Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Na 4 ręce

W kuchni Na 4 ręce jest już 29 dobrych przepisów:

  • Cheesecake z serem Västerbotten

    Przepis dodany:
    4.54
    Cheesecake z serem Västerbotten
    Od dość dawna przymierzałam sie do wytrawnego sernika, ale w końcu minęło sporo czasu zanim zabrałam się do jego wykonania. I muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona z rezultatu. Sernik pasuje znakomicie jako przystawka lub jeden z...
  • Ostatni post pod winietą "Na 4 ręce"

    Przepis dodany:
    4.51
    Nareszcie po wielu nieudanych próbach dostania sie do bloga - po zmianach adresu mailowego, zmian haseł, których się zapomniało - udało mi się tu zalogować. Chcę w ten sposób zamknąć okres bloga, który tworzyłam wspólnie z Moniką i...
  • Bezglutenowy tort Oscara II-go

    Przepis dodany:
    4.51
    Bezglutenowy tort Oscara II-go
    Podobno był to ulubiony tort króla Oskara II-go,  panujacego w Szwecji w latach 1872-1907. Czy to prawda - może, czy miał problemy z przyswajaniem glutenu, tego nie wiadomo. Tort - choć wyglada na tyle niepozornie, że właściwie z pewnym oporem...
  • Na poczatek roku rozgrzewajca zupa z warzyw korzeniowych

    Przepis dodany:
    4.65
    Na poczatek roku rozgrzewajca zupa z warzyw korzeniowych
    Wiadomo chyba, że nie mogłabym zacząć nowego roku bez zupy. Więc zaczynam zupą z warzyw korzeniowych lub bulwiastych jak kto woli. Pogoda tej zimy jest paskudna więc jedynym sposobem na poprawienie sobie humoru po niezbyt przyjemnym spacerze jest...
  • Na powroty tiramisu

    Przepis dodany:
    4.63
    Na powroty tiramisu
    Powroty z wakacji na ogół nie są łatwe. W tym roku było nam szczególnie trudno ponieważ zakochaliśmy sie - choć nie była to miłość od pierwszego wejrzenia - w polożonej między włoskim obcasem i ostrogą Apulii. Musimy tam wrócić ponieważ...
  • Pieprznik trąbkowy w kremowej grzybowej

    Przepis dodany:
    4.51
    Pieprznik trąbkowy w kremowej grzybowej
    Ciekawe ile razy już tutaj pisałam na temat mojej miłości do zup - nie chce mi się sprawdzać - ale pewnie przy okazji każdego, publikowanego tutaj przepisu zupnego. Tak czy inaczej, nie przejmując się swoim własnym gadulstwem, powtarzam raz...
  • Najzwyklejszy zapiekany kalafior, czyli smaki dzieciństwa

    Przepis dodany:
    4.63
    Najzwyklejszy zapiekany kalafior, czyli smaki dzieciństwa
    Czasami nie ma nic lepszego niż właśnie takie zwykłe, najprostsze jedzienie. Zapiekany kalafior do nich należy i jest od bardzo, bardzo dawna jedną z moich ulubionych potraw. Pamiętam, że polubiłam to danie od momentu kiedy moja mama zrobiła je...
  • Szybki sernik na kruchym spodzie i życzenia

    Przepis dodany:
    4.84
    Szybki sernik na kruchym spodzie i życzenia
    A jako dodatek do życzeń przepis na szybki sernik, który ja najbardziej lubię jeść jak jeszcze nie wystygł.Składniki:15 dkg mąki 10 dkg masla 30 dkg sera białego3-4 jajka1 szkl śmietany1/2 szkl cukruopcjonalnie rodzynki  Mąkę wyrobić z...
  • Zamiast mizerii

    Przepis dodany:
    4.87
    Zamiast mizerii
    Sałatka z ogórków -  pressgurka czyli w wolnym tłumaczeniu ściskane ogórki jest w Szwecji tak powszechna jak  mizeria w Polsce  lub tzatziki w Grecji. Stanowi częsty dodatek do dań mięsnych - na przykład kulek mięsnych, pieczeni...
  • Banana brownie - czyli modyfikacja pewnego przepisu

    Przepis dodany:
    4.89
    Banana brownie - czyli modyfikacja pewnego przepisu
    Ciasta i inne słodkie wypieki nigdy nie były moją najmocniejszą stroną co wynika raczej z mojego kompletnego braku zainteresowania jakimikolwiek słodyczami. Niestety w tym braku zaqinteresowania jestem w domu totalnie osamotniona. Co jakiś czas -...
  • Po prostu krupnik

    Przepis dodany:
    4.47
    Po prostu krupnik
    Według mnie krupnik to jedna z najlepszych polskich zup, na którą ogromnej ochoty nabieram na ogół późną jesienią. Krupnik rozgrzewa i syci jednocześnie, a całej rodzinie najlepiej smakuje ze świeżo upieczonym chlebem. I jest to wtedy...
  • Jesienny gulasz z dziczyzny czyli próba reanimacji bloga;)

    Przepis dodany:
    4.60
    Jesienny gulasz z dziczyzny czyli próba reanimacji bloga;)
    Nie będę się tłumaczyć ponieważ nie ma dobrego wytłumaczenia na osierocenie bloga przez bez mała 4 miesiące. Powiem tylko, że miewam się całkiem dobrze i postaram się blogować bardziej regularnie.W Sztokholmie piękna jesień choć momentami...
  • Sałatka z awokado i granatu

    Przepis dodany:
    4.61
    Sałatka z awokado i granatu
    Ten przepis korcił mnie od dłuższego czasu i w końcu doczekał się wykonania. W sklepie uśmiechnęły się do mnie dwa dorodne awokado i wyjątkowo dojrzały do jedzenia owoc granatu. Nie zdarza się często, żeby te owoce były w sprzedaży w...
  • Tabbouleh & słynna tarta botwinkowa Pinosa

    Przepis dodany:
    4.59
    Tabbouleh & słynna tarta botwinkowa Pinosa
    Przed chwilą była Wielkanoc - no w każdym razie na naszym blogu - a nagle zrobiła się pełnia lata. Tabbouleh - znany również pod nazwą sałatka libańska - jest znakomitą propozycją na upalne dni. Może być elementem zimnego bufetu, stanowić...
  • WIelkanoc

    Przepis dodany:
    4.52
    WIelkanoc
    Dawno mnie tu nie było, więc się poprawiam...Życzę Lidce i naszym czytelnikom spokojnych świąt w rodzinnym gronie, wielu smakowitych dań na stołach, no i pięknej pogody, takiej jak ja mam za oknem ;)U mnie na stole dość skromnie, ale myślę,...
  • Pasta z salsiccia, pomidorami i chili

    Przepis dodany:
    4.51
    Pasta z salsiccia, pomidorami i chili
    Do zrobienia tego sosu zainspirował mnie lunch w przemiłej restauracji na jednym ze stoków w Dolomitach, zjedzony w bardzo sympatycznym towarzystwie. Oczywiście najlepiej użyć do niego oryginalnej włoskiej kiełbasy o nazwie salsiccia (z mięsa...
  • Lasange szpinakowo-pieczarkowe

    Przepis dodany:
    4.61
    Lasange szpinakowo-pieczarkowe
    Po wersji klasycznej z sosem bolognese to moje ulubione lasange, a właściwie sama nie wiem w jakiej je lubię kolejności. Mniejsza z tym czyli do rzeczy.Składniki:1 op. świeżych płatów lasange ok. 250 g10 pieczarek, obranych, pokrojonych400 g...
  • Zapiekanka ziemniaczana w wersji fusion ;)

    Przepis dodany:
    4.48
    Zapiekanka ziemniaczana w wersji fusion ;)
    Z wielu, głównie bardzo przyjemnych, powodów prześladował mnie ostatnio brak czasu. Mam jednak nadzieję niebawem to nadrobić:)Zapiekanka jest efektem spotkania polsko-szwedzko-szwajcarskiego - ze Szwajcarii przyjechał do nas w miłym towarzystwie...
  • Risotto z chorizo i suszonymi pomidorami

    Przepis dodany:
    4.85
    Risotto z chorizo i suszonymi pomidorami
    Risotto to według mnie szalenie wygodny wynalazek - zrobienie kolacji idzie prawie tak samo szybko jak w przypadku makaronu, kompozycji jest co niemiara - a efekt zawsze przyjemny. Dziś wykorzystałam chorizo i suszone pomidory *.Składniki na 4...
  • Marokańska harira w wersji wegetariańskiej

    Przepis dodany:
    4.73
    Marokańska harira w wersji wegetariańskiej
    Nic lepiej nie pasuje na szare, zimne dni jak rozgrzewająca, treściwa i kolorowa zupa. Jestem generalnie wielbicielką zup każdego rodzaju - poza zupą owocową - a zimą gotuję zupy kilka razy w tygodniu. Tym razem przyszła kolej na marokańską...
  • Muffinkowa góra :)

    Przepis dodany:
    4.82
    Muffinkowa góra :)
    Strasznie zaniedbałam naszego bloga, jakby nie Lidka to pewnie byśmy już nie miały żadnych czytelników... Pozdrawiam serdecznie wszystkich, którzy tu zaglądają :)Ja baaaaardzo rzadko produkuję słodkie wypieki, desery itp, z tej prostej...
  • Wersja kolejna zapiekanych faszerowanych pieczarek - tym razem z pomidorkami

    Przepis dodany:
    4.75
    Wersja kolejna zapiekanych faszerowanych pieczarek - tym razem z pomidorkami
    Pierwsze pieczarki możecie zobaczyć tutaj. Tym razem zrobiłam mały "update", który okazał się na tyle warty grzechu, żeby warto było tę wersję zaprezentowac na bloguPieczarki faszerowane z pomidorkami i ziołami:8 sporych pieczarek równej...
  • Rocznica i klasyka czyli pasta & pesto

    Przepis dodany:
    4.68
    Rocznica i klasyka czyli pasta & pesto
    Uświadomiłam sobie kilka dni temu, że Na 4 ręce właśnie dzisiaj kończy swój pierwszy rok w blogosferze. Rozpoczynając blogowanie zupełnie nie miałam pojęcia jak to się potoczy i rozwinie. Okazało się, że znakomicie - mamy grono...
  • Amerykańska zupa z kukurydzy z bekonem

    Przepis dodany:
    4.88
    Amerykańska zupa z kukurydzy z bekonem
    Historia gotowania tej zupy przeze mnie ma dobrych kilka lat. Pierwszy raz usłyszałam, a raczej przeczytałam o niej w relacji z parapetówki jednego z naszych przyjaciół - już wtedy mnie zainteresowała. Wyżej wymieniony przyjaciel gościł u nas w...
  • O przewadze lumaconi nad cannelloni i lasange ;)

    Przepis dodany:
    4.67
    O przewadze lumaconi nad cannelloni i lasange ;)
    Zawsze mi się podobały takie duże muszle makaronowe, ale jakoś do tej pory ich nie przygotowywałam. Teraz wiem, że na pewno będę je robić częściej, tym bardziej, że uwielbiamy wszyscy zapiekane makarony. Poza tym dużo łatwiej nadziewa się...
  • Fricassé z cielęciny, pora i suszonych pomidorów

    Przepis dodany:
    4.57
    Fricassé z cielęciny, pora i suszonych pomidorów
    Po zrobieniu sznycli po szwajcarsku - których zdjęcia nie udało mi się zrobić, gdyż zostały natychmiast pochłonięte - został mi nieduży kawałek dobrej cielęciny. Ten nieduży kawałek miał stanowić bazę dla obiadu , który wystarczy dla 3...
  • Zrazy wołowe zawijane...pyszne :)

    Przepis dodany:
    4.89
    Zrazy wołowe zawijane...pyszne :)
    Wołowe zrazy zawijane to jedno z moich ulubionych zimowych, polskich  dań. Bardzo długo nie robiłam ich sama i do debiutu doszło gdy grupa moich kolegów z pracy - pochodzących z różnych krajów - postanowiła zorganizować kolację...
  • "Kapuśniaczki" z grzybami

    Przepis dodany:
    4.87
    "Kapuśniaczki" z grzybami
    Przepis na ciasto kapuśniaczkowe pochodzi od Quinomatorki, która prezentowała go zarówno na swoim blogu jak i w GP.  Chodziły za mną te kapuśniaczki od bradzo dawna. Miałam je zobić na Wigilię - właśnie z kapustą - ale los chciał inaczej...
  • Awokado w podwójnej roli głównej

    Przepis dodany:
    4.89
    Awokado w podwójnej roli głównej
    Najwyraźniej zaczął się sezon na awokado. Na początek chcę zaprezentować dwa moje ulubione, i jak zwykle super proste przepisy. Jeden na dip awokadowy - wariację na temat pasty kanapkowej prezentowanej tutaj - drugi na prostą, lecz bardzo...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).