Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Julienne to go

W kuchni Julienne to go jest już 30 dobrych przepisów:

  • Przegląd kursów kulinarnych: część 1

    Przepis dodany:
    4.52
    Przegląd kursów kulinarnych: część 1
    Czas najwyższy napisać o kursach kulinarnych. Byłam tu i tam, spróbowałam tego i tamtego, co polecam? O tym słów kilka. W stolicy wybór kursów kulinarnych jest dosyć szeroki - od profesjonalnych szefów kuchni oferujących całodniowe...
  • Tarta z truskawkami

    Przepis dodany:
    4.87
    Tarta z truskawkami
     Tarta z truskawkami i kremem MascarponeSkładniki na formę o średnicy 26 cm:Spód:200 g mąki pszennej100 g masłaszczypta soliłyżeczka cukru1 jajkoKrem:250 g sera Mascarpone250 ml mleka zagęszczonego słodzonego1 jajko+ 300 g truskawek lub...
  • Tagliatelle z krewetkami

    Przepis dodany:
    4.86
    Tagliatelle z krewetkami
    Tagliatelle z krewetkami, czosnkiem i oliwą truflowąPyszny makaron w 10 minut:2 porcje:80 g makaronu tagliatelle150 g krewetek Black Tiger, obranych, bez ogonków4 ząbki czosnku50 g masła3 łyżki oliwy z prawdziwą trufląświeża bazyliasól,...
  • Naleśniki chińskie z kaczką

    Przepis dodany:
    4.55
    Naleśniki chińskie z kaczką
    Naleśniki chińskie z kaczką, sosem hoisin oraz świeżym ogórkiemSkładniki na 6 porcji:Kaczka: • 2 kacze udka• 3 ząbki czosnku• 3 łyżki słodkiej sproszkowanej papryki• 2 łyżki soli• pieprz Ciasto na...
  • Paszteciki z kapustą, grzybami i żurawiną

    Przepis dodany:
    4.51
    Paszteciki z kapustą, grzybami i żurawiną
    Najlepiej podajemy z barszczem z tego przepisu. Farsz z kapusty:300 g smacznej kiszonej kapusty (może być z marchewką)garść suszonych podgrzybków, wcześniej namoczonych (jeśli mamy to oczywiście najlepsze będą świeże grzyby 200 g)garść...
  • Świąteczna tarta z kapustą oraz żurawiną

    Przepis dodany:
    4.91
    Świąteczna tarta z kapustą oraz żurawiną
    Sam farsz do tarty z kapusty, grzybów oraz żurawiny jest przepyszny, dlatego najlepiej zrobić więcej i zostawić do krokietów lub innych wypieków.Farsz z kapusty:300 g smacznej kiszonej kapusty (może być z marchewką)garść suszonych podgrzybków,...
  • Ciasto marchewkowe najlepsze

    Przepis dodany:
    4.75
    Ciasto marchewkowe najlepsze
    Ciasto wyrasta wysokie, puszyste, jest przepyszne i smakuje dokładnie jak ciasto marchewkowe ze Starbucks!Składniki na tortownicę 26 cm:1 duża marchewka2 szklanki mąki (250 g)łyżka proszku do pieczeniałyżeczka sody oczyszczonejłyżka...
  • Barszcz wigilijny

    Przepis dodany:
    4.59
    Barszcz wigilijny
    Barszcz wigilijny z pieczonych burakówBarszcz jest na prawdę pyszny ale trzeba się uzbroić w cierpliwość i zacząć przygotowania 3 dni przed wigilią. Wtedy smak jak bardziej intensywny ale warto!Składniki:3 suszone grzyby, n.p. podgrzybki2 ząbki...
  • Uszka do barszczu

    Przepis dodany:
    4.78
    Uszka do barszczu
    Uszka z grzybami oraz kiszoną kapustąFarsz (około 60 uszek):garść suszonych grzybów (mieszanych, n.p. borowików, podgrzybków)100 g kiszonej kapusty1 mała marchewka oraz 1 mała pietruszka2 małe cebuleziele angielskie, liść laurowy, sól oraz...
  • Pierniczki świąteczne

    Przepis dodany:
    4.56
    Pierniczki świąteczne
    Święta już niebawem, na ulicach w Londynie widać już dekoracje świąteczne a w sklepach pojawiają się pierwsze świąteczne smakołyki. Podaje więc przepis na pierniczki, bez których u mnie świąt nie ma!Składniki na 80 miodowych pierniczków:4...
  • Pomysł na śniadanie: tosty z jajkiem

    Przepis dodany:
    4.74
    Pomysł na śniadanie: tosty z jajkiem
    Składniki:łyżka masładwie kromki pieczywa pełnoziarnistegodwa jajka (najlepiej od kury zielononóżki)ulubione zioła, sól oraz pieprzW kromkach pieczywa nożem wykrajamy kwadrat, chleb opiekamy w tosterze lub piekarniku. Na patelni roztapiamy...
  • Felieton: Smak Azji

    Przepis dodany:
    4.88
    Felieton: Smak Azji
    Kuchnia azjatycka to niekończąca się inspiracja. Począwszy od potraw kuchni Khmer, aż po owoce morza i hot poty. Początek kuchennych eksperymentów może być bardzo różny: sushi, różne wariacje zupy tajskiej z mlekiem kokosowym. Portowy Hamburg...
  • Kaczka z jabłkami

    Przepis dodany:
    4.67
    Kaczka z jabłkami
    Najlepsza kaczka jaką jadłam - prosto i pysznie.Pieczona kaczka z jabłkami4 porcje1 kaczka, o wadze około 2 kg (bez podrobów)2 ząbki czosnku, posiekane1 łyżka soli1 łyżka sproszkowanej papryki2 duże jabłka, kwaskowate, ze skórką, pokrojone na...
  • Koktajl malinowy

    Przepis dodany:
    4.47
    Koktajl malinowy
    Koktajl z malinSkładniki na 1 porcję:1 szklanka malin1/2 szklanki mleka kokosowegokruszony lódlistki mięty do dekoracjiMleko kokosowe możemy zastąpić ryżowym lub sojowym, wtedy można też dosłodzić koktajl syropem z agawy lub po prostu cukrem....
  • Pizza z truflą

    Przepis dodany:
    4.62
    Pizza z truflą
    Pizza z brązowymi pieczarkami, creme fraiche, parmezanem i trufląCiasto (1 duża pizza):• 250 g mąki pszennej• 150 ml ciepłej wody• 20 g świeżych drożdży• 1 łyżeczka soli• 1 łyżeczka cukru• 1 łyżka oliwy z oliwekDodatki:• 250 g...
  • Hummus

    Przepis dodany:
    4.71
    Hummus
    Pyszny hummus, idealny na przystawkę do podania z chlebem, n.p. z tego przepisu .Składniki na 2 porcje:1 ząbek czosnkuszczypta pieprzułyżeczka majerankuszczypta kuminu1/4 szklanki cieciorki (namoczonej na noc i ugotowanej w świeżej wodzie)1/8...
  • Ciasto z porzeczkami

    Przepis dodany:
    4.57
    Ciasto z porzeczkami
    Ciasto z porzeczkami i kruszonkąKlasyczne ciasto z owocami i kruszonką, szybkie i proste:)Składniki na tortownicę o średnicy 27 cm:2 szklanki mąki100 g masłaszklanka cukru4 jajkałyżka proszku do pieczenia400 g czerwonych porzeczek lub innych...
  • Szafranowa zupa rybna

    Przepis dodany:
    4.60
    Szafranowa zupa rybna
    Szafranowa zupa rybne z polędwicą z dorszaNajlepsza, najsmaczniejsza, najpyszniejsza zupa rybna jaką udało mi się ugotować. Zupa ma konsystencję kremu z kawałkami świeżych pomidorów oraz dorsza, można ją podać także dzieciom:) Polecam,...
  • Bób po chińsku

    Przepis dodany:
    4.89
    Bób po chińsku
    Bób po chińsku na ostroSuper pasuje jako dodatek do wieprzowiny na ostro:)Składniki na 4 porcje:500 g ugotowanego na parze, obranego bobu1 papryczka chilli3 ząbki posiekanego czosnkuszczypta suszonych płatków chilliłyżka sherry5-6 łyżek jasnego...
  • Kalafior zapiekany

    Przepis dodany:
    4.85
    Kalafior zapiekany
    Kalafior zapiekany z pomidorami malinowymi w sosie beszamelowymSkładniki: 1 duży kalafior2 średnie pomidory malinowe lub jeden duży25 g sera żółtegosól oraz świeżo zmielony pieprzSos beszamelowy:łyżka masłałyżka mąkiszklanka mlekasól,...
  • Wege burgery

    Przepis dodany:
    4.55
    Wege burgery
    Wege burger jaglanyPyszne wegetariańskie burgery według przepisu Mai Sobczak z warsztatów Wege Grilla w studiu CookUp. Z kaszy jaglanej z ogórkiem, rukolą oraz miętą. Polecam nie tylko wegetarianom:)Przepis na 2 burgery:2 bułki pełnoziarniste z...
  • Spring rolls

    Przepis dodany:
    4.75
    Spring rolls
    Sajgonki wegetariańskieŚwieże spring rolls z wędzonym łososiem i warzywami, podane z sosem słodko-ostrym. Idealne na letni lunch.Składniki na 10 sztuk:10 arkuszy papieru ryżowego100 g makaronu ryżowego1 ogórek szklarniowy1 czerwona papryka100 g...
  • Laksa krewetkowa

    Przepis dodany:
    4.80
    Laksa krewetkowa
    Laksa krewetkowaSkładniki na 4 porcje:puszka mleka kokosowegopółtora szklanki bulionu warzywnego50 g suszonego makaronu ryżowegoczerwona papryka pokrojona w paskimała puszka odsączonych pędów bambusa5-cm kawałek obranego i cienko pokrojnego...
  • Carrot cupcakes

    Przepis dodany:
    4.89
    Carrot cupcakes
    Babeczki marchewkowe z polewą z serka PhiladelphiaSkładniki na 12 sztuk:• szklanka brązowego cukru• 200 ml oleju słonecznikowego• 4 średniej wielkości jajka• 400 g startej marchewki (4 średniej wielkości marchewki)• 100 g orzechów...
  • Tarta z malinami i kremem mascarpone

    Przepis dodany:
    4.57
    Tarta z malinami i kremem mascarpone
    Tarta z malinami oraz kremem mascarponeUlepszony przepis na tartę z malinami:)Składniki:Kruchy spód:• 200 g mąki pszennej tortowej• 3 łyżki cukru pudru• 100 g zimnego masła• 1 jajkoKrem mascarpone:• 1/2 kg sera mascarpone, schłodzonego•...
  • Burgery na ostro w tortilli

    Przepis dodany:
    4.80
    Burgery na ostro w tortilli
    Burgery na ostro podane w tortilli z salsą z awokado i pomidorówBurgery na ostro, 6 sztuk:• 500 g wołowiny z udźca• 1 cebula• 2 ząbki czosnku• 1 czerwona papryczka chilli lub płatki chilli• 1 łyżka czerwonej papryki w proszku•...
  • Sałata a'la grecka

    Przepis dodany:
    4.50
    Sałata a'la grecka
    Sałatka a'la greckaPiszę a'la, bo prawdziwa sałata grecka nie powinna zawierać ani sałaty ani grzanek. Z oba dodatkami nadaje się idealnie jako dodatek do mięs lub jako lekki lunch :)Składniki:• 1/2 główki sałaty rzymskiej• 1 duży...
  • Gofry najlepsze

    Przepis dodany:
    4.90
    Gofry najlepsze
    Gofry z nutellą i poziomkamiSkładniki na 12 gofrów:• 250 g mąki pszennej• 125 g drobnego cukru• 10 g świeżych drożdży• 100 ml mleka 3,2%• 100 ml roztopionego masła• 1 żółtko• 100 ml jasnego piwa• szczypta solidodatki: nutella,...
  • Chłodnik litewski

    Przepis dodany:
    4.66
    Chłodnik litewski
    Chłodnik z botwinyLato to nie tylko sezonowe owoce, pyszne sałatki ze szparagami, groszkiem, kurkami, ale też zupy, zupy na ochłodę czyli chłodniki. Nie przepadam za chłodnikami owocowymi, to już kwestia smaku, ale zawsze miałam złe...
  • Łosoś teriyaki

    Przepis dodany:
    4.79
    Łosoś teriyaki
    Teriyaki z łososiaSkładniki na 4 porcje:4 filety z łososia, każdy o wadze ok. 175 gSos:• 1 łyżka mąki kukurydzianej• 1 i 1/2 kubka ciemnego sosu sojowego• 4 łyżki wina ryżowego mirin lub półwytrawnego sherry• 2 łyżki octru ryżowego...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).