Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Szelmostwa Lisa

W kuchni Szelmostwa Lisa jest już 53 dobrych przepisów:

  • Efektywne planowanie-czas start!

    Przepis dodany:
    4.76
    Efektywne planowanie-czas start!
    Nie będzie o dzieciach, jedzeniu ani chustach. Dziś jest taki dzień w którym czuje, że bycie mamą to nie wszystko co chciałabyś w życiu robić. Postanowiłam napisać dobry plan, na początek plan dnia.Czy mam planer? Nie! nawet go nie szukam. bo...
  • Łóżkowe sprawy.

    Przepis dodany:
    4.76
    Łóżkowe sprawy.
       Wieczorowa porą zapraszam Was do mojej sypialni. Dziś zdradzę Wam tajemnicę...Od pięciu lat nie sypiam, śpię bardzo mało. A kiedy wreszcie  uda mi się zamknąć oczy, zostaje wyrwana z tego boskiego stanu umysłu i ciała...
  • Cranes Amore / Ehawee Slings / wool

    Przepis dodany:
    4.81
    Cranes Amore / Ehawee Slings / wool
  • All I Want...

    Przepis dodany:
    4.74
    All I Want...
    Ehawee Slings All I want
  • Tula Migaloo Happy review

    Przepis dodany:
    4.86
    Tula Migaloo Happy review
    Tencel 55% Cotton 45%Well, I do not like multi-colored wraps. My first impression when i opened the box: wow! This is a really stunning and colorful wrap. My first wrap with the addition of tencel. I'm...
  • Ehawee Slings Cranes Rock review

    Przepis dodany:
    4.70
    Ehawee Slings Cranes Rock review
    100% high quality, triple twisted combed cotton280 g/m2 after wash   Well, to be honest, it's my favorite wrap. I love this color, deep black on pastel pink. My favorite shade of pink.  Classy, stylish and pretty...
  • Mokosh Thistle Chameleon

    Przepis dodany:
    4.48
    Mokosh Thistle Chameleon
    mokosh thistle chameleon
  • Tula toddler / Prapster

    Przepis dodany:
    4.47
    Tula toddler / Prapster
      Toddler gets tired of walking...  
  • Lisca jeans Didymos

    Przepis dodany:
    4.70
    Lisca jeans Didymos
  • Ehawee slings / Cranes monochrome / review

    Przepis dodany:
    4.79
    Ehawee slings / Cranes monochrome / review
  • Yaro Butterflies Light-Gray

    Przepis dodany:
    4.74
    Yaro Butterflies Light-Gray
  • Didymos indio blue and white review

    Przepis dodany:
    4.88
    Didymos indio blue and white review
  • Mokosh Thistle Eryngium

    Przepis dodany:
    4.84
    Mokosh Thistle Eryngium
        
  • Ehawee Slings Cranes mint REVIEW

    Przepis dodany:
    4.63
    Ehawee Slings Cranes mint REVIEW
  • Indio sole occidente

    Przepis dodany:
    4.81
    Indio sole occidente
    Cienka jak firanka idealna na lato. Połączenie granatu, różu i turkusowego.
  • Ehawee Slings / cranes / review

    Przepis dodany:
    4.89
    Ehawee Slings / cranes / review
  • Lilleblau Pellicanobaby

    Przepis dodany:
    4.55
    Lilleblau Pellicanobaby
             Pellicanobaby  Lilleblau
  • sunday idyll

    Przepis dodany:
    4.62
    sunday idyll
  • Oscha kasumi nassau

    Przepis dodany:
    4.50
    Oscha kasumi nassau
        Chusty z domieszką  lnu wydawała mi się szorstkie, nieprzyjemne niczym wykrochmalony obrus. Dzisiaj zmieniłam zdanie. Oscha kasumi nassau, cudowna, bajeczna. Bawełna  z dodatkiem lnu. Kawał porządnej szmaty w bardzo...
  • Konfitury bez cukru, moja frużelina czereśniowa.

    Przepis dodany:
    4.61
    Konfitury bez cukru, moja frużelina czereśniowa.
    Konfitura czeresniowa bez cukru.    W ubiegłym roku zastanawiałam się, czy to jest możliwe? Jak zrobić przetwory bez cukru? Dlaczego każdy przepis to 1-1 owoców w stosunku do ilości cukru. Jest to możliwe, udało się!...
  • Co zrobić z porzeczek i czereśni?

    Przepis dodany:
    4.89
    Co zrobić z porzeczek i czereśni?
    Manhattan Natibaby       U nas lato na całego. Owoce w słońcu nabierają słodyczy a ja mam w planie dżemy, konfitury i bułeczki drożdżowe. Od jutra ruszamy ze zbiorem owoców. Na pierwszy ogień pójdą czereśnie. Przetwory...
  • 2 Pfau rose silky Didymos

    Przepis dodany:
    4.84
    2 Pfau rose silky Didymos
    Pfau Rose Silk    Jedwabne Pawie, najcudowniejsza chusta jaką miałam do tej pory. Miękka idealna dla noworodka i małych dzieci. Stworzona aby tulić się już od pierwszych chwil życia. Chusta jest bardzo cienka i idealnie przylega do...
  • Noc Kupały/ Indio Grass

    Przepis dodany:
    4.70
    Noc Kupały/ Indio Grass
    Indio Grass    Mamy już lato. Wielkimi krokami zbliża się Noc Kupały.  Jedyne słuszne święto miłości o którym tak niewielu z nas pamięta. Nakazem Kościoła bujna Noc Kupały kojarzona z czarami i sabatem zmieniła się w...
  • Syrop z kwiatów dzikiego bzu.

    Przepis dodany:
    4.66
    Syrop z kwiatów dzikiego bzu.
    Syrop z dziekiego bzu       Krzew rosnący przy drogach i chatach. Pospolity w całym kraju o odurzającym specyficznym zapachu kwiatów. Kwitnie dużymi baldachami drobniutkich, żółtawych pąków w maju i czerwcu....
  • 3 Maschera Veneziana Fresco Pellicano Baby

    Przepis dodany:
    4.55
    3 Maschera Veneziana Fresco Pellicano Baby
    Maschera Veneziana Fresco PellicanoBaby  Maschera Veneziana Fresco PellicanoBaby
  • 1 Czas na zmiany

    Przepis dodany:
    4.83
    1 Czas na zmiany
     yaro butterflies light greyMoi drodzy!    Już za kilka dni blog zmieni swoja nazwę i pojawi się w nowej szacie graficznej. Znajdziecie tu nowe wpisy w tematyce rodzicielstwa bliskości i babywearingu, karmienie piersią, BLW oraz...
  • 1 Pellicano Baby stripe Diamond Brilla

    Przepis dodany:
    4.85
    1 Pellicano Baby stripe Diamond Brilla
    Pellicano Baby stripe Diamond Brilla                Od dawna na blogu panuje cisza. Brak czasu, ogrom zajęć, wielkie zmiany. Nowy członek rodziny i znowu wszystko wywraca się do góry...
  • Już czas! Truskawki! Konfitura truskawkowa.

    Przepis dodany:
    4.62
    Już czas! Truskawki! Konfitura truskawkowa.
    Klasyczna konfitura truskawkowa.  Przepis stary jak świat. Najprostsza a jednocześnie najsmaczniejsza. Należy pamiętać aby do przetworów wybierać truskawki najlepszej jakości. Twarde bez przebarwień. Pamiętajcie także o słoikach które...
  • Zdrowo czyli jagodowo!

    Przepis dodany:
    4.85
    Zdrowo czyli jagodowo!
      Moi drodzy!    Sezon jagodowy w pełni. Upalnie, gorąco więc chyba nikogo nie trzeba namawiać na wizytę w zacienionym lesie. Jakie jagodowe przysmaki lubicie najbardziej? Pewnie wiecie, że jagody poza wyśmienitym smakiem,...
  • Wiosenny powrót do blogosfery i syrop kwiatowy.

    Przepis dodany:
    4.72
    Wiosenny powrót do blogosfery i syrop kwiatowy.
    Moi drodzy! Zima była mroźna i długa. Na blogu nie pojawiały się nowe wpisy. Zimowe wieczory poświęciłam na zbieranie i wytwarzanie. Czego? Już niedługo będzie można zobaczyć co powstało. Tworzy się też nowy blog na którym będzie...
  • Sos grzybowo orzechowy.

    Przepis dodany:
    4.61
    Sos grzybowo orzechowy.
    składnikimakaron15 dużych pieczarek7 suszonych grzybów1 por (zielona część)5 łyżek śmiatany1 łyżeczka sezamuorzechy włoskienatka pietruszkiWitam!Sezon grzybowy już się zaczął. Grzybobranie palnuję na weekend. Muszę przyznać, że...
  • Subtelnie pachnąca szafa. Jak to zrobić...

    Przepis dodany:
    4.90
    Subtelnie pachnąca szafa. Jak to zrobić...
    Każda z nas lubi mieć na sobie pięknie pachnące ubrania. Niestety, jeśli ubrania długo leżą na półkach, pachnący proszek i płyn do płukania nie wystarczy. Istnieje wiele sposobów na piękny zapach w szafie. Dzisiaj chciałbym się z wami...
  • Pierwsze urodziny

    Przepis dodany:
    4.82
    Pierwsze urodziny
    Franciszek-Teofil mój syn. Wegetarianin od urodzenia a nawet wcześniej. Dzięki niemu powstał ten blog. Nie mogę uwierzyć ,że to już rok.  Nie było łatwo. Mimo ciagłych nieprzespanych nocy cieszymy się każdym wspólnie spędzonym...
  • Poradnik dla zjadaczy chleba. Świeży na dłużej.

    Przepis dodany:
    4.78
    Poradnik dla zjadaczy chleba. Świeży na dłużej.
          Chleb na zakwasie ma tą przewagę, że dłużej zostaje świeży. Pieczywo w większych bochenkach czerstwieje wolniej. A przechowywanie chleba w  chłodnym nie za suchym pomieszczeniu przedłuża okres jego przydatności.W...
  • Tajemnice kuchenne, co każda pani wiedzieć powinna? Citrus limon.

    Przepis dodany:
    4.88
     Tajemnice kuchenne, co każda pani wiedzieć powinna?  Citrus limon.
    Witam!     Tajemnice Kuchenne to nowy cykl wpisów na moim blogu. Gotowanie jest wielką sztuką w której wszystkie chwyty są dozwolone. Musimy jednak przestrzegać pewnych reguł. Postaram się raz w tygodniu ujawniać  rady które...
  • Będzie sezonowo! Co i jak z jabłek?

    Przepis dodany:
    4.47
    Będzie sezonowo! Co i jak z jabłek?
    Witam!    Moi drodzy! Wpisy na mim blogu pojawiają się w dużych odstępach czasu. Wszystko spowodowane jest wakacjami i niekończącą się przeprowadzką. Mam nadzieje, że wszystko unormuję się w ciągu nadchodzących dwóch tygodni....
  • Vege pasztet, bazylia i suszone pomidorrry

    Przepis dodany:
    4.74
    Vege pasztet, bazylia i suszone pomidorrry
    Im bliżej jesieni, tym większa ochota, aby coś treściwego położyć na kanapce. Pasztet może posłużyć też jako samodzielne danie. Wystarczy ukroić duży plaster, przykryć go plastrem żółtego sera i zapiec w piekarniku. Smakiem przypomina...
  • Sezonowy pasztet ziołowy. Cukinia i spółka.

    Przepis dodany:
    4.63
    Sezonowy pasztet ziołowy. Cukinia i spółka.
    Witam!Dzisiaj przepis na bardzo aromatyczny pasztet.składniki:1 szklanka zielonej soczewicy1/2 szklanki czerwonej soczewicy1 cukinia2 cebulezioła ( świeża bazylia, tymianek, majeranek, czosnek niedźwiedzi)1/3 szklanki pestek słonecznika2 jajkasól i...
  • Lekka zapiekanka dla niespodziewanych gości.

    Przepis dodany:
    4.54
    Lekka zapiekanka dla niespodziewanych gości.
    Witam! Dzisiaj zapiekanka z cyklu "Niespodziewani goście". Mamy gości! Jak przygotować coś z niczego? Lub z tego co akurat jest w lodówce. Ważne aby danie było łatwe i szybkie w przygotowaniu. Do przygotowania potrzebowałam:makaron...
  • Porzeczkowe wariacje

    Przepis dodany:
    4.58
    Porzeczkowe wariacje
    Moi drodzy! Za oknem 35 stopni. Mamy sezon na agrest i porzeczki. Zbieramy, odszypułkowujemy i przetwarzamy lub jemy na surowo. Na dziś mam w planie konfiturę, galaretkę, sok i ciasto. Uwielbiam ten kwaśny smak.  Fotorelacja już wkrótce....
  • Naleśnikowa konfitura

    Przepis dodany:
    4.62
    Naleśnikowa konfitura
    1 kg rabarbaru3 kg truskawek1 kg cukru (do smaku)1 łyżka soku z cytryny To moja ulubiona konfitura o bardzo specyficznym kwaśnym posmaku. Uwielbiam jej konsystencję idealną do naleśników.Truskawki opłukać, odszypułkować, pokroić w...
  • Syrop jagodowy

    Przepis dodany:
    4.84
    Syrop jagodowy
    składniki3 szklanki jagód1 szklanka wody1 szklanka cukru2 łyżeczki soku z cytryny    Okres owocowania jagody trwa od początku czerwca do końca września. Ich smak i wartości odżywcze w ogromnej mierze zależą od pogody i różnią się w...
  • Konfitury truskawkowe.

    Przepis dodany:
    4.69
    Konfitury truskawkowe.
    Klasyczna konfitura truskawkowa. Najprostsza a jednocześnie najsmaczniejsza. Należy pamiętac aby do przetworów wybierac truskawki najlepszej jakości. Twarde bez przebarwień. Pamiętajcie także o słoikach które wyparzamy lub sterylizujemy w...
  • Jak zrobić ziołowe kostki smaku.

    Przepis dodany:
    4.50
    Jak zrobić ziołowe kostki smaku.
    Suszenie nie jest jedyną alternatywą dla utrwalania ziół wyhodowanych na parapecie lub w ogrodzie. Jeśli macie ich naprawdę dużo i chcielibyście zachować ich smak na zimę, to ta propozycja jest dla was. Zioła należy dokładnie umyć i osuszyć....
  • Przepis na słodkie konfitury bez cukru.

    Przepis dodany:
    4.77
    Przepis na słodkie konfitury bez cukru.
    Tym razem dżem truskawkowy idealny na zimę dla maluchów lub cukrzyków . Zamiast cukru fruktoza. Fruktoza to też cukier ale naturalny występujacy w owocach i miodzie. Idealny na osłodę truskawkom, tym którym brakowało słońca.  Owoce należy...
  • Wakacyjny konkurs, zapraszam!

    Przepis dodany:
    4.89
    Wakacyjny konkurs, zapraszam!
    Moi drodzy!Wakacje zbliżają się już wielkimi krokami. To czas wszelakich radości i przyjemnostek. Jednocześnie sezon na owoce które dają nam nieskończone mozliwości deserowe. W oczekiwaniu na moich wyjątkowych wakacyjnych gości, ogłaszam...
  • Minimini ogóreczki

    Przepis dodany:
    4.64
    Minimini ogóreczki
    Tego typy przetwory u mnie w domu zawsze znikały, zanim był gotowe. Uwielbiam smak ogórków małosolnych. Sposób przygotowania jest banalnie prosty. Najwazniejsze, aby zachować odpowiednie proporcje. Zasada jest jedna: im mniejsze ogórki, tym...
  • Lawendowy chleb

    Przepis dodany:
    4.90
    Lawendowy chleb
    Słońca jak nie było tak nie ma. Ale w ogrodzie pachnie już lawenda. Tym razem aromatyczne kwiaty postanowiłam użyć do wypieku chleba. A resztę zasuszyć i zamknąć w woreczki. Do wypieku użyłam kwiatów świeżych, zerwanych dziś rano. Mamy...
  • Królowa borówek czyli konfitura jagdowa

    Przepis dodany:
    4.61
    Królowa borówek czyli konfitura jagdowa
    Okres owocowania jagody trwa od początku czerwca do końca września. Ich smak i wartości odżywcze w ogromnej mierze zależą od pogody i różnią się w kolejnych latach. Im więcej słońca tym słodsze jagody. U mnie dziś konfitura jagodowa,...
  • Dziki bez czarny

    Przepis dodany:
    4.78
    Dziki bez czarny
    Krzew rosnący przy drogach i chatach. Pospolity w całym kraju o odurzającym specyficznym zapachu kwiatów. Kwitnie dużymi baldachami drobniutkich, żółtawych pąków w maju i czerwcu. Owoce dojrzewają na przełomie sierpnia i września. Kwiaty...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).