Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni PIN - UP CAKE

W kuchni PIN - UP CAKE jest już 198 dobrych przepisów:

  • Sernik borówkowy na zimno

    Przepis dodany:
    4.74
    Sernik borówkowy na zimno
    Ostatnio trochę zaniedbuję blog, ale zapewniam, że z ważnego powodu. Mianowicie stałam się współwłaścicielką cukierni, a co za tym idzie przybyło mi również obowiązków. Jednak z bloga nie mam zamiaru rezygnować i będę wrzucać przepis...
  • Różana panna cotta z sosem z czarnych porzeczek

    Przepis dodany:
    4.77
    Różana panna cotta z sosem z czarnych porzeczek
    Bardzo fajny deser na upalne dni. Delikatna panna cotta z lekko wyczuwalnym aromatem róży, podana z dosyć zdecydowanym w smaku sosem z czarnych porzeczek na bazie brandy.Składniki na 4 porcje:250 ml śmietany kremówki 30%250 ml mleka60 g cukru3...
  • Jagodowe makaroniki z borówką

    Przepis dodany:
    4.89
    Jagodowe makaroniki z borówką
    Inwencja twórcza odnośnie makaroników chyba nigdy mi się nie skończy. Te są jagodowe z lemon curd i borówką. Pyszne.Składniki na 15-18 makaroników (już po złożeniu):75 g mielonych migdałów/mąki migdałowej75 g cukru pudru60 g białek (30 g...
  • Makaroniki różane

    Przepis dodany:
    4.69
    Makaroniki różane
    Zbliża się Dzień Matki i myślę, że takie makaroniki spodobają się każdej Mamie. Różane z konfiturą z płatków róży, ręcznie malowane.Składniki na 15-18 makaroników (już po złożeniu):75 g mielonych migdałów/mąki migdałowej75 g cukru...
  • Mini torciki mango - espresso

    Przepis dodany:
    4.65
    Mini torciki mango - espresso
    Słodki mus z mango na zdecydowanym w smaku gorzkawym czekoladowym biszkopcie espresso, na wierzchu z delikatną galaretką mleczno-kawową, a to wszystko otulone chrupiącą ścianką z ciemnej czekolady. Kawa musi być najwyższej jakości,...
  • Cytrynowe ciepłe lody

    Przepis dodany:
    4.49
    Cytrynowe ciepłe lody
    Znalazłam kilka białek w lodówce, więc coś musiałam z nimi zrobić. Świetnym rozwiązaniem okazały się ciepłe lody z przepisu Raz a dobrze. Sok z cytryny sprawia, że nie są mdłe, a gorzka czekolada tylko podkręca smak. Całość...
  • Tort Tiramisu (z kremem bez żółtek)

    Przepis dodany:
    4.68
    Tort Tiramisu (z kremem bez żółtek)
    Tiramisu. Któż nie kocha tego słynnego deseru? Jest tyle wariacji na jego temat, że trudno wymyślić coś nowego. Na blogu jest już jeden przepis na tort tego rodzaju, ale z kremem na bazie żółtek. Jest też bezowa jego wersja, a teraz proponuję...
  • Mazurek jabłkowo - pomarańczowy

    Przepis dodany:
    4.70
    Mazurek jabłkowo - pomarańczowy
    Jeżeli ktoś ma dosyć ciężkich mazurków z bardzo kalorycznymi masami kajmakowymi, to polecam nadzienie jabłkowe z dodatkiem pachnącej skórki pomarańczowej oraz migdałów. Taka trochę szarlotka na kruchym cieście.Inspiracja: "Moje gotowanie....
  • Babka ucierana

    Przepis dodany:
    4.48
    Babka ucierana
    Najprostsza babka ucierana, bardzo szybka w przygotowaniu. Niby zwykła, ale dzięki kolorowej polewie nabiera niezwykłej formy. Polewa to nic innego jak biała czekolada zabarwiona specjalnymi barwnikami.Źródło: "Kuchnia polska. Dania na każdą...
  • Rurki z truskawkową bitą śmietaną

    Przepis dodany:
    4.79
    Rurki z truskawkową bitą śmietaną
    Kupiłam foremki do rurek, więc koniecznie musiałam je wypróbować. Bardzo kruche ciasto, nadziane truskawkową bitą śmietaną, idealne dla dzieci.Przepis na ciasto: Moje Wypieki.Składniki na ok. 60 rurek:Ciasto:500 g mąki pszennej250 g...
  • Mus kawowo - czekoladowy

    Przepis dodany:
    4.84
    Mus kawowo - czekoladowy
    Bardzo lekki mus czekoladowy z akcentem kawowym. Maksimum smaku w minimalnym nakładzie pracy.Źródło: "Kawa. Sekrety baristy".Składniki na 6-8 porcji:100 g gorzkiej czekolady60 ml espresso, wystudzonego6 jajek, osobno żółtka i białka100 g cukru250...
  • Sernik Cocomo

    Przepis dodany:
    4.79
    Sernik Cocomo
    Od razu na początku wyjaśnię, że nazwa sernika nie ma nic wspólnego z popularną siecią klubów go-go. Tak na marginesie, w moim mieście powstał taki klub na miejscu księgarni. Wstyd i hańba.Wracając do sernika, jest to słodkie połączenie...
  • Tort bezowy Tiramisu

    Przepis dodany:
    4.65
    Tort bezowy Tiramisu
    Ten tort to petarda. Więcej nie będę pisać. Koniecznie musicie spróbować.Składniki na 1 blat bezowy:2 białka (ok. 75 g), w temp. pokojowejszczypta soli85 g cukru pudru, przesianego1/4 łyżeczki mąki ziemniaczanej, można pominąć1/4 łyżeczki...
  • Migdałowe ciasteczka z nadzieniem malinowym

    Przepis dodany:
    4.67
    Migdałowe ciasteczka z nadzieniem malinowym
    Pyszne migdałowe ciasteczka z nadzieniem. Bardzo kruche i delikatne, w połączeniu z malinami smakują doskonale. W sam raz na welentynkowe co nieco.Źródło: Linda Collister "The Great British Bake Off. How to turn everyday bakes into...
  • Czekolada z bakaliami

    Przepis dodany:
    4.61
    Czekolada z bakaliami
    Bardzo szybki i smaczny deser. W ten ciekawy sposób można wykorzystać zwykłą ciemną czekoladę, która w połączeniu z białą oraz bakaliami zyska na wartości.Składniki na tabliczkę o wymiarach ok. 17 x 25 cm:2 tabliczki ciemnej czekolady2...
  • Makaroniki limonkowo - kokosowe

    Przepis dodany:
    4.68
    Makaroniki limonkowo - kokosowe
    Ostatnio u mnie kokosowo, więc do kompletu dorzucam kokosowe makaroniki, ale tym razem z limonkowym curdem.Składniki na ok. 15 makaroników (już po złożeniu):50 g mielonych migdałów/mąki migdałowej25 g wiórków kokosowych75 g cukru pudru60 g...
  • Makaroniki Piña Colada

    Przepis dodany:
    4.80
    Makaroniki Piña Colada
    Makaroniki inspirowane karaibskim drinkiem Piña Colada, czyli w roli głównej wystąpią kokos oraz ananas. Ciasto makaronikowe zarówno z mąki migdałowej, jak i zmielonych wiórków koksowych, w samym środku mus ananasowy, a dookoła niego...
  • Kawa kokosowa

    Przepis dodany:
    4.51
    Kawa kokosowa
    Chłodne zimowe popołudnie można sobie umilić szklaneczką pysznej kawy z kokosową nutką oraz porcją topiącej się w gorącym płynie gęstej śmietanki. Mniam.Składniki na 1 porcję:150 ml mocnej kawy (może być espresso)2 łyżki likieru...
  • Musowe ciasto kokosowe

    Przepis dodany:
    4.56
    Musowe ciasto kokosowe
    Czy ktoś tu lubi kokosy? Jeśli tak, to ciasto dla niego. Wilgotny biszkopt na bazie kokosowego oleju i delikatny, leciutki jak puch mus kokosowy. Jak dla mnie bomba.Źródło: Hungry Rabbit.Składniki na tortownicę o średnicy 21 cm:Ciasto:60 g...
  • Czekoladowy crème brûlée

    Przepis dodany:
    4.66
    Czekoladowy crème brûlée
    Klasyczny deser w wersji czekoladowej.Źródło: Olimp Media "Ciasta i desery czekoladowe", wyd. Olesiejuk.Składniki na 4 porcje:1/2 tabliczki gorzkiej czekolady, posiekanej1 i 3/4 szklanki śmietany kremówki 30 %5 żółtek3 łyżki cukru pudru1 laska...
  • Prawie jak "Frombolada"

    Przepis dodany:
    4.50
    Prawie jak "Frombolada"
    Jakiś czas temu otrzymałam prośbę o odtworzenie ciasta "Frombolada", które jedna z moich czytelniczek miała okazję jeść i bardzo jej smakowało. Oryginalnego przepisu nie znam, zrobiłam zatem swoją wersję na podstawie zdjęcia.Jasny biszkopt,...
  • Chatka z piernika (instrukcja wykonania krok po kroku + szablon)

    Przepis dodany:
    4.56
    Chatka z piernika (instrukcja wykonania krok po kroku + szablon)
    Taką chatkę ostatnio wyprodukowałam i dzielę się z Wami przepisem oraz szablonem, a także dosyć długim i skrupulatnym instruktażem. Łatwiej byłoby pewnie nagrać filmik, muszę na przyszłość o tym pomyśleć, a tymczasem przygotowałam formę...
  • Kawowe makaroniki z galaretką porzeczkową

    Przepis dodany:
    4.78
    Kawowe makaroniki z galaretką porzeczkową
    Kawowe makaroniki z kremem czekoladowo-kawowym, dla przełamania smaku z galaretką porzeczkową w środku. Użyłam domowej galaretki, ale można ją zastąpić dowolnym dżemem lub konfiturą, o kwaskowym posmaku.Składniki na 15-20 makaroników...
  • Makaroniki orzechowe z żurawiną i kremem cynamonowym

    Przepis dodany:
    4.63
    Makaroniki orzechowe z żurawiną i kremem cynamonowym
    Kolejny smak makaroników. Orzechowo-migdałowe z pachnącą skórką pomarańczową, przełożone dżemem z żurawiny oraz cynamonowym kremem na bazie cream cheese. Bardzo smaczne.Inspiracja: Blahnik Baker.Składniki na 20-22 makaroników (już po...
  • Dyniowo - czekoladowy "małpi chlebek"

    Przepis dodany:
    4.51
    Dyniowo - czekoladowy "małpi chlebek"
    "Małpi chlebek" to taki specyficzny wypiek, formowany z kulek drożdżowego ciasta, które rosnąc zlepiają się, tworząc pyszną całość. Kulki obtacza się w czymś smakowitym, w tym przypadku jest to brązowy cukier z korzenną przyprawą, dzięki...
  • Halloweenowe makaroniki (waniliowe z kremem czekoladowo - bananowym)

    Przepis dodany:
    4.65
    Halloweenowe makaroniki (waniliowe z kremem czekoladowo - bananowym)
    Klasyczne waniliowe makaroniki w nieco innej formie. Dzieciaki b?d? zachwycone.Sk?adniki na 20-22 makaroników (ju? po z?o?eniu):75 g mielonych migda?ów/m?ki migda?owej75 g cukru pudru60 g bia?ek (30 g i 30 g), w temp. pokojowej93 g cukru (18 g i 75 g)25...
  • Brownies dyniowo - serowe

    Przepis dodany:
    4.77
    Brownies dyniowo - serowe
    Brownie w wersji jesiennej. Czekolada z dyni?, w towarzystwie przypraw korzennych. Porcja idealna do popo?udniowej kawy w dosy? ju? ponury jesienny dzie?.Inspiracja: Jo Cooks.Sk?adniki na form? o ?rednicy 28 x 18 cm lub kwadratow? o d?ugo?ci boku...
  • Makaroniki "Zielone jab?uszko"

    Przepis dodany:
    4.75
    Makaroniki "Zielone jab?uszko"
    Wymy?li?am makaroniki "Zielone jab?uszko", z galaretk? z cydru i kremem jab?kowym z cynamonem. Krem ma?lany na bazie bezy w?oskiej z dodatkiem mielonych suszonych jab?ek.Sk?adniki na 20-22 makaroników (ju? po z?o?eniu):75 g mielonych migda?ów/m?ki...
  • Ciasto czekoladowe z musem z pigwowca

    Przepis dodany:
    4.59
    Ciasto czekoladowe z musem z pigwowca
    To ciasto jest pyszne! Puszysty czekoladowy biszkopt, a na nim kwaskowy krem na bazie syropu z owoców pigwowca oraz musu z owoców pigwowca.Zainspirowa?am si? czekoladowym ciastem z musem cytrynowym ze strony Moich Wypieków, jednak...
  • Mus z owoców pigwowca

    Przepis dodany:
    4.86
    Mus z owoców pigwowca
    Mus z pigwowca jest efektem ubocznym syropu z tych owoców, co wcale nie znaczy, ?e nie b?dzie pysznym dodatkiem do ciast i deserów. Polecam. Bardzo kwaskowy i aromatyczny.Sk?adniki na 2 s?oiczki:600 g owoców z pigwowca (przed pokrojeniem...
  • Syrop z owoców pigwowca

    Przepis dodany:
    4.63
    Syrop z owoców pigwowca
    Syrop z owoców pigwowca doskonale zast?pi cytryn? w herbacie. Mo?na go równie? wykorzysta? do drinków, deserów, kremów, czy nas?czania biszkoptów.Sk?adniki na 3 s?oiczki/buteleczki:600 g owoców pigwowca (przed pokrojeniem i wypestkowaniem)450 g...
  • Makaroniki "Czeko?liwka"

    Przepis dodany:
    4.84
    Makaroniki "Czeko?liwka"
    Przysz?a mi do g?owy jesienna wersja makaroników, inspirowana czekoladow? mas? ?liwkow?, zwan? te? czeko?liwk?. Po??czenie jak najbardziej udane.Podstawowy przepis na makaroniki: Moje Wypieki.Sk?adniki na 20-22 makaroników (ju? po z?o?eniu):75 g...
  • Makaroniki cytrynowo - malinowe

    Przepis dodany:
    4.56
    Makaroniki cytrynowo - malinowe
    Te makaroniki to najlepsza rzecz jaką w ogóle zrobiłam do tej pory! Zdecydowanie mój faworyt i nic się z nimi nie równa.Dwa migdałowe ciasteczka, z wierzchu chrupkie, w środku nieco ciągnące, a między nimi kwaskowy lemon curd otoczony...
  • Sorbet rabarbarowy

    Przepis dodany:
    4.50
    Sorbet rabarbarowy
    Zanim zabiorę się za dynię, ostatnia propozycja rabarbarowa i chyba ostatnia taka zimna. Sorbet rabarbarowy jest bardzo szybki i łatwy do wykonania, a do tego jest wyjątkowo smaczny.Źródło: Hint of Vanilla.Składniki na ok. 1 litr sorbetu:500...
  • Lody Eggnog

    Przepis dodany:
    4.89
    Lody Eggnog
    Eggnog to napój alkoholowy na bazie żółtek, czasem całych jaj, podobny trochę do naszego ajerkoniaku, ale dodatkowo z przyprawami, m.in. gałką muszkatołową. Popularny głównie w Stanach Zjednoczonych i często podawany jest na stole...
  • Lody czekoladowe (bez maszynki)

    Przepis dodany:
    4.52
    Lody czekoladowe (bez maszynki)
    Co prawda ostatnio trochę się ochłodziło, ale takie domowe lody czekoladowe na pewno się nie zmarnują. Dodatek glukozy powoduje, że lody pozostają nieco gumowe w konsystencji.Źródło: Hint of Vanilla.Składniki na ok. 1 litr lodów:250 g...
  • Makaroniki rabarbarowe

    Przepis dodany:
    4.74
    Makaroniki rabarbarowe
    Makaroniki na bezie włoskiej zdecydowanie są łatwiejsze do wykonania. Wychodzą idealne, więc chyba nie warto robić ich inną metodą.Wersja rabarbarowa jest wyśmienita. Słodkie migdałowe ciasteczko znakomicie komponuje się z kwaskowym...
  • Rabarbarowy curd

    Przepis dodany:
    4.79
    Rabarbarowy curd
    Taki wpis o tej porze roku może wydawać się trochę dziwny, wszak to sezon raczej na figi i dynię. Natomiast w moim ogrodzie znalazłam jeszcze kilka łodyg rabarbaru, chociaż przeleżał w lodówce ok. dwóch tygodni, czekając na mój wolny czas.Do...
  • Domowy ajerkoniak

    Przepis dodany:
    4.69
    Domowy ajerkoniak
    Idealny sposób na wykorzystanie żółtek, których u mnie ostatnio w nadmiarze. Aksamitny w smaku ajerkoniak każdemu poprawi humor.Składniki na ok. 1 litr i 350 ml:10 żółtek1,5 szklanki cukru pudru1 puszka (530 g) mleka skondensowanego słodzonego1...
  • Koktajl jeżynowo - malinowy

    Przepis dodany:
    4.62
    Koktajl jeżynowo - malinowy
    Koktajl ze świeżych jeżyn i malin, zerwanych chwilę wcześniej z krzewu. Nie ma nic lepszego!Składniki na 2-4 porcje:100 g jeżyn100 g malin200 ml kefiru, prosto z lodówki1 łyżka mioduOwoce umyć na sitku i odsączyć.Wszystkie składniki...
  • Sernik wiedeński

    Przepis dodany:
    4.51
    Sernik wiedeński
    Klasyczny sernik wiedeński na kruchym spodzie. Subtelny w smaku, mało słodki i bardzo puszysty za sprawą dość specyficznego sposobu pieczenia, dzięki któremu również nie opada. Pieczenie składa się z trzech etapów. Być może brzmi dosyć...
  • Lody cytrynowe (bez maszynki)

    Przepis dodany:
    4.72
    Lody cytrynowe (bez maszynki)
    Ostatnie wakacyjne lody. Mocno cytrynowe, proste i szybkie do zrobienia. Nie wymagają użycia maszynki do lodów.Składniki na 750 ml lodów:400 ml śmietany kremówki 36 %, schłodzonejok. 350 ml (półtora szklanki) lemon curdpaski ze skórki z...
  • Tarta chałwowa z jeżynami

    Przepis dodany:
    4.52
    Tarta chałwowa z jeżynami
    Jeżeli ktoś lubi chałwę, to ta tarta powinna mu zasmakować. Wierzchnia, jeżynowa warstwa orzeźwia całość. Źródło: Vegazone.Składniki na formę do tarty o średnicy 23 cm:Ciasto:300 g mąki pszennej krupczatkiszczypta soli150 g...
  • Marmolada jeżynowa

    Przepis dodany:
    4.91
    Marmolada jeżynowa
    Gęsta marmolada jeżynowa idealnie nadaje się do przekładania tortów oraz jako dodatek do różnych mas lub kremów. Zrobiłam ją właśnie z taką myślą.Składniki na 2 słoiczki:ok. 700 g jeżyn350 g cukru żelującego 3:1 (użyłam...
  • Cytrynowe babeczki z lemon curd i kremem jeżynowym na wierzchu

    Przepis dodany:
    4.89
    Cytrynowe babeczki z lemon curd i kremem jeżynowym na wierzchu
    Cytrynowe babeczki nadziane lemon curd, na wierzchu z kremem jeżynowym na bazie bezy włoskiej. Powinnam je ozdobić świeżymi jeżynami, ale akurat miałam borówki. Do tego cukrowe ozdoby.Składniki na 12 babeczek:1,5 szklanki mąki pszennej0,5...
  • Lody renklodowo - śmietankowo - borówkowe

    Przepis dodany:
    4.91
    Lody renklodowo - śmietankowo - borówkowe
    Pyszne trójkolorowe lody z musów owocowych, przełamane warstwą śmietankową. Użyłam renklod i w tym przypadku ciemne śliwki raczej się nie sprawdzą pod względem kolorystycznym. Musi być kontrast pomiędzy warstwami, więc zamiast renklod można...
  • Tarta śliwkowo - borówkowa z kremem

    Przepis dodany:
    4.85
    Tarta śliwkowo - borówkowa z kremem
    Kruche ciasto, mus z renklod w towarzystwie borówek, a na wierzchu pyszny krem na bazie żółtek. Bardzo smaczne połączenie.Składniki na formę do tarty o średnicy 23 cm:Ciasto:1 szklanka mąki125 g zimnego masła, pokrojonego na mniejsze kawałki1/4...
  • Deser wiśniowo - orzechowy z jogurtem greckim

    Przepis dodany:
    4.66
    Deser wiśniowo - orzechowy z jogurtem greckim
    Wiśnie i orzechy laskowe dobrze się komponują, a w towarzystwie gęstego greckiego jogurtu tworzą symfonię smaków.Składniki na 6 porcji:Orzechowa beza (z tego przepisu):2 białka1/2 szklanki cukru1 łyżeczka mąki ziemniaczanej1/2 szklanki...
  • Waniliowy kompot z renklod

    Przepis dodany:
    4.76
    Waniliowy kompot z renklod
    Nadmiar renklod można w prosty sposób wykorzystać ładując je do słoików. Idealnie nadają się na kompot, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Dodatek wanilii wzbogaca smak i aromat.Ja zrobiłam wersję oszczędną, dlatego użyłam cukru...
  • Torcik jabłkowy

    Przepis dodany:
    4.74
    Torcik jabłkowy
    Jedno z moich ulubionych ciast. Tyle razy już je robiłam, że w końcu musiało znaleźć się na blogu. Biszkopt, solidna warstwa jabłek, śmietanowa pianka, a na wierzchu tarta biała czekolada.Niezależnie od popularnej obecnie akcji "jedz jabłka",...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).