Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Nakryty Stoliczek

W kuchni Nakryty Stoliczek jest już 176 dobrych przepisów:

  • Batoniki musli

    Przepis dodany:
    4.76
    Batoniki musli
    Lubię mieć pod ręką coś co mogę przekąsić w środku zabieganego dnia lub zwyczajnie pochrupać do kawki. Przeważnie przygotowuję większą ilość ciasteczek owisanych, które ubóstwiam! Ostatnio zrobiłam domową wersję batoników musli. Co tu...
  • Pulpeciki w sosie paprykowo-pomidorowym

    Przepis dodany:
    4.88
    Pulpeciki w sosie paprykowo-pomidorowym
    Cudowny sos, który można podawać z czym kto lubi : z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Ja osobiście najczęściej wybieram ostatnią wersję :). Pieczona papryka , którą dodajemy do sosu smakuje rewelacyjnie! Choć jej przygotowanie jest...
  • Sałatka w 5 minut!

    Przepis dodany:
    4.85
    Sałatka w 5 minut!
    Kiedyś na takie połączenie smaków pokręciłabym głową. I byłby to błąd :), trzeba próbować nowych produktów i nowych połączeń, eksperymentować, to właśnie jest cała radość z gotowania – odkrywanie nowych smaków :). Ta sałatka ma...
  • Rosinboller – norweskie bułeczki z rodzynkami

    Przepis dodany:
    4.78
    Rosinboller – norweskie bułeczki z rodzynkami
    Dzisiaj przepis na popularne w Norwegii słodkie bułki z rodzynkami i kardamonem. Można je kupić w każdym sklepie. Idealne na słodkie śniadanie w towarzystwie dobrej kawy, do zabrania do pracy lub w podróż. Polecam do wypróbowania! :) Przepis...
  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym

    Przepis dodany:
    4.78
    Zupa meksykańska z mięsem mielonym
    Jeśli w kółko gotujecie te same zupy i już wychodzą wam bokiem, ta propozycja może was zainteresować. Zupa jest łatwa do zrobienia, gęsta i sycąca. Najedzą się nią również panowie ;). W smaku bardzo przypomina chili con...
  • Bułki pszenno-orkiszowe

    Przepis dodany:
    4.71
    Bułki pszenno-orkiszowe
    Przepyszne bułeczki! Z dużą ilością chrupiących ziarenek na wierzchu. Częściowo ze zdrowszej mąki orkiszowej. Weszły na stałe do naszego domowego menu :). Przepis znaleziony w Pracowni Wypieków.Składniki (10 sztuk) :250 g mąki pszennej250 g...
  • Kuskus ze szpinakiem

    Przepis dodany:
    4.52
    Kuskus ze szpinakiem
    Lekka sałatka ze szpinakiem przyrządzonym na mój ulubiony sposób : podsmażonym na maśle i oliwie z czosnkiem, cebulką i sokiem z cytryny. Do tego kuskus i słona feta i kolacja gotowa :). Szybko, nieskomplikowanie i smacznie :).  Składniki (2...
  • Sajgonki z wieprzowiną

    Przepis dodany:
    4.54
    Sajgonki z wieprzowiną
    Sajgonki to danie kuchni wietnamskiej. Pyszny, aromatyczny farsz w chrupiącym ryżowym naleśniku. Zazwyczaj przygotowuje się je z farszem mięsno-warzywnym z dodatkiem makaronu ryżowego. Całość zawija się w papier ryżowy i smaży. Ilość...
  • Dorada pieczona

    Przepis dodany:
    4.79
    Dorada pieczona
    Dorada to ryba popularna w kuchni śródziemnomorskiej. W Hiszpanii, Grecji i Chorwacji jest nazywana „królową mórz”. Coraz częściej można ją spotkać również na północy Europy. Wspaniale nadaje się do grillowania, pieczenia i smażenia....
  • Ciasteczka owsiane z żurawiną

    Przepis dodany:
    4.75
    Ciasteczka owsiane z żurawiną
    Przepis sprawdzony mnóstwo razy. Ciasteczka są rewelacyjne! Chociaż jest to zdrowszy zamiennik słodyczy, w smaku absolutnie nie odbiegają od innych łakoci, a nawet są od nich smaczniejsze. Idealne do przegryzania w ciągu dnia, do popołudniowej...
  • Rosół orientalny z łososiem i makaronem

    Przepis dodany:
    4.62
    Rosół orientalny z łososiem i makaronem
    Jak tylko zobaczyłam ten przepis na Kwestii Smaku, od razu wiedziałam, że ta zupa pewnego dnia znajdzie się w mojej miseczce :). Łososia w orientalnym wydaniu uwielbiam, więc zaskoczenia wielkiego nie było, zupa mi bardzo smakowała. Jeśli...
  • Prowansalska pasta z białej fasoli

    Przepis dodany:
    4.66
    Prowansalska pasta z białej fasoli
    Ta pasta to mój absolutny numer jeden, jeśli chodzi o pasty do chleba! Pieczony czosnek pachnie i smakuje obłędnie! Nadaje jej niepowtarzalnego aromatu. Dodatek ziół, soku z cytryny i dobrej oliwy dopełnia całości. Pasta jest szybka i...
  • Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

    Przepis dodany:
    4.85
    Jajka faszerowane pastą z tuńczyka
    Faszerowanie jajek to doskonały sposób na ich podanie, nie tylko na stół wielkanocny. Ich przygotowanie nie jest czasochłonne za to efekt wizualny i smakowy – wspaniały!:)Składniki :5 jajek1 puszka tuńczyka (ok. 120 g ryby)3 łyżeczki kaparów +...
  • Ciasto zebra

    Przepis dodany:
    4.77
    Ciasto zebra
    Proste, szybkie w przygotowaniu ciasto babkowe, którego smak przywołuje w pamięci smaki dzieciństwa. Dzięki naprzemiennemu nakładaniu jasnego i ciemnego ciasta, tworzą się piękne pierścienie. Ciasto smakuje i wygląda wspaniale. Pięknie...
  • Chałka drożdżowa z kruszonką

    Przepis dodany:
    4.64
    Chałka drożdżowa z kruszonką
    Smaczne, słodkie pieczywo. Doskonale smakuje z dżemem lub miodem i szklanką mleka lub filiżanką dobrej kawy. Najlepiej smakuje na świeżo, bo jak każdy drożdżowy wypiek szybko wysycha, ale na drugi dzień też jeszcze daje rade :). Najczęściej...
  • Zupa szczawiowa

    Przepis dodany:
    4.53
    Zupa szczawiowa
    Na świeży szczaw trzeba jeszcze trochę poczekać, ale z powodzeniem zupę możemy przygotować ze szczawiu konserwowego i cieszyć się nią również w zimie :). Zupę można podać w wersji zabielanej, obowiązkowo z jajkiem ugotowanym na...
  • Bułki z serem feta i oliwkami

    Przepis dodany:
    4.60
    Bułki z serem feta i oliwkami
    Bardzo lubię przygotowywać domowe pieczywo, żeby nie wiało nudą co jakiś czas szukam sposobu na jego urozmaicenie. Te bułeczki powstały na podstawie przepisu, który jakiś czas temu znalazłam w Kukbuku. Są mięciutkie, rozpływają się w...
  • Turecka sałatka z ciecierzycy

    Przepis dodany:
    4.89
    Turecka sałatka z ciecierzycy
    Rewelacyjna, nieskomplikowana i bardzo szybka w przygotowaniu. Dressing jest bardzo aromatyczny, przerażała mnie w przepisie ilość soku z cytryny i przypraw, ale wszystko łączy się ze sobą doskonale i wspaniale smakuje. Z podanej proporcji...
  • Jak zrobić mleko migdałowe?

    Przepis dodany:
    4.91
    Jak zrobić mleko migdałowe?
    Któregoś razu oglądając jeden z programów kulinarnych zobaczyłam jak przygotowuje się takie mleko. Przyznam szczerze, że pierwszy raz przygotowałam je z czystej ciekawości. Pojęcia nie miałam jak takie roślinne mleko może smakować. Byłam...
  • Migdałowy placek z wiśniami

    Przepis dodany:
    4.71
    Migdałowy placek z wiśniami
    Rewelacyjny! Mięciutki i wilgotny. Połączenie migdałów z wiśniami jest strzałem w dziesiątkę! To ostatnio moje ulubione ciasto, które mogę piec na okrągło :). Polecam! Źródło.Składniki (forma 20x30) :125 g miękkiego masła165 g cukru2...
  • Zupa z czerwonej soczewicy

    Przepis dodany:
    4.67
    Zupa z czerwonej soczewicy
    Smaczna, sycąca, z nutką orientu. Jej kolejną zaletą jest czas przygotowywania, jeśli mamy gotowy wywar warzywny przygotowanie tej zupy nie zajmie więcej niż pół godziny. Dobrze przygotować ją nieco wcześniej, żeby smaki się „przegryzły”...
  • Pikantna przekąska z cukinii

    Przepis dodany:
    4.55
    Pikantna przekąska z cukinii
    Prosta, smaczna i apetycznie wyglądająca przekąska. Idealna na lekką kolację lub do podania na spotkaniu z przyjaciółmi.Składniki :1 średnia cukinia1 opakowanie serka (dałam Almette z kolorowym pieprzem)1 papryczka chili1 łyżka posiekanej natki...
  • Jogurtowiec brzoskwiniowy

    Przepis dodany:
    4.50
    Jogurtowiec brzoskwiniowy
    Jogurtowiec to doskonałe ciasto na ciepłe dni. Jest lekkie i puszyste. Smak masy owocowej można zmieniać w zależności od tego jakich użyjemy owoców i galaretki. Możemy również przygotować wersję z całymi owocami zalanymi galaretką. Zachęcam...
  • Makaron ryżowy z krewetkami

    Przepis dodany:
    4.70
    Makaron ryżowy z krewetkami
    Makaron ryżowy tym razem przyrządzony na lekko orientalną nutkę. Do jego przygotowania najlepiej wybrać surowe krewetki, koloru szarego. Najczęściej spotykane w sklepach różowe są już poddane obróbce cieplnej i po przyrządzeniu nie będą tak...
  • Sałatka makaronowa z cukinią i octem balsamicznym

    Przepis dodany:
    4.57
    Sałatka makaronowa z cukinią i octem balsamicznym
    Genialna w swojej prostocie i smaku sałatka makaronowa. To kolejny przepis, który udowadnia, że wystarczy kilka składników i odrobina poświęconego czasu, żeby zrobić coś smacznego :). Ocet balsamiczny nadaje cukinii świetnego smaku! Sałatka...
  • Mini tarty ze szpinakiem

    Przepis dodany:
    4.61
    Mini tarty ze szpinakiem
    Wielbiciele szpinaku będą zadowoleni :). Dzisiaj przepis na małe kruche babeczki wypełnione po brzegi pysznym szpinakiem doprawionym czosnkiem i sokiem z cytryny z podsmażoną cebulką i serem feta. Idealne na karnawałowy stół. Można przygotować...
  • Pęczotto z warzywami

    Przepis dodany:
    4.58
    Pęczotto z warzywami
    To ostatnio moja ulubiona wersja pęczotto. Wiele razy pisałam, że uwielbiam ten sposób przygotowywania ryżu lub kaszy, bo nadaje im niesamowitego smaku. Ziarenka chłoną cały smak bulionu, cebuli, czosnku, selera naciowego, oliwy i sera. Dodatki...
  • Kotleciki z dorsza w sosie kaparowym

    Przepis dodany:
    4.86
    Kotleciki z dorsza w sosie kaparowym
    Kolejny pomysł na rybne kotleciki, tym razem w towarzystwie kremowego sosu na bazie białego wina z dodatkiem kaparów. Przygotowując sos należy pamiętać, żeby ściągnąć go z palnika kiedy tylko zacznie gęstnieć i od razu podawać, w przeciwnym...
  • Skoleboller

    Przepis dodany:
    4.89
    Skoleboller
    Skoleboller po norwesku oznacza szkolne bułeczki. Do ciasta dodaje się mielony kardamon, który nadaje im charakterystyczny smak. Są mięciutkie i wypełnione po brzegi rozpływającym się w ustach waniliowym budyniem. Moim skromnym zdaniem zaraz po...
  • Fasolada

    Przepis dodany:
    4.73
    Fasolada
    Fasolada to jedna z bardziej popularnych greckich zup. Jest to zupa wegetariańska, jej podstawą jest dobry wywar warzywny, biała fasola i wysokiej jakości oliwa, którą polewa się zupę na talerzu. Jest bardzo smaczna i bardzo treściwa.Składniki (6...
  • Pulled pork burger z surówką colesław

    Przepis dodany:
    4.51
    Pulled pork burger z surówką colesław
    Nowy rok zaczynamy bardzo smacznie przepysznym burgerem z tak zwaną szarpaną, rwaną lub wyczesaną :) wieprzowiną. Mięso nie jest trudne w przygotowaniu, ale dość czasochłonne. Powinno marynować się w przyprawach całą noc i piec baardzoo długo...
  • Pieczone pieczarki faszerowane boczkiem, papryką i cukinią

    Przepis dodany:
    4.79
    Pieczone pieczarki faszerowane boczkiem, papryką i cukinią
    Uwielbiam pieczone pieczarki! W tym roku przyrządzałam je na kilka sposobów :- faszerowane ziemniakami, szpinakiem i parmezanem,- faszerowane duuużą ilością szpinaku zapiekane serem i- faszerowane cebulką i boczkiem.Dzisiaj podaję kolejny pomysł...
  • Pieczone pierożki ze szpinakiem i fetą - propozycja na sylwestrową przekąskę!

    Przepis dodany:
    4.52
    Pieczone pierożki ze szpinakiem i fetą - propozycja na sylwestrową przekąskę!
    Święta, święta i po świętach! Czas pomyśleć o sylwestrze i o tym co wyląduje na naszych stołach. Dzisiaj podaję przepis na mięciutkie, pieczone pierożki z nadzieniem ze szpinaku i fety. Idealne na imprezową przekąskę, zwłaszcza w...
  • Zupa grzybowa

    Przepis dodany:
    4.66
    Zupa grzybowa
    Niezwykle esencjonalna, pachnąca lasem zupa grzybowa. Bardzo rzadko przygotowuję ją w ciągu roku, bo jest to dla mnie smak, który kojarzę głównie ze świętami :). W wigilię zawsze podaję ją w czystej postaci, bez makaronu.Składniki (3 porcje)...
  • Krem z buraczków z cytryną i tymiankiem

    Przepis dodany:
    4.76
    Krem z buraczków z cytryną i tymiankiem
    Pyszna, gęsta zupa z pieczonych buraków, lekko słodka z przełamującym smakiem cytryny i tymianku. Ciekawa alternatywa dla tradycyjnego barszczyku. U mnie na wigilijnym stole nie może zabraknąć  czystego, czerwonego barszczu, ale taki krem...
  • Krokiety z mięsem mielonym

    Przepis dodany:
    4.57
    Krokiety z mięsem mielonym
    Krokiety z mięsem zazwyczaj przyrządza się z mięsa pozostałego po gotowanym rosole i jest to znakomity sposób na to, żeby nic się nie marnowało :). Jeśli akurat nie mamy takiego mięska pod ręką, a ochota na mięsne krokiety jest, można je...
  • Piernik na ciemnym piwie

    Przepis dodany:
    4.62
    Piernik na ciemnym piwie
    Fantastyczny piernik! Piekłam go w tym miesiącu już dwa razy i nie mam dość. Jest mięciutki, wilgotny, mocno korzenny z charakterystycznym posmakiem, który nadaje mu ciemne piwo. Gorąco polecam na tegoroczne święta i nie tylko! :)...
  • Gulasz rybny z ciecierzycą, cynamonem i orzeszkami ziemnymi

    Przepis dodany:
    4.71
    Gulasz rybny z ciecierzycą, cynamonem i orzeszkami ziemnymi
    Rewelacyjne w smaku, szybkie w przygotowaniu danie jednogarnkowe. Cynamon, kumin i papryka nadają gulaszowi wyjątkowego smaku, a orzeszki ziemne dodają słoności i bardzo przyjemnie chrupią :).Składniki (4 porcje) :400 g filetów z łososia10 małych...
  • Pierogi z soczewicą

    Przepis dodany:
    4.75
    Pierogi z soczewicą
    Smak tych pierogów porównałabym ze smakiem pierogów z mięsem. Farsz z soczewicy jest świetną alternatywą dla nie jedzących mięsa, ale również znakomitym pomysłem dla pozostałych wszystkojedzących na urozmaicenie pierogów :). Trzeba...
  • Polędwiczka w sosie z zielonego pieprzu

    Przepis dodany:
    4.55
    Polędwiczka w sosie z zielonego pieprzu
    Fantastyczny sos zarówno do polędwiczki wieprzowej jak i polędwicy wołowej. Jest delikatny, kremowy z nutką pikanterii, której nadaje marynowany zielony pieprz. Gorąco polecam do wypróbowania! :)Składniki :1 polędwiczka wieprzowa3 łyżki oliwy3...
  • Bułeczki z siemieniem lnianym

    Przepis dodany:
    4.66
    Bułeczki z siemieniem lnianym
    Zdrowe i smaczne bułeczki o wyrazistym smaku, który nadaje im siemię lniane. Doskonale smakują również następnego dnia. Siemię lniane użyte w przepisie można zmielić używając blendera. Ja wsypałam je do wysokiego kubka i do środka...
  • Sałatka makaronowa z wędzonym łososiem i surowym brokułem

    Przepis dodany:
    4.75
    Sałatka makaronowa z wędzonym łososiem i surowym brokułem
    Lekka, orzeźwiająca ale zarazem bardzo sycąca. Całkiem niedawno dowiedziałam się, że brokuł i kalafior można jeść na surowo. Wypróbowałam i uważam, że takie surowe warzywa są doskonałym składnikiem sałatek, przyjemnie chrupią :)....
  • Zupa cebulowo-czosnkowa

    Przepis dodany:
    4.86
    Zupa cebulowo-czosnkowa
    Prosta, smaczna zupa, idealna na jesienno-zimowe chłody i przeziębienia. Jest delikatna w smaku, lekko słodka i bardzo kremowa.Składniki (3 porcje) :4 średnie żółte cebule 2 czerwone cebule8 ząbków czosnku1 l bulionu drobiowego1 duży...
  • Cantuccini

    Przepis dodany:
    4.52
    Cantuccini
    Cantuccini to włoskie ciasteczka-sucharki z migdałami, podwójnie pieczone. Najpierw piecze się ciasto w jednym kawałku, następnie wystygnięte kroi na plastry, które są ponownie pieczone. Dzięki temu ciasteczka są bardzo chrupiące. Idealne do...
  • Grecka sałatka z soczewicą, pieczoną papryką i fetą

    Przepis dodany:
    4.56
    Grecka sałatka z soczewicą, pieczoną papryką i fetą
    Dzięki miseczce tej zdrowej i pysznej sałatki możemy choć na chwile przenieść się do pięknej i słonecznej Grecji. Soczewica w tak doborowym towarzystwie smakuje wyśmienicie! Wszystkie składniki idealnie do siebie pasują, całość uzupełnia...
  • Ditalini alla crema verde

    Przepis dodany:
    4.70
    Ditalini alla crema verde
    Delikatne danie na bazie warzywnego wywaru, cebuli duszonej na maśle, sporej ilości szpinaku, doprawione solą, pieprzem i parmezanem. Idealne dla wielbicieli szpinaku. Niesamowicie kremowe w smaku i lekkie. Przepis pochodzi z książki Włoskie dania...
  • Korzenny chlebek cukiniowy

    Przepis dodany:
    4.51
    Korzenny chlebek cukiniowy
    Sezon na korzenne ciasta oficjalnie można uznać za otwarty :). Dzisiaj przepis, który znalazłam na stronie Simply Recipes. Cukinia oczywiście nie jest wyczuwalna w smaku ciasta, ale dzięki niej jest ono bardzo wilgotne. Do chlebka dodałam orzechy...
  • Norweska zupa rybna z łososiem i krewetkami

    Przepis dodany:
    4.88
    Norweska zupa rybna z łososiem i krewetkami
    To najlepsza zupa rybna jaką jadłam. Delikatne, rozpadające się w ustach kawałki łososia, sporo warzyw, kremowy bulion i jędrne krewetki. Całość smakuje fantastycznie! Do tej zupy koniecznie trzeba wybrać surowe krewetki, czyli te szare....
  • Dorsz pieczony pod kruszonk?

    Przepis dodany:
    4.74
    Dorsz pieczony pod kruszonk?
    Dorsz zapiekany pod aromatyczn?, chrupi?c? kruszonk? to ciekawy i bardzo smaczny pomys? na podanie ryby. Sposób przygotowania sprawia, ?e ryba pozostaje soczysta, a jej mi?kkie, rozp?ywaj?ce si? w ustach mi?so przyjemnie kontrastuje z chrupk? kruszonk?....
  • Kurczak curry ze szpinakiem

    Przepis dodany:
    4.62
    Kurczak curry ze szpinakiem
    Absolutnie przepyszny sos. Kremowy i bardzo aromatyczny. Robi?am ju? dorsza w sosie curry - klik, dzisiaj przepis na kurczaka w tym pysznym sosie z dodatkiem szpinaku. Oczywi?cie obowi?zkowo z ry?em! :)Sk?adniki (4 porcje) :2 piersi kurczaka½ czerwonej...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).