki stołowe- rodzynkiSposób przygotowania:Wymieszać spirytus z przegotowaną zimną wodą (uzyskamy w ten sposób alkohol o mocy ok. 40%). Mocno dojrzałe i...
  • Nalewka gruszkowa

    Przepis dodany:
    4.52
    Nalewka gruszkowa
    Składniki:- gruszki - 1 kg- spirytus - 0,5 L- woda - 0,7 L- miód - 1 łyżka stołowa- cukier - 1 łyżka stołowa- rodzynki- cynamonSposób przygotowania:Wymieszać spirytus z przegotowaną zimną wodą (uzyskamy w ten sposób alkohol o mocy ok....
  • Nalewka orzechowa

    Przepis dodany:
    4.77
    Nalewka orzechowa
    Składniki:- orzechy włoskie - 1 kg- spirytus - 0,5 L- woda - 0,7 L- miód - 1 łyżka stołowaSposób przygotowania:Orzechówka to nalewka zdrowotna - najlepsza na dolegliwości żołądkowe. Najważniejszym składnikiem są orzechy włoskie zbierane w...
  • Nalewka malinowa

    Przepis dodany:
    4.81
    Nalewka malinowa
    Składniki:- maliny - 1 kg- spirytus - 0,5 L- woda - 0,7 L- cukierSposób przygotowania:Wymieszać spirytus z przegotowaną zimną wodą (uzyskamy w ten sposób alkohol o mocy ok. 40%). Umyte owoce umieścić w dużym słoiku, dosypać 2 łyżki stołowe...
  • Nalewka truskawkowa

    Przepis dodany:
    4.55
    Nalewka truskawkowa
    Składniki:- truskawki - 1 kg- spirytus - 0,5 L- woda - 0,7 L- cukierSposób przygotowania:Zmieszać spirytus z przegotowaną zimną wodą. Umyte owoce umieścić w dużym słoiku, dosypać 2 łyżki cukru i zalać wcześniej przygotowanym roztworem....

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).