Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Magda Kucharzy

W kuchni Magda Kucharzy jest już 179 dobrych przepisów:

  • Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem

    Przepis dodany:
    4.68
    Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
    Nie da się ukryć, że na jedzenie wydaję sporo. Lubię dobrej jakości, nietypowe składniki i często kupuję na zapas, dzięki czemu nawet niespodziewani goście mogą u mnie liczyć na prawdziwą ucztę. Nie oznacza to jednak, że nie potrafię...
  • Bread pudding z czekoladą i orzechami

    Przepis dodany:
    4.62
    Bread pudding z czekoladą i orzechami
    Bread pudding, czyli pudding chlebowy, to deser bardzo popularny między innymi w Wielkiej Brytanii. Po raz pierwszy widziałam go bodajże w programie Nigelli i zachwycił mnie prostotą wykonania oraz połączeniem smaków, które od razu wydało mi się...
  • Makaron ze szpinakowym pesto i łososiem

    Przepis dodany:
    4.81
    Makaron ze szpinakowym pesto i łososiem
    Uwielbiam pesto. To moim zdaniem jeden z najlepszych dodatków do makaronu, zatem bardzo lubię z nim eksperymentować. Próbowałam już pesto rosso z czerwonych pomidorów, pesto brokułowego z migdałami, a teraz zafundowałam sobie nowość: pesto ze...
  • Wstążki cukinii z łososiem i limonkowym dressingiem

    Przepis dodany:
    4.51
    Wstążki cukinii z łososiem i limonkowym dressingiem
    Lato to dla mnie pora lekkiego i świeżego jedzenia, z dużą ilością pysznych warzyw. Jednym z moich ulubionych jest cukinia. Cieszy oczy na każdym straganie i występuje w kilku postaciach - może być tradycyjnie zielona, słonecznie żółta czy...
  • Tarta z budyniem i owocami - bez pieczenia

    Przepis dodany:
    4.84
    Tarta z budyniem i owocami - bez pieczenia
    W lecie zdecydowanie nie mam ochoty na odpalanie piekarnika. Jest na to o wiele za gorąco, poza tym komu by się chciało siedzieć nie wiadomo ile w kuchni, skoro można spędzić cudowny czas na zewnątrz?Jednakże podniebienie domaga się deseru, więc...
  • Bezglutenowa pizza na spodzie z wrapa

    Przepis dodany:
    4.50
    Bezglutenowa pizza na spodzie z wrapa
    Dieta bezglutenowa jest ostatnio bardzo popularna. Sprzyja nie tylko tym, którzy glutenu zwyczajnie nie przyswajają. Decydują się na nią nawet ludzie, którzy teoretycznie mogliby sobie na produkty glutenowe pozwolić.W sklepach coraz więcej jest...
  • Makaron z pesto rosso i czosnkowo-ziołowym kurczakiem

    Przepis dodany:
    4.73
    Makaron z pesto rosso i czosnkowo-ziołowym kurczakiem
    Nie jest łatwo wymyślić pyszne danie w kilkanaście minut. Ale już zrobić takie danie - to pestka! Nie trzeba żadnych specjalnych umiejętności, wystarczy kwadrans i dobra organizacja w kuchni. Makaron z pesto i kurczakiem jest smaczny, pożywny, a...
  • MINI RÖSTI z pesto pietruszkowym i karmelizowaną marchewką

    Przepis dodany:
    4.89
    MINI RÖSTI z pesto pietruszkowym i karmelizowaną marchewką
    Jak już kiedyś wspominałam, jestem dość zajętą osobą i pomijając weekendy, mało mam czasu na kucharzenie. Dlatego właśnie z zainteresowaniem przyglądam się nowinkom usprawniającym przygotowanie obiadu w 15-20 minut. Nie boję się dań...
  • Burger z szynką szwarcwaldzką i sosem miodowo-musztardowym

    Przepis dodany:
    4.64
    Burger z szynką szwarcwaldzką i sosem miodowo-musztardowym
    Uwielbiam burgery. Zresztą, niewielu znajdzie się takich, którzy ich nie lubią. Nie mówię tu o kiepskich jakościowo paskudnych fastfoodów, w których mięsa ze świecą szukać, ale tych prawdziwych, ze stuprocentowej wołowiny i z dobrymi...
  • Tajskie zielone curry z kurczakiem

    Przepis dodany:
    4.82
    Tajskie zielone curry z kurczakiem
    Tajskie curry to niesamowite połączenie delikatnego kurczaka z kremowym, lekko pikantnym sosem na bazie mleka kokosowego. Takie połączenie smaków świetnie sprawdza się zarówno, gdy za oknem mrozy, jak i wtedy, gdy robi się już cieplej, bo...
  • Kremowa polenta z pieczarkami na ostro

    Przepis dodany:
    4.55
    Kremowa polenta z pieczarkami na ostro
    Szukacie przepisu na pyszne, szybkie danie, które świetnie rozgrzeje i wypełni brzuszek w chłodne dni, które wciąż jeszcze nie chcą nas opuścić? Myślę, że właśnie go znaleźliście!Kremowa polenta + pikantne, smażone na maśle pieczarki na...
  • Wrapy z łososiem i majonezem bazyliowym

    Przepis dodany:
    4.54
    Wrapy z łososiem i majonezem bazyliowym
    Jedzenie na wynos jak dla mnie po prostu musi się robić szybko! Zazwyczaj przed pracą nie mam czasu na nic super wymyślnego. Wtedy własnie z pomocą przychodzą mi przepisy takie jak ten. Tortilla, trochę łososia, warzywa + szybki majonez i mam...
  • Ciecierzyca z pinto po bretońsku

    Przepis dodany:
    4.60
    Ciecierzyca z pinto po bretońsku
    Uwielbiam fasolkę po bretońsku! To taka pożywna, sycąca potrawa, która kojarzy mi się z długimi zimowymi dniami (a zima, niestety, wciąż nas jeszcze nie opuszcza). Zdecydowanie najlepszą fasolkę robi moja mama, wszyscy ją uwielbiamy.Ja jednak...
  • Crepes ze smażonymi bananami i sosem karmelowym

    Przepis dodany:
    4.67
    Crepes ze smażonymi bananami i sosem karmelowym
    Crepes, czyli cieniutkie francuskie naleśniki bez dodatku proszku do pieczenia, to fantastyczny deser. W zasadzie cokolwiek do nich nie włożymy, smakują wybornie. Możemy jeść je nawet solo, z odrobiną cukru pudru, a i tak trudno się od nich...
  • Makaron z krewetkami na winie

    Przepis dodany:
    4.84
    Makaron z krewetkami na winie
    Chyba nikt z nas nie wątpi, że jedzenie może być sexy. Romantyczny walentynkowy obiad powinien stymulować zmysły, rozbudzać namiętność i apetyt… na wspólną kolację. Żeby to osiągnąć, wystarczy połączyć kilka sprawdzonych składników,...
  • Chow mein z tuńczykiem i ogórkami po azjatycku

    Przepis dodany:
    4.48
    Chow mein z tuńczykiem i ogórkami po azjatycku
    Staram się brać ze sobą jedzenie do pracy. Spędzam tam sporo czasu, a porządny posiłek w ciągu dnia daje mi energię do końca dniówki. Co prawda w biurze mam mikrofalówkę, więc podgrzanie obiadu to nie problem, jednak nie ukrywam, że...
  • Risotto z boczkiem i pieczarkami

    Przepis dodany:
    4.78
    Risotto z boczkiem i pieczarkami
    Dania jednogarnkowe? Jako zadeklarowany leniuszek nienawidzący zmywać, uwielbiam takie! A moim ulubionym jest zdecydowanie risotto.Sekret włoskiego risotto tkwi przede wszystkim w ryżu. Najlepszy jest ryż arborio, którego opakowanie zawsze warto...
  • Makaron z gorgonzolą

    Przepis dodany:
    4.81
    Makaron z gorgonzolą
    Zimą warto zjeść na obiad coś ciepłego i pożywnego. Na bok odchodzą sałatki, grillowane mięsiwa z warzywami czy lekkie przekąski. Tutaj trzeba czegoś konkretnego i intensywnego w smaku!Ot, taki makaron ze śmietanowym sosem z gorgonzoli sprawdzi...
  • Pikantny krem z kukurydzy

    Przepis dodany:
    4.90
    Pikantny krem z kukurydzy
    Gdy na zewnątrz zaczyna robić się chłodno, dobrze rozgrzać przy gęstej, sycącej zupie. Taki jest właśnie ten krem kukurydziany. Intensywny w smaku, pożywny i mocno rozgrzewający. W dodatku robi się go naprawdę szybko, więc będzie Waszym...
  • Gnocchi z boczkiem i pieczarkami

    Przepis dodany:
    4.66
    Gnocchi z boczkiem i pieczarkami
    Dziś zapraszam na pyszne danie rodem z Włoch, choć nie jestem pewna, czy jest to tradycyjne włoskie połączenie. Gnocchi to tak naprawdę małe kopytka, tyle że owalne i z charakterystycznymi prążkami. Jak to kopytka, nie są skomplikowane, a są...
  • Risotto z grzybami na maśle

    Przepis dodany:
    4.54
    Risotto z grzybami na maśle
    Dziś ponownie zapraszam Was do mojego ukochanego regionu kulinarnego – Włoch! Tym razem uraczę Was daniem iście jesiennym, pełnym aromatu i jednocześnie nieskomplikowanym; jak to zwykle u mnie.Risotto z grzybami leśnymi smażonymi na maśle to...
  • Ziołowe gofry obiadowe

    Przepis dodany:
    4.80
    Ziołowe gofry obiadowe
    Wszyscy uwielbiamy gofry. Dla większości z nas to prawdziwy przysmak dzieciństwa. Chrupiące ciasto obłożone bitą śmietaną i owocami – mniam! Ale czy wiecie, że gofry można jeść także na słono? Ha! To dopiero szaleństwo,...
  • Gulasz z chorizo, ciecierzycą i wędzonym serem

    Przepis dodany:
    4.88
    Gulasz z chorizo, ciecierzycą i wędzonym serem
    Mój dzisiejszy przepis to szalony mariaż Hiszpana z Polką mieszkających na Węgrzech. No bo jak inaczej nazwać pikantny, mocno rozgrzewający gulasz z tłuściutkim chorizo, sycącą ciecierzycą, przyprawiony wędzoną papryką, a na końcu przybrany...
  • Chili con carne z chorizo i czekoladą

    Przepis dodany:
    4.47
    Chili con carne z chorizo i czekoladą
    Jestem wielką fanką chili con carne. Ta potrawa zawiera w sobie absolutnie wszystko, co uwielbiam. Jest mięsna, pomidorowa i pikantna. Mogłabym ją jeść niemalże codziennie!Moja wersja nie jest mocno konserwatywna, bo uwielbiam dodatek kukurydzy, a...
  • Włoska sałatka makaronowa

    Przepis dodany:
    4.63
    Włoska sałatka makaronowa
    Jestem pracoholiczką. Bardzo lubię swoją pracę i nie ukrywam tego. Ponieważ poświęcam jej sporo czasu, mam go coraz mniej na kucharzenie. Jednak wcale mi to nie przeszkadza. Dlaczego?Ponieważ dobra kuchnia wcale nie oznacza spędzania przy garach...
  • Tajska zupa z grillowanym kurczakiem

    Przepis dodany:
    4.52
    Tajska zupa z grillowanym kurczakiem
    Limonka, kokos i kurczak razem w jednej zupie? Czemu nie? W końcu to szalona środa!Bardzo lubię takie egzotyczne smaki. Mleczko kokosowe zawsze mam w domu, podobnie jak imbir i limonki. Wszystkie razem wykorzystuję w tej pysznej zupie, która stanowi...
  • Krem z pieczonych pomidorów z serowo-czosnkowymi tostami

    Przepis dodany:
    4.89
    Krem z pieczonych pomidorów z serowo-czosnkowymi tostami
    Latem warto korzystać z tych wszystkich dobroci Matki Natury, które cieszą nasze oczy na straganach. Wśród wszystkich pysznych warzyw i owoców typowo sezonowych, dostępnych tylko teraz, warto zwrócić uwagę także na pewnego niepozornego...
  • Puszysta pizza z rukolą i domowym pesto

    Przepis dodany:
    4.79
    Puszysta pizza z rukolą i domowym pesto
    Jestem fanką włoskiej pizzy – tradycyjnego, cienkiego ciasta i nieprzytłaczającej ilości doskonałych jakościowo dodatków na wierzchu. Jednak moja rodzinka woli raczej pizzę amerykańską – puszyste ciasto i mnóstwo sera! Dlatego właśnie...
  • Oreo Shake

    Przepis dodany:
    4.50
    Oreo Shake
    Upał. Z nieba nieprzerwanie leje się straszliwy żar i nie mam już pojęcia, jak sobie z nim radzić. Zamknę okna - zaduch. Otworzę - gorąc. Oszaleć można.W ramach walki z upałem zrobiłam sobie i moim przyjaciołom to cudo. Pyszny, czekoladowy...
  • Włoski burger z domowym pesto

    Przepis dodany:
    4.74
    Włoski burger z domowym pesto
    Lubicie burgery? Kto ich nie lubi! Już dawno temu został z nich zdjęty urok paskudnego mięsopodobnego kotleta w ogromnej bułce, które można było kupić w tanich fastfoodowych budkach. Teraz burger to porządne, pełnowartościowe danie składające...
  • Azjatycka sałatka z krewetkami i makaronem ryżowym

    Przepis dodany:
    4.72
    Azjatycka sałatka z krewetkami i makaronem ryżowym
    Czy lubicie azjatyckie inspiracje w kuchni? Tak się składa, że ja bardzo. Pewnie dlatego, że uwielbiam wyraziste smaki, tworzące w daniu jedną spójną całość. W kuchni azjatyckiej wszystkie składniki łączą się ze sobą w doprawdy...
  • Bakłażan faszerowany kuskusem i suszonymi pomidorami

    Przepis dodany:
    4.55
    Bakłażan faszerowany kuskusem i suszonymi pomidorami
    Psianka podłużna, gruszka miłosna, jajko krzewiaste, bakman, oberżyna. Wszystko to nazwy tego samego warzywa – szanownego bakłażana. To naprawdę wspaniałe warzywo, które doskonale czuje się w towarzystwie niemalże każdego dodatku, jaki...
  • Omlet biszkoptowy z owocami

    Przepis dodany:
    4.61
    Omlet biszkoptowy z owocami
    Prosty, pyszny sposób na szybki deser. Smakuje niemalże jak biszkopt z owocami, a jego przygotowanie nie zajmuje więcej niż 15 minut. Na pewno na stałe wejdzie do Waszego menu.Składniki:- 3 duże jaja- 3 łyżki cukru- 3 czubate łyżki mąki- 1/2...
  • Ratatouille

    Przepis dodany:
    4.62
    Ratatouille
    Dziś zabieram Was w podróż. Niezbyt daleko, do Francji, a dokładniej Prowansji – krainy świeżych warzyw, ziół i wszystkiego, co w kuchni najlepsze.Na pewno wszyscy słyszeliście kiedyś nazwę tego dania: ratatouille (być może dzięki bardzo...
  • Kurczak po toskańsku

    Przepis dodany:
    4.53
    Kurczak po toskańsku
    Śródziemnomorskie klimaty to według mnie idealna propozycja na lato. Dania tej kuchni są lekkie, zawierają mnóstwo warzyw i w dodatku nie brak im aromatu. Mój dzisiejszy przepis na kurczaka rodem z Toskanii garściami czerpie z diety...
  • Makaron z tuńczykiem w pomidorach

    Przepis dodany:
    4.84
    Makaron z tuńczykiem w pomidorach
    Nie wiem jak Wy, ale ja jestem ostatnio bardzo zapracowaną osobą. Trudno mi znaleźć chwilę dla siebie, więc na spędzanie w kuchni nie poświęcam więcej czasu niż to absolutnie konieczne. Dlatego od pewnego czasu stawiam na przepisy proste,...
  • Butter Chicken z szafranowym ryżem

    Przepis dodany:
    4.48
    Butter Chicken z szafranowym ryżem
    Butter chicken to jedno ze sztandarowych dań kuchni indyjskiej, którą osobiście lubię prawie tak bardzo jak kuchnię włoską. Potrawa składa się z kurczaka w aromatycznej marynacie oraz nie mniej aromatycznego sosu. Jego główny składnik...
  • Makaron bolognese z warzywami

    Przepis dodany:
    4.61
    Makaron bolognese z warzywami
    Bolognese to klasyka gatunku, którą znają wszyscy fani kuchni włoskiej – do których, jak powszechnie wiadomo, i ja się zaliczam. Makaron z jego dodatkiem jest bajeczny, a ja po prostu go uwielbiam – gęsty, pomidorowy, długo gotowany sos, mięso...
  • Gnocchi w brązowym maśle ze szparagami i szynką parmeńską

    Przepis dodany:
    4.84
    Gnocchi w brązowym maśle ze szparagami i szynką parmeńską
    Ziemniak, kartofel, pyra – niepozorny towarzysz większości polskich obiadów. Zazwyczaj jako dodatek, ugotowany, tłuczony, bez wyrazu. Zupełnie nie rozumiem, dlaczego od czasu do czasu nie miałby być gwiazdą dania!Dzisiaj zapraszam na potrawę, w...
  • Kurczak ze szpinakiem i gorgonzolą

    Przepis dodany:
    4.67
    Kurczak ze szpinakiem i gorgonzolą
    Bardzo lubię szpinak. W dzieciństwie nigdy nie miałam z nim problemu, bo w mojej rodzinie się go nie jadło, więc nie zdążyłam się do niego zniechęcić. Później natomiast przekonałam się, jaki jest smaczny, gdy porządnie się go przyprawi i...
  • Tabbouleh z ciecierzycą

    Przepis dodany:
    4.91
    Tabbouleh z ciecierzycą
    Tabbouleh to pyszna arabska sałatka rodem z Libanu. Oprócz tego, że jest naprawdę smaczna, jest również wyjątkowo zdrowa. Mieści się w niej cała góra pożywnych składników: pietruszka, pomidory, a w tej wersji także moja ulubiona cieciorka....
  • Pancakes z musem truskawkowo-rabarbarowym

    Przepis dodany:
    4.70
    Pancakes z musem truskawkowo-rabarbarowym
    Pancakes dość często pojawiają się na moim blogu, bo nie ukrywam, że naprawdę uwielbiam te pulchne placuszki. Są nieskomplikowane, szybkie w wykonaniu i smakują w zasadzie każdemu, czy to na śniadanie, czy też na deser. Spróbujcie je zrobić z...
  • Rabarbarowe mojito

    Przepis dodany:
    4.82
    Rabarbarowe mojito
    Uwielbiam mojito! A w wersji rabarbarowej lubię je chyba nawet bardziej. To pyszny, słodki, orzeźwiający drink, idealny na ciepłą wiosnę i lato. Jeśli jesteście jego fanami, powinniście spróbować tej nietypowej wersji - może stanie się Waszą...
  • Syrop rabarbarowo-limonkowy

    Przepis dodany:
    4.56
    Syrop rabarbarowo-limonkowy
    Sezon na rabarbar niniejszym uważam za rozpoczęty! Bardzo się z tego powodu cieszę, bo uwielbiam rabarbar.Na dobry początek coś prostego: pyszny słodki syrop rabarbarowy z dodatkiem limonki. Będzie cudownym orzeźwieniem w ciepłe dni, a...
  • Makaron z avocado i tuńczykiem

    Przepis dodany:
    4.62
    Makaron z avocado i tuńczykiem
    Makaron + kremowy sos z avocado i do tego tuńczyk. Kto by pomyślał, że takie połączenie się sprawdzi? A jednak, sprawdza się doskonale. Będziecie zaskoczeni, jak pyszne i pożywne jest to danie!Po raz kolejny w moich kulinarnych podbojach wsparł...
  • Makaron z truskawkami i miętowym pesto (+ mój pierwszy filmik na YT!)

    Przepis dodany:
    4.63
    Makaron z truskawkami i miętowym pesto (+ mój pierwszy filmik na YT!)
    Sezon truskawkowy zbliża się wielkimi krokami! Na straganach można już dostać zagraniczne truskawki w niskich cenach, więc naprawdę trudno mi z tego nie korzystać. Nie są to może najlepsze truskawki na świecie, ale jednak! Po długiej zimie...
  • Słodki pudding chlebowy

    Przepis dodany:
    4.67
    Słodki pudding chlebowy
    Jaki jest Wasz sposób na czerstwe pieczywo? Nie ukrywam, że mam z tym problem, ponieważ jem bardzo mało pieczywa i zakup nawet małego bochenka kończy się na tym, że nim się zorientuję, połowę muszę wyrzucić. Nienawidzę wyrzucania...
  • Sernik z masłem orzechowym i czekoladą

    Przepis dodany:
    4.76
    Sernik z masłem orzechowym i czekoladą
    Ostatnio mało piekę. Z dwóch powodów. Po pierwsze, mieszkam sama, a pieczenie dla samej siebie oznaczałoby jedzenie jednego ciasta przez tydzień. Po drugie - w moim wynajmowanym mieszkanku mam tylko piekarnik gazowy, z którym nie bardzo sobie...
  • Babka migdałowa z żurawiną

    Przepis dodany:
    4.67
    Babka migdałowa z żurawiną
    Pyszna migdałowa babka z dodatkiem żurawiny. To moja tegoroczna propozycja na babkę wielkanocną. Jest nieskomplikowana, pyszna i długo zachowuje świeżość.Jeśli nie zdobędziecie mielonych migdałów, zmielcie w młynku płatki migdałowe z...
  • Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i szpinakiem

    Przepis dodany:
    4.88
    Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i szpinakiem
    Dania jednogarnkowe są super - szybkie, nieskomplikowane i w dodatku nie ma po nich dużo zmywania. A jednogarnkowe danie z makaronem to już w ogóle bajka, bo jak wiecie - ja uwielbiam makaron! Ten pyszny makaron z pomidorami, szpinakiem i...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).