Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni KulinarnePrzeboje.pl

W kuchni KulinarnePrzeboje.pl jest już 408 dobrych przepisów:

  • Koktajl truskawkowy

    Przepis dodany:
    4.60
    Koktajl truskawkowy
    Koktajl truskawkowy – to pyszna propozycja na owocowy napój do obiadu i nie tylko. Do wykonania tego koktajlu możecie użyć truskawek świeżych lub mrożonych. Jak zrobić koktajl truskawkowy? Obojętnie jakbyśmy go nie zrobili i tak będzie...
  • Sałatka ze szpinakiem

    Przepis dodany:
    4.89
    Sałatka ze szpinakiem
    Sałatka ze szpinakiem – to pyszna i prosta propozycja na sałatkę, która idealnie pasuje zarówno na śniadanie, czy kolację, a także jako posiłek w pudełeczko do pracy. Jak zrobić sałatkę ze szpinakiem? Wykonanie sałatki ze szpinakiem...
  • Pieczone białe szparagi z młodymi ziemniakami

    Przepis dodany:
    4.66
    Pieczone białe szparagi z młodymi ziemniakami
    Pieczone białe szparagi z młodymi ziemniakami – to super danie w sezonie na młode ziemniaki i szparagi. Jest bardzo proste w wykonaniu, a smakuje wyśmienicie. Koniecznie wypróbujcie ten przepis! Pieczone białe szparagi z młodymi ziemniakami...
  • Filet z kurczaka pieczony na młodej kapuście

    Przepis dodany:
    4.80
    Filet z kurczaka pieczony na młodej kapuście
    Filet z kurczaka pieczony na młodej kapuście – to propozycja na pyszne, soczyste kawałki kurczaka z dodatkiem młodej kapusty. Tak więc póki sezon na młodą kapustę trwa, to koniecznie wypróbujcie ten przepis! Kurczak pieczony na młodej...
  • Kruche ciasto z truskawkami

    Przepis dodany:
    4.55
    Kruche ciasto z truskawkami
    Jeśli szukacie przepisu na proste kruche ciasto z truskawkami to koniecznie wypróbujcie ten przepis! To ciasto każdemu się udaje (nawet początkującym) i każdemu smakuje. Proste ciasto z truskawkami – jak zrobić? Ciasto z malinami i budyniową...
  • Surówka z młodej kapusty

    Przepis dodany:
    4.76
    Surówka z młodej kapusty
    Surówka z młodej kapusty – tym razem w wersji chyba najprostszej z najprostszych. Nie wymaga ona zbyt wielu składników, jest bardzo prosta i szybka w wykonaniu, a smakuje wyśmienicie. Jak zrobić surówkę z młodej kapusty? W prostocie tkwi...
  • Kotlety schabowe inaczej

    Przepis dodany:
    4.67
    Kotlety schabowe inaczej
    Kto z nas nie lubi schabowego? Odpowiednio przyrządzony smakuje chyba każdemu Polakowi :) Wersje tradycyjną pewnie znacie bardzo dobrze, a co, gdyby go tak zrobić w nieco nietypowej wersji? Dziś dla odmiany zapraszam Was po przepis na kotlety schabowe...
  • Roladki z kurczaka ze szparagami

    Przepis dodany:
    4.86
    Roladki z kurczaka ze szparagami
    Roladki z kurczaka ze szparagami – to pomysł na obiad, idealny w sezonie szparagowym, który mamy właśnie w pełni :) Jeśli lubicie szparagi tak samo jak my, to koniecznie wypróbujcie te drobiowe roladki ze szparagami pieczone w piekarniku....
  • Bigos z młodej kapusty

    Przepis dodany:
    4.64
    Bigos z młodej kapusty
    Bigos z młodej kapusty – różni się w smaku nieco od tradycyjnego bigosu z białej kapusty, aczkolwiek w sezonie uwielbiam go przyrządzać. Bigos z młodej kapusty jest delikatniejszy w smaku i wręcz rozpływa się w ustach. Przyrządza się go...
  • Drink Blue Dove (Niebiańska Chmurka)

    Przepis dodany:
    4.61
    Drink Blue Dove (Niebiańska Chmurka)
    Drink Blue Dove –  to delikatny, typowo kobiecy drink z nutką słodyczy dzięki bitej śmietanie i słodkiej lemoniadzie. Jeśli organizujecie babski wieczór lub inne spotkanie w kobiecym gronie, to ten drink na pewno się sprawdzi! Zachwyci nie...
  • Lemoniada – przepis podstawowy

    Przepis dodany:
    4.59
    Lemoniada – przepis podstawowy
    Orzeźwiająca i obłędnie cytrynowa – lemoniada – poznaj nasz prosty przepis podstawowy na ten idealny napój na upalne dni. Lemoniada cytrynowa smakuje wybornie i jest super prosta w przygotowaniu. Jest ona napojem chłodzącym o kwaskowatym...
  • Sałata masłowa z ogórkiem, rzodkiewką i śmietaną

    Przepis dodany:
    4.78
    Sałata masłowa z ogórkiem, rzodkiewką i śmietaną
    Sałata masłowa z ogórkiem, rzodkiewką i śmietaną – to szybka i prosta surówka do obiadu. Jej bazą jest sałata w śmietanie wzbogacona o kilka ogólnodostępnych składników, jak rzodkiewka, czy ogórek. W sezonie polecam używać ogórków...
  • Martini drink

    Przepis dodany:
    4.79
    Martini drink
    Drink Martini – pewnie każdy z Was o nim słyszał, a czy wiecie jak przygotować oryginalne Martini w domu? Jeśli nie, to zapraszam po przepis poniżej. Drink Martini to jeden z najbardziej znanych klasyków. Jest ono drinkiem zrobionym z ginu i...
  • Makaron z łososiem w sosie śmietanowo-cytrynowym

    Przepis dodany:
    4.56
    Makaron z łososiem w sosie śmietanowo-cytrynowym
    Makaron z łososiem w sosie śmietanowo-cytrynowym to jedno z moich ulubionych dań z tą rybą w roli głównej. Do jego wykonania świetnie pasuje makaron tagliatelle, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by użyć np. makaronu spaghetti. Sos...
  • Kotlety mielone z cukinią

    Przepis dodany:
    4.77
    Kotlety mielone z cukinią
    Kotlety mielone z cukinią – to kolejna alternatywna dla tradycyjnych kotletów mielonych. Wystarczy dodać chociażby jeden inny składnik, by powstało coś nowego i pysznego. Jak już pewnie zauważyliście, lubię dodawać cukinię do wszelkiego...
  • Wiosenna ryba panierowana z sosem chrzanowym i rzodkiewką

    Przepis dodany:
    4.60
    Wiosenna ryba panierowana z sosem chrzanowym i rzodkiewką
    Wiosenna ryba panierowana z sosem chrzanowym i rzodkiewką – to pomysł na pyszny obiad, nie tylko na piątek. Ostatnio wyjechaliśmy na weekend do znajomych i przy okazji wpadliśmy na kolację do North Fish, gdzie mieliśmy okazję zjeść nowość...
  • Jak przyrządzić rybę, aby była soczysta?

    Przepis dodany:
    4.86
    Jak przyrządzić rybę, aby była soczysta?
    Mięso ryby przyrządzamy na wiele różnych sposobów – gotujemy, pieczemy, smażymy czy grillujemy. Prawidłowo przyrządzona i przyprawiona ryba jest nie tylko źródłem witamin, ale także kopalnią różnych smaków. Jeśli zadbamy o to, aby była...
  • Sałatka jajeczna z czerwona fasolą i porem

    Przepis dodany:
    4.72
    Sałatka jajeczna z czerwona fasolą i porem
    Sałatka z czerwona fasolą– ostatnio występuje u nas pod różnymi postaciami :) Tym razem pod postacią sałatki jajecznej z czerwona fasolą i porem. Z sałatkami jest o tyle fajnie, że można dowolnie miksować ulubione składniki, by powstało...
  • Placki ziemniaczane z sosem porowym

    Przepis dodany:
    4.76
    Placki ziemniaczane z sosem porowym
    Placki ziemniaczane z sosem porowym – przyznam się, że placki z ziemniaków mogłabym jeść w każdej postaci.. z każdymi możliwymi dodatkami :) Najbardziej jednak uwielbiam je w wersji na słodko ze śmietaną i cukrem. Czasem jednak lubię...
  • Pulpety z indyka z brokułem

    Przepis dodany:
    4.46
    Pulpety z indyka z brokułem
    Pulpety z indyka z brokułem w środku, a dodatkowo – jeśli chcecie wzbogacone jeszcze delikatnym sosem brokułowym – to propozycja na dość lekki i pyszny obiad. Takie pulpeciki z indyka z nadzieniem z brokuła super prezentują się na...
  • Jakie przyprawy do jakich potraw?

    Przepis dodany:
    4.84
    Jakie przyprawy do jakich potraw?
    Właściwie dobrane przyprawy nie tylko podkreślą i wydobędą smak przygotowywanych potraw, ale także ubogacą wygląd dania, wzmocnią aromat i ułatwią trawienie posiłku. Warto wybierać je z rozwagą, gdyż źle dobrane przyprawy mogą...
  • Kotlety mielone z porem

    Przepis dodany:
    4.59
    Kotlety mielone z porem
    Kotlety mielone z porem – to pyszne soczyste kotleciki z mielone mięsa wieprzowego z dodatkiem pora, który super podkreśla smak całego dania :) Jeśli lubicie klopsy, a znudziły się już Wam te w wersji tradycyjnej, to koniecznie wypróbujcie...
  • Jak czyścić i patroszyć rybę?

    Przepis dodany:
    4.88
    Jak czyścić i patroszyć rybę?
    Spożywanie mięsa ryb, szczególnie tych bogatych w kwasy omega-3 jest bardzo korzystne dla naszego zdrowia, gdyż wspiera pracę mózgu i układu krążenia. Czasy, kiedy to jadało się ryby z przymusu raczej minęły. Mnogość przepisów i sposobów...
  • Boeuf Strogonow

    Przepis dodany:
    4.80
    Boeuf Strogonow
    Boeuf Strogonow – nazwa ta pochodzi od boeuf – z francuskiego „wołowina” i nazwiska rosyjskiego generała i urzędnika Aleksandra Grigorjewicza Stroganowa. Jest to popularne danie, które w Polsce nazywane jest Strogonow – nieco błędnie z...
  • Młoda kapusta z koperkiem i śmietaną

    Przepis dodany:
    4.69
    Młoda kapusta z koperkiem i śmietaną
    Młoda kapusta z koperkiem i śmietaną – to nic innego jak kapusta młoda duszona w śmietanie i z dodatkiem koperku – pyszny i delikatny w smaku dodatek do obiadu! Młoda kapusta z koperkiem i śmietaną jest bardzo podobna do kapusty...
  • Młoda kapusta zasmażana z boczkiem i koperkiem

    Przepis dodany:
    4.90
    Młoda kapusta zasmażana z boczkiem i koperkiem
    Młoda kapusta zasmażana z boczkiem i koperkiem – to danie, które często lubię przygotowywać, gdy tylko młoda kapusta pojawi się na ryneczku i w warzywniakach. A, że okres wiosenny już nastał i w sklepach zaczęły pojawiać się zielone...
  • Jak kroić mięso wołowe i dlaczego to takie ważne?

    Przepis dodany:
    4.80
    Jak kroić mięso wołowe i dlaczego to takie ważne?
    Wielu osobom wydaje się, że wykonywanie podstawowych czynności w kuchni to rzeczy proste i nie wymagające większego wysiłku. Jednak nawet te z pozoru najprostsze działania przeprowadzane w nieprawidłowy sposób mogą zaważyć np. na jakości...
  • Jajka w majonezie

    Przepis dodany:
    4.61
    Jajka w majonezie
    Jajka w majonezie – to bardzo proste danie, z którego wykonaniem nikt nie powinien mieć problemu. Jedynie trzeba pamiętać o idealnym ugotowaniu jajek na twardo. Reszta dodatków zależy już od naszych upodobań smakowych. Ich przygotowanie poza...
  • Jajka w sosie tatarskim

    Przepis dodany:
    4.83
    Jajka w sosie tatarskim
    Jajka w sosie tatarskim – to propozycja nie tylko na wielkanocne śniadanie, ale także np. na imprezową przekąskę. Idealnie ugotowane na twardo jajka w sosie o intensywnym smaku domowego sosu tatarskiego, to danie, które na pewno zasmakuje...
  • Ciasto Jajko sadzone

    Przepis dodany:
    4.82
    Ciasto Jajko sadzone
    Ciasto Jajko sadzone – to idealne ciasto na Wielkanoc. Pyszny sernik bez pieczenia z dodatkiem brzoskwiń swoim wyglądem rzeczywiście przypomina jajka sadzone, a właśnie jajka kojarzą się z symbolem świąt wielkanocnych. Podane niżej...
  • Roladki z szynki z serkiem śmietankowym

    Przepis dodany:
    4.58
    Roladki z szynki z serkiem śmietankowym
    Roladki z szynki z serkiem śmietankowym to pyszna propozycja na przekąskę na śniadanie wielkanocne, ale także super przekąska na imprezę, spotkanie rodzinne czy ze znajomymi. Wykonanie tych roladek nie wymaga zbyt wielu składników i jest dość...
  • Barszcz biały na domowym zakwasie

    Przepis dodany:
    4.51
    Barszcz biały na domowym zakwasie
    Barszcz biały na domowym zakwasie – to druga, tuż obok żurku tradycyjna zupa na naszym wielkanocnym stole. Jest on o niebo lepszy niż taki “gotowiec barszcz biały” kupowany często przez Polaków. Fakt, że wymaga on nieco więcej...
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie, musztardzie i miodzie

    Przepis dodany:
    4.80
    Biała kiełbasa pieczona w piwie, musztardzie i miodzie
    Biała kiełbasa pieczona w piwie, musztardzie i miodzie – to kolejna propozycja na wielkanocny przepis. Na blogu znajdziecie już przepis na pieczoną białą kiełbasę w sosie chrzanowym lub zapiekaną w cebuli, a tym razem postawiliśmy...
  • Sałatka z brokuła i jajka w sosie majonezowo-musztardowym

    Przepis dodany:
    4.79
    Sałatka z brokuła i jajka w sosie majonezowo-musztardowym
    Sałatka z brokuła i jajka już w różnych kombinacjach pojawiała się u nas na blogu. Czasami robimy ją w wersji podstawowej z pomidorem, a czasami w bardziej rozbudowanej wersji, stricte wielkanocnej jak sałatka z brokułem, jajkiem i białą...
  • Jak gotować białą kiełbasę? Ile minut?

    Przepis dodany:
    4.86
    Jak gotować białą kiełbasę? Ile minut?
    Jak gotować białą kiełbasę? To pytanie ostatnio często się pojawia, gdyż Wielkanoc tuż tuż. Tradycyjnie podaje się ją na śniadanie wielkanocne. Przygotowuje się ją na kilka sposobów: smażoną, pieczoną w piekarniku, jako dodatek do żurku...
  • Mazurek kajmakowy

    Przepis dodany:
    4.89
    Mazurek kajmakowy
    Mazurek kajmakowy – to chyba jeden z najczęściej wyszukiwanych mazurków na Wielkanoc. Tym razem na blogu wersja podstawowa z samym nadzieniem kajmakowym – czyli coś dla fanów bardzo słodkich wypieków. Mazurek kajmakowy w 15 minut Do...
  • Jak obrać jajko – szybko i ładnie?

    Przepis dodany:
    4.63
    Jak obrać jajko – szybko i ładnie?
    Jak obrać jajko na twardo – szybko i ładnie? Dlaczego niektóre jajka na trudno obrać? Skorupki urywają się w małych kawałkach razem z białkiem jajka? Przeczytaj poniższy artykuł, by dowiedzieć się dlaczego niektóre jajka tak łatwo się...
  • Zakwas na barszcz biały

    Przepis dodany:
    4.61
    Zakwas na barszcz biały
    Jak zrobić zakwas na barszcz biały? Poznaj naszą prosty i sprawdzony przepis na domowy zakwas do pysznego barszczu białego, idealnego na Wielkanoc i nie tylko! Aby zrobić ten pszenny zakwas potrzebujesz tylko kilku składników – sprawdź!...
  • Zupa chrzanowa

    Przepis dodany:
    4.84
    Zupa chrzanowa
    Zupa chrzanowa – pyszna zupa, którą kojarzy mi się głównie z Wielkanocą. Wedle uznania można podać ją z białą kiełbasą, boczkiem i ziemniakami lub dać też ugotowane na twardo jajka. Zupa chrzanowa – Składniki: Składniki na...
  • Kurczak ze szparagami w kremowym sosie

    Przepis dodany:
    4.81
    Kurczak ze szparagami w kremowym sosie
    Kurczak ze szparagami w kremowym sosie – to pomysł na soczyste filety z piersi kurczaka duszone w sosie śmietanowym z dodatkiem szparagów. Świetnie smakują z kaszą kuskus lub ryżem. Kurczak ze szparagami w kremowym sosie – Składniki: 2...
  • Ile gotować jajko na miękko?

    Przepis dodany:
    4.76
    Ile gotować jajko na miękko?
    Ile gotować jajko na miękko – to chyba częściej zadawane pytanie niż ile gotować jajka na twardo. O ile z tymi drugimi łatwiej się wstrzelić w odpowiedni czas, tak z jajkami na miękko bywa już gorzej, jeśli chcemy, by były to idealne...
  • Sos tatarski

    Przepis dodany:
    4.51
    Sos tatarski
    Sos tatarski – to popularny sos na zimno, na bazie majonezu z dodatkiem drobno posiekanych warzyw i ziół. Jest dość intensywny w smaku i głównie kojarzy mi się z Wielkanocą, aczkolwiek i na Święta Bożego narodzenia lubię sosie zjeść...
  • Pieczona biała kiełbasa w sosie chrzanowym

    Przepis dodany:
    4.68
    Pieczona biała kiełbasa w sosie chrzanowym
    Pieczona biała kiełbasa w sosie chrzanowym – to idealne danie na Wielkanoc. Jest ono bardzo proste w wykonaniu, a jego przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil. Potem już tylko czas oczekiwania aż biała kiełbasa się upiecze i można się...
  • Deser Malinowa chmurka

    Przepis dodany:
    4.64
    Deser Malinowa chmurka
    Deser Malinowa chmurka – zapewne większość z Was zna to słynne ciasto o nazwie Malinowa Chmurka. My je bardzo uwielbiamy i często robimy na różnego rodzaju okazje, typu święta, urodziny, czy po prostu na weekend do kawy. Jednak wykonanie...
  • Jajka faszerowane awokado

    Przepis dodany:
    4.61
    Jajka faszerowane awokado
    Jajka faszerowane awokado – to nasza kolejna propozycja na wielkanocne śniadanie. Aczkolwiek ze względu na zdrowotne właściwości awokado, można się pokusić o takie śniadanie nie tylko na Wielkanoc :) Osoby dbające o linię lub chcące po...
  • Wiosenne jajka faszerowane

    Przepis dodany:
    4.53
    Wiosenne jajka faszerowane
    Wiosenne jajka faszerowane – to propozycja na faszerowane jajka na Wielkanoc, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by takimi jajeczkami zajadać się nie tylko od Święta :) Takie jajka nadziewane rzodkiewkami i szczypiorkiem często u nas goszczą...
  • Ciasto Cappuccino

    Przepis dodany:
    4.78
    Ciasto Cappuccino
    Ciasto Cappuccino to pyszne ciasto z kawową pianką i puszystą śmietankową chmurką oprószoną mleczną czekoladą. Większość przepisów na to ciasto jest na kakaowym spodzie, aczkolwiek my polecamy bardziej spód kawowy :- mniej słodki i idealnie...
  • Naleśniki na majonezie

    Przepis dodany:
    4.56
    Naleśniki na majonezie
    Naleśniki na majonezie – brzmi dziwnie? Pewnie niektórym wydaje się, że tak, ale jakby tak dokładnie się skupić na składzie majonezu, to jego dodatek do naleśników (nawet tych na słodko!) już nie jest taki dziwny. Naleśniki na majonezie...
  • Jak upiec dobry chleb w domu?

    Przepis dodany:
    4.79
    Jak upiec dobry chleb w domu?
    Prawdziwie domowy i chrupiący chleb to dla niektórych wspomnienie dzieciństwa, dla innych podstawa wymarzonego śniadania. Niezwykle przyjemny zapach jeszcze ciepłego pieczywa wypełniający cały dom nie może równać się z niczym innym. W sklepach...
  • Kotlety schabowe po francusku z musztardą

    Przepis dodany:
    4.62
    Kotlety schabowe po francusku z musztardą
    Kotlety schabowe po francusku z musztardą – to dość szybki przepis na obiad. Tak więc jeśli lubicie soczyste kawałki schabu duszone w sosie, to gorąco polecam ten przepis ;) Takie schabowe możecie podawać zarówno z ziemniakami, ryżem,...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).