Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Miłość na patelni

W kuchni Miłość na patelni jest już 32 dobrych przepisów:

  • Dobre whisky do 85 zł: Tullamore Dew

    Przepis dodany:
    4.89
    Dobre whisky do 85 zł: Tullamore Dew
    Whiskey czy whisky?Jeśli widzisz na etykiecie napis Whisky to oznacza to, iż pochodzi ze Szkocji, Kanady lub Japonii. Whiskey to alkohol pochodzący z Irlandii oraz USA.Whiskey - irlandzkie winoNa naszym blogu jak dotąd opisywałem wina, które...
  • Carlo Rossi Cabernet Savignon, USA - czerwone, wytrawne

    Przepis dodany:
    4.71
    Carlo Rossi Cabernet Savignon, USA - czerwone, wytrawne
    Marka którą dzisiaj polecam jest znana chyba wszystkim, na naszych stołach gości już od roku 1999. Carlo Rossi – jedno z pierwszych win sprzedawanych na szeroką skalę, które nie pochodziło z Bułgarii lub Węgier. Tak naprawdę te same etykiety...
  • Caroussel d'Aromes Rouge, Francja - czerwone, wytrawne

    Przepis dodany:
    4.48
    Caroussel d'Aromes Rouge, Francja - czerwone, wytrawne
    Mawia się, iż wszystko jest dziełem przypadku. Można się z tym zgadzać lub nie, na pewno opisywane dzisiaj wino znalazło się na naszym blogu zdecydowanie przypadkiem. Wina które dostałem wczoraj od mojego kolegi sam bym nie zakupił. Odpowiadam...
  • Casillero del Diablo, Chile, czerwone

    Przepis dodany:
    4.62
    Casillero del Diablo, Chile, czerwone
    Sobota rano…Wczorajszy wieczór obfitował w wyborne towarzystwo i równie wyborne wino. Jedno z takich win chcę przybliżyć dziś -  Casillero del Diablo Merlot z Chile.Merlot jest to szczep wywodzący się z Europy, konkretnie z Francji z rejonu...
  • Panul, Chile, czerwone

    Przepis dodany:
    4.72
    Panul, Chile, czerwone
    Tematem mojego dzisiejszego wpisu jest  wino Panul z gron szczepu Cabernet Sauvignon pochodzące z  Colchagua Valley w Chile.Panul w rdzennym języku Indian oznacza uścisk lub objęcie. Założenie było prawdopodobnie takie, iż owe wino...
  • Jacobs Creek Shiraz Cabernet, Australia, czerwone

    Przepis dodany:
    4.81
    Jacobs Creek Shiraz Cabernet, Australia, czerwone
    Marka która jest tematem dzisiejszego wpisu pojawiła się już na naszym blogu kilka lat temu. Mowa tu o Jacob’s Creek. Wówczas omawialiśmy wino białe Chardonnay, dziś chcę przybliżyć Jacobs Creek Shiraz Cabernet Vintage 2015.  Jak...
  • Paco Do Monsul, Portugalia, czerwone

    Przepis dodany:
    4.62
    Paco Do Monsul, Portugalia, czerwone
    Dzisiaj pragnę polecić wino które mnie bardzo zaskoczyło, zarówno pod względem smaku jak i ceny (jako że piętnaście lat temu zostałem Krakusem z wyboru, cena musi mieć znaczenie J). Paco Do Monsul by Vallado Douro 2016. Wino czerwone,...
  • Aksamitny sernik z malinami

    Przepis dodany:
    4.83
    Aksamitny sernik z malinami
    Sernik jak marzenie :). Delikatny, kremowy, z dodatkiem malin i podawany z musem malinowym, którego kolor wspaniale przełamuje sernikową biel. Sernik robi się bardzo szybko - około 20 minut + pieczenie. Przepis pochodzi stąd (z lekkimi zmianami)....
  • Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym i imbirem

    Przepis dodany:
    4.54
    Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym i imbirem
    Jeszcze jedna odsłona uwielbianej przez nas zupy dyniowej :). Jeżeli nie macie dyni - można też z powodzeniem wykorzystać marchewki! Zupa aromatyczna i pozytywnie żółciutka.Oto przepis:2 cebule 2 kg dyni (u nas było to pół dyni wielkości piłki...
  • Brownie - amerykańskie ciasto czekoladowe

    Przepis dodany:
    4.62
    Brownie - amerykańskie ciasto czekoladowe
    Przepisów na Brownie jest już w internecie bardzo dużo - postanowiłam wypróbować ten, cieszący się za oceanem bardzo dobrymi opiniami. Teraz już wiem dlaczego. Brownie jest pyszne ;). Polecam!Oto przepis:185 g masła 185 g gorzkiej czekolady 85 g...
  • Chardonnay, Australia - białe wytrawne

    Przepis dodany:
    4.83
    Chardonnay, Australia - białe wytrawne
    Dziś chciałbym zaprezentować jedno z najciekawszych smakowo białych win będących w zasięgu mojej kieszeni. Jacob’s Creek Chardonnay. Jest to białe wino pochodzące z Australii, wytwarzane jest z dokładnie wyselekcjonowanych winorośli z całego...
  • Leczo (węg. lecsó)

    Przepis dodany:
    4.53
    Leczo (węg. lecsó)
    Nasz tradycyjny i bardzo prosty przepis na duży gar pysznego lecza :). Zachęcam wszystkich do skorzystania z niskich cen warzyw i ugotowania tej pychotki jeszcze w sierpniu. Leczo oczywiście najlepiej smakuje z pieczywem, np. domowymi bagietkami (tutaj...
  • Domowe bagietki na drożdzach

    Przepis dodany:
    4.71
    Domowe bagietki na drożdzach
    Nie ma to jak zapach świeżo upieczonego pieczywa :). Tym razem skorzystałam z przepisu na  chrupiące od zewnątrz, a mięciutkie w środku bagietki. Bagietki są doskonałe! Ich konsystencja jest między tradycyjnymi bagietkami z supermarketu, a...
  • Tarta z kapustą

    Przepis dodany:
    4.71
    Tarta z kapustą
    Letnia tarta z kapusta kiszoną :). Ale spokojnie - kapustka zrobiona jest tak, by nie przypominała w smaku zimowych wieczorów. Na lekko słodko, jest mało kwaśna, z dodatkiem świeżych marchewek i natki pietruszki. Ciasto do tarty maślane i...
  • Merlot, Chile - czerwone wytrawne

    Przepis dodany:
    4.78
    Merlot, Chile - czerwone wytrawne
    Na naszym blogu gości wiele potraw. Od parówek w cieście po krewetki rodem z Chorwacji. Często zastanawiamy się jakim winem podkreślić ich wyjątkowy smak i poprawić sobie humor J. Dziś rozpocznę cykl drobnych sugestii winnych. Będę opisywał...
  • Ciasteczka maślane ze skórką cytrynową i wanilią

    Przepis dodany:
    4.81
    Ciasteczka maślane ze skórką cytrynową i wanilią
    Chrupiące, maślane ciasteczka cytrynowe pachnące dodatkowo wanilią :). Można wycinać je foremkami, przez maszynkę do ciasta lub po prostu zwinąć ciasto w rulonik i pokroić nożem w plasterki (wersja dla leniwych). Oto przepis:250 g masła...
  • Makaron w sosie serowym ze szparagami i młodą cebulką

    Przepis dodany:
    4.59
    Makaron w sosie serowym ze szparagami i młodą cebulką
    Wiosenny makaron z niezawodnym serowym sosem oraz smażonymi szparagami z dodatkiem kiełbaski oraz młodej cebulki. Obiadowa pychota! Oto przepis (wyszły mniej więcej 3 porcje):Sos serowy100 ml śmietanki 30"-1"erek camembertserek topiony ementaler...
  • Bezowy torcik orzechowo-czekoladowy (choc-hazelnut meringue cake)

    Przepis dodany:
    4.55
    Bezowy torcik orzechowo-czekoladowy (choc-hazelnut meringue cake)
    Niech jego niepozorny wygląd was nie zniechęci - ciasto jest przepyszne! Polecam szczególnie dla fanów połączenia nutelli (prażonych orzechów) i czekolady :). Przepis znalazłam na stronach BBC. Doskonałe na wszelkiego rodzaju mniej i...
  • Chleb słoweński (na drożdżach)

    Przepis dodany:
    4.75
    Chleb słoweński (na drożdżach)
    Czasami mamy ochotę na domowy chlebek - zazwyczaj jako dodatek do dania głównego, np. mięska z sosem. Takie domowe pieczywo szybko znika ze stołu - jeszcze na ciepło. Tym razem przepis (stąd) na słoweński chleb na drożdżach.Oto...
  • Ciasto czekoladowe (z chili)

    Przepis dodany:
    4.79
    Ciasto czekoladowe (z chili)
    Najlepsza ciasto czekoladowe jakie zrobiłam, jedno z najlepszych jakie jadłam... w smaku idealne, w konsystencji niestandardowe, dla odważnych - z chili :). Przepis zawdzięczam mojej Cioci - dziękuje w swoim i innych...
  • Schab pieczony z trawą cytrynową i imbirem

    Przepis dodany:
    4.90
    Schab pieczony z trawą cytrynową i imbirem
    Mieliśmy ochotę na pieczeń, ale nie tradycyjną, lecz lekko orientalną. Przypomniałam sobie o zamrożonych jakiś czas temu łodygach trawy cytrynowej i kilkucentymetrowym kawałku imbiru, który pałętał mi się w lodówce. Poszukałam,...
  • Pyszny makowiec ekspresowy

    Przepis dodany:
    4.84
    Pyszny makowiec ekspresowy
    Makowiec ekspresowy – na jego przygotowanie potrzebujemy 5 minut miksowania i czas na pieczenie. A w smaku – doskonały, przede wszystkim dzięki bogactwu bakalii jakie zawiera. Moja mama przygotowuje podobny z tym, że białka jajek ubija na pianę. U...
  • Ragout cielęce

    Przepis dodany:
    4.82
    Ragout cielęce
    Miękkie, rozpływające się mięsko podane w aromatycznym grzybowym sosie. Uczta na całego. Z książki "Wołowina i cielęcina" Danuty i Marka Łebkowskich. Polecam!Oto przepis:1,5 kg cielęciny (bez kości)2 marchewki, 2...
  • Makowiec świąteczny

    Przepis dodany:
    4.78
    Makowiec świąteczny
    Jak widać na zdjęciu - jest to nieco inny makowiec. Wygląda uroczo i smakuje bardzo dobrze :) Wykorzystałam ten przepis na ciasto. Polecam!Oto przepis:4,5 szklanki mąki pszennej1,5 szklanki letniego mleka120 g roztopionego...
  • Zupa ziemniaczana ze śmietaną, boczkiem i szczypiorkiem

    Przepis dodany:
    4.83
    Zupa ziemniaczana ze śmietaną, boczkiem i szczypiorkiem
    Bardzo prosta, szybka i tania, a jednocześnie wykwintna kremowa zupa. Delikatny smak doskonale podkreśla świeży szczypiorek i mocno przyrumieniony boczek. Przepis pochodzi z zaufanej książki mojej mamy: "Wykwintne zupy -...
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie paprykowo-cytrynowym

    Przepis dodany:
    4.46
    Polędwiczki wieprzowe w sosie paprykowo-cytrynowym
    Danie o ciekawym śmietanowo-kwaskowatym posmaku. Szybko się przygotowuje, ładnie wygląda i bardzo dobrze smakuje. Nadaje się na eleganckie kolacje. Polecam.Oto przepis (4 os.):dwie polędwiczki wieprzowe średniej wielkości250 g...
  • Kokosowa panna cotta z galaretką z granatów

    Przepis dodany:
    4.88
    Kokosowa panna cotta z galaretką z granatów
    Uroczy, dwukolorowy deser. Alternatywa dla wszechotacząjacych nas  muffinek :). Polecam na eleganckie zwieńczenie kolacji. Przepis pochodzi stąd. Wprowadziłam lekkie modyfikacje. Deser warto zacząć przygotowywać rano (lub około 5 godzin przed...
  • Cannelloni pod pomidorami i beszamelem

    Przepis dodany:
    4.71
    Cannelloni pod pomidorami i beszamelem
    Klasyczne, znane i lubiane danie. W oryginale ze smażonym mięsem mielonym - u nas jako kolejna metoda zagospodarowania mięska "porosołowego" :) . Warto zrobić od razu na dwa dni.Oto przepis:opakowanie makaronu cannellonimięso z rosołu...
  • Ciasto migdałowo-marchewkowe

    Przepis dodany:
    4.63
    Ciasto migdałowo-marchewkowe
    Bardzo smaczne ciasto z małą ilością mąki, która w przepisie zastąpiona została w większości mielonymi migdałami. Ciasto jest delikatne w smaku, ma przyjemny - rudy (marchewkowy) kolor i jest łatwe do przygotowania :)....
  • Muffinki orkiszowe z białą czekoladą, migdałami i żurawinami

    Przepis dodany:
    4.48
    Muffinki orkiszowe z białą czekoladą, migdałami i żurawinami
    Kolejny eksperyment muffinkowy zakończony sukcesem. Tym razem już zgodne z unijnymi normami regulującymi wygląd/ kształt muffinek :) (czyli z foremki). Oto przepis:250 g mąki orkiszowej1/2 łyżeczki sodki2 łyżeczki proszku do pieczenia150 g cukru...
  • Tarta z dynią i serem gorgonzola

    Przepis dodany:
    4.88
    Tarta z dynią i serem gorgonzola
    Bardzo smaczna i aromatyczna tarta, łącząca delikatny smak dyni i ostry aromat gorgonzoli. Podaje przepis na spód z kruchym ciastem, ja leniwie posłużyłam się gotowym ciastem francuskim. Oryginalny przepis pochodził stąd, zmieniłam nieco...
  • Ekspresowy chleb domowy z masłem bazyliowo-czosnkowym

    Przepis dodany:
    4.88
    Ekspresowy chleb domowy z masłem bazyliowo-czosnkowym
    Chyba wszyscy uwielbiają jeszcze ciepły, chrupiący chlebek z grubą warstwą masła... w oczekiwaniu na obiad trafiłam na przepis na szybki chleb na sodce w książce "Kuchnia. Przepisy z serca domu" Nigelli Lawson i nie...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).