Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Rynn's Om Nom Nom

W kuchni Rynn's Om Nom Nom jest już 52 dobrych przepisów:

  • Nie ma mnie tu!

    Przepis dodany:
    4.75
    Nie ma mnie tu!
    Już mnie tu nie ma, ale za to bardzo aktywnie jestem na facebooku i instagramie :) Znajdziecie mnie o tutaj: https://www.facebook.com/Bzdurynn/I tu: www.instagram.com/bzdurynnPrzepisy i zdjęcia jedzenia pojawiają się natomiast w jednym wątku...
  • Kanie smażone w piwnej tempurze

    Przepis dodany:
    4.62
    Kanie smażone w piwnej tempurze
    Po raz pierwszy od dziecka wybrałam się ostatnio ze znajomą na grzyby. Zapomniałam już, jakie to fajne! Mimo, że nie szło nam brawurowo, to nazbierałyśmy koszyczek grzybów - większość z tych mniejszych była co prawda robaczywa (chociaż...
  • Jajecznica z zielonymi pomidorami

    Przepis dodany:
    4.70
    Jajecznica z zielonymi pomidorami
    Czy wy też macie pomidory, które zaspały? Na działce moich rodziców jest ich pełno - ze względu na deszcz jest wiele takich, które nie zdążą już dojrzeć. Wcale mi to nie przeszkadza, bo zielone pomidory są pyszne! Jedynym problemem jest...
  • Zjedzże w Krakowie! Rzeźnia na Placu Dominikańskim

    Przepis dodany:
    4.63
    Zjedzże w Krakowie! Rzeźnia na Placu Dominikańskim
    Miłość do jedzenia niejedno ma imię - oprócz gotowania (któremu ostatnio poświęcam mniej czasu, niż bym chciała) uwielbiam czasami po prostu wyjść do restauracji. Mam to szczęście, że mieszkam w magicznym Krakowie, w którym można znaleźć...
  • Crumble jagodowe z morelą

    Przepis dodany:
    4.60
    Crumble jagodowe z morelą
    Czasami najlepsze rzeczy to te, które są lepkie, rozlewają się, kruszą i rozpływają. Znacie takie ciasteczka "brzydkie a dobre"? No właśnie. Każdy fan bigosu wie, że jedzenie nie musi być najpiękniejsze, żeby smakowało bosko ;) Te crumble w...
  • Żeberka pieczone w miodzie z limonką i chilli

    Przepis dodany:
    4.83
    Żeberka pieczone w miodzie z limonką i chilli
    Od jakiegoś czasu chodziły za mną żeberka, a dziś spotkałam w sklepie wyjątkowo mięsne i kuszące. Znalazłam u Marty przepis, który wyglądał bosko, więc dokonałam niewielkich modyfikacji i przystąpiłam do dzieła. Żeberka są rewelacyjne -...
  • Sałatka z serem halloumi i orzechami włoskimi w miodzie

    Przepis dodany:
    4.87
    Sałatka z serem halloumi i orzechami włoskimi w miodzie
    Halloumi to cypryjski ser z mleka owczego. Ma bardzo ciekawą konsystencję - jest jak mozarella, ale nieco twardszy, bardziej zwarty, a przy smażeniu nie topi się tak łatwo. Dzięki temu jest rewelacyjny pieczony i grillowany, bo z zewnątrz delikatnie...
  • Spring rolls z tofu, mango i awokado

    Przepis dodany:
    4.67
    Spring rolls z tofu, mango i awokado
    Spring rollsy to takie sajgonki, ale bez pieczenia czy smażenia. Można w nie zawinąć dowolne składniki i stworzyć lekką przekąskę pełną ulubionych warzyw i innych dodatków. Z tofu, maczane w słodko-pikantnym sosie, są też całkiem sycącym...
  • Bułeczki baozi z mięsnym nadzieniem

    Przepis dodany:
    4.61
    Bułeczki baozi z mięsnym nadzieniem
    Bułeczki baozi wywodzą się z kuchni chińskiej. Mają zróżnicowane nadzienie, często resztkowe, są gotowane na parze i są popularnym (i pysznym!) streetfoodem. Nigdy nie jadłam prawdziwych baozi, ale zawsze ciekawiło mnie ciasto wykorzystywane do...
  • Razowe naleśniki ze szpinakiem, kurczakiem i ciecierzycą

    Przepis dodany:
    4.63
    Razowe naleśniki ze szpinakiem, kurczakiem i ciecierzycą
    Po pierwsze - krewnym i znajomym królika dziękuję za ciągłe marudzenie nad uchem, że mam reaktywować bloga ;)Po drugie - po raz niewiemktóry w moim życiu melduję się z nowego mieszkania, nowej kuchni i nowego stanu umysłu, związanego z tym,...
  • Onigiri - kulki ry?owe

    Przepis dodany:
    4.85
    Onigiri - kulki ry?owe
    Na akcj? Wspólne gotowanie z Formu?? organizowan? przez Red and Pale jako? nigdy nie mog? zd??y?. Nawet dzi? dodaj? przepis ostatnim rzutem na ta?m? ;) Ale jest, to si? liczy :)Tradycyjne onigiri w Japonii traktowane s? jak kanapki. To po prostu ry?owa...
  • Cytrynowe muffinki z borówkami

    Przepis dodany:
    4.66
    Cytrynowe muffinki z borówkami
    Od tygodnia usiłuję zrobić ciasto cukiniowe. A to się okazuje, że w sklepie się skończyła cukinia, a to zapomnę wyjąć masła z lodówki. Dziś wszystko miało iść bezbłędnie ale tym razem okazało się, że skończyło mi się kakao. Argh....
  • Kotleciki jagnięce z groszkiem cukrowym

    Przepis dodany:
    4.81
    Kotleciki jagnięce z groszkiem cukrowym
    Do czego to doszło, żeby mi było wstyd się pojawiać na własnym blogu.Zamiast wymówek powiem, że wciąż gotuję, wciąż jem, wciąż sprawia mi przyjemność przebywanie w kuchni. Podjęcie pracy na etat uświadomiło mi, jak bardzo pojemny jest...
  • Bułki śniadaniowe

    Przepis dodany:
    4.55
    Bułki śniadaniowe
    Dość spontanicznie postanowiłam wziąć udział we wspólnej akcji pieczenia bułeczek śniadaniowych :) Zorganizowała je Aga z bloga Maryna w Kuchni. Przepis był zachęcający a bułki wyglądały fenomenalnie, ale jak to ja i pieczenie chlebów czy...
  • Faszerowana dynia piżmowa

    Przepis dodany:
    4.64
    Faszerowana dynia piżmowa
    Od czasu do czasu nachodzą nas dziwne potrzeby. Jak, na przykład, absolutna konieczność zakupu kleju o godzinie 24. Nie pytajcie czemu, ja nawet nie pamiętam, ale bardzo mieliśmy ochotę na wycieczkę o 24, więc pojechaliśmy do całodobowego Tesco....
  • Cepeliny z mięsem

    Przepis dodany:
    4.52
    Cepeliny z mięsem
    Albo pyzy z mięsem, kartacze z mięsem, bardzo różnie się je nazywa. Ja je znam głównie jako cepeliny albo kartacze (które jednak powinny mieć kształt kuli, a nie wydłużonego...oscypka?).Chociaż wymagają sporo pracy to warto poświęcić...
  • Muffinki z kiwi

    Przepis dodany:
    4.61
    Muffinki z kiwi
    Zbliżają się Walentynki, ale ja za różowym nie przepadam - może w tym roku słodkości na zielono? Pomysł na przepis z kiwi, którego często kupujemy cały koszyczek a następnie ciężko je zjeść wszystkie zanim się zepsują. Te muffinki są...
  • Co blogerzy mają w kuchni - talerzyki i miseczki.

    Przepis dodany:
    4.64
    Co blogerzy mają w kuchni - talerzyki i miseczki.
    Poznaję ostatnio środowisko blogerów kulinarnych. Poznaję takich samych wariatów jak ja. Poznaję ludzi, dla których kupowanie pojedynczo talerzy i sztućców jest normą. Poznaję swoich :)Z tej okazji zaprosiłam ich do wspólnej zabawy a oni...
  • Owocowo-aloesowy koktajl

    Przepis dodany:
    4.86
    Owocowo-aloesowy koktajl
    Zima jest w tym roku jakaś taka...niewyraźna. Nie sprzyja to mojej odporności, bo ubieram się na -15 a okazuje się, że jest +5, ubieram się na +5, okazuje się, że jest -10. Nie będę narzekać na brak śniegu, bo nie znoszę brnięcia w mokrej...
  • Bułeczki momo

    Przepis dodany:
    4.82
    Bułeczki momo
    Momo są dla Nepalu tym, czym dla nas są pierogi. To ich typowe, tradycyjne pierożki/bułeczki, gotowane na parze, faszerowane różnego rodzaju nadzieniem. Tradycyjnie było to mielone mięso, ale obecnie używa się również nadzienia warzywnego,...
  • Wesołych, pierniczkowych świąt :)

    Przepis dodany:
    4.67
    Wesołych, pierniczkowych świąt :)
    Jak pewnie wielu z was z kuchni obecnie praktycznie nie wychodzę ;) przyszykowałam już pierniczkowe krówki, pierniczkowy krem do smarowania, w kolejce czeka pierniczkowy sernik. No i oczywiście - same pierniczki też zostały zrobione.Przepis na nie...
  • Pieczony camembert i biały Happy Fooding.

    Przepis dodany:
    4.88
    Pieczony camembert i biały Happy Fooding.
    Po ostatnim foodingu ekspresowo zapisałam się na kolejny. Tym razem gościła nas Ola z bloga Duże Podróże. Organizatorką, jak zwykle, była Olga z http://www.ich4pory.pl/ (nigdy nie wiem, czy wizualizować sobie w głowie 4 pary wielkich gaci, czy 4...
  • Happy Fooding! Wspólne pieczenie pierniczków.

    Przepis dodany:
    4.85
    Happy Fooding! Wspólne pieczenie pierniczków.
    Happy Fooding to przesympatyczna inicjatywa Olgi z bloga Ich4Pory. W skrócie - krakowscy blogerzy (i nie tylko) spotykają się na wspólnym gotowaniu, plotach i wzajemnym poznawaniu się. Jest towarzysko, jest pysznie, jest swojsko. Chociaż raz już...
  • Adżarskie chaczapuri

    Przepis dodany:
    4.85
    Adżarskie chaczapuri
    Chinkali i chaczapuri - dwa najbardziej znane dania gruzińskie. Chinkali pojawiły się już na blogu, więc czas na chaczapuri. W wersji adżarskiej jest to drożdżowa łódeczka z ciasta, w której zapieka się ser i jajko. Z chaczapuri jak z naszymi...
  • Owsiane ciastka z orzechami i czekoladą

    Przepis dodany:
    4.86
    Owsiane ciastka z orzechami i czekoladą
    Prawdziwych przyjaciół poznaje się...w związku? Wartością dodaną którą otrzymałam w pakiecie z Połówkiem jest jego paczka znajomych, z którymi w ciągu tych dwóch lat zżyłam się niesamowicie i obecnie bezczelnie uznaję już za moich...
  • Krakowscy blogerzy dla krakowskiego schroniska

    Przepis dodany:
    4.52
    Krakowscy blogerzy dla krakowskiego schroniska
      Postanowiłam zorganizować szybką akcję pomocową dla krakowskiego schroniska :)Idzie zima, a psiaki i kociaki marzną. Schronisko jest przepełnione i niedogrzane. Sprawmy im prezent w postaci odrobiny ciepła.Jeżeli posiadasz zbędne koce,...
  • Pasta z tofu, rukoli i słonecznika

    Przepis dodany:
    4.53
    Pasta z tofu, rukoli i słonecznika
    Już od jakiegoś czasu tofu nie jest dla mnie fu. A teraz okazało się, że tuż obok klubu fitness do którego chodzę dwóch przesympatycznych Wietnamczyków - ojciec i syn - prowadzą sklep, w którym kupić można świeże, robione na ich zamówienie...
  • Makaronowa sałatka z tuńczykiem

    Przepis dodany:
    4.56
    Makaronowa sałatka z tuńczykiem
    Sałatki makaronowe - koszmar do fotografowania ;) dlatego nawet nie próbowałam sprawić, żeby wyglądała jakoś wyjątkowo apetycznie. Musicie uwierzyć mi na słowo, że w smaku ta sałatka makaronowa z tuńczykiem jest pyszna i na imprezę nadaje...
  • Sos słodko-kwaśny z kurczakiem

    Przepis dodany:
    4.89
    Sos słodko-kwaśny z kurczakiem
    Sos słodko-kwaśny jak ze słoika. Czy to dobrze, czy źle? :) Ja w czasach wczesno studenckich bardzo lubiłam sosy słodko-kwaśne ze słoika, najbardziej chyba firmy Łowicz. Później, gdy zaczęłam więcej gotować, sięgałam do nich już dość...
  • Sałatka z figami i kozim serem

    Przepis dodany:
    4.48
    Sałatka z figami i kozim serem
    Uwielbiam figi. Gdy byłam mała myślałam, że figi rosną od razu suszone, nie przyszło mi do głowy, że te słodkie, zasuszone i zgrzytające w zębach suszki mogły być kiedyś soczystym owocem. Później, na wakacjach z rodzicami, jakiś pan...
  • Stek z antrykota z serem pleśniowym

    Przepis dodany:
    4.46
    Stek z antrykota z serem pleśniowym
    Czasem wielki kawał półkrwistego mięsa to coś, czego domagają się nasze organizmy. Mam to szczęście, że kilka minut spacerkiem od siebie mam całkiem niezły sklep mięsny, gdzie mogę zamówić, z jednodniowym wyprzedzeniem, dobrej jakości...
  • Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami

    Przepis dodany:
    4.49
    Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami
    Proste, sycące danie kuchni azjatyckiej z makaronem ryżowym. Makaron ryżowy, kurczak, mieszanka chińskich warzyw - ekspresowy obiad gotowy ;) przez pisanie magisterki mam ostatnio niewiele czasu dla siebie, a tym bardziej niewiele czasu na gotowanie,...
  • Risotto z brązowego ryżu, z bobem i rukolą

    Przepis dodany:
    4.63
    Risotto z brązowego ryżu, z bobem i rukolą
    Kolejny występ gościnny wina Celebro - tym razem jako składnik dania. Bardzo lubię risotto mimo jego czasochłonności, a kiedyś kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością brązowy ryż krótkoziarnisty, który ma wszystkie zalety brązowego ryżu,...
  • Tarta rustykalna z owocami leśnymi

    Przepis dodany:
    4.71
    Tarta rustykalna z owocami leśnymi
    Tarta rustykalna, zwana też galette, to po prostu kruche, delikatne ciasto, celowo niedbale zawinięte wokół owocowego, sezonowego nadzienia. Urzeka mnie jej wygląd i prostota wykonania - żadnego kombinowania, wciskania w formy, cyzelowania. Ot,...
  • Sushi

    Przepis dodany:
    4.54
    Sushi
    Ja nawet niezbyt lubię sushi. Ale robienie go to świetna okazja żeby się spotkać na babskim wieczorze, spędzić trochę czasu w kuchni a później duuużo czasu zajadając się i plotkując ;) spotkania w wyłącznie damskim gronie są mi potrzebne...
  • Malinowe mini pavlovy i Wioska Fantasy po raz drugi

    Przepis dodany:
    4.89
    Malinowe mini pavlovy i Wioska Fantasy po raz drugi
    Pavlova to bezowy torcik udekorowany kremem (najczęściej z bitej śmietany) i sezonowymi owocami. Został przygotowany dla primabaleriny Anny Pawłowej, więc pewnie z założenia miał być leciutki i delikatny. Chrupiąca z zewnątrz beza w środku...
  • Makaron smażony z tofu i warzywami

    Przepis dodany:
    4.89
    Makaron smażony z tofu i warzywami
    Złamałam wczoraj główną zasadę rozsądnego gospodarowania budżetem domowym. Poszłam do sklepu głodna. Tylko po szynkę, bo się akurat skończyła. Wyszłam, jak można się łatwo domyślić, z wieloma potrzebno-niepotrzebnymi produktami których...
  • Chałka z kruszonką

    Przepis dodany:
    4.70
    Chałka z kruszonką
    Chałka, gdzie tam chałka...chała! Wielkie to wyszło jak diabli, jedliśmy chyba przez 4 dni, więc jeżeli ktoś chce mniejszą porcję, to zalecam połowę składników :) całe mieszkanie pachniało tą kruszonką jeszcze kilkanaście godzin.A było...
  • Kluski z kaszy jaglanej

    Przepis dodany:
    4.53
    Kluski z kaszy jaglanej
    Skuszona wieloma zdrowotnymi właściwościami kaszy jaglanej - nabyłam drogą kupna. Internety rozpisują się, że taka wspaniała, że białko ma, że pomaga odkwasić organizm, że ma krzemionkę która zbawiennie wpływa na włosy, paznokcie i stawy,...
  • Wytrawne ptysie z twarożkiem

    Przepis dodany:
    4.83
    Wytrawne ptysie z twarożkiem
    Odgrzebuję sobie różne zdjęcia z dawien dawna i przypominam sobie, że wieki temu miałam wrzucić jakiś przepis. Tak i jest z tymi ptysiami, które robiłam wtedy, co ptysie bananowo-czekoladowe - dawno, dawno temu ;) ale są tak przepyszne, że...
  • Lekki krem z białych szparagów

    Przepis dodany:
    4.57
    Lekki krem z białych szparagów
    O ile zazwyczaj wiem, jak wykorzystać zielone szparagi, to z białymi zawsze miałam zagwozdkę. Niezbyt smakowały mi saute ani z jakimś sosem, wciąż wydawały mi się mdłe i nieciekawe. Ale wciąż uparcie sięgałam po nie w sklepie i w końcu...
  • Kajzerki

    Przepis dodany:
    4.59
    Kajzerki
    Bułeczki-kajzerki, kto ich nie zna. Wiem, że białe pieczywo jest niezdrowe, mało wartościowe i tak dalej, ale czasem można sobie pozwolić :) bułeczki są miękkie, szybko się robią, są bardzo przyjemne w wyrabianiu.Przepis na nie krąży po...
  • Sałatka z pszenicy z tuńczykiem i szczypiorkiem.

    Przepis dodany:
    4.80
    Sałatka z pszenicy z tuńczykiem i szczypiorkiem.
    Pszenicę kupiłam jeszcze w okresie świątecznym - nie jest bardzo popularna, ale można ją dostać w sklepach eko, i w dużych marketach jako "pszenica na kutię". Za kutią nie przepadam aż tak, ale sama pszenica jest pyszna - pełne ziarno jest...
  • Penne z awokado i ze szczypiorkiem

    Przepis dodany:
    4.48
    Penne z awokado i ze szczypiorkiem
    Najlepsza Połówka dokonała ostatnio życiowej decyzji (z moją bardzo niewielką pomocą) - kupił mianowicie meble na balkon. Odkąd ostra zima przeszła w gorące lato (wiosna zgubiła się gdzieś po drodze) słońce przygrzewa tak, że aż żal...
  • Konwent Majówka Fantasy

    Przepis dodany:
    4.79
    Konwent Majówka Fantasy
    Największą satysfakcją z prowadzenia bloga jest dla mnie fakt, że większość z moich przepisów faktycznie zostaje wypróbowana. Co mi po wrzucaniu dziesiątek notek miesięcznie, jeżeli wiem, że ludzie wejdą, popatrzą/skomentują i wyjdą?...
  • Pierożki gyoza ze szpinakiem, kurczakiem i suszonymi pomidorami.

    Przepis dodany:
    4.82
    Pierożki gyoza ze szpinakiem, kurczakiem i suszonymi pomidorami.
    Ten post dodaje się sam - ja już jestem na majówce :) wyjechałam i będę się gniotła pod namiotem aż do niedzieli, za jedyną wygodę kuchenną mając nóż sprężynowy i drewnianą miskę, ale czego się nie robi dla konwentów ;)Postanowiłam...
  • Fekkas - marokańskie, pikantne ciasteczka.

    Przepis dodany:
    4.77
    Fekkas - marokańskie, pikantne ciasteczka.
    Sama nie wiem jak, trafiłam kiedyś na przepis na małe, marokańskie ciasteczka - fekkas. W swojej większej wersji są jak włoskie biscotti, podwójnie pieczone. Ale mini fekkas piecze się tylko raz, i można je zrobić w wersji słono-wytrawnej....
  • Kruche pomarańczowe motylki

    Przepis dodany:
    4.61
    Kruche pomarańczowe motylki
    Jest ciepło, jest ciepło, siallala! Cieszy mnie to niezmiernie, poprawia mi humor i sprawia, że trochę mniej mi się nie chce wstać z łóżka rano ;)Na uczczenie tej pięknej pogody - pomarańczowe ciasteczka-motylki ze skoncentrowanym sokiem...
  • Muffinki chałwowe

    Przepis dodany:
    4.66
    Muffinki chałwowe
    Uwielbiam chałwę. Najbardziej pasuje mi jej konsystencja - krucho-lepka, słodkie igiełki zgrzytające w zębach...pyszności. Chociaż jest straszliwie słodka, to jak mnie najdzie, to wsuwam 100g batonik za jednym posiedzeniem, nie bacząc na kalorie...
  • O pieczeniu chleba na zakwasie.

    Przepis dodany:
    4.56
    O pieczeniu chleba na zakwasie.
    Dziś nie będzie konkretnego przepisu, dziś będzie o pieczeniu chleba na zakwasie. Dla początkujących, czyli dla mnie ;))Na początek zaznaczę, że odwalam kompletną amatorszczyznę jeżeli chodzi o chleby, wybieram przepisy łatwiejsze, upraszczam...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).