Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni ŚWIAT WYPIEKÓW

W kuchni ŚWIAT WYPIEKÓW jest już 211 dobrych przepisów:

  • Mazurek z rodzynkami, śliwkami i kremem rumowym

    Przepis dodany:
    4.56
    Mazurek z rodzynkami, śliwkami i kremem rumowym
    Jak co roku mam dla Was nowy przepis na mazurek. Tym razem na biszkoptowym spodzie, z pyszną masą śliwkowo-rodzynkową, wykończony kremem na bazie bezy szwajcarskiej z dodatkiem białego rumu. Składniki Spód: 2 żółtka 3 białka 40g mąki tortowej...
  • Szpinakowe ciasto z kremem cytrynowym i truskawkami

    Przepis dodany:
    4.75
    Szpinakowe ciasto z kremem cytrynowym i truskawkami
    Leśny mech jest ogólnie znanym i lubianym ciastem, które często gości na stołach przełożone śmietaną, tudzież kremem śmietankowym, często posypane pestkami granatu. Taka właśnie wersja pojawiła się na blogu kawałek czasu temu i...
  • Sernik z białą czekoladą i frużeliną wiśniową

    Przepis dodany:
    4.87
    Sernik z białą czekoladą i frużeliną wiśniową
    Połączenie serka mascarpone i białej czekolady, z dodatkiem śmietanki i serka homogenizowanego sprawia, że ten sernik jest niezwykle gładki, wręcz aksamitny, a delikatność masy serowej doskonale współgra ze zdecydowanym smakiem wiśni. Ciasto...
  • Babka z marcepanem i wiśniami

    Przepis dodany:
    4.82
    Babka z marcepanem i wiśniami
    Babki to ostatnio jedne z moich ulubionych wypieków. Jak się okazuje nie muszą być wcale zawsze takie same, jak mi się do niedawna wydawało. Ich smak i konsystencję można modyfikować używając przeróżnych dodatków. Można kombinować ze...
  • Ciasteczka cytrynowe

    Przepis dodany:
    4.75
    Ciasteczka cytrynowe
    Delikatne ciastka o cytrynowym smaku i zapachu. Cukier puder, w którym obtoczone jest surowe ciasto sprawia, że ciastka są chrupiące z wierzchu, a pozostają miękkie i nieco ciągnące się w środku. Piekąc je, należy pamiętać, aby zachować...
  • Bezglutenowe babeczki z kremem owocowym

    Przepis dodany:
    4.53
    Bezglutenowe babeczki z kremem owocowym
    Niezwykle miękkie i wilgotne babeczki z mąką kokosową, wykończone aksamitnym kremem maślanym na bazie bezy szwajcarskiej z dodatkiem puree z mango. Użyłam mango z puszki. Zamiast mango można użyć dowolnych owoców pozbawionych pestek....
  • Lukier królewski – dekoracja pierniczków II

    Przepis dodany:
    4.85
    Lukier królewski – dekoracja pierniczków II
    Kochani, święta już tuż tuż i to już ostatnia chwila na dekorowanie pierniczków. Jak co roku, moje pierniczki dekoruję lukrem królewskim. Tym razem mam dla Was nieco inny przepis niż w roku ubiegłym. Kto wie, czy nie lepszy. Składniki: 1 duże...
  • Piernik z marchwi

    Przepis dodany:
    4.76
    Piernik z marchwi
    Mamy grudzień, więc czas na świąteczne wypieki. W tym roku zaczynam od piernika innego niż wszystkie. Innego, bo marchewkowego. Zaciekawił mnie ten przepis ze względu na marchew właśnie i wiecie co? Bardzo wszystkim smakował. Jest aromatyczny, ma...
  • Kawowa kostka toffi z ryżem preparowanym

    Przepis dodany:
    4.46
    Kawowa kostka toffi z ryżem preparowanym
    Od jakiegoś czasu, na różnych stronach pojawiają się przepisy na ciasta z wykorzystaniem ryżu preparowanego. Od samego początku ciekawił mnie ten składnik, więc musiałam wykorzystać go również u siebie. Postawiłam na delikatny biszkopt...
  • Czekoladowe ciasto z musem bananowym

    Przepis dodany:
    4.74
    Czekoladowe ciasto z musem bananowym
    Dziś proponuję dość klasyczne połączenie smaków: bananowy i czekoladowy, które w takiej formie stają się jeszcze bardziej kuszące. Bazą jest tu tradycyjne ciasto murzynkowe, do tego mus bananowy, a na wierzchu delikatna i rozpływająca się w...
  • Dyniowe ciasto z jabłkami

    Przepis dodany:
    4.76
    Dyniowe ciasto z jabłkami
    Kolejna moja propozycja na wykorzystanie dyni to to pyszne, mocno aromatyczne ciasto ucierane z dodatkiem jabłek. Jest niesamowicie miękkie i wilgotne, cudownie pachnie przyprawami i uzależnia. Składniki: 200g masła 235g drobnego cukru 2 jajka 3/4...
  • Jesienny przekładaniec z miodem, orzechami i ajerkoniakiem

    Przepis dodany:
    4.85
    Jesienny przekładaniec z miodem, orzechami i ajerkoniakiem
    Moja dzisiejsza propozycja to niebanalne połączenie miodu, orzechów, ajerkoniaku i kakao. Niby klasyka, ale nie do końca. Słodki smak karmelu orzechowego i ajerkoniaku przełamany jest kwaśnym dżemem porzeczkowym, który, jak się okazało,...
  • Babka dyniowa

    Przepis dodany:
    4.70
    Babka dyniowa
    Aromatyczna, miękka i wilgotna babka z dynią. Idealna, aby umilić sobie chłodne jesienne wieczory. Tutaj znajdziecie informację jak zrobić puree z dyni. Składniki wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej 220g mąki tortowej 2...
  • Kostka Banoffee bez pieczenia

    Przepis dodany:
    4.91
    Kostka Banoffee bez pieczenia
    Cudownie kremowa kostka z bananami i kajmakiem, z dodatkiem bitej śmietany – to moja wersja popularnej tarty banoffee. Warstwy przekładane są herbatnikami maślanymi. Aby zmiękły, potrzebują kilku-kilkunastu godzin w lodówce. Ja używam...
  • Babeczki dyniowe

    Przepis dodany:
    4.91
    Babeczki dyniowe
    Bohaterką dzisiejszego przepisu jest dynia, a właściwie puree z dyni. Babeczki z jego dodatkiem są fantastycznie wilgotne i mają piękny kolor. Do tego przyprawy korzenne, a na wierzch krem z serka mascarpone i jesteśmy w jesiennym niebie. Składniki...
  • Puree z dyni

    Przepis dodany:
    4.48
    Puree z dyni
    Do tej pory z dynią miałam niewiele wspólnego. Poza dyniową kostką sernikową, na blogu nie ma żadnego przepisu, który opierałby się na tym składniku. W tym roku nadszedł czas na zmianę. Mam dla Was kilka przepisów z użyciem puree z dyni. Ale...
  • Konkurs „Wrześniowy powrót do dzieciństwa” – wyniki

    Przepis dodany:
    4.50
    Konkurs „Wrześniowy powrót do dzieciństwa” – wyniki
    Nadszedł czas, aby ogłosić wyniki naszego wrześniowego konkursu. Zadanie wybrania trzech najciekawszych komentarzy było nie lada wyzwaniem. Absolutnie wszystkie były ciekawe i niosły ze sobą coś ogromnie ważnego – Wasze wspomnienia. Jednak...
  • Konkurs „Wrześniowy powrót do dzieciństwa”

    Przepis dodany:
    4.64
    Konkurs „Wrześniowy powrót do dzieciństwa”
    Sklep Opakowania Cukiernicze i blog Świat Wypieków zapraszają na konkurs  WRZEŚNIOWY POWRÓT DO DZIECIŃSTWA Wrzesień dla wielu z nas jest czasem wyjątkowym. To nie tylko koniec wakacji i powrót do szkoły dla dzieci. To również poniekąd powrót...
  • Leśny przekładaniec z makiem

    Przepis dodany:
    4.87
    Leśny przekładaniec z makiem
    Po Placku z owocami w śmietanie, w zamrażalniku miałam resztę mieszanki owoców leśnych. Zdecydowałam wykorzystać je do kremu. Ogólny pomysł na ciasto miałam już w głowie, ale ostateczna wersja powstawała tak naprawdę podczas pieczenia....
  • Ciasto drożdżowe ze śliwkami i twarożkiem

    Przepis dodany:
    4.80
    Ciasto drożdżowe ze śliwkami i twarożkiem
    Chyba nie ma milszego zapachu od zapachu piekącego się ciasta drożdżowego rozchodzącego się po domu. Zatęskniłam za nim, więc takie właśnie ciacho znalazło się u mnie w piekarniku. A że pora śliwkowa w pełni, w tym wypieku nie mogło tych...
  • Kostka „Kokosowe Latte” (bez mąki pszennej)

    Przepis dodany:
    4.49
    Kostka „Kokosowe Latte” (bez mąki pszennej)
    Delikatna, rozpływająca się w ustach masa kawowo-kokosowa na czekoladowym cieście, a na górze mleczna pianka z mlekiem skondensowanym. Składniki Ciasto: 50g masła 60g drobnego cukru białego 70g drobnego cukru trzcinowego Demerara 1 jajko 20g kakao...
  • Placek z owocami w śmietanie

    Przepis dodany:
    4.63
    Placek z owocami w śmietanie
    Bardzo smaczne półkruche ciasto z nadzieniem z owoców zanurzonych w śmietanowej masie. Przepis w postaci wycinka z jakiejś gazety znalazłam w jednym z moich zeszytów – jest już tam dobrych parę lat i aż dziw bierze, że do tej pory nie...
  • Ciasteczka żytnio-owsiane z ziarnami

    Przepis dodany:
    4.51
    Ciasteczka żytnio-owsiane z ziarnami
    Po prawie dwumiesięcznej przerwie w blogowaniu wracam do Was z nowymi przepisami. Na pierwszy rzut idą chrupiące ciasteczka na żytniej mące z płatkami owsianymi, otrębami i ziarnami. Idealnie nadają się na szybką przekąskę w pracy, czy też w...
  • Babeczki czekoladowe z dekoracją z masy cukrowej (wycinarka z polskimi znakami)

    Przepis dodany:
    4.64
    Babeczki czekoladowe z dekoracją z masy cukrowej (wycinarka z polskimi znakami)
    Dziś mam coś dla tych, którzy lubią czekoladowe smaki. Pomimo żaru lejącego się z nieba i protestów domowników, postanowiłam włączyć piekarnik i upiec babeczki. I to nie byle jakie, bo czekoladowe z czekoladowym kremem na bazie masła i...
  • Ciasteczka z masłem orzechowym

    Przepis dodany:
    4.83
    Ciasteczka z masłem orzechowym
    Chrupiące ciasteczka z masła orzechowego, które szybko stały się jednymi z moich ulubionych. Lekko słona nuta fantastycznie podkreśla fistaszkowy smak sprawiając, że sięga się po następne. Inspiracja: Anna Olson „Back to baking”...
  • Truskawkowe ciasto na kaszy mannej

    Przepis dodany:
    4.51
    Truskawkowe ciasto na kaszy mannej
    Ciasto, które proponuję Wam dzisiaj jest nieco inne niż wszystkie, które znalazły się do tej pory na blogu. Inne, ponieważ jednym z głównych jego składników jest kasza manna. Sprawia ona, że ciasto jest zbite, bardzo sycące i momentami dość...
  • Cytrynowe babeczki jogurtowe z kremem truskawkowym

    Przepis dodany:
    4.74
    Cytrynowe babeczki jogurtowe z kremem truskawkowym
    Pulchniutkie i mięciutkie babeczki o wyraźnym cytrynowym smaku, a do tego fantastyczny jogurtowy krem z truskawkami. Składniki na ok. 20-22 babeczek: 250g jogurtu naturalnego 150g stopionego i wystudzonego masła 4 duże jajka skórka otarta z dwóch...
  • Brownie

    Przepis dodany:
    4.81
    Brownie
    Brownie to ciasto, którego moim zdaniem na blogu zdecydowanie brakowało. Już od jakiegoś czasu szukałam przepisu, który spełniłby moje oczekiwania i w końcu znalazłam. To brownie jest jak dla mnie idealnie wilgotne, choć wiem, że niektórzy...
  • Śmietanowe ciasto migdałowo-truskawkowe

    Przepis dodany:
    4.75
    Śmietanowe ciasto migdałowo-truskawkowe
    Truskawki pojawiły się na straganach, więc czas rozpocząć sezon na truskawkowe wypieki. Moja pierwsza tegoroczna propozycja, to bardzo lekkie ciacho, którego podstawą jest biszkopt migdałowy, galaretka z truskawek i mnóstwo bitej śmietanki. Co...
  • Tarta z kremem rabarbarowym i bitą śmietaną

    Przepis dodany:
    4.65
    Tarta z kremem rabarbarowym i bitą śmietaną
    Ta tarta to coś dla wielbicieli rabarbaru i jego kwaśnego smaku. Krem zrobiony na bazie soku z rabarbaru jest orzeźwiająco kwaśny, a delikatna bita śmietanka bardzo przyjemnie ten smak równoważy. Składniki Ciasto: 190g mąki pszennej 90g zimnego...
  • Ciasteczka cynamonowe

    Przepis dodany:
    4.63
    Ciasteczka cynamonowe
    Pyszne i chrupiące ciasteczka cynamonowe. Zdecydowanie uzależniają, świetnie smakują z kubkiem mleka, jak również do kawy czy herbaty. Aż dziw bierze, że tak proste ciasteczka mogą być tak smaczne. Przepisem podzieliła się ze mną Monika....
  • Rolada bezowa z rabarbarem

    Przepis dodany:
    4.55
    Rolada bezowa z rabarbarem
    Moje pierwsze podejście do rolady bezowej, na którą miałam ochotę już bardzo dawno. Delikatną i miękką bezę połączyłam z kremem budyniowym na bazie soku z rabarbaru. Całość uzupełniłam rabarbarem zapiekanym z cukrem. Wyszedł bardzo...
  • Ucierany placek z rabarbarem

    Przepis dodany:
    4.88
    Ucierany placek z rabarbarem
    Sezon rabarbarowy w pełni, a ja ostatnio stałam się fanką ciast ucieranych. A jak powszechnie wiadomo, ciasto ucierane i rabarbar to znakomite połączenie. Składniki: 2 jajka 210g drobnego cukru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 150g mąki...
  • Ucierane ciasto na maślance z owocami

    Przepis dodany:
    4.73
    Ucierane ciasto na maślance z owocami
    Bardzo proste w wykonaniu i szybkie ciasto z owocami. Jest miękkie, wilgotne, owinięte folią spożywczą utrzymuje te walory nawet do 4 dni. Właśnie zjadłam ostatni kawałek, a robiłam je we wtorek (dziś już sobota). Przyznam, że w tym tygodniu...
  • Czekoladowy tort z wiśniami i kremem z serka mascarpone

    Przepis dodany:
    4.86
    Czekoladowy tort z wiśniami i kremem z serka mascarpone
    Czekolada i wiśnie – połączenie dość klasyczne, ale jakże smaczne. Pomimo tego, że ciasto wygląda na zbite, wcale takie nie jest. Jest mięciutkie i rozpływa się w ustach. Świetnie nadaje się też na babeczki, które prezentowałam kilka...
  • Chałwowy przekładaniec bez pieczenia

    Przepis dodany:
    4.46
    Chałwowy przekładaniec bez pieczenia
    Chałwa – albo się ją uwielbia, albo nie znosi. Ja oczywiście należę do tej pierwszej grupy. Ucieszyłam się więc niezmiernie, kiedy zaglądając do mojej szafki-spiżarki zobaczyłam chałwę, która jakimś cudem uchowała się przed...
  • Owocowy sernik z mascarpone

    Przepis dodany:
    4.72
    Owocowy sernik z mascarpone
    Delikatny, kremowy, rozpływający się w ustach. To słowa, którymi mogę opisać ten serniczek. A przy tym jest dość łatwy i szybki w przygotowaniu. Najtrudniejszą częścią jest czekanie, aż stężeje. Składniki Spód: ok. 16 dużych okrągłych...
  • Ciasto „Popapraniec”

    Przepis dodany:
    4.70
    Ciasto „Popapraniec”
    Dzisiejszy przepis to jedno z tych ciast, po spróbowaniu których od razu prosi się o przepis. Miałam okazję jeść je po raz pierwszy przed świętami, kiedy to uczennica przyniosła blachę tego cuda z okazji dnia hobbysty. Ciasto zachwyciło mnie...
  • Czekoladowe babeczki z kremem z masła orzechowego

    Przepis dodany:
    4.76
    Czekoladowe babeczki z kremem z masła orzechowego
    Miękkie i puszyste, o intensywnym czekoladowym smaku. Udekorowane lekkim kremem z masła orzechowego. Czegóż chcieć więcej? Podane składniki wystarczą na zrobienie ok. 18 dużych babeczek. Jeśli macie standardowe papilotki, to babeczek wyjdzie...
  • Ciasto 3-Bit

    Przepis dodany:
    4.80
    Ciasto 3-Bit
    Bardzo popularne ciasto, które widziałam już w wielu wersjach. Jako, że na blogu go brakowało, postanowiłam stworzyć swoją wersję. Wyszło pysznie, słodko – ale nie za słodko. Po przeleżakowaniu w lodówce przez noc, herbatniki zmiękły...
  • Najprostsze ciasto czekoladowe

    Przepis dodany:
    4.90
    Najprostsze ciasto czekoladowe
    Bardzo proste i bardzo szybkie w wykonaniu ciasto. Przy tym jest też bardzo smaczne. Ma lekko piernikowy posmak dzięki zawartości cynamonu, a dżem nadaje mu owocowej nutki, a przy okazji sprawia, że ciasto jest wilgotne. Całość posmarowałam lekkim...
  • Babka marmurkowa

    Przepis dodany:
    4.75
    Babka marmurkowa
    Tego wypieku chyba nie trzeba nikomu przedstawiać. Babka marmurkowa gości na naszych stołach od bardzo dawna i chyba bardzo często. Pamiętam, że jako jedenastoletnia dziewczynka sama piekłam ją dość często pod okiem taty, któremu oczywiście...
  • Babka pomarańczowo-jogurtowa

    Przepis dodany:
    4.77
    Babka pomarańczowo-jogurtowa
    Dziś kolejna propozycja, która świetnie sprawdzi się na wielkanocnym stole i nie tylko. To wspaniała babka pachnąca pomarańczą. Ciasto ma dość zbite, ale wilgotne. Smak pomarańczy jest dobrze wyczuwalny, a lukier z dodatkiem soku pomarańczowego...
  • Mazurek czekoladowy

    Przepis dodany:
    4.54
    Mazurek czekoladowy
    Jednym z bardziej tradycyjnych mazurków goszczących na wielkanocnych stołach jest mazurek czekoladowy. Często jest to kruche ciasto wypełnione pysznym ganache. Moja wersja jest inna. Zaczęłam od czekoladowego ciasta ucieranego, na to nałożyłam...
  • Babka piwna

    Przepis dodany:
    4.82
    Babka piwna
    Jak być może zauważyliście, ostatnio bardzo lubię piec babki. Tym bardziej, że mamy okres przedwielkanocny. Dzisiaj proponuję Wam babkę z dodatkiem piwa, dzięki któremu zyskuje ona bardzo fajny posmak. Babka jest wilgotna, bardziej zbita niż...
  • Mazurek chałwowy z białą czekoladą

    Przepis dodany:
    4.54
    Mazurek chałwowy z białą czekoladą
    Tym razem postawiłam na ciasto półkruche, intensywnie chałwowy krem i boski krem z białej czekolady i serka śmietankowego. Dla przełamania słodyczy, spód ciasta posmarowałam wiśniowym dżemem, a wierzch posypałam gorzkim kakao. Mocno wyczuwalna...
  • Babka majonezowa

    Przepis dodany:
    4.87
    Babka majonezowa
    Dzisiejsza babka to wypiek, do którego podchodziłam bardzo ostrożnie i od ubiegłego roku. No bo jak to? Majonez do babki?! Szczerze przyznam, że zostałam bardzo pozytywnie zaskoczona. Babka jest bardzo puszysta, miękka i wilgotna. Niektórzy...
  • Mazurek orzechowo-cytrynowy

    Przepis dodany:
    4.53
    Mazurek orzechowo-cytrynowy
    Pierwsza tegoroczna wielkanocna propozycja to mazurek na miodowym spodzie, z karmelową masą orzechową i aksamitnym cytrynowym kremem, który bosko łączy ze sobą wszystkie smaki ciasta. Jak to z mazurkami bywa, ten również jest dość słodki i...
  • Murzynek de Lux

    Przepis dodany:
    4.77
    Murzynek de Lux
    Tym przepisem podzieliła się ze mną koleżanka, która wymyśliła go mając ochotę na coś słodkiego. Wykorzystała pozostałą po świętach przyprawę do piernika, która świetnie sprawdza się z sernikowym nadzieniem ciasta. W zależności od...
  • Czekoladowa babka z cukinią

    Przepis dodany:
    4.63
    Czekoladowa babka z cukinią
    Zdecydowanie wspaniała babka. Nafaszerowana jest kawałkami czekolady i orzechami, które przyjemnie chrupią w buzi. Aromatyczna za sprawą cynamonu. Jeśli macie obiekcje przed używaniem warzyw do wypieków, to porzućcie je choć na chwilę i sami...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).