Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Lady Bruschetta

W kuchni Lady Bruschetta jest już 50 dobrych przepisów:

  • Amoniaczki z maszynki

    Przepis dodany:
    4.82
    Amoniaczki z maszynki
    Składniki:1 kg mąki200 g masła6 żółtek1 szklanka (250 ml) cukru2 opakowania cukru waniliowego2 czubate łyżeczki amoniaku1 szklanka śmietany3 łyżki mąki ziemniaczanej3 łyżki smalcu (opcjonalnie) Mąkę siekamy z masłem, cukrem i cukrem...
  • Sernik z malinami gotowany

    Przepis dodany:
    4.82
    Sernik z malinami gotowany
     Składniki: 1 kg zmielonego sera200 g masła1,5 szklanki cukru200 ml. mleka2 budynie śmietankowe5 żółtek1 laska wanilii2 galaretki malinowe1 słoiczek (1/4 litra) konfitury malinowej lub opakowanie mrożonych malinok. 300 g herbatników...
  • Ciasto z morelami na serowej piance

    Przepis dodany:
    4.68
    Ciasto z morelami na serowej piance
    Będzie idealne dla osób lubiących niezbyt słodkie ciasta gdyż morele podczas pieczenia nabywają kwaskowatego smaku.SkładnikiCiasto:1 szkl. mąki krupczatki2 szkl. mąki tortowej200 g masła3 żółtka4 łyżki cukru pudru 1 duża łyżka śmietany1...
  • Kotleciki marchewkowo-fasolowe

    Przepis dodany:
    4.56
    Kotleciki marchewkowo-fasolowe
    Latem zastąpią z powodzeniem kotlety mięsne gdyż świetnie smakują z młodymi ziemniaczkami i surówką.Składniki:6 marchewek1 por1 1/2 szkl. białej fasoli z puszki (bądź wcześniej namoczonej i ugotowanej z suchego ziarna)1/4  szkl. oleju2...
  • Ciastka bakaliowe Yotama Ottolenghi

    Przepis dodany:
    4.72
    Ciastka bakaliowe Yotama Ottolenghi
    Pachną tak, że trudno wytrzymać do końca pieczenia, idealnie kruche, jeszcze ciepłe wypełnione czekoladowo-morelową "lawą"... no cóż... jednym zdaniem... sezon Przedświątecznego Pieczenia Ciasteczek uważam za otwarty... Składniki: 2...
  • Ciasto wiewiórka z daktylami

    Przepis dodany:
    4.46
    Ciasto wiewiórka z daktylami
    Ciepło... cieplej... coraz cieplej... zaczęłam stawać się ekspertem w dziedzinie ocieplania jesieni, zaopatrzyłam się w puchaty koc i miękkie rękawiczki, kilka "ciepłych" książek (o których niebawem) a grzaniec z cydru z goździkami i...
  • Sernik śmietanowy

    Przepis dodany:
    4.71
    Sernik śmietanowy
    Ten sernik powinien nosić nazwę: oszustwo doskonałe, ponieważ... nie ma w nim ani grama sera, ale jest równie pociągający i podobnie szybko znika z talerza jak Arsene Lupin z miejsca przestępstwa ;))i równie niezawodny... udaje się zawsze....
  • Ciasto dyniowe

    Przepis dodany:
    4.78
    Ciasto dyniowe
    Składniki  (na dwie keksówki): 500g dyni, obranej i upieczonej do miękkości (z ugotowanej na puree też wychodzi pyszne)3 szklanki mąki1,5 szklanki cukru trzcinowego1 szklanka oliwy z pestek winogron4 jajka2 łyżeczki sody1 łyżeczka...
  • Sernik bananowy z białą czekoladą

    Przepis dodany:
    4.73
    Sernik bananowy z białą czekoladą
    Składniki:1 kg serka homogenizowanego z wiaderka100 g białej czekolady200 g cukru 2 banany1 łyżka soku z cytryny150 g miękkiego masła oraz masło do formy4 jajka2 paczki budyniu waniliowegoPiekarnik rozgrzać do 200 stopni. Czekoladę utrzeć na...
  • Risotto cytrynowe z w?dzonym halibutem

    Przepis dodany:
    4.80
    Risotto cytrynowe z w?dzonym halibutem
    Risotto to danie o wielu obliczach i wbrew opinii, ?e jest trudne do zrobienia warto je przygotowa?. Mnie gotowanie risotto uspokaja, konieczno?? ci?g?ego mieszania i pilnowania tego co si? dzieje na patelni sprawia, ?e nie mo?esz w tym samym momencie...
  • Sos paprykowy

    Przepis dodany:
    4.60
    Sos paprykowy
    Dzisiaj sos... i muszę się przyznać... odkąd go zrobiłam dodaję prawie do wszystkiego... i jeszcze wyjadam łyżeczką prosto ze słoiczka... nawet bez kanapki, choć na kanapce prezentuje się jak należy...Składniki:3 kg papryki1 szklanka cukru3/4...
  • Szarlotka luksusowa :)

    Przepis dodany:
    4.61
    Szarlotka luksusowa :)
    Jeśli jakikolwiek zapach jest w stanie wywróżyć nadejście jesieni to dla mnie jest to bezsprzecznie zapach antonówek. Żadne inne tak nie pachną... upajająco... dlatego do tej szarlotki nie dodałam cynamonu, żeby nic nie mąciło tego aromatu,...
  • Dwie bruschetty na lato

    Przepis dodany:
    4.73
    Dwie bruschetty na lato
    Dzisiaj na talerzu przegląd mojego ogródka: ostatnie już strączki bobu oraz słodkie od słońca małe pomidorki, tym razem żółte zjawiskowo wyglądają na chrupiącej grzance.Bruschetta z pomidoramiSkładniki:ok. 1 szklanki małych żółtych...
  • Ciasto z nektarynkami

    Przepis dodany:
    4.83
    Ciasto z nektarynkami
    Kiedy ostatnio pisałam jeszcze topniał ostatni śnieg a już lato rozpędziło się jak szalone i szepcze wieczornymi mgłami: naciesz się mną! Będziesz jeszcze tęsknić...Tęskniłam za blogowaniem i wielką radość sprawiły mi Wasze wizyty...
  • Faworki

    Przepis dodany:
    4.79
    Faworki
    Jak Zapusty to faworki... pierwsze skojarzenie jakie przychodzi mi do głowy... Ten przepis jest na dużą porcję, wychodzi z niej pełna duża blacha do pieczenia...nie opłaca mi się robić mniejszej ilości, tym bardziej, że są dość pracochłonne...
  • Fale Dunaju

    Przepis dodany:
    4.59
    Fale Dunaju
    Nie samymi pączkami człowiek żyje, więc dziś nieco przekornie... ciasto równie dobre na koniec karnawału... moja wersja znanego szlagieru...przepyszna...Ciasto:200 g masła2 i 1/2 szklanki mąki1 szklanka cukru6 jajek M lub 5 w rozmiarze L2...
  • Tarta fistaszkowa

    Przepis dodany:
    4.55
    Tarta fistaszkowa
    To ciasto jest dla miłośników chrupania, bardzo kruche... Pomysł na nadzienie do tarty zaczerpnęłam z książki Doroty Świątkowskiej Moje wypieki i desery...Ciasto:2 szklanki mąki pszennej4 łyżki cukru pudru200 g masła2 żółtka1/2 łyżeczki...
  • Ptysie z kawałkami czekolady Davida Lebovitza

    Przepis dodany:
    4.69
    Ptysie z kawałkami czekolady Davida Lebovitza
    Bardzo uzależniające, nie potrzebują nadzienia bo zawartość czekolady i cukru perłowego gwarantuje duży stopień słodkości. Najlepiej smakują tego samego dnia, ale można je także zrobić wcześniej, zamrozić i mieć już gotową karnawałową,...
  • Piernik z nadzieniem morelowo-bakaliowym

    Przepis dodany:
    4.80
    Piernik z nadzieniem morelowo-bakaliowym
    Jeszcze Michael Buble śpiewa Have Yourself A Merry Little Christmas, swym obłędnie przystojnym głosem... płyta bez której przygotowania świąteczne nie mogłyby się odbyć... a już po świętach... za to pierniki smakują właśnie teraz wybornie,...
  • Wesołych Świąt

    Przepis dodany:
    4.64
    Wesołych Świąt
  • Keks świąteczny

    Przepis dodany:
    4.75
    Keks świąteczny
    To mój pierwszy keks w życiu... lubię, ale nie piekłam... przepis dostałam od koleżanki... sprawdzony i prosty, wyszedł pyszny...Składniki:10 łyżek mąki pszennej7 jajek7 łyżek cukru pudru200 g masła1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki...
  • Kiermasze bożonarodzeniowe

    Przepis dodany:
    4.56
    Kiermasze bożonarodzeniowe
    Kiedy zbliżają się święta Bożego Narodzenia corocznie czekam na kiermasze rękodzieła czy wystawy stroików świątecznych. Ręcznie robione ozdoby czy kartki świąteczne cieszą mnie bardziej niż te wykonane w fabrykach, pyszniące się w...
  • Ciasto z colą, orzechami i melasą

    Przepis dodany:
    4.48
    Ciasto z colą, orzechami i melasą
    Kolejna w tym roku przeprowadzka, jeszcze nie wiem jak będzie gotować się w nowej kuchni i jeszcze nie mam nowego piekarnika, więc piekę ciasta u mamy... żadne wymyślne, raczej proste w formie i smaku... To ciasto dla tych, którzy nie lubią...
  • Tort serowy z bakaliami

    Przepis dodany:
    4.72
    Tort serowy z bakaliami
    Kolejne ciasto z serii tych, które smakują najlepiej 2-3 dni po upieczeniu, ale jak widać na załączonych zdjęciach duża część ciasta zniknęła już w porze niedzielnej porannej kawy :))Składniki:Ciasto:3 szklanki mąki pszennej200 g masła3...
  • Ciasto sezamkowe

    Przepis dodany:
    4.77
    Ciasto sezamkowe
    Najlepiej smakuje 1-2 dni po upieczeniu... Składniki:Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej200 g masła3/4 szklanki cukru pudru5 żółtek2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa sezamkowa:1 szklanka sezamu50 g masła1/4 szklanki cukru2 łyżki mioduKrem:200 g...
  • Szarlotka daktylowa

    Przepis dodany:
    4.91
    Szarlotka daktylowa
    Czasami trzeba sięgnąć do starych zapisków żeby odnaleźć coś odkrywczego. Taka jest ta "szarlotka", stary przepis był tylko inspiracją, niezbyt precyzyjne zapisy wystarczą by odnaleźć choć szczyptę tego bogactwa smaków, które odkrywam w...
  • Ciasto orzechowo-miodowe

    Przepis dodany:
    4.50
    Ciasto orzechowo-miodowe
    Orzechy...najlepsze co może spotkać człowieka jesienią...Składniki:Ciasto: 3 i 1/2 szklanki mąki1/2 szklanki cukru200 g masła2 łyżki miodu2 łyżki mleka1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 jajkaKrem budyniowy:2 szklanki mleka100 g masła2 łyżki...
  • Dynia pieczona

    Przepis dodany:
    4.57
    Dynia pieczona
    Z powodzeniem może zastąpić ziemniaki do obiadu, sama bez dodatków jest również przepyszna...Składniki:(na 1-2 osoby)1/2 kg dyni2-3 łyżki oliwy z oliwek1 łyżeczka musztardy ziarnistej1 łyżka mioduszczypta soli 3-4 ząbki czosnkukilka gałązek...
  • Muffinki ze śliwkami

    Przepis dodany:
    4.51
    Muffinki ze śliwkami
     Inspirację do zrobienia tych muffinek znalazłam w programie Ulubione potrawy Rachel prowadzonym przez Rachel Allen. Takie programy oglądam pasjami, co wcale nie oznacza, że oglądam wszystko jak leci... o nie...co do programów kulinarnych jestem...
  • Ciasto ze śliwkami

    Przepis dodany:
    4.59
    Ciasto ze śliwkami
    Na deszcz...na wiatr... na mżawkę... po powrocie do domu... niezastąpione... ½ kg mąki pszennej1 szklanka mleka3/4 szklanki cukru1 kostka masła4 żółtka50g drożdży1 łyżeczka cukru waniliowego1/2 łyżeczki kurkumy50 ml spirytusu, sól1 kg...
  • Kurczak w sosie porowo-musztardowym oraz dyniowe dauphinois

    Przepis dodany:
    4.60
    Kurczak w sosie porowo-musztardowym oraz dyniowe dauphinois
    Jesienne, ciepłe jedzenie...cieszy mnie, że dynia stała się modna i dania z niej coraz częściej pojawiają się w książkach kucharskich, na blogach i w programach o gotowaniu. Ciągle mnie zaskakuje i ciągle odkrywam kolejne jej oblicza. Przepis...
  • Ciasto tiramisu Eli

    Przepis dodany:
    4.81
    Ciasto tiramisu Eli
    Składniki:(porcja na dużą blachę) 15 dag mąki pszennej20 dag cukru pudru6 jajek80 g mąki kukurydzianejłyżeczka proszku do pieczenia10 g kawy rozpuszczalnej50 ml likieru amaretto300 ml wrzącej wody 300 ml śmietanki kremówki70 g cukru pudru (do...
  • Sernik Isaura

    Przepis dodany:
    4.76
    Sernik Isaura
    To już klasyka w mojej kuchni, piekłam go może ze sto razy. Jeśli mam dostęp do sera o dość luźnej, nie zbitej konsystencji nie przepuszczam go przez maszynkę, najczęściej używam twarogu śmietankowego. Jeśli ser jest bardziej zbity wystarczy...
  • Ciasto z gruszkami

    Przepis dodany:
    4.88
    Ciasto z gruszkami
    Baaaardzo domowe... Baaaardzo gruszkowe....Barrrrdzo kremowe...Składniki:1/2 kg mąki30 dag masła5 żółtek1 łyżeczka proszku do pieczenia1 cukier waniliowy4 łyżki cukru1 łyżka kwaśnej śmietanyok. 1 kg gruszek1 duże opakowanie (64 g) budyniu...
  • Spaghetti z pesto z cukinii i anchois

    Przepis dodany:
    4.77
    Spaghetti z pesto z cukinii i anchois
    Myślałam, że już jej nie będzie. Od maja ogród warzywny był regularnie zalewany przez deszcze jakich nie było od paru lat. Warzywa marniały od nadmiaru wody, cukinia również. Ostatnie dwa tygodnie upałów jednak sprawiły, że rachityczne...
  • Tarta z winogronami i mascarpone

    Przepis dodany:
    4.85
    Tarta z winogronami i mascarpone
    Od dawna marzył mi się taki deser na lato, który po schłodzeniu byłby zarówno kremowy jak i soczysty, połączenie serka mascarpone z winogronami dało cudny-chłodny efekt. Składniki:2 szklanki (250 ml.) mąki 8 łyżek cukru pudru200 g...
  • Słodki chlebek drożdżowy

    Przepis dodany:
    4.54
    Słodki chlebek drożdżowy
    Powietrze pachnie dojrzałym już zbożem a po werandzie przechadza się niespiesznie świerszcz, jabłka czerwienią się na jabłoni, to znaczy że czas pędzi, że lato ucieka. Przyglądam się temu corocznie z takim samym zdumieniem zajadając pajdę...
  • Nieznośna lekkość apetytu

    Przepis dodany:
    4.75
    Nieznośna lekkość apetytu
  • Ciasto z morelami

    Przepis dodany:
    4.90
    Ciasto z morelami
    Składniki:ok 1 kg moreli 3 i 1/2 szklanki mąki pszennej1 szklanka cukru5 jajek2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki cukru waniliowego1 szklanka oleju1 szklanka oranżady pomarańczowej gazowanej skórka otarta z jednej pomarańczyszczypta...
  • Lody malinowo-bananowe w 10 minut

    Przepis dodany:
    4.59
    Lody malinowo-bananowe w 10 minut
    Przeprowadzka, remont, zepsuty mikser, wszystkie okoliczności sprzęgły się by wypędzić mnie na jakiś czas z kuchni, z tym większą przyjemnością wracam. Dzięki temu więcej czasu zyskałam na lekturę w dużej części także kulinarnych...
  • Staroświecki placek rabarbarowo-wiśniowy z kruszonką

    Przepis dodany:
    4.64
    Staroświecki placek rabarbarowo-wiśniowy z kruszonką
    Składniki:Ciasto:4 szklanki mąki1,5 kostki masła1 szklanka cukru pudru6 żółtek (użyłam z jajek w rozmiarze L ;))2 łyżki gęstej śmietany1 łyżeczka proszku do pieczeniaKruszonka:1/2 kostki masła1/2 szklanki cukru1 szklanka mąki1 łyżka cukru...
  • Roladki ze szparagami i kurczakiem

    Przepis dodany:
    4.50
    Roladki ze szparagami i kurczakiem
    Przyznaję się! Nie przepadam za szparagami, wiem że to niepoprawne politycznie ;)) zwłaszcza o tej porze roku, ale tak jest. Smakują mi w połączeniu z innymi intensywnymi smakami jak tutaj z musztardą, miodem, boczkiem lub gdy są jednym z wielu...
  • Sernik rabarbarowo-malinowy

    Przepis dodany:
    4.59
    Sernik rabarbarowo-malinowy
    O tym serniku marzyłam całą długą zimę. Jest lekki, ma kwaśną nutę rabarbaru i śmietankową słodycz, wręcz uzależniający, pierwszy wiosenny, w oczekiwaniu na szalony sezon truskawkowy wręcz niezbędny.Składniki:1 kg sera mielonego takiego z...
  • Mała paryska kuchnia Rachel Khoo

    Przepis dodany:
    4.65
    Mała paryska kuchnia Rachel Khoo
     Już jest! Mała paryska kuchnia Rachel Khoo w polskim wydaniu. Książka zachwyciła mnie od pierwszego wejrzenia. Podglądałam wcześniej wyczyny Rachel na youtube gdzie w swoim 21-metrowym mieszkaniu przyrządza klasyczne francuskie potrawy....
  • Wiosenny makaron z szałwią

    Przepis dodany:
    4.80
    Wiosenny makaron z szałwią
    Proste i świeże w smaku danie w sam raz dla osób, które pierwsze majowe słońce wykurzyło z kuchni ;))Robi się błyskawicznie a uczta dla podniebienia jest przednia. Pierwsza, wiosenna szałwia z własnego ogródka pachnie nieziemsko!!!Podaję...
  • Muffinki pomarańczowo-migdałowe

    Przepis dodany:
    4.67
    Muffinki pomarańczowo-migdałowe
    Muffinki o wyjątkowo delikatnym i radosnym smaku, w sam raz na moje wiosenne napady "dzikiego głodu", powstały z tego co akurat miałam w szawce. Dla wielbicieli bardziej zdecydowanych smaków polecam dodanie kilku kropel olejku...
  • Ciasteczka słonecznikowe Joasi

    Przepis dodany:
    4.68
    Ciasteczka słonecznikowe Joasi
    Składniki:2,5 szklanki mąkipół szklanki drobnego cukru trzcinowego lub 3/4 szklanki cukru pudru1 łyżeczka proszku do pieczenia1 cukier waniliowy200 g masła1 jajko2 żółtka1 mała paczka łuskanego słonecznika Z podanych składników, z wyjątkiem...
  • Kuchnia José Carrerasa, czyli grzanki z kalafiorem na śniadanie melomana

    Przepis dodany:
    4.47
    Kuchnia José Carrerasa, czyli grzanki z kalafiorem na śniadanie melomana
    Książkę tę kupiłam właściwie w ciemno, nic o niej nie wiedziałam, tylko tyle co w opisie aukcji na allegro, ma już 10 lat, wydana została w 2003 roku, więc dużych szans na recenzję na blogu nie miała ;-))José Carerras wybrał w niej...
  • Mazurek jak z Ameryki ;-)

    Przepis dodany:
    4.79
    Mazurek jak z Ameryki ;-)
    Dlaczego jak z Ameryki? To ze względu na jeden bardzo amerykański składnik - pianki marshmallow, do których mam straszną słabość, a w tym mazurku smakują wyśmienicie.Składniki:na kruche ciasto:3 szklanki mąki pszennej3 żółtka3/4 szklanki...
  • Guacamole i Pyszne 25

    Przepis dodany:
    4.58
    Guacamole i Pyszne 25
    Po kilku tygodniach zmagań z okropnymi wirusami wracam do świata ludzi zdrowych, przez ten czas nazbierało się trochę przepisów i książek. Najpierw może o książce.Pyszne 25 Ani Starmach. Trochę się obawiałam tej książki, kupić czy nie...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).