Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Przepisy z sercem

W kuchni Przepisy z sercem jest już 25 dobrych przepisów:

  • Pieczona karkówka

    Przepis dodany:
    4.81
    Pieczona karkówka
    Już kiedyś o tym pisałam, ale powtórzę - karkówka to moje ulubione mięso. Robiłam je na wiele sposobów. Mogłoby się wydawać, że upieczona w całości jest jednym z najbardziej banalnych, jednak dobrze przyrządzona zawsze zachwyca....
  • Dietetyczne pulpety z pieczarkami

    Przepis dodany:
    4.60
    Dietetyczne pulpety z pieczarkami
    Pulpety te nie zawierają w sobie namoczonej bułki, dlatego są bardziej dietetyczne. Są co prawda przez to nieco twardsze, jednak jak zrobi się je w niewielkim rozmiarze to wcale to nie przeszkadza.Składniki:- 1/2 kg chudego mięsa mielonego (może...
  • Kompot rabarbarowy z nutką mięty

    Przepis dodany:
    4.60
    Kompot rabarbarowy z nutką mięty
    Przygotowując przyjęcie rocznicowe syna postanowiłam wykorzystać sezonowe owoce i warzywa. Dlatego były szparagi, rabarbar i sałatka z nowalijek. Wszystko było świeże i "lekkie". Moja koncepcja okazała się trafiona w 100.Składniki:- 2 "pęczki"...
  • Pierś zapiekana

    Przepis dodany:
    4.87
    Pierś zapiekana
    Bardzo lubię wszelkie mięska zapiekane z serem i innymi dodatkami. Tym razem wykorzystałam pierś z kurczaka, boczek, pieczarki i ser żółty.Składniki- 1 pierś z kurczaka,- 1 cebula,- 20 dkg. pieczarek,- 10 - 15 dkg. sera żółtego,- 10 dkg....
  • Nugetsy z piekarnika

    Przepis dodany:
    4.87
    Nugetsy z piekarnika
    Po długiej przerwie zrobiłam nugetsy z piersi kurczaka. Nie robiłam ich jednak w głębokim tłuszczu tylko na blaszce w piekarniku. Wyszły równie dobre.Składniki:- 1 pierś z kurczaka,- sól, pieprz,- 1 jajko,- bułka tarta,m- oliwa.1. Umytą pierś...
  • Pstrąg pieczony z ziołowym masłem

    Przepis dodany:
    4.63
    Pstrąg pieczony z ziołowym masłem
    Bardzo prosty i szybki sposób na przygotowanie ryby. Należy dodać, że ta rybka jest świetna.Składniki:- 2 pstrągi,- 2-3 łyżki masła,- po 2-3 łyżeczki posiekanej świeżej natki pietruszki i świeżego kopru, - kilka plastrów cytryny, - sól,...
  • Młoda kapusta z boczkiem

    Przepis dodany:
    4.54
    Młoda kapusta z boczkiem
    Kupiłam młodą kapustę i nie bardzo miałam co do niej dodać. Czasami gotuję ją na korpusie, kiedy indziej dodaję smażoną kiełbaskę. Tym razem miałam surowy boczek, który podsmażyłam bo obawiałam się, że może być zbyt twardy. Wyszło...
  • Koktajl z owoców leśnych

    Przepis dodany:
    4.83
    Koktajl z owoców leśnych
    Truskawki, które są już wszechobecne spowodowały, że zatęskniłam za koktajlem z truskawek. Niestety nie mają one smaku więc wykorzystałam mrożonkę owoców leśnych.Składniki:- 1/2 opakowania mrożonych owoców leśnych,- kefir naturalny -...
  • Żeberka rozpływające się w ustach

    Przepis dodany:
    4.46
    Żeberka rozpływające się w ustach
    Kiedy znalazłam przepis na te żeberka tak właśnie się nazywały. Uważam, że ta nazwa jest bardzo trafna.Składniki:- 1 kg żeberek,- 1-2 cebule,- 1 ketchup pikantny,- 2-3 łyżki miodu,- olej do obsmażenia żeberek,- sól, pieprz ew. przyprawa typu...
  • Boczuś z piekarnika

    Przepis dodany:
    4.87
    Boczuś z piekarnika
    Taki boczek króluje na naszym stole w okresie grillowym. Przygotowujemy go wcześniej w piekarniki a później na grillu ogrzewamy. Kiedy robimy na grillu potrawy dla większej ilości osób jest to bardzo wygodny. Wiadomo, że grillowanie trwa wówczas...
  • Zupa z pora - wersja light

    Przepis dodany:
    4.56
    Zupa z pora - wersja light
    Kiedy w końcu zawitała wiosna i wkrótce będzie można zrzucić z siebie trochę ubrań postanowiłam zrzucić coś jeszcze - kilka kilogramów. Przedstawiona poniżej zupa jest bardzo odchudzona ponieważ nie ma w niej śmietany, ziemniaków i nic co...
  • Flaczki wołowe

    Przepis dodany:
    4.80
    Flaczki wołowe
    Flaczki są jedną z potraw, które robię w ilości "jak dla pułku wojska". Kilograma flaków nie opłaca mi się robić, bo taką porcję moja rodzina zjadłaby praktycznie na raz. Podam jednak przepis na mniejszą porcję gdyż nie wszyscy mają tak...
  • Zrazy z karkówki

    Przepis dodany:
    4.47
    Zrazy z karkówki
    Ze względu na cenę wołowiny postanowiłam zrobić tańszą wersję zrazów. Wykorzystałam więc karkówkę. Rodzina się zajadała - przyznaję, że mi smakowały dużo bardziej nie z wołowiny.Składniki:- 1 kg karkówki,- ok. 20 dkg. boczku,- 1-2...
  • Sałatka z łososiem

    Przepis dodany:
    4.82
    Sałatka z łososiem
    Bardzo smaczna sałatka z grillowanym łososiem. Dotychczas do sałaty dodawałam głównie świeże warzywa nie myślałam jednak smażona cebula i marchewka świetnie komponują się z sałatą i rybą.Składniki:- 1/2 główki dowolnej sałaty lub 1/2...
  • Warkocz z piersi kurczaka

    Przepis dodany:
    4.79
    Warkocz z piersi kurczaka
    Pierś z kurczaka bez żadnej panierki może być sucha. Jednak odpowiednio doprawiona jest soczysta.Składniki:- 1 pierś z kurczaka,- 2 kostki bulionowe warzywna,- 2-3 łyżki oleju.1. Umytą i osuszoną pierś kroimy na długie paski o szerokości ok....
  • Gzik z tarożku

    Przepis dodany:
    4.88
    Gzik z tarożku
    Idealne śniadanko. Poranne słoneczko i fakt, że jest już kwiecień spowodowały, że zatęskniłam za nowalijkami. Ponadto "podobno" zbliżająca się wiosna i lato powodują chęć zadbania o figurę. Postanowiłam wykorzystać to co jest aktualnie...
  • Peklowana szynka

    Przepis dodany:
    4.74
    Peklowana szynka
    Szynkę peklowaną piekę i zjadamy ją jako wędlinę do chleba. Do tego np. ćwikłą z chrzanem i cały weekend podjadamy tylko to. Kiedyś kupowałam do pieczenia szynkę peklowaną. Jednak kiedy zdarzyło się, że mięso było niezbyt świeże...
  • Karkówka pieczona z pieczarkami i serem

    Przepis dodany:
    4.54
    Karkówka pieczona z pieczarkami i serem
    Karkówka jest moim ulubionym mięsem. Ma ciekawy smak, odrobina tłuszczu dodaje mu wyrazistości i uważam, że to mięso stwarza wiele możliwości. Teraz przedstawiam jeden ce sposobów w jaki podaję karkówkę.Składniki:- 1 kg karkówki,- 70 dkg...
  • Pasta z makreli

    Przepis dodany:
    4.56
    Pasta z makreli
    Pamiętam smak pasty z makreli ze swojego dzieciństwa. Teraz odrobinę ją zmodyfikowałam, jednak to co najważniejsze pozostało.  Idealne na piątkowe śniadanie lub kolację.Robiąc pastę z wędzonej makreli zawsze mam więcej ryby ponieważ...
  • Szybki deser z galaretką

    Przepis dodany:
    4.79
    Szybki deser z galaretką
    Z serii "dzieci gotują". Jest to wydawałoby się zwykła galaretka z dodatkami - jednak przygotowana przez dzieci traci swoją tzw. zwykłość.Cieszę się, że chcą zrobić coś same, a jak jeszcze przykładają się aby było to podane ładnie...
  • Schabowy inaczej - po kowalsku

    Przepis dodany:
    4.77
    Schabowy inaczej - po kowalsku
    Kolejne wariacje na temat schabowego.Składniki:- 4 kotlety schabowe,- 1-2 cebulki,- 1/2 łyżeczki curry,- 15 dkg. żółtego sera,  - jajko,- bułka tarta,- sól, pieprz,- tłuszcz do smażenia.1. Cebulę kroimy dość drobno. Dusimy ją...
  • Golonka

    Przepis dodany:
    4.63
    Golonka
    Robiłam golonkę na kilka sposobów i wybrałam według mnie "ten najlepszy". Była golonka w piwie, pieczona, gotowana i inne. Jednak najbardziej smakuje nam kiedy przez kilka dni ją pekluję, następnie gotuję i na końcu piekę. Jest wtedy dość...
  • Polędwiczki w sosie

    Przepis dodany:
    4.47
    Polędwiczki w sosie
    Polędwiczki są mięsem, które przygotowuje się stosunkowo szybko i można z niego wyczarować wiele ciekawych dań.Składniki:- polędwiczki,- cebulka,- kilka suszonych grzybków,- 1/2 szkl. czerwonego wytrawnego wina,- sól, pieprz,- mąka do...
  • Sałatka z dresingiem słodko - ostrym

    Przepis dodany:
    4.59
    Sałatka z dresingiem słodko - ostrym
    Dzięki zawartości boczku sałatka jest dość pożywna. Można zrezygnować z jego dodania kiedy sałatka ma być dodatkiem do potraw mięsnych. Składniki:- mix sałat (może być gotowa mieszanka - ja lubię z roszponką),- kilka pomidorków...
  • Domowy pasztet

    Przepis dodany:
    4.65
    Domowy pasztet
    Zbliża się Wielkanoc więc nie może u mnie zabraknąć pasztetu. Wiele osób robiąc pasztet pilnuje się ściśle przepisu, ja do nich nie należę. Nie zawsze używam takich samych rodzajów mięsa. W zależności od tego co wpadnie mi w oko kupuję i...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).