Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Moja kuchnia

W kuchni Moja kuchnia jest już 261 dobrych przepisów:

  • Nadziewane naleśniki

    Przepis dodany:
    4.59
    Nadziewane naleśniki
    Moja propozycja na sobotnie śniadanie:) 2 naleśniki 4-5 plasterków chudej szynki 1 średni pomidor kilka plasterków sera żółtego 5 zielonych oliwek kilka listków bazylii Na naleśnik warstwami kładziemy szynkę, pokrojone pomidory i oliwki, ser i...
  • Sałatka z marchewką i mięsem po koreańsku

    Przepis dodany:
    4.69
    Sałatka z marchewką i mięsem po koreańsku
         Składniki: 0,5 kg. marchewki 20 dkg. filetu z uda z kurcząt 2 dymki  2 ząbki czosnku pół pęczka natki pietruszki pół pęczka koperku 1 łyżka sosu sojowego  1 łyżeczka cukru 1 łyżka octu 6% 6 łyżek oleju 0,5...
  • Tarta z botwinką i kurczakiem

    Przepis dodany:
    4.69
    Tarta z botwinką i kurczakiem
    Składniki: 1 opakowanie francuskiego ciasta  1 duży pęczek botwinki 30 dkg. filetu uda z kurczaka 15 dkg. żółtego sera sól pieprz 2 łyżki oliwy Kurczaka dość drobno kroimy i obsmażamy do gotowości. Na koniec solimy i pieprzymy, Botwinkę...
  • Ciasto drożdżowe z cebulą i serem

    Przepis dodany:
    4.62
    Drożdżówki na słono...uwielbiam Składniki na 1 porcję: 20 dkg. gotowego drożdżowego ciasta 2 duże cebule 10 dkg. startego sera 1 łyżka oleju sól pieprz Cebulę obieramy i kroimy w cienkie paski. Na patelnię nalewamy olej i wrzucamy cebulę i...
  • Schab nadziewany morelami

    Przepis dodany:
    4.75
    Schab nadziewany morelami
    Składniki: 1,5 kg schabu bez kości 20 dkg. moreli sól pieprz 2 łyżki oleju Schab przecinamy w środku robiąc symetryczną dziurę. Następnie upychamy w dziurę morele jedną przy drugiej na ścisk, tak aby przez całą długość schabu były...
  • spaghetti z sosem pomidorowo-baklażanowym

    Przepis dodany:
    4.77
    spaghetti z sosem pomidorowo-baklażanowym
    Składniki: 0,5 opakowania spaghetti Sos: 3 średnie pomidory 1 połowa średniego bakłażana 1 średnia cebula kilka listków zielonej bazylii sól pieprz 2 łyżki oliwy Makaron gotujemy w-g instrukcji na opakowaniu, doprawiamy odrobiną oliw i...
  • Szaszłyk z jagnięcej wątróbki

    Przepis dodany:
    4.70
    Szaszłyk z jagnięcej wątróbki
    Uwielbiam szaszłyki z wątróbki, zarówno jak jagnięcej tak i baraniej, wołowej lub z kurczaka, Są niezwykle delikatne i soczyste- najważniejszy jest odpowiedni czas trzymania nad ogniem lub w piekarniku, bo nie wolno jej przesuszyć. Składniki: 0,5...
  • Carpaccio z buraka

    Przepis dodany:
    4.70
    Carpaccio z buraka
    2 średnie buraki kawałek parmezanu duża garść oliwek duża garść rukoli oliwa z oliwek sól pieprz ocet balsamiczny Buraki dokładnie myjemy, owijamy folią i wkładamy do rozgrzanego do 200 C piekarnika na 1 h. Następnie ostudzamy i kroimy na...
  • Pieczone frytki z batatów

    Przepis dodany:
    4.56
    Pieczone frytki z batatów
    Składniki: 4-5 dużych batatów 1 łyżka oliwy sól pieprz Bataty obieramy, myjemy i dość grubo kroimy. Papier do pieczenia smarujemy odrobiną oliwy. Bataty skrapiamy odrobiną oliwy, solimy, doprawiamy pieprzem i układamy na papierze do pieczenia....
  • Wieprzowe poliki duszone w czerwonym winie

    Przepis dodany:
    4.82
    Wieprzowe poliki duszone w czerwonym winie
    Dziś przedstawiam propozycję na delikatne i smaczne mięso z polików wieprzowych. Składniki: 1 kg. polików wieprzowych 1 średnia cebula 1 średnia marchew 2 średnie pomidory 1 duży ząbek czosnku 150 ml. wytrawnego wina 300 ml. warzywnego wywaru...
  • Naleśniki z mięsem

    Przepis dodany:
    4.78
    Naleśniki z mięsem
    Składniki: 6 naleśników 30 dkg. upieczonego mięsa ( u mnie indyk) 1 średnia cebula 2 średnie pomidory 1 mały pęczek natki pietruszki sól pieprz 2 łyżki oleju   Na patelnię nalewamy olej i wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i smażymy na...
  • KIM CZI - KUCHNIA KOREAŃSKA

    Przepis dodany:
    4.78
    KIM CZI - KUCHNIA KOREAŃSKA
    Uwielbiam kim czi. Kim czi to- marynowana na ostro kapusta pekińska. Robi się zdecydowanie dłużej, niż znika :) Składniki: 1 duża (ok.2 kg.) kapusta pekińska 2 duże czubate łyżki soli 1 l. wody Marynata: 6 papryczek pepperoni...
  • Jajecznica z łososiem

    Przepis dodany:
    4.89
    Jajecznica z łososiem
    Składniki: 2 jajka 2 łyżki mleka 5 dkg. solonego łososia 1 mały pomidor  5 oliwek garść startego sera sól pieprz   łyżka oleju Do miski wbijamy jajka, dodajmy mleko, sól i pieprz, dokładnie mieszamy. Na patelnię wlewamy olej i...
  • Rolada z indyka nadziewana suszonymi pomidorami

    Przepis dodany:
    4.72
    Rolada z indyka nadziewana suszonymi pomidorami
    Składniki: 1 kg. filetu z udźca indyka bez skóry 10-15 suszonych pomidorów  sól 1 łyżka sumaka pieprz Filet kroimy wzdłuż na pół, solimy z 2 stron, doprawiamy pieprzem i nacieramy sumakiem. Filety  przykrywamy folią spożywczą i...
  • Barszcz ukraiński

    Przepis dodany:
    4.73
    Barszcz ukraiński
      Składniki: na ok. 3 l. wody mięso z kością - 0,7 kg. cebula duża- 1 szt. marchewka duża- 1 szt. buraki średnie- 3 szt. przecier pomidorowy- 1 łyżka liść laurowy- 2 szt. ziele angielskie - 6 ziarenek. ziemniaki średnie- 2- 3 szt....
  • Sałatka z grillowanym tuńczykiem

    Przepis dodany:
    4.91
    Sałatka z grillowanym tuńczykiem
    Składniki: garś liści sałaty garść rukoli 1 duży malinowy pomidor 1 średnia czerwona cebula 20 dkg. tuńczyka 1 jajko 10 dkg. sezamu 4 łyżki mąki 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki soku z cytryn 5 łyżek oleju z pestek winogron 1 ząbek...
  • Domowy rosół

    Przepis dodany:
    4.49
    Domowy rosół
    Składniki na 2,5 l. wody: 0,5 kg. najlepiej wiejskiego kurczaka 1 duża cebula 1 duża marchewka 1 duża papryka 1 duży pomidor 3 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego sól Kurczaka zalewamy zimną wodą, wstawiamy na ogień,  czekamy...
  • Słone lassi -kuchnia indyjska

    Przepis dodany:
    4.61
    Słone lassi -kuchnia indyjska
    Składniki: 500 ml gęstego jogurtu naturalnego 200 ml bardzo zimnej wody sól 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżka soku z cytryny pieprz czarny ew. świeże listki mięty do dekoracji Miksujemy jogurt z wodą, szczyptą soli, łyżeczką...
  • Krewetki w sosie curry

    Przepis dodany:
    4.73
    Krewetki w sosie curry
    Uwielbiam kuchnię indyjską. Po kolejnej wizycie w bardzo dobrej indyjskiej restauracji, postanowiłam w domu upichcić tym razem krewetki w sosie curry. Werdykt męża- nie mniej dobre niż w restauracji :) Składniki: 80 dkg. krewetek obranych 25 gr....
  • BESZBARMAK- danie narodów Azji Środkowej

    Przepis dodany:
    4.71
    BESZBARMAK- danie narodów Azji Środkowej
    Kiedyś już podawałam przepis na to bardzo smaczne i trochę pracochłonne danie narodów Azji Środkowej.  Dziś kolejny przepis na Beszbarmak , tym razem z wołowiną i baraniną. Składniki: 1 kg. baraniny 1 kg. wołowiny z kością ...
  • Pasta z awokado z oliwkami i kaparami

    Przepis dodany:
    4.83
    Pasta z awokado z oliwkami i kaparami
    Składniki: 1 dojrzałe awokado  garść czarnych oliwek garść dużych kaparów 2 łyżki oliwy z oliwek pół pęczka koperku pieprz opcjonalnie sól Awokado obieramy i wrzucamy do wysokiego naczynia, dodajemy oliwki, kapary, koperek, oliwę i...
  • Carpaccio z łososia

    Przepis dodany:
    4.90
    Carpaccio z łososia
     Pycha :) 200 gr. świeżego łososia 0,5 łyżki soli 1 łyżeczka cukru   3 duże garście rukoli 15 czarnych oliwek niewielki kawałek parmezanu oliwa pieprz  sól   Łososia myjemy i dokładnie osuszamy...
  • Kurczak a'la KFC

    Przepis dodany:
    4.62
    Kurczak a'la KFC
    Przepisów na tego typu kurczaka jest wiele. Ale ten najbardziej przypomina mi oryginał :) Składniki: 2 duże filety z kurczaka (ok. 0,5 kg.)   0,5 łyżeczki soli   0,5 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu   0,5 łyżeczki...
  • Tarta z pstrągiem łososiowym i brokułami

    Przepis dodany:
    4.72
    Tarta z pstrągiem łososiowym i brokułami
    Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego  połowa brokuła 30 dkg. pstrąga bez skóry 100 ml. śmietany 10 dkg. zmielonego grana padano  2 jajka sól pieprz świeżo zmielony oliwa z oliwek Pstrąga  obieramy, wyjmujemy ości i...
  • Samsa z dynią - kuchnia uzbecka

    Przepis dodany:
    4.62
    Samsa  z dynią - kuchnia uzbecka
    Dziś kolejny przepis na samsę , tym razem z dynią :)   Składniki: 0,5 kg mąki ok. 300 ml. letniej wody sól 10 dkg. masła sezam Farsz: 40 dkg.obranej dyni 2 duże cebule 10 dkg. masła sól pieprz czarny Do mąki wsypujemy ok 0,5...
  • Risotto z omułkami

    Przepis dodany:
    4.53
    Risotto z omułkami
    Smaczna i bardziej zdrowa wersja tradycyjnego risotto. Proszę pamiętać o tym, że ryż brązowy trzeba gotować nie mniej niż 40 min., inaczej będzie on twardy. Składniki: 30 dkg. ryżu brązowego 1 duża cebula 50 gr. masła 2 ząbki czosnku 1...
  • Spaghetti z sosem dyniowym

    Przepis dodany:
    4.70
    Spaghetti z sosem dyniowym
    Składniki: Dynia obrana 30 dkg. boczek 10 dkg. 1 duża cebula. 1 śmietanka (200 ml), 0,5 szkl. wywaru warzywnego, sól pieprz, 2 ząbki czosnku, oliwa, zielenina. Na patelnię nalewamy odrobinę oliwy i obsmażamy cebulę na złocisty kolor ....
  • Smażone tofu w sosie sojowym

    Przepis dodany:
    4.67
    Smażone tofu w sosie sojowym
    Składniki: 1` opakowanie tofu (180 gr.) 1 łyżka sosu ostrygowego 2 łyżki sosu sojowego 1 ząbek czosnku niewielki kawałek papryczki chili 2 łyżki oliwy zielenina Na patelnię nalewamy olej, wrzucamy pokrojone tofu i obsmażamy na złocisty kolor z...
  • Pizza z oliwą i parmezanem

    Przepis dodany:
    4.50
    Pizza z oliwą i parmezanem
    Uwielbiam włoską pizzę na cienkim spodzie z małą ilością składników. Dziś kolejny przepis, tym razem na pizzę na oliwie. Przepis na ciasto znajdziecie  tutaj Nadzienie: kilka grubych plasterków szynki 1 duży pomidor papryczka chili...
  • Pizza z grillowanymi bakłażanami

    Przepis dodany:
    4.80
    Pizza z grillowanymi bakłażanami
    Uwielbiam włoską pizzę na cienkim spodzie z małą ilością składników. Będąc we Włoszech zwróciłam uwagę, że jedną z dość popularnych pozycji jest pizza z grillowanymi bakłażanami. Dziś podaję właśnie taki przepis :) Składniki na...
  • Szi-zupa z kapusty kiszonej kuchnia rosyjska

    Przepis dodany:
    4.71
    Szi-zupa z kapusty kiszonej kuchnia rosyjska
    Szi- to zupa z kiszonej kapusty, bardzo dobra zwłaszcza po udanej imprezie :) Najlepiej smakuje na drugi dzień. Składniki: 1 kg. wołowiny (lub wołowina na pół z wieprzowiną) 0,5 kg. kapusty kiszonej 20 dkg. pieczarek 1 duża cebula 2 łyżki...
  • Tarta z kurczakiem i ziemniakami

    Przepis dodany:
    4.91
    Tarta z kurczakiem i ziemniakami
    Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego 0,5 kg. filetów z uda kurczaka 3 duże ziemniaki 2 duże cebule natka pietruszki 1 czubata łyżeczka przyprawy chicken masala sól  świeżo zmielony pieprz opcjonalnie pół łyżeczki papryki chili Filety...
  • Szurpa-kuchnia uzbecka

    Przepis dodany:
    4.71
    Szurpa-kuchnia uzbecka
    Dziś kolejny mój przepis na szurpę- czyli zupę z warzywami i mięsem z kuchni uzbeckiej. Jest wiele przepisów na tę smaczną i dość łatwą zupę. Już podawałam Wam przepis na szurpę z baraniną, a dziś szurpa z wołowiną, wersja ligh (bez...
  • Pomidory marynowane

    Przepis dodany:
    4.66
    Pomidory marynowane
    Jesień nas rozpieszcza. W październiku nadal sprzedają, świeże maliny i pomidory na rynku :) Dziś podaję przepis mojej teściowej na smaczne marynowane pomidory:) Składniki na 1 kg. pomidorów: 1 l. wody 3 łyżki cukru 1 łyżka soli 3 łyżki...
  • Kurczak czkmeruli-kuchnia gruzińska

    Przepis dodany:
    4.66
    Kurczak czkmeruli-kuchnia gruzińska
    Ten przepis znalazłam przypadkiem parę dni temu w necie i tego samego dnia wypróbowałam! Niesamowite połączenie przypraw i duża ilość sosu. Kurczak po prostu rozpływa się w ustach. Składniki: kurczak ok 1,5 kg (opcjonalnie podudzia z kurczaka)...
  • Myszki z jajek

    Przepis dodany:
    4.83
    Myszki z jajek
    Składniki: 10 przepiórczych jajek (lub 10 małych kurzych) 1 mała marchewka czarny sezam (dla małych jajek można wziąć nasiona chia) Jajka gotujemy na twardo, ostudzamy i obieramy. Marchewkę obieramy i połowę kroimy w cienkie krążki,...
  • Kim czi - kuchnia koreańska

    Przepis dodany:
    4.60
    Kim czi - kuchnia koreańska
    Uwielbiam kim czi. Kim czi to- marynowana na ostro kapusta pekińska. Robi się zdecydowanie dłużej, niż znika :) Składniki: 1 duża (ok.2 kg.) kapusta pekińska 1 duża czubata łyżka soli 1 l. wody Marynata: 3-4 papryczki pepperoni 4 ząbki...
  • ADŻYKA Z JABŁEK -KUCHNIA ABCHASKA

    Przepis dodany:
    4.57
    ADŻYKA Z JABŁEK -KUCHNIA ABCHASKA
    Adżyka- to ostra pasta, która idealnie pasuje jako sos do różnego rodzaju mięs pieczonych lub z grilla. Także adżykę można stosować jako marynatę np. do kurczaka, albo po prostu do smarowania chleba. Dziś przedstawiam kolejną wersję tej...
  • IKRA Z BAKŁAŻANÓW PIECZONYCH- KUCHNIA ROSYJSKA II wersja

    Przepis dodany:
    4.82
    IKRA Z BAKŁAŻANÓW PIECZONYCH- KUCHNIA ROSYJSKA II wersja
    Uwielbiam ikrę z bakłażanów. Dla mnie to przysmak z dzieciństwa. Uwielbiałam taką ikrę w zimie z gorącą słodką herbatą....pycha. Dziś przedstawiam kolejny przepis na tę pracochłonną ale bardzo pyszną ikrę .Dziś wersja dla bardziej...
  • Kolorowa tarta

    Przepis dodany:
    4.75
    Kolorowa tarta
    Piękna i smaczna tarta, która znika w oka mgnieniu :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 średnia cukinia 2 średnie marchewki 15 dkg. żółtego twardego sera 2 jajka 4 czubate łyżki śmietany sól pieprz Cukinię i marchewkę myjemy,...
  • Lagman-kuchnia uzbecka

    Przepis dodany:
    4.86
    Lagman-kuchnia uzbecka
      Lagman- jest to bardzo gęsta zupa. Trochę długo się robi ale wyśmienicie smakuje! W wersji oryginalnej robi się go z domowej roboty makaronem. Ale można też pójść na łatwiznę i zrobić ze spaghetti lub wstążkami :) Składniki: 1 kg....
  • Domowa galaretka z agarem

    Przepis dodany:
    4.83
    Domowa galaretka z agarem
    Smaczny i łatwy deser, który przypadnie do gustu każdemu dziecku :) Składniki: 200 ml. naturalnego soku lub zblendowanych owoców (pomarańcza, jabłko, porzeczki, maliny etc) 1/4 szkl. cukru 2 łyżeczki agaru Do 100 ml. soku dodajemy agar i...
  • Szakszuka

    Przepis dodany:
    4.73
    Szakszuka
    Szakszuka- to danie  znane w kuchni tunezyjskiej, izraelskiej, egipskiej i marokańskiej. Samo słowo oznacza „bałagan”. W skrócie to ugotowane jajka w lekko ostrym, pomidorowym sosie. Idealne, syte  śniadanie zwłaszcza po...
  • Sałatka z grillowaną cukinią i jajkiem -fit

    Przepis dodany:
    4.81
    Sałatka z grillowaną cukinią i jajkiem -fit
    Taka sałatka idealnie się nadaje na śniadanie lub kolację dla osób dbających o linię. Jest sycąca i mało kaloryczna. Składniki: 2 duże garście rukoli 1 duży pomidor 1 mała cukinia 2 jajka 1 mała czerwona cebula (opcjonalnie) oliwa z oliwek...
  • Makaron z kurczakiem w sosie kurkowo-śmietanowym

    Przepis dodany:
    4.69
    Makaron z kurczakiem w sosie kurkowo-śmietanowym
    Składniki na 2 porcje. 20 dkg. makaronu 1 pojedynczy filet z kurczaka 20 dkg. kurek 200 ml. śmietany 18% 1 mała cebula 3 łyżki oleju 1 łyżeczka mąki sól  pieprz Na patelnię nalewamy olej i wrzucamy pokrojony filet, obsmażamy przez 10 min...
  • Chinkali- kuchnia gruzińska

    Przepis dodany:
    4.56
    Chinkali- kuchnia gruzińska
    Chinkali- to są duże kołduny z mięsnym nadzieniem, wypełnione zupą. Aby je spożyć należy je ostrożnie nadgryźć, wypić sączącą się zupę ze środka i a dopiero następnie zjeść całą resztę. Robienie chinkali jest trochę...
  • Sorbet arbuzowy

    Przepis dodany:
    4.81
    Sorbet arbuzowy
    Składniki: 1 kg.miąższu z arbuza 30 dkg. truskawek sok z jednej cytryny Z miąższu wyjmujemy pestki i kroimy na niewielkie kawałki. Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i kroimy na pół. Pokrojone owoce kładziemy do pojemnika i wstawiamy do...
  • Pikantne grzanki serowe

    Przepis dodany:
    4.47
    Pikantne grzanki serowe
    Idealna przekąska do piwa. Na pewno zdrowsza i mniej kaloryczna:) Składniki: Mały bochenek ciemnego chleba 10 dkg. startego parmezanu 1  łyżeczka papryki chili sól Chleb kroimy w dość grube paski, solimy i doprawiamy papryką chili,mieszamy i...
  • Sałatka ze szparagami i pomidorami

    Przepis dodany:
    4.63
    Sałatka ze szparagami i pomidorami
    Składniki: Pół pęczka cienkich szparagów 3 duże pomidory 1 średnia czerwona cebula 1 łyżeczka sezamu 1 łyżeczka octu balsamicznego oliwa z oliwek sól pieprz Szparagi myjemy, obcinamy końcówki, kładziemy do pojemnika, dodajemy 2 łyżki...
  • Duszone krewetki z czosnkiem i ziołami

    Przepis dodany:
    4.90
    Duszone krewetki z czosnkiem i ziołami
    Szybki i smaczny przepis na drugie danie. Składniki na 2 porcje: 30 dkg. rozmrożonych krewetek średniej wielkości 3 średnie ząbki czosnku pół pęczka natki pietruszki pół pęczka koperku 30-40 gr. masła 100 ml. wytrawnego białego wina...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).