Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Kuchenne przemiany

W kuchni Kuchenne przemiany jest już 22 dobrych przepisów:

  • Ciasteczka z musli owocowym

    Przepis dodany:
    4.86
    Ciasteczka z musli owocowym
    Przepis moje dziecko dostało od koleżanki, bo chciało upiec mi na Dzień Mamy ciasteczka. Były tak smaczne, że zagościły u nas stałe.Są proste i przepyszne. Do szybkiego zrobienia w zimne i ciemne listopadowe popołudnie. Nic dodać nic ująć....
  • Bieszczadzkie klimaty i ?emkowskie fuczki

    Przepis dodany:
    4.87
    Bieszczadzkie klimaty i ?emkowskie fuczki
    Jedli?my takie placki w "Ober?y Biesisko" w Przys?upie, w Bieszczadach. By?y ogromne, jeden placek zajmowa? pó? talerza. Mój m?? zjad? je z gulaszem i ogórkiem kiszonym, ja z sosem czosnkowym. Zachwyci?y nas, mimo ?e tak naprawd? reprezentuj? tak zwan?...
  • Rewolucja żywieniowo-życiowa

    Przepis dodany:
    4.51
    Rewolucja żywieniowo-życiowa
    Mimo lata - zmęczona i przygnębiona. Rozpamiętująca niepowodzenia. Pozbawiona całkowicie wiary we własne możliwości. Oczekująca najgorszego. Wyzuta z wszelkiej radości i ciekawości świata. Nieradząca sobie ze stresem. Okopana na kanapie pod...
  • Truskawkowe hieroglify

    Przepis dodany:
    4.47
    Truskawkowe hieroglify
    Po raz pierwszy od paru lat postanowiłam wykorzystać sezon truskawkowy. W przypadku truskawek można zaobserwować u mnie pewien paradoks. Lubię je, ale bardzo często nie mam na nie ochoty... W tym roku postanowiłam jednak przełamać moc...
  • Ryba w sosie pomidorowym z oliwkami

    Przepis dodany:
    4.89
    Ryba w sosie pomidorowym z oliwkami
    Przepis pochodzi z książki "Taste of Africa" i zgodnie z nim powinnam użyć ryby o nazwie "kingklip". Niestety w żadnym słowniku nie znalazłam tłumaczenia, ale dzięki Bogu w przepisie znalazła się również uwaga "lub inna ryba o zwartym...
  • Poświątecznie - kulebiak niecałkiem tradycyjny

    Przepis dodany:
    4.61
    Poświątecznie - kulebiak niecałkiem tradycyjny
    Kulebiak - zdecydowanie nasza ulubiona potrawa wigilijna. Nie wyobrażamy sobie bez niego świąt. A co ciekawe, wcale nie jest w naszym domu potrawą "tradycyjną", spożywaną od dziada pradziada. Gdy byłam mała i trochę większa moja mama robiła na...
  • Starzeję się - zupa pomidorowa z domowym makaronem

    Przepis dodany:
    4.75
    Starzeję się - zupa pomidorowa z domowym makaronem
    Robiąc wczoraj makaron najpierw pomyślałam, że jestem niemal jak włoska mamma - pobrudzona mąką, z wałkiem w ręku szalejąca w kuchni. Bo jak makaron to Włochy, Chociaż, wg ostatnich odkryć, to Chińczycy byli pierwsi. Potrawę tę znali już...
  • Kotlety mielone trochę inaczej

    Przepis dodany:
    4.88
    Kotlety mielone trochę inaczej
    Nadeszły w końcu ponure i wilgotne późnojesienne dni. A razem z nimi pojawiła się nagle chęć na rozgrzewające zupy, bo właśnie teraz jest najlepszy czas na ich jedzenie. Ostatnie badania pokazują, że coraz rzadziej jemy zupy. To w sumie...
  • Na poprawę nastroju - ciasto bananowo-kokosowe

    Przepis dodany:
    4.60
    Na poprawę nastroju - ciasto bananowo-kokosowe
    Zamieniam się powoli w małą cukiernię. Moja rodzina już nie wyobraża sobie weekendu bez domowego ciasta. Od pewnego czasu każdy mój piątek wygląda tak samo: wracam z pracy i z kubkiem gorącej herbaty o aromacie grapefruita zaczynam wertować...
  • Pożegnanie jesieni - placek ze śliwkami

    Przepis dodany:
    4.78
    Pożegnanie jesieni - placek ze śliwkami
    Wiem, że już po śliwkach, ale ciasto jest równie dobre z jabłkami czy z innymi owocami. Chociaż ze śliwkami najlepsze...Piekłam je pewnego pięknego jesiennego dnia z moją mamą i posłuszna jej wskazówkom ucierałam, ucierałam, ucierałam......
  • Smorodinówka - nalewka z czarnej porzeczki

    Przepis dodany:
    4.83
    Smorodinówka - nalewka z czarnej porzeczki
    Rok temu zrobiłam nalewkę z czarnej porzeczki. Ponieważ miała stać w ciemnym i chłodnym miejscu zawiozłam ją do rodziców i zostawiłam pękaty baniak w piwnicy. W weekend byłam na działce i w trakcie oczyszczania porzeczek na dżem...
  • Ciasto z masą serową i galaretką z rabarbaru - opis wpadek

    Przepis dodany:
    4.85
    Ciasto z masą serową i galaretką z rabarbaru - opis wpadek
    Robiąc to ciasto, a w zasadzie wariację na temat sernika, pomyślałam sobie, że opiszę kolejne wpadki, jakie zaliczyłam przy jego przygotowywaniu. Niektórych wiem jak uniknąć, innych niestety nie. Z pewnością i na nie są odpowiednie sposoby,...
  • Szynka pieczona z szałwią, majerankiem i octem balsamicznym

    Przepis dodany:
    4.47
    Szynka pieczona z szałwią, majerankiem i octem balsamicznym
    Nieskromnie napiszę, że mięso jest pyszne. A cebulka pozostała z pieczenia rewelacyjna. Dzięki macerowaniu i pieczeniu w jednym naczyniu szynka przeszła aromatem wszystkich dodatków i przypraw. To chyba najlepsze mięso, jakie do tej pory...
  • Zupa z czerwonej soczewicy

    Przepis dodany:
    4.63
    Zupa z czerwonej soczewicy
    Bardzo lubię grochówkę, a przynajmniej takie mam wspomnienia z dzieciństwa. Gdy dorosłam, okazało się, że zarówno groch jak i fasola powodują dość specyficzną reakcję mojego organizmu, co najgorsze - bardzo bolesną. Więc żegnaj właśnie...
  • Afrykańskie mufinki cytrynowe

    Przepis dodany:
    4.72
    Afrykańskie mufinki cytrynowe
     No i stało się.Od czerwca nie mam pracy, moja (jeszcze) firma chyli się ku upadkowi i zwalnia pracowników. Czując co się święci już od pewnego czasu szukam nowej pracy, ale przez cztery miesiące byłam słownie! na jednym spotkaniu....
  • Zaklinanie wiosny - racuszki ze śmietaną i malinami

    Przepis dodany:
    4.79
    Zaklinanie wiosny - racuszki ze śmietaną i malinami
    W sezonie letnim, gdy jest dużo świeżych malin, dość często jemy takie racuszki. Na śniadanie, obiad lub kolację - jak mamy ochotę.W śnieżny i zimny weekend kwietniowy postanowiliśmy zaprosić lato do naszej kuchni i jedliśmy kolorowe,...
  • Chleb pszenno-żytni na zakwasie

    Przepis dodany:
    4.46
    Chleb pszenno-żytni na zakwasie
    Przepis na ten chleb znalazłam na blogu Smaki Imprezy (link tutaj) i długo się do niego przymierzałam - sama nie wiem dlaczego. W końcu zebrałam się w sobie o szóstej po południu i... skończyłam o pół do pierwszej w nocy. Zupełnie nie...
  • Zielono mi, czyli ryba w sosie koperkowym

    Przepis dodany:
    4.48
    Zielono mi, czyli ryba w sosie koperkowym
    Rzadko jemy ryby. Od czasu do czasu sobie o nich przypominam, ku "rozpaczy" mojego męża, który ryb się boi ;) A dokładnie tkwiących w nich ości.U mnie w domu dość często jadło się ryby. Mój dziadek był zapalonym wędkarzem, miał na Mazurach...
  • Babka marmurkowa z kakaem

    Przepis dodany:
    4.87
    Babka marmurkowa z kakaem
    Dochodzę do perfekcji w pieczeniu ciast. Kiedyś się ich bałam, piekłam je za długo, bo byłam przekonana, że są jeszcze surowe albo obawiałam się bardziej skomplikowanych czynności (tak je wtedy odbierałam), jak na przykład przygotowywanie mas...
  • Jabłecznik szwajcarski

    Przepis dodany:
    4.56
    Jabłecznik szwajcarski
    Znalazłam w szafce zapomniany słoik uduszonych jabłek, wciśnięty między puste butelki po soku z czarnej porzeczki. Stwierdziłam, że czas najwyższy go w końcu zużyć, bo jeszcze chwila i będzie nadawał się jedynie "ad kosz".Rzadko robię...
  • Malinowy zawrót głowy - koktajl z mrożonych malin

    Przepis dodany:
    4.89
    Malinowy zawrót głowy - koktajl z mrożonych malin
    Latorośl w weekend odkryła w zamrażarce maliny i postanowiła je spożyć w formie koktajlu mlecznego. Nie chciało jej się czekać do rozmrożenia owoców, wrzuciła więc je do miksera, zmiksowała na grudkowatą papkę, dodała mleko i cukier i...
  • piękna fotografia - słów kilka złośliwych o zdjęciach potraw

    Przepis dodany:
    4.76
    piękna fotografia - słów kilka złośliwych o zdjęciach potraw
    Podpłomyki, śliczne, prawda? Kolorowe, apetyczne, aż człowiek od razu by je schrupał...I tu słów kilka o tym, jak to czasem ładne zdjęcie potrafi wprowadzić w błąd. Odnoszę czasem wrażenie, że generalnie bloggerom (w tym również i...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).