Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Jem więc Jestem

W kuchni Jem więc Jestem jest już 97 dobrych przepisów:

  • Zupa „bagienna” na dzikim szczawiu

    Przepis dodany:
    4.58
    Zupa „bagienna” na dzikim szczawiu
    Kalifornia znana jest z problemów z wodą i nieustannej suszy. Racjonalnie rzecz biorąc trudno się temu dziwić, bo przecież to … Więcej
  • Samotna, zimowa, brukselkowa zupa, której nie musisz jeść sam

    Przepis dodany:
    4.84
    Samotna, zimowa, brukselkowa zupa, której nie musisz jeść sam
    Tegoroczny sezon świąteczny spędzam z rodziną w Polsce. Minęło 16 lat od ostatniego Bożego Narodzenia razem. Nigdy nie przyjeżdżałam o … Więcej
  • Południowo-kalifornijski Tapatio to prawdziwy ostrzacha… jak na sos z chili przystało

    Przepis dodany:
    4.61
    Południowo-kalifornijski Tapatio to prawdziwy ostrzacha… jak na sos z chili przystało
    Nie wiem, czy zadajecie sobie z tego sprawę, ale ostre sosy na bazie papryczek chili są w USA przedmiotem konsumenckiego kultu. Tak jak w Polsce pewne lokalne marki majonezu (np. Majonez Kętrzyński), tak w USA pewne lokalne marki ostrych sosów
  • Placki, które hollywódzka aktorka robi swoim dzieciom na śniadanie

    Przepis dodany:
    4.70
    Placki, które hollywódzka aktorka robi swoim dzieciom na śniadanie
    Jedna hollywoodzka aktorka i mama, którą poznałam podczas „kręcenia” programu kulinarnego na serio wie o co chodzi w kuchni i gotowaniu. Nie mogę w tym momencie wspomnieć jej imienia, ale po spędzeniu z nią całego dnia na planie,...
  • Najlepsza papierowa torba na zakupy pod kalifornijskim słońcem

    Przepis dodany:
    4.86
    Najlepsza papierowa torba na zakupy pod kalifornijskim słońcem
    To mój prototyp jedynej w swoim rodzaju, ekologicznej, biodegradalnej torby na zakupy. Torba zaprojektowana i ręcznie wykonana przeze mnie, w Kalifornii Zajrzyjcie na moją stronę w Kalifornii:  
  • Zielono ci? Mi też, bo właśnie zjadłam przepyszne zielone, wielkanocne ziemniaki!

    Przepis dodany:
    4.76
    Zielono ci? Mi też, bo właśnie zjadłam przepyszne zielone, wielkanocne ziemniaki!
    Ok, wiec za dwa dni Wielkanoc i wiem, że wszystkie polskie gospodynie domowe od przynajmniej tygodnia zajęte są w kuchni. Zapewne pieką baby, gotują jajka,  może i je malują… A ja w Kalifornii maluję na zielono ziemniaki. Nie dlatego, że
  • Wielka ucieczka cytrusów kalifornijskich

    Przepis dodany:
    4.49
    Wielka ucieczka cytrusów kalifornijskich
    Któregoś poranka, podczas  rutynowego spaceru z moim psem uzbierałam z przydomowych drzew w moim sąsiedztwie, najróżniejsze cytrusowe owoce. Z zadowoleniem przyniosłam je do domu. Najwyraźniej cytrusy nie chciały mieć ze mną do czynienia, bo...
  • Won-ton-ki z grzy-ba-mi w so-sie ze szpi-na-ku i czo-snku

    Przepis dodany:
    4.84
    Won-ton-ki  z  grzy-ba-mi  w  so-sie  ze  szpi-na-ku i czo-snku
    Najlepsze pomysły na posiłek przychodzą mi do głowy kiedy robię go z tego co mam „pod ręką”. Intuicja to podstawa przy gotowaniu. Pewnym popołudniem poczułam się strasznie głodna. Wiedziałam, że muszę coś zjeść przed wysiłkiem...
  • Tegoroczna nagroda Food Polki za najlepszy „Zielony Design” została przyznana…

    Przepis dodany:
    4.67
    Tegoroczna nagroda Food Polki za najlepszy „Zielony Design” została przyznana…
    Moje sąsiedztwo, czyli Los Angeles i Hollywood właśnie przeżywa sezon rozdawania prestiżowych nagród w branży filmowej i telewizyjnej. Tak więc i ja postanowiłam przyznać nagrodę. Sponsorowaną przez moją amerykańską markę Food Polka. The...
  • Wegańska zupa krem z kukurydzy nie tylko nakarmi i rozgrzeje, ale także pobudzi zmysły

    Przepis dodany:
    4.57
    Wegańska zupa krem z kukurydzy nie tylko nakarmi  i rozgrzeje, ale także pobudzi zmysły
    Nie ma ziarna bardziej amerykańskiego niż kukurydza. Większość świata niestety zna tę roślinę jedynie w formie genetycznie zmodyfikowanej, ale w USA obecnie można kupić pradawne wersje kukurydzy, które powalają na kolana swoimi kształtami,...
  • Słodkie, walentynkowe, czekoladowe „Conieco” stopi lód z każdego serca

    Przepis dodany:
    4.89
    Słodkie, walentynkowe, czekoladowe „Conieco” stopi lód z każdego serca
    Życie kołem się toczy. Kolejny rok, kolejne Walentynki. Kolejne Walentynki, kolejny dylemat! Jak ją zaskoczyć? Jak sprawić mu przyjemność? Cóż, wielokrotnie sama postawiona byłam przed takim dylematem, ale też wielokrotnie pomogłam w takiej...
  • Czy stek po polsku może być ze schabu i smakować jak prawdziwy amerykański stek wołowy?

    Przepis dodany:
    4.73
    Czy stek po polsku może być ze schabu i smakować jak prawdziwy amerykański stek wołowy?
    Mój artykuł o tym jak przyrządzić perefkcyjny stek z polędwicy wołowej stał się prawdziwym hitem. Najwyraźniej spożycie jakościowej wołowiny w Polsce wzrosło. Co bardzo mnie cieszy. Tak czy inaczej będąc Polakami powinniście kultywować...
  • Brownie jak sama nazwa wskazuje jest brązowy, bo jest zrobiony z czekolady. Więc jaki jest sekret jego receptury?

    Przepis dodany:
    4.52
    Brownie jak sama nazwa wskazuje jest brązowy, bo jest zrobiony z czekolady. Więc jaki jest sekret jego receptury?
    Brownie jest rodem z USA. Jego receptura sięga XIX wieku. Podobno stworzony był jako deser do szybkiej konsumpcji, w ramach hotelowego lunchu sprzedawanego w formie tzw. lunch boxes, czyli „zapudłowanej”. Lunch box to coś jak japońskie...
  • Sylwestrowa przekąska z awokado i krewetek o smakach południowej Kalifornii

    Przepis dodany:
    4.58
    Sylwestrowa przekąska z awokado i krewetek o smakach południowej Kalifornii
    W związku ze zbliżającym się sezonem imprez – Sylwestrem i karnawałem, wzrośnie zapotrzebowanie na proste imprezowe potrawy. Dlatego też dziś chciałabym zapoznać was z pyszną przystawką prosto z południowej Kalifornii.  Przepis zawiera...
  • Amerykański kogel-mogel dla dorosłych czyli święta z Eggnog

    Przepis dodany:
    4.48
    Amerykański kogel-mogel dla dorosłych czyli święta z Eggnog
    Jako dziecko uwielbiałam kogel mogel. Była to jedna z niewielu słodyczy niemal zawsze dostępna. Pamiętam koglo-moglowe eksperymenty z dodawaniem cynamonu, kakao i soku z cytryny lub częściej kwasku cytrynowego, bo cytryn najczęściej nie bylo....
  • Bloody Mary + Krewetki = Shrimp Cocktail idealny na świąteczne przyjęcie lub kaca

    Przepis dodany:
    4.55
    Bloody Mary  + Krewetki = Shrimp Cocktail idealny na świąteczne przyjęcie lub kaca
    Zapewne każdy z was pił lub choćby słyszał o przyprawionym pomidorowym koktailu z wódką zwanym Bloody Mary. To klasyk znany na całym świecie. W USA zazwyczaj zamawiany i pity przy weekendowym śniadaniu jako alkoholowa „mikstura” na...
  • Sos Worcestershire to klasyk, który podbił cały świat zanim w końcu trafił do Polski

    Przepis dodany:
    4.61
    Sos Worcestershire to klasyk, który podbił cały świat zanim w końcu trafił do Polski
    Mój artykuł o amerykańskim sosie BBQ sprowadził wielką lawinę pytań i kontrowersji na temat jego składników. Dlatego też postanowiłam rozwinąć ten temat  dalej. Jednym z podanych w moim przepisie składników był  Sos Worcestershire. Jedna...
  • Dynia piżmowa, pomarańcze i żurawina… Trójca święta, za którą jestem wdzięczna w to Święto Dziękczynnienia

    Przepis dodany:
    4.62
    Dynia piżmowa, pomarańcze i żurawina… Trójca święta, za którą jestem wdzięczna w to Święto Dziękczynnienia
    Dziś obchodzimy Święto Dziękczynnienia. Dziś w końcu nie ja gotuję. W końcu także świętuję. Z przyjaciółmi. W restauracji. I nie będę jadła indyka, bo nie lubię. Będę delektować się soczystym, krwistym prime rib z chrzanem. Tak czy...
  • Żurawina i pomarańcze, czyli para doskonała prosto z Kalifornii

    Przepis dodany:
    4.80
    Żurawina i pomarańcze, czyli para doskonała prosto z Kalifornii
    Dziś wracam do popularnego posta sprzed dwóch lat, bo Święto Dziękczynnienia już w najbliższy czwartek. „Thanksgiving” to chyba ulubione święto Amerykanów. Zawsze celebruje się je w czwarty czwartek listopada. Najczęściej wtedy...
  • Żurawina, pomarańcze, owsianka w jednej, pysznej, Kalifornijskiej mufince

    Przepis dodany:
    4.71
    Żurawina, pomarańcze, owsianka w jednej, pysznej, Kalifornijskiej mufince
    Zimowy sezon świąteczny zaczął się w USA wraz Halloween i potrwa aż do Nowgo Roku. Najbliższe i najważniejsze święto już w przyszłym tygodniu. Święto Dziękczynnienia. A jak Święto Dziękczynnienia to i żurawina. A jak obchodzone w...
  • Rzodkiewka jako gwiazda w roli głównej

    Przepis dodany:
    4.52
    Rzodkiewka jako gwiazda w roli głównej
    Zajęta życiem nie zdawałam sobie sprawy, że od dłuższego czasu nie opublikowałam żadnego nowego przepisu. Zanim wrócę do pisania na pełnych obrotach, dziś na szybko dzielę się czymś co trudno może nazwać przepisem na potrawę, ale za to...
  • W krainie desek do krojenia i rzeźnickich bloków

    Przepis dodany:
    4.48
    W krainie desek do krojenia i rzeźnickich bloków
    Dziś mały fotoreportaż z mojej czerwcowej wizyty w Brooklyn Butcher Blocks. Brooklyn, stan Nowy York. BBB produkuje najwyższej klasy i urody bloki rzeźnickie oraz deski do krojenia. Pierwszy raz natknęłam się na ich produkty kiedy pracowałem jako...
  • Figa z makiem? Czy figa z orkiszem?

    Przepis dodany:
    4.90
    Figa z makiem? Czy figa z orkiszem?
    Figa to jeden z owoców, który świetnie rośnie w klimacie kalifornijskim. Oficjalnie hodowanych jest w Kalifornii 6 różnych gatunków fig. Właśnie jesteśmy w trakcie sezonu na czarne figi kalifornijskie (Fresh Black Mission Figs), które są...
  • Blue Cheese dresing najlepszy z selerem i skrzydełkami Buffalo

    Przepis dodany:
    4.76
    Blue Cheese dresing najlepszy z selerem i skrzydełkami Buffalo
    Ostatnio, przy okazji tradycyjnych skrzydełek Buffalo wspominałam popularny w USA Blue Cheese dip. Ten intensywny w smaku sos, którego głównym smakowym składnikiem jest ser pleśniowy w stylu Gorgonzola to także doskonały dresing do sałatek....
  • Wino w gronie czyli z wizytą na kalifornijskiej wsi

    Przepis dodany:
    4.57
    Wino w gronie czyli z wizytą na kalifornijskiej wsi
    W zeszłym miesiącu wybrałam się samochodem w mini podróż. Zatrzymałam się u znajomego w okolicach San Luis Obispo. Dzięki temu miałam okazję pobyć na prawdziwej, kalifornijskiej wsi. Widziałam dojrzewające na winnicach winogrona. Piłam wina...
  • Buffalo Wings czyli klasyczne, amerykańskie skrzydełka pokoju

    Przepis dodany:
    4.62
    Buffalo Wings czyli klasyczne, amerykańskie skrzydełka pokoju
    Bufallo Wings, czyli kurze skrzydełka z sosem Buffalo to jedno z najbardziej popularnych barowych dań w USA. Nie ma jak dzban zimnego piwa i kopa skrzydełek w przysąsiedzkim barze. Maczanych we wspólnej misce dressingu, na spółkę z przyjecielem....
  • No i klops! Prosto z Kalifornii

    Przepis dodany:
    4.72
    No i klops! Prosto z Kalifornii
    Na każdej długości i szerokości geograficznej można znaleźć potrawy, które zrobione są z mielonego mięsa, które przypominają polskie klopsy, znane również pod nazwą pulpetów. Jestem wielkim miłośnikiem wszelkiego rodzaju meatballs....
  • Kapusta kiszona w domowym zaciszu

    Przepis dodany:
    4.72
    Kapusta kiszona w domowym zaciszu
    Kiszona kapusta jest chyba jednym z najbardziej kontrowersyjnych składników kulinarnych na całym świecie. Albo ją kochasz albo jej nienawidzisz. Albo jesz ją garściami, albo nawet nie możesz na nią patrzeć. Nigdy nie spotkałam się z rekacją...
  • Jak smakuje późna wiosna w Polsce?

    Przepis dodany:
    4.74
    Jak smakuje późna wiosna w Polsce?
    Jak zapamiętałam z Polski smak późnej wiosny? Pamiętam, że smakowała jak świeży, młody ogród warzywny. Smakowała jak małe, młode ziemniaki gotowane ze skórką, okraszone świeżym masłem lub zsiadłym mlekiem i uwieńczone jajkiem sadzonym...
  • Sezon truskawkowy wita was i zaprasza na szybkie śniadanie

    Przepis dodany:
    4.74
    Sezon truskawkowy wita was i zaprasza na szybkie śniadanie
    Nie masz czasu i pomysłów na śniadanie? Oto moja szybka odpowiedź. Sezon truskawkowy + samo zdrowie. Nie wiesz o czym mówię? Przeczytaj i wypróbuj przepis poniżej. Przez najbliższy miesiąc możesz doznawać  nieziemskiej przyjemności...
  • Wszyscy lubią pesto. Pesto rukola. Z prażonymi pestkami dyni i serem Asiago

    Przepis dodany:
    4.77
    Wszyscy lubią pesto. Pesto rukola. Z prażonymi pestkami dyni i serem Asiago
    Jestem przekonana, że prawie każdy z was spróbował kiedyś pesto. Klasyczny, włoski sos wykonany z bazylii, orzeszków piniowych i parmezanu. Było pyszne, prawda? No więc próbowaliście je, ale wielu z was zapewne ciągle nie zdaje sobie sprawy,...
  • Moja wersja meksykańskiego ciasta Tres Leches = 3 rodzaje mleka + hibiskus + mango

    Przepis dodany:
    4.91
    Moja wersja meksykańskiego ciasta Tres Leches = 3 rodzaje mleka + hibiskus + mango
    Ciasto Tres Leches to stosunkowo proste w wykonaniu, klasyczne, domowe ciasto. W szczególności popularne w Ameryce południowej i środkowej. „Tres Leches” w wolnym tłumaczeniu znaczy „3 Rodzaje Mleka”. Tak jak sama nazwa...
  • Papaja i whisky w jednym, pysznym, zdrowym lodowym drinku, który ma na imię Slushy

    Przepis dodany:
    4.70
    Papaja i whisky w jednym, pysznym, zdrowym lodowym drinku, który ma na imię Slushy
    Domyślam się, że kiedy niebawem przyjdzie do Polski letni, parny upał będziecie potrzebowali nieco ochłody podczas grilowych imprez na świeżym powietrzu. Lód w Polsce nie jest artykułem pierwszej potrzeby więc pewnie drinki typu slushy nie są...
  • Marynowane na szybko warzywa. W sam raz na kaca lub ciążę

    Przepis dodany:
    4.89
    Marynowane na szybko warzywa. W sam raz na kaca lub ciążę
    Co powiecie na stare, dobre, domowe marynaty warzywne? Prawie takie jak robiła wasza babcia. No może niezupełnie takie same, ale coś w tym stylu. Są idealne jako przekąska sama w sobie, przydają się jako przystawka do obiadu lub dodatek do
  • Modernistyczne kruche ciasteczka na Wielkanoc i ostatni sezon Mad Men

    Przepis dodany:
    4.55
    Modernistyczne kruche ciasteczka na Wielkanoc i ostatni sezon Mad Men
    Ostatni sezon kultowego już serialu „Mad Men” rozpoczyna się w USA w wielkanocną niedzielę. Nie wiem czy oglądacie w Polsce ten serial? Idealnie oddany, modernistyczny klimat Ameryki lat 50, 60 i 70-tych i  scenografia tego serialu to...
  • Aromatyczny schab pieczony z herbatą Earl Grey. Idealny na Wielkanoc

    Przepis dodany:
    4.76
    Aromatyczny schab pieczony z herbatą Earl Grey. Idealny na Wielkanoc
    Wielkanoc zbliża się milowymi krokami i pomyślałam, że może przyda wam się ten przepis na pyszny i aromatyczny, schab panierowany herbatą Earl Grey. Pieczeń to zawsze idealne rozwiązanie kiedy na obiad przychodzi większa grupa osób. Jeden...
  • Drink Big Lebowskiego czyli kawa, mleko, wódka… ale w galarecie

    Przepis dodany:
    4.57
    Drink Big Lebowskiego czyli kawa, mleko, wódka… ale w galarecie
    Marzec to w USA miesiąc wiosennej przerwy od szkoły, tzw. Spring Break. Jest to w szczególności ważny czas dla studentów w wieku powyżej 21 roku życia, ponieważ pozwala im na konsumpcję alkoholu i nadzwyczajne imprezowanie.  Mieszkając w...
  • Jak zrobić perfekcyjny stek z polędwicy wołowej, który będzie rozpływał się w ustach?

    Przepis dodany:
    4.57
    Jak zrobić perfekcyjny stek z polędwicy wołowej, który będzie rozpływał się w ustach?
    Mięso i zmiemniaki to nie tylko ulubione składniki obiadu Polaków, ale najprawdopodobniej 90% mieszkańców świata zachodniego. Różnica pomiedzy krajami zachodnimi a Polską jest taka, że większość konsumowanego w Polsce mięsa to wieprzowina. W...
  • Chili. Klasyczna, amerykańska, zimowa potrawa z duszoną fasolą. Poznaj jej sekret

    Przepis dodany:
    4.89
    Chili. Klasyczna, amerykańska, zimowa potrawa z duszoną fasolą. Poznaj jej sekret
    Ile domostw w USA tyle przepisów na chilli. Jej integralną częścia jest fasola, choć w niektórych regionach chili to tylko sos z mięsem. Zima już prawie się kończy, więc dziś podaje przepis na chili z czterech gatunków fasoli. Przystosowałam...
  • Schabowe sznycle w mące gryczanej czyli wieprzowina w duchu kalifornijskim

    Przepis dodany:
    4.47
    Schabowe sznycle w mące gryczanej czyli wieprzowina w duchu kalifornijskim
    Polacy i schabowe to jak Amerykanie i stek. Pomimo, że uwielbiam steki to także cały czas kocham mięso wieprzowe. Po 25 latach życia w Polsce stało się ono nieodłączną częścią mojego jadłospisu. Czasami kiedy napadnie mnie apetyt za dawnymi...
  • Idzie wiosna więc zrzuć zbędne kilogramy jedząc perską mizerię

    Przepis dodany:
    4.66
    Idzie wiosna więc zrzuć zbędne kilogramy jedząc perską mizerię
    Jogurt naturalny to składnik, który zawsze znajduje się w mojej lodówce ponieważ możliwości jego użycia są praktycznie nieograniczone i nigdy nie wiadomo do czego się może przydać. Może być użyty na 1001 sposobów, w potrawach zimnych i...
  • Czipsy marchewkowe czyli najzdrowszy, najpyszniejszy i najtańszy snack pod słońcem

    Przepis dodany:
    4.72
    Czipsy marchewkowe czyli najzdrowszy, najpyszniejszy i najtańszy snack pod słońcem
    Ostatnio chodzą za mną marchewki. Właściwie mnie prześladują. Gdzie się nie ruszę tam marchewki. Otwieram lodówkę, a tam marchewki! W trzech kolorach. W końcu tak mnie wkurzyły, że zrobiłam z nimi właśnie to ∇ Czipsy marchewkowe...
  • Rozrywające się granaty i kawa w pysznych czekoladkach o dużej zawartości kakao

    Przepis dodany:
    4.52
    Rozrywające się granaty i kawa w pysznych czekoladkach o dużej zawartości kakao
    Ciemna, gorzka czekolada przeżywa renesans ze względu na małą zawartość cukru i wyrafinowany, skondensowany smak. Dla wielu, sama w sobie, nie jest jednak wymarzonym słodyczem. Szybko może się „przejeść” i zanudzić na śmierć....
  • Jeżeli lubisz Piña Colada zrób na śniadanie owsiankę z ananasem i kokosem

    Przepis dodany:
    4.66
    Jeżeli lubisz Piña Colada zrób na śniadanie owsiankę z ananasem i kokosem
    Owsianka może wydawać się nieco staromodna. W USA istnieje nawet typ owsianki o nazwie „staromodna”. To ta o grubej i mięsistej teksturze, z tradycyjnie miażdżonych w całości ziaren. Jej przeciwieństwem jest owsianka...
  • Merry Christmas and Happy Sos Żurawinowy po Kalifornijsku

    Przepis dodany:
    4.69
    Merry Christmas and Happy Sos Żurawinowy po Kalifornijsku
    Jezcze tylko kilka dni do upragnionych przez wszystkich świąt Bożego Narodzenia. Szykowanie świątecznych potraw to w USA rytuał na który, podobnie jak w Polsce większość oczekuje z utęsknieniem. Z jeszcze większym utęsknieniem każdy wyczekuje...
  • Pizza Polskie Smaki to boczek, por i jajko. Przepis specjalnie dla magazynu SMAQ

    Przepis dodany:
    4.47
    Pizza Polskie Smaki to boczek, por i jajko. Przepis specjalnie dla magazynu SMAQ
    Dla wakacyjnego numeru Magazynu SMAQ (lipiec/sierpnień 2014) przygotowałam serię zdjęć i autorskich przepisów na nietypowe pizze. Dziś reedytuję na łamach mojego blogu przepis na pizzę, która zawiera trzy proste składniki bliskie polskim...
  • Świąteczne gołąbki w sam na randkę z cudzoziemcem i tymi, którzy nie lubią kapusty

    Przepis dodany:
    4.46
    Świąteczne gołąbki w sam na randkę z cudzoziemcem i tymi, którzy nie lubią kapusty
    Jesteś imigrantem? Może, tak jak ja z Polski? Wylądowałeś w obcym kraju. Zakochałeś się w tym miejscu, jego kulturze i ludziach. Zdecydowałeś się tam osiąść na stałe. Znalazłeś dobrą pracę. Stworzyłeś sobie przytulny dom. Ale czegoś...
  • Makaron z wędzonym łososiem, koprem, szpinakiem i kaparami czyli smaki zimnej Północy

    Przepis dodany:
    4.82
    Makaron z wędzonym łososiem, koprem, szpinakiem i kaparami czyli smaki zimnej Północy
    Pasta, zwana w Polsce makaronem, to jeden z najszybszych w przygotowaniu składników spożywczych. Sucha pasta jest tania jak woda. Popularna i sprzedawana w najróżniejszej formie i kształtach praktycznie na całym świecie. Z semoliny, ryżowa,...
  • Uzdrawiająca zupa z korzenia kurkumy, zielonej fasoli mung i pieczonych pomidorów

    Przepis dodany:
    4.63
    Uzdrawiająca zupa z korzenia kurkumy, zielonej fasoli mung i pieczonych pomidorów
    Kurkuma. Indyjski Szafran. Znana również jako „Szafran Biedaków”. Kosztuje zalednie ułamek tego co prawdziwy szafran. Krewna imbiru. Korzeń o ostrym, piekącym w język i nieco gorzkim smaku. Aromatyzuje jedzenie. Nieodwracalnie barwi na żółto....
  • Pizza „Największy hit imprez” z karmelizowaną cebulą i oliwkami Kalamata. Dla magazynu SMAQ

    Przepis dodany:
    4.56
    Pizza „Największy hit imprez” z karmelizowaną cebulą i oliwkami Kalamata. Dla magazynu SMAQ
    Dla wakacyjnego numeru Magazynu SMAQ (lipiec/sierpnień 2014) przygotowałam serię zdjęć i autorskich przepisów na nietypowe pizze. Dziś reedytuję na łamach mojego blogu przepis na pizzę, która stała się hitem wszelkich imprez, na których...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).