Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Read The Label

W kuchni Read The Label jest już 182 dobrych przepisów:

  • Kupuj silikonowy żwirek dla własnego pupila. Czemu należałoby go zakupić?

    Przepis dodany:
    4.46
    Żwirek dla pupila Żwirek dla kotów to bezsprzeczne akcesorium kuwety. Są rozmaite rodzaje żwirków dla kota. Dowolny z nich przydaje się również do kuwety odsłoniętej, jak i także zakrytej. Żwirek dla kota ma taki defekt, iż nie można do...
  • Dlaczego jakiekolwiek zwierzę chce pomocy i także zabawek?

    Przepis dodany:
    4.63
    Klatka dla świnki morskiej – co powinna mieć Klatka dla świnki morskiej jest to, jak każdy wie, niezastąpiony punkt każdej wyprawki. Na rynku widoczne są rozmaite modele klatek spośród których którykolwiek gospodarz znajdzie cokolwiek...
  • Wysoce atrakcyjne zabawki dla kotków

    Przepis dodany:
    4.87
    Drapak dla kota – dlaczego jest potrzebny? Z pewnością każdy przynajmniej raz zauważył kotka który wysuniętymi łapami rysuje pewien przedmiot. W mieszkaniu najczęściej ofiarą pada sofa, fotel, drewniany sprzęt, a nawet dywan. Stwierdzamy...
  • Dokarmianie kotów specjalistyczną karmą – czy należałoby?

    Przepis dodany:
    4.79
    Adopcja mruczka – którą karmę dobrać dla małego drapieżnika? Determinując się na przygarnięcie małego kota miejmy na uwadzę, że w naszym budynku zamieszka nadzwyczaj rozkoszny, aczkolwiek wciąż drapieżny mięsożerca. Kotki są...
  • Ranking najsolidniejszych wyposażeń dla kotów. Jakie należałoby nabyć?

    Przepis dodany:
    4.46
    Kuweta dla kotów Koty to stworzenia zwłaszcza domowe, które rzadko idą na pole. Dla skonfrontowania pieski wyprowadza się na spacery cyklicznie, więc posiadają okazję samodzielnego wybiegania się, zaś jeszcze załatwienia swoich potrzeb...
  • Ranking internetowych sklepów zoologicznych. Jaki jest najkorzystniejszy?

    Przepis dodany:
    4.51
    Sklep zoologiczny Kraków – w poszukiwaniu najodpowiedniejszego Jakakolwiek osoba, która w planach ma zakupy w sklepie zoologicznym wypatruje takiego miejsca, które będzie nie wyłącznie przetestowane ale jednocześnie i dodatkowo tanie. W miasteczku...
  • Ranking artykułów marki Royal Canin – konfrontacja

    Przepis dodany:
    4.91
    Właściwe żywienie psiaków z karmą Royal Canin Royal Canin to wówczas marka z tradycją oraz skłonnością w dobieraniu coraz atrakcyjniejszych rozwiązań żywieniowych, dla zagwarantowania zdrowia i także świetnej kondycji stworzeniom. Rolą...
  • Czy warto brać wyroby firmy Pedigree?

    Przepis dodany:
    4.84
    Karma Pedigree – w jaki sposób wyselekcjonować danie dla naszego pupila? Centrum Waltham już od 50 lat, jest szefem badań naukowych, będących bazą przygotowywania wzorców, poruszające odżywiania zwierząt. W oparciu o decyzje ekspertów...
  • Gdzie najlepiej jest i czym się kierować przy zakupie obroży?

    Przepis dodany:
    4.79
    Obroża dla psiaka Obroża dla psa staje się znaczącym tematem w przebiegu układania, kształcenia oraz codziennej zabawy z pieskiem, momentami również troski. Winna być zatem dobrana do czworonoga i dodatkowo do ruchu. Wybór odpowiedniej obroży...
  • Czy należałoby nabyć przybory dla pieska – legowisko dla szczeniaka?

    Przepis dodany:
    4.57
    Sportowe szelki dla psa Z pieskiem potrafimy ćwiczyć rozmaite sporty: dogtrekking, bieganie, jazdę na rowerze albo hulajnodze. Nie musi to wówczas być od razu specjalistyczny wysiłek, biegać lub jeździć na rowerze możemy z psem rekreacyjnie. Do...
  • Człowiek-Dieta znowu rusza w świat…

    Przepis dodany:
    4.76
    Człowiek-Dieta znowu rusza w świat…
    Nigdy jeszcze tak długo nie zbierałam się do jednego wpisu. Nigdy aż tyle czasu nie milczałam na blogu. A to dlatego, że nigdy też nie miałam Wam do przekazania aż tak ważnych wieści. Drodzy czytelnicy, chciałabym Was poinformować, że na...
  • Moja naturalna pielęgnacja (skóry tłustej)

    Przepis dodany:
    4.55
    Moja naturalna pielęgnacja (skóry tłustej)
    Pamiętam może jedynie kilka krótkich okresów w moim życiu, kiedy nie miałam problemów ze skórą twarzy. Zdarza się tak latem, kiedy skóra jest opalona, regularnie wystawiana na działanie promieni słonecznych i świeżego powietrza. Jesienią...
  • Tarta z kremem czekoladowym i gruszką (bez zbóż, mleka, cukru)

    Przepis dodany:
    4.53
    Tarta z kremem czekoladowym i gruszką (bez zbóż, mleka, cukru)
    Planowałam zrobić nieco dłuższą przerwę od publikowania deserów. Planowałam, ale plany to jedno, a rzeczywistość – drugie. Tak więc po pierwsze, sytuacja skłoniła mnie do zrobienia deseru (goście!), a po drugie – niestety chwilowo...
  • Rolada z indyka z kremem kasztanowo-dyniowym

    Przepis dodany:
    4.74
    Rolada z indyka z kremem kasztanowo-dyniowym
    Jedno nadzienie, dwa przepisy! Dostałam ostatnio paczkę gotowanych kasztanów. Leżała sobie spokojnie i cierpliwie, czekając na moje oleśnienie. I łup, dopadło mnie podczas sobotnich zakupów, wyskakując spomiędzy stosu pękatych dyń. Kasztany i...
  • Wytrawne krakersy z kremem kasztanowo-dyniowym

    Przepis dodany:
    4.57
    Wytrawne krakersy z kremem kasztanowo-dyniowym
    Jedno nadzienie, dwa przepisy! Dostałam ostatnio paczkę gotowanych kasztanów. Leżała sobie spokojnie i cierpliwie, czekając na moje oleśnienie. I łup, dopadło mnie podczas sobotnich zakupów, wyskakując spomiędzy stosu pękatych dyń. Kasztany i...
  • Wolno pieczony boczek w kolorowym pieprzu

    Przepis dodany:
    4.70
    Wolno pieczony boczek w kolorowym pieprzu
    Dzisiaj danie z dwóch, dosłownie dwóch skłądników. Jeden to kawał (niemały, bo dwukilowy) młodego boczku ze skórą. Drugi to dwie łyżki posiekanych ziaren kolorowego pieprzu. Nic więcej – żadnych innych przypraw, nawet soli. To, co...
  • Żoładki indycze z dynią w sosie z pieczonej papryki

    Przepis dodany:
    4.61
    Żoładki indycze z dynią w sosie z pieczonej papryki
    Dziś na tapecie żołądki indycze, które miałam ostatnio okazję przyrządzać po raz pierwszy. Kacze uwielbiam od dawna, są też z reguły łatwiej dostępne w sprzedaży. Gulasz, na który dziś podaję przepis, uda się również z nich. Staram...
  • Krem z brukselki z boczkiem i smażoną cebulką (AIP)

    Przepis dodany:
    4.60
    Krem z brukselki z boczkiem i smażoną cebulką (AIP)
    Niektórzy czują nadchodzącą zimę w kościach, ja czuję w żółądku. Ciągnie mnie, ciągnie jak cholera, do dań i produktów typowych dla śnieżyc i zawiei. Ani mi już w głowie zieleniny, nawet pomidory przestały mnie nęcić. Jadłabym...
  • Naleśniki z nutellą i bananem. Wersja paleo

    Przepis dodany:
    4.79
    Naleśniki z nutellą i bananem. Wersja paleo
    Z reguły nie jestem za szukaniem paleo-odpowiedników śmieciowego żarcia. Powtarzałąm to kilka razy, ale powtórzę raz jeszcze – uważam, że paleo-bułki, paleo-ciastka, paleo-pizze i paleo-kebaby powinny stanowić zdecydowanie bardziej...
  • Jak się leczyć samemu: żelazne zasady

    Przepis dodany:
    4.78
    Jak się leczyć samemu: żelazne zasady
    Do tego wpisu zabieram się od dobrych kilku miesięcy. Głównie dlatego, że nie do końca wiedziałam, jak go ugryźć, żeby przekazać to, co sama przez kilka ostatnich lat leczenia sobie przemyślałam. Będzie tu o samoleczeniu – to jest...
  • Mięsny tort czyli pasztet z kaczki z galaretką z borówki

    Przepis dodany:
    4.60
    Mięsny tort czyli pasztet z kaczki z galaretką z borówki
    Idea wytrawnego dania, które wygląda jak ciasto, jest może i przewrotna, ale… czy taki mięsny tort nie jest uroczy? :) Co najważniejsze, jest też pyszny, bo kwaśno-słodkawa galaretka idealnie dopełnia mięsną część. Pracy sporo, jak przy...
  • Krótko: serdecznie polecam warszawskie zoo!

    Przepis dodany:
    4.65
    Krótko: serdecznie polecam warszawskie zoo!
    Lubię zoo. I nijak nie zgadzam sie z jego wojującymi przeciwnikami. O ile tylko warunki życia zwierząt są godne to uważam, że zoo dużo więcej robią dobrego, niż złego. A poza ochroną i odtwarzaniem wymierających gatunków spełniają jeszcze...
  • Paleo bananowiec z orzechami brazylijskimi

    Przepis dodany:
    4.68
    Paleo bananowiec z orzechami brazylijskimi
    Opisywałam Wam na moim profilu facebookowym historię z moimi bananowymi zakupami – tak więc te czarne banany, które starszy Pan podczas zakupów nazwał „zgniłymi” potrzebne mi były do przygotowania owego bananowca. Już czuję, że...
  • Klopsiki jagnięce w sosie warzywnym z ziołami

    Przepis dodany:
    4.61
    Klopsiki jagnięce w sosie warzywnym z ziołami
    Przyznam szczerze, że to danie w ogóle nie miało trafić na bloga. W zeszłym tygodniu nie miałam ani głowy, ani czasu, żeby wymyślać przepisy, poszłam więc na zakupy z zamiarem ugotowania „czegokolwiek”. Na pulepty padło, bo jadłam...
  • Nalewka imbirowa na trawienie i odporność

    Przepis dodany:
    4.73
    Nalewka imbirowa na trawienie i odporność
    Dawno, oj dawno, nie robiłam nalewki. A to wszystko dlatego, że było lato, i ani mi żadne wytwory na bazie wódki nie były w głowie. Ale nadchodzi zima, wszyscy wokół kichają i prychają, a tzw. „grypa żołądkowa” zbiera żniwa w...
  • Prosto, prawdziwie, paleo w Paryżu (i Francji ogólnie)

    Przepis dodany:
    4.52
    Prosto, prawdziwie, paleo w Paryżu (i Francji ogólnie)
    Jakoś tak się złożyło, że w ciągu ostatnich dwóch lat po raz czwarty ląduję w Paryżu (i nie ostatni, mam nadzieję!). Przez cały ten okres jestem na diecie, bardziej lub mniej ścisłej, nigdy jednak nie wykraczając poza granice paleo –...
  • Spaghetti z marchewki i cukinii z owocami morza (ulubione!)

    Przepis dodany:
    4.88
    Spaghetti z marchewki i cukinii z owocami morza (ulubione!)
    Zaraziłam się całkowicie ideą warzywnych makaronów. Robię raz tagliatelle, raz grube spaghetti, czasem ścieram całkiem drobno, a zawsze wychodzi przepysznie. I jest to najszybszy znany mi sposób na ciepłe danie przygotowane na jednej patelni. Na...
  • Zjedz wszystko! Świeże pestki dyni na zdrowie (i pasożyty)

    Przepis dodany:
    4.71
    Zjedz wszystko! Świeże pestki dyni na zdrowie (i pasożyty)
    Jasne, że sezon dyniowy oznacza zbliżające się jesienne pluchy, krótsze dni i opadające liście. Znaczy to jednak też – a może przede wszystkim – że cała masa dyniowych przysmaków przed nami! Na samym końcu tego wpisu znajdziecie...
  • Obiad AIP: makaron z batatów z sosem brokułowym (vegan!)

    Przepis dodany:
    4.56
    Obiad AIP: makaron z batatów z sosem brokułowym (vegan!)
    Na Hali Mirowskiej, a w zasadzie z samego jej tyłu, w budynku mocno nadszarpniętym zębem czasu, jest sobie sklepik azjatycki, z cudami kuchni orientalnej różnego rodzaju. Kiedy tylko dostałam cynka, że pośród paczek makaronu ryżowego kryje się...
  • Pikantne babeczki z dyni z chorizo (bez zbóż i orzechów)

    Przepis dodany:
    4.86
    Pikantne babeczki z dyni z chorizo (bez zbóż i orzechów)
    Dziś bez zbyt długiego wstępu, bo daleko jestem, pogoda piękna, szkoda wieczoru na laptopa – wiecie, jak to jest :) Zatem, wystarczy, że powiem, że te babeczki wychodzą naprawdę fantastycznie. Wilgotne, lekko pikantne, bardzo wyrażne, o...
  • Co słychać pod koniec sierpnia – ashwagandha, sylimaryna i ruch

    Przepis dodany:
    4.49
    Co słychać pod koniec sierpnia – ashwagandha, sylimaryna i ruch
    Nie tak dawno temu – wychodzi na to, że równo miesiąc – pisałam Wam o kortyzolu, z którym sama miałam problem. Złożyło mi się wtedy kilka stresowych sytuacji, w kość dał nietypowy system pracy, do tego doszło spore przemęczenie,...
  • Obiad AIP: stek, marchewki z tymiankiem, pasta z awokado

    Przepis dodany:
    4.57
    Obiad AIP: stek, marchewki z tymiankiem, pasta z awokado
    Jak już kilka razy wspominałam – sama nie jestem na protokole autoimmunologicznym. Wiem jednak, że osób stosujących AIP jest coraz więcej. Przy okazji ostatnich porządków na blogu, kiedy postanowiłam otagować przepisy zgodnie z protokołem,...
  • Grill! Kotlety z udźca jagnięcego z pieczonymi warzywami

    Przepis dodany:
    4.48
    Grill! Kotlety z udźca jagnięcego z pieczonymi warzywami
    Długo zastanawiałam się w tym roku, co zrobić z urlopem. W czasach dzisiejszych opcji jest nieskończenie wiele, i niemal równie łatwo polecieć na Galapagos, jak i pojechać na Mazury (choć oczywiście może pojawić się znaczna różnica...
  • Dlaczego warto posadzić sobie w domu aloes

    Przepis dodany:
    4.68
    Dlaczego warto posadzić sobie w domu aloes
    U mnie w domu aleosu się nie uprawiało. Miała go za to moja babcia, najpierw jeden, potem ten sam, ale już rozsiany po kilku doniczkach. Co z nim robiła – do końca nie wiem, pamiętam za to, że jako mała dziewczynka z zafascynowaniem...
  • Paleo tarta malinowa na spodzie z daktyli, orzechów i kokosa

    Przepis dodany:
    4.83
    Paleo tarta malinowa na spodzie z daktyli, orzechów i kokosa
    To to jest deser! Chyba najbardziej słodyczowy słodycz, jaki do tej pory wykonałam. Poza zdecydowaną nutą słodyczy, której wielu paleo deserom brakuje,  ma jeszcze wiele atutów. Jest w 95% surowa (poza dodaną żelatyną). Można ją bez problemu...
  • Paszteciki czyli krakersy z wątróbki króliczej

    Przepis dodany:
    4.53
    Paszteciki czyli krakersy z wątróbki króliczej
    Kiedy byłam dzieckiem, mój tato na każde święta Bożego Narodzenia przygotowywał paszteciki, czyli farsz w gotowanej wołowiny, zawinięty w ciasto drożdżowe. Nadziwić się wtedy nie mogłam, dlaczego coś, co nazywa sie pasztecikiem, z pasztetem...
  • Mam stres, mam nawrót czyli o kortyzolu i odporności

    Przepis dodany:
    4.58
      Stres może wydawać się tematem przewałkowanym na lewą stronę. Nawet w Superexpressie piszą, że stres szkodzi na zdrowie. I tak już się do tego czytania i słuchania przyzwyczailiśmy, że  ignorujemy ten temat niczym palacz ostrzeżenia...
  • Tagliatelle cukiniowe z sosem arrabiata i boczkiem

    Przepis dodany:
    4.86
    Tagliatelle cukiniowe z sosem arrabiata i boczkiem
    Wreszcie, nareszcie, już! Stragany toną w pomidorach. Wielkie, jak bawole serca, średnie malinowe i całkiem malutkie czereśniowe. Żółte, purpurowe, filetowe i zielone. Pomidory o smaku pomidora, o pomidorowym zapachu i pełne pomidorowego...
  • Migawki z Krakowa czyli gdzie lubię sobie posiedzieć

    Przepis dodany:
    4.72
    Migawki z Krakowa czyli gdzie lubię sobie posiedzieć
    Na początku lipca zawiało mnie do Krakowa, miasta, w którym spędziłam większość swojego dorosłego życia – równo osiem długich lat. Teraz przeniosłam się dalej, ale wracam regularnie. I myślę, że wiecie jak to jest powracać na stare...
  • Łosoś pieczony ze świeży tymiankiem i koprem włoskim

    Przepis dodany:
    4.89
    Łosoś pieczony ze świeży tymiankiem i koprem włoskim
    Niewiele u mnie ryb na blogu ostatnio, i już Wam tłumaczę, dlaczego. Nie dlatego, że drogie, ani nie przez metale ciężkie, ani żadnną nową teorię, jakoby z rybami coś miało by być nie tak. I nawet nie o to chodzi, że nie miewam ochoty, bo...
  • Białe kiełbaski pieczone na fasolce szparagowej z ziołami

    Przepis dodany:
    4.80
    Białe kiełbaski pieczone na fasolce szparagowej z ziołami
    Sezon na fasolkę szparagową trwa. Od niedawna, poza odmianą żółtą i zieloną, można jeszcze spotkać fasolki fioletowe i białe. Doskonale zastępują węglowodany w potrawach (można je podawać zamiast makaronu, kasz czy ryżu), przygotowuje się...
  • Eko warzywa z Warszawy czyli Majlert i Rysiny na Białołęce

    Przepis dodany:
    4.80
    Eko warzywa z Warszawy czyli Majlert i Rysiny na Białołęce
    Obiecałam sobie, że kiedyś będzie bez wstępu. Jeszcze dziś rano myślałam – tak, to ten wpis! Co tu pisać, wystarczy pokazać zdjęcia. A jednak – blogi są ponoć od pisania własnie ;) A ja muszę się do czegoś przyznać. Zatem,...
  • Superfoods! sałatka z liści selera z granatem, malinami i figami

    Przepis dodany:
    4.76
    Superfoods! sałatka z liści selera z granatem, malinami i figami
    I znowu te „supefoods”! Jak ja tego słowa nie lubię. I faktu, że nie ma żadnego sensownego odpowiednika w języku polskim. A jednak jak je nazwać, jak nie super? Czy nie są super maliny i granat, pełne antyoksydantów, figi ze swoimi...
  • Ogniste żeberka bez miodu (i innych słodzideł)

    Przepis dodany:
    4.82
    Ogniste żeberka bez miodu (i innych słodzideł)
    Najlepsze żeberka robi mój tato. Klasyczne, proste – z cebulką i kminkiem, a jednak fantastycznie soczyste, rozpadające się pod dotknięciem widelca, i rozpływające się po podniebieniu. Mi, znanej z zamiłowania do chili, marzyły się...
  • Paleo tarta z czereśniami i kokosową pianką na spodzie z batatów

    Przepis dodany:
    4.68
    Paleo tarta z czereśniami i kokosową pianką na spodzie z batatów
    Między Bogiem a prawda – nie mam pojęcia, jak mi ten batatowy spód przyszedł do głowy. Na pewno nie w jednej chwili, bo to był proces, który zaczął się od „cholera, strasznie te słodkie ziemniaki słodkie”, a skończył się na...
  • Sałatka z pieczoną morelą i papryką (plus słowo o owocach)

    Przepis dodany:
    4.82
    Sałatka z pieczoną morelą i papryką (plus słowo o owocach)
    Czy wyobrażacie sobie lato bez owoców? Pamiętam sezon letni dwa lata temu. Był to okres, kiedy musiałam owoce wykluczyć ze swojej diety całkowicie. Patrzyłam z lekką zazdrością na znajomych, zajadających się truskawkami, czereśniami,...
  • Bydło i Poidło Warszawa – tak powinno być w każdej knajpie!

    Przepis dodany:
    4.71
    Bydło i Poidło Warszawa – tak powinno być w każdej knajpie!
    Zacznijmy od przypomnienia, dlaczego tak właściwie zdarza mi się zamieścić recenzję jakiejś restauracji, bistro czy innego lokalu. Żeby było jasne – nie jestem krytykiem kulinarnym, ani nawet nie pretenduję do tytułu ćwierć-krytyka. Jest...
  • Sałatka z botwinki, buraków i granatu plus szaszłyki wołowe

    Przepis dodany:
    4.77
    Sałatka z botwinki, buraków i granatu plus szaszłyki wołowe
    Być może to kwestia tego, że po 1,5 roku bez owoców, odkrywam na nowo. Być może to kwestia zgodności smaków. A może przypadku. Tak czy inaczej, Drodzy czytelnicy, ta sałatka jest absolutnie boska. Tak dobra, że przyjaciółka, która...
  • Tygodniowe zakupy paleo – co, za ile, jak przechowywane

    Przepis dodany:
    4.62
    Tygodniowe zakupy paleo – co, za ile, jak przechowywane
    Swoje zakupy od dłuższego czasu robię intuicyjnie (nie mylić z instynktownie ;)), to znaczy – nie biorę listy, nie zakładam wcześniej co i ile kupię, nie zastanawiam się nawet, co stworzę z dostępnych składników. Idę na żywioł....
  • Konferencja Holistyczne Podejście do Diety i Człowieka z mojej perspektywy

    Przepis dodany:
    4.71
    Konferencja Holistyczne Podejście do Diety i Człowieka z mojej perspektywy
    Kto tylko zainteresowany tematyką żywienia w Polsce ten zapewne wie, że w ten weekend w Opolu odbywała się Pierwsza w Polsce Konferencja Żywieniowa – Holistyczne Podejście do Diety i Człowieka. I choć pewnie konferencji żywieniowych w...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).