Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Qchennie czyli o jedzeniu lecz nie tylko

W kuchni Qchennie czyli o jedzeniu lecz nie tylko jest już 65 dobrych przepisów:

  • Murzynek mojej Sąsiadki

    Przepis dodany:
    4.53
    Murzynek mojej Sąsiadki
    Tym razem przepis zza płotu, od mojej Sąsiadki. Choć jej wychodzi jakiś inny, lepszy. W ogóle historia tego przepisu jest ciut śmieszna. Umówiliśmy się kiedyś na opowieści powakacyjne z Sąsiadami, więc Sąsiadka zaoferowała się, że...
  • Cytrynowe biscotti z pistacjami

    Przepis dodany:
    4.84
    Cytrynowe biscotti z pistacjami
    Kolejna chrupiąca propozycja. Czytając przepis wydawało mi się, że to będzie petarda. Niestety, były po prostu dobre. W tym wypadku "tylko dobre", bo oczekiwania miałam znacznie większe. Według mnie za mało czuć w nich cytrynę, więc kolejnym...
  • Pomarańczowe biscotti z migdałami

    Przepis dodany:
    4.65
    Pomarańczowe biscotti z migdałami
    Kolejne przepisy na biscotti przeszły fazę testów. I powiem szczerze, że temu przepisowi na starcie dawałam mniejsze szanse na zawojowanie moich kubków smakowych. Ale wyszło na to, że się pomyliłam. Po pierwsze - bardzo delikatne i kruche ciasto....
  • Ciastka owsiane z masłem orzechowym i bananem

    Przepis dodany:
    4.80
    Ciastka owsiane z masłem orzechowym i bananem
    Czasem potrzeba bodźca z zewnątrz. Mobilizacji. Żeby ruszyć z miejsca. Mnie zmobilizował Syn, który na dodatkowe zajęcia sportowe miał wymyślić jakiś zdrowy deser. Po półgodzinnej pogadance na temat wyższości owoców nad żelkami i miodu nad...
  • Ciasteczka orzechowe

    Przepis dodany:
    4.88
    Ciasteczka orzechowe
    Często tak mam, że jak widzę w sklepie jakąś nowinkę kulinarną to oprzeć się nie mogę, kupuję, a dopiero później szukam dla niej zastosowania. No chyba, że zastosowanie podpowie producent, umieszczając przepis na opakowaniu. Tak właśnie...
  • Jogurtowe ciasto z owocami

    Przepis dodany:
    4.72
    Jogurtowe ciasto z owocami
    To najlepsze ciasto jogurtowe, jakie jadłam. Pięknie wyrasta, jest nie za słodkie i cudownie wilgotne. Zawsze ma się ochotą na jeszcze jeden kawałek. Tym bardziej, że w przygotowaniu jest proste, nie potrzeba do tego miksera, więc jak zniknie to...
  • Policzki wieprzowe w czerwonym winie z rozmarynowymi marchewkami

    Przepis dodany:
    4.73
    Policzki wieprzowe w czerwonym winie z rozmarynowymi marchewkami
    Lubię oglądać wszelkiego rodzaju programy kulinarne, począwszy od obserwowania mistrzów kuchni przy pracy, a skończywszy na przeróżnych talent show. Podziwiam zawsze niesamowitą kreatywność, wyczucie smaku i umiejętność wyczarowania smacznych...
  • Kopytka

    Przepis dodany:
    4.89
    Kopytka
    Kto nie lubi kopytek ? No na pewno nie ja. I wychodzi na to, że u mnie w domu nie znajdziesz takiej osoby. Bo to idealna alternatywa dla nudnych, gotowanych ziemniaków, za którymi akurat nie przepadamy. Wspaniale pasują do wszelkiego rodzaju gulaszy...
  • Sernik z musem rabarbarowo-pomarańczowym czyli muszę chować jedzenie przed samą sobą

    Przepis dodany:
    4.76
    Sernik z musem rabarbarowo-pomarańczowym czyli muszę chować jedzenie przed samą sobą
    O tym serniku można napisać jedno - jest przepyszny. Połączenie rabarbaru z pomarańczą, mocno kakaowy spód, no i masa serowa, która chyba od dzisiaj jest moja ulubioną i będzie stanowiła podstawę do kolejnych serników. Mężu, jeśli to...
  • Quiche ze szparagami i parmezanem czyli znów księżniczka Anna spadła z konia

    Przepis dodany:
    4.77
    Quiche ze szparagami i parmezanem czyli znów księżniczka Anna spadła z konia
    Ewa Bem "Kolega Maj"  W kuchni majowo mi. Pisałam już nie raz, że uwielbiam maj za szparagi i rabarbar. A z roku na rok coraz bardziej doceniam sezonowość produktów i jakby odruchowo sięgam po nie wtedy, kiedy są najsmaczniejsze, bo...
  • Batony z masła orzechowego czyli prościej chyba już być nie może

    Przepis dodany:
    4.83
    Batony z masła orzechowego czyli prościej chyba już być nie może
    Bardzo pyszne i bardzo proste do wykonania batony. Jakieś 10 minut roboty, pół godziny chłodzenia w lodówce i mamy zdrową alternatywę dla wszelkiego sklepowego byle czego. Dla amatorów masła orzechowego będą cudną przekąską - po treningu, na...
  • Piszinger jak za dawnych lat czyli Pan Mąż wraca do korzeni

    Przepis dodany:
    4.76
    Piszinger jak za dawnych lat czyli Pan Mąż wraca do korzeni
    Może kiedyś nie było tych wszystkich udogodnień - mikserów, mlek skondensowanych czy innych gotowych mas kajmakowych w puszce. Trzeba się było trochę więcej napracować ale było warto. W pogoni za smakami dzieciństwa odkopany został kolejny...
  • Mazurek orzechowy czyli kolejny wielkanocny debiut

    Przepis dodany:
    4.78
    Mazurek orzechowy czyli kolejny wielkanocny debiut
    Wkurza mnie, że w większości domów, na wszelakie święta jest tak zwana lista dań obowiązkowych. Jasne, że nie wyobrażam sobie świąt bez tradycyjnej jarzynowej, ale dla przeciwwagi chętnie na stole widziałabym jakąś sałatkową nowinkę. No...
  • Lazania z ricottą czyli poszukiwań idealnej zapiekanki ciąg dalszy

    Przepis dodany:
    4.78
    Lazania z ricottą czyli poszukiwań idealnej zapiekanki ciąg dalszy
    Zastanawiałam się czy ma to być przepis na lasagne czy lazanię ? Ale w końcu jesteśmy w Polsce, myślę, że taka forma już na dobre zadomowiła się w naszym języku, więc niech będzie po naszemu. Szukam więc nadal zapiekanki idealnej. To też...
  • Kruche ciastka waniliowe czyli jak się poczuć teściową

    Przepis dodany:
    4.61
    Kruche ciastka waniliowe czyli jak się poczuć teściową
    Nie przywykłam jeszcze do tego, że mam w domu Małego Mężczyznę. No dobra, w okolicy zeszłorocznych Walentynek, kiedy to zażyczył sobie, żeby Elizce zakupić czekoladki w kształcie serduszka, pomyślałam "Oho - zaczyna się". Ale potem się...
  • Zapiekanka makaronowa z krewetkami i tuńczykiem czyli trzeba szukać dalej

    Przepis dodany:
    4.89
    Zapiekanka makaronowa z krewetkami i tuńczykiem czyli trzeba szukać dalej
    Jakoś nigdy nie byłam zwolenniczką zapiekanek. A może tylko dlatego, że żadna mnie specjalnie jakoś nie zachwyciła. No może poza mussaką i lazanią. Choć nie ukrywam, wiele dałabym za przepis, w którym wystarczy wrzucić do naczynia...
  • Pudding z chia z musem kakaowo-kawowym czyli zdrowie ważna rzecz

    Przepis dodany:
    4.80
    Pudding z chia z musem kakaowo-kawowym czyli zdrowie ważna rzecz
    Podobno ta szałwia hiszpańska taka zdrowa, więc sięgnęłam po nią, jak pojawiła się na półce w Lidlu. Mijałam ją gdzieś w sieci, podchodziłam trochę jak pies do jeża. Przepis pochodzi z bloga Moje Dietetyczne Fanaberie i jak na pierwszy raz...
  • Kokosowy ryż z mango czyli deser bez czekolady też może być pyszny

    Przepis dodany:
    4.76
    Kokosowy ryż z mango czyli deser bez czekolady też może być pyszny
    Jeszcze rok temu nie przyszłoby mi nawet do głowy, żeby wypróbować ten przepis. Za kokosem nie przepadałam, za mango też nie, o ryży jaśminowym przez grzeczność nie wspomnę. Ale trochę się zmieniło - zakochałam się w dojrzałym, soczystym...
  • Pszenno-orkiszowe bułki na zakwasie czyli od nadmiaru głowa nie boli

    Przepis dodany:
    4.71
    Pszenno-orkiszowe bułki na zakwasie czyli od nadmiaru głowa nie boli
    Coś mi się wydaje, że nie jestem chyba pierwszą osobą, która z nadmiaru zakwasu wzięła się za pieczenie bułek. Niestety nie jestem tak twórcza, żeby zamieszać kilka składników w misce i mieć świetny, autorski przepis na bułki, więc...
  • Makaron ryżowy z jagnięciną czyli smaki Azji według Biedry

    Przepis dodany:
    4.56
    Makaron ryżowy z jagnięciną czyli smaki Azji według Biedry
    Lubię akcje tematyczne w supermarketach. Wolę nawet te w Biedrze niż w Lidlu, bo Biedra sprytnie zachęca do zakupów umieszczając w gazetkach przepisy - ja się daję na to nabrać, nie wiem jak Wy ? Była już więc ośmiornica z Biedry, teraz czas...
  • Karmelowe brownie z orzeszkami i solonym karmelem czyli niebo w gębie

    Przepis dodany:
    4.51
    Karmelowe brownie z orzeszkami i solonym karmelem czyli niebo w gębie
    Kocham brownie. Kocham orzechy. Kocham karmel. Więc połączenie powyższych musiało trafić w moje gusta. Jak się okazało nie tylko w moje. Przepis pochodzi z bloga Kwestia Smaku .     Składniki na brownie : * 200 g gorzkiej czekolady 70% *...
  • Quiche z wędzonym łososiem, gruszką i camambertem czyli tarta to czy quiche ?

    Przepis dodany:
    4.86
    Quiche z wędzonym łososiem, gruszką i camambertem czyli tarta to czy quiche ?
    Przyznaje się bez bicia, że nie wiedziałam do niedawna jaka jest między tartą a quichem różnica. Ale się doszkoliłam i już wiem. Quiche to placek na kruchym lub francuskim cieście, wyłącznie z wytrawnym nadzieniem, obowiązkowo zalany...
  • Tarta z karmelizowaną czerwoną cebulą, szpinakiem i kozim serem czyli pomysł na pyszna kolację

    Przepis dodany:
    4.58
    Tarta z karmelizowaną czerwoną cebulą, szpinakiem i kozim serem czyli pomysł na pyszna kolację
    Po pierwsze - ciasto na tą tartę jest idealnie kruche, takie jakie w tarcie powinno być. Po drugie - karmelizowana cebula smakuje obłędnie. Po trzecie - przepis znaleziony na Kwestii Smaku . Po czwarte - że też ja nie umiem wymyślać przepisów...
  • Chili con carne czyli o matko, jakie to jest pyszne

    Przepis dodany:
    4.80
    Chili con carne czyli o matko, jakie to jest pyszne
    Chodziło za mną od tygodni. Pamiętałam jego smak z pewnego lokalnego punktu gastronomicznego, do którego chodziłyśmy z koleżankami dawno temu, żeby podrywać dwóch fajnych właścicieli. Teraz trochę czasu minęło, rolę się ciut odwróciły....
  • Chleb żytni razowy na zakwasie czyli tak naprawdę wszystko od tego się zaczęło

    Przepis dodany:
    4.63
    Chleb żytni razowy na zakwasie czyli tak naprawdę wszystko od tego się zaczęło
    Tak, to ten chleb na zakwasie upiekłam jako pierwszy. I za pierwszym razem wyszedł pyszny, choć może ciut za słony. Pamiętam, że dopiero co wyhodowałam zakwas, a potem okazało się, że z dnia na dzień wyjeżdżamy na urlop i szkoda było mi taki...
  • Sernik waniliowy czyli reminiscencje górskiej wędrówki

    Przepis dodany:
    4.86
    Sernik waniliowy czyli reminiscencje górskiej wędrówki
    Lubię góry. Idąc po szklaku często zrzędzę i marudzę, kiedy już brakuje mi sił. Zastanawiam się po co ja się w ogóle tak męczę, przecież mogłabym sobie teraz siedzieć  i czytać książkę, popijając herbatę i podjadając jakieś...
  • Tarta serowa z gruszką, serem pleśniowym i szpinakiem czyli gdzie jest dokładka ?

    Przepis dodany:
    4.83
    Tarta serowa z gruszką, serem pleśniowym i szpinakiem czyli gdzie jest dokładka ?
    Wyśmienite danie na kolację. Oczywiście dla miłośników gruszki, orzechów i sera pleśniowego, a ja do takich należę. I co z tego, że w trakcie zakupów coś mi się pomyliło i zamiast szpinaku kupiłam bazylię ? Też pasowała. Tartę...
  • Pszenny chleb na żytnim zakwasie czyli poszerzamy wachlarz umiejętności

    Przepis dodany:
    4.72
    Pszenny chleb na żytnim zakwasie czyli poszerzamy wachlarz umiejętności
    Po kilku udanych próbach pieczenia chleba w końcu chyba uwierzyłam w swoje piekarnicze możliwości. Zakwas uważam za wstępnie oswojony, czas więc wypróbować całą masę fajnych przepisów na domowy chleb. Po chlebie żytni przyszedł więc czas...
  • Najłatwiejszy chleb żytni na zakwasie czyli początek pięknej przyjaźni

    Przepis dodany:
    4.51
    Najłatwiejszy chleb żytni na zakwasie czyli początek pięknej przyjaźni
    W końcu. Odważyłam się. Nastawiłam zakwas i upiekłam swój pierwszy chleb z prawdziwego zdarzenia. Był ciemny, ciężki, wilgotny - dokładnie taki, jak lubię. Nie wiem tylko czy przyświecało mi szczęście amatora czy co tam innego, bo przy...
  • Puszyste placuszki jogurtowe czyli obiad tylko dla mnie

    Przepis dodany:
    4.85
    Puszyste placuszki jogurtowe czyli obiad tylko dla mnie
    Nie raz już pisałam, że jestem miłośniczką wszelkich placków, placuszków, racuchów, naleśników, klusek i innych mącznych wyrobów. Niestety. I w sumie dobrze, że Adaś nie podziela mojej miłości do glutenu, bo dzięki temu dość rzadko...
  • Owsianka bez gotowania czyli śniadanie na upalne lato

    Przepis dodany:
    4.47
    Owsianka bez gotowania czyli śniadanie na upalne lato
    Nie będę pisała żadnego pitu pitu w stylu "nie po drodze mi na bloga" bo i po co ? W środku upalnego lata nic mi się nie chce. No ale nie ma się czemu dziwić, skoro termometr wskazuje 34 stopnie Celsjusza. Po raz kolejny upewniam się w tym, że...
  • Portugalska potrawka z ośmiornicy z ryżem czyli powrót na bogato

    Przepis dodany:
    4.81
    Portugalska potrawka z ośmiornicy z ryżem czyli powrót na bogato
    No trochę mi powrót na bloga zajął. Ale już jestem. Mam nadzieję, że na dłużej. Na pierwszy ogień idzie arroz de polvo czyli ośmiornica z ryżem. Cała nasza trójka należy do wielkich fanów tego ośmioramiennego stworzenia. Przypadła nam do...
  • Maślane ciasto ze śliwkami czyli słodkie ukoronowanie słonecznej niedzieli

    Przepis dodany:
    4.83
    Maślane ciasto ze śliwkami czyli słodkie ukoronowanie słonecznej niedzieli
    Wiem, że niby jeszcze mamy lato, ale już zdecydowanie czuć już oddech nadchodzącej jesieni. Tym bardziej cieszą mnie takie dni, jak miniona niedziela. Pół dnia można spędzić na podwórku, wystawić twarz do słońca, niestety ze świadomością,...
  • Jagodzianki czyli niestety piekę również mało dietetycznie

    Przepis dodany:
    4.88
    Jagodzianki czyli niestety piekę również mało dietetycznie
    Choć już teraz wiem, że to jest błąd. Duży błąd. Bo jadłabym. Jadła. I jadła. Ciasto drożdżowe jest jednym z moich ulubionych. A jak ma kruszonkę, to już w ogóle chyba nie potrafię mu się oprzeć. Lato powoli zwija swoje manatki, pakuje...
  • Krakersy orkiszowe czyli alternatywa dla ciastek

    Przepis dodany:
    4.60
    Krakersy orkiszowe czyli alternatywa dla ciastek
    Kto nie lubi od czasu do czasu czegoś sobie pochrupać ? A to ciasteczko, a to orzeszki, a to paluszki jakieś albo czipsy. Ja niestety lubię. Niestety, bo matka natura obdarzyła mnie hojnie tendencją do tycia. A spalać zbędnych kalorii też zbytnio...
  • Ciasto orkiszowe z orzechami czyli czym się zająć, kiedy w domu cicho

    Przepis dodany:
    4.81
    Ciasto orkiszowe z orzechami czyli czym się zająć, kiedy w domu cicho
    Adaś zasilił szeregi zerówkowiczów. W domu zrobiło się cicho i spokojnie. Po dwóch dniach nicnierobienia, totalnego lenistwa i odpoczynku... znudziło mi się. Musiałam czymś zająć ręce, żeby mi czas przez palce nie uciekał. No to piekę....
  • Naleśniki orkiszowe z białą kaszą gryczaną czyli coś dobrego, coś zdrowego

    Przepis dodany:
    4.54
    Naleśniki orkiszowe z białą kaszą gryczaną czyli coś dobrego, coś zdrowego
    Lubię naleśniki. Zresztą jestem (o zgrozo) fanką wszelkich mącznych potraw. A z dietą ma się to nijak. Ze zdrowym żywieniem też średnio. Postanowiłam więc powoli oswajać inne mąki, te bardziej przyjazne od pszennej. W szafce stała od...
  • Sernik z lemon curd czyli jak przebić samego Gordona R.

    Przepis dodany:
    4.86
    Sernik z lemon curd czyli jak przebić samego Gordona R.
    Całkiem przez przypadek udało mi się upiec przepyszny sernik. Nieskromnie uważam, że lepszy od tego autorstwa Pana Gordona R. Jest cudnie aksamitny, nie za słodki, z lekko wyczuwalną nutą cytryny - dla mnie idealny. Jak powstał ? Chyba z...
  • Sernik z czekoladą czyli ciasto z lekką nutką dekadencji

    Przepis dodany:
    4.73
    Sernik z czekoladą czyli ciasto z lekką nutką dekadencji
    Powtarzając za Gordonem Ramsay'em, który zamieścił ten przepis w książce "Szef kuchni po godzinach" - to sernik w stylu nowojorskim. Czyli bardzo kremowy w smaku, bez specjalnych udziwnień smakowych. Powinien być podawany z kompotem ze świeżych...
  • Szpinakowa zupa z kluseczkami z koziego sera czyli latem jem na zielono

    Przepis dodany:
    4.73
    Szpinakowa zupa z kluseczkami z koziego sera czyli latem jem na zielono
    Od jakiegoś czasu lubię jeść na zielono. ten kolor zdecydowanie dominuje na moim talerzu. A na zupę szpinakową czaiłam się już od dłuższego czasu. Ciekawa byłam jak można z tego, skądinąd mało wyraźnego w smaku warzywa, zrobić smaczną...
  • Tort dla pięciolatka czyli nigdy nie mów nigdy

    Przepis dodany:
    4.73
    Tort dla pięciolatka czyli nigdy nie mów nigdy
    Pamiętam, jak rok temu zarywałam noc, żeby wyczarować tort dla mojego Czterolatka. A że skończyłam czarować koło 4tej nad ranem, to obiecałam sobie, że nigdy więcej. Trwałam w tym postanowieniu ciut dłużej niż rok, bo ciekawość, jaką...
  • Tarta z jaglanym kremem czyli oswajania kaszy jaglanej ciąg dalszy

    Przepis dodany:
    4.66
    Tarta z jaglanym kremem czyli oswajania kaszy jaglanej ciąg dalszy
    Jak mawia stare indiańskie przysłowie "Nie możesz pokonać wroga, to go zjedz" więc... oswajam ta kaszę jaglaną jak się da. Przemówiło do mnie całe jej dobrodziejstwo, a smak nadal w wersji niezakamuflowanej mnie nie przekonuje, więc szukam...
  • Kotleciki jagnięce z cukinią i kozim serem czyli według Mojego Męża połączenie doskonałe

    Przepis dodany:
    4.90
    Kotleciki jagnięce z cukinią i kozim serem czyli według Mojego Męża połączenie doskonałe
    Jagnięcina nie jest popularnym mięsem. Ale jak się ma w domu Amatora Jagnięciny, to czasem gości na stole. Ja to specjalnych zwolenników jagnięciny nie należę, ale szczerze przyznać muszę, że w tym wydaniu smakowała mi bardzo. I muszę się z...
  • Banoffee pie czyli jak po nastu latach przekonać choć ciut szwagra do siebie

    Przepis dodany:
    4.52
    Banoffee pie czyli jak po nastu latach przekonać choć ciut szwagra do siebie
    Podobno to wersja banoffee dla leniwych. Czyli w sam raz dla mnie. Bo podobno można samemu zrobić pyszny, kruchy spód, karmel tez podobno samemu można zrobić. Ale po co, jak można mieć coś pysznego i to w krótkim okresie czasu. Tym bardziej, że...
  • Odwrócone ciasto z rabarbarem czyli kolejny przepis po sezonie

    Przepis dodany:
    4.87
    Odwrócone ciasto z rabarbarem czyli kolejny przepis po sezonie
    Przeglądam folder ze zdjęciami i przypominam sobie co smacznego jeszcze działo się w naszym życiu przez ostatnich kilka miesięcy. I moim oczom ukazuje się ciasto, którego smak pamiętam do dziś. Pamiętam też lekką panikę, jaką wywołało, bo...
  • Zupa z liści rzodkiewek czyli coś jednak jedliśmy po przeprowadzce

    Przepis dodany:
    4.59
    Zupa z liści rzodkiewek czyli coś jednak jedliśmy po przeprowadzce
    Żeby nie było, że po tym, jak zamieszkałam w swoim magicznym domku, z wielgachną kuchnią, to się nią tak zachwyciłam, że tylko na nią patrzyłam - co to, to nie. Ale rzeczywiście - czasu mniej, bo oswoić trzeba było nowe miasto, poza tym...
  • Ciasto z kaszy jaglanej czyli oswajamy nieoswojone

    Przepis dodany:
    4.76
    Ciasto z kaszy jaglanej czyli oswajamy nieoswojone
    Jestem kaszożercą. Lubię kaszę pod każdą postacią. Tak przynajmniej myślałam do momentu, w którym nie spróbowałam kaszy jaglanej. Delikatnie mówiąc nie przypadła mi do gustu. Ale z racji, że od jakiegoś czasu, chcąc nie chcąc, skłaniam...
  • Ciriole czyli włoskie bułeczki czyli domowa piekarnia w kryzysie

    Przepis dodany:
    4.75
    Ciriole czyli włoskie bułeczki czyli domowa piekarnia w kryzysie
    Syna dopadło na amen - wczoraj jeszcze żyliśmy ze świadomością, że to zapalenie oskrzeli, dziś już jestem bogatsza w wiedzę, że to zapalenie płuc. Z racji zamknięcia w czterech ścianach i nie nawiedzania piekarni i spożywczaków okazało...
  • Drożdżowe ślimaczki z dynią czyli jak nie przeprowadzać zapasów

    Przepis dodany:
    4.86
    Drożdżowe ślimaczki z dynią czyli jak nie przeprowadzać zapasów
    Czuje na plecach oddech zbliżającej się przeprowadzki. Za dwa tygodnie będę jedną nogą tu, a drugą tam. A zamrażalnik pełen. Puree z dyni też tam zalega. Miałam ochotę na ciasto drożdżowe z dynią. Kusiło mnie swoim kolorem, intrygowało...
  • Bananowe pancakes czyli amerkańska Ameryka

    Przepis dodany:
    4.68
    Bananowe pancakes czyli amerkańska Ameryka
    Nigdy jakoś nie śnił mi się amerykański sen. Nie ciągnęło mnie do tych amerykańskich kokosów. Jedyne, czego kiedyś zazdrościłam Amerykanom (oglądając milion lat świetlnych temu "Świat według Bundych"), to możliwość zamówienia pizzy do...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).