Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Przepis na — pyszne dania główne, zupy, surówki i sałatki.

W kuchni Przepis na — pyszne dania główne, zupy, surówki i sałatki. jest już 50 dobrych przepisów:

  • Dipy do grilla

    Przepis dodany:
    4.49
    Dipy do grilla (inaczej sosy do grilla) są doskonałym dodatkiem do grillowanych przysmaków. Wystarczy świeży ogórek, czosnek, koperek i kilka dodatków by zrobić własny sos do grilla. Nasz dip najlepiej nadaje się do grillowanego mięsa...
  • Kompot z owoców

    Przepis dodany:
    4.58
    Kompot z owoców świeżych, tj. malin, truskawek, jagód, jeżyn, stanowi bogactwo smaku i źródło składników odżywczych, pod warunkiem, że jest dobrze przyrządzony. Składniki na kompot z owoców 0,5 kg świeżych owoców (truskawki, maliny,...
  • Chleb domowy

    Przepis dodany:
    4.80
    Chleb domowy wypiekamy na zakwasie z mąki pszennej i żytniej, z dodatkiem otrąb i płatków owsianych, siemienia lnianego, pestek dyni i nasion słonecznika stanowi alternatywę dla chleba ze sklepowej półki. Bogactwo składników dodatnio wpływa na...
  • Miód pszczeli

    Przepis dodany:
    4.51
    Miód pszczeli, znany już od czasów starożytnych, stanowi najpopularniejszy produkt wytwarzany przez pszczoły. Uważa się, że miody pszczele posiadają wiele właściwości prozdrowotnych, a ich systematyczne spożywanie działa profilaktycznie na...
  • Przepis na gofry

    Przepis dodany:
    4.86
    Składniki na gofry 2 szklanki mleka 2 szklanki mąki 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek oleju mały jogurt naturalny 1/4 margaryny 4 […]
  • Tabela kalorii

    Przepis dodany:
    4.47
    Tabela kalorii jest zbiorem informacji na temat zawartości kalorii w produktach spożywczych, na co dzień wykorzystywanych w naszej kuchni. Zawartość kalorii w poszczególnych produktach jest bardzo […]
  • Źródła witaminy A

    Przepis dodany:
    4.74
    Źródłem witaminy A są przede wszystkim takie produkty jak: masło, jaja, mleko pełne, twaróg tłusty, tran, wątróbka drobiowa, wołowa i wieprzowa. Witamina A zawarta jest również […]
  • Ile kalorii ma popcorn?

    Przepis dodany:
    4.80
    Zawartość kalorii w popcornie zależy w dużej mierze od sposobu jego przyrządzenia. Mniej kalorii znajduje się w popcornie robionym w mikrofali, bez dodatku masła (429 kilokalorii), […]
  • Sałatka z mozzarellą i tuńczykiem

    Przepis dodany:
    4.77
    Składniki na sałatkę z mozzarellą i tuńczykiem 2 kulki mozzarelli (może być też mozzarella w kuleczkach) 1 puszka tuńczyka w oleju 4-5 jajek ugotowanych na […]
  • Sałatka z fetą i papryką

    Przepis dodany:
    4.74
    Składniki na sałatkę z fetą i papryką paczka sera typu feta 1 czerwona papryka 2 świeże, czerwone pomidory 3 ogórki kiszone 1 jabłko 1 mała […]
  • Ile kalorii ma pomidor?

    Przepis dodany:
    4.51
    Pomidory należą do tych warzyw, które goszczą na naszym stole niemal przez okrągły rok, jednak nie są to warzywa o wysokiej zawartości kalorii. Przyjmuje się, że pomidory pochodzą […]
  • Ile kalorii ma masło?

    Przepis dodany:
    4.83
    Masło to kaloryczny produkt (aż 717 kilokalorii) powszechnie wykorzystywany w naszej kuchni. Masło dodajemy do różnego rodzaju dań (np. ryb), ciast oraz innego rodzaju wypieków. […]
  • Spaghetti bolognese

    Przepis dodany:
    4.74
    Składniki na spaghetti bolognese 1/2 kg mięsa mielonego 1 kg świeżych pomidorów ser parmezan 1 cebula 2 ząbki czosnku makaron do spaghetti olej przyprawy kuchenne: […]
  • Kompot ze śliwek

    Przepis dodany:
    4.72
    Składniki na kompot śliwkowy Składniki na kompot do obiadu 0,5 l wody 20 dag cukru 40 dag śliwek węgierek (świeże owoce) 0,5 laski cynamonu 6 goździków liście […]
  • Kompot z wiśni

    Przepis dodany:
    4.90
    Składniki na kompot z wiśni 1 l wody 1 szklanka cukru 1 kg wiśni (świeże owoce) Jeśli chcemy przygotować wiśnie na kompot wekowany potrzebujemy dodatkowo słoiczków z […]
  • Ile kalorii ma gruszka?

    Przepis dodany:
    4.54
    Gruszka jest bardzo smacznym owocem o słodkim, bogatym smaku i aromacie, a także przyjemnej strukturze. Oczywiście właściwości  te zależą w dużym stopniu od odmiany gruszek, […]
  • Popiół surowy

    Przepis dodany:
    4.55
    Popiół surowy jest określeniem, którego używamy w odniesieniu do składników mineralnych (nieorganicznych), które stanowią pozostałość po spaleniu w wysokiej temperaturze próbki organicznej (np. próbki paszy, pożywienia […]
  • W jakich produktach jest żelazo?

    Przepis dodany:
    4.72
    Żelazo Fe, jest bardzo ważnym dla zdrowia składnikiem mineralnym, zaliczanym do mikroelementów. Fe wchodzi w skład białek z tzw. grupy metaloprotein, które jako cząsteczki biologiczne kontrolują przebieg […]
  • Ile kalorii ma jabłko bez skórki?

    Przepis dodany:
    4.85
    Jabłka stanowią dosyć powszechny element naszej codziennej diety. Jako nasz narodowy owoc, jabłka spożywamy w postaci świeżej lub dodajemy je do różnych potraw. Możemy sporządzić z […]
  • Proantocyjanidyny

    Przepis dodany:
    4.63
    Proantocyjanidyny należą do flawonoidów, naturalnych polifenoli o silnych właściwościach antyoksydacyjnych. Związki o 2 i większej liczbie proantocyjanidyn określa się jako: proantocyjanidyny oligomeryczne lub oligomery proantocyjanidowe (OPC)....
  • Ile kalorii ma mango?

    Przepis dodany:
    4.69
    Świeże owoce mango zawierają 60 kilokalorii na 100 gram produktu, natomiast kubek napełniony kawałkami owoców mango (około 165 gram) zawiera 99 kilokalorii. Świeże owoce są źródłem cennych składników odżywczych, szczególnie […]
  • Źródła witaminy C

    Przepis dodany:
    4.90
    Źródła witaminy C to przede wszystkim świeże owoce i warzywa. Jednak nie wszystkie zawierają jej wystarczająco dużo, żeby pokryć zapotrzebowanie organizmu. Najlepsza dla naszego organizmu jest […]
  • Panna Cotta

    Przepis dodany:
    4.90
    Panna Cotta to pyszny włoski deser bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. Składniki na Panna Cottę Śmietana 30 % lub 36% (250 ml) Żelatyna w […]
  • Jabłko – kalorie

    Przepis dodany:
    4.81
    Jabłka świeże są źródłem bardzo cennych dla życia składników odżywczych, w tym białka, energii, błonnika i cukrów. Są także źródłem niezbędnych dla funkcjonowania organizmu witamin […]
  • Jabłka na szarlotkę

    Przepis dodany:
    4.88
    Szarlotkę możemy upiec z jabłek świeżych, smażonych lub suszonych. Piekąc szarlotkę z jabłek świeżych dobieramy odmiany, w zależności od naszych upodobań,  a więc wybieramy odmiany […]
  • Zupy owocowe

    Przepis dodany:
    4.85
    Zupy owocowe są pysznym sycącym daniem bogatym w składniki odżywcze uwalniane z owoców, z których są przyrządzane. Spożywanie zup owocowych jest pozytywnym elementem zdrowej diety, […]
  • Zupa z mango

    Przepis dodany:
    4.63
    Zupa owocowa z mango może być doskonałym deserem. Jest wyśmienita, zwłaszcza podawana na zimno, z gałką lodów waniliowych, truskawkowych lub naszej ulubionej mieszanki. Składniki na zupę […]
  • Strawberry soup

    Przepis dodany:
    4.79
    Ingredients for strawberry soup 50 grams of strawberries 15 grams of sugar 1 liter of water 2 egg yolks 125 g of cream Prepare strawberry […]
  • Kwercetyna

    Przepis dodany:
    4.84
    Kwercetyna jest naturalnym związkiem flawonoidowym izolowanym z roślin, wykorzystywanym powszechnie w przemyśle farmaceutycznym. Badania prowadzone na soli sodowej kwasu kwercetynowego wykazały zdolność do hamowania rozwoju pleśni, stąd […]
  • Katechiny

    Przepis dodany:
    4.79
    Katechiny są naturalnymi związkami organicznymi (należą do polifenoli) występującymi w różnych produktach spożywczych. Do najlepiej poznanych i najbogatszych źródeł katechin należy zielona i czarna herbata. […]
  • Cyjanidyna

    Przepis dodany:
    4.63
    Należący do flawonoidów organiczny związek - cyjanidyna posiada właściwości prozdrowotne, wśród których należy wymienić działania ochronne naczyń krwionośnych, działanie przeciwnowotworowe, przeciwzapalne, a także aktywność...
  • Jabłka

    Przepis dodany:
    4.67
    Smak dojrzałych jabłek jest wyjątkowo pyszny, gdyż stanowi połączenie smaków słodko-kwaśnego, przy czym właściwy smak zależy od odmiany jabłoni, z której pochodzi owoc. Miąższ świeżych owoców jabłoni jest sztywny […]
  • Jak zrobić ciasto francuskie?

    Przepis dodany:
    4.86
    Ciasto francuskie jest cenione z uwagi na bardzo delikatną i kruchą strukturę oraz wysokie walory smakowe. Stosujemy je zarówno do tart, placków quiche, a także […]
  • Niedobór witaminy B1 (tiaminy)

    Przepis dodany:
    4.86
    Objawy niedoboru witaminy B1 (tiaminy) mogą być łagodne, średnie lub ciężkie. Objawy łagodne niedoboru tiaminy występują zazwyczaj kilku tygodni od momentu rozpoczęcia stosowania diety ubogiej w witaminę B1 i są […]
  • Lukier plastyczny

    Przepis dodany:
    4.57
    Składniki na  lukier plastyczny 80 dag cukru pudru 3 łyżeczki glukozy 3 łyżeczki żelatyny 50 ml gorącej wody barwnik spożywczy do lukru Zapoznaj się z […]
  • Pasta z twarogiem

    Przepis dodany:
    4.59
    Składniki na pastę z twarogiem i przyprawami 200 g twarogu tłustego lub półtłustego 2 łyżki śmietany 1 pęczek kopru 1 pęczek szczypiorku 1 pęczek pietruszki […]
  • Naleśniki z serem

    Przepis dodany:
    4.62
    Składniki na naleśniki z serem Ciasto na naleśniki 1l mleka 2 szklanki mąki poznańskiej 100ml wody gazowanej 1 jajko Szczypta soli Szczypta cukru Masło do […]
  • Tort malinowy

    Przepis dodany:
    4.85
    Składniki na tort z malinami 15 dag masła 25 dag biszkoptów 50 dag malin 1 szklanka kremówki 60 dag twarogu 6 łyżek cukru 1 opakowanie galaretki […]
  • Rogaliki z serem

    Przepis dodany:
    4.48
    Składniki na rogaliki z serem 200 ml mleka 100 dag mąki 50 dag twarogu 50 dag margaryny 4 jaja 2 łyżeczki cukru 20 dag cukru […]
  • Szarlotka na kruchym cieście

    Przepis dodany:
    4.64
    Składniki na szarlotkę na kruchym cieście 1 kg mąki krupczatki 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 30 dag cukru pudru 1/3 kostki smalcu ½ kostki […]
  • Cukinia faszerowana

    Przepis dodany:
    4.78
    Składniki na cukinię faszerowaną 0,5 kg mięsa mielonego Cebula 1 duża cukinia 2 pomidory bez skórki Pół puszki kukurydzy 2 ząbki czosnku Zobacz także przepis na zupę krem z cukinii, gulasz warzywny. Przygotowanie cukinii faszerowanej Cukinie...
  • Zupa krem z cukinii

    Przepis dodany:
    4.88
    Składniki na zupę z cukinii 1 duża cukinia 1 kostka rosołowa 4 ziemniaki Sól, pieprz Zobacz także przepis na zupę krem z porów, zupę z avocado, zupę serową, zupę cebulową. Przygotowanie zupy z cukinii Cukinie obieramy ze skórki, jeśli ma...
  • Makaron z owocami morza

    Przepis dodany:
    4.88
    Składniki Owoce morza ok 20 dag (może być gotowa mieszanka mrożona dostępna w każdym supermarkecie, lub co kto lubi, krewetki, małże, kalmary, ośmiornica Makaron spaghetti 30 dag pomidorów koktajlowych lub w puszce (salsa pomidorowa) Oliwa...
  • Muffiny

    Przepis dodany:
    4.89
    Muffiny – uniwersalny przepis Suche składniki 2,5 szklanki mąki ( możemy użyć wszystkich rodzajów nam dostępnych) ok. pół szklanki cukru (w zależności od dodatków) szczypta soli 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka sody...
  • Zupa krem z porów

    Przepis dodany:
    4.59
    Składniki 3 pory 2 cebule 4-5 ziemniaków Bulion warzywny ok 1,5l (może być z kostki rosołowej) Gałka muszkatołowa, sól,  pieprz Groszek ptysiowy Migdały (siekane) 2 łyżki oleju Zobacz także przepis na zupę szczawiową, zupę z zielonego...
  • Salsa pomidorowa

    Przepis dodany:
    4.68
    Włoska salsa pomidorowa do makaronów Składniki 2 x pomidory w puszce (całe) lub świeże obrana ze skórki ok 6-7 dużych pomidorów Oliwa Czosnek- 2-3 ząbki Sól, pieprz, cukier, oregano, bazylia (najlepiej świeża) Zobacz także przepis na sos...
  • Sałatka warstwowa z tuńczykiem

    Przepis dodany:
    4.59
    Składniki na sałatkę warstwową z tuńczykiem 2 puszki tuńczyka w oleju 1 duża cebula lub por Ogórki konserwowe ok 4-5 sztuk 4-5 ugotowanych ziemniaków Słoik buraków ćwikłowych (bez chrzanu) Sok z cytryny 5 jaj Majonez (duży słoik) Sól i...
  • Arrabbiata

    Przepis dodany:
    4.88
    Składniki na arrabbiatę makaron penne 1 kg dojrzałych pomidorów 20 dag boczku wędzonego papryczka chili parmezan czosnek oliwa z oliwek sól zobacz także przepis na penne w sosie pomidorowym, spaghetii bolognese, makaron ze szpinakiem. Przygotowanie...
  • Penne w sosie pomidorowym

    Przepis dodany:
    4.91
    Składniki na penne w sosie pomidorowym makaron penne śmietana  18% koncentrat pomidorowy parmezan natka pietruszki sól, pieprz Zobacz także przepis na makaron ze szpinakiem, spaghetii z tuńczykiem, sałatkę z makaronem Przygotowanie penne w sosie...
  • Ciastko z kaszy manny

    Przepis dodany:
    4.83
    Składniki na ciastko z kaszy manny 1l mleka Szklanka kaszy manny 4 łyżki cukru 3 łyżki kakao pół kostki masła 5 opakowań herbatników ( małe opakowania) Zobacz także przepis na ciasto bananowe, biszkopt, ciasto aniołek, tort na zimno....

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).