Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni make-love-in-the-kitchen

W kuchni make-love-in-the-kitchen jest już 31 dobrych przepisów:

  • 117: Spaghetti nero di seppia z krewetkami, małżami i rukolą

    Przepis dodany:
    4.78
    117: Spaghetti nero di seppia z krewetkami, małżami i rukolą
    Za mną znowu kilkanaście dni kulinarnej przerwy...dużo się działo, mało jadłam, ale czas wrócić do kuchni, zdmuchnąć kurz z garnków i patelni i zakasać rękawy do pracy. Wczoraj w gronie najbliższej rodziny wybraliśmy się do włoskiej...
  • 115: Crumble, czyli owoce pod kruszonką

    Przepis dodany:
    4.66
    115: Crumble, czyli owoce pod kruszonką
    Generalnie osobiście nie przepadam za domowymi słodkościami...a M. nie je ich wcale. Dlatego w zasadzie nie robię ich nigdy. Ale kiedy dzisiaj zobaczyłam na sklepowej półce importowane truskawki, zatęskniło mi się za smakami lata. Opuściłam...
  • 113: Wietnamska zupa Pho z wołowiną

    Przepis dodany:
    4.64
    113: Wietnamska zupa Pho z wołowiną
    Nie tak dawno temu mieliśmy z M. przyjemność spędzić naszą podróż poślubną w Tajlandii. Podobało nam się tam tak bardzo, że istniało ryzyko, że zostaniemy tam na zawsze. Jednak wróciliśmy. i czasami lubimy tam wracać myślami i smakami....
  • 107: Migdałowe ślimaki drożdżowe

    Przepis dodany:
    4.80
    107: Migdałowe ślimaki drożdżowe
    Dziś mam dla Was coś na osłodę życia w te szaro-bure ponure dni. Miałam w lodówce trochę drożdży, które zostały po bułkach do burgerów, więc pomyślałam, żeby zrobić jakieś drożdżowe słodkości.Jak wiadomo często zdarza mi się...
  • 106: Kozi ser,figi i bekon na szpinaku

    Przepis dodany:
    4.51
    106: Kozi ser,figi i bekon na szpinaku
    Nie odpuściłam i wreszcie zrobiłam coś lekkiego. Na figi i ser kozi miałam ochotę od dawna. A że jedno i drugie udało mi się dziś znaleźć w sklepie - oto i jest...SAŁATA Z LIŚCI SZPINAKU, SMAKOWITYCH FIG I KOZIEJ ROLADYW TOWARZYSTWIE...
  • 105: Wielki powrót z... wielkim burgerem

    Przepis dodany:
    4.46
    105: Wielki powrót z... wielkim burgerem
    Kochani!Na pewno już zwątpiliście w to, że kiedykolwiek cokolwiek jeszcze dla Was ugotuję. Przez ostatnie miesiące dużo się działo i moje kulinarne pomysły schowały się gdzieś głęboko w głowie. Przyczyniła się też do tego praca w...
  • 104: Tajska zupa z kurczakiem

    Przepis dodany:
    4.65
    104: Tajska zupa z kurczakiem
    Odwiedził mnie dziś mój młodszy braciszek...i powiedział: zrobię Ci tajską zupę. I zrobił. Jest pyszna. Zapraszam Was więc na rozgrzewający gościnny przepis według J. :)ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEMskładniki na 5 porcji:2 pojedyncze piersi z...
  • 103: Pastelova sałatka owocowa

    Przepis dodany:
    4.71
    103: Pastelova sałatka owocowa
    Kiedy na dworze tak zimno, a w około wszyscy na nas kichają - trzeba dostarczyć sobie witamin! Dlatego proponuję Wam dziś pyszną sałatkę, która nadaje się zarówno na drugie śniadanie, jak i na podwieczorek i kolację. I można ją zabrać do...
  • 103: Indyk w sosie teriyaki

    Przepis dodany:
    4.85
    103: Indyk w sosie teriyaki
    Przełamujemy włoski smak i lecimy dziś na inny kontynent, zasmakować Azji...Dzisiejszy przepis ma dwie odsłony - dla ambitnych lub dla leniwych :) Poza tym idealnie wpasowuje się w kategorię "jedzenie do pracy" dla szczęśliwców posiadających w...
  • 102: Szpinakowe cannelloni

    Przepis dodany:
    4.68
    102: Szpinakowe cannelloni
    Na kuchnię włoską zawsze jest ochota i zawsze są pomysły! Już jakiś czas temu kupiliśmy makaron na cannelloni a pozostałe produkty przypadkiem zalazły się w lodówce. Może ser feta nie kojarzy się specjalnie z kuchnią włoską (zawsze...
  • 101: Prawdziwie włoska kanapka i pesto dla każdego!

    Przepis dodany:
    4.58
    101: Prawdziwie włoska kanapka i pesto dla każdego!
    W związku ze zwiększającymi się numerami postów postanowiłam przejść na system cyfrowy, żeby któregoś dnia nie zabrakło miejsca w polu tytułu ;)Po powrocie z zasypanej śniegiem Austrii, gdzie wyszalałam się snowboardowo, chciałabym móc...
  • Setny: Ciasto francuskie z warzywami i boczkiem

    Przepis dodany:
    4.53
    Setny: Ciasto francuskie z warzywami i boczkiem
    Wracam po długiej przerwie :) Różne wydarzenia spowodowały, że nie miałam czasu ani gotować, ani pisać bloga, ale mam mocne noworoczne postanowienie, żeby go reaktywować. Zaczynamy od numeru 100.Danie, które Wam dziś proponuję zrobiłam...
  • Dziewięćdziesiąty dziewiąty: lekkie cupcakes

    Przepis dodany:
    4.76
    Dziewięćdziesiąty dziewiąty: lekkie cupcakes
    Nie powiem, że są to dietetyczne babeczki, bo nie są, ale na pewno są o wiele wiele lżejsze niż tradycyjne cupcakes. A dlaczego? Bo ani w cieście, ani w kremie nie ma ma masła! Przepis jest bardzo prosty, szybki i przepyszny :)CUPCAKES Z KOKOSOWYM...
  • Dziewięćdziesiąty ósmy: Francuskie tosty

    Przepis dodany:
    4.75
    Dziewięćdziesiąty ósmy: Francuskie tosty
    Oj muszę przyznać, że zakochałam się w nich. Zwykle unikam pieczywa, ale łapię się ostatnio na tym, że czekam na sobotnie śniadanie, żeby znowu zrobić te przepyszne tosty! Polecam szczególnie tym, którzy mają czas na poranny przegląd prasy...
  • Dziewięćdziesiąty siódmy: Moje McWrapy

    Przepis dodany:
    4.55
    Dziewięćdziesiąty siódmy: Moje McWrapy
    Wiem, że ostatnio kulinarnie się obijam. Postaram się częściej zamieszczać przepisy. Bo nie chodzi o to, że nie gotuję, ale o to, że muszę szybko zjadać i nie mam czasu zrobić foto-dokumentacji...Ale mamy weekend, więc jest przepis...
  • Dziewięćdziesiąty szósty: Poire Belle Helene

    Przepis dodany:
    4.71
    Dziewięćdziesiąty szósty: Poire Belle Helene
    Przyznam się na wstępie, że deser ten robiłam już trzeci raz. Niestety w ciągu poprzednich dwóch razów nie udało mi się zrobić dokumentacji fotograficznej. Tym razem zrobiłam deser specjalnie bez okazji i w mniejszej ilości, bo musiałam go...
  • Dziewięćdziesiąty piąty: Tartinki z ricottą

    Przepis dodany:
    4.48
    Dziewięćdziesiąty piąty: Tartinki z ricottą
    Dziś propozycja na szybką przystawkę albo małą kolację. Chciałam wykorzystać ricottę, którą kupiłam kilka dni temu. A że w zamrażarce miałam jeszcze połówkę ciasta francuskiego to postanowiłam wykorzystać moje tartinkowe...
  • Dziewięćdziesiąty czwarty: Francuska zupa cebulowa

    Przepis dodany:
    4.81
    Dziewięćdziesiąty czwarty: Francuska zupa cebulowa
    No wreszcie nadszedł ten dzień! Dzień, w którym zrobiłam swoją pierwszą zupę cebulową...Od razu bez bicia się przyznaję, że nie dorównuje smakiem tej, którą jadłam w Paryżu. Ale i tak jest przepyszna. Jak zwykle powstała po przejrzeniu...
  • Dziewięćdziesiąty trzeci: Biszkoptowe omleciki

    Przepis dodany:
    4.62
    Dziewięćdziesiąty trzeci: Biszkoptowe omleciki
    Jakoś tak wzięło mnie na miniaturki...były palmierki, dzisiaj omleciki a po głowie chodzą mi jakieś wytrawne tartinki :) Więc szykujcie się na miniaturowe pyszności!Tymczasem zapraszam na śniadanko...w sam raz na jutrzejszy wolny...
  • dziewięćdziesiąty drugi: mini-palmiery

    Przepis dodany:
    4.60
    dziewięćdziesiąty drugi: mini-palmiery
    Książę z Bajki wyruszył na męską wyprawę przemierzać kajakiem jedną z polskich rzek, tymczasem ja, usychając z tęsknoty przez 4 dni nie specjalnie miałam ochotę na cokolwiek. Włączając w to jedzenie i gotowanie. Ale wczoraj postanowiłam...
  • Dziewięćdziesiąty pierwszy: Konfitura z jabłek z wanilią

    Przepis dodany:
    4.68
    Dziewięćdziesiąty pierwszy: Konfitura z jabłek z wanilią
    W ostatnią niedzielę odwiedziliśmy moją Mamę Chrzestną i dostaliśmy od niej 1,5 kg jabłek - papierówek. Ponieważ były lekko poobijane, trzeba było je szybciutko przerobić. A że z kuchennej szafki puste słoiki już się prawie wysypywały,...
  • Dziewięćdziesiąty: Bruschetta tricolore

    Przepis dodany:
    4.64
    Dziewięćdziesiąty: Bruschetta tricolore
    Mam dziś dla Was przepis na pyszną i efektowną przystawkę. Świetnie się sprawdza na kameralnej imprezie ale i do wykwintnej włoskiej kolacji będzie jak znalazł. Także zapraszajcie gości i smakujcie włoskich pyszności w trzech...
  • Osiemdziesiąty dziewiąty: Lemonade!

    Przepis dodany:
    4.50
    Osiemdziesiąty dziewiąty: Lemonade!
    Wakacyjne lenistwo powoduje, że do kuchni wciąż mi nie po drodze. Poza tym przez dłuższą chwilę nie było mnie w domku, to i nie było jak gotować. Ale już jestem. Mam śliczne nowe mebelki na balkonie (na którym swoją drogą jest straszliwie...
  • Osiemdziesiąty ósmy: Jajecznica na kurkach

    Przepis dodany:
    4.87
    Osiemdziesiąty ósmy: Jajecznica na kurkach
    Taki pomysł z samego rana, bo trzeba wyjeść wszystko z lodówki przed wyjazdem na wakacje :)JAJECZNICA NA KURKACH I POMIDORACHSkładniki dla 2 osób:6 jajek100 g świeżych lub mrożonych kurek5 pomidorków cherrySzczypiorekŁyżka masłaSól i...
  • Osiemdziesiąty siódmy: Kurczak w sosie porowo-śmietanowym z kaparami

    Przepis dodany:
    4.62
    Osiemdziesiąty siódmy: Kurczak w sosie porowo-śmietanowym z kaparami
    Taka propozycja na szybki obiad w środku tygodnia. I coś, co świetnie nadaje się do zabrania do pracy i odgrzania w mikrofali.KURCZAK W SOSIE POROWO-ŚMIETANOWYM Z KAPARAMISkładniki na 2 porcje:Nieduża podwójna pierś kurczaka1 porŁyżka...
  • Osiemdziesiąty szósty: Choco-cupcakes z kremem truskawkowym

    Przepis dodany:
    4.81
    Osiemdziesiąty szósty: Choco-cupcakes z kremem truskawkowym
    Mój pradziadek był cukiernikiem. Przed wojną miał przy ulicy Bagatela w Warszawie zapewne bardzo uroczą cukiernię. A to zobowiązuje :) Dlatego postanowiłam dziś zmierzyć się z cukierniczą sztuką, choć nie mam o tym bladego pojęcia...
  • Osiemdziesiąty piąty: Sufleciki serowe

    Przepis dodany:
    4.82
    Osiemdziesiąty piąty: Sufleciki serowe
    Pamiętam z dzieciństwa, jak Tatuś szalał w kuchni i gotował naprawdę wymyślne i pyszne rzeczy. Jedną z nich był suflet. Robił go dla nas wszystkich w takiej wielkiej białej kokilce, którą z resztą mamy do dziś, co można uznać za cud...
  • Osiemdziesiąty czwarty: Jajo na szparagach

    Przepis dodany:
    4.77
    Osiemdziesiąty czwarty: Jajo na szparagach
    Już od dobrych kilku tygodni czaiłam się na szparagi. I jakoś ciągle nie było mi po drodze, żeby je nabyć. Ale w końcu udało się! Łączenie jajek ze szparagami nowością nie jest, ale nie zawsze pojawiają się one w zestawieniu śniadaniowym....
  • Osiemdziesiąty trzeci: Tiramisu

    Przepis dodany:
    4.56
    Osiemdziesiąty trzeci: Tiramisu
    Jakoś tak mi przyszła chęć na coś słodkiego i nagle podczas zakupów wpadł mi w oko serek mascarpone. W związku z tym postanowiłam zrobić pyszny włoski deser...TIRAMISUSkładniki na 4 porcje:250g mascarpone2 jajka2 łyżki cukruKilkanaście...
  • Osiemdziesiąty drugi: Krem z pieczarek

    Przepis dodany:
    4.72
    Osiemdziesiąty drugi: Krem z pieczarek
    Sesja sesją, ale student też coś jeść musi. Więc niech student kupi:250g pieczarekKostkę rosołową grzybowąA w domu niech znajdzie:2 ząbki czosnkuTroszkę śmietany2 łyżki masłaPieprz białyGałkę muszkatołową mielonąSóli niech mu to na 2...
  • Osiemdziesiąty pierwszy: Sezonowo

    Przepis dodany:
    4.49
    Osiemdziesiąty pierwszy: Sezonowo
    Tak, wiem...nie pisałam nic sto lat. Ale nie martwcie się - nie porzuciłam gotowania ani nie umarłam z głodu. Jedzonko się robiło i się jadło, tylko nie było czasu napisać...Kilka przepisów czeka w kolejce, ale ponieważ sezon na truskawki...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).