Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Sauté

W kuchni Sauté jest już 25 dobrych przepisów:

  • Domowe ravioli ze szpinakiem i ricottą

    Przepis dodany:
    4.56
    Domowe ravioli ze szpinakiem i ricottą
    Gdy zobaczyłam u Madame Edith raviolerę i jej ręcznie wykonane ravioli, wiedziałam, że przy najbliższej podróży do Włoch muszę sprawić sobie taką formę. Wykonanie domowych ravioli przy użyciu ravioleri wydaje się proste i wygodne, ale trzeba...
  • Crumble z rabarbarem

    Przepis dodany:
    4.87
    Crumble z rabarbarem
    Rabarbar to jeden z moich pierwszych smaków, a kompot  i placek z rabarbaru to moje wspomnienia z dzieciństwa, bo krzaki rabarbaru rosły na wpół dziko w ogrodzie dziadków. Jeśli szukacie najprostszego przepisu na deser z rabarbarem, który nie...
  • Risotto z białymi szparagami

    Przepis dodany:
    4.76
    Risotto z białymi szparagami
    Dlaczego tak bardzo lubię risotto? Bo "dobrze przyrządzone risotto jest jak przytulenie się do mamy: sprawia, że dobrze się czujesz." - twierdzi Jamie Oliver w "Kulinarnych wyprawach Jamiego". Święte słowa! Ciepły i treściwy posiłek ze...
  • Padellata di cozze e gamberi/Patelnia muli i krewetek

    Przepis dodany:
    4.90
    Padellata di cozze e gamberi/Patelnia muli i krewetek
    Kilogram krewetek plus pół kilograma muli podzielić przez dwie osoby równa się dwa pełne żołądki doprawione dużą dawką radości. Takiej uczty nie urządzam na co dzień, przez co jeszcze bardziej smakuje wyśmienicie. Padellata di cozze e...
  • Omlet ze szparagami

    Przepis dodany:
    4.56
    Omlet ze szparagami
    Bardzo podoba mi się koncepcja spirit of time stosowana przez pierwszego w Polsce szefa kuchni nagrodzonego gwiazdką Michelina - Wojciecha Modesta Amaro:"Bo ja roku nie dzielę na 4 pory, tylko na znacznie więcej odcinków, zgodnie z kalendarzem...
  • Włoska focaccia

    Przepis dodany:
    4.77
    Włoska focaccia
    Focaccia - włoskie pieczywo, które można jeść jako przystawkę lub dodatek do innego dania. Wspaniale nadaje się do skarpety, jak mówię na scarepttę, czyli wycieranie talerza kawałkiem pieczywa, żeby nie uronić ani jednej kropli wspaniałego...
  • Tradycyjny sernik z lemon curd

    Przepis dodany:
    4.71
    Tradycyjny sernik z lemon curd
    Dzisiaj zdradzę Wam jeden rodzinny sekret: najlepsze serniki w mojej rodzinie piekł dziadek. Tylko jego serniki nigdy nie opadały i były idealnie wilgotne. Na szczęście w porę spisałam jego przepis, który dzisiaj Wam prezentuję. Nieco go...
  • Risotto z krewetkami i cukinią

    Przepis dodany:
    4.72
    Risotto z krewetkami i cukinią
    Ryż to wspaniała podstawa. W doborze dodatków do niego jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia. Moim zdaniem połączenie krewetek z cukinią jest wspaniałe. Dodajmy do tego trochę włoskiego wina i mamy przepyszne, klasyczne danie kuchni...
  • Czekoladowa tarta z rocquefortem

    Przepis dodany:
    4.59
    Czekoladowa tarta z rocquefortem
    Słodka czekolada i ostry ser pleśniowy? Przyznacie, że to dosyć niecodzienne zestawienie. Wbrew pozorom rocquefort i czekolada stanowią harmonijne połączenie. W tarcie nie czuć wyraźnego smaku sera, za to dodaje on masie kremowej konsystencji. A...
  • Wegetariańska zupa Pho

    Przepis dodany:
    4.80
    Wegetariańska zupa Pho
    Dzisiaj prezentuję Wam przepis na wegetariańską zupę Pho, który obok zupy krem z selera i ziemniaków pochodzi z drugiego numeru "Smaku". Pho pochodzi z Wietnamu i tradycyjnie gotuje się ją na wołowinie. Do bulionu  na kościach, mostkach i...
  • Mini mazurki

    Przepis dodany:
    4.60
    Mini mazurki
    Co jakiś czas spotykamy się ze znajomymi w mojej kuchni i razem gotujemy, zagniatamy, pieczemy i ozdabiamy. Na jesieni piekliśmy pizze na kamieniu, przed Bożym Narodzeniem ozdabialiśmy pierniczki, potem przygotowywaliśmy ciasteczka na konkurs...
  • Pizza pieczona na kamieniu

    Przepis dodany:
    4.60
    Pizza pieczona na kamieniu
    Od kiedy mam kamień do pizzy, nie wyobrażam sobie innego sposobu pieczenia pizzy (może oprócz pieca opalanego drewnem dębowym;). Ba! Kamienia używam również do pieczenia chleba, mini pizz na przyjęcia i bułek. Dzisiaj prezentuję przepis na...
  • Guacamole

    Przepis dodany:
    4.71
    Guacamole
    Guacamole to obok tortilli i nachos jedno z najpopularniejszym dań kuchni meksykańskiej. Można go przyrządzać z wieloma dodatkami, np. z kolendrą, oliwą czy majonezem, ale w tym przypadku jestem zwolenniczką zasady, że im mniej, tym lepiej....
  • Zupa krem z selera i ziemniaków ze "Smaku"

    Przepis dodany:
    4.57
    Zupa krem z selera i ziemniaków ze "Smaku"
    O "Smaku" i "Kukbuku" napisano już wiele. Obie pozycje i oba numery przeczytałam od deski do deski i może kiedyś pokuszę się o subiektywną recenzję, ale najpierw chciałam wypróbować parę przepisów w nich proponowanych. Na pierwszy ogień...
  • Wielkanocna babka herbaciana z pomarańczą

    Przepis dodany:
    4.48
    Wielkanocna babka herbaciana z pomarańczą
    Herbata i cytryna - klasyczne połączenie. A gdyby tak połączyć mocną czarną herbatę z pomarańczą? Herbaciana babka jest wilgotna, zwarta i ma szlachetny smak. To świetny pomysł na zaskakujący wielkanocny deser.Składniki:- 100 g masła - 100 g...
  • Make Hummus Not War

    Przepis dodany:
    4.91
    Make Hummus Not War
    Co zrobić, żeby zaprowadzić pokój na świecie?  Można protestować przeciwko wojnom, wziąć udział w marszu pokoju czy podpisać petycję. Można również zacząć od przygotowania hummusu. To pierwszy punkt na liście dziesięciu rzeczy,...
  • Francuska zupa cebulowa

    Przepis dodany:
    4.47
    Francuska zupa cebulowa
    Cebula to takie wdzięczne warzywo. Na świeżo potrafi być bardzo ostra i piekąca. Podsmażona na złocisto nadaje smaku sosom, potrawkom, curry czy tagine, a długo duszona zmienia się w słodką bazę chutneyów, konfitur czy właśnie zupy...
  • Makaroniki

    Przepis dodany:
    4.88
    Makaroniki
    Po raz pierwszy z makaronikami spotkałam się ... na zajęciach z gender studies. Omawialiśmy dramat "Dom lalki" Ibsena. Nora, główna bohaterka, żyje w perfekcyjnym domu w na pozór idealnym małżeństwie. Mąż zaczyna jej wydzielać makaroniki,...
  • "Cudnie chudnie" Kasi Bosackiej - recenzja

    Przepis dodany:
    4.71
    "Cudnie chudnie" Kasi Bosackiej - recenzja
    Czy osobę będącą stale na diecie, która przeczytała stertę książek i artykułów o zdrowym odżywianiu, można jeszcze czymś zaskoczyć? Pewnie. W najnowszej książce Katarzyny Bosackiej "Cudnie chudnie. Żegnaj, pulpecie" znalazłam trochę...
  • Tarta kakaowa

    Przepis dodany:
    4.59
    Tarta kakaowa
    Przepis pochodzi z mojego poplamionego i lekko sfatygowanego segregatora, do którego wpisywałam swoje pierwsze przepisy. Spód tarty to tradycyjne ciasto półkruche, a górę pokrywa uwielbiana przeze mnie masa z mleka w proszku. Wiem, wiem: tłusto,...
  • Curry rybne według przepisu Roberta Makłowicza

    Przepis dodany:
    4.53
    Curry rybne według przepisu Roberta Makłowicza
    Spoglądam na gałęzie drzew uginające się pod kilkucentymetrową warstwą śniegu i pokryte solą chodniki. Dzięki Robertowi Makłowiczowi i jego przepisowy na rybne curry przenoszę się w gorące i kolorowe Indie. Nikt tak jak on nie potrafi swoimi...
  • Pieczony pstrąg na caponacie

    Przepis dodany:
    4.67
    Pieczony pstrąg na caponacie
    Nie dajcie się zwieść - caponata wygląda jak zwykła potrawka z warzyw. Jednak już pierwszy kęs będzie dla Was niespodzianką: słodko-kwaśny smak pochodzący od oliwek, kaparów, octu winnego  i brązowego cukru nie przywodzi na myśl żadnej...
  • Waniliowy sernik z ricotty

    Przepis dodany:
    4.77
    Waniliowy sernik z ricotty
    Dzięki użyciu ricotty sernik jest niezwykle miękki i lekki, a uroku i smaku dodają malutkie ziarenka wanilii. Samo przygotowanie ciasta zajmuje nie więcej niż 15 minut. Należy tylko wcześniej wyjąć składniki z lodówki, żeby były w...
  • Czarne spaghetti z owocami morza

    Przepis dodany:
    4.66
    Czarne spaghetti z owocami morza
    Najbardziej lubię potrawy, które nie tylko są smaczne, ale również przyciągają uwagę kolorami i zapachami: słonecznie zółte kedgeree, złocista polenta, kolorowe tagine, zielony krem ze szparagów i wiele wiele innych. Dzisiaj dla odmiany...
  • Grochówka

    Przepis dodany:
    4.70
    Grochówka
     "Szwedzi zajadają się tą treściwą zupą od średniowiecza. W tamtych czasach wszyscy napełniali nią żołądek w czwartek, przygotowując się do tradycyjnego chrześcijańskiego piątkowego postu. Jako ukłon w stronę tej tradycji czwartek...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).