Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Szczypta smaq

W kuchni Szczypta smaq jest już 296 dobrych przepisów:

  • Waniliowy budyń z tapioki - wegański

    Przepis dodany:
    4.51
    Waniliowy budyń z tapioki - wegański
    Są takie potrawy, które od pierwszej łyżeczki kradną nasze serca doprowadzając do euforii kubki smakowe :D .  Taki jest właśnie budyń z tapioki! Banalnie prosty, dobry na śniadanie, podwieczorek, przekąskę i deser. Przygotowujemy go na...
  • Mój ulubiony przepis na jesień - zapiekana papryka

    Przepis dodany:
    4.63
    Mój ulubiony przepis na jesień - zapiekana papryka
    Gdyby nie to, że wokół wciąż spadają liście i jest coraz więcej "nagich" drzew, to trudno by uwierzyć, że to już jesień ;)  W zapomnianym kącie ogródka na lekko pożółkłym krzaku wciąż dojrzewają pomidorki koktajlowe, w kwietniku...
  • Hello Happy - podkład, który pokochasz

    Przepis dodany:
    4.64
    Hello Happy - podkład, który pokochasz
    Ciepło, baaardzo ciepło.... Full make-up można sobie odpuścić, ale krem z filtrem i drobne poprawki urody są wskazane. Po miesiącu znajomości, spotkaniach dzień w dzień - świetna z nas para! Chciałabym abyście w końcu go poznały, gdyż...
  • Fillerina - pierwsza dermokosmetyczna kuracja wypełniająca do użytku domowego

    Przepis dodany:
    4.67
    Fillerina - pierwsza dermokosmetyczna kuracja wypełniająca do użytku domowego
    Być wiecznie młodą! Przyznam, chciałabym i sądzę, że nie ja jedna :) Prawda jest taka, że niezależnie od tego czy zawsze przykładałyśmy duża uwagę do pielęgnacji, czy też miałyśmy jeden uniwersalny krem nawilżający samotnie...
  • Rumunia i Bułgaria - nowa oferta win w Lidlu

    Przepis dodany:
    4.71
    Rumunia i Bułgaria - nowa oferta win w Lidlu
    W Lidlu pojawiły się wina z Bułgarii i Rumunii... i choć to Europa to kierunki winiarskie dość egzotyczne i nie do końca spenetrowane, zwłaszcza Rumunia, która dla nas jest dużym odkryciem. Natomiast wina bułgarskie lata temu były jednymi z...
  • Lato w krótkich spodenkach

    Przepis dodany:
    4.57
    Lato w krótkich spodenkach
    Spotkanie biznesowe w plenerze. Poważnie... ale pozostawiając odrobinę swobody. Choć słońce nas rozpieszcza, bikini nie zawsze możemy ubrać. Wybierając ten zestaw ściągnęłam z suszarki ulubione spodenki - tak je lubię, że...
  • I love flowers

    Przepis dodany:
    4.70
    I love flowers
    Kochamy kwiaty! Są obecne w naszym domu, ogrodzie... nawet na talerzu idealnie zdobią potrawy dodającim szczyptę koloru. Kwiaty opanowały również świat mody, cieszy mnie to bardzo bo nie tylko fajnie wyglądają na ubraniach ale i dają dużo...
  • Jack & Burger - szaleństwo smaków! SomePlace Else, Sheraton Grand Kraków

    Przepis dodany:
    4.55
    Jack & Burger - szaleństwo smaków! SomePlace Else,  Sheraton Grand Kraków
    W minionym tygodniu mieliśmy okazje przetestować mega wypasione burgery, które są serwowane w restauracji SomePlace Else w hotelu Sheraton Grand Kraków. Co w nich takiego niezwykłego? Menu Jack & Burger zostało zainspirowane smakami...
  • Letnie orzeźwienie w maju

    Przepis dodany:
    4.89
    Letnie orzeźwienie w maju
    W tym roku zima długo nie mogła się z nami rozstać. Z tym większą radością łapczywie łapaliśmy każdy nieśmiały wiosenny promień słońca wystawiając twarz w kierunku zachmurzonego nieba.Wyczekiwana wiosna buchnęła z pełnym impetem...
  • Włoskie warsztaty kulinarne z Sanpellegrino

    Przepis dodany:
    4.54
    Włoskie warsztaty kulinarne z Sanpellegrino
    W minionym tygodniu na zaproszenie kultowej włoskiej marki SANPELLEGRINO oraz wydawnictwa KUKBUK miałam okazję uczestniczyć w niezwykle apetycznych warsztatach kulinarnych. Przy dźwiękach włoskich przebojów - cudownie musujących naturalnych...
  • Hotel od kuchni. Zamek Ryn

    Przepis dodany:
    4.61
    Hotel od kuchni. Zamek Ryn
    Kochani dziś gratka dla miłośników podróży po Polsce, luksusowego wypoczynku i dobrej zabawy - Zamek Ryn****, wyjątkowy hotel pięknie położony w samym sercu Mazur, XIV-wieczny Zamek Krzyżacki, miejsce z ogromną tradycją, także kulinarną. W...
  • Dieta oxy - czego możesz się spodziewać?

    Przepis dodany:
    4.51
    Dieta oxy - czego możesz się spodziewać?
    Dieta OXY to dieta odchudzająca oparta o wysoką podaż białka. Komunikacja z pacjentem/klientem odbywa się za pośrednictwem strony internetowej dietaoxy.pl . Dietę zaczynamy od wypełnienia testu psychometrycznego i otrzymania spersonalizowania planu...
  • Dobrze jest wyskoczyć na piwo z Sokołowem - relacja z warsztatów Akademii Smaku

    Przepis dodany:
    4.48
    Dobrze jest wyskoczyć na piwo z Sokołowem - relacja z warsztatów Akademii Smaku
    Znakomite piwo i pyszne burgery. Na zaproszenie Sokołowa tym razem warsztaty Akademii Smaku zaczęliśmy od warzenia i degustowania piw kraftowych w Brofakturze, siedleckiej manufakturze piwnej mieszczącej się w zabytkowej Hali Targowej w...
  • Zioła dla smaku, zdrowia i urody - recenzja książki

    Przepis dodany:
    4.80
    Zioła dla smaku, zdrowia i urody - recenzja książki
    Moda na naturalne sposoby dbania o zdrowie, samopoczucie i wygląd zyskuje coraz większą grupę zwolenników. Zaczynamy szukać produktów na naturalnych składnikach, przyglądać się jadalnym kwiatom w ogródku lub na łące, skubać zioła,...
  • Polka 2016 ze Srebrnej Góry, polskie wina wracają do Lidla.

    Przepis dodany:
    4.54
    Polka 2016 ze Srebrnej Góry, polskie wina wracają do Lidla.
    Oto Polka. Subtelna, łagodna, choć niepozbawiona charakteru. Jest doskonałą towarzyszką romantycznych spotkań we dwoje i wieczorów z przyjaciółmi. Pochodzi z Krakowa, z malowniczej winnicy położonej w dolinie Wisły, na zboczach Srebrnej...
  • Jak zrobić domową mąkę i makę bezglutenową

    Przepis dodany:
    4.72
    Jak zrobić domową mąkę i makę bezglutenową
    Coraz większą popularnością cieszą się chleby i bułeczki wypiekane w domu. Wychodzimy z założenia, że jak sami je sobie upieczemy to wiemy co jemy. Okazuje się, że nie do końca jest to prawdą, bo na jakość domowego pieczywa poza...
  • Bezglutenowa tarta z pieczonego jogurtu na spodzie z batatów

    Przepis dodany:
    4.91
    Bezglutenowa tarta z pieczonego jogurtu na spodzie z batatów
    Bezglutenowa tarta z pieczonego jogurtu to nasza propozycja dla osób na diecie. Na spodzie z podpieczonych batatów wykładamy warzywa, u nas szpinak, brokuły i świeże zioła ale możecie użyć innych warzywnych kombinacji według własnych upodobań....
  • Kanelbullar - szwedzkie bułeczki cynamonowe

    Przepis dodany:
    4.74
    Kanelbullar - szwedzkie bułeczki cynamonowe
    Kanelbullar, drożdżowe bułeczki z dużą porcją cynamonu, zwinięte w ślimaczki i tradycyjnie polewane syropem cukrowym.Jak dla nas cukru w nich aż nadto wiec pieczemy je bez syropu i posypujemy super food - granulowaną czekoladą lub kruszonymi...
  • Sos mojo verde do jajek

    Przepis dodany:
    4.52
    Sos mojo verde do jajek
    O sosie mojo verde pisaliśmy już przy okazji "Zupy rybnej z sosem mojo verde canario". Zazwyczaj ma on luźniejszą konsystencję dobrą do polewania jedzenia. Kiedy podajemy go z jajkami lub jako pastę do kanapek dodajemy awokado lub zieloną paprykę....
  • Mule z mango w mleku kokosowym

    Przepis dodany:
    4.68
    Mule z mango w mleku kokosowym
    Pomysł na przepis "mule z mango" przywieźliśmy z Tajlandii. Prosto, szybko, aromatycznie i smakowicie. Jeśli tak jak my gustujecie w pikantnych potrawach dodajcie więcej chili. W wersji łagodnej z chili usuńcie nasiona i błony wewnętrzne,...
  • Lemoniada rabarbarowa z grapefruitem i rozmarynem

    Przepis dodany:
    4.89
    Lemoniada rabarbarowa z grapefruitem i rozmarynem
    Przed nami sezon rabarbarowy, który można sobie przedłużyć mrożąc odpowiedni zapas łodyżek tej cudownej rośliny. U nas pierwszy rabarbar co roku trafia do ciasta ucieranego i do lemoniady. Tak też będzie i w tym roku ;) Sezon...
  • Sirocco Sabriny Ghayour. Ciasto - mus z gorzkiej czekolady z kawą i kardamonem.

    Przepis dodany:
    4.66
    Sirocco Sabriny Ghayour. Ciasto - mus z gorzkiej czekolady z kawą i kardamonem.
    Uwielbiamy kuchnię Bliskiego Wschodu za solidne i umiejętne używanie przypraw i ziół zmieniających zwykłe jedzenie w kulinarną przygodę, oraz za celebrowanie posiłków składających się z wielu potraw, które jednocześnie trafiają na stół i...
  • Gotujemy polski drób z Arturem Morozem i sethlui.com. Warsztaty kulinarne.

    Przepis dodany:
    4.58
    Gotujemy polski drób z Arturem Morozem i sethlui.com. Warsztaty kulinarne.
    Pod koniec marca SzczyptaSmaQ została zaproszona przez Krajową Radę Drobiarstwa - Izbę Gospodarczą na bardzo kameralne warsztaty i rozmowy o jedzeniu z singapurskim blogerem Lui Wei Loong z SethLui.com i Arturem Morozem,...
  • Hotel od kuchni. New Wave w Wiśle

    Przepis dodany:
    4.62
    Hotel od kuchni. New Wave w Wiśle
    W połowie marca wybraliśmy się w głąb Beskidu Śląskiego do Hotelu New Wave w Wiśle. Kameralny hotel ulokowany jest na malowniczym wzgórzu Parecznika ok. 15 minut spacerkiem od centrum. Jest to orientacyjny czas zejścia wejście pod górkę może...
  • Tongbaechu-kimchi (Kimchi z całych liści kapusty)

    Przepis dodany:
    4.46
    Tongbaechu-kimchi (Kimchi z całych liści kapusty)
    Tongbaechu-kimchi to sfermentowana kapusta pekińska, którą przygotowuje się z całych liści, najbardziej popularny rodzaj kimchi w Korei, a jest ich ponad 300, który w zależności od regionu a nawet domu, w którym jest przygotowywane także...
  • Czy znacie dwumiesięcznik o zdrowym odżywianiu Food Forum?

    Przepis dodany:
    4.91
    Czy znacie dwumiesięcznik o zdrowym odżywianiu Food Forum?
    To czasopismo w całości poświęcone tematom zdrowego i świadomego odżywiania, zapobiegania chorobom i ich leczenia za pomocą diety. Food Forum powstało z myślą o dietetykach oraz konsumentach świadomych żywieniowo, dla których właściwa dieta...
  • Świąteczna oferta win w sklepach Lidl

    Przepis dodany:
    4.85
    Świąteczna oferta win w sklepach Lidl
    Na przedpremierowej degustacji przetestowaliśmy wina ze świątecznej oferty Lidl Polska, które będzie można kupić w sklepach już od 20 marca. Nam do gustu przypadło kilka butelek i chętnie postawimy je na stole nie tylko świątecznym (jeśli...
  • Pad Thai by chef Pong Aroonsang

    Przepis dodany:
    4.73
    Pad Thai by chef Pong Aroonsang
    Kolejny przepis przygotowany na warsztatach House of Asia. Chef Pong Aroonsang przygotował podstawą wersję Pad Thai. Tak jak w każdym tajskim przepisie najpierw przygotowujemy wszystkie składniki a później kilka minut przygotowań i można...
  • Chlebek bananowy orkiszowy z cynamonem i kurkumą

    Przepis dodany:
    4.63
    Chlebek bananowy orkiszowy z cynamonem i kurkumą
    Chlebek bananowy z mąką orkiszową słodzony daktylami i cukrem kokosowym lub trzcinowym to dla nas zdrowsza wersja słodkiego pieczywa. Gdzie tylko możemy dodajemy przeciwzapalne przyprawy więc i w chlebku znajdziecie cynamon i kurkumę. Cenna dla...
  • Bezglutenowa farinata z rozmarynem podana z marchewkami glazurowanymi dziką różą z białym makiem

    Przepis dodany:
    4.82
    Bezglutenowa farinata z rozmarynem podana z marchewkami glazurowanymi dziką różą z białym makiem
    Farinata to włoski placek z ciecierzycy, który znakomicie sprawdza się jako bezglutenowy zamiennik pieczywa, dodatek do sałatek, warzyw smażonych i pieczonych. Odrobina jogurtu z pastą tahini lub baba ghanoush i z Włoch przenosimy się do orientu....
  • Super food na śniadanie - budyń jaglany z rokitnikiem, galaretką z granatu, awokado i kurkumą

    Przepis dodany:
    4.53
    Super food na śniadanie - budyń jaglany z rokitnikiem, galaretką z granatu, awokado i kurkumą
    Słoneczne i zdrowe śniadania powinniśmy jadać przez cały rok, zwłaszcza zimą, kiedy słońca jak na lekarstwo a owoce i warzywa w sklepach pozostawiają wiele do życzenia. Jak więc je skomponować, żeby dostarczyć sobie jak najwięcej...
  • Fried Rice Chicken - smażony ryż po tajsku

    Przepis dodany:
    4.73
    Fried Rice Chicken - smażony ryż po tajsku
    Jakiś czas temu mieliśmy okazję uczestniczy w warsztatach kulinarnych dla finalistów konkursu dla blogerów House of Asia. Chef Pong Aroonsang pokazał nam kila tajskich klasyków i nie bylibyśmy sobą gdybyśmy się nimi nie podzieli z Wami...
  • Zupa rybna z sosem Mojo Verde Canario

    Przepis dodany:
    4.47
    Zupa rybna z sosem Mojo Verde Canario
    Zupy rybne i owoce morza kochamy i uwielbiamy ;) i nie trzeba jakichś szczególnych talentów kulinarnych żeby ugotować sobie gar aromatycznej i rozgrzewającej zupy, która zadowoli najbardziej wymagające kubki smakowe. Podstawa to dobre produkty, w...
  • Bułki dyniowe

    Przepis dodany:
    4.83
    Bułki dyniowe
    Zimą tęsknimy za latem, kolorami i słońcem i choć za oknem szaro, buro i zimno to nie przeszkadza żeby wprowadzić trochę optymistycznych kolorów na talerz. Dziś proponujemy bułeczki dyniowe, bez których my nie wyobrażamy sobie zimy i...
  • Zupa z pieczonych boczniaków z puree z topinamburu, śmietana wędzona szyszką, pistacje

    Przepis dodany:
    4.75
    Zupa z pieczonych boczniaków z puree z topinamburu, śmietana wędzona szyszką, pistacje
    Nieskomplikowana i zarazem wyjątkowa potrawa, pełna smaków, aromatów i faktur, którą szybko przygotujecie przy pomocy odpowiedniego kuchennego pomocnika, i bez wątpienia zdobędziecie serca i kubki smakowe rodziny lub przyjaciół bo efekt...
  • “Strączki” Maria Banach - recenzja książki

    Przepis dodany:
    4.77
    “Strączki” Maria Banach - recenzja książki
    Warzywa strączkowe są smaczne, zdrowe i dające wiele możliwości kulinarnych jednak w naszej diecie najczęściej pojawiają się w formie kilku oklepanych przepisów. “Strączki” pozwolą Wam to zmienić i wprowadzić na stoły nowe, kolorowe i...
  • Ciasto marchewkowe bezglutenowe z marchewką karmelizowaną na soku pomarańczowym i miodzie

    Przepis dodany:
    4.91
    Ciasto marchewkowe bezglutenowe z marchewką karmelizowaną na soku pomarańczowym i miodzie
    Bezglutenowe ciasto marchewkowe z orzechami pekan, rodzynkami i przyprawami korzennymi. Jeśli glutem Wam nie przeszkadza możecie do przygotowania użyć mąki pszennej. Możecie też zestaw przypraw zastąpić przyprawą do piernika, dodać inne bakalie...
  • Nalewka z głogu pieczonego z rodzynkami

    Przepis dodany:
    4.89
    Nalewka z głogu pieczonego z rodzynkami
    Nalewka z pieczonych owoców głogu z dodatkiem rodzynek i wanilii.Zobacz także >>> nalewka głogowa korzenno-pomarańczowaSkładniki:1 kg owoców głogu1 l spirytusu1 l wody300 g cukru1 szklanka rodzynek1/2 laski waniliiPrzygotowanie:Umyte i...
  • Curry z batatów i kalafiora z kulkami wołowymi

    Przepis dodany:
    4.78
    Curry z batatów i kalafiora z kulkami wołowymi
    Podjęliśmy wyzwanie Rama Smaż jak szef kuchni 100 pomysłów na... i sprawdziliśmy czy Rama Smaż jak szef kuchni - polecana przez Pascala Brodnickiego jest faktycznie taka dobra... i wysmażyliśmy dla Was soczyste kulki wołowe...
  • Bezglutenowe gofry kokosowe z sosem pomarańczowym

    Przepis dodany:
    4.61
    Bezglutenowe gofry kokosowe z sosem pomarańczowym
    Bezglutenowe gofry samo zdrowie, dużo w nich kokosa :)  jest mąka kokosowa, cukier i mleczko, a w sosie pomarańczowym zamiast masła znajdziecie olej kokosowy. Jeśli gluten Wam nie przeszkadza możecie mąkę ryżową zamienić...
  • Zupa rybna z czerwoną pastą curry, trawą cytrynową i kolendrą

    Przepis dodany:
    4.78
    Zupa rybna z czerwoną pastą curry, trawą cytrynową i kolendrą
    Tajska zupa w kilkanaście minut :) Składniki:800 g ryb (np. amur, jesiotr), oczyszczonych z ości i bez skóry1 litr wody lub bulionu warzywnego 400 ml mleczka kokosowego House of Asia200 g pomidorków koktajlowych, pokrojonych na pół1 cebula...
  • Pikantne jesienne krewetki z dynią i grzybami w aromatycznym sosie TomYum

    Przepis dodany:
    4.56
    Pikantne jesienne krewetki z dynią i grzybami w aromatycznym sosie TomYum
    Krewetki z dynią zatopione w kremowym sosie Tom Yum skutecznie rozgrzeją Cię w chłodne jesienne dni.Porcja: 2 osobySkładniki:½ słoika pasty TomYum House of Asia1 Mleczko kokosowe House of Asia12 dużych surowych krewetek 1 szkl. grzybów...
  • Foie gras z kaczki z musem z pieczonej jarzębiny, pigwowca i wanilii z lukrowanymi fiołkami

    Przepis dodany:
    4.71
    Foie gras z kaczki z musem z pieczonej jarzębiny, pigwowca i wanilii z lukrowanymi fiołkami
    Przepis bierze udział w konkursie "Przepis Godny Mistrza", potrawa przy pomocy narzędzi dostępnych na stronie Hendi.Mus z pieczonej jarzębiny i pigwowca z wanilią½ szkl. oczyszczonych korali jarzębiny5 owoców pigwowca1 duże jabłkosok z...
  • Ravioli z kiszonego ogórka nadziane siekanym ozorkiem cielęcym i żółtkiem sous vide, z sałatką z nasturcji, szczawiu i wędzonego majonezu

    Przepis dodany:
    4.68
    Ravioli z kiszonego ogórka nadziane siekanym ozorkiem cielęcym i żółtkiem sous vide, z sałatką z nasturcji, szczawiu i wędzonego majonezu
    Potrawa przygotowana na konkurs "Przepis Godny Mistrza" przy pomocy narzędzi dostępnych na stronie Hendi.Ozór cielęcy, smaczny, delikatny i soczysty kawałek mięsa, dawniej często goszczący na stołach, dziś ciągle niedoceniany, choć odpowiednio...
  • Piernik z dynią

    Przepis dodany:
    4.73
    Piernik z dynią
    Cudowna polska jesień nasycona kolorami i wreszcie długo oczekiwany czas na zjadanie warzyw, które przez całe lato wygrzewały się na grządkach. Nasza ulubione jesienne warzywo to oczywiście dynia, której będzie w jesiennym jadłospisie bardzo...
  • Krem z pieczonym bakłażanem, sosem berneńskim i jajkiem poche

    Przepis dodany:
    4.88
    Krem z pieczonym bakłażanem, sosem berneńskim i jajkiem poche
    Puszysty krem na bazie pasztetu z indykiem firmy Profi, z dodatkiem pieczonego bakłażana, suszonych pomidorów i kaparów to prosta w przygotowaniu i tania przekąska z nutami śródziemnomorskim, a podana z sosem berneńskim i jajkiem...
  • Garden party w dobrym smaku - Warsztaty w Akademii Smaku Sokołów

    Przepis dodany:
    4.60
    Garden party w dobrym smaku - Warsztaty w Akademii Smaku Sokołów
    Akademia Smaku Sokołów w swej działalności kładzie nacisk na to, by jedzenie służyło nie tylko zaspokajaniu głodu, lecz także – by czerpać z niego przyjemność. Kolejne warsztaty w Akademii odbyły się w niezobowiązującej atmosferze...
  • Serniczki fit z chia i młodym jęczmieniem na zimno

    Przepis dodany:
    4.84
    Serniczki fit z chia i młodym jęczmieniem na zimno
    Lekki chłodzący deser, nie wymagający stania w kuchni, z dodatkiem młodego jęczmienia (do zastąpienia herbatą matcha), nasion chia i kwiatów czernego bzu dla tych, którzy tak jak my mają bzika na punkcie tych kwiatków... lub bez tej fanaberii :)...
  • Szparagowe risotto

    Przepis dodany:
    4.61
    Szparagowe risotto
    Zielone i bardzo szparagowe risotto, naszpikowane umami. Kremowy ryż ugotowany z wywarem szparagowym, połączony z pure szparagowym i chrupiącymi kawałkami.Składniki:500 g zielonych szparagów350 g ryżu risotto Uncle Ben's1 szalotka100 g startego...
  • Chłodząca zupa z łososiem wędzonym na zimno

    Przepis dodany:
    4.58
    Chłodząca zupa z łososiem wędzonym na zimno
    Chłodząca zupa z botwinki, ogórków i jabłek podana z łososiem wędzonym na zimno. Znakomity chłodnik na nadchodzące upały, który można serwować od śniadania do kolacji :) Składniki:100 g ryżu długoziarnistego Uncele Ben's1 pęczek...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).