Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Kuba Pichci

W kuchni Kuba Pichci jest już 138 dobrych przepisów:

  • Przepisy na Boże Narodzenie

    Przepis dodany:
    4.82
    Przepisy na Boże Narodzenie
    Już za parę dni Boże Narodzenie, czas więc najwyższy by pomyśleć o świątecznym menu. Zapraszam Was do skorzystania z przepisów wypróbowanych w boju na przestrzeni lat przeze mnie, moich bliskich i wielu czytelników bloga. Mam nadzieję, że...
  • Odkryj smaki Portugalii – dlaczego kuchnia ta zachwyca?

    Przepis dodany:
    4.77
    Odkryj smaki Portugalii – dlaczego kuchnia ta zachwyca?
    Portugalia jest wyjątkowo fascynującym zakątkiem świata, który z całą pewnością warto odwiedzić. Położona na Półwyspie Iberyjskim, stanowi najdalej wysunięty na zachód punkt Europy. Oblewana jest wodami Oceanu Atlantyckiego. Dodatkowo w jej...
  • Restauracja w stylu amerykańskim – o czym trzeba pamiętać?

    Przepis dodany:
    4.66
    Restauracja w stylu amerykańskim – o czym trzeba pamiętać?
    Kuchnia z USA przeżywa renesans. Jeszcze kilka lat temu większość Polaków za przysmaki zza Oceanu uznawała tylko kaloryczne fast foody. Od kiedy produkty stały się tańsze i bardziej dostępne, do łask powróciły tradycyjne dania amerykańskie, a...
  • Orest – urządzenia gastronomiczne, które warto wybrać

    Przepis dodany:
    4.52
    Orest – urządzenia gastronomiczne, które warto wybrać
    Urządzenia gastronomiczne są wykorzystywane w restauracjach samoobsługowych, fast foodach, barach, restauracjach hotelowych i w wielu innych miejscach. Ze względu na to, że ich zadaniem jest zapewnienie odpowiedniej temperatury żywności oraz...
  • Trzy powody, dla których warto piec domowe ciasta

    Przepis dodany:
    4.56
    Trzy powody, dla których warto piec domowe ciasta
    Któż z nas nie lubi słodkich ciast? Świeżo upieczone, z chrupiącą skórką, pachnące cynamonem i wanilią – to tylko niektóre rzeczy, z którymi kojarzą się nam domowe wypieki. Coraz więcej z nas, narzekając na brak czasu, rezygnuje jednak z...
  • Pizza dla odchudzających się? Sprawdź, czy to możliwe

    Przepis dodany:
    4.82
    Pizza dla odchudzających się? Sprawdź, czy to możliwe
    Jeśli jesteś w trakcie zrzucania nadprogramowych kilogramów, z pewnością wydaje Ci się, że pizza to danie, o którym musisz na jakiś czas zapomnieć. W rzeczywistości jednak możesz od czasu do czasu pozwolić sobie na ten włoski specjał....
  • Przepisy wielkanocne

    Przepis dodany:
    4.82
    Przepisy wielkanocne
    Wielkimi krokami zbliża się Wielkanoc, a ja z każdym dniem coraz bardziej czuję aromat związanych z nią przysmaków. Zapraszam do zapoznania się z dość obszerną listą przepisów, które wybrałem jako idealne na świąteczny stół. Jestem...
  • Wiele pomysłów na kuchnię

    Przepis dodany:
    4.52
    Wiele pomysłów na kuchnię
    Mając przed sobą wyzwanie aranżacji kuchni, trzeba wczuć się w miejsce i zaprogramować myślenie na niecodzienne rozwiązania. Z pewnością nie jest to łatwe zadanie. Jeśli wszystko ma być, jak należy, trzeba wziąć pod uwagę kilka wytycznych...
  • Przepisy na Boże Narodzenie

    Przepis dodany:
    4.87
    Przepisy na Boże Narodzenie
    Już za parę dni Boże Narodzenie, czas więc najwyższy by pomyśleć o świątecznym menu. Zapraszam Was do skorzystania z przepisów wypróbowanych w boju na przestrzeni lat przeze mnie, moich bliskich i wielu czytelników bloga. Mam nadzieję, że...
  • Quiche z oliwkami i suszonymi pomidorami

    Przepis dodany:
    4.89
    Quiche z oliwkami i suszonymi pomidorami
    Kisz, bo tak wymawia się ów „quieche” to rodzaj tarty wypełniony masą śmietanowo-jajeczną, niezwykle popularny w kuchni francuskiej. Podobnie jak np. w pizzy, tak i tu stosuje się przeróżne dodatki i ograniczenie stanowi tylko nasza...
  • Masło orzechowe crunchy

    Przepis dodany:
    4.68
    Masło orzechowe crunchy
    Jeśli tak jak ja uwielbiacie masło orzechowe możecie je łatwo przygotować w domu, o czym pisałem już jakiś czas temu TUTAJ. Domowe masło jest lepsze niż zwykłe sklepowe, ponieważ zawiera tylko i wyłącznie orzechy, a nie jak większość...
  • Nalewka z malin

    Przepis dodany:
    4.69
    Nalewka z malin
    Lato to doskonały czas, aby uzupełnić zapasy nalewek uszczuplone w trakcie jesiennych i zimowych chłodów. Mamy wiele pysznych i soczystych owoców, które aż się proszą o zalanie ich spirytusem. Ostatnio robiłem nalewkę z wiśni i orzecha...
  • Knedle z jagodami

    Przepis dodany:
    4.73
    Knedle z jagodami
    Widzę, że już zaczął się sezon na jagody, a ponieważ nie trwa on zbyt długo zapraszam Was do przygotowania knedli z tymi pysznymi owocami. Knedle podawać można tak jak ja to uczyniłem, czyli z zasmażką z bułki tartej, można też polać je...
  • Kotlety z kalafiora, pieczarek i makaronu

    Przepis dodany:
    4.82
    Kotlety z kalafiora, pieczarek i makaronu
    Od kiedy nie jem mięsa, pokochałem różnego rodzaju kotlety wegetariańskie. Ich wielką zaletą jest to, że można je przygotować właściwie ze wszystkiego co mamy pod ręką, dowolnie dopasować ich smak do naszych gustów. Co więcej, kotlety...
  • Kotlety brokułowo-ziemniaczane

    Przepis dodany:
    4.46
    Kotlety brokułowo-ziemniaczane
    Prezentowane kilka dni temu frytki z marchewki zjedliśmy z nie mniej smacznymi kotletami brokułowo-ziemniaczanymi. To chyba najlepsze kotlety warzywne jakie dotychczas robiłem – nie tylko smakują wyśmienicie, ale także nie rozpadają się przy...
  • Frytki marchewkowe

    Przepis dodany:
    4.76
    Frytki marchewkowe
    Zapraszam dziś na pyszne frytki z marchewki. To bardzo smaczna alternatywa dla klasycznych frytek ziemniaczanych, szczególnie dla tych smażonych w głębokim tłuszczu. przepis na frytki marchewkowe składniki: 1 kg marchewki sezam olej roślinny 1...
  • 5 pomysłów na słodkie rozpoczęcie dnia

    Przepis dodany:
    4.66
    5 pomysłów na słodkie rozpoczęcie dnia
    Co zrobić, chcąc podarować sobie szansę na udany dzień? Najlepiej powitać go z odrobiną słodkości! Pyszne słodkie śniadanie jest w stanie poprawić humor od samego rana i przepędzić czarne chmury zbierające się nad naszymi głowami. Słodkie...
  • Gołąbki wegańskie z kaszą gryczaną

    Przepis dodany:
    4.73
    Gołąbki wegańskie z kaszą gryczaną
    Uwielbiam gołąbki, ale od ich przygotowywania odstręcza mnie czasochłonność. Samo obgotowanie kapusty zajmuje sporo czasu, a o tego jeszcze za zawijanie. Urobić się można po łokcie. Ale czasem warto trochę się pomęczyć, bo efekt może być...
  • Zakwas na barszcz biały

    Przepis dodany:
    4.63
    Zakwas na barszcz biały
    Wstawiłem ostatnio przepis na barszcz biały i zostałem zganiony przez jednego z czytelników za użycie gotowego zakwasu z butelki. Moim zdaniem niesłusznie, ponieważ bez większego problemu można dostać zakwas, który na liście składników ma...
  • Barszcz biały wegański

    Przepis dodany:
    4.67
    Barszcz biały wegański
    Barszcz biały to klasyczna zupa wielkanocna. Na stołach króluje wersja z dodatkiem białej kiełbasy i jajkiem, ja zachęcam Was do przygotowania wersji wegańskiej. Dlaczego? Bo po prostu wierzę, że jeśli możemy, powinniśmy minimalizować nasz...
  • Przepisy wielkanocne

    Przepis dodany:
    4.60
    Przepisy wielkanocne
    Wielkimi krokami zbliża się Wielkanoc, a ja z każdym dniem coraz bardziej czuję aromat związanych z nią przysmaków. Zapraszam do zapoznania się z dość obszerną listą przepisów, które wybrałem jako idealne na świąteczny stół. Jestem...
  • Słodko-gorzka historia czekolady

    Przepis dodany:
    4.63
    Słodko-gorzka historia czekolady
    Czekoladę znano już ponad 3000 tysiące lat temu. W kulturze plemion mezoamerykańskich ziarna kakaowca, z którego jest wyrabiana były tak cenne, że używano ich jako środka płatniczego. Wytwarzany z nich napój pity był przy okazji różnego...
  • Kotlety z chleba

    Przepis dodany:
    4.59
    Kotlety z chleba
    Staram się nie marnować żywności. Zdarzy się oczywiście, że o czymś zapomnę, coś się niespodziewanie szybko popsuje czy inna podobna sytuacja, ale generalnie dbam o to, aby nic, co nadaje się do zjedzenia, nie lądowało w koszu. W sezonie...
  • Falafele

    Przepis dodany:
    4.67
    Falafele
    Bardzo lubię te bliskowschodnie kotleciki i cieszę się, ponieważ coraz częściej pojawiają się w ofercie lokali. Może nie są one tak powszechnie dostępne w Polsce jak np. kebaby, ale wiele np. foodtrucków włączyło je w menu. Zachęcam jednak...
  • Zakwas buraczany

    Przepis dodany:
    4.47
    Zakwas buraczany
    Chciałbym dziś podzielić się z Wami przepisem na zakwas buraczany. Do czego nam taki zakwas? A chociażby do przygotowania pysznego barszczu czerwonego, który smakiem kładzie na łopatki jakikolwiek barszcz z torebki czy kartonika, jakie możemy...
  • Muffiny piernikowe z konfiturą wiśniową

    Przepis dodany:
    4.86
    Muffiny piernikowe z konfiturą wiśniową
    Dlaczego na świątecznym stole znaleźć miałyby się jedynie pierniki i makowce? Może warto odejść od tradycyjnych wypieków i zaskoczyć gości muffinami piernikowymi, które nie tylko pięknie pachną, ale także dzięki konfiturze wspaniale...
  • Pieczona dynia z pęczakiem i jarmużem

    Przepis dodany:
    4.68
    Pieczona dynia z pęczakiem i jarmużem
    Nie wiem czy jest inny produkt, który tak mocno kojarzy się z jesienią jak dynia. Ładnie teraz wyglądają, prezentują się dumnie na straganach. Wybór jest spory – bez problemu można w Polsce znaleźć dynię piżmową, makaronową, hokkaido....
  • Wegański pasztet z grzybami i suszonymi śliwkami

    Przepis dodany:
    4.71
    Wegański pasztet z grzybami i suszonymi śliwkami
    Przygotowanie domowego wegańskiego pasztetu jest dużo prostsze niż może się to wydawać. Fakt, że czasem awaryjnie można kupić gotowca w sklepie, ale zwykle w składzie znajdziemy sporo różnych nieciekawych niespodzianek, których lepiej unikać....
  • Owsianka z jabłkiem, cynamonem i bananam

    Przepis dodany:
    4.46
    Owsianka z jabłkiem, cynamonem i bananam
    Brałem niedawno udział w bardzo inspirujących warsztatach kulinarnych, na trakcie których uczestnicy przygotowywali zdrowe i odżywcze śniadania. Sporo przy tej okazji rozmawialiśmy m. in. o owsiankach i o tym, że każdy w zasadzie ma swój własny...
  • Puszyste naleśniki z farszem dyniowo-twarogowym

    Przepis dodany:
    4.75
    Puszyste naleśniki z farszem dyniowo-twarogowym
    Naleśniki to pozornie jedno z prostszych dań, jednak sposobów ich przygotowania jest całe mnóstwo. Różnią się między sobą użytymi składnikami, zastosowanymi proporcjami i sposobami smażenia. Nawet sposób łączenia poszczególnych...
  • Kluski z kaszy jaglanej z sosem serowym

    Przepis dodany:
    4.75
    Kluski z kaszy jaglanej z sosem serowym
    Wiele razy pisałem już o dobroczynnym wpływie kaszy na nasz organizm. Najlepsza ze wszystkich jest podobno kasza jaglana, której przygotowanie jest niezwykle proste. Pamiętać jedynie trzeba o tym, by przepłukać ją porządnie gorącą wodą, co...
  • Kalafior zapiekany pod beszamelem

    Przepis dodany:
    4.90
    Kalafior zapiekany pod beszamelem
    Dzisiejsze danie może nie prezentuje się najokazalej, ale zapewniam Was, że smakuje bardzo dobrze. Jest doskonałe na tę porę, kiedy można kupić świeże kalafiory w dobrej cenie. przepis na kalafiora zapiekanego pod beszamelem składniki: kalafior...
  • Sałatka makaronowa z roszponką

    Przepis dodany:
    4.84
    Sałatka makaronowa z roszponką
    Sałatka makaronowa to całkiem niezły pomysł na wykorzystanie resztek po obiedzie. Nie wiem jak Wy, ale ja zawsze gotuję więcej makaronu niż jest mi potrzebne do posiłku, i zostaję z porcją albo nawet dwoma. Ale to żaden problem – makaron to...
  • Podpłomyk z patelni bez drożdzy

    Przepis dodany:
    4.64
    Podpłomyk z patelni bez drożdzy
    Zapewne niejednokrotnie kupowaliście w sklepie gotowe tortille. Sam kupuję je od czasu do czasu. Problem w tym, że nie tylko sporo kosztują, ale też często nafaszerowane są one chemią, która sprawia, że pozostają świeże przez wiele...
  • Zapiekanka z ziemniakami i cukinią

    Przepis dodany:
    4.84
    Zapiekanka z ziemniakami i cukinią
    Kolejna zapiekanka z ziemniakami, które z tego co widzę są niezwykle popularne i zachęcają wiele osób do odwiedzenia mojego bloga. Bardzo je lubię takie dania, nie tylko dla tego, że są bardzo proste do przygotowania, ale także można...
  • Gomasio z siemienia lnianego

    Przepis dodany:
    4.72
    Gomasio z siemienia lnianego
    Gomasio to posypka do potraw przygotowana z soli i zmielonych ziaren. W oryginalnej wersji używa się do niego sezamu, jednak ja ostatnio miałem okazję skosztować wersji z siemienia lnianego i przyznać muszę, że pokochałem od razu tę przyprawę....
  • Desery czekoladowe z różnych stron świata

    Przepis dodany:
    4.56
    Desery czekoladowe z różnych stron świata
    Czekolada to afrodyzjak i niemal obowiązkowy element podczas każdej, romantycznej kolacji. Ciasta na bazie czekolady, truskawki w czekoladzie popijane szampanem, czy też gorący napój czekoladowy z odrobiną chilli. Sposobów na wykorzystanie tego...
  • Caprese

    Przepis dodany:
    4.79
    Caprese
    Caprese to sałatka, która dzięki swym kolorom stała się symbolem Włoch. Jest niezwykle prosta, ale jeśli użyjemy dobrej jakości składników może stać się królową stołu. przepis na caprese składniki: pomidory bazylia mozzarella...
  • VIII Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Regionalnej NATURA FOOD

    Przepis dodany:
    4.53
    VIII Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Regionalnej NATURA FOOD
    Najważniejsze wydarzenie branży eko żywności w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej. Jesteś miłośnikiem życia w stylu EKO? Prowadzisz sklep ze żywnością ekologiczna i wysokiej jakości? A może prowadzisz restaurację lub zastanawiasz się jak...
  • Pizza z żółtymi pomidorami i czerwoną cebulą

    Przepis dodany:
    4.47
    Pizza z żółtymi pomidorami i czerwoną cebulą
    Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam pizzę i lubię bawić się jej składnikami. Niedawno pojawiły się żółte pomidory i pomyślałem, że fajnie będą się one komponować z czerwoną (a raczej fioletową) cebulą. Nie myliłem się – nie tylko...
  • Kapusta kiszona

    Przepis dodany:
    4.68
    Kapusta kiszona
    To już prawdopodobnie ostatnie promienie letniego słońca i czas najwyższy przyjąć do wiadomości, że już za kilka dni zawita do nas jesień. W wielu domach to okres przygotowywania różnych przetworów na zimę i prawdopodobnie ktoś szukać...
  • Curry z bakłażanem, okrą i ciecierzycą

    Przepis dodany:
    4.77
    Curry z bakłażanem, okrą i ciecierzycą
    Opisywałem niedawno warsztaty z kuchni wegetariańskiej, w czasie których przygotowywaliśmy pasty kanapkowe. W kolejny mym spotkaniu z cyklu Łódzka Kuchnia Dobrego Smaku mieliśmy okazję poznać kuchnię bezglutenową, o której opowiadał nam Kamil,...
  • Jarzynowy zawrót głowy – wegetariańskie dania z serem pleśniowym na upały

    Przepis dodany:
    4.76
    Jarzynowy zawrót głowy – wegetariańskie dania z serem pleśniowym na upały
    Sezon jarzynowy w pełni, a wraz z nim na nasze talerze wkraczają kolorowe, zdrowe i pachnące warzywa. Kiedy letnia pogoda wprawia nas w wesoły nastrój, apetyt na smaczne i lekkie potrawy z nowalijek wzrasta. Leniwe popołudnie w skąpanym słońcem...
  • Kawa mrożona – idealny napój na lato

    Przepis dodany:
    4.63
    Kawa mrożona – idealny napój na lato
    Latem chłodzimy się zwykle wodą i różnymi chłodzonymi napojami. Gorąca, pobudzająca kawa idzie w odstawkę. Na szczęście możemy przyrządzać również kawę mrożoną w wielu wersjach, a nawet codziennie próbować czegoś nowego. Frappe –...
  • Kasza jaglana z jarmużem

    Przepis dodany:
    4.49
    Kasza jaglana z jarmużem
    Jarmuż jadam od niedawna. Ta bardzo „polska” roślina niestety odeszła na jakiś czas w zapomnienie, jednak łatwiej można ją kupić. A warto, bo jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa i odżywcza. Kasza z jarmużem sprawiać może...
  • Placki z serka homogenizowanego z truskawkami i bitą śmietaną

    Przepis dodany:
    4.47
    Placki z serka homogenizowanego z truskawkami i bitą śmietaną
    Szybkie i banalnie prosty przepis na śniadanie, obiad i kolację. Wymieszać, usmażyć i zjeść. przepis na placki z serka homogenizowanego z truskawkami i bitą śmietaną składniki: 200 g serka homogenizowanego (może być naturalny lub smakowy) 2...
  • Risotto z pieczarkami

    Przepis dodany:
    4.54
    Risotto z pieczarkami
    Siedzę sobie właśnie na łonie natury i wspominam niedany obiad, na który przygotowałem risotto z pieczarkami. To proste danie, którego przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu. Jego plusem jest to, że można sobie przygotować większą porcję i...
  • Pasta z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami

    Przepis dodany:
    4.71
    Pasta z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami
    W ubiegłym tygodniu brałem udział w pierwszych warsztatach kulinarnych realizowanych przez Fundację Biosynergia w ramach projektu Łódzka Kuchnia Dobrego Smaku. Pierwszy dzień poświęcony był kuchni wegetariańskiej, którą przybliżył nam...
  • Pieczone młode ziemniaki z sosem tzatziki

    Przepis dodany:
    4.74
    Pieczone młode ziemniaki z sosem tzatziki
    Prosty przepis na niezwykle smaczne ziemniaki. To idealna pora na ich przygotowanie, bo najlepsze będą ziemniaki młode, które można jeść w mundurkach. Pomysł na to danie zaczerpnąłem z bloga Vege Corner. Do tych ziemniaków idealnie nadaje się...
  • Świderki z bobem

    Przepis dodany:
    4.71
    Świderki z bobem
    Na przełomie czerwca i lipca na naszym stole króluje bób. Objadamy się nim niemal codziennie i to w sumie dobrze, bo jest bardzo odżywczy, szczególnie polecany wegetarianom z uwagi na wysoką zawartość białka. Zwykle jemy bób po prostu ugotowany...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).