Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Jedzerka

W kuchni Jedzerka jest już 25 dobrych przepisów:

  • Gry o gotowaniu :)

    Przepis dodany:
    4.85
    Od paru miesięcy nie miałam czasu wrzucać nowych przepisów. Niestety nie wygląda na to, żeby miało się to szybko zmienić...Dla wszystkich, którzy mają ochotę w wolnym czasie w coś pograć, polecam gry o...
  • Tapas - talerz przekąsek

    Przepis dodany:
    4.64
    Tapas - talerz przekąsek
    Talerz przekąsek świetnie nadaje się na imprezy i spotkania towarzyskie.Poziom trudności: średnieCzas przygotowania: około 60 minutSkładniki:wykałaczkioliwki czarneoliwki zieloneser camembertser rokpolser żółtykiełbasa chorizopapryka...
  • Pasta z tuńczyka

    Przepis dodany:
    4.84
    Przepis banalnie prosty a powstaje niesamowicie pyszna pasta do kanapek. Od kiedy spróbowałam pierwszy raz, jem prawie codziennie.Za przepis bardzo dziękuję Gosi :)Poziom trudności: łatweCzas przygotowania: 5 minutSkładniki:150-300g...
  • Kapusta z grzybami

    Przepis dodany:
    4.78
    Kapusta z grzybami
    Poziom trudności: średnieCzas przygotowania: około 60 minutSkładniki:2 słoiki kapusty kwaszonej (ja użyłam kapusty kwaszonej z podgrzybkami)2 cebule70 daj pieczarek1/2 kostki masłakilka grzybów suszonych 2 liście lauroweziele angielskiesól,...
  • Sałatka z sosem z octu balsamicznego

    Przepis dodany:
    4.46
    Sałatka z sosem z octu balsamicznego
    Poziom trudności: łatweCzas przygotowania: 10 minutLiczba osób: 4Składniki:1/2 główki sałaty lodowej1 pomidor1/2 czerwonej cebuli20 czarnych oliwekparmezanpestki dyniSos:1 łyżeczka miodu1 i 1/2 łyżeczki octu balsamicznego1/2 łyżeczki...
  • Makaron po sycylijsku

    Przepis dodany:
    4.87
    Makaron po sycylijsku
    Poziom trudności: średnieCzas przygotowania: około 60 minutLiczba osób: 4Składniki:200 g makaronu spaghetti2 ząbki czosnkumięso mielone wieprzowo-wołowe1 cebula2 puszki pomidorów2 bakłażany20 czarnych oliwekparmezansól, pieprz Sposób...
  • Łosoś pieczony

    Przepis dodany:
    4.86
    Łosoś pieczony
    Poziom trudności: łatweCzas przygotowania: 30 minutLiczba osób: 5Składniki:1 filet z łososia (około 1 kg)1/2 kostki masłaprzyprawa do rybSposób przygotowania:Przygotuj rybę: umyj filet, połóż na desce i delitatnie wyjmij ości....
  • Sos serowy do nachos

    Przepis dodany:
    4.87
    Sos serowy do nachos
    Poziom trudności: średnieCzas przygotowania: około 15 minutSkładniki:100ml bulionu200g serka topionego (ja używam serków emmentaler firmy Hochland)50g startego zółtego seraMożna również dodać:1/2 papryki czerwonej1 ząbek czosnku1...
  • Zupa szparagowa

    Przepis dodany:
    4.83
    Zupa szparagowa
    Poziom trudności: łatweCzas przygotowania: około 30 minutLiczba osób: 4Składniki:1,5l bulionu1 pęczek białych szparagów3 marchewki50ml śmietankinatka pietruszkiSposób przygotowania:Szparagi obierz i odetnij twarde końcówki. Pokrój na kawałki...
  • Camembert zapiekany z pomidorami

    Przepis dodany:
    4.47
    Camembert zapiekany z pomidorami
    Poziom trudności: łatweCzas przygotowania: 25 minutLiczba osób: 2Składniki:2 krążki sera camembert1 pomidor10 listków bazylii1 ząbek czosnku1 łyżka oliwysól, pieprzfolia aluminiowaSposób przygotowania:Na folii połóż ser i...
  • Daktyle i śliwki zawijane w boczku

    Przepis dodany:
    4.84
    Daktyle i śliwki zawijane w boczku
    Poziom trudności: łatweCzas przygotowania: około 40 minutSkładniki:20 suszonych daktyli20 suszonych śliwek20 plastrów boczku wędzonego40 wykałaczek Sposób przygotowania:Plastry boczku przekrój na pół (w poprzek).Śliwki i daktyle zawiń w...
  • Kurczak pieczony w ostrym sosie

    Przepis dodany:
    4.74
    Kurczak pieczony w ostrym sosie
    Poziom trudności: średnieCzas przygotowania: około 60 minutSkładniki:1 kg części kuraczaka (ja użyłam nóżek i udek, mogą być również całe nogi lub skrzydełka)200ml keczupu pikantnego100ml sosu chilli (ja użyłam sosu firmy vifon)2...
  • Makaron z łososiem

    Przepis dodany:
    4.91
    Makaron z łososiem
    Poziom trudności: łatweCzas przygotowania: około 15 minutLiczba osób: 4Składniki:1/2 kg makaronu (ja użyłam makaronu parpadelle)100 g łososia wędzonego w plastrach2 ząbki czosnku1/2 szklanki oliwy z oliwek250 ml śmietanki słodkiej 18%świeże...
  • Gęsta zupa meksykańska

    Przepis dodany:
    4.79
    Gęsta zupa meksykańska
    Poziom trudności: łatweCzas przygotowania: około 30 minutLiczba osób: 4Składniki:1/2 kg mięsa mielonego wołowego (lub wołowo-wieprzowego)1 puszka pomidorów krojonych1 puszka czerwonej fasoli1 puszka białej fasoli1/2 puszki kukurydzy1/2 czerwonej...
  • Barszcz czerwony

    Przepis dodany:
    4.69
    Barszcz czerwony
    Poziom trudności: trudneCzas przygotowania: ok. 1h przygotowania + 12h czekaniaSkładniki:7 małych buraków1,5l rosołu3 grzybki suszone1 dość gruby plaster boczku (ok 0,5cm)2 liście laurowekilka ziarenek ziela angielskiego1 ząbek czosnku1/2 szklanki...
  • Makaron z sosem pieczarkowo-śmietanowym

    Przepis dodany:
    4.49
    Makaron z sosem pieczarkowo-śmietanowym
    Poziom trudności: łatweCzas przygotowania: około 15 minutLiczba osób: 4Składniki:1/2 kg makaronu (na przykład parpadelle, polecam makarony firmy Mediterranea - są pyszne!)1/2 kg pieczarek250 ml śmietanki słodkiej 18%2 łyżki masłaparmezansól,...
  • Sznycle z indyka nadziewane serem żółtym i szpinakiem

    Przepis dodany:
    4.86
    Sznycle z indyka nadziewane serem żółtym i szpinakiem
    Poziom trudności: średnieCzas przygotowania: 60 minutLiczba osób: 4Składniki:4 sznycle z indyka4 plastry żółtego sera (lub serka topionego w plastrach)szpinak według mojego przepisujajkobułka tarta4 łyżki olejusól, pieprzSposób...
  • Schaby zawijane nadziewane serem feta i oliwkami

    Przepis dodany:
    4.88
    Schaby zawijane nadziewane serem feta i oliwkami
    Poziom trudności: średnieCzas przygotowania: 30 minut przygotowania + 60 minut gotowaniaLiczba osób: 4Składniki:1/2 kg schabu bez kości10 dag sera feta20 zielonych oliwek1/2 szklanki przecieru pomidorowego (lub 1 łyżeczka koncentratu...
  • Zupa grzybowa

    Przepis dodany:
    4.86
    Zupa grzybowa
    Poziom trudności: średnieCzas przygotowania: 40 minutLiczba osób: 4Składniki:1 opakowanie grzybów mrożonych (np. borowików lub podgrzybków)1,5l rosołu lub bulionu1 łyżka masła50 ml śmietankipietruszkaSposób przygotowania:Grzyby...
  • Zupa gulaszowa

    Przepis dodany:
    4.53
    Zupa gulaszowa
    Oto przepis na pyszną, gęstą zupę gulaszową. Świetna na zimne dni!!!Poziom trudności: średnieCzas przygotowania: 30 minut przygotowania + 1,5h gotowaniaLiczba osób: 4Składniki:1/2 kg mięsa wieprzowego (może być polędwiczka wieprzowa albo...
  • Sałatka z karczochów

    Przepis dodany:
    4.72
    Sałatka z karczochów
    Poziom trudności: średnieCzas przygotowania: 20 minutLiczba osób: 2Składniki:1 słoiczek karczochówok. 20 czarnych oliwek bez pestek1/2 słoiczka szparagów1 pomidor10 liści bazylii5 plasterków szynki wędzonejSos:oliwa z oliwek1/2 łyżeczki...
  • Szpinak

    Przepis dodany:
    4.60
    Szpinak
    Szpinak jest zdrowy i pyszny, o czym przekonałam się dopiero parę lat temu. Wcześniej kojarzył mi się głównie z paskudnym jedzeniem wmuszanym w przedszkolu...Tak przygotowany szpinak można podać jako dodatek do obiadu, lub użyć do wykonania...
  • Burrito

    Przepis dodany:
    4.71
    Burrito
    Poziom trudności: średnieCzas przygotowania: około pół godzinyLiczba osób: 4Składniki:1/2 kg mięsa mielonego1 cebula1 ząbek czosnku1 puszka fasoli czerwonej z kukurydzą po meksykańsku Bonduelle (można zastąpić puszką fasoli, 1/2...
  • Hamburgery

    Przepis dodany:
    4.90
    Hamburgery
    Poziom trudności: średnieCzas przygotowania: około 30 minutLiczba osób: 4Składniki:1/2 kg mięsa mielonego wołowego1/2 szklanki bułki tartej4 bułki do hamburgerów4 plasterki serka topionego1 cebula1 pomidor4 liście sałaty...
  • Łosoś w galarecie

    Przepis dodany:
    4.52
    Łosoś w galarecie
    Oto przepis na łososia w  galarecie - jedną z moich ulubionych potraw. Świetna na Wigilię i nie tylko!Zdjęcie zamieszczę dopiero w czasie świąt :)Poziom trudności: trudneCzas przygotowania: ok. 1h przygotowania + 12h na stężenie...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).