Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Sandra bakes a party!

W kuchni Sandra bakes a party! jest już 46 dobrych przepisów:

  • 10 minutowy trifle, czyli pyszny letni deser

    Przepis dodany:
    4.50
    10 minutowy trifle, czyli pyszny letni deser
    Dziś przedstawiam Wam super szybki deser, który każdy powinien zapisać sobie w pamięci na wypadek, kiedy zapomnimy, że zaprosiliśmy gości na sobotnie popołudnie.Deser jest banalnie prosty w przygotowaniu. Jeśli akurat nie ma sezonu na...
  • Party no-stress, czyli jak urządzić chrzciny i nie zwariować

    Przepis dodany:
    4.72
    Party no-stress, czyli jak urządzić chrzciny i nie zwariować
    Jak zwykle przed wielkim przyjęciem zaczynam od Excela na Googlach, tak aby zawsze mieć wszystko pod kontrolą.Najpierw ustalam menu, a następnie tworzę listę zakupów. Ja postawiłam na dania serwowane na półmiskach, zamiast serwowanych osobno,...
  • Mini torcik bezowo-orzechowy z kremem orzechowym

    Przepis dodany:
    4.83
    Mini torcik bezowo-orzechowy z kremem orzechowym
    Ostatnio miałam zaszczyt brać udział w zaślubinach bliskiej mi osoby. Po uroczystości zjadłam przepyszny obiad, który zakończył się fenomenalnym deserem (niestety nie skosztowałam z powodu alergii, ale słyszałam opinie innych). Deser...
  • Mini tiramisu truskawkowe

    Przepis dodany:
    4.67
    Mini tiramisu truskawkowe
    Powracam do źródeł, czyli do moich ulubionym deserów w wersji mini. Tym razem na warsztat idzie moje ukochane tiramisu. Jednak nie będzie to wersja klasyczna, a truskawkowa. Sezon truskawkowy w pełni więc trzeba korzystać póki można.Deser bardzo...
  • Domowy makaron zapiekany z kurczakiem w pesto i mozzarellą

    Przepis dodany:
    4.56
    Domowy makaron zapiekany z kurczakiem w pesto i mozzarellą
    W Polsce makaron pokutuje jako danie, które ląduje prosto na naszych udach. Kojarzy się z rozgotowaną maziają, która podeszła wodą. W sumie trudno się temu dziwić skoro na sklepowych półkach jest tak duży wybór gotowych sosów ala bolognese.U...
  • Mini palmiery z ciasta francuskiego z chałwą

    Przepis dodany:
    4.62
    Mini palmiery z ciasta francuskiego z chałwą
    Czasami mamy niespodziewanych gości. A czasami mamy niespodziewane zachciewajki. Na każdą z tych przypadłości polecam szybkie i proste w przygotowaniu Palmiery z ciasta francuskiego z chałwą. Deser wyjątkowo przypadł moim kubkom smakowym i mam...
  • Eton mess w wersji light

    Przepis dodany:
    4.86
    Eton mess w wersji light
    Są desery, które każdy pokocha niezależnie od tego czy lubi słodkości czy nie. Eton mess jest właśnie takim deserem, nie za słodki i nie za kwaśny. Połączenie kruchej i słodkiej bezy z delikatną bitą śmietaną i lekko kwaskowatymi...
  • Cupcakes z mini pączusiami

    Przepis dodany:
    4.46
    Cupcakes z mini pączusiami
    Tłusty Czwartek zobowiązuje do małego obżarstwa. Jednak w tym roku postawiłam zrobić coś mniej tradycyjnego - cupcakes z "wisienką na torcie" - mini pączusiami.Deser zdecydowanie tłusto-czwartkowy, ponieważ jest niesamowicie słodki...
  • Sylwester 2015, czyli szybkie przekąski na imprezę

    Przepis dodany:
    4.55
    Sylwester 2015, czyli szybkie przekąski na imprezę
    Sylwester już jutro, więc jeśli szukacie inspiracji co przygotować w ten wyjątkowy wieczór - oto kilka moich niezawodnych propozycji.
  • Sałatka z gruszki, orzechów włoskich i sera z niebieską pleśnią

    Przepis dodany:
    4.89
    Sałatka z gruszki, orzechów włoskich i sera z niebieską pleśnią
    Jeżeli śledzisz mojego bloga, zapewne wiesz już że uwielbiam wina. Jednak od kiedy poznałam swojego męża, pokochałam również wspaniały złocisty trunek - piwo. Po latach praktyki stwierdziłam, że najbardziej smakuje mi pszeniczne. Na rynku nie...
  • Brownie podane z kruszonką i bezikami cynamonowymi

    Przepis dodany:
    4.52
    Brownie podane z kruszonką i bezikami cynamonowymi
    Na koniec jesieni proponuję jesienne smaki - niesamowicie czekoladowe brownie podane z kruszonką i bezikami cynamonowymi. Ten deser powstał specjalnie dla jesiennego numeru Spring Plate. Do poczytania tutaj --> Spring Plate Magazine no 7.
  • Polędwiczka wieprzowa z marynowaną dynią i kurkami, podana z pesto z prażonych pestek dyni i kuleczkami ziemniaczano-dyniowymi

    Przepis dodany:
    4.87
    Polędwiczka wieprzowa z marynowaną dynią i kurkami, podana z pesto z prażonych pestek dyni i kuleczkami ziemniaczano-dyniowymi
    Dziś proponuję kolejne danie przygotowane z dynią, które powstało specjalnie dla jesiennego numeru Spring Plate. Do poczytania tutaj --> Spring Plate Magazine no 7.Danie główne składa się z polędwiczki wieprzowej z marynowaną dynią i kurkami....
  • Pomidorowe consommé podane z tortellini z dynią i ricottą

    Przepis dodany:
    4.71
    Pomidorowe consommé podane z tortellini z dynią i ricottą
    Jeśli szukasz inspiracji na jesienne menu na przyjęcie, to już nie musisz szukać dalej. Na przystawkę proponuję consommé z pomidorów, czyli przejrzystą zupę która jest nasycona aromatem dojrzałych warzyw oraz świeżych ziół. Podaję ją z...
  • Sałatka z granatem i fetą, podana w na mini sałacie rzymskiej

    Przepis dodany:
    4.52
    Sałatka z granatem i fetą, podana w na mini sałacie rzymskiej
    Inspiracją do tego ostatniego powiewu lata była Nestea o smaku truskawki i aloesu. Chciałam, aby moje danie było lekkie, szybkie w przygotowaniu i wyjątkowo świeże. Smak tej sałatki jest wyjątkowo zaskakujący kiedy z każdym kęsem odkrywamy...
  • Brownie malinowe z warstwą toffi, chipsem z czarnej porzeczki i bezikami

    Przepis dodany:
    4.47
    Brownie malinowe z warstwą toffi, chipsem z czarnej porzeczki i bezikami
    Niedawno obchodziłam z mężem kolejną rocznicę ślubu. Tym razem już w trójkę Z tego powodu chciałam przygotować deser wyjątkowy. Wyjątkowy nie tylko w smaku, ale również w wyglądzie, taki który byłby godny tego ważnego dla nas święta....
  • Wino, czyli moja propozycja napoju bogów w przyzwoitej cenie

    Przepis dodany:
    4.47
    Wino, czyli moja propozycja napoju bogów w przyzwoitej cenie
    Wino to pierwszy alkohol jaki wypiłam. I to w dodatku nie byle jakie, tylko prosto z piwnicy winiarni w środkowej Francji. Miałam wtedy 16 lat i wyszłam stamtąd zygzakiem - wypiłam cały 1kieliszek Od tamtej pory (no może od 18 roku życia) wino...
  • Planer przyjęcia oficjalnego - check list'a

    Przepis dodany:
    4.87
    Planer przyjęcia oficjalnego - check list'a
    Często kiedy musimy przygotować przyjęcie, czy może raczej chcemy szybko wpadamy w panikę? - JAK? GDZIE? KIEDY?Postanowiłam trochę Wam pomóc i podzielić się swoimi sekretami na udane przyjęcie.Zanim przeczytasz poniższe porady, odpowiedz sobie...
  • Torcik Emma, czyli sama słodycz

    Przepis dodany:
    4.63
    Torcik Emma, czyli sama słodycz
    Ostatnia cisza na blogu wiązała się z przyjściem na świat mojego najwspanialszego Maleństwa. Jako świeżo upieczona mama po prostu nie miałam czasu, aby podzielić się z Wami wieloma przepisami jake chodziły mi po głowie. Jedak nadażyła się...
  • Bajeczny tort czekoladowy bez mąki, z pomarańczą i serkiem mascarpone

    Przepis dodany:
    4.82
    Bajeczny tort czekoladowy bez mąki, z pomarańczą i serkiem mascarpone
    Są ciasta czekoladowe i są CIASTA CZEKOLADOWE! Moje cisto powinno zadowolić każdego czekoladoholika, który jednak poszukuje czegoś wyjątkowego. Ten deser jest bardo leciutki i wydawałoby się, że można go jeść bezkarnie. I takie stwierdzenie...
  • Porady kulinarne cz. 2 - Średnio wypieczone?

    Przepis dodany:
    4.73
    Gdy zaczęłam piec polędwiczki wołowe i wieprzowe natknęłam się na problem - średnio, mocno wypieczone. Jak to sprawdzić?Tej rady dowiedziałam się od profesjonalnego kucharza a następnie wyszukałam szczegółów w internecie. Rada prosta i...
  • Ciasteczka owsiane z bakaliami, dla tych dużych i tych małych

    Przepis dodany:
    4.47
    Ciasteczka owsiane z bakaliami, dla tych dużych i tych małych
    Bardzo lubię kupować ciasteczka owsiane i potajemnie je pałaszować. Jednak ostatnio kiedy wybrałam się na zakupy i zaczęłam szukać swojej ulubionej przekąski, bardzo się zawiodłam kiedy przeczytałam ich skład. Wiem, że ciężko kupić coś...
  • Miseczki Vafini z kasza kuskus, fetą, czerwoną papryką, zielonymi i czarnymi oliwkami

    Przepis dodany:
    4.70
    Miseczki Vafini z kasza kuskus, fetą, czerwoną papryką, zielonymi i czarnymi oliwkami
    Kolejna propozycja z wykorzystaniem niesamowitych produktów firmy Vafini - Party mini miseczki.Dzięki uprzejmości firmy Vafini mogłam przetestować miseczki zanim weszły na rynek. Dzięki temu zapraszam Was do przygotowania finger-foodowych przekąsek...
  • Miseczki Vafini z purée z pesto bazyliowym i pieczoną papryką

    Przepis dodany:
    4.75
    Miseczki Vafini z purée z pesto bazyliowym i pieczoną papryką
    Kolejna propozycja z wykorzystaniem niesamowitych produktów firmy Vafini - Party mini miseczki.Dzięki uprzejmości firmy Vafini mogłam przetestować miseczki zanim weszły na rynek. Dzięki temu zapraszam Was do przygotowania finger-foodowych przekąsek...
  • Blog Roku 2013 - głosowanie!

    Przepis dodany:
    4.68
    Blog Roku 2013 - głosowanie!
    Blog Roku 2013 - głosowanie czas zacząć!Jak co roku blog Sandra bakes a party bierze udział w konkursie Blog Roku 2013 w kategorii "Kulinarne". Głosowanie SMS już się rozpoczęło (30.01.2014 o godzinie 15:00) i potrwa do dnia 06.02.2014 r. do godz....
  • Miseczki Vafini z makaronem risini, czerwoną i zieloną papryką, skropione oliwą z oliwek i kremem balsamicznym

    Przepis dodany:
    4.90
    Miseczki Vafini z makaronem risini, czerwoną i zieloną papryką, skropione oliwą z oliwek i kremem balsamicznym
    Pewnego dnia przeglądając co nowego w świecie kulinarnym na FB, znalazłam niesamowite produkty firmy Vafini. Rewolucyjne miseczki, które idealnie sprawdzą się na przejęciu. Chrupkie o neutralnym smaku miseczki od razu mnie zachwyciły. Dzięki...
  • Eklerki z kremem i syropem z Lady Grey i wanilią, podane z sorbetem truskawkowym i owocami

    Przepis dodany:
    4.86
    Eklerki z kremem i syropem z Lady Grey i wanilią, podane z sorbetem truskawkowym i owocami
    To już chyba zostanie moją małą tradycją, że na Walentynki staram się zainspirować Was do stworzenia małego cukierniczego dzieła sztuki aby zaimponować swojej drugiej połówce.W tym roku postanowiłam połączyć dwa produkty, które uwielbia...
  • Tarta migdałowa z nadzieniem ze śliwek suszonych i serkiem mascarpone

    Przepis dodany:
    4.57
    Tarta migdałowa z nadzieniem ze śliwek suszonych i serkiem mascarpone
    Poniżej prezentuje kolejne danie z menu bożonarodzeniowego, stworzonego specjalnie na potrzeby grudniowego wydania magazynu Spring Plate.Serdecznie zapraszam do obejrzenia całego magazynu SPRING PLATE Nr 4. Idealne zakończenie idealnego wieczoru....
  • Długo-pieczona łopatka z wieprzowiny, podana z zapiekanką ziemniaczaną, marynowaną cebulą i sosem żurawinowym

    Przepis dodany:
    4.81
    Długo-pieczona łopatka z wieprzowiny, podana z zapiekanką ziemniaczaną, marynowaną cebulą i sosem żurawinowym
    Poniżej prezentuje kolejne danie z menu bożonarodzeniowego, stworzonego specjalnie na potrzeby grudniowego wydania magazynu Spring Plate.Serdecznie zapraszam do obejrzenia całego magazynu SPRING PLATE Nr 4. Jako pierwsze danie, na początku dla...
  • Zapiekany łosoś z chrupiącą kruszonką z kaszy kuskus, suszonych owoców i migdałów

    Przepis dodany:
    4.63
    Zapiekany łosoś z chrupiącą kruszonką z kaszy kuskus, suszonych owoców i migdałów
    Poniżej prezentuje kolejne danie z menu bożonarodzeniowego, stworzonego specjalnie na potrzeby grudniowego wydania magazynu Spring Plate.Serdecznie zapraszam do obejrzenia całego magazynu SPRING PLATE Nr 4. Podczas wigilijnego wieczoru nie może...
  • Tradycyjny barszcz uwięziony w galarecie, podany z aromatyczną dynią, pomarańczą i kruchymi ciasteczkami

    Przepis dodany:
    4.70
    Tradycyjny barszcz uwięziony w galarecie, podany z aromatyczną dynią, pomarańczą i kruchymi ciasteczkami
    Ostatnio miałam zaszczyt brać udział w degustacji nowego jesienno/zimowego menu w CYNAMONIE. Jedzenie było absolutnie wyborne. Zachęcam do odwiedzenia blogu restauracji TUTAJ.Poniżej prezentuje pierwsze danie - przystawkę - z całego menu...
  • Mikołajkowy konkurs z Sandra bakes a party i Pyszne.pl

    Przepis dodany:
    4.64
    Mikołajkowy konkurs z Sandra bakes a party i Pyszne.pl
    Święta już tuż tuż. Dla mnie jest to zdecydowanie czas, w którym nie mam wiele czasu dla siebie. Nie staram się również przygotowywać pracochłonnych obiadów, gdyż uważam że na takie powinno się już poczekać do Wigilii. Często moim...
  • Tagliatelle w kremowym sosie z pieczoną papryką i suszonymi pomidorami

    Przepis dodany:
    4.67
    Tagliatelle w kremowym sosie z pieczoną papryką i suszonymi pomidorami
    Proponuję po raz kolejny moją ukochaną pastę. Wydawać by się mogło, że makaron nie jest specjalnie wykwintnym daniem, a raczej domowym obiadkiem. Ja jednak lubię serwować go na eleganckim przyjęciu, w końcu kto nie lubi kremowej pasty niech...
  • Pieczona papryka, bez skóry, czyli jak to zrobić?

    Przepis dodany:
    4.50
    Pieczona papryka, bez skóry, czyli jak to zrobić?
    Wielokrotnie w moich przepisach wykorzystywałam pieczoną paprykę. Postanowiłam zrobić osobny post, aby łatwiej było znaleźć przepis oraz skrócić długość następnych przepisów.Sama papryka świetnie nadaję się jako dodatek do wielu dań...
  • Tuńczyk w ogórku, czyli urocza, mała przystawka

    Przepis dodany:
    4.55
    Tuńczyk w ogórku, czyli urocza, mała przystawka
    Dziś proponuję coś dla fanów tuńczyka. Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu przystawka, po którą na pewno chętnie sięgną Twoi goście.Jeżeli będziesz gościć prawdziwych mięsożerców, zamiast tuńczyka możesz wypełnić ogórkowe kubeczki...
  • Biała kopuła, czyli wspaniały torcik z białą truflą

    Przepis dodany:
    4.88
    Biała kopuła, czyli wspaniały torcik z białą truflą
    Są takie desery, które po prostu zapadają w pamięć, również tę naszych kubków smakowych. Ten mały torcik jest właśnie taki. Już sam jego wygląd wyróżnia go pośród innych torcików. Jednak jego niesamowicie wspaniałe, kremowe wnętrze...
  • Cycki murzynki, czyli wspaniały torcik z musem czekoladowym

    Przepis dodany:
    4.60
    Cycki murzynki, czyli wspaniały torcik z musem czekoladowym
    Moją kolejną słabością jest czekolada, a torty czekoladowe są moją małą obsesją, zwłaszcza te urocze, w wersji mini. Z powodu wyjątkowego święta rodzinnego postanowiłam "zabłysnąć" cudownym, mocno czekoladowym deserem. Dzięki moim nowym...
  • Małe conieco, czyli tagliatelle z pesto i pomidorkami cherry

    Przepis dodany:
    4.72
    Małe conieco, czyli tagliatelle z pesto i pomidorkami cherry
    Uwielbiam makarony, kremowe, zapiekane, nadziewane, wszystko jedno jakie, najważniejsze dla mnie jest to, aby chociaż raz w tygodniu zjeść makaron. Jest to również świetna propozycja na przyjęcia. Idealnie sprawdza się na nich lasagne, cannelloni....
  • Najlepszy sos do nachos jaki kiedykolwiek próbowaliście

    Przepis dodany:
    4.83
    Najlepszy sos do nachos jaki kiedykolwiek próbowaliście
    Dziś proponuje wspaniały i bardzo prosty dodatek do przekąsek w meksykańskim stylu. I tutaj jest czas na małe wyznanie - jestem uzależniona od nachos! A jak nachos to koniecznie musi być dip serowy z moimi ulubionymi papryczkami Jalapeño....
  • Mecz, piwo i zakąski, czyli udany wieczór w męskim gronie

    Przepis dodany:
    4.61
    Mecz, piwo i zakąski, czyli udany wieczór w męskim gronie
    Rozpoczęła się liga mistrzów i co z tym idzie, będziemy mieli okazję oglądać wiele wspaniałych meczy. A jak mecz to potrzebne są zakąski. Dziś proponuję wyjątkowe, proste i szybkie w przygotowaniu przystawki, które zadowolą każdego fana...
  • Wieża z fety, arbuza i bazylii, czyli letnie orzeźwiające koreczki imprezowe

    Przepis dodany:
    4.81
    Wieża z fety, arbuza i bazylii, czyli letnie orzeźwiające koreczki imprezowe
    Przyznam, że nie znam osoby, która by nie lubiła arbuzów, który jest niesamowicie odświeżający i zarazem kruchy. Proponuję bardziej wystawną, imprezową wersję mojej ulubionej letniej sałatki - wieża z fety, arbuza i bazylii.
  • Wino, czyli moja propozycja napoju bogów w przyzwoitej cenie

    Przepis dodany:
    4.80
    Wino, czyli moja propozycja napoju bogów w przyzwoitej cenie
    Wino to pierwszy alkohol jaki wypiłam. I to w dodatku nie byle jakie, tylko prosto z piwnicy winiarni w środkowej Francji. Miałam wtedy 16 lat i wyszłam stamtąd zygzakiem - wypiłam cały 1kieliszek Od tamtej pory (no może od 18 roku życia) wino...
  • Wspaniały mus czekoladowy na biszkopcie genueńskim

    Przepis dodany:
    4.67
    Wspaniały mus czekoladowy na biszkopcie genueńskim
    Ostatnio "chodziło za mną" ciasto czekoladowe. Ale takie bardzo, bardzo czekoladowe - macie tak? Jednak nie chciałam, aby to był zwykły tort z kremem, więc wymyśliłam, że zrobię mus czekoladowy, ale nico inaczej niż zazwyczaj. Mus czekoladowy na...
  • Wino, ser... i śpiew! Wspaniała deska serów i przekąsek.

    Przepis dodany:
    4.77
    Wino, ser... i śpiew! Wspaniała deska serów i przekąsek.
    Uwielbiam sery, wszelkiego rodzaju. Nie wyobrażam sobie otworzyć butelki wina i nie mieć pod ręką jakiegoś sera. Może to być "ser śmierdziuszek", żółty ser, ostry ser, łagodny ser, jakikolwiek ser - grunt, aby był.Niezobowiązujący bankiet,...
  • Vol-au-vent z musem łososiowy, skórką z cytryny, koperkiem i czerwonym kawiorem

    Przepis dodany:
    4.60
    Vol-au-vent z musem łososiowy, skórką z cytryny, koperkiem i czerwonym kawiorem
    Wspaniała, wykwintna i dodatkowo bardzo apetycznie wyglądająca przystawka, która z całą pewnością zawojuje twoje przyjęcie. To danie można zaserwować na letnim przyjęciu jak również jako sylwestrową przystawkę. Wszystkie części składowe...
  • Owoce uwięzione w lodzie, czyli sorbet z owocami

    Przepis dodany:
    4.73
    Owoce uwięzione w lodzie, czyli sorbet z owocami
    Jeżeli Wasze dzieci nie lubią jeść owoców, to ta wersja lodów na pewno je przekona. Owoce na patyku to wspaniała przekąska, która pokaże, że jedzenie owoców nie musi być nudne. Ja do swoich lodów użyłam świeżego mango, nektarynki i...
  • Truskawkowe kapelusze, czyli owoce podane na cieście francuskim

    Przepis dodany:
    4.78
    Truskawkowe kapelusze, czyli owoce podane na cieście francuskim
    Truskawki są obok czereśni moim ulubionym letnim owocem. Kiedy przygotowuję letni imprezy, lubię je podawać od różnymi postaciami. W tym przepisie, są one sycącą przekąską, lekko kwaskową. Ważne jest, aby użyć tu dość małych truskawek,...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).