Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Odczaruj Gary!

W kuchni Odczaruj Gary! jest już 490 dobrych przepisów:

  • Jak zrobić crème pâtissière

    Przepis dodany:
    4.58
    Jak zrobić crème pâtissière
    Crème pâtissière to francuski krem cukierniczy. Swoją konsystencją i smakiem przypomina klasyczny budyń. Jednak tylko przypomina, bowiem dobrze zrobiony i podrasowany crème pâtissière jest aksamitny i pięknie pachnie wanilią.  Dziś...
  • Lizbona

    Przepis dodany:
    4.59
    Lizbona
      Lizbona Czasami jest tak, że trzeba wyjechać daleko, żeby poczuć i zrozumieć siebie. Takie to czasy, w których trudno nam się spotkać samym z sobą. Nie słuchamy tego co podpowiada serce, nie dajemy usłyszeć się myślom. Nie widzimy...
  • Blok czekoladowy

    Przepis dodany:
    4.62
    Blok czekoladowy
    Kto ma ochotę na blok czekoladowy? Palec do budki! Mam przepis prosty i pyszny. Więc biegiem do sklepu po mleko w proszku. Odsypcie z foliowego worka dwie szklanki. Resztę możecie zjeść palcem lub łyżeczką. Jak kiedyś, co nie? :)  The post...
  • Izrael – Jerozolima i Tel Aviv

    Przepis dodany:
    4.52
    Izrael – Jerozolima i Tel Aviv
      Izrael – Jerozolima i Tel Aviv   Ziemia i powietrze w Jerozolimie mają kolor hummusu. Serio. Wszystko spowite jest w złotych beżach. I jest piękne. Tel Aviv zapamiętam jako miasto wielce otwarte na ludzi, tętniące życiem,...
  • Pączki Mamy

    Przepis dodany:
    4.70
    Pączki Mamy
    Każdy Tłusty Czwartek to dla mnie przede wszystkim faworki. Może dlatego, że łatwiej je zrobić, może dlatego, że nie trzeba mieć dobrego humoru by je smażyć. Ten rok jest jednak inny. Postanowiłam usmażyć pączki – zabrałam się do...
  • Zupa z zielonego groszku

    Przepis dodany:
    4.51
    Zupa z zielonego groszku
    Kocham lato nie tylko dlatego, że uwielbiam zbierać piegi. To czas, kiedy na wyciągnięcie ręki mamy produkty pełne witamin. I ten czas chciałabym zatrzymać i korzystać z niego wtedy, kiedy będę miała ochotę. Dlatego właśnie kocham bardzo...
  • Bardzo gęsta zupa pomidorowa

    Przepis dodany:
    4.49
    Bardzo gęsta zupa pomidorowa
    Kocham zupy! Mogę je jeść na śniadanie, obiad, deser i kolację. Uważam, że w dobrej zupie można przemycić mnóstwo pyszności i cennych składników. Wczoraj przygotowałam zupę, która była daniem – obłędnie gęsta z mocno wyczuwalną...
  • Marynowane rzodkiewki

    Przepis dodany:
    4.89
    Marynowane rzodkiewki
    Marynowane marchewki znacie już z poprzedniego wpisu. Dziś na warsztat bierzemy rzodkiewki. Przełamiemy ich charakterność octem, złagodzimy cukrem. Zasada marynowania jest ta sama co przy marchewkach – pół szklanki octu, pół szklanki cukru,...
  • Crème brûlée

    Przepis dodany:
    4.56
    Crème brûlée
    Kiedy po pieczeniu ciasta zostają mi żółtka, zazwyczaj przygotowuję ajerkoniak. Czasami dorzucam je do porannej jajecznicy, a innym razem robię crème brulée :) Creme Brulee to super prosty deser, który składa się z zapieczonej masy żółtkowo...
  • studio OG

    Przepis dodany:
    4.46
    studio OG
    Studio Odczaruj Gary <klik> *studio fotograficzne na wynajem *sesje zdjęciowe *produkcja filmów kulinarnych *opracowywanie przepisów kulinarnych *obsługa social mediów *sesje foodowe w restauracjach *szkolenia z fotografii kulinarnej  ...
  • Dorsz po grecku mojej Mamy :)

    Przepis dodany:
    4.79
    Dorsz po grecku mojej Mamy :)
    Dorsz po grecku mojejThe post Dorsz po grecku mojej Mamy :) appeared first on Odczaruj Gary!.
  • Jak mądrze kupować ryby

    Przepis dodany:
    4.89
    Jak mądrze kupować ryby
    Pyszne przepisy <klik> Ryba rybie nierówna – wybieraj odpowiedzialnie! Wyobrażasz sobie święta Bożego Narodzenia bez tradycyjnego śledzika i innych rybnych dań na świątecznym stole? Taki scenariusz jest możliwy, biorąc pod uwagę, że...
  • Śledzik a’la Maciej

    Przepis dodany:
    4.50
    Śledzik a’la Maciej
    Zapraszam po przepis na Śledzika Mateusza Damięckiego. Koniecznie przeczytajcie tez o tym jak kupować ryby – czym się kierować by wspierać zrównoważone rybołóstwo.The post Śledzik a’la Maciej appeared first on Odczaruj Gary!.
  • Sałatka z pieczonego buraka ze śledziem

    Przepis dodany:
    4.72
    Sałatka z pieczonego buraka ze śledziem
    Zapraszam po przepis Grzegorza Łapanowskiego na sałatkę z pieczonego buraka ze śledziem. Koniecznie przeczytajcie tez o tym jak kupować ryby – czym się kierować by wspierać zrównoważone rybołóstwo.The post Sałatka z pieczonego buraka ze...
  • Śledzie po tajsku

    Przepis dodany:
    4.78
    Śledzie po tajsku
    Zapraszam po przepis Darii Ładochy na śledzie po tajsku. Koniecznie przeczytajcie tez o tym jak kupować ryby – czym się kierować by wspierać zrównoważone rybołóstwo.The post Śledzie po tajsku appeared first on Odczaruj Gary!.
  • Śledzie na ostro z oliwkami, musztardą i zielonym pieprzem

    Przepis dodany:
    4.70
    Śledzie na ostro z oliwkami, musztardą i zielonym pieprzem
    Zapraszam po przepis Darii Ładochy na: ŚLEDZIE NA OSTRO Z OLIWKAMI, MUSZTARDĄ I ZIELONYM PIEPRZEM Koniecznie przeczytajcie tez o tym jak kupować ryby – czym się kierować by wspierać zrównoważone rybołóstwo.The post Śledzie na ostro z...
  • Dziki Matias

    Przepis dodany:
    4.56
    Dziki Matias
      Zachwycił mnie Dziki Matias. Strukturą, kolorem i zapachem. Poniżej załączam specjalnie dla Was garść informacji o samym śledziu o działaniach MSC i o boskim Matiasie. Jestem niesamowitą szczęściarą, bo Matias to Król wśród śledzi i...
  • Co kupić na prezent

    Przepis dodany:
    4.57
    Co kupić na prezent
    Jak to co? Kieckę cekinową do samej ziemi, puder cudownie pachnący, bardzo męskie perfumy, szminkę lub… książkę… Bo książka moi kochani i mili to i kiecka i szminka i perfumy w jednym. Kocham książki oglądać, wąchać, czytać,...
  • Wielka Gala Restaurant Week 2018

    Przepis dodany:
    4.74
    Wielka Gala Restaurant Week 2018
    NAJLEPSZE RESTAURACJE W POLSCE NAGRODZONE NA WIELKIEJ GALI RESTAURANT WEEK 2018! 25 listopada w Warszawie odbyła się doroczna Wielka Gala wręczenia nagród festiwalu najlepszych restauracji. Nagrodzonych zostało kilkadziesiąt restauracji, które...
  • Świąteczny sernik ciasteczkowy i grzane wino

    Przepis dodany:
    4.84
    Świąteczny sernik ciasteczkowy i grzane wino
    Tuż pod koniec roku wkrada się do naszego życia zapach jedyny w swoim rodzaju. To zapach cytrusów, które tryskają olejkami eterycznymi podczas obierania ich ze skórki. To cynamon i imbir podgrzewany w garnuszku wraz z kompotem czy herbatą. To...
  • Wianek bezowy

    Przepis dodany:
    4.81
    Wianek bezowy
    Dziś moje kochane Gary kończą 5 lat! 14 grudnia 2012 roku wszystko się zaczęło. Zaczęło się od wiśni w rumie i tak wiśniowo żyję z moimi Garami 5 lat.  Przebyłam tak odległą Garową drogę, że gdybym chciała opisać tych 5 lat,...
  • Biszkopt idealny

    Przepis dodany:
    4.47
    Biszkopt idealny
    Zapraszam do polubienia mojego Instagrama, na którym na co dzień jest duużo jedzenia :) @joanna2606 Wiecie jaki to biszkopt idealny? Ano taki, który nie opada i jest równiusieńki. Taki, który nie przyprawia Was o siwe włosy i na którego widok nie...
  • Czym jest Cold Brew

    Przepis dodany:
    4.64
    Czym jest Cold Brew
    Kawę kocham. Jest moim rytuałem. Budzę się rano i najzwyczajniej w świecie mam ochotę na kawę w moim ulubionym kubku. Nie wiem czy muszę ją pić, myślę, że nie. Wiem natomiast, że lubię jej smak. Wypijam jedną kawę dziennie, kolejne...
  • Śliwki w occie

    Przepis dodany:
    4.56
    Śliwki w occie
    Sezon na śliwki trwa. Wcinamy je odruchowo sprawdzając czy nie mają robaka w środku, pieczemy pod kruszonką, smażymy do kaczki i na konfitury, przerabiamy na wszystkie możliwe sposoby. I świetnie, bowiem nie ma większej przyjemności...
  • Łatwe ciasto drożdżowe

    Przepis dodany:
    4.84
    Łatwe ciasto drożdżowe
    Łatwe ciasto drożdżowe jest tak łatwe, że aż nie do wiary. Samo rośnie, samo się piecze, wszystko samo. Przygotowanie łatwego ciasta drożdżowego napawa więc nadzieją wszystkich tych, którzy z drożdżami za pan brat raczej nie są. Nie od...
  • Z miłości do smaku!

    Przepis dodany:
    4.58
    Z miłości do smaku!
    Wiecie co się dzieje, kiedy  spotyka się miłość i smak? Dzieją się piękne rzeczy. Powstają pyszne dania z cudnych produktów. W kuchni pachnie jedzeniem, a przy stole zaczynają się czary.  I takie właśnie czary obserwowałam podczas...
  • Waniliowa Matcha Latte

    Przepis dodany:
    4.83
    Waniliowa Matcha Latte
    Waniliowa Matcha Latte brzmi troche jak abra kadabra. I trochę magicznie też smakuje. To taki smak, który dziwi, intryguje, nie do końca pasuje, ale od którego w mig się uzależniamy i za nim tęsknimy. Swoją niezwykłością więc matcha podbija...
  • Jaglanka z mlekiem kokosowym i marakują

    Przepis dodany:
    4.48
    Jaglanka z mlekiem kokosowym i marakują
    Mój piegowaty syn codziennie rano, przed szkołą je śniadanie. Do szkoły zabiera drugie śniadanie i czasami mały obiad. Dogadzam Mu jak mogę, bo On taki ładny i chudziutki i grzeczny i w ogóle. Przede wszystkim jednak staram się by moje dziecko...
  • Zrazy wołowe w sosie

    Przepis dodany:
    4.87
    Zrazy wołowe w sosie
    Znacie pojęcie Comfort Food? Średnio lubię wszystkie zagraniczno-języczne wyrażenia, więc powiem Wam śmiało, że to po prostu przyjemne smaki dzieciństwa. Każdy je ma, każdy je czuje. Najlepiej na świecie, gdy są pyszne i miłe i budzą...
  • Food Morning Vietnam!

    Przepis dodany:
    4.55
    Food Morning Vietnam!
    Jak było w Wietnamie? Jak się przygotować i co ze sobą zabrać? Co wiedzieć przed wyjazdem do Wietnamu? Przeczytajcie!   Food Morning Vietnam Stało się. Zostawiłam serce w Hanoi. I wiem już, że jeśli kiedykolwiek przeszło mi przez myśl,...
  • Jak smakuje Polska

    Przepis dodany:
    4.78
    Jak smakuje Polska
    Pisałam już o tym jak smakuje zapach. Pachnie wszystko, pachnie cały świat. Pachnie też Polska. I wiecie co? Polska też świetnie smakuje… Jeśli miód to od ukochanego wujka Leszka ze Świnoujścia. Jeśli dziczyzna to tylko od Wojtka i Uli z...
  • Magia Olewania

    Przepis dodany:
    4.54
    Magia Olewania
    Żyjemy w czasach przepełnionych bodźcami. Panuje przekonanie, że możemy mieć wszystko. Coraz wyżej stawiamy sobie poprzeczkę. Jesteśmy dostępni dla wszystkich, wszędzie możemy być. I wszystko byłoby ok, gdyby taka jakość życia nie była...
  • Butter Chicken i chlebki Naan

    Przepis dodany:
    4.69
    Butter Chicken i chlebki Naan
    Butter Chicken jedno z tych dań, na które mam ochotę co miesiąc. Wydawać by się mogło, że to bliżej nieokreślone czynniki sprawiają, że ślinka mi kapie na myśl o garam masala i skąpanych w maśle i czosnku chlebkach naan. Raz nawet...
  • Homar pieczony z masłem szafranowym

    Przepis dodany:
    4.49
    Homar pieczony z masłem szafranowym
    Mam ogromny respekt do wody oraz największy szacunek do ryb. Wszystko dzięki mojemu najukochańszemu Tacie, który jest Wędkarzem. Miałam kilka lat, kiedy wstawałam o świcie, żeby jechać z Tatą na zawody wędkarskie. Nabijałam robale na haczyki,...
  • Warsztaty z Wegan Nerd

    Przepis dodany:
    4.60
    Warsztaty z Wegan Nerd
    Byłam wczoraj na wegańskich warsztatach. Warsztaty prowadziła Alicja, autorka książki, twórczyni bloga Wegan Nerd. Warsztaty odbyły się w cudownym Food Lab Studio. I jeszcze na świeżo, przepełniona wegańskimi smakami, podzielę się z Wami...
  • Kawa po wietnamsku

    Przepis dodany:
    4.48
    Kawa po wietnamsku
    Zakochałam się w niej wiele lat temu. Wszystko dzięki wietnamskim przyjaciołom, którzy kawą po wietnamsku częstowali nas przy każdej okazji. Kawę po wietnamsku zawsze piłam z mlekiem skondensowanym i nie wyobrażam sobie innego sposobu na nią....
  • Warzywniak. Zapomniane smaki – Tomasz Purol

    Przepis dodany:
    4.54
    Warzywniak. Zapomniane smaki – Tomasz Purol
    W swojej nowej książce „Warzywniak” Tomasz Purol przypomina nam „Zapomniane smaki”. I choć czasy takie, że nie obcy nam topinambur, pasternak czy brukiew, bo doskonale radzi sobie z nimi każdy, kto kuchnię kocha, to warto...
  • Przepisy na szczęście – Maia Sobczak

    Przepis dodany:
    4.64
    Przepisy na szczęście – Maia Sobczak
    Czekałam na tę książkę Mai Sobczak. Wiedziałam, że będzie szczęśliwa, ale nie sądziłam, że będzie pachniała. I tak to już chyba z Maią jest, że o jedzeniu mówi tak pięknie, że jej słowa od razu pachną. Pachną szczęściem i...
  • Słodki konkurs Kasi!

    Przepis dodany:
    4.46
    Słodki konkurs Kasi!
    Wiosna to czas słońca, którym z radością ogrzewamy się po zimie, pierwszych piegów na skórze i dobrej energii. Wiosna to też czas pysznego jedzenia. Wraz z przyrodą budzi się do życia nasz organizm. Mamy więcej energii i radości w...
  • Paszteciki szczecińskie

    Przepis dodany:
    4.64
    Paszteciki szczecińskie
    Smak pasztecików szczecińskich towarzyszy mi od dzieciństwa. To między innymi na nie Mama zabierała mnie kiedy szwędałyśmy się po mieście. Ich smak do dziś pozostał taki sam. Powiem więcej, miejsce, do którego razem chodziłyśmy też wciąż...
  • Jak upiec bezę

    Przepis dodany:
    4.64
    Jak upiec bezę
      Postanowiłam w całość zebrać wszystkie rady i wskazówki dotyczące pieczenia bez, bezików czy też tortów bezowych. Bez upiekłam na pewno więcej niż 100! Piekę je z największą radością, piekę je nałogowo. Kombinuję z kształtami,...
  • Makaron z buraka z ricottą i malinami

    Przepis dodany:
    4.79
    Makaron z buraka z ricottą i malinami
    Makaron z buraka z ricottą i malinami to pyszne, lekkie i pożywne danie. W sprytny sposób zastępujemy makaron kapitalnie smacznym burakiem. Nasz buraczany makaron jest kruchy i świetnie współgra z delikatną ricottą i rubinowymi...
  • Faworki z różanym pudrem

    Przepis dodany:
    4.62
    Faworki z różanym pudrem
    Faworki to smak mojego dzieciństwa. Mama robiła je często, nie tylko w Tłusty Czwartek, ale zawsze kiedy miałyśmy z Ewą na nie ochotę. Wychodziły piękne – długie jak wstążka, cienkie i bardzo kruche. I takie mają być, bo ich nazwa...
  • Pączusie z cukrem lawendowym

    Przepis dodany:
    4.69
    Pączusie z cukrem lawendowym
    Przysypiałam już oglądając jednym okiem Masterchef Australia, kiedy usłyszałam przepis na mega łatwe pączusie. Nie wierzyłam własnym oczom, że wystarczy wyrobić ciasto, a później sprytnie „wrzucić je” do rozgrzanego oleju....
  • Lizaki z czekolady i oleju kokosowego

    Przepis dodany:
    4.60
    Lizaki z czekolady i oleju kokosowego
    Olej kokosowy podbił moje serce! Podbija też dłonie, usta, włosy i podniebienie. Jest wspaniały… Kiedy posmarowałam nim mojemu Karolkowi spierzchnięta usta, powiedział, że mam „extra krem, co smakuje jak Rafaello” :) Zimowe i...
  • Kawa Bon Bon

    Przepis dodany:
    4.49
    Kawa Bon Bon
    Kawa Bon Bon podbiła moje serce w MILANOVO Bread & Wine Cafe. Piękna filiżanka, która na dnie skrywała mleko skondensowane, została uzupełniona aromatycznym espresso. To kawa na łyki dwa, która daje dużo radości, energii i smaku. Koniecznie...
  • Miodowy łosoś z żurawiną

    Przepis dodany:
    4.47
    Miodowy łosoś z żurawiną
    Świetne połączenie miodu, sosu sojowego i żurawiny nadało charakter rybie. Miodowego łososia z żurawiną przygotujecie w 30 minut. To pyszne i proste danie, sami spójrzcie.The post Miodowy łosoś z żurawiną appeared first on Odczaruj Gary!.
  • Ośmiornica w winie z pieczonymi ziemniakami

    Przepis dodany:
    4.70
    Ośmiornica w winie z pieczonymi ziemniakami
    Kocham owoce morze, kocham ośmiornicę. Ma jedyny, oryginalny i cudowny smak. Grillowana pachnie dobrym drewnem, dymem, jest lekko chrupiąca, soczysta w środku. Ma cudowne, delikatne białe mięso i uwierzcie proszę, naprawę łatwo ją przygotować....
  • Tagliatelle z krewetkami w sosie śmietanowo-winnym

    Przepis dodany:
    4.60
    Tagliatelle z krewetkami w sosie śmietanowo-winnym
    Do przygotowania tego makaronu potrzebujecie kilku składników: makaronu, krewetek, wina, śmietanki, przypraw, chęci i miłości. Danie ugotujecie w kilka chwil. To szybka akcja. Czasami właśnie tak jest. Nie spodziewacie się niczego, a tu nagle...
  • Międzynarodowa Szkoła Barmanów i Sommelierów

    Przepis dodany:
    4.75
    Międzynarodowa Szkoła Barmanów i Sommelierów
    Międzynarodowa Szkoła Barmanów i Sommelierów brzmi trochę jak Hogwart. I wiecie co? Ta szkoła też tak wygląda. Różnica jest taka, że nie ma tam dzieci (z małym meksykańskim wyjątkiem), jest za to lordowsko-książęcy klimat i unosząca się...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).