Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni łyżka-widelec-nożyczki

W kuchni łyżka-widelec-nożyczki jest już 53 dobrych przepisów:

  • „Moules de peche“

    Przepis dodany:
    4.53
    „Moules de peche“
    Będąc na zakupach w jednym z opolskich hipermarketów, natknąłem się na świeże omułki. Przekonany, że cena powali mnie na kolana podszedłem bliżej. Ku mojemu zaskoczeniu zobaczyłem cenę 29zł za 1,5 kg, tego mało znanego jeszcze w naszym...
  • „Kordial“ – klasyk na upalny dzień.

    Przepis dodany:
    4.78
    „Kordial“ – klasyk na upalny dzień.
    Kordiał to szlachetny, mocny trunek, dawniej stosowany jako lek wzmacniający serce :) I choć wersja dzisiejszego powinna zostać bezalkoholowa (dozwolone od lat 18) , nie mogłem ulec pokusie, by nie dodać do niego kilka kropel czegoś mocniejszego. To...
  • Menu Hell`s Kitchen „Kaszotto z grzybami, dymką i owczym serem“

    Przepis dodany:
    4.46
    Menu Hell`s Kitchen „Kaszotto z grzybami, dymką i owczym serem“
    składniki:-       250g kaszy pęczak-       30ml oleju słonecznikowego-       50g szalotki-       250ml białego wina Sauvignon...
  • Casting Hell`s Kitchen, Opole i Katowice

    Przepis dodany:
    4.73
    Casting Hell`s Kitchen, Opole i Katowice
    UWAGA! UWAGA!  Taaakk.... To już pewne ! Każdy ma szanse! Razem z Pauliną i Łukaszem (zwycięzcą Hell`s Kitchen) oraz ekipą POLSATU, zapraszamy na casting bliżej Was!Pamiętaj, że nie musisz pochodzić z dużego miasta i nie musisz być...
  • Menu Hell`s Kitchen „Kopytka z twarogu/z fiołkami i rokitnikiem“

    Przepis dodany:
    4.48
    Menu Hell`s Kitchen „Kopytka z twarogu/z fiołkami i rokitnikiem“
    Już za tydzień wielki finał pierwszej polskiej edycji Hell`s Kitchen. Sylwia, Kasia i Łukasz oto finaliści za których trzymam mocno kciuki. Również i ja wrócę na sam finał. Zatem wszyscy utęsknieni, będą mogli znów oglądać mnie na szklanym...
  • Menu Hell`s Kitchen „Kaczka w miodzie wrzosowym z lawendą, kaszą gryczaną i bakłażanem“

    Przepis dodany:
    4.69
    Menu Hell`s Kitchen „Kaczka w miodzie wrzosowym z lawendą, kaszą gryczaną i bakłażanem“
    Oddaję w wasze ręce kolejny przepis prosto z Piekielnej Kuchni. Codziennie prosicie mnie o kolejne, ale niestety każdy przepis zanim tutaj trafi, musi najpierw zostać ugotowany a później obfotografowany w domu. Brakuje mi najzupełniej czasu, za co...
  • Menu Hell`s Kitchen "Pierożki z kozim serem, kwasem chlebowym i imbirem"

    Przepis dodany:
    4.84
    Menu Hell`s Kitchen "Pierożki z kozim serem, kwasem chlebowym i imbirem"
    Dzisiaj drugi przepis prosto z Piekielnej Kuchni Szefa Amaro. Niech nie zwiedzie was, długość przepisu i ilość składników, bo gwarantuję że jest łatwy, innowacyjny a przede wszystkim wyśmienity w swoim smaku. Tymi pierożkami, na pewno...
  • Menu Hell's Kitchen - "Suflet czekoladowy"

    Przepis dodany:
    4.83
    Menu Hell's Kitchen - "Suflet czekoladowy"
    składniki:150ml śmietany 30% lub 36%100ml mleka 3,2%4 żółtkacukier puder4 białka1 płaska łyżka mąki pszennej1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej100g gorzkiej czekoladyprzygotowanie:Zagotuj mleko ze śmietaną, w międzyczasie utrzyj żółtka z...
  • "Hell`s Kitchen" - Bez tajemnic!

    Przepis dodany:
    4.52
    "Hell`s Kitchen" - Bez tajemnic!
    Bez tajemnic i bez tabu! Oto fragment wywiadu, który już w czwartek, w całości ukaże się w Teraz Opole. Dziękuję Magdzie Żołądź (Nowa Trybuna Opolska) za wywiad, bo z tobą przychodzą anioły...Rozmowa z Adamem Czapskim, opolskim fryzjerem i...
  • "Pysznie wyrolowane" czyli wypełnione smakiem rolady w sam raz na Wielkanoc... cz.1

    Przepis dodany:
    4.67
    "Pysznie wyrolowane" czyli wypełnione smakiem rolady w sam raz na Wielkanoc... cz.1
    Soczysta pieczeń, pachnąca, smakowicie nafaszerowana a do tego apetycznie zrolowana, będzie kulminacją świątecznego, rodzinnego obiadu. Dobrze dobrane przyprawy i dodatki sprawią, że mięso zrobi wrażenie na biesiadnikach.Więcej w nowym...
  • „Expo Sweet 2014 – fotorelacja“

    Przepis dodany:
    4.84
    „Expo Sweet 2014 – fotorelacja“
    Expo Sweet to najważniejsze i największe targi branży cukierniczo-lodziarskiej w Polsce. Tu odbywają się polskie premiery najnowszych maszyn i komponentów. Tu też prezentowane są najnowsze światowe trendy i inspirujące pomysły mistrzów...
  • „Miruna patagońska w sosie beurre blanc i piklowanym fenkułem“

    Przepis dodany:
    4.69
    „Miruna patagońska w sosie beurre blanc i piklowanym fenkułem“
    Przeglądając ostatnio swojego bloga, doszedłem do wniosku, że dań głównych u mnie jak na lekarstwo a rybnych można szukać na darmo. Kto mnie zna, ten wie jak „długie mam zęby“ jedząc ryby. No, ale jaki byłby ze mnie kucharz, gdybym nie...
  • "chałwa&kardamon"

    Przepis dodany:
    4.84
    "chałwa&kardamon"
    Nie wiem jak wy, ale ja nigdy nie byłem zwolennikiem chałwy. Jej charakterystyczny smak zawsze przyprawiał mnie o ciarki. A w dzieciństwie, modliłem się, by pod choinką znależć inne słodycze, które bez problemu pochłaniałem w ilościach...
  • Blog Roku 2013

    Przepis dodany:
    4.79
    Zatem czas zacząć głosowanie. W tym roku po raz pierwszy startuję do konkursu Blog Roku 2013. Mój blog istnieje dzięki Wam i dzieki Wam rozkwitam kulinarnie każdego dnia. Jeśli czytając mojego bloga, choć przez chwilę przeszła ci myśl "ale...
  • "Jeszcze mam dla kogo żyć..."

    Przepis dodany:
    4.53
    "Jeszcze mam dla kogo żyć..."
         Długo zastanawiałem się czy warto pisać, dlaczego ostatni wpis na moim blogu jest z dnia 7 stycznia. Jednak ze względu na ostatnie wydarzenia, myślę że wyjaśnienia należą się wszystkim. Niecałe dwa lata temu, jak grom z...
  • Już jestem...

    Przepis dodany:
    4.87
    Już jestem...
    Nie, nie ... nie zapomniałem o was. Po prostu mnie nie było :) Już jutro gorąca relacja z Food Camp 2014 :) 
  • „Panna Cotta z gorącym musem wiśniowym”

    Przepis dodany:
    4.85
    „Panna Cotta z gorącym musem wiśniowym”
    Pamiętacie jeszcze "Ugotowanych"? To tym deserem zjednałem sobie przychylność swoich kulinarnych rywali. Pomimo wygranej, nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa , bo już w tym roku ... ale niech zostanie to słodką "niespodziewanką". Uzbrójcie...
  • "Cinnamon apple and sultana cupcakes"

    Przepis dodany:
    4.62
    "Cinnamon apple and sultana cupcakes"
    Jabłka, cynamon i rodzynki to połączenie idealne, tak jak idealny musi być nadchodzący Nowy Rok !skladniki: (ciasto)-           115g masła (temp....
  • "Wesołych Świąt"

    Przepis dodany:
    4.63
    "Wesołych Świąt"
    Wszystkim i każdemu z osobna, za to że jesteście, wspieracie i czerpiecie inspiracje z mojego bloga, życzę tego wszystkiego o czym tylko marzycie. Dzięki Wam rozwijam się kulinarnie, a każdy wasz uśmiech i słowa pochwały, dodają skrzydeł. To...
  • "Niezły pasztet..." cz.2

    Przepis dodany:
    4.68
    "Niezły pasztet..." cz.2
    „Pasztet z orzechami podawany z aksamitnym sosem żurawinowo- jabłkowym“składniki: (pasztet)- 60 dag dość chudej wołowiny bez kości- 60-70 dag udźca indyka- 25 dag wątróbek drobiowych- 20 dag surowego podgardla lub boczku- 5 jajek- 2...
  • "Niezły pasztet..." cz.1

    Przepis dodany:
    4.67
    "Niezły pasztet..." cz.1
    Kuchnia polska tradycyjnie słynęła ze znakomitych przekąsek i zakąsek, poczynając od marynat po jajka przyrządzane na wiele sposobów. Także i dzisiaj nie może zabraknąć przystawek ani podczas spotkania towarzyskiego, ani na świątecznym stole....
  • "Świąteczno-czerwony krem buraczany"

    Przepis dodany:
    4.50
    "Świąteczno-czerwony krem buraczany"
    Bardziej bożonarodzeniową zupę trudno sobie wyobrazić. Na święta wszystko musi być u mnie czerwone, a skoro zwykle w barszczu równoważy się słodycz buraków dodatkiem kwaśnego jabłka, idealnym świątecznym wyjściem będzie dodanie zamiast...
  • "Blogerowanie od kuchni"

    Przepis dodany:
    4.49
    "Blogerowanie od kuchni"
    Już w ten weekend nowy przepis dla stęsknionych i nie tylko… zdradzę tylko, że "nowy" oczaruje tajemniczą panią Romę i będzie osobiście jej dedykowany :) A tymczasem kilka fotek z tego co działo się w minionym tygodniu :) Zaproszenie...
  • Słodkie wariacje w czterech aktach - "EKLERY"

    Przepis dodany:
    4.68
    Słodkie wariacje w czterech aktach - "EKLERY"
    Któż z nas nie wspomina smaków dzieciństwa. Ptysie, eklerki, profiterolki… mmmmm…..palce lizać, ale co zrobić kiedy pomimo starań wszystko legnie w gruzach przy każdej próbie zrobienia ciasta parzonego? Przecież dobrze wiemy, że bez niego...
  • Słodkie wariacje w czterech aktach - "ŁABĄDKI"

    Przepis dodany:
    4.66
    Słodkie wariacje w czterech aktach - "ŁABĄDKI"
    Któż z nas nie wspomina smaków dzieciństwa. Ptysie, eklerki, profiterolki… mmmmm…..palce lizać, ale co zrobić kiedy pomimo starań wszystko legnie w gruzach przy każdej próbie zrobienia ciasta parzonego? Przecież dobrze wiemy, że bez niego...
  • Słodkie wariacje w czterech aktach - "PROFITEROLKI"

    Przepis dodany:
    4.48
    Słodkie wariacje w czterech aktach - "PROFITEROLKI"
    Któż z nas nie wspomina smaków dzieciństwa. Ptysie, eklerki, profiterolki… mmmmm…..palce lizać, ale co zrobić kiedy pomimo starań wszystko legnie w gruzach przy każdej próbie zrobienia ciasta parzonego? Przecież dobrze wiemy, że bez niego...
  • Słodkie wariacje w czterech aktach - "PTYSIE"

    Przepis dodany:
    4.54
    Słodkie wariacje w czterech aktach - "PTYSIE"
    Któż z nas nie wspomina smaków dzieciństwa. Ptysie, eklerki, profiterolki… mmmmm…..palce lizać, ale co zrobić kiedy pomimo starań wszystko legnie w gruzach przy każdej próbie zrobienia ciasta parzonego? Przecież dobrze wiemy, że bez niego...
  • "Żeberka w kapuście po domowemu"

    Przepis dodany:
    4.61
    "Żeberka w kapuście po domowemu"
    Dzisiaj zupełnie po swojsku, bo dlaczego nie? To tradycyjne polskie danie a do tego proste i pożywne, choć z akcentem amerykańskiego sosu barbecue. Chyba najlepiej smakuje z kromką pysznego, najlepiej domowego chleba… Nie jest niestety zbyt...
  • "Taka sytuacja - Żarłostacja"

    Przepis dodany:
    4.57
    "Taka sytuacja - Żarłostacja"
    Żarłostacja… to chwila w której pasja łączy ludzi. To moment, gdzie zapachy ustępują smakom. To czas, gdzie radość idzie w parze z zabawą :)   Żarłostacja bazuje na pozytywnych emocjach związanych z kuchnią, kulinariami, ale...
  • „Krem z czerwonej soczewicy“

    Przepis dodany:
    4.60
    „Krem z czerwonej soczewicy“
     A to kawałek Żarłostacji, której druga edycja odbyła się w minioną niedzielę. Prosiliście o przepis na krem z soczewicy. Cieszę się, że tak bardzo wam smakował, dlatego z wielką radością  podzielę się z nim tutaj.  A już...
  • "Czekoladowe brownie z orzechami, sosem toffee z Kahluą i gałką lodów pistacjowych"

    Przepis dodany:
    4.56
    "Czekoladowe brownie z orzechami, sosem toffee z Kahluą i gałką lodów pistacjowych"
    Brownie na przyjęcie − rozpływające się w ustach, ciągnące i ciężkie. Razem z lodami i sosem toffe tworzą cudowne trio.składniki:-  225g ciemnej czekolady 70%- 225g masła- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego- 200g cukru- 3 roztrzepane...
  • „Mus dyniowo-bananowy z imbirową nutą w tle”

    Przepis dodany:
    4.52
    „Mus dyniowo-bananowy z imbirową nutą w tle”
    „Mus dyniowo-bananowy z imbirową nutą w tle”Dyniowe szaleństwo nie daje mi spokoju. Dynia to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw w kuchni. Cały czas niedoceniane i przez wielu niezauważane lub wykorzystywane jedynie do przygotowania...
  • "Dyniowy krem z imbirem i pomarańczą"

    Przepis dodany:
    4.58
    "Dyniowy krem z imbirem i pomarańczą"
    " Dyniowy krem z imbirem i pomarańczą"Jesiennych szaleństw ciąg dalszy :) Niczym thriller w ostatnim czasie kanał YouTuba obiegł niepokojący film. Ciekawe co o tym myślicie... czy warto brnąć dalej z nowymi wątkami? Sami...
  • "Francuski krem z kurek"

    Przepis dodany:
    4.66
    "Francuski krem z kurek"
    „Francuski krem z kurek”Choć pełnia lata już za nami i co niektórzy będą płakać z tego powodu, to przecież jesień nie musi być zła. Przed nami czas jesiennych, kulinarnych wariacji. A skoro mówimy o jesieni, to nie możemy zapomnieć o...
  • " V Festiwal Opolskich Smaków - relacja "

    Przepis dodany:
    4.50
    " V Festiwal Opolskich Smaków - relacja "
    Od tego się zaczęło :)V Festiwal Opolskich Smaków przeszedł do historii, ale mam nadzieję, że mieszkańcy Opolszczyzny jeszcze nie raz będą go wspominać, bo my opolscy blogerzy, którzy współorganizowali tą imprezę, z całą pewnością...
  • " V Festiwal Opolskich Smaków "

    Przepis dodany:
    4.87
    " V Festiwal Opolskich Smaków "
    V Festiwal Opolskich Smaków to naprawdę święto jedzenia a w tym roku gwarantuję Wam, że będzie jeszcze pyszniej. 31 sierpnia, zupełnie przez przypadek wypada to w Dniu Blogera, opolscy blogerzy będą karmić uczestników Festiwalu przygotowanymi...
  • „ KETCHUP domowy ”

    Przepis dodany:
    4.76
    „ KETCHUP domowy ”
    Malinowe, bawole serca, koktajlowe. Czerwone, zielone, żółte. Odmiany, kształty i kolory pomidorów można wymieniać od rana do wieczora. Ale po co, skoro można ten czas przeznaczyć na pomidorową wyżerkę?! Czym prędzej więc przepuśćcie atak...
  • „Wątróbki drobiowe z sosem malinowym i rukolą”

    Przepis dodany:
    4.59
    „Wątróbki drobiowe z sosem malinowym i rukolą”
    Tak jak obiecałem, dzisiaj „Wątróbki drobiowe z sosem malinowym” czyli pełnia lata na talerzu… A kto nie mógł być w sobotę na Francuskim pikniku kulinarnym, to zapraszam na fotorelację :)...
  • "Zielona sałata z bobu z pistacjami i miętą"

    Przepis dodany:
    4.84
    "Zielona sałata z bobu z pistacjami i miętą"
    Pełnia lata… zatem w roli głównej letnie warzywa i chrupiące sałaty. Do towarzystwa mają sery, makarony, ryby… I oczywiście dodatki: lekkie sosy, chrupiące pestki i koniecznie aromatyczne zioła. Przywitaj lato na talerzu ! A już za tydzień...
  • "Tort z ricottą"

    Przepis dodany:
    4.62
    "Tort z ricottą"
    Ser ricotta to włoski ser o delikatnym smaku, z którego przygotujecie wspaniałe desery, nadzienia do tart i ciast, dodacie do sałatki albo dipu. Pełnia lata pozwala nam na pyszne eksperymenty, dlatego dzisiaj przed wami niedzielne łakocie - ricotta w...
  • "Parmeńska tarta z wędzonym łososiem i pomidorami"

    Przepis dodany:
    4.48
    "Parmeńska tarta z wędzonym łososiem i pomidorami"
    „Parmeńska tarta z wędzonym łososiem i pomidorami”Kto  z nas nie kocha lata i słonecznych promieni rozpieszczających nas  co dnia. Jednak wieczorem przychodzi chwila wytchnienia, więc pora na krzątanine w kuchni i letnie specjały...
  • "Mousaka"

    Przepis dodany:
    4.88
    "Mousaka"
    „Mousaka” Dla wielu turystów jest to pierwsze greckie danie, którego przyjdzie im spróbować w słonecznej Helladzie. Okrzyknięta sztandarowym daniem kuchni greckiej, zachęca do degustacji w każdej napotkanej tawernie. Ta zapiekanka na bazie...
  • "Żarłostacja" i "Klopsiki z chorizo"

    Przepis dodany:
    4.67
    "Żarłostacja" i "Klopsiki z chorizo"
    "ŻARŁOSTACJA"Oj wiele działo się w ostatnich dniach... szkolenia, prezentacje, pokazy ale niewątpliwie najważniejsza była „Żarłostacja”, czyli wielki piknik kulinarny blogerów opolskich. Zachęcam was do lektury niesamowitych sprawozdań z...
  • "Żarłostacja"

    Przepis dodany:
    4.67
    "Żarłostacja"
    Zapraszam już w najbliższą sobotę 22 czerwca... OPOLE !!!
  • "Quiche Lorraine"

    Przepis dodany:
    4.58
    "Quiche Lorraine"
    „Quiche Lorraine” Po długich dniach deszczowych, dziś wyszło słońce. Aż dziw bierze, że kilka ciepłych promieni daje tyle radości.. hurraaa…Quiche – rodzaj wypieku w formie placka składającego się z kruchego ciasta i nadzienia...
  • "Chłodnik litewski"

    Przepis dodany:
    4.69
    "Chłodnik litewski"
    „Chłodnik litewski”Wybaczcie mi moją dwutygodniową nieobecność. Musiałem zresetować się, by powrócić w pełni sił z nowymi pomysłami i odrestaurowaną pasją kulinarną :) Dzisiaj chłodnik, mój ulubiony przez mamę i babcię często...
  • "Białe szparagi z jajkiem w koszulce i sosem holenderskim"

    Przepis dodany:
    4.66
    "Białe szparagi z jajkiem w koszulce i sosem holenderskim"
    „Białe szparagi z jajkiem w koszulce, cytrynowym sosem holenderskim i rzeżuchą”Sezon szparagowy czas zacząć :) Szparagi to istna bomba witamin i składników mineralnych. Są bogatym źródłem witaminy K i kwasu foliowego. Zawierają karoten,...
  • "Tort Pawłowej"

    Przepis dodany:
    4.49
    "Tort Pawłowej"
    „TORT PAWŁOWEJ”Niebo w gębie, czyli cud jak schudnę…Przed nami majówka, więc i słodkości nie powinno zabraknąć. Pogoda nas nie rozpieszcza a nic tak nie poprawia humoru jak słodkie rarytasy. Ten wspaniały deser stworzyły nowozelandzkie...
  • "Frykadele cielęce z pomidorami, prażonym czosnkiem i szpinakiem"

    Przepis dodany:
    4.75
    "Frykadele cielęce z pomidorami, prażonym czosnkiem i szpinakiem"
    „Frykadele cielęce z pomidorami, prażonym czosnkiem i szpinakiem”Cielęcinka to jasne, lecz pełne smaków mięso. Idealny początek wiosennego gotowania. Frykadele przygotowuje się równie łatwo jak klopsiki. Gotuj je na wolnym ogniu w wodzie,...
  • "Jambalaya"

    Przepis dodany:
    4.83
    "Jambalaya"
    „JAMBALAYA” czyli multi kulti na talerzu Ma hiszpańskie korzenie, ale powstała gdzieś na wyspach karaibskich. W Luizjanie udoskonalili ją Francuzi, ale nazwa pochodzi z języka prowansalskiego, co oznacza po prostu mieszankę. Jest jednym ze...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).